Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• woodworm

veterán

válasz Geresics #66559 üzenetére

Nem írtad milyen verziós az n56u, ha b1-es, akkor abban egy igen jó képességű soc van, ha korlátozva van is a magok száma. Viszont a soc tartalmaz többféle hardveres gyorsítót, többek között a lemezek kezeléséhez is egyet. Ezért az árához viszonyítva jóval drágább routerekkel is tartja az iramot. A soc ugyanaz benne egyébként, mint a xiaomi 3g-ben.
    A lemezt 30MB/s-mal írja, 60-100MB/s-mal olvassa, a torrentet 5-10MB/s-mal tudja letölteni. Az n56ub1 számára az usb2 a korlátozó tényező, viszont az említett xiaominál lényegesen gyorsabb router nagyon zsebbenyúlós, nem 30 ezer lesz.
    Az admin felület reszponzivitásán sokat javíthat a vírusirtóban a kivételek közzé rakása.

• MaCS_70

félisten

Ha nem is túl nagy, de akad tapasztalatom TP-Link és Asus SOHO felhasználása terénis -- elég sok ügyfelem, barátom routerére "nézek" rá időről időre, főleg beüzemeléskor.

Tapasztalataim szerint a TP-Linkek egyáltalán nem rosszak, de az árukon túl nem látom előnyüket az Asusokkal szemben. Tehát ha nem gond a pár ezer forint felár, akkor az Asus az árkülönbözetnél nagyobb többletszolgáltatást nyújt -- kérdés, hogy ezt az adott felhasználó kihasználja-e.

N18, AC56, AC66b1, AC58, AC 87 -- jelenleg ilyen routerekre látok rá, több mint egy tucatnyira, és az Általad említett bugokról (feature-ökről :) ) még senki sem panaszkodott.

TP-Linkből már összesen csak tán három van, de ez a három több "ránézést" igényel, mint az Asusok összesen, ráadásul egységáron az Asusok wifije szerintem általában jobb. (Nálam minden esetben ez jött ki, elég sok összehasonlító mérést végeztem.)

Úgyhogy a TP-Link szerintem jó, de semmiképpen sem előrelépés az Asushoz képest (egységáron), nem is beszélve az Asusok szerintem sokkal jobban kezelhető, okosabb és rufgalmasan variálható szoftveréről.

MaCS

• Multibit

nagyúr

Szerintem meg USB port úgy általában felesleges egy routerre :K Korábbi routereimen volt ugyan (sőt a legutóbbin eSATA is), de egy teszten kívül nem használtam másra ezeket a csatlakozókat.

minőségi előrelépést szeretnék
    Leginkább a szoftver az, amivel előre tudnál lépni a szokásos home kategóriából. Ez lenne az igazi minőségi ugrás. Pl. Mikrotik ROS használatakor egyáltalán nem irreleváns a netsebesség, mert - mondjuk - 1000-es Digihez igen erős (és drága) vas kell, lévén nincs hw NAT. LEDE vagy Ubiquiti EdgeOS esetén vannak gyorsító mágiák, ott egy - alapból - gyengébb router is megteszi.

Új hozzászólás Aktív témák