Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87017) atakats


atakats
csendes tag

Sziaszto! Segítséget szeretnék kérni, mivel nincs tapasztalatom a videókártyák területén, bár sok gépet építettem, de mivel munkára használtam őket, sosem volt szükségem külön grafkártyára. Most is ez a helyzet:

Fotográfusként is dolgozom, és mint olyan, gyakran használom az Adobe Lightroom-ot és a Photoshop-ot. Jelenleg egy pár éve épített asztali PC-t használok (természetesen diszkrét GPU nélkül, mivel hogy eddig nem kellett), de most a Photoshop kiakasztott egy üzenetet, hogy bizonyos funkciót (face aware liquify) csak dedikált GPU. És ki is van szürkítve minden ezzel kapcsolatban, tehát tényleg használhatatlan.

Megnézetm az Adobe honlapján és valóban az én Intel HD graphics 3000 sorozatú onboard GPU-mat már nem támogatja a Photoshop CC 2015. Kérlek ajánljatok valami jó ár/érték arányú megoldást. Továbbra sem szempont, hogy a játékok jól fussanak, mivel NEM játszom a gépen.

Jelenlegi konfiguráció:
Alaplap: ASRock Z68 Pro3 Gen3
CPU Intel i5 2500K
RAM: 24GB DDR3
Tápegység Corsair 550W
Samsumg SSD, WD Black 640MD HDD
Windows 10 x64 oprendszer

Adobe honlap azt mondja, hogy általában a 2013 május után megjelent kártyák megfelelnek, Amit tudnia kell a kártyának: OpenGL v2.0 and Shader Model 3.0, OpenCL v1.1. Ajánlott GPU memória 2GB.

Kérlek ajánljatok valami ésszerű árú megoldást, mivel nem akarom a gatyámat kifizetni érte, és nincs szükségem valami erőgyárra sem, de azért pár évig még legyen támogatott. Fogalmam sincs ez mennyibe kerülhet, de mondjuk 20k elég lehet?

Előre is köszi a segítséget.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.