Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magicrat
tag
válasz
adika4444
üzenetére
Hát ez az, megnéztem csomó youtube videót az Archer C7-ről mindenhol megmutatják, hogy hol van, de senki nem próbálja ki, hogy működik-e
Még emulátor is van, abban is megvan, nem bonyolult...Most próbálom árban a C7-hez legközelebb álló asust nézegetni:
RT-AC1300G Plus Router 25eFt, bár elég kevés helyen kapni... -
Magicrat
tag
Most egyébként az Asus alábbiakat nézem:
RT-AC57U 16eFt
RT-AC58U 28eFt.
RT-AC66U B1 33Ft.80nm családi házba kellene, lesz rajta 2 pc és max négy teló.
Az 58-as nem annyival tud többet az 57-nél, amennyivel drágább, de a 66-ost meg nem tudom, hogy kell-e egyáltalán, főleg ennyi pénzért.Vélemény?
-
Magicrat
tag
Szépen kiválasztjuk az eszközt, ami internetet használ, jelen esetben az egyik gyerek telóját. Utána beállítjuk neki, hogy, ha hazajön 16-18 ig ne netezgessen, hanem csinálja meg a leckét, tanuljon. Utána legyen wifije este mondjuk 9-ig, akkor tud viberezni, youtubozni, bármi ami net. Mi szülők van amikor csak este 8 után érünk haza, és így gondoltuk megoldani a szülői felügyeletet, mert ha a gyerekre bízzuk, abban nincs köszönet.
Ez elvileg tök egyszerű kellene hogy legyen, a felület legalábbis tök egyszerű. Heti beosztás van, naponként asszem órás cellákkal.
De bármit is állítunk be, mindig van net a telón. Mobilnet egyébként nincs, tehát csak a wifiről tudna kijutni.
És nem megy a korlátozás. Több telón próbálva, a router többször úraindítva, átkonfigurálva, visszaállítva, lefrissítva. Sehogy nem jó...
-
Magicrat
tag
Sziasztok!
Router gondom van.
Gyerek kapott karácsonyra egy normális telót, használná a wifit. Nade! Nemár mindíg, szóval kellett egy router szülői felügyelettel. Meg akkor már ne legyen gagyi, tudja a duálbandot és az egy gigás Digit vezetékesen osztani.
Lett belőle egy TP-LINK Archer C7Ami tök jó cucc, csak épp a szülői felügyelet dolog nem megy (időzített hozzáférés wifihez adott eszközökről).
Kibeszéltük a topikjában, a TP-link magyarországgal és a szervíz sem tud rá mit mondani, visszaadják a pénzt.Szóval most ott vagyok, hogy alternatíva kéne, de olyan, amin tuti hogy működik az időzítéses szülői felügyelet, nem csak egy egy szó tiltása.
Én az ASUS RT-AC66U B1 -et néztem, de szóljatok lécci, hogyha valamiért nem jó.
Még jobb lenne, ha ajánlanátok valami ócóbbat

Köszi
Magicrat -
Magicrat
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Itt tartok most:
Asus 19.200,- Ft; 3 év gari
TP-Link 4300 18.900,- Ft; 2 év gari
vagy használtan gari nélkül 15.000,-TP-Link 3600 10.000,- Ft; augusztusig garis - használt
Szerintem jó lesz nekem az a 3600-as

Köszi a segítséget!

Üdv
Magicrat -
Magicrat
tag
Sziasztok!
Kellene vennem egy routert digi bekötése miatt. 1 pc + 2 laptop menne róla + 1 ledTV.
500-as digi van (igaz, hogy eddig direktben csak 80/30 körül mértem, de asszem még át kell néznem a digis topikba, kiokosodni, és jól megcsináltatni velük, ha már fizetek érte - optikai kábel).Valami ilyen routert tudnátok ajánlani?:
- 15.000 Ft körül kéne nagyjából (lehet használt is)
- Tudja a fenti netet max sebességet kezelni (vagy legalább akörül)
- wifi annyira nem kell, arra van egy külön régi router (annak jobb az elhelyezkedése, mert ahol bejön a digi, a ház legtávolabbi sarka, szóval a régi routert meg berakom valahova középre, és mindenhol lesz wifi. Itt a sebesség nem mérvadó, csak legyen)
- jó lenne 5 kimeneti kábel csati, de ha ebben az árban csak 4 jut, az se nagy baj.
- meg ha valamit kifelejtettem, de fontos - és Ti jobban tudjátok
Létezik ilyen?
Köszi
Magicrat
ui: nézegettem az első hsz-t, de nem lettem okosabb. pl nincseke árak, rákeresgélve meg fura találatokat adott.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- Lenovo Tab M10 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Még emulátor is van, abban is megvan, nem bonyolult...

Dr.NX