Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz bb.bocs #8998 üzenetére
Azért az a térkép nem 100%-os, de főleg nem veszi figyelembe az épületeket, csak a domborzatot. Szóval, azért ilyen pontosan nem lehet azt mondani, hogy a ház egyik szélén már jó a szobaantenna, a másikon meg nem.
Megnéztem a Street View-n a környékedet, a házad tetején szerintem alig van takarásban a Széchenyi torony, úgyhogy kb. tökmindegy, hogy milyen tetőtéri antennát veszel, nagy valószínűséggel bármi jó lesz. (Esetleg valóban érdemes a ház keleti végébe elvinni az antennát, hogy a háztól nyugatabbra lévő picit magasabb épület kevésbé takarjon.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. olyan kérdésem lenne hogy olyan a helyzetem hogy 4 emelet, az ablak nem utcára nyílik. a ház 5 emeletes
a mindigtv szerint tetőantenna kéne ugye mert csak visszavert jelet fogok ami 1 ponton nagyon jó. 95%ban...( én mondok ennyit)na de a vicc, hogy a ház szélénél tökéletes a vétel a mindig tv szerint xD
ti milyen tetőantennát ajánlanátok ami tutira jól veszi minden idöben az adást, és költségkímélő ? elvileg a ház szélén már jó a vétel... de linkelek képet[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Stylewars_kp #8996 üzenetére
Biztos, hogy jó irányba van állítva az az antenna?
-
jFox
addikt
válasz frovery #8953 üzenetére
Tegnap kicserélte az antennát a jó öreg nagy lepkére. Igaz a fél ablakot betakarja de azóta hibátlan a kép. Nem hittem volna, hogy antenna gond lesz.
A koax csere azér macerás, mert amikor kicseréltük az ablakokat be lett építve a falba. De lehet, hogy majd nyáron rászánom magam és kicserélem.
Köszönöm a tanácsokat és a segítséget.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
TaylorPro
addikt
-
danee91
senior tag
1 megfelelő antenna, és megfelelő koax kábel a tv-ig, csatlakozókkal, ennyi az egész, mert valószínűleg a tévé tartalmaz beépített DVB-T tunert, ami MindigTV vételéhez kell. Fizetős MindigTV adókhoz viszont a mindigtvextra.hu oldalról rendelhető a megfelelő Cl+ba illeszthető kártyaolvasó, és adnak hozzá megfelelő kártyát is.
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
danee91
senior tag
M1 eredeti 5.1 hang:
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
Stylewars_kp
őstag
válasz frovery #8977 üzenetére
Szia!
Philips lepke antenna és a legolcsób Alcor vevő, kiválóan veszi a Szentesi adót Kaszaperről. Másik helységben pedig egy új LG 82 cm-s led tv és egy DIPOL TRICA DVB-T (48dBi) TRIPLEX antenna.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Kernel
nagyúr
válasz spiritex #8982 üzenetére
A legolcsóbb gagyi valóban átvezeti az áramot, de nem szabad megvenni, mert a menetről leesik az anya, belső érintkezője elhajlik, nem érintkezik, így gyakorlatilag használhatatlan:
De nekem van egy ilyen, ez is DC átvezető, minőségre nem látok vele problémát:
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
BTO
őstag
válasz spiritex #8982 üzenetére
a 150 ft árfekvésü gagyi kinai osztók azok kimérhetők zárlatra minden ág felé,a magasabb árfekvésü osztók azok szakadást mutatnak minden irányb,és vannak az olyan osztók amik az 1.k ágon áteresztik a tápot,és a másikra nem.
a bolti eladó az lehet csak eladó és nem szakember max csak szagember.[ Szerkesztve ]
semmi sem tökéletes
-
spiritex
veterán
"A második megfelel egy átlagos splitternek, mivel általában mindegyik vezet, minden irányba, attól még, hogy nincs ráírva"
Akkor miért győzködött engem váltig az egyetlen szegedi antennabolt eladója, hogy visszafelé nem fog folyni áram a másik tv felé?
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Két tv-hez szeretnék csomagot rendelni. Egyikhez CA modullal (9 989 Ft), másikhoz settop box-szal (8 999 Ft kedvezményesen).
Havidíj ugye 1990 Ft egy kártyához, az oldal szerint a második kártya pedig 299 Ft. Jól értelmezem, hogy ilyen összeállításban is csak havi 2289 Ft-ot kéne fizetnem? -
Kernel
nagyúr
válasz norbikaa #8978 üzenetére
Az első kell hozzá, ahogy a rajzon is van.
A második megfelel egy átlagos splitternek, mivel általában mindegyik vezet, minden irányba, attól még, hogy nincs ráírva. Ezért is okozott nálad zárlatot, mert a másik TV bemenete lezárta a tápot. Ilyenkor, ha kihúzod a másikat, a zárlat is megszűnik, normális esetben. Ha a csatlakozóknál sem ér össze semmi.
A TAP nem splitter, hanem leágazó, a jelet leosztja, vagyis a szintet csökkenti.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
norbikaa
csendes tag
Hát igen, Én is szerencsétlenkedtem vele
Bár az Én a padláson vágtam el a koaxot és arra próbáltam felrakni egy mezei splittert
Természetesen nem működött...Ez a splitter megfelel a célom megvalósításához? (link)
Vagy inkább ez? (link)Ha a webshop esetleg később megszűnne, leírom a két splitter típusát is:
1. link: 2 splitter E-1556
2. link: 1556B-E 2 utas splitterMég találtam olyat is, ami két utas, de egyik kimenet helyett TAP felirat látható. Mivel egy hárombetűs dologról van szó, google nem nagyon segített, szóval az miben különbözik a fent említett két elosztótól?
Mellékelek egy paintos rajzot is, hogy hogyan képzeltem el a dolgot:
-
frovery
senior tag
válasz Stylewars_kp #8976 üzenetére
Gondolom gyenge a jel, kicsi az antenna nyeresége.
Ha pontosan leírnád, milyen antenna, milyen vevő, akkor könnyebb lenne a segítség is. -
Stylewars_kp
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy nyáron amikor át kellett állni akkor vettünk új tv-t az egyik helységbe és egy aránylag jó nyereségű antennát. Be is jött minden csatorna, nem is volt gond egészen addig amíg egy hete le nem esett az első "nagyobb" hó ami meg is maradt a tetőn stb. Azóta nem jön be se az RTL se a TV2. Másik helységbe régi tv+box+lepke antennálval minden csatorna probléma nélkül fogható! Mi lehet a baj?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Kernel
nagyúr
válasz norbikaa #8974 üzenetére
Ennek minimum kétféle módja is van. Mint másik fórumon is szóba került egyszer, van egy laikusabb megközelítés, amikor koax. elosztókkal próbálkoznak (szerencsétlenkednek?), a dugó után.
A jobbik megoldás azonban a kábel elvágása a tápfeladó és az antenna között (ezt már a helyszín határozza meg, hogy a padláson vagy a szobában ágazzon kétfelé) és egy DC-leválasztós splitter beiktatása, ami csak egyik irányba engedi át a tápot. Vagy egy normál splitter, egyik irányba kiegészítve egy DC-leválasztóval.
Utóbbi esetben az már mindegy, hogy a DC-leválasztó a splitter egyik ágára csatlakozik, vagy a másik TV bemeneténél helyezkedik el.
-
norbikaa
csendes tag
Sziasztok!
Már biztos volt, aki ilyen problémával kereste fel a fórumot, mint én, de egyszerűen meguntam a visszaolvasást, így ha más nem, ki leszek oktatva
Szóval a helyzet:
1 antenna 1 tv és egy tápfeladó
Pontosan ilyen:Eddig nagyon jó minden, de közben beszerzésre került még egy tv.
Próbáltam egy mezei 2 way splitter-t felrakni, de akkor egyik tv-n sincs jel.
Olvasgattam és ha jól értelmezem az a baj, hogy a tápfeladóból nem megy fel az áram az antenna erősítőjébe.
Milyen elosztót kell beszereznem, ahhoz, hogy mindkét tv-n tudjak Mindig tv-t nézni?
Néztem, hogy valószínűleg Power Pass-os kell, de abból milyen, mert van, ami csak egyik ágon olyan, van ami mindkettőn?
Kérem nézzétek el, hogy nagyon amatőr vagyok, tudásom eddig terjedt ki.
-
FalconKnight
aktív tag
Sziasztok! Egy olcsó DVB-T támogatású set top boxot keresek. A fő szempont, hogy működjön vele rendesen a timeshift és legyen DVR funkciója is. A legjobb az lenne, ha mind2 menne párhuzamosan. Tehát miközben nézek egy filmet időeltolással, mehessen egy felvétel a háttérben. Hozzászoktam ezekhez a funkciókhoz a UPC-nél. Melyik márkák számítanak megbízhatónak?[link] ez tudná azt amit leírtam? Előre is köszi!
Falcon
-
doc
nagyúr
válasz donjohnson #8969 üzenetére
mivel nem Samsung telefonom van
ez amugy kocsogseg, hogy a Samu TV csomo feature (pl. screen mirroring) csak a sajat telefonjaikkal mukodik -
donjohnson
addikt
de tudja az is, csak szerintem nem jó appot használsz: samsung smartview
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
TaylorPro
addikt
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Watt25
veterán
válasz LógaGéza #8962 üzenetére
Annyival azért romlik a helyzet, hogy tudtommal valamennyire irányítják az antennák szórását, tehát, az, hogy országon belül simán lehet 50km-ről fogni egy adót, még a határ túloldala felöl, nehezebben lehet.
Persze próbálkozni lehet.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
frovery
senior tag
válasz runner 125 #8961 üzenetére
Simán!
Egy jó nyereségű, irányított antennával, esetlegesen erősítővel lehet próbálkozni.
Nem olcsó de iszonyatosan jó antenna: Iskra
Esetlegesen erősítő de nem biztos, hogy kell: Iskra erősítő panelÉs persze jó minőségű koax, 3×-os árnyékolású.
Mindenképpen magas árbócra tedd ki.
-
LógaGéza
veterán
válasz runner 125 #8961 üzenetére
Üdv!
Nem a határtól való távolság a lényeg, hanem a legközelebbi toronytól. Próbaképp (csak a kedvedért ) a padlásunkon, tetőtérben lévő Triax Digi 343-as antennénkat a legközelebbi, légvonalban 15km-re lévő Komádi toronyról átforgattam a több mint 30km-re lévő békéscsabai toronyra. Az eredmény az lett, hogy 90%-ról 80%-ra esett a jelszint.
Ez nem is a legerősebb antenna, és tetőtérben is van, ergo ez szerintem teljesen korrekt eredmény. Egy jó antennával, tetőn kivül, akár erősitővel biztos vagyok benne, hogy elég jó jelet tudsz szerezni[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Van arra valamiféle mód, h a magyar határtól 50km-re fogni lehessen a magyar ingyenesen hozzáférhető 7 csatornát?
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
bb.bocs
őstag
hy.olyan kérdésem lenne hogy.van 2 kártya már előfizuban. 1 gépben 1 tvben. kellene még 11, mert amíg a homesyssal felveszek, addig más kódolt adátst néznék valami másik programmal ami használható is( nem megy a prog dvb nél a kártya ,dvb viewer sem az igaz, se az a másik...) lényeg hogy úgy gondolom hogy mivel a homesys olvassa a kártyát, ezért más program ha próbálja olvasni ezt a krátyát, az már nem menne... vagy egyszerre 2 program is tud olvasni 1 kártyát 1 olvasóban akadás szaggatás laggolás gond nélkül?
-
BTO
őstag
kábelhálózatokon is szar az 1x árnyékolásu kábelen a digitális adás mert nem minden stream jön,kábelcserével orvosolható,főleg a volt NDK -s 5cy kábelek döglenek meg az 1-k percröl a másikra,mert idővel elporlad az a folia árnyékolás és már nem is 75ohm a kábel impedanciája.
a harisnyát hátra kell hajtogatni és ugy rátekerni a tekerős F csatlakozót és nem a külső müanyagra,mert a harisnya az árnyékolás és annak is jó kontakt kell.semmi sem tökéletes
-
frovery
senior tag
1. Kerestesd le most az összes MUX-ot, ami a vételkörzetedben jönnie kell. Ha most is jön normális jelszintekkel, akkor nem lesz gondod. Persze most csak a kódolt felirat lesz látható de a jelszintek attól még jönnek.
2. Igen, kompatibilis.
3.Igen megtarthatod, mivel kifizetted az árát. Van amikor még ennél kedvezőbb árért is odaadják. Attól függ milyen ügyfélszolgálatost fogsz ki. Apámnak 5990Ft-ért ki is postázták. 3 napon belül meg is jött.
4. Apámnak is a meglévő beltéris előfizetésre lett kérve fél évre utólag egy modul a társkártyával. Minden gond nélkül megoldható + havi 300Ft az előfizetési díja. Természetesen külön csatornákat nézhetsz a két tv-n.
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Kicsit tudatlan vagyok a témában, ezért a segítségeteket kérném. Hülye kérdésekért elnézést.
Van egy Samsung UE32F5300-as tv-m, amin egy beltéri digitális antennával nézem most az adást. Szépen bejön minden ingyenes adás.
1, Ha előfizetek a Családi csomagra, akkor az összes adó szépen be fog jönni, vagy valamelyik más frekvencián?!? működik, ezért előfordulhat, hogy nem tudom majd nézni?
2, Van a tv-n CI slot, szóval elvileg nem dekóderrel, hanem CA modullal kéne megvennem. Ez a tv kompatibilis az általuk adott CA modullal?
3, A csomag leírásban úgy láttam, hogy a modul ára (7999 Ft) benne van a vételárban. Ezek szerint ha lejár a hűség és lemondom a szolgáltatást, akkor a modult megtarthatom? Ugyanez gondolom érvényes a dekóderes változatra is
4, Ha veszek egy CA modulos csomagot ehhez a tv-hez és egy dekóderes csomagot egy régebbihez, akkor a kettőnek lesz bármi köze egymáshoz? Pl ugyanaz az adás mehet egyszerre, ilyesmik. (Asszem, ez a leghülyébb kérdés. )Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Mindkét TV-n ugyanazt látod, amire a box van állítva.
Ugyanolyan modulátort tartalmaz, mint a VHS-magnók. Van egy kimeneti frekvencia (UHF, változtatható), azt kell beállítani a TV-n.
-
kenand
veterán
Sziasztok!
Bocsánat ha amatőr a kérdés...
Az olyan set top boxok amiknek RF kimente van (Pl Pelso THD 2500, vagy Wayteq 9500CX) minden csatornát rákevernek az RF kimenetre? Vagy csak azt amire éppen a készülék állítva van.
Pl szeretném egy ilyen st top box RF kimenetét analóg módon 2 TV-hez is eljuttatni. Minden csatornát tudok fogni a TV-ken, vagy csak azt amin a set top box áll? -
frovery
senior tag
Hidd el, cseréld le azt a koaxot. Rengetegen mondták már nekem, hogy eddig jó volt. Kicseréltem a koaxot egy jobb fajtára, + a csatlakozókat és lőn világosság.
Most őszintén, 100-150Ft/m egy nagyon jó minőségű koax. Csatlakozó 100-250Ft között van. Megér annyi kínlódást, mint kicserélni 1-2 ezer Ft-ból a cuccost?
Tapasztalatból írom és mások is, amiben nyugodtan lehet hinni. Ez nem rábeszélés, mert ebből nekem sem származik hasznom, csak jót akarok.[ Szerkesztve ]
-
wagi
senior tag
Adott egy mindigtv alap csomag ami 4 hónap múlva lejár.
Ha ehhez veszek egy 12 havi HBO feltöltőkártyát akkor azt csak 4 hónapig tudom majd használni? -
frovery
senior tag
Koaxnak minimum 3×-os árnyékolásúnak kell lennie, lehetőleg valami normális nem kínai. Tri-Shield, Teletronik, Cavel.
Minden esetben fém krimpelhető vagy kompressziós csatlakozók legyenek.Sajnos ezek hiányában alakulnak ki zavarő dolgok, amiket összeszed a környező éterben.
-
jFox
addikt
válasz darvinya #8945 üzenetére
Pedig igen. Amikor azt a bizonyos univerzális notebook töltőt bedugtam, akkor aztán semmilyen adó nem jött be. Ha kihúztam minden vissza jött. Akkor ezt minek neveznéd?
Sőt, ha kivittem a konyhába még onnan is zavarta, a hálózaton keresztül.[ Szerkesztve ]
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
darvinya
titán
válasz elfelejtette #8942 üzenetére
Nem tudom milyen box-od van.
De "Szolgáltatások frissítése, kérem várjon." irománykor érdemes lenullázni a rendszert, azaz gyári visszaállítást csinálni, újra beállítani.Tapasztalat, hogy ennek elhagyása sok hibát/furcsaságot okoz.
(#8944) jFox
A box-ot nem zavarja a gagyi cuccok.
Inkább a rossz minőségű kábel, és rossz kötések/csatlakozó szedi fel a zavaró tényezőket.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
jFox
addikt
Én is gondoltam már erre, emiatt néztem rá a Wayteq honlapjára és láttam, hogy hosszú idő után adtak ki új fw a 95CX -hez. Rá is pakoltam, de nem lett jobb.
Sőt, a box környékéről eltakarítottam a gagyi kínai adaptereket, a szórt mágeses terük miatt. (Van egy noti töltőm, amit ha bedugok mellé akkot totál elmegy minden adás. )
Ettőll már jobb lett a helyzet, de még mindíg akadozk néha. Holnap felmegyek a padlásra és megkeresem a lepkét. Megnézem hogy férne el az erkélyen.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
Kernel
nagyúr
válasz elfelejtette #8942 üzenetére
Ilyenkor csak érzékeli, hogy változás történt a csatornalistában, azt frissíti, illetve újrahangolást kezdeményez.
A firmware-frissítés másképp szokott menni, normális esetben engedélyezni kell, megjelenik egy letöltési folyamat, újraindítás, ilyesmi. De ez típusfüggő.
-
elfelejtette
veterán
Akkor kezdődtek a lefagyások, mikor először kiírta az stb, hogy "Szolgáltatások frissítése, kérem várjon." Bár nem tudom, honnan és mit frissített, az AH frissíti a firmware-tt?
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Kernel
nagyúr
válasz elfelejtette #8936 üzenetére
A jelszintproblémák általában nem ilyen szabályosan jelentkeznek, inkább véletlenszerűen.
Viszont volt már fórumon olyan eset, aki időben szabályos jellegű hibára panaszkodott, látszólag megfelelő jelszint mellett, amin végül firmware frissítéssel tudott segíteni, így ebben is érdemes gondolkodni.
Ha ismerősök is erre panaszkodnak, felmerülhet a kérdés, hogy ők pontosan milyen típusú készüléket használnak?
Ne menjünk messzebb, bár PC-s tuner, de nekem is volt olyan, hogy egy óra után elkezdett néha kihagyni, majd egyre sűrűbben. A program újraindítása után egy ideig jó volt, majd megint kezdte. Erről egyértelműen kiderült, hogy a nem megfelelő driver okozta.
Asztali boxnál például olyan magyarázat is elképzelhető, hogy alacsonyabb jelszint esetén a processzor az állandó hibajavítás miatt nagyobb munkára kényszerül, amitő egy idő után kiakad, maga is hibázik. Ezen lehetséges segíteni egy jobb firmware-rel.
[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
Higyjétek el, hogy azok a kimaradások, jelszintesések mind a beállítás hibájából vannak. Sajnos műszer hiányában csak arrébb pakolgatással, állítgatásokkal megoldható a dolog. Vagy ha pár Km-en belül vagytok, akkor ilyenkor célszerűbb a lepke antenna, mert az nem irányérzékeny.
-
mr.nagy
tag
válasz elfelejtette #8938 üzenetére
Sajnos ez nálam is előfordul! Jellemzően este 8 és 9 óra között. Később már nincs gond és korábban sem vettem észre, bár nap közben ritkán tvzek. Debrecen Bethlen utca.
HMNote10Pro
-
jFox
addikt
válasz elfelejtette #8936 üzenetére
Merre felé laksz? Miskolc?
-
elfelejtette
veterán
Nekem is ez a problémám, hogy a freki csere óta óránként elmegy 20mp-re az egyébként 100%-os jel. Ja és ugyanerre panaszkodik elég sok ismerős, szóval szerintem nem a szomszéd zavarja a jelet...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
darvinya
titán
válasz Kezdő vagyok #8930 üzenetére
Én közel vagyok a Petzváli központhoz és ott tudtam meg.
-
jFox
addikt
válasz frovery #8926 üzenetére
... és darvinya!
Én akkor sem értem. Analóg adásnál nem voltak ilyen problémák. Ott jóval egyszerűbb volt belőni egy antennát.
Van valahol egy nagy lepkém is. Azzal könnyebben boldogulnék? Mert akkor elő keresem a padlásról. Csak az több helyet foglal az erkélyen.
Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséget![ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
(majdnem) ugyanilyen (mint az elso kepen) volt erosito nelkul is, azert vettem
a majdnem azt jelenti, hogy megfelelo buveszkedessel el lehetett erni hogy az egyik adot nezhetoen (de meg mindig nagyon zajosan) vegye, a masik csak hangyahaboru, gyakran hang nelkul, vagy forditva
az erositovel mindharom ado tisztan jott (miota mindigtv van, meg nem probaltam ki erosito nelkul, de ha otthon leszek ranezek kivancsisagbol)[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Ha a két fotó között annyi a különbség, hogy egyiknél kap tápfeszültséget az erősítő, másiknál nem, akkor az teljesen megtévesztő. Táplálás nélkül az erősítő nem engedi át a jelet, legfeljebb átszivárog rajta valami, nagy csillapítással. Természetes, hogy ilyenkor elmegy a kép.
Korrekt összehasonlítás csak az erősítő teljes kiiktatásával történhet.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Mert a föld nem lapos, sík tábla.
A verődő jel egyszer jó, egyszer nem.A 2km nem sok, csak a torony 1°-os antenna forgatás ekkora távolságon már nem ilyen pici.
Itthon antennámnál 3cm-t eresztettem és 3-5°-os forgatásssal visszajött a stabil jel.
Pedig Széchenyi toronyról vettem a jelet.
Ezen a tornyon 0.35°-ot forgattak.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
frovery
senior tag
Megnéztem a terep profilt. 10Km és teljes rálátás a Sz.hegyre.
Iskra antenna simán elegendő lesz hozzá, szerintem erősítő sem fog kelleni, ekkora távra. Ha csak 1 stb-re vagy tv-re lesz osztva.
Esetlegesen a hozzávaló erősítőt ajánlom.Iskra erősítőpanel -
frovery
senior tag
Itányérzékenyek ezek a yagi tipusú antennák. Sokat számít a pontos beállítása, amit te a kijelzőn mutatott értékekkel sosem fogsz. Műszerrel már simán láthatóak azok a mozgatások, amiket te most nem látsz. Sajnos csakis próbálgatással, állítgatással tudod, ha nem akarsz egy műszerrel megáldott szerelőt hívni.
Viszont 2Km-ről nem kellene ilyen hibáknak lennie, hacsak nincs valami zavaró a jel útjában. Próbáld arrébb szerelni ha tudod. -
bl4ze
veterán
Urak! Kültéri DVB-T antennára van valami best buy cucc? Ár-Minőség
Holnap jön egy szaki felmérni a lehetőségeket, és jó lenne ha nem akarna megvezetni - vagy ha netán én is tudnék mondani valami ár-érték bajnok kültéri antennát.
Nagyon kiváncsi leszek kb. milyen árat fog mondani cakk pakk az egész "mókára".
Széchenyi torony felé kell majd nézni azt írja a MindigTV weblap, Diósdról.
.:. bl4ze .:.
-
jFox
addikt
válasz frovery #8919 üzenetére
Ezeket értem. De azt magyarázza el nekem valaki, hogy ha egyszer 90% a jel egyszer meg 0% akkor miért az antenna áll rosszul? Amikor felszereltem annó, játszottam vele sokat, de akárhogy állítottam mindíg 90%-os jelet mutatott vagy ha nagyon elfordítottam akkor meg 0-t. Mert ha forgatom és változik a jelerősség 10-20%- ot akkor aláírom, hogy befolyásol bármit is ha tekergetem.
Egyébb iránt nagyon messze sem vagyok az adótól max 2km. Annó amikor bejött a MindigTv egy mezei szoba antennával hibátlan volt úgy, tök mindegy volt merre forgatom az antennát. Csak azt zavarta a mobil és ezért döntöttem úgy, hogy kiteszek az erkélyre egy antennát.[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
Én nem írtam le az erősítőket. Kizárólag hosszú évek tapasztalatából írom, hogy egy jó nyereségű antenna, aztán ha vételhatáron van a jel, akkor alkalmazzunk erősítőt, vagy távolsági vételre, vadászatra. Akkor is a lehetőleg legkisebb zaj tényezővel rendelkezőt. Egy 10dB-es erősítő 6dB zajjal gyengébb lesz, mint egy 10dB erősítő 1dB zajtényezővel.
Ezt pl: nagyon sokat raktam már. Nem nagy erősítésű de kis zajjal dolgozik: Triax gyertya
Vagy az antennába építhető panel erősítők a legjobbak, mivel közvetlenül az antennához csatlakozik.Iskra
Viszont távolsági vételre, árbócra szerelve, ez a legjobb vétel.Terra -
doc
nagyúr
válasz frovery #8919 üzenetére
azert ne irjuk le ennyire az erositoket...
a masik topicban is kozolte valaki hogy felesleges venni mert semmi ertelme, de azert csak kiprobaltam
itt az eredmeny
amiota digitalis adas van, azota egyszerubb a kulonbseg: erosito nelkul abszolut semmi, erositovel tokeletes az adas -
frovery
senior tag
Mint előttem is megírták, próbálj az antennán forgatni, vagy áthelyezni, akár csak 50cm-ert. De a magassággal is játszani lehet. Mindenképpen az erősítőt iktasd ki, főleg ha nem javított a jelenlegi erősségen, mert csak bezavarhat.
Egyébként nem írtad meg az erősítő tipusát sem, mivel azok között is van jócskán bóvli. Nem minden az erősítés, sokat elmond egy erősítőről a zajtényezője is. -
darvinya
titán
Az erősítő nem növeli az antenna nyereségét, csak a befogott jelet erősíti.
Azaz még ronthat is a jelen.Amúgy a lekapcsolás után új átjátszó adokat, stb.
Emiatt tornyon lévő sugárzokat forgatták, mivel több helyről érkező jelek nagyobb területet fedjenek le.Próbált picit forgatni az antennát, vagy áthelyezni, stb.
-
juhasz22
aktív tag
válasz mugencivic #8915 üzenetére
A kártya aktiválás nélkül 10 napig un. preview mode ban van ezért érhető el az összes tartalom.
iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED
-
mugencivic
tag
Előre is elnézést kérek, ha triviálist kérdeznék, de ha vesz az ember egy prepaid csomagot CA modullal, van valami tennivalója (pl. telefonos aktiválás), vagy csak be a kártyát a modulba, modult meg a TV-be - és kész?
Csak mert én az imént vettem egy fél éves Alap csomagot CA modullal (bontatlan volt), beraktam a modult a TV-be (kártyástól) és már ment is minden. De a vicc az, hogy nem csak az Alap csomag csatornái, hanem az összes, még az HBO is... Ilyenkor mi van?
Már kb. két éve egyszer volt egy hasonló féléves prepaid csomagom, anno úgy rémlik aktiválni kellett a kártyát, addig nem is volt dekódolás..
-
jFox
addikt
válasz frovery #8912 üzenetére
Az antenna hasonló mint ez : [link] A leírása szerint 11dbi nyereségű. Nemrég vettem rá egy 10db -es távtáplálású erősiítőt, de nem segített sokat.
A jelenség az, hogy megy a tv-adás akár órákon át, ilyenkor a jelerósség/jelminőség 90/90 a settopbox szerint. Egyszer csak elmegy a jel ilyenkor a settopbox 0/0 mutat. Aztán pár másodperc múlva visszajön.
A minap egy napig nem volt jel.
De mindez csak a C mux esetében. Az A hibátlanul megy olyankor is, amikor C azt írja, hogy nincs jel.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
wwenigma
Jómunkásember
MOndd meg nekik hogy kint volt a szakember és keresetlen szavakat használt a hozzánemértő, lusta ügyfélszolgálatosokkal kapcsolatban. Meg azt mondta nincs baj a cuccoddal, hanem ők csesztek el valamit.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
jFox
addikt
válasz marion1 #8901 üzenetére
Nem azzal van a gondom. Konkrétan erre az átjátszóra csatlakozott embert keresek, hogy tapasztalja-e ugyanazta hibát mint én. Már kb. 2 éve használom a MindigTv-t. Az antennám nem változott, de amióta elkezdték a fereki cserét, azóta vacakol a C multiplex. Tegnap előtt teljesen elment. Nem volt jel. De csak a C -n. A többi jött rendesen. Az üfsz nem foglalkozik vele, az mondja hívjak szakembert.
Máshova nem tudom átforgatni, mert csa Diósgyőr felé néző ablakom/erkélyem van.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
Flashget
félisten
válasz #93794560 #8908 üzenetére
Ezek engem mind nem érdekelnek. Nem érdelkelnek a bulvár műsoraik. Ami érdekelt az már nincs náluk (Indycar) kézilabda lenne még, de azért az évi 4-5 mecsért nem kell, streamen megnézem gyengébb mínőségben.
Egyébként az AH csak a tahó világ miatt tekert az erősségen? Mindigtv-n minden csatornára 100% jelerősséget és 0 bithibát ír a tv. Ilyen még sosem volt nálam
Realme GT Master Edition
-
törölt tag
válasz Flashget #8903 üzenetére
A Sportklub nem rossz, de igazából csak az olasz és francia focimeccseket nézem rajta, napközben sok a gyengébb műsor. Bár a Horti Gábor dumája is jól jön időnként.
"Itt láthatók a lócakoptatók!'
Idézet Horti Gábortól, aki egy meccs alatt a kispadot mutató képet kommentálja.
[ Szerkesztve ]
-
hegti
aktív tag
válasz marion1 #8900 üzenetére
Én tegnap tv-t bekapcsoltam, elektronikus műsorújságot végignézve megvolt,csak a szobaantennát kellett átraknom másik szekrényre,hogy mindegyik adó szépen bejöjjön. RTL2, RTL, TV2 igen, a többi nem akart: M1, M2, Duna, Duna World...
Mikor majd meghalok azt akarom,hogy a sírkövem körül ingyenes legyen a WIFI. Így legalább biztos lenne minden nap valaki aki meglátogat..!:)
-
Flashget
félisten
Bp. Szállás utcai torony légvonalban 2 km-re van tőlem. Azpn tegnap már ment.
gb4400!
Engem mint digikábelest nem fognak arra venni, hogy egy szutyok csatorna miatt előfizessek rá
Tartalmasabb lett volna a sportklub, majdnem befigyelt nálam az extra.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Bozek
nagyúr
válasz donjohnson #8892 üzenetére
Végigkerestem mind a 3 MUX-ot, de amikor a hozzászólást írtam, még nem volt benn. Most már megvan, bár ez is csak töltelékadó lesz nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest