Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sityupityu

Topikgazda

válasz Telda #68944 üzenetére

Én pl ennél a motoforce rugószettnél is mintha hosszabbnak látnám az egyik végét. De én nem foglalkoznék ennyire ezzel. Ha megnézed a kuplungodat, akkor láthatod, hogy ha mindkét szára rövidebb lenne, akkor is be lehetne rakni, simán befér. Persze jobban megfeszítve másképp viselkedik, de ezt úgy is próbálgatni kell, hogy melyik lesz pont jó bele, papír szerinti erősség szerint úgy sem lehet kuplungrugót beletenni, ahány motor annyiféleképpen fog viselkedni ugyanaz a rugó. Inkább a kampó része a lényeg, ha megnézed mindegyiknél az egyik oldal kicsit eltér a másiktól, hogy könnyebben be lehessen akasztani amikor már az egyik fele benn van és feszítve van a rugó.
    Én soha nem is szoktam nézni ezeket a dolgokat, elméletileg bármelyik rugó bemegy bármelyik kuplungba kivéve azt a fajtát amit pl a doppler használ előszeretettel, hogy a két kampó egymáshoz képest 90 fokkal el van tekerve gyárilag. Azt kell nézni, hogy mina vagy piaggio kuplungba kell-e a rugó, nagyjából stimmeljen az átmérő és a hossz, na és persze ötvenes legyen ne valami maxi robogóba való (már a 125-ös is a maxi kategória). Itt van pl ez az olcsó szett, még nekem is van itthon ebből. Tuti, hogy bele lehet operálni a kuplungodba. Még a spirálrésze is rövidebb mint ami neked benn van, de a fehér belőle pl annyira halovány gyenge, hogy hiába lesz kicsit megfeszítve jobban, szerintem így is gyengébb lesz a jelenleginél. Az a baj, hogy az ilyen dolgokat csak úgy lehet teljesen jól belőni anélkül, hogy tuti biztosan ne nyúlj mellé, ha neked vagy valami ismerősödnek vannak már ilyen motyói felhalmozva és lehet kísérletezgetni, mert amennyi gyártó annyi fajta erősség van, ami az egyiknél lágy az a másiknál már a médiumot takarja stb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés