Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezsőbá
csendes tag
hello
i5 2500k
8gb ram
5830 1gb ddr5a videokártyát cserélném valami izmosabbra, max 40k ig.
játékokra kell elsősorban.
mit tudtok ajánlani, best buy?köszi
-
SkiDev
senior tag
válasz 123sylaar #52748 üzenetére
A fogyasztás 150-es TDP környékéig nem érdekel annyira, inkább az számítana, hogy ha már ennyit beleölök egy kártyába az korrekt teljesítményt nyújtson!
Gondolom a 2GB már alap a játék videokártyáknál, de nem tudom melyikkel járok jobban 750 ti/7850? De ha találok 7870-est persze azt fogom venni, mert többet találok olcsóbban a GTX660-asnál, meg talán hihetek a szerelőnek, hogy az AMD szebb képet ad láthatóan.... Illetve a 128 bites 750-es csak gyengébb, mint a 256 bites 7850/70-es, nem?Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Plague666
tag
Üdv!
A következő volna a kérdésem:Adott egy nem éppen mai konfig,
Phenom II X6 1090T 3.2 ghz,
8 gb kingston hyperX ram,
ASUS m4a87td evo alaplap,
600as tápmelyik volna az a jónak mondható videókártya amit ehhez érdemes még megvenni a többi komponens cseréje nélkül.
Jelenleg egy gigabyte hd 6950 2gb van benne, de amióta 1920x1200ban játszanék már nem igazán rúg labdába, főleg nvidia physX-es játékokat elképesztő sz*rul viszi.
Köszönöm a választ valaki(k)től!
-
Dani811
aktív tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte R9 280X 3GB WindForce-t szeretnék venni, de olvastam, hogy hamarosan csökken a GTX 770 ára. Szerintetek megéri rá várni, vagy vegyem meg most a 280x-et? -
SZKEBE75
senior tag
Sziasztok,
Ár/értékben melyik lenne a jobb?
Gigabyte GV-N660WF2-2GD 42.690ft
Gigabyte GV-N75TOC-2GI 2GB 39.090ft
ASUS GeForce GTX750-PHOC-1GD5 29.990ft[ Szerkesztve ]
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
Simi37
őstag
Kérdeztem nem rég h 270x v 280... a 280 kaptam Milyen érvek szólnak mellette?
Nyilván nem elhanyagolható de "csak" abban jobb h nem 2 hanem 3 GB és nem 256 hanem 384 bit DE 5200Mhz a memória, a 270x ben 5600MHz. Összefoglalva:
280 magórajel/memórajel/kapacitás/meminterf: 874-980MHz/5200 MHz/3 GB/384 bit
270x -||-/-||-/-||-/-||-: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1050-1120 MHz/5600 MHz/2 GB/256 bit
Ilyen sokat számít?[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Dani811
aktív tag
válasz _-ORANGE-_ #52758 üzenetére
Főleg GTA5-re lenne, Borderlands, Bioshock, Watch Dogs, újabb CoD-ok, meg pár régebbi játék.
-
trufa12
addikt
válasz Dani811 #52762 üzenetére
Én is a 280x et mondtam volna , az előző hsz -t nem olvasva.
Nekem 280 am van, és mindenre elég, egy kicsit húzva meg még bő meg van az a 60 fps persze ez változik majd de trükközve a beállításokkal el leszek egy darabig vele, a 280 x be meg több erő szorult. Csak azt kellene tudni melyik gyártótól lehet egy jobban tuningolható változatot elcsípni, egyébként ha nv-t akarsz most dobják ki az új szériát ha még tudsz várni lehet azzal jársz a legjobban bár az 100 felett vanÉn pedig azért jöttem ide hogy meg kérdezzem, jól járok e ha vennék a 280 mellé egy olcsó NV kártyát ami a physix-et kezelné ? és ha igen akkor melyiket .
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Dezsőbá
csendes tag
válasz _-ORANGE-_ #52759 üzenetére
wow, f1 és más egyéb autóversenyek.
köszi
-
123sylaar
aktív tag
válasz SkiDev #52753 üzenetére
Nyilván nagyobb a nyers ereje az r9 270/HD7870-nek, de nem a memória sávszélesség miatt. Pont ez az egyik újdonság a 750 ti-nél, hogy ritkábban kell nyúlnia a memóriához, mert a gyorsítótár sokkal nagyobb , mint a hasonló kártyáknál. Igen alap már sztem is a 2gb VRAM , de a 7850-et kivéve(abból is értelem szerűen a 2 gigásat vedd!) nincs is már szerintem olyan, ami 1 gb-al lenne szerelve az említett kártyák közül.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
Zafir78
tag
Sziasztok !
Egy i5 2500K proci (+8 GB memória, ASUS P8P67-M alaplap, Chieftec 550W táp) mellé mi a maximum VGA amit érdemes venni Nvidia vonalon (újat, nem használtat) ? Tuning nélkül kalkulálva. Sajnos tuninghoz nem értek (akkor minek a K-s proci kérdezhetitek, ezt most hagyjuk). Cél Full HD (1920x1080). Egy Gtx 970 esélytelen ? Tudom, hogy játéktól is függ, de mégis érdekelne általánosságban. Azt sejtem, hogy procilimites lenne a rendszer, de az egész konfigot nem tudom most cserélni. Egy Gtx 570 van benne jelenleg.
1: Milyen játékokhoz kellene: legújabbak, GTA V, BF4.
2: Mi az elképzelésed árban és te melyik modellre gondoltál: kb 100 eFt, gtx 970
3: Tuningolsz-e: nem.
4: Mi az elvárt sebesség (minimum és átlag fps): 30-50
5: Mennyire zavar, ha 5-15% összességében megmarad tartaléknak a kártyában (CPU limit): nem zavar, de ésszerű mértékű limit legyen.
6: Milyen hosszú "közös életet" tervezel vele: ezzel a kongfiggal, ha a gtx 570-et lecserélném egy gtx 970-re még vagy két évet.Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Zafir78
tag
válasz _-ORANGE-_ #52773 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. Proci csere most nem fér bele.
-
regener
veterán
válasz haxiboy #52771 üzenetére
Ne paramétert, hanem tesztet tessék nézni
Ráadásul friss kártya még, a 780Ti gyártása meg leállt mert nem éri meg nekik.
Bár ha ennyire nem számít akkor 980 is lehet, de az +50-60e a 970-től pár %-os teljesítményért cserébe:
(#52777) haxiboy
Melyik tesztekre gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz _-ORANGE-_ #52774 üzenetére
csupán azt látom a benchmarkok alapján hogy AF-ben és memória sávszél alapján is csúnyán alul marad a 970, és itt nem a szintetikus tesztekre gondolok hanem a játékok beépített benchmarkjai alapján
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
trufa12
addikt
Én pedig azért jöttem ide hogy meg kérdezzem, jól járok e ha vennék a 280 mellé egy olcsó NV kártyát ami a physix-et kezelné ? és ha igen akkor melyiket .
erre senkinek semmi ötlete ?
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz _-ORANGE-_ #52780 üzenetére
gondoltam a physx et az számolja ne a proci, szerintem ha telepítenék drivert ott be állítanám hogy az számolja akkor az csinálná. Semmi más dolga nem lenne .így gondoltam
-
trufa12
addikt
válasz _-ORANGE-_ #52783 üzenetére
Igen szoktak ilyet csinálni.
regener
hát nem tudom, elég jó gépem van , de lehet igazad van , az hogy 10 k körül van nem igazán izgat . Majd lehet ki próbálom .De akkor ezek szerint jól emlékeztem hogy volt már ilyenre példa régen. (bár lehet akkor volt csak értelme mert ugye akkor gyengébbek voltak a rendszerek meg a procik is.)
[ Szerkesztve ]
-
tamikomac
senior tag
válasz anytime #52640 üzenetére
Köszönöm.
Hivatásos álláskeresőként tényleg így van és meg is csinálnám egy bizonyos összegtől (nem vagyok elszállva), de nem sok siker övezi a törekvésemet. Pedig nem vagyok elveszett ember, de ezt a világot nem nekem találták ki
De a többit inkább PÜ-ben ha érdekel[ Szerkesztve ]
Amit birtokolsz, az birtokba vesz.
-
haypro
senior tag
válasz _-ORANGE-_ #52783 üzenetére
Látszik a hozzá nem értésed... Be lehet rakni AMD kártya mellé NV-t, physx-et számolni.
Plague666
Nagyon fontos a táp típusa. A 660-hoz is húzni kéne a processzort, legalább 3.6-4.0Ghz-re. Úgy már oké, de egy i5-tel sokkal több FPS-t kapnál.[ Szerkesztve ]
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
trufa12
addikt
válasz _-ORANGE-_ #52788 üzenetére
Dehogy is . Az lehetetlen lenne, én írtam hogy csak a physx-et számoltatnám vele, így nem terhelődne a proci , és kényelmesen el lennének az alkatrészek , tudná másra fordítani az erőforrást. (mert vannak olyan játékok ahol elég durva physx van beépítve (meg egyre inkább lesznek szerintem ) első sorban most a batman jut eszembe ahol ha fel veszem legnagyobbra akkor az durván lekap pár fps-st ...
[ Szerkesztve ]
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Kiszemelt kártyáim GTX 650/750 nvidia fronton illetve R7 260X radeon fronton. Kérdésem az lenne hogy vehetek még 1 GB-os verziót vagy inkább 2GB-on gondolkozzak? Mostanában lemaradtam játékok terén de úgy látom hogy többnél is feltétel most már a videó memória illetve a rendszer memória is.
-
MincedHoney
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: melyik kártya a jobb?
ASUS R9280X-DC2T-3GD5
vagy
MSI R9 280X Gaming 3G 3GB GDDR5Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Barell
senior tag
válasz _-ORANGE-_ #52793 üzenetére
1360x768 a használt felbontás, régi és új játékok egyaránt.
-
trufa12
addikt
válasz Barell #52791 üzenetére
750 nv-t semmiképpen ne, inkább akkor a radeon háza tájékán nézz szét , nem tudom egy 270 mennyibe fáj most,
de ha neked nagyon drága akkor jó a 260 x (ott a híres mantle ) meg mindenképpen 2 gb-ba gondolkozz, mert lassan már az is kevésnek számít.Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
válasz MincedHoney #52794 üzenetére
Teljesen mind1, amelyik olcsóbb azt vásárold meg, mind a kettő remek .
-
_-ORANGE-_
senior tag
válasz MincedHoney #52794 üzenetére
Ebből csak a Gigával nyúlnál mellé, azt vedd, amelyik olcsóbb/ szimpatikusabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest