Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen.
-
amol
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Persze az lenne az ideális de sajnos nem tudom mindegyiket letesztelni

Az, hogy a C7 1750-es az AC55U meg "csak" 1200-as a gyakorlatban jelent valamit? Meg a kevesebb antenna? Emiatt írtam hogy inkább az AC66U felelne meg papíron a C7-nek és ott elég nagy árdifferencia van (30 kontra 45).
Ha megfelelő a jelszint engem nem zavar ha nincs antennája de amelyiken van ott van lehetőség arra is hogy erősítsek rajta ill. hogy elvigyem máshova. Jelenleg egy lépcső alatti helyiségben van minden hálózati eszköz, oda fut be minden kábel. Van egy hosszabbítós antennám, próbáltam kivezetni az egyiket de mivel lényegében semmi változást nem tapasztaltam inkább hagytam rejtve és nem is bánnám ha maradhatna így.A C7-n csak 3x5 dBi antenna van gyárilag.
Tudom, azzal kezdeném hogy áttenném a 1043ND-ről a nagyokat.Arra van esély hogy 5GHz-en is lefedjem az egészet egy eszközzel?
Bár írtam hogy csak AP-ként van használva de lehet hogy jobb lenne az IP-osztás feladatát levenni a modem válláról. Szeretem elosztani a terhelést, ezért is kell a switch, meg a portok száma miatt.
AC56U erősebb mint az AC55U az antennák ellenére is?
MaCS_70
Jelenleg ez a rendszer működik és az emeleten is elfogadható a jelszint. Persze ha lehetne jobb nem bánnám. 1-2 antennát ha ráírányítok az emeleten lévő eszközre (merőlegesen persze) az sokat számít?Bocs a sok kérdést.
-
amol
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Teljesítményben kb a sorrend: 1043NDv2/v3 -> 3600/4300 -> N56U -> Archer C5/C7 -> N18U/AC55U -> AC56U.
A teljesítményt vasban érted? Nekem igazából a lefedettsége fontos, valahol olvastam hogy az N18U valakinek nem tudta lefedni amit a 1043ND igen.
Az AC55U akkor is erősebb a C7-nél ha utóbbin 3x8dbi antenna van? Papíron Az RT-A66U tűnik hasonlónak a C7-hez de másfélszer annyi az ára. -
loko28
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a segítséget.

-
Süvi
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kis lakás, viszont szintes,téglafal. Ha lenne net az emeleten örülnek, ha nincs akkor használják lent, ill. felvinnék a routert
, ez az igazi mobilnet 
4-6 mobil, táblagép, telefon használná
Nem értenek hozzá, supportot én öröklöm, nyomtatót ha lehet rákötni jó lenne, de egyáltalán nem baj ha nem (ehhez már 2 USB-s kellene? az jó dárga nekik)Köszönöm
-
misimagaki
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia Gubek-Einste!
Köszönöm a választ.
Családi ház. Körben talán 3 vagy 4 másik wifi hozzáférés látszik nem igazán erős jelszinttel. A router a ház egyik sarkában van. A feleségem az átellenes sarokban dolgozik - általában gond nélkül. Csak néha szakad meg neki. A födém természetesen vasbeton, és még egy főfal, 30 cm porotherm, és egy válaszfal (10 cm) van a router és notebook között. Korábban 542-es TP-Link router hasonló jelszinttel oldotta meg wifi hálózatot.
A vízszintes hatótávolsággal pl. nincs bajom. A ház mögött a garázsban, ami könnyűszerkezetes és kb. 20 méterre van a routertől két porotherm (30cm) falon keresztül, a jobb antennás eszközökre még a stream is kimegy a NAS-ról...
Közben ültem és néztem a "rack szekrényt", és arra jutottam, hogy egy 72-es CRT tv mögött talán nem a legjobb helyen van a router wifi szempontból.
(Még akkor sem ha, hamarosan cserélem egy laposra.)Ha a TV alá kerülne a router - TV-szekrény alsó polc, akkor az segítene a dolgon, jól gondolom?
-
Ciripke
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egyébként tudsz ajánlani valamilyen cfw-t? Én leragadtam a ddwrt nel, de gondolom vannak újabb esetleg jobb Fw-k. Fontos hogy GUI Ja legyen, mert azzal könyebb az élet.
-
Ciripke
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a gyors választ, ezek mind mennek akkor Custom firmwarre-el is?
-
loko28
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Akkor se ajánlott TP-LINK Archer C2 AC750 ha csak a mobilom miatt szeretnék routert?
A PC-t és a TV-t LAN-nal oldanám meg. Egy egyszobás panellakásba kéne nekem 500 vagy 1000 digihez. -
amol
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC56U, TP-Link 3600/4300/Archer C5/C7
Szerintem jobb ötlet lenne venni egy új switch-et, a TP-Link TL-SG108 jó lesz.Köszönöm a választ. Teljesítményben is ez a sorrend? Illetve hogy viszonyulnak a belső antennás Asusok lefedettségben egy 3db TL-ANT2408CL-es TP-Linkhez? 1043ND v1 ezekkel teljesen lefedi a házat és többnyire elérhető ugyanaz a netsebesség mint kábelen. 50/5-ös, itt sajnos csak tíkom van de ha egyszer elérhető lesz valami többszáz megabites csomag nem szeretnék újra eszközt cserélni. Netezni meg dolgozni ez is bőven elég de gondolkozom hogy felmegyek 120-ra, azt tudják ők is. Kissé túlárazva persze.
C7-4300 között mi a különbség? Szimpatikus mindkettő de csak az utóbbira van dd-wrt és olvastam panaszokat a lefedettségére. Tekintve hogy csak AP feladatokat kell ellátnia nem ragaszkodom a cfw-hez ha stabil a gyári.
Asusokat nem ismerem de nem is zárom ki, szóval...melyik ezek közül a legjobb? Vagy érdemes feljebb menni árban?Közben futottam pár kört. a 1043ND-t bedugtam egy időkapcsolós aljzatba, így minden éjjel megszakít 15 percre, azóta problémamentes. Eddig is ezt csináltam mert a szoftveres reboot nem oldotta meg a problémát, csak eddig manuálisan amikor gond volt.
Táp nem sok helyen van, Conradban találtam 3 ezertől úgyhogy vagy új switch-et veszek vagy átszerelem a csatlakozót egy másik tápra. Van több 5V tápom, csak más csatival vagy kisebb teljesítménnyel (2A helyett 1, ill. 1.2).
Más: A 1043ND elődje egy DIR-655. Tökéletesen működik csak nem szereti a nagy antennákat. Ez milyen eszköznek számít? Ahogy nézem még mindig 25 körül van újonnan. Keveset használtam, ha nem tudom alkalmazni sehol inkább megpróbálom eladni.
-
stom362
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Rákerestem a leírásokban a DLNA-ra és a TP-Link Archer C5-ben nincs ilyen szó, míg az ASUS RT AC1200-ban van. Ráadásul az ASUS-hoz van magyar nyelvű leírás, ami azért szuper, mert ha nem tudnak valamit és felhívnak, mondhatom hogy nézze meg a leírásban

-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
és proradeon:
nem tervezek router cserét a közeli jövőben, az N18U is azért kellett csak, mert upgrade-eltem 500/200-as netre és a régi router nem bírta NAT-olni. családi ház, senki nem zavarja a jelet és a legtöbb kliens amúgy is kábelen van. csak az a helyzet alakult ki, hogy két éve, mikor festét/kábelezés volt, nem gondoltam, hogy a totyogó gyerek miatt a teljes asztalt be kell költöztetnem a gardróbba. így oda nem húztam kábelt és most nincs kedvem ezért szétvésni a falat, hogy lehozzam a kábelt a padlásról, de valószínűleg ez előbb fog megtörténni, mint hogy másik routert veszek.
sajnos mITX lapom van, így a PCIe kártyák amúgy is kiestek, mert a VGA elfoglalja mindkét slotot, illetve hosszabbító kábellel az USB-t ki tudom vezetni a majdani helyről úgy, hogy legyen direkt rálátás a routerre.
arról így mit gondoltok, hogy mondjuk egy ASUS USBN14 lenne jobb direkt rálátás mellett, vagy a TP-Link WDN4200 a beépített antennákkal, annak ellenére, hogy ez 450-es 2.5Ghz-en?
a sávszélességet jobban zabáló dolgok nagyrészt fHD streamek, youtube, twitch, mkv a NAS-ról, olykor steam-ről játékok telepítése, de azt mondjuk ki tudom várni, viszont az élő netes streamet azt nem nagyon.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
és van értelme dual bandet venni, mikor a router csak 2.4GHz-t tud? a TP-Link WDN4200 még OK, mert az papíron 450-et tud 2.4Ghz-en, de a többi, ahogy néztem, ugyanúgy csak 300-at, mint mondjuk az ASUS USB-N14.
-
mazza
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm

-
titanium011
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia.
Szomszedok nem tenyezo mert messze vannak.
Az emeleten 2 fal van tegla szerintem kb 10-15 cm. Illetve a szintelvalaszto gondolom vasbeton amin parketta van. Jelenleg az emeleten 1 laptop es 2 samsung telo hasznalna. Kesobbiekben kerul rakotesre a synology nas de masodlagos mert utp-n megy.20 alatti arban nem gondolkozom mert azok rendszerint belepo szintuek es tudasuak.
-
madarasz92
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elég a 100-as lent van switch , ennek csak a netet kell szórnia!

Bonyolult össze párositani a 2 routert? -
amol
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Tégla, kb. 2x70 négyzetméter beltéren, egy födém, maximum 2-3 fal irányonként. Ikerház, az ikren kívül kevés hálózatot látok 2.4-en de nála van egy dual band router 4 SSID-val plusz egy AP a felső szinten. Belőtte mindet 13-as csatornára.Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Maximum 2-3 laptop, 3-4 telefon, 2-3 tablet, 1 okostévé. Vezetékes oldalon vannak asztali gépek, NAS, médialejátszó, set top box de mivel AP-ként van használva ezeket nem ő szolgálja ki. IP-t a szolgáltató modeme oszt. Abban is van wifi csak gyenge.Mennyi lenne a beszerzésre?
Az ésszerűség határain belül, lényeg hogy megbízhatóan működjön. Mondjuk 30 alatt.Elektronikai boltban kellene érdeklődni.
Voltam pár helyen, vagy nem tartottak 5V 2A tápot, vagy más volt a csatlakozója, vagy annyiba került mint egy új switch. Ha arra kényszerülök, milyen 8 portos giga switch ajánlott? Néztem fémházasakat, talán komolyabbnak tűntek. TP-LINK TL-SG108, NETGEAR GS308, D-LINK DGS-108.A TP-Link nálam több eszköznél bevált, Dlinkkel, Linksyssel ellenben voltak gondjaim. Asust nem használtam WL-500g óta.
köszi.
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen.

-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, megnézem ezeket a dual-band cuccokat is. Ezek már egyszerre képesek mindkét frekvencián működni? Ilyen esetben (bocs, ha hülyeséget írok) nem gyengébb pl. a 2,4Ghz vagy fordítva pl. egy RT-N18U-hoz viszonyítva? Vagy ezek HW-ileg gyengébbek tőle?
-
Azazael
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! Csak azért gondolkodom, mert lehet akkor inkább eladom a 2 tp-linket, és ugrok 2 AC56U-ra (vagy esetleg 55U a külső antenna miatt - bár még keresek tesztet így lehet ez buta ötlet). A WDS előnye, hogyha a családtagok mászkálnak a szintek között, akkor mindig ugyanahhoz a hálózathoz csatlakoznak, míg ha jól tudom repeaternél nem lehet ugyanazt a nevet beállítani. A custom firmware-nél meg az egyetlen rizikó, hogy ha el kell utaznom, akkor is lehessen viszonylag könnyen állítgani bárkinek, legyen tisztes GUI.
-
Azazael
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! magyarul az alapfirmware ezt nem tudja, vagy a custom a különböző márkát oldja meg?
-
Azazael
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, igen én is hasonlóban gondolkodtam (megtartani a 2 routeres setupot). Nem okoz gondot ha készülékek eltérő gyártótól származnak? pl egy Asus AC55U vagy AC56U? (itt a pontos különbségnek a külső vs belső antennát leszámítva nem néztem utána)
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, átnézek. Csak gondoltam, a független fórum jobb rálátást nyújt a két típus kívülről, elfogulatlanul történő összehasonlítására -- meg aztán talán itt ez mást is érdekel, míg a típustopicokban már mindenkit inkább az adott típus részletei érdeklik.
Szerk: bár elég halott mindkettő. A 87-esben kettő, a 68-asban öt hónapja nincs bejegyzés.
Köszönettel: MaCS
-
Bdanyy
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Családi ház beépített tetőterében van a modem, sima téglafalat kell átvinnie, 1-et vagy 2-t, a földszint felé meg a födémet. Közvetlen a földszinten alatta egész jó a mostani router is, de egy szobával arrébb már nagyon gyenge.
Kereten nem gondolkoztam még, először kiváncsi vagyok mi az, ami ennek megfelelne.
Túl sok kliens nem lenne rajta, kábelen a nas (qnap ts-253), wifin egy Hp 8530w illetve egy Thinkpad T410, ezek ugye az ac-t egyelőre nem is használnák ki, de amire cserélnék abban Intel AC 7260 van. Telefonok és tabletek meg elég, ha ott is használható sebességgel működnek, ahol most fél mbit fölé nem mennek.
-
ati888
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hello!
Köszönöm a segítséget, ma megjött az Asus N18U, ráadásul jó áron is volt. A wifi sebesség a közelében 2x, 10-12 méterre 3x gyorsabb (vályogfalak), mint a régi DIR600-as routerrel, ráadásul sokkal stabilabbnak is tűnik.
Lenne pár kérdésem még:
- Falra szerelésnek lehet valami hátránya?
- USB-re mit lehet kötni és minek?
Ati
-
Imy
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus N18U-t megrendeltem az e-magról. Szerintem az nem visszalépés, inkább előre. Remélem nem lőttem mellé. Talán hatótávban is jobb lesz, és lekezeli a HDD-met. Rendeltem USB3.0-s racket is, így talán gyorsabb lesz a hálózaton a másolás.
-
Imy
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

12/8-as netem van, nem várható nagy fejlődés itt vidéken.
Családi ház, vannak falak, tehát 2-3 falon ha átmenne, jó lenne, ha az udvaron is tudnám használni a telen a wifi-t, most nem tudom.

Egy 2.5HDD-t, hogy elérjem, és 4-5 eszköz maximum.
Gigabites port nem szükséges, mert csak wifin megy minden. (étviteli sebesslg wifin jobb lenne ha nagy a fileok másolása miatt, szeretném a routerra rákötött HDD-t backupnak használni)
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezt a korábban ajánlott routerek tudják?
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Előtte is saját volt (valami régi D-Link), majd mikor szóltam, hogy vacakol a sebesség akkor ingyen adtak egy ilyet.
És olyan megoldás lehetséges, hogy ip cím vagy mac vagy ehhez hasonló cím alapján manuálisan elosztom én a sávszélt? Mintha ilyen funkciójú routerekről már hallottam volna.
-
Magicrat
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Itt tartok most:
Asus 19.200,- Ft; 3 év gari
TP-Link 4300 18.900,- Ft; 2 év gari
vagy használtan gari nélkül 15.000,-TP-Link 3600 10.000,- Ft; augusztusig garis - használt
Szerintem jó lesz nekem az a 3600-as

Köszi a segítséget!

Üdv
Magicrat -
petipetya
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi még egyszer, az N18U lett a vége.
Eddig is 2,4 GHz-es rendszer volt itthon, úgyhogy ezután is megfelelő lesz.Erre a QoS funkcióra kíváncsi leszek, be is aktiváltam. Majd 1 hét múlva úgyis lesz látszatja.
-
Levi123
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi az infot, látom neked N18U van - ez a másik jelölt, nem tudok dönteni az N18 és az N56 között

Valószínű az N56 lesz az alsó szintre berakva és ott a laptop, telefon az 5 GHz-et használná, fent meg a 2,4-es menne. -
Hiperhuje
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Hatótávolság" esetleg lehet nagyobb?
-
rgeorge
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ASUS AC56U megvásárolva, egyelőre offline állítottam be (nem a végleges helyén), de máris van két meglepetés: tud wake-on-lan-t, és OpenVPN-t is (PPTP mellett).
-
petipetya
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.

-
jeni
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
WestEnd Média boltjában a Tp-link TL-WR1043ND 23000Ft
Utoljára mikor ilyet vettem az volt 10000Ft. Aláírás, hogy az V1 verzió lehetett. -
wyzard
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szuper, köszi az ajánlatokat, utánuk nézek.

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus N56U lett, abbol is a B1 verzio. Csodas a WiFi terero mindenhol, szuper a cucc ! Azon mondjuk meglepodtem h frissebb firmware van az eszkozon, mint amit a honlapja mutat, de hat ez csak jo, szoval instant hasznalatba is vettem.
Csajszi szifonja is mar bomladozott le wifirol a nappaliban, most meg vigyorog h de joool megy.
Neked koszonom a segitseget, gyors volt, vilagos. Keep the topic up & running

Meg a 4K-s Biosphere is gyonyoruen stream-el Youtube-rol, tartva a minoseget vegig. A beletekeres picit lassabb, mint kabelen, de eddig SD video-k mentek csak, most meg UHD-vel sem akad a tv (UHD felbontason maradva, nem valt le). Szuper.
Thx !!!
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tudom, de gondolom minél erősebb az adó oldalon az antenna, annál nagyobb eséllyel lesz jó a vétel az adott helyen, nem?
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi. Árban elmehetünk 30-ig is, ha így nagyobb eséllyel lesz jobb a lefedettség.
-
ati888
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hello!
UPC 60-as netemet megemelték 120-asra, jelenleg egy D-Link DIR600 routerem van, ami úgy látom már kevés nekem, 2 telefon és 2 notebook van a családban, semmi különleges kívánság, vályog falak. Visszaolvastam a fórumot és ha jól látom nekem az Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 lenne a jó választás (szeretném minél kevesebből megúszni). Ha így van egy megerősítés jó lenne, mert akkor indulnék megvenni. A két tipus között van valami lényegi különbség? Mert ha nincs akkor az olcsóbbat veszem.
köszi
Ati
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagy köszönet ! Most indulok bevásárolni, telóról még idenézek.
Respect a gyors válaszért.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem.
60-70mbit
4-szintes társasház, új építésű, tégla, földszintes lakás, 3 szoba, 75nm, nagy nappali sarokban a router, VDSL (Invitel), a tv a nagyobbik szobában.
Elválasztó 1 téglafal, de a router és tv közötti légvonal szinte párhuzamos a fallal, tehát majdnem hosszábban kell ezt a téglafalat elmetszeni kvázi.. (tudom, a rádiójelek pattognak is falak között, de kb. így tudom most ezt definiálni).
2 N-es telefon (bnő Samsung, saját Xiaomi) WiFi-n illetve a PC-m kábelen.
Fájdalomküszöb 20e, de a fájdalomtoleranciámtól függően ez képlékeny, mindenesetre 30-40-ezreket egy router-re már nem szívesen adnék ki, van linux-os NAS-om is, 50 körül már építek inkább egy router-t mini ITX alapon, vagy ilyesmi.
Most csak egy instant, stabil, jó wifis képességű, out-of-the-box doboz kell.
Skicceltem gyorsan egyet. (Bocs, nem vagyok nagy művész). Piros a router/gép, itt jön be a DSL kábele. Kék a jobbra néző tv. -
sagit
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Közbe szerkesztettem kettőt

-
sagit
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
hmm, okay
amúgy a netgear-el mi a baj? azért kérdezem mert ausztriában lakom és ez itt lenne, hardverapróról is meg tudom oldalni a vásárlást de az macera

szerk: ahogy látom ez újan 100 euró környéke amazonon szóval ez is lehetne, miben jobb mint a netgear?
szerk2: VDSL2 van nálam, és a modemem se a legmegbízhatóbb cucc... az se lenne hátrány ha a cucc egyből modem is lenne mint pl az ASUS DSL-AC65U 1200 Ez ugyan az mint a sima AC65U vagy jól látom hogy ezen nincs USB 3?
-
szata.68
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi,és bocs az offért!
-
capafog23
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Drágábbak között nincs esetleg olyan aminek erősebb az antennája?
-
kidii
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszönök szépen mindent!

-
gaben75
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm

-
gaben75
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia,
Azt lehet tudni hogy a TP-Link Archer C2 miért nincs az ajánlottak listáján ?
-
chesterboy
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Fájlok másolásához belső hálón.
-
morfondőr
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A körülmények elég mostohák, mert kb 10 Mbit-es netet kellene osztani két épület között a munkahelyen. Nyilvánvaló hogy a felhasználás mértéke is ehhez igazodik.
A jelenlegi router-el viszonylag jó a jelerősség mindenhol, de sokszor össze omlik ha sok eszköz csatlakozik. A lényeg tehát hogy bírjon minél több eszközt, árban kb 20-30 ezer körül gondoltuk. -
kidii
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A környezet miatt erősebben megfontolandó a csak 2,4 GHz-s eszköz használata.
Tehát akkor hiába vennék 5 GHz-est, sokat úgy sem érnék vele, igaz? :/
Egyébként nem létezik valami bika repeater, ami megegyezne a router eredeti sebességével pl. felezés mellett?
-
e-newsee
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a tippeket.
A maradék két kérdésre:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Egy nagyjából L alakú 56m2-es lakás, aminek a belső falai gipszkartonok, és a router majdnem a lakás közepén van, a két laptop ugyanabban a szobában. De a jelenlegi router is simán átlátja.
Milyen net sebesség mellé kellene a router?
100/50-es Diginet 100 -
gaben75
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm.
Még filózom rajta hogy kell-e nekem az dual band?
Köszönöm mégegyszer
-
gaben75
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Először is köszönöm a választ.
A dual band wifi az mit takar?
Ha csak 2,4 Ghz-et tud akkor gondolom a régebbi gépek nem látják majd ? -
kidii
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ!

