Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geresics

addikt

válasz woodworm #66567 üzenetére

A routerem már több, mint öt éves, úgyhogy attól tartok nem B1-es :N

Úgy fest ezzel a Xiaomival akkor nem is mondtam akkora butaságot, pedig épp csak ez a márka jutott eszembe! :DDD Rákerestem gyorsan, és google első találat: MT7621A processor, 128MB SLC Nand Flash ROM, 256MB DDR3-1200. Ugyan csak egy USB van rajta, de az legalább 3.0-s. A nyomtatót úgyis alig használom, majd cserélgetem legfeljebb, amíg nem lesz NAS - már ha lesz egyáltalán :DDD
    Szerintem már csak azért is venni fogok egy ilyet, hogy kipróbálhassam! :C
    Mondjuk, ha NAS lesz, akkor meg kevés lesz a 2 vezetékes kimenet... :Y

"Az admin felület reszponzivitásán sokat javíthat a vírusirtóban a kivételek közzé rakása."
    Ezt viszont nem értem. Az admin felület a routerben van. Az nem egy olyan hely, amit kivételként hozzá tudnék adni a vírusirtóban. Vagy valamit félreértek?

(#66565) MaCS_70
    3 évig volt saját számtech boltom, adtam el pár TP-Linket. Nincs azokkal sem gond, időnként újraindulnak, időnként újra kell indítani őket, de még az olcsóbb (akkoriban 741ND-t ajánlottam mindenkinek, akinek több kellett, akkor 1043ND) változatok is stabilan teszik a dolgukat azóta is. Extra szolgáltatásokra pedig az átlag felhasználónak akkoriban nem volt igénye.
    Ilyen ASUS-ból az enyémmel együtt 3-at ismerek. Egyikük beüzemelte, és azóta szerintem rá sem nézett, mert a telefonjának osztja a netet vele. Overkill. Másikuk szólt most, hogy gebasz van a DM-el (meg korábban már szívott mással is), és erről jutottak eszembe a saját vergődéseim.
    Azt pedig, hogy az én ASUS-omhoz képest van-e olyan TP, ami előrelépés én sajnos nem tudom, de épp ezért kérdeztem :K

(#66564) Multibit
    Szerintem nagyon hasznos dolog egy USB port (pláne, ha 3.0), mert torrentezik hejetted (a szemét)! nCore-on pl. az a szabály, hogy 48 óra feltöltési időig Hit&Run minden torrent (kivételek, extra szabályok persze vannak). Nos, egy ilyen router+winyó kombóval sosem lesz ebből gond, én imádom! A sebesség persze más kérdés ugyebár, de már nincsenek arányok, szóval kb. irreleváns...
    Erről a Mikrotik ROS-ról még nem hallottam, rákerestem. Jól értem, hogy ez egy OS a routerre? Nem szívesen adnám ki a routerem (és általa a teljes hálózatomon lévő adatok) hozzáférését egy 3rd party cégnek. Nincs elég tudásom ahhoz, hogy ellenőrizni tudjam nem-e történik bármi olyan, amit nem szeretnék (adathalászat, erőforrásmegosztás, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák