Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
jpisti
senior tag
-
Trionin
tag
Nagy nehezen kiderítettem, hogy 172.24.1.4 címen lehet elérni a routert, ha a net kábel nincs bedugva. Egy hard reset után már a 192.168.1.1 címen érhető el a router. Most hogy az egyik Lan porton keresztül jön a net, mert az WAN porton keresztül valamiért nem akar, így az ipconfig /all parancsra ip-nek egy 91.147.198.1 címet, amivel nem lehet elérni a routert, DNS-nek a 212.24.188.131 címet adja, de azzal meg a szolgáltató weboldala jön be.Szóval net kapcsolattal továbbra se tudom elérni a routert. Valószínű hogy WAN porton kereszül működne, mert ha oda kötöm a netet, akkor 192.168.1.1 címen elérhető, de azon keresztül nem jön a net.

-
Sziasztok!
Szerintem nem a router VLAN-jában van most a gép, hanem a netszolgáltató adja gépnek DHCP-n az IP-t, a router jelenleg csak "switch" módban megy, ezért nem tudja elérni!
Mivel nincs netje, ha a modemet a router WAN portjába dugja, most a modeme is LAN portban van.Szerintem.
Üdv.
-
macskajancsi
aktív tag
ezt miért is? egyelőre csak 1 gépre akarok netet a routeren keresztül, az asztali gép és a noti közötti lan izgat legkevésbé...
azt még kihagytam az előbb, hogy hard reset is volt. (30-30-30)
valamint hogy a sz.gépről majdnem megy az nslookup: ip-t jót mond, de "nem mérvadó válasz"..szerk: hejesírás javítása.

-
outsiheder
tag
Lusta vagyok utána számolni, biztosan több mint 5 tomato elterjedt mod van, esetenként ND, esetenként USB, esetenként SD kezeléssel.
Van KFT, van LTD, van AG, van SRO, és most több nem jut eszembe, pedig a spanyolt is kellene tudnom. Van-e különbség?
Van a közelemben 2 dd-wrt verzió, két tomato verzió, és egy gyári is. Nem favorizálom egyiket sem, az olyan lenne, mintha azt mondanám, hogy X.Y. hp a világ legszebb nője.
Visszatérve az alap kérdéshez, amig csak alap használat van, addig nem érdemes/célszerű módosítani a gyári firmware-t.
más
Azt mindenkinek ajánlom, hogy olvassa (elfogultság nélkül) a korábban említett Linksysinfo.org fórumot (is)! -
And
veterán
Ezt írtad: "A DD-WRT csicsásabb, csillivilli. Tomato-ban van grafikus forgalom analitika. Ezek azok ami az egységsugarú usert leginkább megfogják."
Erre rákérdezel, hogy hol írtad, hogy ez előny vagy hátrány lenne. Ez olyan, mintha azt ínám: a DD-WRT-ben van beépített webszerver. Ja, hogy a másikban is
? Van olyan fw, amelyikben alapban tényleg nincs, de az egy harmadik.. Úgy utaltál egy képességre, mintha az az egyiknél kizárólagos lenne, de lehet, hogy csak én értettem bele.
"Érdekes, nekem nem nagyon kell újraindítgatni a tomatot [..]"
Végeredményben nekem sem a DD-WRT-t, mert - leginkább külső okokból, vagy a beállítások módosítása miatt - az magától megtörténik. Hibák pedig mindegyikben vannak. Ha nem volnának, nem lenne tele a legújabb kiadások feature-listája bugfixekkel.
Ebből nem lesz háború, eddig sem volt. Csak van néhány olyan vélemény / félinformáció a DD-WRT-ről, amin már vagy réget túllépett, vagy egyszerűen nem fedi a valóságot. Írtam már, hogy anno olyan hardver miatt választottam a DD-WRT-t, melyre nem volt más alternatíva, ahogy egy csomó másikra ma sincs. -
And
veterán
Nem tudom, de nekem sosem tűnt csicsásnak (logikus felépítésűnek inkább, azokkal a főkategóriák alatt lévő 'füles' menükkel), ráadásul a standard-tól felfelé meglévő GUI style-ok között van egészen fapados kinézetű is. Ugyan kicsit kevesebb statisztikai adattal, de az SVG-alapú grafikus forgalomanalízis szintén elég régóta (v24) megvan a DD-WRT-ben, tehát már ez sem igazán hátrány a Tomato-hoz képest. Az instabilitásról meg annyit, hogy igen, 2-3 hónap folyamatos üzem után után néha jobbnak látom újraindítani, de ezt amúgy is megteszi egy áramszünet, vagy a beállított connection watchdog. Ellenben még mindig van néhány olyan többletszolgáltatás, ami a Tomato-ban nincs (ilyen például a wireless klienseket is felfedő Wiviz survey), ill. a jóval szélesebb körű hardvertámogatás.
#8186: Ezt a meccset már régebben is lefutottuk.. Abból, hogy nálad 'instabil' volt, még semmi nem következik általánosságban, hiszen másnál meg nem az. A fórumok sincsenek teleírva azzal, hogy milyen megbízhatatlan lenne a DD-WRT.
Tehát szerintem lehet bármelyik (Tomato, DD-WRT, X-WRT, OpenWRT, HyperWRT, satöbbi), a lista a Tomato nyitóoldalán is ott figyel, csak ne ilyen félinformációk alapján ítéltessen meg egy firmware. Az alapjuk (bármilyen meglepő
) úgyis valószínűleg ugyanaz a nyílt forráskód, amelyet a lapkakészletet vagy épp a routert gyártó cégek (Broadcom, Linksys) elérhetővé tettek a weboldalaikon. -
klien
csendes tag
ezt a módot ismerem csak az a gond hogy az öcsém nem kapcsolja ki a gépet éjszaka még akkor sem ha nemmegy semmi letöltés csak a gép és én ezért éjszaka nem akarok felkelni hogy kikapcsoljam helyette. a Switch Off programot feltettem beállítottam hogy mikor kapcsoljon ki de leállítja a programot és nemtudom úgy elrejteni hogy ne vegye észre.
-
Gr3ddy
tag
-
outsiheder
tag
Tulképpen csak megszoktam a hordozható gépek alap dhcp-s beállítását, mindig az adott hálózatról kapjon ip címet, ha nem fix a cím, akkor az, hogy kap-e (illetve a korábban beállított, elvárt címet kapja) önmagában alkalmas a kapcsolat meglétének ellenőrzésére.
Úgyis hozzá kell nyúlni, hogy az illetéktelen wireless csatlakozások le legyenek (valamennyire) korlátozva. (bár a MAC address szűrés...hm.) -
^Clown
addikt
Sziasztok! Nekem is hasonló problémám van. Linksys wrt54gl v1.1 routerem van, gyári firmware-rel, mellé Chello 25Mbit/3Mbit kapcsolatom. Probléma: letöltésnél a maximum sebesség 18Mbit, a feltöltésnél megvan a 3Mbit. Szeretném kihozni a kapcsolatból és a routerből a maximumot (24-26Mbit-et írtatok). Melyik firmware-t javasoljátok? Sajnos elég láma vagyok ezen a téren, szóval valami egyszerűbben kezelhető, bolondbiztos firmware kellene. Amire használnám: torrent elég sok szálon egy, időnként két géppel, csak "wifin" keresztül kapcsolódva.
További probléma még a routerrel az, hogy naponta többször is megszakad a kapcsolat, ez főleg online játékoknál frusztráló (nem kell ecsetelnem), ezt is szeretném kiküszöbölni.
Köszi előre is a segítségeteket!
-
nyunyu
félisten
December vegen bekonfiguraltam a Tomato 1.23-at ugyanigy, hogy a gepemre mentse a statisztikat, akkor latszolag mukodott.
Erre ma sikerult kihuznom a routert a konnektorbol, es minden adatot elveszitett.

Statisztika ful egyaltalan nem mukodik, azt irja, hogy gondja van az rstat programnak.Tomato logja ezt irja:
Mar 17 16:34:43 ? user.err kernel: CIFS VFS: Error connecting to IPv4 socket. Aborting operation
Mar 17 16:34:43 ? user.err kernel: CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -146
Mar 17 16:37:10 ? user.err rstats[113]: Problem loading /cifs1/tomato_rstats_0014bf2f0610.gz. Still trying...Gepemnek fix IP van megadva, konyvtar azota is meg van osztva, nem valtozott semmi...
CIFS beallito ablakban latja a megosztott konyvtarat, meg a vinyon levo szabad helyet is helyesen irja ki.
Viszont a megadott konyvtarban januar 23-as az utolso backup fajl
Mi a franc lehet a router baja?
-
neduddki
nagyúr
HI!
valamit meg mindig nem tiszta Nalad, de akkor csereljunk pelenkat:- )
"Van egy public ip xxx.xxx.xxx.xxx, ezen figyel a router.
Van egy másik gép szintén public ip-vel yyy.yyy.yyy.yyy . És ezen meg van egy-két futó szolgáltatás.A router mögül (natolt címről), de beírod, a router címét és egy "kifelé forwardolt" portot : xxx.xxx.xxx.xxx:1234, akkor neked a válaszként az yyy.yyy.yyy.yyy:4567 portja jön vissza."
nincs kulomseg annak a tekinteteben hogy a forward kulso v. belso ip-re tortenik ez fontos!!! es abban sincs kulomseg hogy honan akarom elerni a forwardolt dolgokat
a fenti felvetesed akkor igaz, ha xxx.xxx.xxx.xxx-ben a 1234 es portjara forward van belove a yyy.yyy.yyy.yyy 4567-es portjara
"z alábbi port-forwardot hogyan töltsem ki, hogy kifelé tudjak "forwardolni"???" ugyan ugy mint a klulsonel mondom hogy egyforma /ill. ugye ne feldkezzunk el a bugrol sem azert:- )/
tessek itt a tomato 1.17-es port forwardjanak egy reszlete a sok folosleges szajtepes hejjet /ami radadasul megmuxik is:- )/

udv
neduddki
mod: csak a kip marad el:- )))
nem megy a kebeszuras mashonnan??? mi a afene???
proba:

hehe csak faradt vagyok:- )))
-
neduddki
nagyúr
HI!
Sracok azt hogy Ti nem tugyatok meg nem jeltni azt hogy nicns ijjet, szoval elobb probaljatok ki asztan meglepi lesz de negyain:- )
De hogy lassatok mijjen vagyok hozzatok leirom meg egyszer csak szabaragosabban alapszinten:- )))
- router: kismacsak /valos muegyetemi ip/
- gep: kiskutya /valos muegyetemi ip/
- menuben belepni port forward menupont es beallitani:
- ha http:
kismacska in:45678 portja a kiskutya:80 akkor a bongeszobe aszt irod:http://kismacsak:45678 es meglepo modon a kiskutya 80aas potjan koborlo webszerver gyun be
-ha win remote:
kismacsak in:56789 port a kiskutja:3389-re akkor mstsc-be beirod: kismacsak:56789 es meglepo modon a kiskutja remote desktopja gyun be:- )))
- etca kismacsak:56789es portjat mar oleg sokan probaltak feltorni a a keresemre /elosszor csak az ip-t tudtak, utanna mar a forwardolt portot is megmondtam, de azon kivul hogy ott van sokra nem jutotak vele:- ) peegi mar tobb mint 1 eve megy igy a dolog/
udv
neduddki
mod: "Mert ha fut egy szolgáltatás és kifele ugat mondjuk a 12345-ös porton, akkor az biza kifelé az 12345-ön megy" hat ezt surgosen toroltesd mer remelm nem kezd el terjeni ez baromsag itt akornyeken /a zyxel port forwaldja valoban csak ezt tugya, de most nem arrol beszelunk/
zsolt501: olvasgast Te is a fontiket, ill. "mert magában a routerben lévő port forwald az ilyet nem tud" ezt a baromsagot pedig Te is surgosen toroltesd a hozzaszolasodbol:- (
-
zsolt501
nagyúr
Szerintem neki nem port forwald kell hanem valami proxy szerver vagy valami ip átirányítás, mert magában a routerben lévő port forwald az ilyet nem tud, csak és kizárólag belső hálózati címre tud irányítani.
De mintha a dyndns az mintha tudna ilyet csinálni de ebben nem vagyok biztos mert még nem próbáltam. -
zsolt501
nagyúr
Igaz reset nem volt (lehet hogy kellett volna), de mint láttad a belinkelt képen kicsit brutálisan felment a proci használat, és a vicc hogy még a felével sem ment a net mint ami a tényleges sávszélességem, és mivel hirtelen kellett a sebesség ezért inkább visszatettem az eredeti tomatot.
Ha lesz időm mindenesetre fogok még próbálkozni vele, mert nem hagy nyugodni a dolog, mivel ez a sávszélesség korlátozás igencsak jól jönne majd, mert 2 gép lenne majd rajta de a másodikat be kell majd korlátozni és erre pont jó lenne ez. -
neduddki
nagyúr
Hi!
barmijjen mglepo a linux-os fw-k tamogassak a kulso ip-re valo forwardot, /amit en elege rendesen hasznalok is:- )/ na most amejjik kulso ip-re portot forwardolok azt a belso tartomanybol nem erem el /az a poen, hogy az osszes nemforwardolt portjat igen/
udv
neduddki
p.s. "Forwardolni belső gépre szoktunk befelé irányuló forgalom miatt. Kifelé nem kell. Illetve, ami kívül van, ahhoz semmi köze a routerednek." mar akinek nem kell nekem kell, ezek utan megiscsak van koze
-
-
zsolt501
nagyúr
Én is elgondolkodtam rajta hogy az a 6-7MB hová tud csak úgy eltűnni, vagyis mivel tölti fel??? És az érdekes hogy hasonlóan jártam még annak idején a DD-WRT-vel is vagyis néha ott is igencsak képes volt lecsökkenni a memória, de még így is a legjobb volt számomra a tomató.
-
zsolt501
nagyúr
Lehet ezt nem tudom, de hogy előtte néha valami oknál fogva szinte totál eltűnt a memória, vagyis 0.5%-ig azt nem tudom mi okozta mert az sehogy nem derült ki, de mióta ez be van kapcsolva azóta mindig 60% körül marad mindig a szabad memória és nincs még belassulás sem ami előtte néha előfordult. Szóval valami oknál fogva nálam valami oknál fogva segített ez az opció.
-
Kommy
veterán
Igen feltettem, de eddig nem nagyon volt időm megnézni, csak gyorsan átfutottam a menüpontokon, vagy egy két dolog ami új benne de olyan nagyon sok mindent nem találtam ami más lenne, pl kiírja az előző wan ip címet, lehet húzni a procit, van egy teljesen új menüpont IP/MAC BW Limiter néven , meg egy valami a nagyon furcsa , hogy a status/overview-nél a memória adatok Total / Free Memory 14.19 MB / 2,876.00 KB (19.80%)
most vagy ennyi memó van a routerben vagy nem értem
-
pbalu
aktív tag
Üdv! ismét én

Visszadobtam gyári fw-t, szónélkül azonnal cserélték, tehát 3 év újraindul
Viszont, ez kb 4 nap után produkálta az előző tüneteit, azaz: letöltés visszaesett 1/4-re, feltöltés fullon megy. Semmit nem piszkáltam bele, csak portforwardot állítottam.
Tomaton belül nyomtam egy release/renew-t, és azonnal helyreállt a rend. Alapból ugye 1 naponta frissíti magának, most még 18 óra lett volna a számláló szerint.
Nem lehet hogy itt valami más gebasz van?
Köszi: Balu -
andorra
őstag
Természetesen azzal kezdtem.
Egyébként ismét figyelmedbe ajánlom, hogy ne csak olvasd el, hanem próbáld meg értelmezni is a kérdést amire válaszolsz. Konkrétan a cFosSpeed és a QoS együttes használatának értelmére kérdeztem rá, egy konkrét program használatának esetében.Gúnyos megjegyzések nem tesznek jót egyik fórumnak sem, úgyhogy ezektől tartózkodj.
-
Aygor
tag
Jelenleg semmi egyébb nem megy.... régen dcstrong, de mostanában lusta voltam letölteni is
de lehet belövök újra valamit, de azokat inkább éjjelre hagyom futni....Apropó csak ( zárójeles kérdés: ha winscp -n keresztül töltenék le akkor annak h kell alacsony priórt adni, vagy cFOSspeed a megoldás?)
-
-
Pali79
aktív tag
Hát ez nagyon megszivat engem. Visszatoltam az eredeti vagyis a linksys oldaláról letöltött fw-t és ugyan az a tünet. Megszakadozik. Viszont megfigyeltem egy érdekes dolgot: feraktam a tomato-t, aztán nem volt jó a jelszó úgyhogy reset, aztán az egész nem volt jó, ismét reset. Most, hogy visszatoltam a régi fw-t, megmaradtak azok a beállítások amivel a tomato előtt ment a gép. Ez azért elég érdekes, nem?
-
tomi_
csendes tag
10e ft alatt megkapom a WRT54GC+WUSB54GC kit-et, ami szerintem eléggé elgondolkodtató vásár. Egyik ismerősömnek kellene, szóval mindenképp szükség van a routeren kívül valami vevőre is. Ha csak a router kellene, akkor egyértelmű, hogy GL. Neki biztosan nincs szüksége moddingra, csak netet akar osztani wifin, stabilan.
-
gege71.hu
addikt
Halál nyugodt vagyok.
Valószínűleg rosszul neveltek ezek szerint, hogy én ezt nem tartom helyesnek...ennyi.
Smiley ide vagy oda...akkor sem használom a szomszéd wifijét, pláne nem rendszeresen.Pedig van itt is a szomszédságban egy nyitott hozzáférés. Nem használom, nem is fogom, csak láttam pár mobileszközünk listájában. Ehelyett: van egy saját amit azért_jelszavatam_le, hogy ne feküdjön más a kanapémra a tudtomon kívül.
...
de...
rég rossz ha már ezt magyarázni kell...felejtős... -
Pali79
aktív tag
Megcsináltam a reset-et. Utána lépésről.lépésre kezdtem előről. A tapasztalat az volt, hogy amint a biztonságot beállítottam wpa/wpa2 personal-ra abban a pillanatban elvesztette a kapcsolatot. Most Mac cím szűrés van, most megy, de azt hallottam, hogy ez nem elég biztonságos. Most sem tökéletes a dolog, mert néhány percenként megszakad a wifi minden gépen és csak kézi erővel lehet rábírni, hogy újra menjen. Erre valami tanács?
-
For357y
aktív tag
-
For357y
aktív tag
-
infectedmann
őstag
Hiába verem orrban csak hülyébb lesz.
Nah majd jól átkonfigurálom az utorrent -et nála.Most így hirtelen átfotuttam QoS kulcsszóra kiadott találatokat, de nem botlottam bele részletesebb leírásba.
Amúgy ennél a WRT54G (ver.7) típusnál le lehet cserélni a firmware -t vagy esélytelen?
-
zsolt501
nagyúr
Sajnos úgy már jártam hogy a router ben be volt kapcsolva a DHCP szerver és a hálózatban lévő egyik gép fixre volt állítva és ez miatt meghülyült mert valamiért 2 egyforma ip akart lenni a hálózatban ami ugye nem megy illetve nem lehet mert ip cím ütközés lesz. Ezért is jó manuálisan beállítani az IP címeket. (Ezt még itt ajánlotta is valaki de az illetőt ne kérdezd ki volt).
-
Embroi
csendes tag
Most az a gép nincs használatban amelyik szaggatja a netet, mert a család agyonverne.

Nem a router beállitásával van gond hanem a géppel van valami. Próbáltam másik routerrel is, raktam bele másik wifis kártyát, új rendszert raktam rá, de mindegyikkel azt csinálja. Már bekapcsolásnál szakad a net és utána minden adat cserénél, pl ha megnyitok egy oldalt és utána a nyitnám a következöt szakadás van, ha kikapcsolom a gépet megint meg szakítja az internet kapcsolatot, de az adat csere gépek között működik tudok másolni, nyomtatni. Ilyenkor amikor nincs bekapcsolva nincs semmi probléma a többi gép hibátlan nem szakad a net.. De szeretném használni azt a gépet is.
Szivesen feltenném a tomatot is ha valaki elmondaná a helyes beállitásokat , és azt is ,hogy mit miért kell úgy állítani, nem értek hozzá, de szeretném megtanulni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NBA és kosárlabda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Milyen házat vegyek?
- X140M1F4N károsultjai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Eladó Samsung 24" Full HD LED monitor (S24C450B)
- 2013 Late 27 iMac - 1TB HDD i5 core4 24GB RAM 2GB GTX
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus ROG Delta II gamer fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Manapság már a gép van értem és nem fordítva.

) úgyis valószínűleg ugyanaz a nyílt forráskód, amelyet a lapkakészletet vagy épp a routert gyártó cégek (Broadcom, Linksys) elérhetővé tettek a weboldalaikon.

Tipp?