A router v1-es.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Otthoni környezetbe lenne szánva, igazából 2-3 vályog falat kell átlőni, legalább 10-15 méteres távolságig. (http://sketchtoy.com/66584472 nagyjából így kell elképzelni a ház alapját.)Milyen net sebesség mellé kellene a router?
Jelenleg egy 30/5-ös van, de ha minden jól megy, akkor hamarosan jön az optika, szóval bírnia kellene a routernek.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Maximum 10 eszköz (TV, médialejátszó, NAS, okostelefon) szokott a routerhez csatlakozni egyszerre, persze ha átjönnek vendégek, akkor nő a maximum.Mennyi lenne a beszerzésre?
Százezreket nem akarok rá költeni, de hogy ha 50.000 Ft-os eszközzel "tökéletes" élményt lehet nyújtani, akkor inkább spórolok rá, minthogy megvegyek egy gyengébb eszközt, amivel csak kevésbé fogok szívni.
(http://sketchtoy.com/66584514 Egyébként fura, hogy bármit amit a NAS-ról akarok nézni az 1-es médialejátszón, azon akadás nélkül megy a FullHD film is, míg a 2-es médialejátszón akadozik még egy SD sorozat is. Ugyanazzal az adapterrel próbáltam, a 1-es lejátszó maga a routerhez csatlakozik, a 2-es pedig jeltovábbítóhoz. Erősebb routerrel ezt ki lehetne küszöbölni?) -
HF77
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi

-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, bevallom, max az Asus N12D1 áráig szerettem volna költeni, de ha az Asus N18U/TP1043ND nagyobb sebességet fog biztosítani mint 70mb/s, akkor várok a vásárlással, s ha meglesz rá a keret, akkor azt választom.
Switch tekintetében egyelőre meghagyom a mostanit (TP LINK SF1008D), később ha szükséges lesz, lecserélem gbitesre, pl. TP LINK SF1008D.
A notebook intel centrino(r) wireless n-2230 WLAN kártyája [link] nem lesz gyenge, kevés a Gbit routerhez vagy a 10/100-as nethez?
-
HF77
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
tehát csak bekapcsolom az eszközt, neten rákeresek a típusra, és mondjuk egy telefonnal, tablettel konfiguralom.? így értetted..?
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, szóval családi emeletes ház, falak száma kb 2-3, nem olyan vastagok, a régi TP-Link gond nélkül sugárzott a földszinten, az udvaron, még jóval messzebb távolságban is. A router az emeleten lesz, a földszinten nem fontos a wifi, inkább ahogy eddig is - az emeleten és az udvaron.
Más wifi nem zavar be, max. egy szomszéd wifijét jelzi a gép, semmi mást.Wifi router tekintetében az alábbiakat néztem:
Csatlakozni fog rá a notebook (intel centrino(r) wireless n-2230 kártya), Xperia Z2. Idén még tervbe van véve egy tablet is. Egyszerre viszont max 1 vagy 2 cucc fog csatlakozni, nem mind.
100-as porttal: Asus RT-N12D1 300mb/s
Gbit: TP-Link WR1043ND v2 vagy Asus RT-N18U
A TP-Linkre sok helyen olvasok panaszt, hogy egy idő után újra kell indítani, kiesik a net stb.., Asusról talán csak 1-2x olvastam ilyet, viszont drágább is. A szolgáltató szerint felesleges a Gbit router, megteszi az említett 100-as Asus, mit a véleményed?A switch, ahogy írtam, szintén 100-as portokkal rendelkezik (ehhez csatlakozik kábelen a wifi, a 2 tv és az asztali PC vmit a notebook is kábelen), ha az új router Gbit-es lesz, a switch 100-as portjai nem lesz gond? Vagy ajánlott később azt is Gbit-esre cserélni? A notebook 100-as lan kártyáját meghagyom, ha elég lesz a 10/100-as nethez, nem költenék feleslegesen usb-ethernet csatlakozóra.
-
HF77
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
esetleg van valami különösebb oka..?
a baj csak az, hogy az androidos QRS alkalmazás állítólag használhatatlan..! a vezetékes csatlakozás meg nem kivitelezhető...
-
Binda
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Háát.. izéé.. nem tudom
(ez ciki, ugye?) Években mérhető, mikor legutoljára érdemben foglalkoztam vele, még azt is elfelejtettem hogy milyen csomag van. A lényeg hogy elég, és nincs vele semmi gond, mindent tud amire kell.Egy teszt 20/20 Mbit-et mért. Jó időben letöltés elmegy 2 MB/s-ig is.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ.
A feladat alapvetően két pont (NAS <-> médialejátszó) közötti kapcsolat megoldása lenne.
A média player ugyan rendelkezik wifi-vel, de azt több fórumon is írták, hogy sima n-es hálózaton a nagyobb filmek már nem mennek át szaggatás nélkül.
Felmerült bennem, hogy mi van, ha két routert veszek és azzal oldom meg a kapcsolatot.Azaz NAS->lan->ac router 1->wifi->ac router 2->lan-> média player.
Kérdésem, hogy ez az út egyáltalán járható-e és ha igen, akkor milyen eszközökkel érdemes megoldani?
Pl. 2db tp-link archer c50 (kb. 30-ból kijönne a kettő) jó választás lehet?
Esetleg érdemes venni egy drágább, profibb routert, ami általában a wifi hálózatot szolgálja ki és egy olcsóbbat "vevő egységnek"?Amúgy a router hardverének erőssége mennyiben befolyásolja az adatátviteli sebességet? Vagy az inkább a router egyéb szolgáltatásainak minőségénél/sebességénél számít?
Azért kérdezem, mert nálam elég alapfeladatokra kell csak a wifi router, az olyasmire, mint torrent, vpn szerver, média storage, stb. ott a nas. -
Lewzke
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tapasztalataim: megjött a Netgear JWNR2010 v5 ugyanakkor vettem egy TP-LINK WR841N v11 -et.
A Netgeart nem sikerült működésre bírnom a WAN miatt, csak ha közvetlenül átdugtam egy másik routerből a WAN-t csak akkor csatlakozott rá. Auto sensing technology ide vagy oda de ez bizony bukta. Nem ajánlom senkinek sem ezt a routert ha hosszú kábelen érkezik a WAN (40-100m). Sebesség átlagos, beállítási lehetőségek átlagos. wifi jelerősség átlagos. Megy vissza az eladóhoz.
A TP-LINK gond nélkül csatlakozott a WAN-ra és érezhetően gyorsabb, wifi jelerősség átlagos. Beállítási lehetőségekben eléggé csodálkoztam, van benne szinte minden ami kell egy felhasználónak.
Köszi a segítséget. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Konkrétan arra gondoltam, hogy ne szaggasson a videólejátszás a NAS-ról. Azaz ha sikerült egy adott sávszélességet elérni, és más nagyobb adatforgalom sem terheli a routert, akkor stabilan tartsa a tempót. Nem tudom, hogy a dual band mennyit segít ezen, vagy az csak nagyobb sávszélesség elérésében fontos.
A videó beszaggatását persze okozhatja a média is, de most induljunk ki abból, hogy ha mondjuk egy mkv 6-8MByte/sec sávszélességet igényel, akkor az ne úgy jöjjön össze, hogy pár másodpercig 20-30MByte/sec utána meg 1-2. -
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
értem.
hát szerintem berendelem a routert, aztán majd a gyakorlatban úgyis kiderül..
bár nem nagy pénz már amúgy az a 8dbi antenna sem,(1500 pénz per darab).Aztán ugye megvan a linksys gyári , a hga7t. ez ugyan reverse TNC csatlakozóval van ellátva, de vannak ilyen átalakítók amikkel a rp sma-t lehet átalakítani erre. bár azt megint nem tudom hogy az átalakító használata miatt mekkora lenne a jelveszteség?lehet hogy akkora hogy kár lenne ezzel foglalkozni?
-
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Az antenna csere nem feltétlenül jó megoldás, gyakorlati tapasztalat alapján nem jelenet jobb eredményt, sőt néhány esetben rosszabb is lett a helyzet."
a gyári antennája 5dbi-s, és azt mondod hogy lecserélése egy 8dbi-s tplink antennára nem lenne előrelépés, hanem lehet hogy gyengébb lenne?
elhiszem, csak elég furcsán hangzik.Nagyobb dbi meszebbre megy..
én abból indultam ki hogy a wrt54g routerre (gyári fw)7dbi-s antennákat raktam, és azóta még a szomszéd házban lakó is tudja fogni szépen a netemet.
(na valami ilyen a szempont most is..szomszédban lakik unokatesó aki hétvégenként hazajár, aztán akkor szeretne e-mailezni, stb..ezért lenne jó)
De akkor elképzelhető hogy az asus gyári 5dbi antennájával is ugyanolyan erős jelet fogok sugározni ennek az "Extrém nagy működési távolság a nagyteljesítményű technológia" miatt? -
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
rendben köszi a tanácsot.
valaki tudna pár különbséget mondani ami segíthet a döntésben hogy akkor az
Asus N12 D1 vagy a TP-Link 841ND közül melyiket válasszam?fontos a jobb hatótáv(antennát is cserélném erősebbre), meg torrenteznék ésszerű módon(kb 10 futtatott feltöltés, 1-2 letöltés)
ez a használati cél. -
Karkarosz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a segítséget!

Amúgy most ezeket [link] nézegettem. Az a baj vele, hogy nekem 14 külön biztosíték van betéve a fő biztosíték után a házba, így nem egy áramkörön van az egész, hanem szanaszéjjel van osztva. Amúgy egész jó ötlet lenne, de így gondolom nem menne át a jel, hogy egyszer 1 bizti, onnan külső fő bizti és vissza át másik biztosítékon.. :/
-
Karkarosz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kicsit megkésve írok, bocsánat, de zajlik az élet..
Most megmértem azon a ponton, ahová tenni tudnám a repeatert, hogy mennyi a sebesség, 60/50-et hozott ki (3-4 között ingadozó wifi jellel). Ez azt jelenti akkor, hogy a repeater berakását követően csak egy kis 30/25-öm lesz (jobb esetben 5ös wifivel)? Ez elég szomorúan hangzik :S
És más megoldás nincs? Mármint.. Ha mondjuk a routerből kihozok egy utp kábelt port 1-en és azt dugom egy másik routerbe, akkor nem tudja szórni a delejt? Azon is beállítanám ugyan azt a wifi nevet és jelszót... Vagy ez így nem működik?
Alapvetően a 100/50 lefelezése nem lenne komoly gond, de így, hogy már ott sincs csak kb 60dl speed, a repeater után nagyon karcsú lenne 2 laptophoz úgy, hogy főként MMO, vagy hasonló megy rajtuk (+torrent).Valami egyéb alternatív ötlet ami nem jár ekkora internet sebesség eséssel? Az a baj, ha közeleb rakom a routerhez, akkor már gyakorlatilag egymás mellett lennének (de a router nemnagyon költözhet, mert oda van betéve az optikai kábeles modem).
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kösz!
-
Levi123
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kösz! Tegnap bekötötték a 100/10es netet a korábbi 34/2-es helyett és továbbra is jó a Dlink DIR-501 router, legalábbis speedtest szeritn kb hozza a maximumot, torrenten meg maxon is megy....

De ennek ellenére szeretnék másikat venni, mert valoszinűleg lehet valami gondja a mostaninak, tudom ez nem pont ebbe a topikba való kérdés, de olyan gondom van, már 2 éve hogy szakad a net, de csak 1 pillanatra, észre se venni, ki se írja, csak is kizárólag online játékokba venni észre, mert akkor kidob, ami rohadt idegesítő és a skype is újracsatlakozik, semmi másba nem jelentkezik hiba olyan rövid a szakadás. Már jeleztük a szolgáltató felé de állítólag náluk nincs hiba, tegnap pedig kicserélték a modemet de most a gyorsabb nettel új modemmel is ugyanúgy fent áll ez a hiba, szabályosan 2 óránként másodpercre pontosan! Régebben 1 éve még 8 óránként volt, aztán egyre csőként most már 2 óránként. Routeren kívül lehet valami más gond, vagy mi okozhat ilyen hibát ?
Néztem itt apron van sok használt 5-10 000 környékén amik tudják a gigabitet, de nem tudom melyiket lenne érdemes megvennem, vagy ezek egyáltalán ajánlottak? Ha 1 hozzáértő azt mondaná megvehetem valamelyiket akkor megveszem
Elnézést a sok kérdésért!
TP-Link TL-WR1043ND
ZyXel NBG5715
Netgear N300 (WNR3500v2) -
gabork1003
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
30/5 a sebesség. 15.000 Ft körül gondoltam, hogy talán ebben az árkategóriában van megfelelő.
Úgy gondolod, hogy esetleg segítene egy wifi csere? -
axadooki
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszi szépen az építő jellegű megjegyzéseket,és a tippet!

-
scope2007
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
most látom csak, nem is ide akartam ezt beírni

jólvan éjjel volt, fail
-
HellGreg
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia,
Ez lesz az:
http://www.linksys.com/us/support-product?pid=01t80000003K7a3AAC
Hm most látom hogy Linksys, a dobozra meg a hátuljára meg Cisco van írva.Dunaharasztiról lévén szó, egyelőre ha jól tudom, Telekom van, optikai. 50Mbit lenne a csomag, de a közeljövőben elképzelhető hogy a UPC is befigyel, legalábbis hallani ilyen pletykákat. Az meg kb 120Mbit-et ad ugyanannyiért amennyiért a Telekom 50-et.
Most hirtelen nem tudom, az előző tulaj Telekom alatt mit értett, a híresen szar és drága PR-Telecomot vagy a T-mobilt, csak az egy tuti, hogy optikai van behúzva. -
Paoloo
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A 1043NDV3 nem tudja az 5Gh-et? Mindig egysávos routerként van ajánlva,de a leírásában az van hogy tudja az 5Gh-et.
1043NDv3 -
Lewzke
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Annyi, hogy már megrendeltem a válaszaid előtt a Netgeart, de ha nem válik be visszaküldöm és veszek egy ilyen TP-Linket. Beszámolok majd róla. Ha stabil lesz akkor már nyert ügy. Köszi a segítséget.
-
Lewzke
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jó meglátás, de egy AC+gigabites router már nehezen fér az összegbe mert szeretnék AC-t is ha már gigabitesre váltok. Nem nagy gond, ha nem használom ki teljesen a sávszélességet. A stabilitás lényegesebb. AP-nak egy Netis WF2416 van konfigurálva, kipróbáltam és rendben teszi a dolgát csak be kellene kábeleznem a kívánt holtpontig. Routerként tudom, hogy nem ajánlottak ezek a kínai routerek de AP-nak szerintem rendben van. Valószínű majd később fogok váltani egy AC/gigabites routerre, most lényegesebb hogy működjön rendesen.
-
Lewzke
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy Belkin F5D8236 routert használtam, ami teljesen rendben kiszolgálta az igényeimet mindaddig amíg el nem kezdett abnormálisan működni (újraindul magától). A környezet egy átlagos hosszú falusi lakás, ahol szerintem egy felsőkategóriás router se tudná teljesen lefedni az épületet (sok a fal), így egyszerűen megfogom oldani egy router + acces point közbeiktatásával (Az acces point már megvan). A jelismétlőt próbáltam de inkább ne legyen net mint az instabilitási fejájás.
A net sebessége 70-80 mbit/s amihez elegendő a 100 mbit/s router, 4-5 android telefon, 2-3 notebokot kell kiszolgálni, egy NAS megy a háttérben és egy hálózati nyomtató. Nincs AC-s eszközöm, ez nem feltétel. Szerintem specifikációkban ez a Netgear elég, 5k-8k közötti pénzösszegben. -
HF77
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
hát ehez én kevés vagyok...
de szomszédos helyiségek között működik az egyszerűbb megoldás..?! akkor max az lesz...
köszi

-
HF77
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
értem...
igen szomszédosak a helyiségek! a kábeles megoldást több dolog miatt is hanyagolnám..
a másik esetben milyen konkrét eszközt érdemes illetve kell beszerezni.?
köszi -
HF77
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
értem...
'több eszközös rendszer kell'
konkrétan ez mit jelent..?
és ha csak egy másik helyiségbe akarom még a netet..? 1db routerrel az még megoldható..?köszi
-
macskacsa
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

10-15 ezer között is tudnál ajánlani?
Asus RT-N14U,Asus RT-AC51U AC750,TP-Link TL-WR940N
ezek közül esetleg?

-
csabsz13
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm ez sokat segített!
(#48279) kali: köszi, megnéztem őket. így azért könnyebb a választás
-
headhunter86
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a válaszokat! Ha lesz akkor PCI-E-s lesz akkor. De egyelőre megoldódni látszik a dolog, mégpedig egyszerűen át lesz fúrva a fal és megy kábelen, ott nem fog zavarni. Igazándiból próbáltam wireless-t mint alternatívát alkalmazni, de rá kell jöjjek a kábeles megoldás a legtutibb.
-
littlerock
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Renben, gondolom a semmiből nem tud jelet varázsolni, de van olyan helyzet, hogy egy szobában az egyik sarokban jó a jel, a másikban szinte semmi... Tudna esetleg valaki megfelelő típust javasolni?
-
aspius.
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen így gondoltam én is
köszi -
aspius.
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jelenlegi router TL-WR542G ez most Lan kábelel csatlakozik a PC-hez a tévéhez meg wifin de csak azért mert nincs 5méteres Lan kábelem de már rendeltem Cat7eseket
A routeren nem lenne internet csak arra kellene,hogy a PC-t összekössem a tévével vagy akkor router helyett elég lenne egy switch is?Wifi nem lényeg mert Lan kábelel szeretném megoldani!Ad-hoc ba miért nem ajánlott összekötni? -
piadex2
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szervusz!
Jól sejtem, hogy nekem az TP-Link 841N (D nélkül) is jó? (Mivel - gondolom - nincs szükségem az erősebb jelhez erősebb antennára, mert a készülék alapból erősen sugároz, ugye?)
Kösz előre is.
Üdvözlettel:piadex2
-
artid
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Most kb 8 m-re vagyok leginkább a routertől, max 1 10-es válaszfal van közte.
Legmesszebb kb 15-18m-re vagyok, 3 válaszfallal.Otthon egy Dell Inspiron n5010-es laptop van, céges Toshiba Satellite C50-B-149, valamint Lenovo P70-es, Sony M1, iPhone 5S.
Főleg ezek használják.Asus-t, TP-Linket nekem spec nem ajánlották, főleg emiatt gondoltam a Linksys-re, mivel az előző bevált,csak csalódtam, hogy "lassú a wifi".
Hosszú távra tervezek, MAC szűréssel, szerintem max 30K, de az tényleg a plafon.Köszönöm.
-
artid
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Linksys WRTL54GL-t cserélném, s a Linksys-el meg voltam elégedve.
De ez sajna max 20 Mbps-t viszi át, ezért gondolkozom a cserén. -
vfeco
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Érdemes lenne akkor OpenWRT-vel használnom? Több lehetőségem lenne média szerver futtatására?
-
vfeco
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! AC-s TP-LINK-re nem is várható?
-
coolpet
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia, es a tobbieknek is koszi a valaszokat.
Vagyalmok vannak penz nagyon nincs. Viszont meg kell oldanom a mostani router problemat, es nem akarok megegyszer gagyiskodni. TPLink jo szolgalatot tett, de mostansag egyre tobb az ujrainditas, szoval csere lesz hamarosan mert muszaly. A Haziszerver azert jott szoba, mert szeretek hazibarkacsolni, kicsit programozgatni, de mondjuk gyerek mellett egyre inkabb kevesebb lehetosegem van ra, konvergal a 0-hoz.
Smart TV-m van es a PC-rol tolom a filmeket a gyereknek PLeX-en, azt asszony is nagyon szereti, tehat azt ha lehet szerettem volna megtartani amellett hogy nem megyegesz nap a nagygep.
Jo lenne valami backupnak, van portable USB3-as vinyom.
Szoval ezert jot a kepbe az Asus RT-AC66U. Es megpedig azert, mert Edigitalnal 0% THM-el 10 honapra elhozhato 44 penzert,, havi 4400-ert, szoval a csaladi penztarcat sem terheli meg nagyon hirtelen.
Szoval a kovetelmenyek amiket tamasztanek a jovendobeli router fele, ha mar home szervert nem tudok osszerakni:
- megbizhato marka stabil mukodes
- GBE lanportok
- Ha lehet USB3, de legalabb 2 High Speed USB2
- VPN szerver a melos szuroprogik kikerulesehez
- DNLA
- Torrent
- SMB
- FTPEzek tobbsegere igenyt tartanek, ha nem is mindre.
az AC56U jol nez ki, csak nem tudom milyen magas, mert kb 12cm magas a polc ahova beraknam, de persze minden megoldhato, csak max nem gyerek kompatibilis elhelyezes
A keret ugy 20K-nal ne legyen tobb, ha reszletre el lehet hozni rafizetes nelkul elmehet 40K-ig, de ezert mar kavet is fozzon.
Ajanlas?
Hu a parameterek

Panellakas, elhelyezes nagyszobaban, a PC wifin 2db 15CM vastag vasbeton fallal arrebb kb legvonalban 4M-re. A jelenlegi TPlink 943ND routerrel es a hozza illo USB vevovel max erossegu es csipobol viszi a 30/20 Mbit-es Thome optikai netet.4 masik eszkoz wifin csatlakozva es egy TV etherneten.
Nem szokott vele kulonosebb problema lenni.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azért lefelé, főleg a wifis eszközökre, szerintem még mindig jóval több adat jön. Nem azt mondom, hogy felfele semmi, de a tartalomfogyasztás tán még azért általánosabb, mint a feltöltés, arról nem is beszélve, hogy ha lassan, akadozva megy valami felfele, az nem olyan problémás, mint ha lefele jönne vacakul.
Persze felhasználása válogatja, valós idejű kommunikációra nyilván nem áll, de annyi azért lehet benne, hogy nem baj az, hogy ha már felfele nem tudok "kiabálni", lefele azért jól halljuk a routert.A "minden vs semmi" helyzet persze nyilván értelmetlen, de annak bizony van értelme, hogy a router hangosabb legyen, még ha a mobil eszköz nem is tud hangoskodni.
MaCS
-
Tomeee1989
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor ezt utána tudom kötni:TP-LINK TD-W8970B
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PayPal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Direct One (műholdas és online TV)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Router gondok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Phantom Black, fóliás új állapot, Regalaxy
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

(ez ciki, ugye?) Években mérhető, mikor legutoljára érdemben foglalkoztam vele, még azt is elfelejtettem hogy milyen csomag van. A lényeg hogy elég, és nincs vele semmi gond, mindent tud amire kell.

Dr.NX