Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz #41635072 #7666 üzenetére

Ha 'előflashelés' alatt a VxWorks-killer kényszerű beégetését érted, mint kezdő lépést, akkor azt nem fogod tudni megkerülni. Hogy erre szükség van-e vagy sem, azt nem az dönti el, hogy milyen firmware-t akarsz feltenni, hanem az, hogy az éppen rajta futó gyári milyen alapú. Márpedig a WRT54GS v5.x hardverváltozatokon VxWorks futkos, tehát egy Linux alapú fw (gyak.: bármelyik '3rd-party' verzió) rágyógyítása előtt annak elő kell készíteni a terepet. A -GS v5.1-re pedig méretbeli okok miatt csak a DD-WRT micro megy fel, mint említették.
    And now for something completely different..
    Szó volt a különböző fw-ekben (Tomato/Victek, DD-WRT Special Edition) biztosított sávszél-menedzsmentről, meg mindenféle QOS-scriptekről. Van-e konkrét tapasztalat ezekkel kapcsolatban? Mert nekem eddig a legtöbb alkalommal csupán ködös lehetőségnek tűntek, főleg a segédprogramokkal generált script-ek eredménye, melyekről szinte mindenki csak annyit írt, hogy nehéz belőni. Én meg úgy vettem észre, hogy a legtöbb QOS-varázslás esetenként őrülten képes lassítani a routert, vagy éppen nem pontos / hatásos, pl. a DD-WRT QoS / Ethernet Port Priority / Max Rate beállításai.
    Tehát: lehet-e ezekkel például stabil felső sávszél-limitet beállítani egy v. több felhasználóra? Hogy MAC, IP, vagy éppen vudu-átok alapján, az most mindegy.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés