Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
feketenorbi
üzenetére
Azt is leírhatnád, hogy pontosan melyik szolgáltatók melyik eszközei szolgáltatják a netet és azok hol vannak (az üzlethelyiségben?).
-
válasz
feketenorbi
üzenetére
Érdemes lenni valamilyen wifi analyzerrel megnézni, hogy ténylegesen milyen a helyzet.
Azt őszintén szólva én sem értem, hogy hogyan akarod a szolgáltatóid jelét erősíteni, és hogy mit vársz ettől.
MaCS
-
viktorhu
veterán
válasz
feketenorbi
üzenetére
Nem annyira nagyon érthető, amit írtál, ezért volt a kérdés, hogy mit is szeretnél, ezen nem kell megsértődni.
A wifi jelerősségek versenyét nem javaslom, abból mindenki rosszul jön ki. Ha nagy az interferencia a szomszédokkal, akkor 5GHz-en többet el tudsz érni, mert az kevésbé megy át a falakon, így kevésbé zavarjátok egymást a szomszédaiddal. Ha tud ilyet a routered és a saját eszközeid, akkor nyertél, csak be kell állítani, egyéb esetben játszani kell a sávokkal, hogy melyik szabadabb kicsit, illetve amit lehet, azt kábelen csatlakoztatni. Részletesebben a wifi topicban tudnak az ilyen beállításban segíteni.
-
szaszyka
senior tag
válasz
feketenorbi
üzenetére
Ha jól értem, akkor az a gond, hogy a szomszéd wifije bezavarja a te wifidet.
-
válasz
feketenorbi
üzenetére
Pontosan mit is szeretnél?
-
válasz
feketenorbi
üzenetére
Vannak olyan router-ek amelyek tudják a dual/multi WAN opciót így azokra lehet kötni több netkapcsolatot is. A több netkapcsolat lehet load balance (egyszerre van felcsatlakozva az eszköz a két kapcsolata és összeadódik a két kapcsolat sebessége) vagy fall save módban (egyszerre csak az egyik kapcsolat aktív, a másikra az első kiesése esetén csatlakozik fel), nem minden eszköz tudja mindkét módot.
-
Alex91
félisten
válasz
feketenorbi
üzenetére
Nem tudom, hogy mit szeretnel valojaban…
Ha savszelesseget szeretned novelni, akkor megfelelo routerrel lehet ket szolgaltatoi internetet egyutt hasznalni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ha savszelesseget szeretned novelni, akkor megfelelo routerrel lehet ket szolgaltatoi internetet egyutt hasznalni.
Gubek-Einste
Dr.NX