- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabennn
tag
sziasztok! ismét egy vga kérdés
GTS 250 512 MB vagy HD 4850 1 GB az erősebb? 1680*1050 felbontáson. -
rayoliviero
veterán
Mostanában érdemes videókártyát venni, fog lemnni az áruk így, hogy vége a karácsonynak. 7850-et néztem 46700 Ft.
-
w333
félisten
Helló mindenkinek

Van egy ilyen kis gépen : Link
Jelenleg Asus HD 4350 kártya van benne és egy gyári dell 330W tápegység.Kérdés milyen videokártyát ajánlotok ami erősebb ? tápegység csere nélkül vagy cserével !!!
És még az is érdekel hogy melyik az a legerősebb videokártya amit még elbír ?
Válaszokat előre is köszönöm
-
deniel86
csendes tag
Hello szakik!
Mostansag fogok venni gepet de nagyon le vagyok maradva
technika ugyeben... Ezek a nevek meg szamok nekem mar
nem mondanak semmit...Olyan kartya kene nekem amivel egy jodarabig elfutnak
meg az uj jatekok maxon vagy maxhoz kozeli grafikaval.
Ki is neztem egyet amire irtak paran h manapsag eleg mindenre
de azert kikernem a velemenyetek ha mas nem akkor azert mert
nem tudom eleg e hozza a proci es a tobbi vagy forditva.
Merthogy vga limit meg proci limit meg mittomen... Lama vagyok ehez...Esetleg meg ha errol a dupla kartyas megoldasrol tudnatok nekem
irni valami emeszthetot meg h alkalmas e ra a gepem jo e az nekem
vagy ink varjak meg egy hetet es vegyek bele egy db komolyabbat
neadjisten boven eleg egy db a valasztottbol v tudomisen... Szakertsetek
Amire kell a gep es ugye a kartya:
Elsosorban jatek ugye azon belul mmo-k. Gw2 Aion 3.0+
Viszont hebehoba beleturnek valamelyik fps-be v autos jatekba is.
Nagyon ritkan futna rajta toonboom digital pro.
Gw2 es aion a legfontosabb! Maxon se reccenjen semilyen ingame szituban
Amit neztem eddig:Haz: coolermaster elite 371
Cpu: amd fx 8120 (8x3.1ghz)
Ram: corsair 8gb xms3 pc3-12800 1600mhz (2x4gb) ddr3
Vga: 2gb gigabyte radeon hd 7850 4800mhz gddr5 gpu975mhz 28nm
Lap: asus m5a97 pro (amd970)
Tap: coolermaster gx lite 600w psu low noise24” lyama ple2409 hds 1980x1080 2ms vesa
Tehat eleg e?
Vagy kell e mas\masik?Am barmi eszrevetel velemeny tanacs van a konfiggal kapcs
akkor azt nagyon megkoszonom!(helyesirasert kulalakert elnezest kivanok... Telorol vagyok
egy nagyon faraszto nap utan....
-
marinea2
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
6670 jó lesz akkor! Ahogy KAMELOT mondja
-
Gabennn
tag
sziasztok! gts 250 és gts 450 között mi a különbség? azt tudom hogy a gts 250 az gyakorlatilag a 9800gtx.. és a 450 kevesebbet fogyaszt.
-
Gergő170
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
De nem azon a gépen vagyok és az most nem működő képes se táp se memória nincs benne

-
Gergő170
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ennél pontosabban nem tudok mivel nem nagyon értek a cuccokhoz összerakom, szétszedem de fajtáját meg nem mondom

-
Gergő170
aktív tag
Jó estét mindenkinek

Kérdésem a következő :
Gépet szeretném újítani karácsonyi pénzből főbb alkatrész ami kellene videókártya

játékra kellene amit rá szeretnék költeni max 16-17 eHUF előre is köszi Gergő voltam ! -
giigz
veterán
válasz
Victoryus94
üzenetére
HD7770 nem egy rossz kártya, de ha van rá igényed, akkor inkább 7850-et lenne érdemes venned.
-
Victoryus94
őstag
Megéri 25-30 körül VGA-t venni, vagy inkább gyűjtsek egy 50 ezer körülire?
Ha igen, mit ajánlotok?Jelenleg konfig:
AMD FX6300
8GB RAM
AMD 970PRO alaplap
(jelenleg vga: nvidia 8800gt -már egy ideje kevésnek érzem)Ritkán játszom, ha játszom 1440x900-as felbontásban, de közepestől jobb grafikával szeretném 30fps felett futtatni őket. Egyébként néha vágok 720p-s videót, és adobe after effectet tanulgatom.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
marcusa
üzenetére
@marcusa

@Yeffy DJ
"Harcedzett" alatt mire gondolsz?
Most ősszel lett nálam 2 éves, anno újonnan vettem és az első bejegyzésben szereplő konfigot szolgálta ki (+ 1 db HDD, 1 db ODD és 4 db RAM stick, illetve 5 db ventilátor).
Tuning, mint olyan sohasem volt a kenyerem; talán majd az új VGA-hoz megpróbálom 4GHz-ig tornázni a CPU-t.
Olyan 150-200 óra játék lehet benne (R:TW 1, M:TW 2 és Skyrim), a többi vagy filmezés vagy netezés.
Köszi!
-
törölt tag
Sziasztok!
Elhalálozott 8800 GS-em helyére kéne egy új videokártya. Mit ajánlotok 20 és 30 ezer között?
A lap egy Gigabyte G33 DS3R, 1 x PCI Express X16 slot. A táp egy 460W-os Gigabyte.
Amit ki kell szolgálnia egy 22-es monitor és egy TV amire kirakom a filmeket. -
>Deego..
senior tag
Üdv
Érdeklődnék hogy egy i3 2100 milyen pci-e vgat tud max meghajtani? (PL: 5850, 6850 vagy 550ti)
Másodszorra érdekelne olyan vga aminek a fogyasztása 100W vagy azon aluli és képes meghajtani az új gameket, pci-e 3.0.
-
-
LZs?!
aktív tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
@KAMELOT és Yeffy DJ
Rendben, köszönöm.
Időközben rájöttem, hogy a 7850 és a jelenlegi táp relációját inkább kérdésként kellett volna felvázolnom; tehát az FSP400-60APN maradhat a 7850 mellé? A számok oldaláról nézve elméletileg elég kellene, hogy legyen, de mégis..
Köszi!
-
KAMELOT
titán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha csak ennyia kereted akkor inkább használtan HD6770 1GB GDDR5. 17K körül megúszod. Ha ekkora felbontásra kell és nem lesz a közeljövőben amonitor csere akkor jó lesz neked ez is.
(#5553) imotep03: max HD7850 2GB
-
imotep03
tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
1920x1080, Phenom X4 C3 3.7Ghz, 100 alatt.
-
-
imotep03
tag
Hali, jelenleg egy gtx 460 gs-glh vga-m van, lecserélném erösebbre, csak a házamba(Thermaltake V3 BE) max egy 263mm hosszu kártya fér bele.
Milyen kártyát ajánlanátok? ami még elfér benne és a jelenlegi kártyától erösebb.
köszi -
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
A segítségetekre/véleményetekre lenne szükségem.
Adottak a következő komponensek:
Phenom II 970 X4 @stock
FSP400-60apn
Sapphire 5770 Vapor-X
1080p monitor
Az elvileg 2013-ban kijövő Rome: Total War 2-re szeretném a gépet felkészíteni és az alábbi opciókon gondolkodom - az áraknál vegyesen vettem számításba használt !PH aprós és bolti új árakat:
1. Még egy 5770 vagy egy 6770 vásárlása és Crossfire kiépítése + a táp lecserélése (FSP Raid 550W), mivel ehhez talán már kicsi lenne és nincs is a CF-hez elegendő PCI-E csatlakozó rajta; ez ~20k/VGA + ~17k/táp -> ~37k, mínusz a táp eladása ~5-7k-ért, vagyis bottom line 30-32k a ráfordítás + az idő, amíg elmennek.
Ez elvileg az 5870-es körüli teljesítményt adna, relatíve olcsón, de ellene szólhat a CF esetleges megbízhatatlansága; bár az RTW 2, mint 2013-as cím, valószínűleg támogatni fogja...
2. A VGA lecserélése egy 5870-esre, és a tápot ebben az esetben is cserélni kéne, tehát ~35k/VGA + 17k/táp -> ~52k, mínusz a táp (~5-7k) és az 5770-es (~16-20k) eladása; bottom line: 25-31k ráfordítás + az idő, amíg elmennek.
3. A VGA lecserélése egy 7850 2GB-osra, ami ~50k, de a táp elvileg maradna és a végösszegből lejön az 5770-es eladási ára, tehát bottom line ~30-35k.
A 7850-es kártyát a CPU még "ki tudná hajtani", vagy az már túl sok hozzá?
Mivel a fejlesztés - mint említettem - célorientált, így nem szeretnék a szükséges szint föle lőni: RTW2 + kiegészítők/DLC-k és modok, amelyek idővel valószínűleg tovább húzzák a gépigényt.
Köszönöm előre is!
-
KAMELOT
titán
válasz
grizlisandor
üzenetére
7750 egyértelműen.
-
marinea2
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
HD7750
Viszont neked is!
-
Szeretnék kérni 1280x1024-es felbontásra valami videókarit játszani, Intel Pentium e5700 és 2 giga memória mellé; valószínű, hogy módosul 4 gigára! A videokártya tápcsatlakozót lehetőleg ne kérjen, apró több variációs lehetősség/játszik!
Köszönöm
grizlisandor
Boldog Karit mindenkinek.
-
marinea2
addikt
válasz
Leonardo91
üzenetére
Igen ez a terv, de még nem biztos hogy nem olyan mellékvágány lesz e mint a 2011.
Összeségében egy 1155-ös rendszerrel nem jársz rosszul
-
marinea2
addikt
válasz
Leonardo91
üzenetére
a 2011-es lapok annyira feleslegesek hogy el kell őket felejteni!
1150-lesz az új irányzat a következő év-ben majd...
-
marcusa
addikt
válasz
Leonardo91
üzenetére
Ha az lesz az új fejlődési irány, akkor nem felesleges, de aránytalanul drágák. 1155-ös lapot és aprón i5 sandy procit ~40-ből ki lehet hozni, és az sokáig elég lesz.

-
tatabike
őstag
Üdv Guruk,
van egy Asus P5KPL-AM-SE lap, 4GB ram, E5300 proci, és jelenleg egy MSI R4850 vga.
Kérdés: kb. mekkora a legnagyobb vga (nVidia/ATI mindegy) amit elbír ez a konfig?
Köszi előre is.
-
Yeffy
veterán
válasz
marinea2
üzenetére
érrtem. köszönöm a megerősítésedet.
hát, igazándiból többször netezek/filmezek én is, néha játszom csak, de akkor szeretném, h fHD-n menjenek akár a legújabb címek röccenés nélkül, ha lehet minél továbbig. vagy 2 évig nem akarnék a géphez nyúlni.Sondi1986: ez nem nekem lesz, ez a fentebb taglalt WOW-os gépbe lesz.
nekem X4 960 T-m van, ahhoz venném a 7850-est, aztán egyszer, ha lesz keret, menne bele FX-6xxx.... -
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
értem. köszönöm a válaszodat.
igen, én is így gondolom, de akármit csináltunk, nem szűnt meg. most meg belefér nekik a keretbe, szóval gondolom egy 2 gb-os 7770-es ellennének jó ideig, nem?
nincs több tippem, mitől lehet... proci szerintem bőven elég, még ha "herélt" is cahe-ileg, RAM dettó...köszönöm a választ Turbolada II-nek és marineanak is...

na, tuningolni is lehet a 7850-et? zsír.
stock 2 G-s verziója hűtés szempontjából milyen? halk? mit tudtok róla?
-
Sondi1986
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nyák színéből szerintem ATi lehet.

ATI 1950XT szerintem.
-
z.istvan
csendes tag
GTX 690 :dd
-
Yeffy
veterán
Sziasztok!
Remélem, jó helyre írok.
Adott egy konfig:
AMD Athlon II X4 640 proci, 3 GHz,
4 GB ram, gondolom 1333-as,
Radeon HD 5700 series kártya, 1 GB DDR5.- gondolom ez 5770-es.nővérem haasználja a gépet, 22" monitorral, 1680x1050-es felbontással, ha jól emlékszem, netezés, szövegszerkesztés, alap dolgokra. egyetlen játékot használ, a WOW-ot. ami elmondása szerint egy ideje szaggat neki.
kérdésem, hogy VGA-nak mit érdemes vennie, ami egy jó 2 évig gond nélkül kiszolgálja az igényeit? 7770? az elég nem? a többi komponensnek szerintem elégnek kell lennie.
illetve magamnak érdeklődök, hogy fHD felbontásra, legalább hasonló időintervallumig, egy 7850-es VGA megfelelő választás lenne? ( Phenom II X4 960T, 8 GB 1600-as Kingston, + egyebek) Gondolom, ebből a 2 GB-osat érdemes venni.
Melyiknek van valóban halk hűtése? egy stock Sapphire, ami elég jó árban van, megfelelő lenne?köszönöm szépen a válaszokat!

üdv, Yeff
-
Sondi1986
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
ezen csak 4 memóri van akkor csak is 128bit-es lehet.

-
marcusa
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Írj egy processzort és felbontást is, hogy tudjunk ötletelni

-
marinea2
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Mézeskalácsvideokártya!

-
marcusa
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Ilyet én is hallottam már egyik oldalról, és másikról is, hogy ati vagy nvidia szebb képet ad, de nekem most sorban nvidia->ati->nvidia kártyáim voltak, és nekem egyiknél se tűnt fel megjelenítésben még egy hangyányi különbség sem... pedig elég szép képű ips panelen nézem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Túra és kirándulás topic
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
GTS 250 512 MB vagy HD 4850 1 GB az erősebb? 1680*1050 felbontáson.

Meggyi001