- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
amerej
csendes tag
Mindig probálják egymást überelni xD
-
XP NINJA
őstag
van egy Sapphire HD 5830 Xtreme-m.
el tudnám adni 22-ért, és egy olyan 30 vagy az alatt vennék újat vagy használtat.
Amiket néztem: HD 6850, GTX 650, HD 7770
mit ajánlotok? (más is lehet)
-
-
ko9
addikt
válasz
Tallér2222
üzenetére
Üdv!
Látom te is egy olyan kolléga vagy, akinek nem a FPS haszolás a lényeg
Kb hasonló dolgon pörgök én is egy ideje, csak épp én mozgóképekkel, és nem állóval, bár ilyen szempontból szerencsére nem sok különbség van. Inkább még te jársz jól, ugyanis a PS támogatja az AMD kártyákat is, amíg a PP/AE nem...Itt az a helyzet, hogy a felső kategóriás kártyák, és a középkategória között nincs akkora különbség, ami megérné az árát. Tesztek alapján egy GTX680 2GB és egy GTX650 1GB között tizedmásodpercnyi eltérés van, sőt bizonyos esetekben egy GTX660Ti 2Gb még meg is veri a 680-at.
Én személy szerint egy GTX660Ti 2Gb kártyát ajánlanék. 2Gb mindenféleképp kell, szerintem ecsetelni felesleges, hogy miért.
Hozzáteszem, hogy ezek PS CS6 13.0.1-es értékeket tükrözik, már 13.0 alatt is mások az eredmények!
Ajánlom, hogy nézd át ezt a cikket, kb minden benne van amit tudni kell.
-
amerej
csendes tag
És ez az uj driver amit kiadtak a 7 ezres szériára tényleg sokat dob a kártyán?
Nem csak hogy nem akad majd a Mario de még a teknős páncéljának a mintája is látszik ? *.* xD
-
marinea2
addikt
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
Eddig nem szóltam, de olvastam a kommenteidet. Elég nagy szakbarbárságot művelsz, azt nem tudom hogy direkt csinálod e vagy tényleg elhiszed magadnak... de mindenki nevében nagyon megköszönnénk ha abbahagynád.
-
-KP-
veterán
Szerintem amíg nem vagy szakértője egy témának, nem kéne nagy általánosságban hangoztatni a nagy bölcsességeket.
-
marinea2
addikt
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
Általánosságban is elég nagy hülyeséget írtál.
-
Kakukktojás2
aktív tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Én meg csak úgy általánosságban....

-
marinea2
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Igazából arról is volt szó, de a 7950 tuningal sincs semmi baj!
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
1. Nem veszik el a garancia.
2. Megéri több játékban tuningolni, mert a 7950-ben nagyon nagy potenciál van még és pár keményebb játék esetén ez jól jöhet, főleg az újabb jól optimalizáltak esetén.. Nem olyan nagy dolog megfektetni egy 7950-et.Tudom, hogy a többiek a CPU tuningra gondoltak.
-
zsole84
senior tag
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
Garancia marad, illetve semmi baja nem lesz a kártyának. Mi is a probléma?? Főleg, hogy prociról volt szó.
-
marinea2
addikt
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
Ismétlem olvasd el még 1x a beszélgetést. Utána irogass (de inkább utána se!) Köszönjük!

-
Mr President
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Értem köszönöm.

-
lsc
nagyúr
válasz
Mr President
üzenetére
Itt [link] tegnap szó volt róla, olvass vissza.
Mod Kakukktojás2 : Megéri az a kicsi plussz teljesitmény azt hogy elveszitsd a garanciát
Taníts minket "mester", miért is vesztené el? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Mr President
üzenetére
Mi az, hogy "masszív"? Nem focizni kell vele. A kártya egyébként jó, azért egy 7770 nem annyira forrófejű egyébként sem.
-
marinea2
addikt
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
"Okos"tojás2?!
Olvasd el mégegyszer. Gar nem veszik el.
-
Kakukktojás2
aktív tag
válasz
Mr President
üzenetére
Szerintem elég jó ez, a sapphire okon elég jó hűtés szokott lenni

-
Mr President
senior tag
Erről a vidkariról tud valaki infóval szolgálni? Elsősorban a hűtése érdekelne, hogy mennyire hatékony valamint mennyire hangos/csendes. Ránézésre nem tűnik masszívnak.

-
Kakukktojás2
aktív tag
-
miresz
veterán
Arra,de inkább erre: Asus 7850 2GB DDR5 HD7850-DC2-2GD5-V2
-
miresz
veterán
Jó árban vannak,csak tudni kellene a pontos títusát. Mint pl ennek ez a típusa: 11200-14-20G
-
-KP-
veterán
3.0 ghz-en járó sandy alapú i5 mellé mekkora a leggyorsabb vga kártya amit még ki tud hajtani? mi a helyzet ha 3,5-re húzom?
-
amerej
csendes tag
Ahol a kollega is nézte a kártyákat amiről eddig szó volt AMD Radeon HD 7850 OEM OverClocked - 2 GB GDDR5 ott találtam magamnak én is jó árfekvésűt
- Sapphire Radeon HD 7850 OEM - 2 GB GDDR5: 46.990.-
- Sapphire Radeon HD 7850 - 2 GB GDDR5: 47.990.kb ilyen árban gondolkozom mert a 480 és az 5870 is ennyibe kerülne
-
amerej
csendes tag
Szóval azt mondjátok hogy a 7850 vagy a 7870 jobb és erősebb valamint jobban megéri megvenni mint a 480-at vagy az 5870 -et ?
-
Tallér2222
csendes tag
Sziasztok!
Egy unásig ismételt témát szeretnék feszegetni, milyen videó kártyát vegyek! De nekem a gép kizárólag munkára van, grafikai terveket készítek rajta Photoshop-ban és Illusztrátorban.
Már többféle kártyát kipróbáltam de valahogy, főleg a PS mindig szaggat bizonyos műveleteknél - több réteg áthelyezése, kicsinyítés nagyítás.
A gépem a következő:
Dell Precision WorkStation T5400
Intel(R) Xeon(R) CPU E5420 @ 2.50GHz
Clock Speed:2.5GHz
L2 Cahce Size:122888 GB Ram
A rendszer meghajtó egy ssd
És a jelenlegi videó kártya: NVIDIA GeForce 8800 GT 512MB (eddig ez volt a legjobb)
Ja igen és a kártya 2 db monitort hajt meg : SyncMaster 245B/245BW/245BPlus(Digital)
mind a 2 monitor DVI on keresztül!
Nos ebbe a konfigba kellene nekem egy bivaj erős videó kártya, ami a PS-nek megfelel leginkább!
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Attila
-
DonThomasino
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
És mindez 10e ért elég vérlázító.
Erre tippeltem én is csak 10e ért gondoltam még adnak vmi plus t. -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Az, hogy ez első TOP verzió emelt órajelekkel, semmi más. Tehát ezért fölös pénzt kiadni, mert szinte biztos, hogy a sima verzió is viszi ezt az órajelet.
-
miresz
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
A HD7850-DC2T-2GD5-V2 gyárilag emelt órajeles,de nem ér 10e-el többet,mert a catalystban 2 kattintás.
Vagy felteszed a simára a TOP biosát,és ennyi. 
-
marinea2
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ráadásul azóta jött egy 12.11b driver ami sokat dobott a 7-es szériás karikon.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino
üzenetére
Annyit megér, kicsit hangosabb mint a non refek, de olcsóbb is.
-
DonThomasino
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
ASUS HD7850-DC2T-2GD5-V2 HD7850 2GB GDDR5 PCIE
ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 HD7850 2GB GDDR5 PCIE
A kettő között mi a különbség azon kívül, hogy árban egy 10 es?
-
Buci21
addikt
az új referenciák rendben vannak, már túl vagyunk azon, hogy a ref szar
szerintem legalábbis
az ár a kérdésVIDDD!!!!! ha télleg új és garis csapj rája lefele

@(#6744) DonThomasino
a hűtés, a drágábbikon sztem a 3 slotos hűtés lesz, de nem vagyok benne biztos, annyi, hogy szerintem neked mind2 felesleges, szerintem a referencia 44 ezerért nagyon jó ajánlat -
miresz
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ez egy sima ref. kártya szerintem. Olyan hűtés van rajt ahogy nézem,mint anno a powercolor 5770-eken. Mi lenne az ára?
Hát az is lehet,hogy az amit te linkeltél,de nekem nem ezt dobta ki a kereső a típusra,hanem azt amit linkeltem.
Hát ha 44 akkor meg kell venni.
Esetleg,ha hangosnak találod akkor veszel rá valami hűtőt,még akkor is jó vagy árban.(#6736) amerej : Mennyit szánsz kártyára? Mert én jó szívvel egyiket sem ajánlanám,a kettő közül.
-
Buci21
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
bocs, nemide, másnak száántam a játékos kérdést, de gondolom fHD a felbontás nem? am 7850-esből csak 2gb-ost, amit linkeltél okés lenne, de nem kell gyári oc-st keresni, csak pénzkidobás, mert te is meg tudod csinálni.
-
Buci21
addikt
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
a lényeg, hogy kis kihasználtság mellett gyengébb a tápok hatásfoka, felépítésből adódik. azaz a 800W-nak kis kihasználtság 300W, így pl lehet h csak 70% a hatásfok, de egy 500W-oson 300W produkál 85%-ot, feltételezve, hogy csúcsteljesítményük közelében ugyanannyi a hatásfokuk, nem hosszu ezt elmagyarázni.
-
amerej
csendes tag
a 4870 x2-ről tettem le pont a fogyasztás és ezáltal a melegedés miatt no meg nem is mai darab ami nem is inkább a teljesitménye miatt volt számomra baj hanem hogy nem lehet már kapni hozzá AC hütést max ha berendelem de akkor árba már nem jövök ki jol.
Aztán találtam 5870-es kártyát amin le lett cserélve a ref hütő AC-ra és találtam 480 -bol is ilyet ezért is érdekelne hogy ebben az ár/teljesitmény arányban melyik lenne a jo választás
Mert áthatoan nem tudtam utánna nézni és amiket néztem videokat hol az egyik hol a másik volt jobb :/Nem vagyok nagy játék mániás hogy mindig a legujabbal játszak inkább multizok csapatban azzok közül is amik most szoba jöhetnek miután váltani szeretnénk CS:GO -rol azok pl bf3 bo2 mw3
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ez teljesen referencia kártya akar lenni? Nem annyira rossz a hűtése, de azért nem éri a a többi nonref kártyáét.
-
miresz
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ez lenne az? Mert ha igen akkor is az Asus V2-öt javasolom,ha csak ez nem nagyon olcsó.
-
DonThomasino
veterán
Erről mit gondoltok ... ?
AMD Radeon HD 7850 OEM OverClocked - 2 GB -
vj0c1
aktív tag
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
Csak Pest, ez a 8500 tényleg a felső határ, eredetileg 6-ért akartunk, de ha már tényleg egy jobbat tudunk 8500ért venni, akkor inkább az, mint hogy 2-3 hónap múlva megint ugyanez legyen, viszont másikat én már nem állok neki keresgélni. Az érdekelt, ki mit mond, hogy ati vagy geforce, illetve melyik megy inkább amd-s procihoz.
-
Dr. Romano
veterán
A 8800-at én nem ajánlom (inkább keríts egy 4730 vagy 4770-et). Hiába a plusz teljesítmény nemsokára számíthatsz rá hogy tönkremegy, főleg ha a gyári tré hűtéssel volt használva ennyi ideig (az enyém 4 év után adta meg magát úgy, hogy AC S1 volt rajta szinte az első naptól fogva! G80 - G92 családot inkább felejtsd el, BGA móka nem éri meg)
-
Kakukktojás2
aktív tag
Annyi kérdésem lenne még, mindegy hogy az ország melyik részéről jön a kártya, vagy kifejezetten csak Pest jöhet szóba ??

-
vj0c1
aktív tag
válasz
Eagle16
üzenetére
A 4670-es 3 éve megy a srácnál, aki el akarja adni. A nejem 4670-e 2 év után ment tönkre. Vélemény? A plusz teljesítményre igazából nincs nagy szükség, pláne még ha arra a 8 ezerre rá is kellene fizetni valamennyit, hogy jobb hűtés legyen rajta, viszont ha az eladó 4670-es már 3 éve megy, akkor nem tudom, tanácstalan vagyok.
-
Eagle16
addikt
8800Gt kb. 25%-kal erősebb, szóval azzal több teljesítményt kapsz a pénzedért, igaz többet is fogyaszt egy kicsivel. Ha a 4670 is elég arra amire kell, akkor inkább azt szerintem, a hűtés jobbnak tűnik rajta és biztosan hűvösebb is, tovább kibírhatja mint a 8800GT. Ha mindenáron kell a plusz teljesítmény akkor 8800GT.
-
Kakukktojás2
aktív tag
Én mindenképp a 4670 est venném, nincs olyan gyors mind a 8800 as, de abból rengeteg tönkremegy, lehet h most megint megköveznek érte, de a havernak is volt egy nekem egy gts a sógoromnak is(teszem hozzá ő már 8x javitattja 3 hónap alatt), de nem akarlak befolyásolni, a te pénzed, a te döntésed

-
Eagle16
addikt
-
vj0c1
aktív tag
válasz
MZsoltee
üzenetére
4670 sajnos nincs itt 6k tájékán. Egy 4650 512 ddr2 van elvileg ma beszerzőben, de nem tudom, hogy mennyivel menne vele rosszabbul az MW3 a nejem gépén.
Egyébként amd athlon 5000 dual core, asus m2n68-am-se2, 2x2gb ddr2. Eddig egész jól ment neki az mw3 jó graf mellett, játék közben ment tönkre az előző 4670 512 gddr3. -
MZsoltee
veterán
válasz
Kakukktojás2
üzenetére
Értem örülök, hogy okosabb vagy, mint a fogyasztásmérő.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- NEC MultiSync V422 42" Monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5280
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tényleg kellene már egy új teszt.

Különben meg csak 1 kérdést tettem fel, de te bunkó létedre letámadtál....

Megéri az a kicsi plussz teljesitmény azt hogy elveszitsd a garanciát, vagy időnap előtt tönkretedd a videókártyád ??
szóval igy is megoldodott a gondom 

Meggyi001