Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris0321
addikt
Szevasztok.
Tegnap összeraktam a gépet kipróbálni a videókártyát de nem ismerte fel. Megkapta a gép az új tápot mert a régi már öreg és nem is volt rajta jó csatlakozó (8 pines). Az alaplapi kártyával megy, a GTX 560TI-vel szintén de az új GTX 1060 6 Gb STRIX-el nem. BIOS frissítés megvolt, elvileg a legfrissebb is volt fenn.
Alaplap: P5KPL-AM EPU
Proci: Intel E5400
Ram: 4 Gb DDR2
Táp: Új 500 W-osBiztos mennie kellene ezzel az összeállítással is?
-
Chris0321
addikt
válasz hegegabi80 #105456 üzenetére
Nem tudok, plusz ez a kártya elég nagy a régi házba sem tudtam beszerelni pedig az hosszabb mint az új.
-
Turtlelboy
csendes tag
válasz hegegabi80 #105450 üzenetére
Köszönöm. A topikjában alatt a " AMD Radeon RX 460 és RX 550 / 560" érted, mert akkor megpróbálnám megkeresni az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat?
Turtleboy
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Turtlelboy #105458 üzenetére
Igen
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Chris0321
addikt
válasz Pécsi gyerek #105459 üzenetére
Köszönöm kipróbálom. Legrosszabb esetben várok másfél hónapot mire meglesz a többi alkatrész is.
-
Sciroppo
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert sajnos nem nagyon értek hozzá:1, ASUS P8H61-M LE R 2.0, INTEL CORE i3 3.3GHc dobozos Socket 1155 i3-2120, 400W táp,
2X4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingstone CL9, ASUS Radeon EAH5450 SILENT/DI/1GD3(LP) 1GB DDR3 PCIExpress
2,1920X1080, gondolom
3,játék, nem a legújabbak:The Witcher 2, Sims 4, South Park 1, Tropico 4, The vanishing of Ethan Carter,
What remains of Edith Finch, indie játékok, Call of duty: Modern warfare 2, The cave, Metro 2033
4, 20.000-35.000
5, mind a kettőbenMost raktam fel a Psychonauts-ot, és idegesít, hogy halványan szaggat.
Valaki esetleg tudna nekem ajánlani valamit? -
-
Raymond
félisten
válasz Sciroppo #105464 üzenetére
Mindegy, csak a kimeneteket nezd hogy olyan legyen rajta ami kell mert ezzel varialnak. A tobbi (LP, passziv/aktiv, stb.) mar rajtad mulik. Nem erdemes sokat fizetni erte mert nem kapsz semmit pluszba, a kis feher hutos passziv LP Gigabyte is jo peldaul.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
hegegabi80
addikt
Én ilyen elszállt vga árak mellett lehet veszek egy GT 1030-at, aztán ha jön új vga lecserélem. Bárt ki tudja azok is milyen árba lesznek.
-
távcsőves
senior tag
válasz hegegabi80 #105467 üzenetére
A jelenlegi helyzet Nv szerint sem jó. Ez a közvetlen értékesítés érdekes lehet.
Tényleg ott a shopban a Founders 1060, hmm.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz távcsőves #105468 üzenetére
nV -től való rendelés esetén jön rá + ÁFA/Vám költség?
700 USD egy 1080 Ti-ért jó ár...hmmm..MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Gamer21
tag
Hmm , és valaki már vásárolt már innen az NVIDIA shop-ból ? mennyire érné meg venni onnan VGA ? valamennyivel olcsóbban jönne ki az ember ? mint ha itthon megveszi most pl ? 1070 Ti 180 - 200k ért ?
Nyújtsd mindig a legtöbbet , ne elégedj meg azzal ami vagy ! Próbálj meg az lenni AMI LEHETNÉL !!!
-
finest
addikt
Sziasztok! Mi történt a VGA árakkal mostanában? Brutál drága lett minden. Nem most dőlt be a Bitcoin?
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
távcsőves
senior tag
válasz MaxxDamage #105471 üzenetére
Félreérthető voltam, elnézést. Igen, jön rá vám és ÁFA, viszont globálisan talán elérhet valamit a dolog.
Áfa mértéke 27% a vámra pontos értéket (nem tudom a vga pontosan hová sorolandó) nem találtam, de legyen 10%. Így az Nv-s webshopos ár, ha jól kalkuláltam és tényleg free shippinges, akkor 105 000Ft. Ha a vám értéke kevesebb, akkor csökken az ár, ha a vám értéke nagyobb, akkor növekszik. (Meg nyilván USD és HUF viszonya is módosítja valamennyire.)Gyors keresés alapján ez a kiskeres 3gb-os változatok ára alatt van. Talán jár erre egy a pontos vám tarifát ismerő user, aki megosztja ezt, és akkor lehet pontosan számítani.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz redhunter #105475 üzenetére
Már írtam, globálisan várok valamit. Ha elolvastad amit linkeltem, komolyan zavarja az Nv-t is a kialakult helyzet Az extra felár nem náluk csapódik le, viszont bedönthet egy komplett piacot és/vagy következő vga generációt, ha a bányász vga-k rászabadulnak a használt piacra.
Nem tudom, nem hiszem, legalábbis free shippingel nem hiszem. Csak azért számoltam át gyors Ft-ra, mert így egyből látszik, valóban próbál tenni valamit a teljesen elszabadult árak ellen is az Nv. (Tehát nem csak 2db per magánszemély, hanem valóban mérsékelt áron is biztosítja.)
[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
-
hellboy
csendes tag
Sziasztok!
Csak az érdekelne, hogy aki kapcsolatban áll nagykerekkel / boltokkal
tudja-e mikor lesz újból normális video kártya kínálat?Elképesztő, hogy még decemberben jó pár kisker ajánlatában lehetet kapni
1060 6GB vagy 1070-et Akkor jött ráadásul a 1070Ti is.
Itt MSI, ASUS, Giga kártyákra gondolok az erősebb hűtéssel.Most meg árukeresővel nem sok találatot kapok. (MSI-t elsősorban)
"Hát mi folyik itt ... ?" Egy hónap alatt mindenki elkezdett bányászni?
Sajnos az árakon látszik ez a kínálati hiány is.
Várható javulás vagy az lesz mint a memóriáknál?[ Szerkesztve ]
"sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"
-
joysefke
veterán
válasz távcsőves #105476 üzenetére
Mégis mire alapozod, hogy zavarja az nV-t a kialakult helyzet? Egy PR nyilatkozatra??
Ha zavarná őket, külön bányászkártya verziót adnának ki, a gémer kártyákat pedig alkalmatlanná tennék a bányászatra. Nekik minden eladott kártya pénz, a nyereség pedig náluk mint megkerülhetetlen szereplőnél csapódik le.
Már amikor még nem volt bányász láz, akkor is generációról generációra emelkedtek az nV kártya árak, úgy hogy memóriabusz-szélességben és lapkaméretben egyre
spórolósabbköltséghatékonyabb dizájnokat építenek (mivel a konkurencia gaming szempontból a 780/290X óta egyre nagyobb lemaradásba kerül).Az nV már évek óta bizonyította, hogy kiválóan értenek az árak belövéséhez és a kártyák árának mindig picit feljebb, de még a maximális vásárlói fájdalomküszöbön belül való emeléséhez. Ha akarnák hónapok alatt megoldanák a "helyzetet". De nem akarják, mert nem érdekük.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz joysefke #105482 üzenetére
Nem, tévedtem, a Te nyílatkozatodra hallgatok inkább, de mégis:
Van bányász verzió.
Igaz, hogy megkerülhetetlen. Csak a teljes extra profit nem náluk csapódik le. A rengeteg bányász vga problémája viszont biztosan igen.
Jelenlegi generáció már piacon volt, amikor a láz kitört. Mivel akarod korlátozni a bányász teljesítményt? A 2018 februári driverel?
-
joysefke
veterán
válasz távcsőves #105483 üzenetére
Nem, tévedtem, a Te nyílatkozatodra hallgatok inkább, de mégis:
Van bányász verzió.
Igaz, hogy megkerülhetetlen. Csak a teljes extra profit nem náluk csapódik le. A rengeteg bányász vga problémája viszont biztosan igen.
Jelenlegi generáció már piacon volt, amikor a láz kitört. Mivel akarod korlátozni a bányász teljesítményt? A 2018 februári driverel?
-(1)
A gémer és a bányász vonalat, ha van rá akarat teljesen szét lehetne választani ->
-külön driver
-külön BIOS
-HW korlátozásokArról az nV-ről beszélünk, akik képesek voltak egy 1070Ti-t kihozni egy nem kapható és nem elérhető árú virtuális konkurens ellen, mert az egy picit elverte a 1070-et. Ugyanennyiből be lehetne rakni a kártyákba HW-es korlátozásokat is, ami egy kártyát vagy játékra vagy bányászatra tesz alkalmassá. Egyébként azokban a szegmensekben ahol éppen van bármilyen konkurenciájuk, képesek minden 10%-os teljesítménytartományt valamivel lefedni.
-(2) "Csak a teljes extra profit nem náluk csapódik le."
Mert mégis hol csapódik le az "extraprofit"?? 30%-fölötti nettó haszonkulcscsal dolgoznak az nV-nél egy jó ideje...
A nagykereskedőknek most van az egyszer van Budán kutyavásár időszak és most szakítanak addig amíg tartanak a lekötött /berendelt készletek. De hosszabb időtávon kereslettől függetlenül mindenképpen az nV-nél marad a profit döntő része, nekik meg a nagyon enyhétől a nagyon drasztikusig rengeteg eszközük van rá, hogy a nagykereskedőket és ezzel a végtermék árát (aminek a hozzáadott értékének szinte teljes egészét ők adják) befolyásolják. A már kiszállított/lekötött készletek fölött kevesebb befolyásuk van, de amit ezután fognak eladni, nagy a kontrolljuk.
Mondok párat:
-(1) saját Webshop tényleges kiszállítással és elérhető készlettel ---> talán pipa
-(2) Ameddig hiány van, a Founder Edition készleteket a nagyobb webshopok (newegg, amazon etc) felé terelni, akiknél ki lehet kényszeríteni ezekre a szabott árat.
-(3) Ha hosszabb távon fennmarad a hiány, a legyártott GPU-kból egyre inkább saját terméket (FE) építeni és nem 3rd partin keresztül értékesíteni, ezáltal jobban kézben tarthatóak az árak.
-(4) Ha tartós marad a kereslet, akkor a termelés növelésestb..
[ Szerkesztve ]
-
DannyL81
tag
Láma kérdés: Mi az a "bányászat" ?
Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd milyen hülye vagy
-
joysefke
veterán
válasz joysefke #105484 üzenetére
Félreértés ne essék, én semmiért nem hibáztatom az nV-t, egyszerűen azt mondom, hogy számukra nem hogy káros, hanem rövid és középtávon kifejezetten kellemes a kialakult helyzet és nem látom, hogy milyen komoly érdekük fűződne hozzá ezen gyorsan változtatni.
Ezen felül úgy gondolom, hogy ha az nV úgy dönt, hogy nem érdekük fenntartani a jelenlegi állapotot, ahol a régi és megbízható vásárlóbázisuk (gémer Pistik) elől egy ilyen kiszámíthatatlan, fluktuáló bányászréteg kapkodja el a kártyákat, akkor az nV-nek sokkal több lehetőség fog rendelkezésére állni, mint hogy megjelentessen egy PR nyilatkozatot. Hogy eljön-e és mikor jön el ez a pont az majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
1050Ti vel még meddig (év) lehet elbóklászni full hd-n multi/fps téren kb?
Most The division/SW Battlefront 2 amit épp játszok R7 360-al,de mondanom se kell,hogy mennyire le kellett húzni beállításokat Erre gondoltam[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
-
Submarine
senior tag
-
mQWeXgsf
aktív tag
Hi!
Ezzel az átalakítóval zökkenõmentesen lehetne összekötni egy gt1030-as displayportos videókártyát egy kizárólag dsub-os monitorral? : [link]
köszönöm
-
csocs
tag
Sziasztok, milyen átmeneti megoldást javasoltok egy 2k 144Hz monitor meghajtására, amíg rendeződnek az árak?
Semmi komoly igényű játék, csak a LOLAlaplap: z170-a, Proci i5-6600k.
Köszönöm!
-
-
-
pandras83
senior tag
-
Turtlelboy
csendes tag
Adott egy Hd7770. Rá van csatlakoztatva egy 27-es (2560x1440) és 2 17-es (1280x1024) monitor. A 2 17-es-t elforgattam és beállítottam neki, hogy álló legyen (1024x1280). Eyefinity segítségével szeretnék egy álló-fekvő-álló (PLP) kombinációt, láttam is a youtube-on ilyet. Lehet, hogy ez a kártya nem támogatja a mixelt tájolás lehetőséget? Emiatt gondolkodom egy RX 560D beszerzésén, ha az támogatja vagy ez esetleg csak a felső kategóriás ati kártyák kiváltsága, így felejtsem is el?
Turtleboy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest