Hirdetés
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
Geresics #66559 üzenetére
Nem írtad milyen verziós az n56u, ha b1-es, akkor abban egy igen jó képességű soc van, ha korlátozva van is a magok száma. Viszont a soc tartalmaz többféle hardveres gyorsítót, többek között a lemezek kezeléséhez is egyet. Ezért az árához viszonyítva jóval drágább routerekkel is tartja az iramot. A soc ugyanaz benne egyébként, mint a xiaomi 3g-ben.
A lemezt 30MB/s-mal írja, 60-100MB/s-mal olvassa, a torrentet 5-10MB/s-mal tudja letölteni. Az n56ub1 számára az usb2 a korlátozó tényező, viszont az említett xiaominál lényegesen gyorsabb router nagyon zsebbenyúlós, nem 30 ezer lesz.
Az admin felület reszponzivitásán sokat javíthat a vírusirtóban a kivételek közzé rakása. -
válasz
Ha nem is túl nagy, de akad tapasztalatom TP-Link és Asus SOHO felhasználása terénis -- elég sok ügyfelem, barátom routerére "nézek" rá időről időre, főleg beüzemeléskor.
Tapasztalataim szerint a TP-Linkek egyáltalán nem rosszak, de az árukon túl nem látom előnyüket az Asusokkal szemben. Tehát ha nem gond a pár ezer forint felár, akkor az Asus az árkülönbözetnél nagyobb többletszolgáltatást nyújt -- kérdés, hogy ezt az adott felhasználó kihasználja-e.
N18, AC56, AC66b1, AC58, AC 87 -- jelenleg ilyen routerekre látok rá, több mint egy tucatnyira, és az Általad említett bugokról (feature-ökről
) még senki sem panaszkodott.
TP-Linkből már összesen csak tán három van, de ez a három több "ránézést" igényel, mint az Asusok összesen, ráadásul egységáron az Asusok wifije szerintem általában jobb. (Nálam minden esetben ez jött ki, elég sok összehasonlító mérést végeztem.)
Úgyhogy a TP-Link szerintem jó, de semmiképpen sem előrelépés az Asushoz képest (egységáron), nem is beszélve az Asusok szerintem sokkal jobban kezelhető, okosabb és rufgalmasan variálható szoftveréről.
MaCS
-
Multibit
nagyúr
válasz
Szerintem meg USB port úgy általában felesleges egy routerre
Korábbi routereimen volt ugyan (sőt a legutóbbin eSATA is), de egy teszten kívül nem használtam másra ezeket a csatlakozókat.
minőségi előrelépést szeretnék
Leginkább a szoftver az, amivel előre tudnál lépni a szokásos home kategóriából. Ez lenne az igazi minőségi ugrás. Pl. Mikrotik ROS használatakor egyáltalán nem irreleváns a netsebesség, mert - mondjuk - 1000-es Digihez igen erős (és drága) vas kell, lévén nincs hw NAT. LEDE vagy Ubiquiti EdgeOS esetén vannak gyorsító mágiák, ott egy - alapból - gyengébb router is megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vicces képek
- Hobby rádiós topik
- Linux kezdőknek
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- Apple iPhone 15 pro 128Gb,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3507
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest