- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kolondrum #29519 üzenetére
Had ne írjam már les 100* hogy abban a motorban simán van 27-37 ezer km is. Aerox-nál meg az évjárat sem biztos, tipikus "hülye gyerek motor", mert apuci megveszi, gyerek összetöri, kereskedő összelapátolja pár motorból, azután megy a magyar motorpiacra. Csak annyit had mondjak hogy nálam lassan 17 ezer km van az NRG-be, és 2006.07. havi. Keveset van használva, nem mindennap megy, a hátsó gumi még patent, nagyon jó állapotú, az első meg ugye defekt miatt cserélve volt! Egy gyári Pilot Sport SC 20-25k-t simán elmegy. Gyári gumit meg még lehet venni rá úgy is.
-
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #29508 üzenetére
Mi lenne durva? Hogy tekergették a mocid óráját? Nem te lennél az első...
A SYM-em én 2 km-rel vettem az órában."Új"-ként, 2009-ben. Aztán kiderült,
hogy 2006-os volt. A drága. És nem is 125-ös, hanem 150-es... (Amúgy baj az
nem volt vele, szóval nem mondom, hogy nagyon sok lehetett benne. De azért.) -
-
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #29329 üzenetére
Persze, én ezt is megértem, ebben is van ráció.
Nem állítom, h az általam képviselt gondolkodás, hozzáállás a tökéletes, én piszkosul kényes, precíz, igényes vagyok minden használati tárgyamra. Már már szélsőséges mód, de vállalom.
S, szerintem, ha már az ember 800 pénzt kiad egy motorra, elvárható, h ne legyen lezúzott mindkét oldalon, ne süssön le róla az elhanyagoltság. -
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #28784 üzenetére
... szeginy' Aerox-ot szétkínzod.
Ilyen célra szerintem tök alkalmatlan. Azért a pénzért gyakorlatilag lett volna már 125-ös is.iLux
Varió környékén kell keresni a hibát. Lehet nehezek a görgők, vagy szimplán kopottak, esetleg szar a szíj.
Nézz utána a gyári méreteknek, és próba. -
-
Motaba78
addikt
válasz
Kolondrum #28709 üzenetére
szia
zárt bukóban valóban máshogy hallod a dolgokat, nekem is furcsa volt nyitott után, mert az egyém csak zümmög, és a külvilág elég tompa számomra.
A mai robogásban tetszett hogy simán tartottam a forgalommal a tempót (55-60), tetszett, hogy végre úgy megy a moci, ahogy kell, mindenféle tuning nélkül. -
korpicschess
veterán
válasz
Kolondrum #28606 üzenetére
Én kifogytam az enyémből lol.. Még jó, hogy szoros volt az elején picit. Most is még jó, de már tök más. megérzi az 5-10-15 kilót.
Más:
A motor ha megyek vele, akkor atom magas fordulaton kell tartanom ahhoz, hogy utána abban a sebességben gyorsulni tudjak. Ha kicsit alább esik, akkor vége szinte, nem megy, ha visszakapcsolok, akkor meg azt produkálja, hogy pörög-pörög normálisan, de semmit nem gyorsul az ég világon, és ezt egy darabig csinálja, aztán meg kilő.
Ez csak attól lehet, hogy sokat kap? Én erre gondoltam. -
válasz
Kolondrum #28587 üzenetére
elvileg egy induktiv érzékelő van az aszfaltban. én is szoktam szopni ezzel. ez van. kevés a robogóban a vas..
...
a szíjat most már meg fogom nézni, úgyis takarítani kell a légszűrőt, mert már megint tele lehet olajjal, és megnézem végre a karbit is. lehet cserélni kellene a fúvókát.
ma viszont eldöntöttem, hogy nexus lesz a következő típus. ez tetszik a legjobban. a runner már kicsi lenne, hiába a nagyobb lökettérfogat, fáj rajta a seggem sokszor már a vác-újpest szakaszon végére is. a burgonyák sem lennének rosszak /650 executive/, de annyival nekem nem érnek többet mint amit kérnek értük. -
korpicschess
veterán
válasz
Kolondrum #28514 üzenetére
Nekem ilyen van: [link], kb 4 éve vettem, egyszer csúsztam: leért a fejem is valahogy, de csak a plexin lett egy csík karc, perifériás vagy kijjebb levő részen, szóval nem zavar egyáltalán.
szerk: ennek leszedhető a felső része, azzal nem fért be a robogóba, úgy olyan, mint egy sima bukó, de most, hogy nincs is csomagtartóm ráraktam.
-
-
válasz
Kolondrum #28328 üzenetére
...nem érti a szerviz ennyire kevés futott KM után hogyan lehet újra ez... - Ha az összesen futott km-re gondolsz, akkor mondjuk nem annyi km van benne mint amennyi az órában szerepel
!? Ezt már akkor mondtuk mikor vetted, de a színe/külső állapota miatt vetted meg leginkább
!
-
SirKero
őstag
válasz
Kolondrum #28279 üzenetére
Egyszer egy munkatársam meg szívatták a kollégák. Ki tettek egy táblát a motorja hátuljára a következő szöveggel " Ha meg előzöl a k.rva anyád "
Ez meg nem tudta,hogy Monorig aki megelőzte miért mutogat és szidja az édes anyját. Neked nincs valami kitéve ( üss el vagy én vagyok a célpont stb ) -
válasz
Kolondrum #28181 üzenetére
2óra alatt 100km. Halál pontosan. Mert hát nem gps,megy magától!tévedtem!olyan dzsindzsába vitt be miután rájöttem, h eltévedtem, h a szántón találtam magam úgy, h földút titva volt ! 4km-t mentem a semmibe, taliztam vaddisznóvakt is az erdő mellett. Olyan zergebszta településeken mentem át, h meg kéne mutatni.... A motor?? A tegnapi képek a múlté!az az apró por...totál belepte!ideértem,azonnal lemostam újra mint tegnap! Kicsit kevesebb mint fél tank benzin ment el.
Kisnémedi,püspökszilágy érdekes település,ott a dzsindzsa! -
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #28161 üzenetére
Mit jelent az emberi ár? (10-15K-ba biztos fáj egy motormentési akció...)
Amúgy miért rohadnál le? Mutatta bármi jelét a motor, hogy döglődik? -
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #28126 üzenetére
Tőlem aztán úgy közlekedsz a robogóddal, ahogy akarsz.
(Nem nekem szóltak a rendőrbácsik, hogy "nono, hol a sisak".
Valószínűleg azt sem tőlem fogják megkérdezni, hogy hol van
az elsősegély felszerelés: én csak felhajtom az ülést, ott van.)Rendőrök (öten): - Fiatalember, tudja miért állítottuk meg?
Robogós vagány: - Hát, biztos nem az elsősegélycsomag
miatt, mert az messziről nem látszik, hogy nincs nálam... -
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #28088 üzenetére
Közúton kötelező, ahogy még pár más dolog is, pl. a világítás.
Ha pedig nem közút volt, akkor meg mit keres ott a yard...?Ez olyan, hogy a tök kihalt úton "minek" indexelni, hisz akkor
senki nem látja, hogy fordulsz be a kapubejáródra... Valahogy
mégis szoktak azok, akik megszokták a szabály betartását...Igazából csak addig keresel kifogást, hogy miért szóltak rád a
rend éber őrei, amíg benned nem alakul ki az igény, hogy bukó
nélkül nem indulsz neki, mert az a "motorozás tartozéka". (Aki
bukó nélkül szeretne pl. a postára elugrani, az üljön biciklire.)
Egyébként nem lesz vicces, ha nálunk is ilyeneket találnak ki.
(Igazából ezeket nem is lehet baleset-megelőző intézkedésnek
mondani, hiszen a balesetet marhára nem előzik meg. Viszont
ha már megtörtént a baj, annak következményeit csökkentik...) -
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #28081 üzenetére
Elfogyott volna a pogi?
Pech, hogy pont "kiszúrtak", de amúgy
nem nagy kaland feldobni a bukót: 100 méteren is beüthet a "krach".Nem mintha arra hajtana az ember: én is mondom, hogy gerincvédő
nélkül soha... Viszont a boltból a céghez volt már, hogy begurultam
csak bukóban: 500 m, nuku keresztutca, kicsi forgalom.Mondjuk
szar érzés is volt, egyszerűen hiányérzetem van a protektor nélkül...Sőt, lassan kezdem hiányolni a protektoros gatyát: nem szeretném
ledarálni a lábam ha mondjuk (vmi úthibán) kicsúszna a gép alólam.
Kabát adott: hűvösebb lesz hordom is. Ne lenne ilyen meleg ugye...Szerk: öregszem.
-
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #28071 üzenetére
"Szabálytalankodtam, megb*sztak a rendőrök... Nade hogy még csekket is kelljen befizetnem???"
Ehhez képest egy sima figyelmeztetés smafu.
Azt ne kérdezd, hogy miért kellett hozzá 5 rendőr: esetleg már az út szélén csoportosulva várták a jónépet? Pest környéke, vagy merrefelé? Közúti ellenőrzés? (Én múlt héten az út szélén álló motoros rendőröknek intettem, utána viszont nem volt pofám a záróvonalon át befordulni a kútra.
Amúgy autósokat ellenőriztek, ahogy láttam visszafelé...)
-
Bati0501
őstag
válasz
Kolondrum #27988 üzenetére
Na igen,vannak egy páran-és most nem erre a két incidensre gondolok-,h azt hiszik,h ők olyanok,mint egy autó...mennek az országúton pl-jó,ha máshol tényleg nem lehet menni,akkor menjen,senki nem akar több száz kilóméret fölöslegesen menni-meg nekik nem jó a bicikli út,mert ott sok a lassú,kacsázó ember,össze vissza sétálnak,elállják az egész utat stb...jó,ez tényleg igaz,én is aláírom,naponta találkozok kb ilyenekkel,de még se gondolom,h erősebb vagyok egy autónál-kivéve amikor üldözni kell az itteni bicikliúton-igen,ez nem egy teljesen szokványos bicikli út
. Pont ez ment a napokban a biciklis topikban...+egy csomó olyan ember van,főleg még külföldön,h csak azért veszi fel az utat,ahol megy,h ha elütnék vagy vmilyen atrocitás éri,akkor legyen bizonyítéka...volt a videón,h már azért ordított,mert nem adták meg neki az elsőbbséget,de még így se kellett fékeznie...a másik oldal,h az autósok meg leszorítják,ledudálják a bicikliseket...az ilyennek csak azt kívánom,h amikor véletlenül nem ül be egy autóba,hanem két kerékre szál és még neki is kell hajtania,akkor találkozzon hasonlóan kellemes emberekkel...
-
Bati0501
őstag
válasz
Kolondrum #27970 üzenetére
Az azért már elég hideg....
Am amikor mész haza hová teszed azt a sok ruhát?Hátizsákba?És kesztyűt nem veszel fel?Mondjuk én nem értem,h ilyen kicsi 50-es robikhoz miért kell kesztyű,de biztos van,aki szereti...-a biciklihez se értem.
korpicschess: Nekem is annyi pontom lett.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
Kolondrum #27951 üzenetére
A 110 km-es robogós körről az első motoros élményem jutott eszembe:
14 évesen megkaptam az smkp jogsit (ennek már 20 éve). Első dolgom volt, hogy a leghidegebb tél közepén felpattantam a Babettára és Székesfehérvárról megkerültem a Velencei-tavat. Akkoriban még nem volt kötelező a bukósisak, így simán valami egyszerűbb sapkában. Talán még kesztyűt sem vettem a nagy hévben.
A benzin már a déli oldalon fogyóban volt, de az ÁFOR kútnál nem álltam meg tankolni, mivel frekventáltabb helyen akartam. Kb. a tó északi részénél ki is fogyott, így szépen tekertem hazáig. Közben szépen ráfagytam a kormányra, de nem lett szerencsére semmi bajom.
Az egész kör lehetett kb. 45-50 km. Akkoriban az ilyesmi nem érdekelt.Egyébként jó időben, nem a legforgalmasabb úton 50-essel is bőven vállalható a 110 km.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Kolondrum #27953 üzenetére
Én biztos nem indulnék neki ilyen messze egyszerűen nem bírnám, hogy ilyen 60-70-es tempóval mennyek ilyen hosszú időn keresztül arról nem beszélve hogy kitörne a derekam mire odaérnék.
Ha van kitartásod akkor vágj neki, de hidd el a felénél már várni fogod hogy oda érj és még vissza fele is lesz út.
Hozzáteszem a hétvégén lesz egy balatonos utam 75km le, majd másnap vissza na de 90-100-as tempóval picit jobb a helyzet, de így is megpakolva kiv leszek hogy bírja a derekam, de kocsival akkor se akarok menni, így lesz a feelinges.
(#27954) g@bo Igen mert hozzászoktál...na de én 60-as tempóhoz nem tudnék hozzászokni. Voltam párszor pesten még a suzukival az oda-vissza 160km volt elég hamar megjártam nem volt vészes.
-
golyani
őstag
-
korpicschess
veterán
válasz
Kolondrum #27836 üzenetére
Nekem a hátsó kerekem alapból eresztett lassan, el akartam már vinni, aztán kifogtam egy 100-as szöget az F15-el. Egy helyen kilyukadt, 1 helyen beleállt... fasza volt..
Most kicsit zavar már ez a gumi mizéria, bár külföldi oldalon olyan infót találtam a gumimról, hogy Universal / Front. Szóval csak nem nagyon veszélyes az ott hátul. -
golyani
őstag
válasz
Kolondrum #27827 üzenetére
mondjuk én fordítva nem raktam volna fel. nekem is mesélt a szerelő h a a szerkezet forgásirányos elsőnél ugye főként fékezés szempontjából, de hátsónál a hajtás és fékezést is figyelembe kell venni.
illetve azt is mondta h motor első gumit foltozásra nem vállalnak, hátsót is csak 1x.
nod e használd egészséggel!
következőnek lehet én is ilyet rakok majd fel, de addig még van vagy 10k km
. kivi vagyok, h ez a pure hogy fog kopni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #27805 üzenetére
Ez mondhatni természetes jelenség, egyszerűen öreg volt már a gumi. A sajátomon az első gumi is hasonlóan nézett ki, egyértelmű, h le kell cserélni az első kisebb repedés után.
korpicschess
Akkor előtte a fényezést rakasd rendbe. Karcos idomokra tök pazarlás a matricákat felrakni.
Normális fényező úgy megcsiszolja, h az életben nem pattog le róla a festék. Azon már nagyon jól fognak mutatni az új matricák.A Tutto Moto-n fennvan az alkatrészes e-mail cím is, Boros Endre neve mellett, írj neki, egy kérdést megér, h mennyi a gyári szett rá.
Ha, már írsz nekik egy piros gyári színkódra is rákérdezhetsz. Nincs sok idom ezen, nem egy robogó, szerintem 15-20k-ért megcsinálják patikára az egészet.
Ez a tiéd, ugye? Ebben a formában tényleg pazarlás matricát tenni. Előtte ezt le kellene fényezni, sajnos a Nap kifakította, s amúgy is karcos.Viszont meglévő matricák hiányában tényleg necces lesz a méretet belőni. Keress valaki neten, akinek ilyen van, s valahogy fotóztasd, méresd le vele. Egü-n is van pár srác ilyen motorral, illetve sportmotor.hu-n még több.
Gyorsan rákerestem még, ezen oldalról elég jól látszódnak, ez tuti, h nem szitás matrica, sima fényes, amit tényleg bármelyik dekoros le tud gyártani.
De, ha egy kis kézügyességgel a matricák mintáját te is meg tudod oldalni. A/4-es papírra szépen ki lehet mérni/rajzolni, majd az alapján máris megvannak a méretek. Kivágod abból, odapróbálod, és ha nem jó kicsit alakítasz rajta.
Pár kép még: 01, 02, 03
Hajrá.alba-regia
Google-zni kell sokat, vagy külföldi forumot keresni. 1-1 fotó is nagy segítség lehet a varióról/hajtásról.
Uzmany
Jó hozzáállás, csak kérdés, h mennyit szánsz a történetre.
Bukóból korrekt minőséget már 30-40k körül kapsz Airoh személyében, innen több srácnak is olyan van, elégedettek vele. Jah, és ez a felnyitható kategória. Robogóra szerintem a legideálisabb olyat venni. Van már bennük beépített napszemüveg is, így városban nagy melegben felhajtva a szem mégis védve van.De, kicsivel többért már Nolan-t is ki lehet fogni, ami szintúgy pazar holmi.
Kabát, kesztyű ugyanez.
Gyanítom nem bőrkabátot szeretnél, protektoros cordura-ból kb. 30k körül már kapsz frankót, kesztyű kb 7-10k.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!