Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz frovery #16699 üzenetére
Pontosan miben írtam rosszul?
CRT Tv többsége, főleg régi Akai, Thomson, stb. olcsókon csak RF csatlakozó van.
Nem írt semmilyen márkát típust.Anno csak RF csatlakozós CRT Tv-hez volt WayteQ 95RF (Ilyen van anyámnál elfekvőbe).
Ami volt Toshiba HiFi CRT Tv-em is csak RCA volt.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
frovery
senior tag
válasz darvinya #16695 üzenetére
Komolyan nem értelek.
Segíteni akarsz, ez szép és jó csak nemigen értessz a témához. Így viszont többet ártassz a nálad még kevesebbet tudó kérdezőknek a bugyuta válaszaiddal. Hidd el, hogy nagyon sokan elhiszik amit írsz, pedig azok többsége nagy blődség.
Nem megbántásból írom de inkább ne írj semmit, ha nem vagy biztos a válaszodban. Vagy guglizz rá, mielőtt bármit is írsz.PIECE!!!
-
azbest
félisten
válasz Smith Ügynök #16693 üzenetére
Azt, hogy félreértett. Azt hitte antenna csatlakozóal akarod a boxot a tévére kötni, mert nincs videobemenete (scart, banándugós vagy svideo).
A kínai kacatoknál ne feledd el, hogy itt dvbt "1.5" rendszer van, tehát h264 hd adás támogatása is kell, ami a régi, nagyon alap dvbt 1.0 rendszerben nem volt (csak mpeg2). Amúgy meg itthon 6-9 közt kapni valami alap vacakot. A felső sávban már kártyaolvasós is van, ha esetleg mégis előfizető lenne a használó. Érdemes esetleg megnézni a gyártónál, hogy mi van a dobozban, az újabb fajtáknál lehet már hdmi kábelt mellékelnek, nem pedig scart-ot.
Antennából meg olyan kell, ami a helyi vételi viszonyoknak megfelelő. Ha korábban is volt az analóg rendszer miatt bekötve antenna és még mindig ott van, akkor talán az most is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Smith Ügynök #16691 üzenetére
Ha még találsz RF modulátoros box-ot, akkor van értelme többit is venni.
Vagy veszel méregdrágán digitális-analóg átalakítót.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Smith Ügynök
tag
Üdv!
Ritkán használt katódsugárcsöves Tv-hez tudnátok ajánlani valami budget set-top box-ot, antennát az ingyenes Mindig TV csatornákhoz?
Akár ebay, gearbest, banggood szóba jöhet, vagy persze itthonról is.[ Szerkesztve ]
-
zodiak82
újonc
Az a kérdésem hogy a tv látja a jeleket de a wayteq 90cx nem,mitöl lehet ez?
-
frovery
senior tag
válasz darvinya #16681 üzenetére
"vagy jövőben tényleg lecsökkentik, hogy más csatornákat is berakjanak."
Ezt a marhaságot honnan szedted? Bár tőled ezek a blőd mondatok nem ritkák.
Törvény írja elő a HD sugárzást, tehát hacsak törvényt nem módosítanak, akkor kétlem, hogy ne HD-ban továbbítsák az összes közszolgálati csatornát. Kivéve az M3 és a Duna World csatornákat. -
Tomikaa.
tag
válasz darvinya #16681 üzenetére
Így mindjárt más. Valószíneg hibás a honlap, de azért rajta tartom a szemem az M4-en. Vagy csak készülnek a 700 MHz-es sáv elvétele utáni időkre. Amúgy a B muxon még 4, a D muxon még 3 SD csatornának van hely, ha az E mux 20 csatornáját veszem alapul (de minőség szempontjából nem biztos, hogy jó ötlet beszuszakolni új csatornákat).
[ Szerkesztve ]
-
-
róland
veterán
Lehet valamit tudni arról, hogy februárban mi lesz kódolatlan a MindigTV-n?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
azbest
félisten
válasz regvoltrossz #16672 üzenetére
nekem csoportos beszedéssel megy, persze azért limit van megadva, nehogy tévedésbe essenek
A szerződésszámmal a netbankomban kellett csak egy formot kitöltenem és szépen átváltott rá. Nem papíros, meghatalmazós bonyolítással.
A legnehezebb dolog az volt vele, hogy mivel elég korai előfizető vagyok, így olyan rövid a szerződésszámom, hogy az elejére 0-ákat kellett írnom, hogy a cib rendszere elfogadja.[ Szerkesztve ]
-
regvoltrossz
aktív tag
A Mindigtv most postán kiküldött reklámanyagából nekem úgy tűnik, hogy E-számla választásánál csak a klasszikus banki átutalás választható. Ez valóban így van? Én már egy ideje a honlapon bankkártyával fizetem be mindig 15-e körül a díjat, ezért is gondolkodom az E- számlán, hiszen 100 ft is 100 ft!
[ Szerkesztve ]
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
Doky586
nagyúr
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
MinDigTV kártya át lett teve egyik tv-bol a másikba próbaképpen és működött jól, azonban most ha a régi tv-be visszatrsszuk, akkor már nem jelenít meg semmit és kódolt adására hivatkozik (a tv-ben amiben át lett rakva kipróbálás végett továbbra is működik, csak abban nem amiből ki lett véve)Mi lehet a gond?
-
farkas-j
őstag
válasz Márklár #16664 üzenetére
Én hosszban csak 2 féle szabványt ismerek 3,5 jacknél. A 3 osztásost és a 4 osztásost. A három osztásost tipikusan hangfrekvenciás eszközökben, leginkább fejhallgatóknál és sztereo hang ki-be meneteknél használják. A hosszabb 4 osztásost használják hangfrekvenciánál is, mert itt a mikrofon kap egy plusz érintkezőt, ill. a 4-est még AV csatlakozóknál szokták alkalmazni.
Feltudnál tenni fotót a "jó" és a "rossz" dugóvégről?Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Márklár
tag
Sziasztok!
Egy infót megosztanék veletek, discovery jelleggel:
Megkaptam a jack-rca átalakító kábelt az Amiko box.hoz. A lényeg, hogy valóban létezik hosszabb 3,5mm-s jack dugó! Ilyen való az Amiko-ba is!
(Régebbi hozzászólásban írtam, hogy a boltos mondta, hogy van rövidebb meg hosszabb jack, de itt azt a választ kaptam, hogy csak egyféle van és csak a gyűrű kiosztása számít., hát nem csak az!)
Márklár
[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
válasz aprokaroka87 #16658 üzenetére
Szedd le a Mediainfo programot. Csinálj egy üres txt fájlt.
Az adott video fájlon jobb klikk és mediainfoval csinálj egy mentést abba a txt fájlba. Annak az adatait másold ide be..Így kellene kinéznie.
Pl:"Általános
Sáv száma : 710 (0x2C6)
Teljes név : J:\20180106 2247 - Duna HD - Férjek és feleségek.ts
Formátum : MPEG-TS
Fájlméret : 4,60 GiB
Időtartam : 2 óra
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 4 987 kb/sKép
Sáv száma : 101 (0x65)
Menü azonosító : 31001 (0x7919)
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.1
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 4 képkocka
Kódek azonosító : 27
Adatsebesség : 4 352 kb/s
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 25,000 FPS
Szabvány : Component
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling/String : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : MBAFF
Sorváltási sorrend : felső mezővel kezdődő
Bit/(képpont*képkocka) : 0.084
Adatfolyam mérete : 4,01 GiB (87%)
Encryption : Encrypted
colour_range : Limited
colour_primaries : BT.709
transfer_characteristics : BT.709
matrix_coefficients : BT.709Hang
Sáv száma : 110 (0x6E)
Formátum : AC-3
Formátum/adatok : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Formátum beállítások, Endianness : Big
Kódek azonosító : 6
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 384 kb/s
Csatornák száma : 2 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L R
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz
Képkockasebesség : 31,250 FPS (1536 spf)
Videó késleltetés : -1 mp 32emp
Adatfolyam mérete : 362 MiB (8%)
Nyelv : magyar
Encryption : EncryptedMenü
Sáv száma : 100 (0x64)
Lista : 101 (0x65) (AVC) / 110 (0x6E) (AC-3, magyar)
Nyelv : / magyar"
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz aprokaroka87 #16661 üzenetére
Konténer típusa lényegtelen.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
tomee987
tag
válasz gabo89 #16656 üzenetére
Ha nem használod a kártyát (nem rakod bele boxba vagy CA modulba) akkor bármikor aktiválhatod. Lehet a boltban is állt előtte fél évet a polcon. Ha viszont beteszed a kártyát akkor elindul az 1 hetes promó időszak és ha jól tudom az alatt az 1 hét alatt kell aktiválnod.
-
darvinya
titán
válasz aprokaroka87 #16658 üzenetére
Mert egy SD felbontású avc hp@level 2
Ebből semmi nem derül ki, hogy valójában milyen kódolású a film.
Mert ISO típusú kódolást nem fog lejátszani.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
A telefunken ttr 280c set top box-nak mennyire jó a médialejátszó képessége.Mert egy SD felbontású avc hp@level 2-es videót nem játszik le.
Vagy inkább a rögzitésre van kihegyezve?
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Ha veszek egy set-top-boxot 6 vagy 12 hónapos Mindig TV Extra kártyával, a kártyát meddig lehet/kell aktiválni? Amiko Impulse T2 box 6 havi Alap kártyával 15e Ft akcióban, és arra gondoltam, majd nyáron aktiválom a csomagot.
indul a sörös aludni
-
bul07
nagyúr
Kellene egy kis megerősítés
Ahol egy ilyen 5 dBi-es antennával a adók 95% gond nélkül bejön, ott egy ilyen 12dBi antenna megoldja a maradék 5%-ot
5% hiba is olyan hogy néha bekockásodik, és az is változó hogy melyik csatorna mert 10cm arrébb az antenna és más csatornánál jön elő
Mondjuk ma már megrendeltem is ki fog derülni
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
farkas-j
őstag
válasz tomee987 #16649 üzenetére
Én december elején frissítettem az Amiko Impulse T2C WiFi készülékeinket (4db) a 2.3.31 emu verzióra. (Innen is elérhető.) Teljesen korrektül működnek. Ahogy néztem, a beépített WiFi-s és a WiFi nélkülinek ugyan az a firmware-je. Hogy a sima T2 ugyan az e azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Kernel
nagyúr
válasz Márklár #16645 üzenetére
Szín mindegy lenne, csak működjön, de ha már a videó kijött a 2. ponton, akkor elvileg a hangnak is kellene, színcserével. Ha feltételezzük, hogy a GND a 3 (Ring 2).
Egy multiméterrel egyszerűen beazonosítható.
Ügyfeleknél olyan is előfordul, hogy túlzott óvatosságból nem dugják be ütközésig, így nem ugrik helyre a jack.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
tomee987
tag
Megérkezett az új MinDig TV-s szoftver az AMIKO Impulse T2/C-kre.
Valaki tesztelte már?
http://mindigtv.hu/amiko -
-
Márklár
tag
válasz darvinya #16640 üzenetére
Nagyon belenyúltál ezzel a jack-rca átalakítóval! (Amiko HD8265+) Mondanom sem kell, hogy nem tudtak küldeni átalakító kábelt.
Nekem volt itthon három fajta jack-rca kábelem, de egyik sem lett jó. Képet mindegyikkel tudtam csinálni,de hangot nem.
Az lenne a kérdésem, hogy ha szeretnék venni hozzávaló kábelt, azt hogyan kérjem a boltba, hogy biztosan jót kapjak?
Márklár
-
darvinya
titán
válasz fezsoo #16633 üzenetére
A gond szerintem, eddig a szabadon fogható csatornán jöttek a frissítések egész mux-okra.
Most csak adott mux-ra küldik ki, amit box fw-je nem tud rendesen kezelni.(#16634) Márklár
Elvileg tudják melyik jó hozzá, de biztosan még nem próbálták ki.
-
Márklár
tag
válasz darvinya #16632 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ilyen eltérések vannak.
Audio-Video cuccoknál nem tapasztaltam ilyen különbségeket, van néhány jack-rca kábelem de még a laptopommal is kompatibilis volt mindegyik. (De lehet, hogy csak szerencsém volt.)Minden esetre remélem, a boltos hozzávalót küld és minden rendben lesz.
Márklár
-
-
Márklár
tag
válasz darvinya #16628 üzenetére
Végül 8265+ lesz, mert az ajánlott boltban csak ezt lehet kapni. Azt mondta az eladó, hogy a 3.5 jack-ből is kétféle van, egy rövidebb és egy hosszabb típus. Kértem, hogy küldjön egy bele valót. (Mégis csak futár hozza, azt ígérték holnapra itt lesz.)
Márklár
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Megjött a mécsestartó
Hát én biza egy forintot nem adnék érte, gondolom jó üzlet volt ez valakinek hogy ilyen lomokat vettek tőlük biztos nem 100Ft-ért amit talán megérneJa és ráadásul még le is lett verve a festék, egy zacskóba dobták bele és annyi
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
darvinya
titán
Első javítási javaslatomban ez szerepelt.
Csak aki átvette, lusta volt rendesen értelmezni javítás pontos menetét.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
bul07
nagyúr
válasz fezsoo #16622 üzenetére
De minek kell kihúzni az antennát?
-
fezsoo
aktív tag
[ Szerkesztve ]
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
Márklár
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Akkor beruházok egy Amiko HD 8260+-ra. Szerettem volna valahol személyesen megvenni, de ahogy nézem csak online lehet.Márklár
-
darvinya
titán
válasz Márklár #16616 üzenetére
Fw bug elő fog fordulni mivel ezek is Op. rendszerekkel működnek.
Nekem eddig Amiko HD8260+ vált be legjobban a v2.3.65-ős fw-vel.
Van hozzá okos fw is, stb.
Amit írtam EPG-re, az a teljes nézet ami teljes képernyős áttetsző megjelenítéssel.
Újonnan nem olcsó, de a mostan kapható olcsók nagyon nem éri meg árukat.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Márklár
tag
válasz farkas-j #16615 üzenetére
Röviden leírom, hogy jártam:
Volt egy régi (2009-es) Telefunken stb-m, és egy másodiknak használt Alcor-m (2016-os.) A Telefunken karácsony előtt elromlott. Gyorsan vettem egy Wayteq HD 97cx t2 stb-t. Első problémám ezzel az infó sávos nézéssel adódott, mert csak pár csatornát lehetett előre-hátra nézni, utána elakadt és vissza ugrott a nézett csatornára.( A Telefunken végigvitte az összes csatornát.) Ezzel még csak együtt tudtam volna élni, de jött a tegnapi Mindig TV-s csatorna frissítés, ez is megbolondult, és ez már sok volt, úgy, hogy ma vissza vittem.
Másodszor már nem szeretnék mellényúlni, ezért érdeklődőm, hogy mit érdemes venni.
Márklár
-
farkas-j
őstag
válasz Márklár #16613 üzenetére
Az EPG-re kapcsolva lehet lépkedni a csatornák között úgy, hogy közben nézed az aktuális műsort. Amelyik csatornára rálépsz ott az infót is lekérheted, de közben nézheted a nézett TV műsor is. Az EPG megjelenítésből alapvetően három fajta van.
Az egyiknél kis ablakban megy a nézett TV műsor, az EPG meg mutatja a csatornák éppen futó műsorait és, hogy hol tart időben. Itt még lekérhető a következő műsor időpontja.
A második teljes képernyős EPG ami képes több csatorna több napi műsorlistáját is mutatni (ha van több napi műsor továbbítva) .
A harmadik verzió a kiválasztott csatorna teljes részletes műsorlistáját mutatja.
Az utolsó kettőnél a háttérben teljes képernyőn megy közben a kiválasztott műsor. Az átlátszóság állítható.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
darvinya
titán
válasz Márklár #16613 üzenetére
EPG nézetből több fajtája is van, nem kell infó sávval bohóckodni.
Pl: baloldalt csatornák listája, mellette adott csatorna napi program kínálata (másik gombbal nap ugárás), csatornán állva OK-gombbal csatornára lép.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Márklár
tag
válasz darvinya #16612 üzenetére
Ok. Azt mond meg légyszi, hogy az Amiko HD8260+ tudja-e azt a funkciót, hogy: nézel egy adott csatornát és közben az infó sávot léptetve (Page gomb), végig nézed a többi csatornán futó infót és ha találsz kedvedre valót az OK-gomb-al arra váltasz. (Tehát nem kell sorban a csatornákat váltogatni.)
Márklár
-
-
azbest
félisten
válasz darvinya #16603 üzenetére
a googli rögtön kidobja [link]
Egyébként az ászf-ben is biztos benne van. Annó átálláskor volt egy olcsóbb minimálcsomag, amit csak a rászorulók vehettek igénybe. Ha jól emlékszem volt olyan időszak, amikor az egyik sportcsatorna csak náluk volt már elérhető, mert a normál csomagból kivezették. [link][ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Tudja valaki mit jelent itt csatorna mellett, hogy ODÁP?[link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest