- Fórumok
- Videokártyák
- Milyen videókártyát?
- (kiemelt téma)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-04-13 10:19 Téma összefoglaló
-
Meggyi001
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomeef
őstag
Abszolút semmi ellenszenv nincs bennem, főleg nem túlzott, nem tudom hogy miből szűrtétek le. Nagyon sokáig gondolkodtam hogy melyik legyen, mert nagyon tetszett a 9070 széria megjelenéskor. Igazából nagyon jó áron tudtam beszerezni egy 3 ventis 5070-et (200k), és ennyi. Amiket írtam nagyon különböző, főleg nemzetközi felhasználók véleménye alapján, illet techpowerup-os tesztek alapján szűrtem le. Nincs rossz döntés, én el leszek a kisebb nyers teljesítménnyel, de dlss-el, ill. jobb fogyasztással. Ennyi. Nekem a sima 9070 lett volna a nyerő, a sokkal jobb fogyasztás miatt, de sose ment le annyira alacsony árra, mint ami számomra ár-érték megérte volna, így szerintem az a kártya a meg nem értett jelenség az árazás miatt.
-
thomeef
őstag
9070 simát akartam venni, de sajnos nem volt normális áron.
#196423 parandroid: Nem throttlingol, hűvösebb, halkabb, stabilabb boost órajel, így akár még gyorsabb is lehet mint a gyárilag szénné húzott darabok. Ezért lenne jó deal a 9070 sima, ha lenne

-
thomeef
őstag
Alapvetően jó kari lenne a 9070xt, ha nem kéne 100%-ban undervoltolni egy olyan szinten bugos szar szoftverrel, ami minden második programmal ami terhelést ad rá szétcrashel. A 9070 sima tök jó lenne, de az meg majdnem ugyanolyan drága. Szóval jah, ha nem akar valaki ezzel baszakodni akkor marad az 5070.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
A 9070xt-k ára jelenleg 322-től kezdődik, a sapphire pure 345-től indul.
Mi értelme ezeknek a random hasraütöm hozzászólásoknak?
#189090 Héraklész Szerintem elhanyagolható a különbség, talán az nvidia driver kicsit jobban kommunikál a procival és így kevésbé terheli, de ez nem számottevő. A felbontás növelésével van egyre kisebb terhelés a procin, vga típustól függetlenül. Ez a legfőbb befolyásoló tényező, illetve nyilván függ a konkrét játéktól, valamelyik szét terheli a procit, valamelyik éppen hogy igényli.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Szépen kúszik lefele az 5070-ek ára. 265k 3 ventis új kártyáért már nagyon baráti a 2 hónappal ezelőtti állapotokhoz képest

-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
1) A késztítőknek meg kéne tanulni játékot optimalizálni. (főleg 15 éves fejlesztés után...)
2) Az RTX 5090-en 40 fps-el nyögő hulladékokat pedig nem támogatni kéne 60-70 eurókkal, hanem elfelejteni.A vga-kal semmi baj nincs a világon, a 8gb vrammal sem. 3070-el játszom 1440p-n single minden probléma nélkül. Ami annyira fosul van összerakva hogy ez neki kevés, azzal meg nem játszom. Easy.
-
thomeef
őstag
Tegnap 350-ért is volt fenn egy Giga 4080, so én a 390k-et nem mondanám bestbuynak.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Friss ropogós tegnapi teszt. Pulse jobb értékeket hoz mint a Nitro, ennyit erről, borul minden
Ez így erősen BestBuy lesz 9070-ből.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Hát nem a leghalkabbak, gyárilag biztosan nem, szóval annyira nem alaptalan a közhiedelem

-
thomeef
őstag
Hát ha most kell kártya, én a helyedben 1080p-re vennék egy használt 3070-et
. Ha meg nem sűrgős akkor egyenlőre várnék egy pár hónapot.Én 2k-n használom még mindig, és igazából el vagyok vele, csak 1-2 újabb névnél már kevés a VRAM. De már azon is elgondolkodtam hogy vissza kéne állni FHD monitorra, aztán hagyni a videokártya businesst a búsba

-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Nyilván nem arra gondoltam hogy a 30k meg fog térülni
De ha 2-3 év múlva basic kártyák 100-ért mennek, ez 115 lesz. A %-os arányok mindig meglesznek. És mindenemelett lesz egy nagyon halk, hűvös és nagy vszínűséggel hibamentes kártyája. Nem azt mondom hogy megéri, illetve azt sem hogy ez a legoptimálisabb vásárlás, de semmiképp sem rossz vásár. Ha tetszik neki, nyugodtan veheti. -
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Ugyanez vagyok én is, de látva az intel szenvedését a 14-es szériával, majd az nvidia szenvedését a 4xxx és 5xxx szériával, 25 év után én most meginogtam. Nem is szoftver oldalról, hanem kiegyensúlyozott teljesítmény/árcédula kombó oldalról.
Engem egyébként az amd sem győzött meg. Egész egyszerűen most két szarkupac közül tudod választani a számodra kevésbé büdösebbet. -
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Esetleg ha használt is jatszik, egy jobb féle hűtésű 2070 superrel még jobban járhatsz. Annak valahol a 3060 és a 3060ti közt van a teljesítménye.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Semmi értelme beszélgetni vele, másról nem szólnak a hozzászólásai mint az irracionális over-recommendingről. 10000-ből 2 játákban nincs meg a 75fps->3090ti
. A sajnálatos csak az ebben, hogy rengeteg kevésbé tájékozott ember van/lesz így a fórum által teljesen megvezetve és félretájékoztatva... -
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Annyira vicces ahogy sokan pakolgatják fel apróra a kártyáikat a bolti új ár fölé 10ezrekkel
. -
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Hali, van valami hivatalos lista arról, hogy mely vga-k alá ajánlott horizontális beépítés mellett támasztó konzolt rakni?
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Jah nekem úgy jött hogy már alapból kula volt a venti, és voltam olyan hülye hogy nem elálltam henam gariztatni próbáltam
-
thomeef
őstag
Ugyanígy jártam az Iponnal, kerregő venti. Nekem annyit kommenteltek hogy javítva. Ugyanolyan hangja volt utána is
El is álltam a vásárlástól azonnal. Azóta nem vásároltam tőlük semmit. Ez volt kb 6 éve. -
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Vga elértéktelenedést, kripto elértéktelenedéssel összehasonlítani elég nagy butaság. A vga fixen a 0-hoz konvergál. A vezető kriptovaluták viszont mióta léteznek csak felfelé ívelnek. Mindenkinek magának kell meghoznia a döntést hogy beszáll-e, és ha igen, mikor.
De azért mikor látom ezeket a 20-30 milliós bányásztáblákat, mindig elmosolyodok

ui.: Remélem nem szarik be a vga-m amíg ez a bohóckodás elül
-
thomeef
őstag
Ez a sok barom bányász, ahelyett hogy kriptot vett volna 2-3 hónapja abból a pénzből amit vga-ra baszott el..., fenomenális mennyire végtelen buta az ember.
-
thomeef
őstag
4k-ban az 1660 kb 15 fps-t tud RDR2-ben, max grafon. Lowon lehet el tudsz vele játszogatni. Nézz utána esetleg ilyen irányultságú teszteknek. Ráadásul az i7-2600al ki sem fogod tudni 100%-ban hajtani, csak kb. 75%-ban. A procid az 1650-et tudja közel 100%-ba kihajtani, so én annál erősebbet nem vennék amellé a cpu mellé.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Lec kollégánál van 2060 gaming z 125ért
-
thomeef
őstag
Semmi különös. A drágább verziókon halk hűtés van, ami pihenés közben leállítja a ventiket, meg kicsit könnyebb lesz rajtuk túladni a jövőbeli eladáskor. Általánosságban az a 10-15k plusz ad annyi pluszt hogy megerje. Én specirl az msi gaming x verziót szoktam venni, mert nincs tulárazva, de az egyik legjobb verzió a piacon.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Ne hasonlítsunk már random youtube videót, a neten található egyik legkomolyabb tech oldal tesztjéhez kéremszépen

-
thomeef
őstag
Van az 10% is összesítettben.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
950 a max
-
thomeef
őstag
Szia, bármelyik duplaventis 750ti apróról

-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
ATX-es lapod van, azon el kell hogy férjen, mivel az a legnagyobb méret, és mivel a proci hűtő gyártók sem hülyék, és nem dolgoznak maguk ellen azzal hogy használhatatlan szélességű bordát csinálnak.
Egyébként nekem 140 széles hűtőm van és bőven van még hely, szóval a te 150 széles hűtőd is bőven el fog férni

-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
+Osztom én is a véleményt. Az emag ingyenes háztól házig garanciafutár szolgálata mellett nagyon sok magyar webáruház elbújhat. Alapból nem kéne olyan terméket rendelni ami sza*, és hamar tökrevágódik
Ipon szintén szidva van mindenhol, én több mint 10 éve rendelek tőlük, soha nem volt rájuk panaszom. -
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Elég a hd videókhoz bőven. Arra a célra egy 8600gt is tökéletesen elég.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Ilyesfajta felhasználásra egy jobbfajta 950gtx is elég, elég jó árban vannak most. Szerintem kis kompromiszumokkal fhd-ra nem kell több, illetve a 960 nem hoz annyival többet, mint amennyivel drágább. A 970 lenne nagyon nagy ugrás, de az már más liga ugyebár.

Ez a Giga Extreme pl bestbuy szerintem. Alapból akkor oc-t kapott gyárilag hogy majdnem 960 szint.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
"Apropó mi a különbség a sima és a Ti jelzésű karik között?"
Elég komoly teljesítménybeli különbség a Ti javára. Egyes játékokban akár 20-30%.
A 750ti az egyik legjobb ár/értékű vga valaha. Abszolút Number1 a kategóriában. már csak a TDP miatt is.
-
thomeef
őstag
Akkor GTX750ti, messze a legjobb az árkategóriájában már évek óta.
(#79985) Zan: Mehet a 980GTX nyugodtan, ki fogja hajtani

-
thomeef
őstag
i3+950gtx. Elég a 4160 is.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Én egy 950gtx oc-val is tökéletesen elvagyok full hd-n, és mindennel high/ultra beállításon játszom. Így nem hinném hogy olyan marha nagy szükséged lenne egy 970-re. Ha nem váltasz 4K-ra a közeljövőben akkor bőven elég egy 960 is.
(#79630) Grafirka: A 750ti, meg a 960 jó ár/érték arányú. A 970 egy átlag felhasználónak nagyon nem az.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Hát rosszabb biztos nem lesz
, máshogyan nem nagyon tudod már feljebb tornázni egy 775ös konfig teljesítményét. Vagy ez, vagy komplett gépcsere. De igazából én 2016-ban 775-ös konfigra már egy fillért nem költenék. Így azt javaslom olyan vga-t vegyél ami jó lesz akkor is ha a komplett platformot kell majd cserélned. -
thomeef
őstag
Mivel főleg a minimum fps-t tudja növelni így, sokkal stabilabb FPS-ekhez juthat vele.
-
thomeef
őstag
Az hogy hány bites egy vga az teljesen irreleváns teljesítmény szempontjából. A 960 gtx is 128 bites, és össze sem lehet hasonlítani az általad említett kártyákkal a teljesítményét.
(#79538) imgfact A 750ti lassan kifutó modell, de még mindig ajánlott. Ha tudsz még hozzácsapni egy 10est inkább 950et vennék a helyedben, mivel az egy új kártya, sok új funkcióval (az egyik legjobb hogy alap állapotban nem leállnak a ventijei, így tök néma), és nem mellesleg erősebb is jóval.
-
thomeef
őstag
Ezeknek 0 hangja windowsban, mert idle állapotban leállnak a ventik, úgyhogy full kuss van. Ez a Giga az egyik legjobb ár/érték arányú modell, olcsó, halk, erős. De az Asus, Msi, Evga, Gainward megoldásai is tökéletesek. Ha 970-et vennél ott szintén ugyanez értelemszerűen.
Ha tényleg csak Diabolozol hosszú távon is, akkor én a 960at javaslom, a 970 min. +40k huf, ami azért nem mindegy.
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Egy kis tapasztalatmegosztásként. Akinek van egy konkrét kerete vga-ra, de nem tudja eldönteni hogy AMD vagy NVIDIA legyen, annak erősen ajánlom hogy nézzen utána az általa használt programnak/játéknak hogy melyik oldalt támogatja, mert igen nagy különbségek lehetnek.
Konkrétan én most cseréltem le egy R9 270-et GTX 950-re, és World of Warcraftban 1,5 szeresére nőtt az átlag fps-em, a minimum fps-em pedig a 2x-esére! Holott a két kártya full egy árkategória.

-
thomeef
őstag
-
thomeef
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- Milyen videókártyát?
- (kiemelt téma)
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Wuthering Waves
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Androidos tablet topic
- Parfüm topik
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ha meg nem sűrgős akkor egyenlőre várnék egy pár hónapot.
.
Az msi gaming széria nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe....
Meggyi001