Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszyka
senior tag
Esetleg valami powerline rendszerrel nem lehetne a netet elvinni a ház egyik végéről a másikra, aztán onnan routerezgetni?
-
szaszyka
senior tag
válasz
feketenorbi
üzenetére
Ha jól értem, akkor az a gond, hogy a szomszéd wifije bezavarja a te wifidet.
-
szaszyka
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
A tökölősebbet arra értem, hogy szerszám nélkül szerelni a csatlakozót a kábelre. Leszedni a fóliát érpáranként, kicsit merevebbek az erek, mint a Cat5e-nél, a hálónak a baromi vékony kis szálait összeszedni, félretűrni, stb. Nem tudom milyen gyártó a Draka, de abból láttam sokféle vezetéket, akár 1500MHz-ig is elmehetnek, és nem tűnik rossz minőségűnek. Munkahelyről sikerült beszereznem néhány méternyit lakáson belüli felhasználásra, és jó vastag, masszív cucc. Ha kellene még, biztos ilyet fogok újra venni, akár csak patch-kábelnek is.
-
szaszyka
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én otthon amolyan házibarkács módon szoktam néha "szerelni"/felhasználni Cat6a kábelt, de szerszám nélkül szerelhető csatlakozóval. Tény, hogy kicsit tökölősebb, de egyáltalán nem vészes. Ma már vagy csak Cat6a, vagy optikai kábelt "kellene" használni új kiépítésnél az időtállóság miatt. Draka, Schrack állítólag jó márkák.
-
szaszyka
senior tag
válasz
animatrix11
üzenetére
A digi routert nem lehet cserélni, csak átkapcsoltatni bridge módba. Mögé tudsz csak tenni másik routert.
-
szaszyka
senior tag
válasz
-conrad-
üzenetére
Ha telekom 2gbps-os nézted lesz, akkor jó lehet a tuf ax5400 is, mert elvileg 2 kábelen "jön a net", és a tuf-ax5400 Wan portját össze tudod hozni az utolsó Lan porttal, illetve az első két lan port egyesíthető 1 kapcsolattá. De ilyet biztos tud másik router is, érdemes utánajárni.
-
szaszyka
senior tag
válasz
Highground
üzenetére
(Cat6a/Cat7 kábelek vannak 200-250Ft/m áron, a Draka márka állítólag jó. Időnként jôfogáson szoktak árulni kivitelezésből megmaradtakat, érdemes lehet ránézni. Routert nem tudom
) pl ez: [link] -
szaszyka
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, köszönöm szépen a választ

-
szaszyka
senior tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy az összefoglaló táblázat alapján az Asus Rt-Ax58u és a tuf-ax5400 hasonló router lehet? A tuf 6 antennák 4 helyett, illetve 5400nak van írva, de egyébként chipset, RAM, flash memória tekintetében azonosak elvileg. Ajánlott lehet egyébként ez a tuf-ax5400, vagy azért az ax58u jobb? Előre is köszönöm a tapasztaltabb segítségét

-
szaszyka
senior tag
Sziasztok. Routercsere előtt állok, és lenne egy kérdésem. Sikerült kifognom pénteken egy Archer Ax73-at, de igazából egy Asus Rt-Ax58u-ra pályáznék. Utánanézve a 2routernek annyi "különbséget találtam (nyilván az antennák száma is az arvher a6db Ax58u 4db), hogy az Asus 256Mb flash memóriát használ, az Archer viszont "csak" 128Mb. Soc ugyanaz a Broadcom 6750 elvileg mindkettőben. Van jelentősége a dupla flash memóriának, vagy teljesen jó az Archer 128Mb-ja is? Egy Asus Rt-ac58u lenne cserélve, maradnék /maradtam volna márkán belül, de az Ax58u jelenleg nincs akcióban sehol. Illetve van valakinek tapasztalata az Archer Ax73-al? Megbízható, vagy van valami háklija esetleg? Előre is köszönöm

-
szaszyka
senior tag
Aziasztok. Asus RT-AC58U most akciós edigitalon, 22623Ft. Ennyiért már megéri?
-
szaszyka
senior tag
Szia. Egy olyan kérdésem még lenne, hogy ezek a routerek, pl az RT-AC58U elbírnak olyan terheléssel, hogy rádugok egy külső USB3-as HDD-t, amire letöltök egy filmet, majd azt a mondjuk FHD-s, 13-15Gb-os filmet wifin keresztül nézem telefonon, közben a notebookon megy a youtube 720P-ben? Nem mostanában vettem az utolsó routeremet, nem vagyok már képben ezekkel a dolgokkal, inkább megkérdezem. Nincs kedvem NAS-t venni kocafilmezéshez, illetve a lakáson áthúzni a kábelt a notihoz. Tehát lenne egy 15Gb-os, 2 órás film ( Kb16-20mbps sebesség), közben egy youtube 720P, és böngészés. Ezzel azért már ugye megbírkóznak ezek a kütyük?
-
szaszyka
senior tag
válasz
freeknight
üzenetére
Lurdy-házban a Xiaomi boltban nem kapható esetleg?
-
szaszyka
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot, és találtam 2 routert, ami felkeltette az érdeklődésemet. Az egyik a TP-Link C5 v4-es verziója, [amit] most csak az iponban találtam meg ~15 körül postával. A másik az Asus RT-AC58U, [ami] 22-től kezdődik. A kérdésem az lenne, hogy megéri azt a plusz kb 8000-t az Asus, vagy a TP-Link is bőven jó lehet számomra? Digi500 nethez kellene, egy 40m2-es tégla lakásba 1 notebookot kiszolgálni 2,4GHz-en, illetve 2-, esetenként 4 telefont 5Ghz-en. Későbbiekben lesz gigás Digi optika is belátható időn belül, azt kellene majd bővítés után kiszolgálni.
A segítséget, véleményt előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

))))))))
) pl ez:

Dr.NX