Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kali

legenda

válasz TeeJay #26207 üzenetére

szia,

a szakértőség nem azt jelenti, hogy csak én tudok válaszolni, és azt sem, hogy én értek hozzá a legjobban, így más is tud segíteni, illetve véleményt mondani, de szerintem;
    a tl-wr841nd verzió függvénye, a régebbi v3 még az az ar913x chipset kiépítéses, mint a tl-wr1043nd, csak a gigabit képes portokban és az usb kiépítésben különböznek, v5 és v7 esetém már a picivel gyengébb ar724x chipset került bele, és v8 esetén adott az erősebb ar9341.

wifi szempontjából (is) van eltérés, a tl-wr841nd esetén;

v3 - ar9100
    v5 - ar9280
    v7 - ar9287
    v8 - ar9341

a tl-wr-1043nd wifi modulja,

ar-9103

amennyiben minden feltétel (ellenoldalak milyensége, beállítás...stb) azonos a két említett gyári firmware mellett, úgy - a wifi chip különbsége mellett - arra (is) tippelnék, hogy a 3t3r valamivel több erőforrást igényel, mint a 2t2r kivitel, ez is okozhat minimális eltérést.
    a dd-wrt firmware verzióval kapcsolatban nem merek még tippelni sem, mert ezek híresek arról, hogy a wifi problémás alattuk, eleinte még az n szabványos átvitel sem ment (rendesen)...stb.
    amennyiben csak 2t2r ellenoldalla használod a routert, úgy kapcsolat szempontjából (is) jobb lehet a 2 * 5 dBi antennás 800-as széria - pláne a jobb hardverű v8 -, mint a 3 * 3 dBi antennás 1000-es.
    wifi kapcsolaton húzós dolog a torrent, pláne sok szálon.
    azt mondanám, hogy 15 - 16 e ft környékén szoríts be egy tl-wdr3600 típust, gigabit képes, usb csatis, szimultán dual band, erős hardver (ar9344 / cpu; 560 megahertz / ram; 128 megabyte / flash; 8 megabyte), lehet vele tervezni hosszabb távra is.
    asus típust, csak sokkal gyengébbet tudnék mondani 15 e ft környékéig, ott a drágább árkategóriában kezdődik az erősebb hardver.
    a tl-wr843nd v1 azonos ar9341 chipset kiépítésű, mint a tl-wr841nd v8.
    a dd-wrt miatt kérdezed? link

Új hozzászólás Aktív témák