- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
omfgk
üzenetére
"Csak közben az Nvidia több kártyát ad el mint az elmúlt 3 évben bármikor."
Ezért is marad minden úgy ,ahogyan van...
Már nem fognak visszaesni az árak ,még ha a bányászat elmúlik akkor sem.
Eddig is megvették aranyárban ,továbbra is megfogják akik tehetik ,egy gyártó sem a saját pénze ellensége. -
Ragnar_
addikt
válasz
omfgk
üzenetére
Nem mindegy, hogy 3x annyit, vagy 'csak' többet, mint az utóbbi 3 évben évente.. Akkor azért nem tudtam a 3x annyi eladott VGA-ról, mert nincs is olyan.. Kicsit félreértelmeztem..
De ez már akkor is probléma, ha már csak ugyanannyit adnak el, és gyakorlatilag nincs halandó gamer által normális áron beszerezhető VGA jelenleg a piacon.. -
Ragnar_
addikt
válasz
omfgk
üzenetére
"Chip hiány...
Csak közben az Nvidia több kártyát ad el mint az elmúlt 3 évben bármikor.
Azt a keresleti tüskét ami a bányászok okoznak jelenleg lehetetlen lekövetni."Jah, az más. A 3x annyi eladott VGA-ról nem tudtam.. Kérdés, hogy ha nem lenne chip hiány akkor is ilyen árak lennének ? És a bányászok annyi kártyát vennének meg amennyit gyártanak ? Remélhetőleg a 4xxx szériát már úgy adják ki, hogy ne érje meg vele bányászni.. Aztán mellette mehetnek a dupla árú bányászkártyák is.
-
omfgk
veterán
válasz
pecccccccca
üzenetére
Azt ugye tudod ,hogy jelenleg 1400-1500 dollárokért a 3070-eseket főleg a bányászok veszik?
Jön a POS, emelkedik addig is a difficulty, Ethereum után átmennek majd sokan más coin-t kapirgálni, azoknak is elszáll a diff-je, de valamikor egy jelentős mennyiségű gpu ki fog kerülni a rendszerből és megy a használtpiacra.
Hirtelen nem fogják megvenni az 1400 dolláros kártyákat. És a használtpiac berobbanása miatt az új kártyák kereslete ismét visszaeshet. Lehet ,hogy épp akkor lesz tele az apró olcsó RTX30-as kártyákkal, amikor majd jön az RTX 40-es széria...
És nem tudjuk ,hogy Covid nélkül mennyi lett volna az RTX40-esek kezdő ára, de garantálom ,hogy csak több lesz.
Ezzel a jelenlegi kereslettel egyszerűen nem lehet előre tervezni.
És ekkora multik esetén az előre az 5+ év. -
-
pecccccccca
őstag
válasz
omfgk
üzenetére
Mi az amitől beesik a felére? A tendencia az, hogy évről évre egyre nagyobb az igény. Nem lesz itt visszaesés a vásárló kedvben. Sőt. Lassan egy szemöldök csipesz is okos már. Nincs az a mennyiség ami ne fogyna el félvezetőkből, chipekből.
Ez már nem kifogás a gyártók részéről sem, hogy mi lesz, ha…. Olyan kb már sosem lesz, hisz pont ezek terelték az emberiséget a teljes elektronikai függéshez.
Állnak le az autógyárak, mert nincs elég félvezető alapanyag.
Egyre több ágazatot kényszerít leállásra a hiány…Egy globális gazdasági világválságnak kell történnie ahhoz megint, hogy visszaessen a kereslet kicsit. Mondjuk, ha minden így marad és nem növelik a kapacitásukat a félvezető gyártók akkor el is fogják érni, hogy válság legyen…
-
omfgk
veterán
válasz
chopin42
üzenetére
És mit csinálsz a gyártósorral amikor a kereslet a felére bezuhan? Mert be fog zuhanni, csak kérdés ,hogy mikor.
Több a kereslet mint a kínálat, tehát emelik az árat.
Minek gyártanál kétszer annyit ha eladhatod inkább a jelenlegi mennyiséget kétszer drágábban?
Nem érdekelt a gyártó abban ,hogy kétszer annyit gyártson. Gyártanak annyit amennyit a jelenlegi kapacitásokkal tudnak. Volt egy kis tartalék, most azokat is lefoglaltál. Ennyi.Meg persze lesznek gyártósor bővítések, Samsung, TSMC, de ezeket egyébként is tervezték. Maximum ha képesek rá akkor felgyorsítják.
-
chopin42
addikt
válasz
omfgk
üzenetére
"Nem tudnak és nem is akarnak gyártani annyit amennyi kéne"
Tegyük fel, hogy abból élsz, amit eladsz. Az adott cuccot most 3x annyiért veszik. Te nem akarnál annyit eladni, amennyit csak bírsz? Ez bullshit, hogy a gyártók nem alkarnak eladni/ülnek a készleteken (chipgyártó, aib, disztributor, nagyker, kisker). Mindenki el akar adni, mindent IS. Erre példa, hogy sok gpu Amerikában már csak fos tápokkal/alaplapokkal vehető, amiket a kutya nem akar megvenni, de így még fizet is érte, hogy elszállítja a szemetet. -
KillerKollar
őstag
Lehet, hogy kamu, nekem is csak véletlen dobta fel a facebook, de gondoltam belinkelem hátha valaki jól jár vele, természetesen azt sem akarom, hogy bárki át legyen baszva, de ha van aki azon a környéken lakik és az eladó ad neki lehetőséget, hogy kipróbálja akkor hamar kiderül, hogy átverés-e vagy sem.
-
Qtya123
őstag
válasz
KillerKollar
üzenetére
Itt a többi hirdetése: [link]
5600XT 80 ezerért?

Vega64 120ezerért?
Ő is keresi a piaci rést.
Persze egy telefont megér, hogy figyi, érdekel a kártya, elmegyek érte személyesen és ha az orrom előtt egy gépben tolsz rajta 1-2 benchmarkot és 1-2 játékot, akkor beszélhetünk esetleg üzletről. Majdnem biztos, hogy lenne a telefonba hápogás, hogy ezért meg azért nem kipróbálható. Ja látom nincs is telefonszáma. Írjatok rá, aztán derülhetünk rajta, hogy mit rizsázik a személyes átvétel akadályáról. -
Grave_444
nagyúr
válasz
KillerKollar
üzenetére
Egyik nagykernél KFA2 2060 volt 05.04-én nettó 85-ért. Amire írtam nekik közölték, hogy elfogyott.
Párral találkoztam aprón 200-230k között.
Azon az oldalon vigyázni kell, tényleg sok a csaló.
-
válasz
KillerKollar
üzenetére
Pár napos regje van, és 5 terméket hirdet.
-
C4mp3r
addikt
válasz
KillerKollar
üzenetére
egy felteglaert mar nem annyira jo ar, mert biztos, hogy az lesz a dobozban amikor kibontod. ne almodozzunk, hogy aki 2 videokartyat, 1 ssd-t meg rog laptopot arul "nincs tisztaban az arakkal". egyszeru budos csalo, a jofogas amugy is tele van veluk, aki jot akar maganak messzirol keruli.
-
omfgk
veterán
válasz
Allihoppa
üzenetére
Nem tudnak és nem is akarnak gyártani annyit amennyi kéne. Hiszen ez nem egy normális kereslet jelenleg.
Ha képesek lennének valamilyen módon gyártósorokat létrehozni (természetesen nem tudnak, mert ez nem csak pénz hanem idő kérdése is), méghozzá annyit ,hogy a jelenlegi keresletet kielégítsék akkor se tennék hiszen jön a POS. És bezuhanna a kereslet. Tehát nem tudnak azzal számolni ,hogy mostantól ez a kereslet a normális...
Csak azért írtam le ,hogy a bányászat miatt nincs elég kártya, mert egyszerűen ésszerűtlen azt várni ,hogy majd a gyártók valahogy a közeljövőben képesek lesznek hirtelen dupla ennyi kártyát legyártani.
Annyit gyártanak amennyit tudnak. És ez több mint az előző években.Tehát igen, chip hiány van, de a hiányt nem a nagyobb kínálat fogja megoldani, hanem majd a csökkenő kereslet.
-
KillerKollar
őstag
Most dobta fel a facebook jófogás hirdetésként... RTX 2060 Strix 90ezerért, 3 hónapos elvileg... Nem tudom, hogy átverés, vagy az eladó nincs képben a jelenlegi videókártya árakkal, bár 3 hónapja se volt már sokkal rózsásabb a helyzet... Mindegy gondoltam belinkelem ide mert ha valós akkor szerintem ez hatalmas vétel a jelenlegi piacon.
-
Ragnar_
addikt
-
válasz
KAMELOT
üzenetére
Be van csavarozva rendesen...
ITT látszik rendesen ,hogy mennyire lógnak...
EZT berendeltem most ,csak elég bosszantó ,hogy 1500ft. szállitási költség mellé még az utánvét is pénzbe kerül ami + 600ft.omfgk
Hajlik ,mert a csavaroknál direkt nyíl egyenesen csavartam be őket ,ha picit lejjebb csavarnám akkor csak lógna.
-
EZ nem egy kamu oldal ?Felhívtam ,nagykereskedés

-
ribizly
veterán
-
thomeef
őstag
Hali, van valami hivatalos lista arról, hogy mely vga-k alá ajánlott horizontális beépítés mellett támasztó konzolt rakni?
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Mi december közepén lemondtuk az összes rendelésünket a 3060Ti/3070/3080-ra, nagy hiba volt mert január 2. hetében 30%-ot mentek fel az árak
Arra számítottunk, hogy januárban nem fog kelleni már senkinek és az ára is lemegy, nagy hiba volt. De remélem boldogít egy pár gamert is, mert szép mennyiség volt amit elengedtünk. 
-
Qtya123
őstag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Én sem hiszek abban, amit sokan várnak, hogy óriási csökkenés lesz.
Nézzünk mondjuk egy RTX 3070-et. Újat, boltból. Januárban még meg lehetett venni 280-300ezerért. Most 600e Ft-os áron van. Ha jön is egyáltalán a bányászláz enyhülése, akkor sem fog ez már visszamenni 300e-re. Örülni lehet annak, ha talán 450ezerre visszamegy. De ne legyen igazam.
Amúgy, ha már 3070, emlékszem a megjelenés előtti bejelentés után boldog-boldogtalan pánikszerűen kiszórta olcsón a 2080Ti kártyáit. Gondoltam is, hogy veszek belőle 3-4 darabot, mert tippem szerint áron alul adják és a 3070 nem lesz akkora 2080Ti verő, mint amitől féltek sokan. Bejött a tipp +még megfejelte volna az árrobbanás, de lakásvásárlás előtt nem mertem ebbe "befektetni", de bánom már.

-
sakal83
addikt
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
BerserkGuts
üzenetére
A 3060 Ti-t is olyan 400 dolláros MSRP-re taksálták még a chiphiány előtt. Ha stabilizálódik a helyzet miért ne lehetne az valós ár, és annak megfelelően olyan 180-200k itthon. Persze majd kiderül.
-
kolopele
nagyúr
-
-
kolopele
nagyúr
-
nrg_52
addikt
Udv Urak/Holgyek! Az alairasomban szereplo konfigba az RX580 helyere maximum milyen kartyat erdemes tenni? FHD 60Hz a cel. Van elkepzelesem, de erdekelne a velemenyetek. Az artol most vonatkoztassunk el. Elore is koszonom az epito jellegu hozzaszolasokat!
-
Girmin93
tag
válasz
kolopele
üzenetére
A mostani laptopomban amiről írok, egy Gt740M van, és egy 4.generációs i3 2mag 4szál 1.9Ghz
Ph ilyen konfig miatt szaggatás nélkül hozza a stabil 30fpst, mindenféle lagg nélkül 1366x768 medium beállítás mellett
Ebből indultam ki, hogyha ez 2maggal 4.gennel ezt tudja, akkor a 3.gen 4x3.7Ghz bármire képes lehet pc fronton. Tény, hogy ez a laptop nem erre lett kitalálva közel sem, de mégis többet hoz mint az elvárható lenne egy kisvállalati géptől, ezért szoktam nyúzni néha szegényt. -
kolopele
nagyúr
-
Girmin93
tag
válasz
kolopele
üzenetére
köszönöm a tippet, de a cpu-t ingyen kapom, és a célra nekem tökéletesen megfelel.
Mint mondtam nincs szükségem 60fps+ -ra 720p-ben, nekem erre a célra így is megfelel. A fenn említett játékok mellé ez a cpu is bőven jó, még az ajánlott gépigény felett is van. Azt sem tartom kizártnak, hogy egy komolyabb kártyával ebből is sokat kitudok hozni, 1x8 majd későbbiekben 2x8gb ram mellett. Nem vagyok hardcore gamer, mindenkinek más az igénye, nekem ez bőven kielégíti az elvárásaimat.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Qtya123
üzenetére
Nekem a N64, a Switch meg a PS4 amik megvannak még, a PS5 egyelőre nincs tervben, nem látok egyelőre rajtuk semmi extra címet (később persze majd lehet), meg az Amiga 1200 ami a mai napig ott virít a polcon
Szerintem az 1440p (de főleg a 4k gaming) eddig sem taroltak, ott nem hiszem hogy gondok lennének majd az árak miatt, viszont a FHD azért bőven elérhető most is szerintem, és még mindig nagyon sokan tolják a statisztikák szerint 900p - n is. Jelenleg egy RTX 3060, 2060, 2070, 1660, stb. kártya bőven jók FHD - ig, a régebbiek közül meg akár egy 1060 is képes rá medium grafika mellett, hát még ha 900p a felbontás, és nem akar az ember 1000 fps - t.
A The Last Of Us I-II miatt meg tényleg vegyél egy PS - t
-
Qtya123
őstag
válasz
kolopele
üzenetére
Ezzel én is egyetértek, nekem nincs is konzolom, mindig is PC párti voltam/vagyok. Nekem egyébként az is hozzátartozik a PC-hez, hogy fejlesztem, próbálgatom, építem és ez egyfajta hobbi.
De amennyiben a jelenlegi árak sokáig így maradnak, egyre kevesebben engedhetik meg ezt maguknak. Főleg nem 1440p vagy 4k esetén.
Amúgy konzolról nekem eddig egyetlen játék, amire azt mondom, hogy de kár, hogy nincs PC-re, az a Last Of Us.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Qtya123
üzenetére
Az utolsó bekezdésedhez csatlakozom. Biztos sokak fogják feladni a PC vonalat ilyen árak mellett…
Mondjuk én kb. mióta az eszemet tudom PC-m volt csak és lesz is.
Az adatlapomon levő gépet még pont áremelkedések előtt dobtam össze. Épp ma végeztem egy Q6600, 8GB ddr3, R7 360-as géppel. Apunak csináltam. Meg van még egy B365 Phantom Gaming 4 lapom amire hamarosan felépítek egy alap játszós, netezőst.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Qtya123
üzenetére
Szerintem a PC Gaming teljes mértékben sosem lesz elengedve, én pl. nem tudnám elképzelni a játékokat nélküle, és átállni kizárólag konzolokra. Kell a konzol nyilván, hiszen amíg vannak Zeldák, The Last Of Us, Uncharted, God Of War, stb. játékok, addig komoly létjogosultságuk van, de a PC az PC.
-
Qtya123
őstag
válasz
Floyd80
üzenetére
"Card manufacturers (AIBs) themselves continue to raise prices on their products, or maintain high prices.
As demand remains very high, AIBs are not interested in profits going to the scalper market, so they are progressively raising their MSRPs over time."
Nincs ebben semmi meglepő.Amúgy arra vagyok kíváncsi, hogy mikor lesz az a pont, amikor szélesebb tömegek unják meg azt, hogy egy GTX 1660 annyiba kerül, mint egy PS5 és engedik el az egész PC gaming dolgot és váltanak konzolra.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Tavaly nyáron használtam alulfeszelve, mert érezhetően befűtött a gép, egy kicsit segített, de lehet hogy csak placebo volt.

A 1660S tudtommal valamennyivel kevesebbet fogyaszt, mint a 1070, szóval gondolom azért se kapott akkora hűtőt, pedig simán elférhetett volna rajta valami durvább kiadásként, csak akkor már elszállt volna az ára is.
-
Girmin93
tag
válasz
Csupingo
üzenetére
Köszönöm! Darabokban rakom össze a hardver elemeket, beletelik majd egy kis időbe, mire a komplett gép kész lesz egyszer talán 2-3-4 hónap múlva. 10 éve notebook párti vagyok, de gondoltam kicsit megpróbálok más irányba is elmozdulni. Próbálok bizonyos dolgokat újonnan beszerezni pl gondolok itt a videokártyára amiből semmi esetre sem szeretnék használtat venni. Bár nem a topichoz kapcsolódik (off sorry) de ha jól gondolom tápból elég lesz egy 450-500W körüli? 65W TDP cpu-ból kiindulva.
-
Floyd80
addikt
Vannak benne érdekes dolgok.
CPU and GPU Availability and Pricing Update: April 2021 | TechSpot
Card manufacturers (AIBs) themselves continue to raise prices on their products, or maintain high prices.
As demand remains very high, AIBs are not interested in profits going to the scalper market, so they are progressively raising their MSRPs over time.
The second issue is at the distributor level. While distributors aren’t necessarily raising prices on AIB cards themselves in every instance, they are causing issues for retailers through a system called bundling. This is where if a retailer wants to purchase a GPU from a distributor, the distributor only makes that GPU available if they also buy more harder to move components in other segments.
-
Girmin93
tag
Sziasztok!
Egy intel core i5-3550S processzor köré akarok építeni egy gépet. 720p-ben szeretnék játszani Phasmophobia-t, The Forest,F1-2018, esetleg Euro truck2 kategóriájú játékokkal kb stabil 40-60fps medium-high beállítás mellett. A kérdés az lenne, hogy milyen videokártya lenne számomra az ideális minimum? Nincs óriási nagy igényem, ami ezt a szintet tudja nekem teljesen jó, komolyabbra nincs szükségem, és a későbbiekben sem lesz. -
Allihoppa
aktív tag
válasz
vaakuum
üzenetére
Sajnos sokkal jobban el vannak szállva árban a Radeonok, mert még jobban küzdenek a chip ellátottsággal, illetve nagyobb is rá a kereslet amiatt, hogy ők nem szívatják a bányászokat, mint az Nvidia.
Ha van is bárhol raktáron sokkal magasabb áron vannak, mint az Nvidiák.
-
válasz
kolopele
üzenetére
Anno lemaradtam egy jó vételről egy 10700 volt Z-s alaplappal 100EFt ért garanciával ami simán ért vagy 150-160EFt-ot aztán lett a 3700X nem akarok csúcs kártyát venni nekem annyit nem ér elvoltam az rx480-al is 4 évig és minden high grafikán ment mondjuk sosem állítgattam sokat de nekem jól néztek ki a játékok.Isten igazán napok óta csak a 3060 at nézegettem meg ránéztem a 6700xt re is de az drága is meg ahogy néztem magasabb kategória meg lehet túlzás is.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Nekem idle alap órajelen van, a fesz sem változik soha, csak néha a max. órajel picit feljebb vagy alább megy, de csak annyira, hogy az minden szempontból jelentéktelen. Amúgy meg a triónak olyan a hűtése még egy 3080 - nál is, hogy abszolút nem hangos és nem meleg gyárilag sem, igazából kár is bántani ha úgy nézem.
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
Na ennek örülök
-
Az aktuális afterburner t nem sikerül leszednem ,annyira szétcseszték az oldalt ,mire kattintsak?
Meggyi001
Én csak béta változatot találok náluk...
chopin42
Utóbbiról tudtam lekapni a sima 4.6.4 -et..
Köszi , -
válasz
Scarletiel
üzenetére
Hát évekig is szeretném megtartani,nem szeretek sűrűn váltogatni 4-5 év.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kolopele
üzenetére
Nekem már nem mászkál sehova.
Persze egyszerű, de L gomb nyomása után, ahogy a legtöbb videóban mutatják arra az értékre fix feszültséget állít és terhelés nélkül is azon tartja beleértve az órajelet is.
Ha nem sikerül jól akkor meg felugrál játék közben a gyári értékekre. -
Grave_444
nagyúr
Kicsit OFF, de érdekes lehet.
MSI GTX 1660S Gaming X kártya undervolt.
-10 fok és majdnem fele fan rpm.
[link] Saját mérés, hőmérséklet, fordulat a lényeg. Az órajel kb 5% FPS csökkenést jelent.
-
válasz
KAMELOT
üzenetére
Használtat nem nagyon akarok
Esetleg 4-5 év múlva mert nem rég fejlesztettem gépet szóval vagy 2 hete van meg a ryzen 7 3700x azért vettem mert azt mondták jó pár évig kitart vagyis időtállóbb.Elsőnek i5 120400F-et akartam de aztán lett az amd szóval procit jó pár évig nem akarok venni,és azért a 3700X sem volt olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- 2026.09.04-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De ez már akkor is probléma, ha már csak ugyanannyit adnak el, és gyakorlatilag nincs halandó gamer által normális áron beszerezhető VGA jelenleg a piacon..

Meggyi001