Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonTuros
tag
Sziasztok!
Lenovo Legion Y520-15IKBM -es laptopról mi a véleményetek?
-
Gaben92
őstag
válasz
gratzner #145093 üzenetére
Két külön dolog az egészséges tartomány és az "itt még működik és talán nem olvad el". Nem nagyon volt dolgom mostanában kazánokkal de régen egy tisztességesebb gép 105°C-nál nemes egyszerűséggel tolt egy vészleállást.
BIOS beállítás függő, de általánosságban véve 82-85°C körül már thermal throttling van. Akik azt mondják, hogy 85 fokra melegedett a gép, az meg elviselhető azt nem veszik számításba, hogy csak amiatt állt meg annyinál mert ott már rég nem 100%-os teljesítménnyel üzemeltek a dolgok pont amiatt, hogy ne süljön meg szerencsétlen. Aztán ha ez sem segített és még tovább kúszott fel a hőfok (annak ellenére, hogy a 4 magból már csak 1 ment, az is 1800MHz-en, a GPU órajel meg már a béka segge alatt volt és a pasziánsz is laggolt) akkor kapcsolt le teljesen.
Kicsit ránéztem a konkrét számokra. Azért a 69 fokos billentyűzet hőmérsékelt elég cuki adat. Nem beszélve arról, hogy 2 perc alatt éri el a 94 fokot a CPU 3,4GHz-en, aztán ledobja magát 1400-ra, hogy le tudjon hűlni és onnantól 2,6-2,8GHz a max amit ki tud tolni ezt is 92 fok mellett... Kevés ekkora szar létezik a piacon ennyi pénzért az már biztos.
#145095:
A GL ASUS-okra IS jellemző. Meg még sok másra. Legionból az Y720 például egész szépen muzsikál, az Y520-ról TheNewDawn tud nyilatkozni azt hiszem. De Lenovo oldalon a support a nagyobb probléma. A 7577 már tud hűteni, de ha TÉNYLEG nem kályha kell akkor G752, de az már combosabb árban mozog mióta a GTX980M-es VY modellek kifutottak. -
B-Clone
aktív tag
-
gratzner
tag
válasz
Dhampir #145087 üzenetére
Hali!
Igen, azóta rátaláltam a 315-ös verzióra is
Amúgy annyit olvasgattam az elmúlt 2 napban, a 703-asomról, az y720-ról és a 7577-ről, hogy még nagyobb lett a kétség...Tapipad alatti gombokat szerettem volna - nem lesz egyiknél sem...
IPS-t szerettem volna - most van egy utána olvasva elég jó minőségű, ráadásul 120hz-es tn panelem, 17 colos. Ezt még melóhelyen mellé fogom tenni egy IPS monitornak, hogy mekkora a difi... De amúgy nincs vele bajom végülis.
85 fokig ment fel Superposition teszt alatt a cpu, és az általatok ajánlott 2 típusnál ugyanilyen értékeket olvastam angol nyelvű tesztekben, szóval nem is kirívóan magas ezek szerint. Csak én hozzá szoktam az asztali kilós hűtéssel szerelt cpu-k 35-40 fokához, ezért volt gyanús.
Mivel mint írtam nem vagyok nagy gamer, - bár vonzó a 1060 (volt egy 6 gigás asztalim belőle) - lehet hogy nekem nem érné meg lecserélni egy kb 30%-kal gyengébb cpu-ert cserébe.
Szóval dilemma nah
Higgyétek el, nem az időtöket akarom rabolni, de miért olyan szar a Strix végülis? Ne gamer szemszögből, hanem reálisan, munka-otthoni-kis játék használat szempontjából...
Ha még nem köpnétek le a nyüglődésem miatt, akkor szívesen olvasom a pro-kontra érveket. -
Dhampir
félisten
válasz
TheNewDawn #145088 üzenetére
Az Y720-ban csak i7 van mifelénk tudtommal, merthogy más kiszerelésben nem láttam. A szerviz változó, van akinél egy hét, van akinél másfél hónap, és a többi. Baj meg bárhol előfordulhat, ha olvasod a Dell notebookok topikját, egy fórumtárs nemrégiben úgy kapta vissza a billentyűzet cserére bevitt gépét, hogy zörgött a ventilátor, valamint a hűtőrácsokból kitört egy darab, a törés körül meg valami pillanatragasztós gányolást látott. Hozzáteszem, hogy azóta orvosolták a problémáját, ha jól tudom. Legalább volt hol vernie az asztalt, míg Lenovo esetében talán még mindig lehetetlen (?).
Egyébként az a véleményem, hogy bizonyos "gamer" gépekre - akármilyen látványos, és csábító erőt sugalló konfigurációk is - nem érdemes temérdek pénzt kiadni. Főleg mostanában, amikor minden évben szórják ki a futószalagról az újdonságokat, pár hónap-egy év után igyekszik mindenki szabadulni tőlük. Sok esetben nem kapják meg a várt teljesítményt, vagy ha igen, akkor rosszabb esetben fülsiketítő hajszárító hang ellen kell felvértezni a füleket, mert valahogyan le kell hűteni a felforrt chipeket. Az IPS kijelzőkből is sok esetben gyengébb panelek kerülnek még a drágább notebookokba is.
Viszont sokféleképpen gondolkozunk, nem kell minden gondolatot elfogadni. Viszont laptopoknál nagyon fontos a jó garanciális háttér, a megbízhatóság. Aztán meg egy idő után, főleg a kissé idősebb felhasználók, még ha lázba is jönnek az új gépek technikai újdonsága miatt, már nem akarják a legújabb játékokat futtatni, főleg, ha azok nem eléggé megkapóak, mert csak a látványvilágot srófolták fel bennük, és csak néhanapján szeretnének kicsit játszogatni a beváltabb darabokkal, sokszor az idő nagy részét a munka után javarészt Internetböngészés, filmnézés teszi ki.
Persze mindezek ellenére érdemes lehet "csalódás" előtt jókat játszani velük, ha nem a takarékosság az elsődleges szempont.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Dhampir #145087 üzenetére
Ráadásul i7 el.. elég komoly
Én is néztem. Gondolkoztam most hirtelen nagyon , hogy lehet, érdemes lenne lecserélnem az Y520 amat, hiszem vélhetően el tudnám passzolni 200-210 körül, és alig 100 ráfizetéssel szereznék egy sokkal jobb hardverrel és anyaghasználattal rendelkező gépet.... Csak aztán mindig arra gondolok, hogy mégiscsak Lenovo, és egyszer szerencsém volt, de nem biztos hogy most ezzel is az lenne
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
gratzner #145082 üzenetére
Elírás.
(#145080) Bluesummers nem vagyok műszerész, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a túlmelegedéssel küzdő gépek előbb utóbb meghalnak. Lásd annó a HP G sorozatot. Amelyikben erősebb proci volt, az 3-4 éves korában 90%-os valószínűséggel meghalt alaplapilag. Meg aztán a reball szolgáltatást sem csak úgy kitalálta valaki, hanem azért létezik, mert szükség van rá.
-
gratzner
tag
Itt pl. már ugyanez a típus IPS jellemzővel szerepel és nincs M betű a 1060 mellett... Lehet két ugyanolyan típusszámó gép közt ilyesmi eltérés, vagy csak a leírás hanyag? Mindkettő 80VR003AHV...
-
gratzner
tag
Hali!
Ez vajon IPS kijelzővel szerelt modell?
https://ipon.hu/shop/termek/lenovo-legion-y720-80vr003ahv-fekete/1562593
Illetve a 1060 M az sztenderd, vagy olyant kell keresnem, ami nem M-es?Köszi
-
Mennyire ajánlott Surface Book? Ár/érték viszonyítás érdekelne. Szerintem egy nagy marketingfogás, ahhoz képest, amennyiért pofájuk van elkérni. GTX-es verziók meg maga a röhej a 90-95°-jukkal.
Javítson ki valaki, ha tévedek. -
prannk
őstag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
220-250 e FT
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
otthoni használat
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem érdekel játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6 FUll HD Matt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem sokat
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ha lehet semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
ssd min 256gb otpikai meghajtó kéne. min 8gb ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
hp probook 450 g5 3gj11es#akc sajnos NEM tudják beszerezni. így ez kilőve
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új
-
gratzner
tag
válasz
TheNewDawn #145075 üzenetére
Láttam egy 6700hq-s asust, 980m-mel, agyaltam is rajta, de neyert a sokkal erősebb és újabb cpu.
És azért a cs-hez 300 fps-hez nem árt az erős vas, pláne kis felbontáson a vga-nak nincs sok szerepe...
Azért köszi ezt az infót is! -
TheNewDawn
addikt
válasz
gratzner #145070 üzenetére
Ne viccelj a CS t, az egy 10 éves kenyérpirítón is remekül fut
Abszolút nem kell über hiper szuper proc alá. Az 1050 ti nek meg már jelenleg vannak problémái a FHD vel , nem is beszélve a jelenleg és mondjuk jövőre kijövő gamekről, amikor totálisan alkalmatlan lesz erre. mig az 1060 al simán el lehet még pár évig karistolni
A Dellnek sajnos valóban nem a legjobb a kijelzője, de ennyiért ez van
Először az alapok kell rendben legyenek ( garancia, hűtés, anyaghasználat ) ha ez megvan, és van rá + pénz akkor lehet feljebblépni
Az Asus GL nek pont nagyon szép amúgy a kijelzője valóban, csak....
Amúgy van ami még nagyon jó és pont Asus, csak nem GL hanem régebbi széria, 980m kártyával és 6700 as procival, 350 alatt, ( és gyönyörű ráadásul 17.3 as kijelző ) csak azzal az a baj hogy kifutott modell , szóval kb vadászni kell 1-1 darabra, ami felbukkan pár hetente valamelyik boltban, és akkor azonnal viszik is
-
Gaben92
őstag
válasz
galuska95 #145072 üzenetére
Jéééézusom de még mennyire, hogy NAGYON NEM JÓ ez az ár.
Laptopszalonnál ugyanez 10.000 Ft-tal drágább. Cserébe van olyan garid amivel nem hajtanak el itthon, abból is 24 helyett 36 hónap, magyar billentyűzeted és nem pedig átmatricázott angol (ugyebár a "nemzetközi billentyűzet" ezt jelenti, bár lehet akár norvég is). És nem egy áfacsaló szart támogatsz.
De ha tényleg megér neked 10.000 Ft fillérbaszást akkor hajrá-hajrá.
-
-
galuska95
aktív tag
tudom emag de az ár szerintem elég jó: [link]
-
Gaben92
őstag
válasz
gratzner #145070 üzenetére
Annál a rakat fosnál normális.
Egy rendes gépnél, mint a korábban linkelt 7577 már nem. Az elkülönített TP gombokat valószínűleg el kell felejtened, mert manapság már ritka madár és aki ez alapján akar gépet választani, valószínűleg csúnyán rákefél.
Dell-eknek meg a kijelzőjét szidják.
Ne általánosíts. Mindenki gyárt jót és szart is. Az Y720 valóban nem egy rossz gép, de én a helyedben a 7577-et venném már csak a terméktámogatás miatt. Lenovo nagyon nincs a toppon ebben sajnos
-
gratzner
tag
válasz
TheNewDawn #145069 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen. A 720-al szintén a touchpad egyben lévősége a bajom, mert utálom ha elmozdul a kurzor kattintásnál
Viszont legalább van dp port. A Dell-eknek meg a kijelzőjét szidják.
Amúgy a 12 szálas i7 és a viszonylag gyenge vga szerintem nálam jó kombó, mert a cs-nek cpu kell főleg, sok virtuális gépet futtatok, mármint sokszor, a 1050ti viszont eldöcögteti a komolyabb gémeket is medium-on. Szóval nekem ezzel a párossal nem volt és nincs is sok bajom. A kijelzővel már van, és a hőfokok... Az normális, hogy egy cs meccs alatt a cpu 854 fokos?
Amúgy ha összejön, akkor 720 lesz. -
TheNewDawn
addikt
válasz
gratzner #145068 üzenetére
Ha webshoptól rendelted, akkor 14 napig mindenféle indoklás nélkül visszaküldheted a terméket, ha boltból, akkor csak 3 napod van rá. Javaslom, hogy mindenképpen élj vele ha még teheted, akkor is, ha tökéletes eddig a gép, mert kb ennél szarabbul nem is választhattál volna. Asus GL eleve kuka kategória, mind anyaghasználatot, mind hűtést tekintve, ehhez kombóban még kiválasztottad a létező lehető legszarabb kombót ami csak lehetséges, az i7 meg 1050 TI t.....
Az Y720 al amúgy nem vágom mi bajod, az lenne a másik jó gép ebben a kategóriában, csak a garanciája miatt nem merném jó szívvel ajánlani.Én ezt tudnám javasolni, persze nem kizárt, hogy olcsóbban is elérhető picivel máshol
[link] -
gratzner
tag
Üdv Srácok!
Több rétű kérdésem lenne Hozzátok. A válaszokat, építő kritikákat előre is köszi.
Hosszú-hosszú asztali gépes pályafutás után először vettem egy "kraftosabb" laptopot és voltam olyan hülye, hogy ezt a topikot csak utólag kerestem fel. Amúgy nem egy erőmű, játékból szinte csak a CS:GO fut néha nálam, de szeretek pár percre-órára belekukkantani új címekbe, de semmi huzamosabb. Így esett a választás egy Asus Scar GL703GE-023 gépre. 8. gen i7 proci, 1050ti. A lényeg még az lett volna, hogy ips legyen és a touchpad alatt legyen elkülönítve a 2 egérgomb. Erre rá is kérdeztem a webáruház chat ablakában, a válasz megnyugtató volt, de téves. Megjegyzem, komolytalan és már-már felháborító a webshopok 1-1- termékről való leírása. Hibák hibák hátán, az amúgy is nehezen megkülönböztethető típusok mellett. Pl a tp alatti 2 gombos "betegségemre" sem találtam az ügyfélszolgálat válaszán kívül (mint utóbb kiderült ez sem stimmelt) érdemleges és hiteles infót. Te tovább megyek, a Lenovo oldalán pl az Y720 alatt ez a marketing szöveg: "Lenovo Legion Y720 - 15,6"-os káprázatos gaming laptop"...
Mivan???
Bocs, hogy elkalandoztam...Lényeg:
1. kérdés:
Most azon agyalok, hogy élek a 14 napos elállással. Ezzel kapcsolatban sincs még tapasztalatom. A gépet már bekapcsoltam, használtam is pár napig, de gyakorlatilag új. Ebbe bele tudnak kötni? Így is lehet élni az elállással vajon? Nyilván a vinyót egy telepítővel törölném visszaküldés előtt.2. kér(d)és:
Ha összejön az elállás, szeretnék kérni javaslatokat max 350-ig egy ips kijelzős (nem kell sok hz, mert 144-es monitoron játszom), dp port kimenetes, 15-17 colos, i7-es vasra, ami bővíthető m2-es ssd-vel.Azt hiszem ennyi. Köszönöm
-
Vagany
őstag
Üdvözletem a guruknak és minden kedves olvasónak
!
A keresztlányomnak segítenék gépvásárlásban (szeptembertől egyetemet kezd), ehhez kérném a segítségeteket. Először az igények:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
-Kb 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
-120-150 ezer Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
-Irodai programok, fotószerkesztés ezek hobbi/tanulás szintjén, kis játék is lehet)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-Ez ennyire nem fontos szempont, ha nem fér bele a keretbe akkor kihagyható
-A fullHD van megcélozva.
-Lesz hordozva is, utazás közben is lenne használva (2-3 óra)
-OS nélkül költséghatékonyabb lenne, Win10 támogatással
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
-SSD jó lenne, de ha lehet később akkor később kerülne bele, egyelőre elég lenne 500GB HDD, OD-ra nincs szükség
-Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
-Első körben új gép sok garanciával
Asztali PC-ben jobban otthon vagyok, laptopokban nem annyira, ezt néztem ki:
[link]
Azt nem tudom mennyire türhető a win10 egy laptopvinyóról, később (1év) gondolom olcsón 10-20 ezerből lehetne belerakni egy 128-as SSD-t esetleg 4 GB ram-ot, illetve hogy ezek a bővítések megoldhatók-e akár házilag, garancia vesztés nélkül?
Előre is köszönök minden hozzászólást, észrevételt segítséget.
üdv. -
helixP
nagyúr
válasz
TheNewDawn #145053 üzenetére
Köszi a választ! Miből kéne, hogy engedjek?
Mondjuk az IPS-hez nem ragaszkodom, és 125-ös SSD is elég lehet. Azért annyira nem tűnik irreálisnak HDD helyett SSD + WIN. -
cuko
aktív tag
Német Dell oldalról rendelve:
XPS 13 9370 - i5-8250U / UHD / 8GB RAM / 256GB SSD / W10 konfig most EUR 1,180 (~383k HUF).Jól gondolom, hogy ez jó vétel lenne?
Latitude 5490 lenne még i5-8250U / FHD / 8GB RAM / 256GB SSD / W10 konfigban EUR 300-zal olcsóbban (vagy i5-8350U-val, 16GB memóriával és 512-es SSD-vel ugyanannyiért - ebből csak a plusz RAM lenne érdemi különbség számomra).
-
Gaben92
őstag
válasz
novakalex #145051 üzenetére
Nem akarsz TN-t. De ha akarnál is akkor sem ott van a probléma hanem ott, hogy új munkagép, amik inkább 400k-ról indulnak és ebben még se 16GB RAM se SSD.
A többiek okosabbak mint én ilyen téren, de talán legolcsóbban (szigorúan csak akkor ha nem akarsz renderelni) egy Probook 450 G5-el úsznád meg. Ebből 270k a legolcsóbb amiben már 4 magos CPU van és 256GB SSD. De még be kell szerezni a HDD-t és még 8GB RAM-ot. De még ez is messze van a munkagéptől.
RWD: Arra amire neked kell még egy krumpli is elég lenne. Bőven jó lesz a 8250u. Dellnél elő szokott fordulni, hogy bizonyos promók miatt 5 év garit adnak a gépeikre. Én is majdnem vettem annó egyet emiatt, de végül olyan kényelmetlenül éles volt a gép széle, hogy kihagytam.
-
Khelben
nagyúr
-
nap
addikt
Sziasztok!
A főnököm lecserélné 12"-es laptopját, mert már nem látja rendesen az apró betűket. Ehhez szeretnék segítséget kérni, mert nem vagyok otthon a laptop témában.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most (Kb egy hónapon belül)
Kb 300-400
Firefox, Word, Powerpoint, Adobe reader, semmi más
Nincs játék.
14" 1366x768 matt
Csak hordozva lenne
Windows
SSD, (4) 8GB RAM, CD nem kell
3 USB, RJ45, i5, >2kg, >5év
Csak új.
Köszi! -
helixP
nagyúr
Sziasztok!
Egy alap filmnézős/böngetős laptop vásárlása lenne esedékes, amiben segítséget szeretnék kérni.
Előre is köszönöm segítséget!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
120-150 között(3) Felhasználás?
irodai programok, filmnézős/böngetős,(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Maximum foci manager játékok(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
IPS lenne jó, 15,6-tól felfele(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Alapvetően otthoni, maximum 1-2 órás vonat úton.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10 lenne jó(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD minimum 250 GB, 4GB RAM minimummal(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI kimenet jó lenne(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép -
Gaben92
őstag
válasz
novakalex #145047 üzenetére
Ez is bajos. 300k-ért munkagép nagyon nincs. Ha mégis akad valami abba nem biztos, hogy bele fog menni egy SSD és egy HDD. (Lásd: Dell 5570/5580. Van benne ugyan M.2 és rendes SATA csatlakozó, de egymásnak keresztbe emiatt csak egy meghajtó megy bele egyszerre). Nálam is ez volt a legnagyobb baj gépválasztásnál, hogy alig találsz gépet ami fogad két meghajtót és van benne egy IPS panel. (Igaz azóta már eltelt pár hónap)
Szóval ha kell 1TB háttértár akkor:
- Új "munkagép" SSD nélkül 1TB HDD-vel (rémálom)
- Új "munkagép" 1TB SSD-vel (5-600k)
- Új munkagép 1TB SSD-vel (jéézus le se merem írni)
- Új konzumer SSD-vel vagy SSD+HDD kombóval kb belefér
- Használt garis munkagép SSD+HDD kombóval <--na ez lenne az optimálisDe 300k-ba még használtan se férne bele munkagépből az 1TB és a 16GB, mert csak ez a kettő együtt (ha normális minőséget akarsz) 130-150k.
-
Khelben
nagyúr
válasz
BauerK #145048 üzenetére
Láthatóan nem olvastad a "miért nem veszünk notebookot az emagon és egyéb külföldi boltokban" című bejegyzéseket és elkerülték a figyelmedet az Asus belépő szintű műanyag gépeitől óva intő szösszenetek is. Röviden: kiválasztottál egy vacak műanyag gépet, kétszeresen túlárazva, olyan boltban, ahol a garancia szívás lesz. Ja és a gépben még csak magyar billentyűzet sincs. Szóval röviden ennél rosszabb gépet csak napokig tartó kereséssel tudnék javasolni.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jóféle hűtéssel rendelkező "gamer" laptop-ot?A méret számomra mindegy, lehet 15.6-os is, és ennél nagyobb is akár.
A vastagság úgy szintén mindegy, csak lehetőleg ne throttlingolja szét magát a proci.Két elvárásom van, az első az, hogy gtx 1060-al legyen szerelve (lehetőleg a 6 gigás változattal) a másik meg hogy max 600k a keret amit szánnék rá, és ebbe férjen bele.
Proci terén a 4 mag 8 szálas i7-ek bőven elegek lennének számomra.
ssd mellé ha rakhatnék bele hdd-t is az nagy előny lenne.Az igényes megjelenés, fém burkolat, vagy valami matt jó minőségű műanyag, szintén előny.
A bazári megjelenésű gamer megoldásoktól irtózom....A válaszokat, és a segítséget előre is köszi!
Az eddigi kiszemeltem az ez lenne: EVGA SC15De hazai forgalmazót eddig még nem találtam, és nagyon infót se találtam a laptopról, pl hogy mennyire lenne jó a hűtése cpu throttling terén.
-
ad4m1337
aktív tag
Üdv!
Bocs ha a rossz topickba irok, de tud valaki linkelni vagy beszerezni HP 15-cb035wn -hez magyar billentyúzetet meg keretet (billentyuzet korulit)?
-
cuko
aktív tag
válasz
Khelben #145031 üzenetére
Értem, köszi.
Latitude 3480 / E5470 / XPS 9360 ugyanolyan jó lehet felszereltségtől és ártól függően, vagy ezek a modellek nem annyira ajánlottak?
A HP munkagépei közül van, ami egy szinten van ezzel / ezekkel ár-értékben, amiket érdemes lehetne még megfontolnom (EliteBook 820/830/840/1030/1040, Probook 430 / 440, esetleg Zbook 14esek)? -
BauerK
csendes tag
válasz
Khelben #145022 üzenetére
Kissé jobban belevetettem magam a témába és tisztáztam az igényeim így e szerint meg jó sok olvasgatás után eljutottam ide: https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/vivobook-max-f542un-dm017-p392624317/ ehhez még hozzájönne egy 500gbos ssd és pont 230k -ba jönne ki mindenestől.Erről mi a véleményed? Esetleg a videókártyával tapasztalatok? Ahogy én néztem a hasonló árkategóriájú laptopokban is ez van, de ebben legalább a 4GBos variáns. Köszi a válaszod.
-
Tikakukac
titán
válasz
severin87 #145035 üzenetére
Huh na ez nem mindennapi móka. Figyelj, ennyiért minden a tied. A P-s TP-k, zbookok, XPS-ek, bármi.
Most a kérdés inkább, hogy erőmű is kell vagy elég a sima csúcs hardver?
ad4m1337: Minden világ, csak kicsi világ. Jellemzően amcsi cuccok garija ha több is mint 1 év az mindenhol máshol bukó.
Billzet csere van, meg kell nézni milyen az dupla enteres változat. Van amikor topcase csere is kell.
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Eppen az USA -ban tartozkodok es vettem akciosan egy HP 15-cb035wn notebookot.
Mi a velemenyetek errol a geprol? Igazabol 2 aggodalmam van:
- Gariztatas: HP nak vilaggaranciaja van?
- Tudnam e cserelni a billentyuzetet?
Koszi elore is!
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Corvin0716 #145037 üzenetére
Persze hogy meg , az a 10 éves fos lazán elfut egy kenyérpirítón is
-
Corvin0716
tag
válasz
TheNewDawn #145032 üzenetére
Köszi.
Szóval ha jól értem egy hd 620-as is megbírkózik velük.
-
Corvin0716
tag
válasz
Khelben #145031 üzenetére
Azt tettem. Csak arra a szegmensre kérdeztem most rá, amelyen megakadt a keresés. De igazad van, rend a lelke mindennek.
Most, amint megvan a megfelelő.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200 ezer (+20 ezer, ha értelmét látom)
(3) Felhasználás?
Főleg irodai programok, tőzsdei platformok, de néha multimédiás célokra, kis gépigényű játékra is használnám, ha elbírja a gép.
.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Jelenleg LoL-ozok néha, azt nem bánnám, ha stabilan futtatná. Továbbá az előző hozzászólásomban említett régi, akár 10+ éves játékokra. A felbontás, részletesség nem különösebben érdekel.
14"-15,6",matt, IPS
Még bizonytalan mennyit, de lesz hordozva, használnám utazás közben is.
Lényegtelen.
Azt fontosabbnak tartom, hogy 8 gb ram legyen benne, mint azt, hogy ssd. Úgy néztem a keretem vagy-vagy alapon engedi meg. DVD olvasót akarok bele.
Nincs.
Használt is szóba jöhet.
-
severin87
újonc
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen laptopot érdemes venni az alábbi célokra:
A következő fél évben (ezért benne van az is, hogy várnék egy jó modellre).(2) A gépre szánt összeg forintban?
Ha részletben megvehető, maximum 1 millió, ha egy összegben akkor legfeljebb 2000 euro környéke...(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Munka, Programozás, CPU/memória/IO igényes számítások, Virtuális gépek, TensorFlow, fizikai szimulációk(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játszani nem tervezem.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Kijelző mérete minimum 15.4', de lehet akár 17'-os is...
Felbontás minél jobb, de minimum FullHD.
Matt kijelző, lehetőleg IPS (de nem feltétel).(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Közepes mértékben hordoznám (heti 3-4 alkalom).(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Leginkább oprendszer nélkül szeretném venni, van saját windows licenszem, de elsősorban Linux lenne rajta.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 250 GB SSD (ha van hely extra HDD-nek mégjobb).
Optikai meghajtó nem szükséges.
Minimum 16 GB RAM, minél nagyobb órajelű.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI vagy DisplayPort, legalább 3 külső monitort meg tudjon hajtani, legyen kényelmes/értelmes billentyűzete (ThinkPad-hez szoktam, numerikus nem preferált), legyen viszonylag masszív, ne használódjon/töredezzen el a külseje(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is de csak garanciával és a fenti összeg ésszerűen arányos részéért...Eredetileg a ThinkPad P52-t, vagy P72-t néztem ki (ez utóbbi még nincs kint), csak kicsit sokallom érte az összeget. Ezekben tetszik a Xeon processzor és hogy non-ECC memóriával 128 GB-ig bővíthető. Tudásban/minőségben hasonló kaliberű gépet keresnék, csak költséghatékonyabbat. Legjobb lenne ha részletre is megvásárolható lenne, vagy cégként. Kb. napi 12 órát lenne bekapcsolva a gép.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
jozsi252
veterán
válasz
Khelben #145025 üzenetére
Nem nem, játék nem lesz. Okés köszönöm szépen, akkor jól döntöttem számára. Ez hogy a kialakítása olyan hogy megemeli végét ez ölben tartva annyira nem zavaró? Gondolom az asztalon ez jó dolog, könnyebb gépelni ugyanúgy mint a sima billentyűzeteknél.
Lenovo témához annyit tennék hozzá, hogy néhány éve napokat szívtam ismerősöm laptopjával mert egyszerűen LAN-on keresztül nem volt meg a kellő sebesség. Csak ilyen 10-20 megabites letöltési sebességet tudott produkálni a laptop. Ki lett próbálva többféle Windows, többféle driver, rengeteg mindent kipróbáltam de nem tudtam sajnos megoldani. Azóta is driver hibára gyanakszom, de nem sikerült megoldani sehogy sem ezt a gondot.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Corvin0716 #145028 üzenetére
Semmilyenre, pontosabban az integrált is UNTIG elég nekik.
-
Khelben
nagyúr
válasz
novakalex #145027 üzenetére
Három lehetőséged van:
a., megduplázod a rászánt összeget
b., nyitsz a használt gépek felé
c., lemondasz a munkagépekről és nézel egy erősebb konzumert, vállalva az ezzel járó kompromisszumokat (élettartam, anyaghasználat, billentyűzet, stb.)Az biztos, hogy a 16 GB ram és az 1 terrás SSD nem fog beleférni sehogy se.
(#145029) cuko : munkára munkagépet kell venni, a felsoroltak közül ez a Dell Latitude 5480. A többi otthoni asztaldísznek való, nem napi 6-8 óra munkára. Thinkpadot kézbe kell fogni és rájössz, miért nem ajánlott. Sajnos a Lenovo olyan minőségi zuhanást produkál az utóbbi 3-4 évben, amihez hasonlót még nem látott az iparág. Mondom ezt Thinkpad T560 használóként.
(#145028) Corvin0716: ha játszol, akkor minél jobb vga kell, ilyen egyszerű. Viszont ez nem a vga ajánló topic, hanem a notebook ajánló. Ami azt jelenti, hogy hiába van egy gépben 940mx, ha maga a gép egy rakás szar. Úgyhogy inkább az összefoglaló alapján kellene nekifutni a gépkeresésnek.
-
cuko
aktív tag
Sziasztok,
Leváltanám a munkára használt laptopomat, de elbizonytalanodtam, hogy mi lenne a legjobb választás számomra. Jelenleg egy i7-3610qm-es, 8GB ramos Asus A55V-t használok, ami több szempontból is katasztrófa (anyagminőség, képernyő, melegedés, akkuidő).Ehelyett szeretnék egy könnyebb-erősebb gépet, amit hordozni is könnyebb lenne, valamint útközben is tudok dolgozni róla, ha úgy alakul.
Egy integrált videókártyás ultrabook/munkagép lenne jó nekem, gondolom, az összefoglaló és korábbi ajánlások alapján néztem (az általam első körben látott kontrákkal):
- HP Envy 13 integrált vga-val (melegszik?)
- HP Spectre x360 (nem nagyon láttam ajánlva)
- Dell XPS 9360 (az olcsóbb modellek súrolják felülről a keretet, USA árak jobban tetszenének..)
- Asus Zenbookok (megkavart a rengeteg opció, Asustól kicsit tartok alapból, habár ezt a kategóriát nem próbáltam)
- Dell Latitude 5480? vagy más? (szintén túl sok opció, de jónak tűnik ár-érték arányban)
- Lenovo Thinkpadek - t470/t480s? (szívemhez közel állna egy Thinkpad, de úgy láttam nem igen ajánlott itt)
- Lenovo Yogak (nem ajánlottak)(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
300k Ft +/-100k Ft (nettó). Ha van tök jó ajánlott 200k nettóért, akkor örömmel veszem azt, ha 400k alatt semmi ilyesmi nincs, ráköltök még, ha muszáj.
Irodai programok: MS Office, SPSS, néha egyszerre több alkalmazás több képernyőn. A jelenlegi gépem kompromisszumosan bírja, szóval hardveresen nem kell a csúcs összeállítás, elég alatta 1-2-vel.
Nem használnám.
13/14" és IPS a biztos, minimum FHD, de ha lehet QHD+. Matt erősen preferált.
Hordozva napi szinten, alkalomszerűen utazás közben is használnám.
Windows 10 lenne, de ha nincs hozzá gyárilag az sem baj.
Minimum 128 GB SSD, legalább 8 GB RAM (de ideális lenne 256GB SSD + 16GB RAM).
Külső kijelzőre csatlakoztatva használnám, az érintőképernyőt nagyon ajánlja egy barátom az Excel miatt, de úgy látom, hogy itt kimondottan nem ajánlottak ezek a gépek.
Elsősorban új, de HA-s refurbished/használt is szóba jöhet. Beszerzést tekintve lehet USA/EU is, ha postáznak ide és van szerviztámogatottsága itthon.Ezek alapján tudnátok segíteni, hogy mik az aktuális best buy-ok nettó 200k / 300k / 400k-ért?
-
Corvin0716
tag
Sziasztok! Ahhoz szeretném kikérni a hozzáértők segítségét (első körben), hogy a League of Legends, esetleg más régi, 10+ éves játékok (pl. World in Conflict) futtatásához milyen vga-ra lenne szükségem. Az általam nézett gépek rx 130/150, 920mx/940mx, hd 620, radeon 520/530/535/540/rx550 kártyákkal vannak felszerelve. Elsődlegesen irodai programokhoz kell a gép, de a kereten belül hajlandó lennék többet fizetni, hogy alkalmi jelleggel tudjak játszani, megnézni egy hd videót youtubeon, stb. Ha fentebb említett kártyákhoz kapnék egy viszonyítási alapot, hogy mire számíthatok, azzal jelentősen tudnám szűkíteni a jelenleg listán lévő modelleket.
-
novakalex
aktív tag
A hónapban.
300.000 Ft
Autocad, office, tervek szerkesztése, munka vele.
játék nem lesz. felbontásból jó lenne a FHD.
IPS jó lenne ha van az ilyen a kategóriában.
Lesz hordozva is.
Nem szükséges.
HDD + SSD kombó. De ha 1TB-os SSD van benne az se lenne baj. Ramból 16GB DDR4 a minimum ha megoldható.
HDMI, USB PORT
Csak új. -
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Mi az ajánlott vétel, ha ugyanaz a belseje 2 láptopnak? Dell Inspiron 15500 vs Lenovo E580
Köszi! -
novakalex
aktív tag
Sziasztok,
Autocad munkára keresek laptopot 300.000 Ft bruttó értékben.
Hordozhatóság lesz, különleges dolgot nem kérek, de jó lenne egy 1TB SSD vagy legalább 512GB SSD + HDD
vagy 256GB SSD + 1TB HDD.
HDMI legyen rajta és usb port is. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Ismerősöm kért segítsèget laptop vásárlásában. Otthon használná, nagyrészt youtube, filmek, böngészés, esetleg egy kis office. Fontos neki hogy aránylag erős gép legyen hogy évekig ne legyen gondja. A határ neki 200k környéke.
Ezt ajánlottam neki: https://ipon.hu/shop/termek/hp-pavilion-15ck002nh-2zk18ea-feherezust/1622019.
Van szerintetek ennél jobb választás ezen az áron? HP vagy Dell gépeket preferálja. -
BauerK
csendes tag
válasz
Khelben #145007 üzenetére
Köszi a válaszod. Annyi volna a kérdésem, hogy esetleg ez a laptop meg egy 500gb-os SSD megérné-e? (nálunk Erdélyben ez a laptop most le van árazva 173k-ba) Mert ez még benne van a keretemben csak az a 4GB ram meg az 5400rpm-es HDD tántorít el kissé.
-
RWD
tag
Hali!
Khelben és jómagam javaslata után DELL 5590-re esett a választás.
Két kérdésem maradt.
1. Érdemes erre a célre (iroda, részletezést lásd előzményekben) erőltetnem egy i5-8400h procival szerelt verziót, vagy elég lesz az i5-8250u is?2. Ha elég a kisebb proci...akkor tényleg lehetséges, hogy 1-2 konfigra 5 év garit is adnak? Lásd a 2 példát. Az összes hasonszőrű konfig, normális oldalon (ipon, mysoft, aqua, laptopsystem) 3 év garival fut. Nagyon csábító az 5 év.
Szóval ez a két jómadár az 5 év garis. Tök jó, de hihető? Miért ők a kivételek? Köszi
-
szabofila
csendes tag
válasz
Corvin0716 #145015 üzenetére
Igazából a -1 év garancia, ma meg néztem és stabilabnak éreztem a Dell gépeket.
-
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok az MSI notebookokról mik a tapasztalatotok ? Ez nagyon jó árban van most
[link] -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy az alábbi gépeknek mik az utódjaik:
Lenovo T430
Dell E6430
HP 8470pHasználtam mind a 3-at nagy megelégedettséggel és most az utódok közül választanék. Köszönettel : Balu
-
Khelben
nagyúr
válasz
BauerK #145006 üzenetére
Ha az új játékokat kihúzzuk, akkor lesz ilyen gép (Acer Aspire 5 MX150-es vga-val). De a középkategóriától ez elég messze van, belépő kategóriás játszós gép. Egyetemet mondjuk jó eséllyel nem fogja kibírni, se a hordozást, se az intenzívebb használatot.
Azt javaslom, hogy mondj le a játékról és vegyél egy HP Probook 430-at vagy használtan HP Elitebook 840-et. Utóbbi 140-ből megvan jó kijelzővel, ssd-vel. Ezek kiszolgálnak az egyetem végéig. -
BauerK
csendes tag
Sziasztok.
Már egyszer feltettem ezt a kérdést régebben csak nem érkezett rá válasz, így gondoltam megpróbálom még egyszer.
Mosantól egészen szeptember eleje-közepe tájáig.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
230k forint maximum(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Elsősorban egyetemre kell. Felhasználási prioritások: programozás, netezés/filmezés, régebbi játékok játszása(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Régebbi játékokról volna szó, mint például a Counter Strike Global Offensive és társai ezeket örülnék ha fullhd-ban vinné egy 30fps-el legalább. Az újabb címek közül, mint pl a Fortnite azokat ha fullhd-ban médiumon vinné valahogy hogy ne laggoljon annak örülnék, de mint fent említettem a játékok / új játékok számomra nem prioritás, csak néha játszom hobbi szinten. A lényeg hogy a multimédiás alkalmazások/netezés menjen zökkenőmentesen, mert attól agybajt tudok kapni.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Kijelző mérete szempontjából 12inch-et minimum szeretnék. IPS-nek örülnék a legjobban, de nem gond kompromisszumot köti se, ha ezzel az ár csökkenthető.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Valószínűleg napi 1-2 órát, de számomra +1-2 kiló nem egy probléma.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Semmi(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500gb-ot szeretnék legalább (örülnék ha valamennyi SSD volna belőle, de ez ilyen árban leányálom tudom jól)illetve 8GB RAM-ot.
Semmi(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban újat szeretnék, de ha nagyon muszáj használtak is szóba jöhetnek.Megjegyzés: Gondolom a fent leírt elvárásaim nem fognak tudni teljesülni az említett árkategóriában. Ennek megfelelően képes vagyok kompromisszumot kötni bármiben.Egy olyan közép kategóriás laptopot szeretnék amelyik a legjobban megéri ár-érték arányban és teljesíti a felhasználási prioritásaim.
Köszönöm szépen előre is a választ!
-
hallador
addikt
Ez nem lehúzás. Magyarországon hozzászoktak az emberek a minden ingyen, de lehetőleg a HP fizessen, ha veszek tőle valami. Ez így természetes. A Brand PC nem noname ASUS, Gigabyte, vagy MSI, alaplapos asztali PC. Ez mindig is így volt csak hát volt az a 40 év szocializmus ami nagyon megváltoztatta az emberek világképét, igen a mai 30 évesek is így gondolkodnak tisztelet a kivételnek. Erről a magyarok tehetnek nem a HP sajnos az külföldön természetes, hogy veszel egy gépet akkor helyben van alkatrész nem dzsunka kingmax, mint a legtöbb magyar laptop üzletben, meg ki tudja milyen hol tesztelt olcsó szar, hanem HP memória, és ingyen beépítik neked, mert ugye képzés van a bolti eladónak is. Magyarországon nagy fityisz meg a szoci felfogással felnevelt vállalkozó van, akol 1 év alatt akar meggazdagodni. Nincs ennek otthon kultúrája. EZ van.
Kelet_Európa nem piac a nagyok számára.
Csak, hogy tudj róla, így van ez a Dell-nél, a Lenovo-nál is. Szóval nem a HP, ez egy életfelfogás, ami arra hivatott, hogyha veszel valamit akkor működjön. Kelet-Közép Európa, és ebben a románok, szerbek, lengyelek, magyarok elől vannak odáig jutott, hogy veszünk valamit, vagy inkább eladnak valamit, ja hogy annak az üzemeltetésének szabályai is vannak? Milyen szabályok? A szabályok betartásának díját a nagyker, a kisker, a senkiházi vállalkozó lehúzza a user meg ott áll, hogy vazze, a notebook fele lenne a bővítés, ha amúgy magyar vállalkozó által üzemeltetett szakszervizben, magyar boltból vett HP memóriával, hdd,vel hdd beépítőkerettel amit amúgy értelmesebb országokban anyagárban megoldanak, mert ugye hálás, hogy nála vásárolsz, Te legyél hálás, hogy a magyar sutyerák lehúzhat és maradj csendbe...
Na igaz ez ép szinte az egész Kelet Közép Európára is.
Csak egy példa mi vettünk egy 430 G5-öt Németországban, Laptop üzlet. 32 GB memóriával kérem, mit gondolsz 3 órát kellet várni és volt, na ugyanez orbanisztánban ha nincs a nagykerben 3 - 4 hét, ha van ,akkor csak 1 hét. És kettő 16 GB-os nem lesz, mert ugye "nincs rá igény" Ha akarok venni, akkor van rá igény igaz? Ezt onnan tudom, hogy megkérdeztem, ott akartam megvenni először, mert nem nekem kellett, 30-at vettünk, gondoltuk akkor már Magyarországon vesszük meg, ha ott lesznek használva.
Elromlott egy amit Magyarországon szervizeltek 8 hét volt az alaplap csere, ez Németországban 3 nap.
Németeknél úgy kaptuk meg a 30 gépet 10 32 GB memóriával 20 8 GB-al, hogy készen. Na ha ez Magyarországon van akkor természetesen ha HP memória kell nem 3 - 4 óra, hanem 3 - 4 hét, ha nem kell HP memória, ami ugye eleve egy lehúzás, mert a HP első mondata az lesz, hogy no support...Szóval a lehúzás nem az, hogy eredeti alkatrészeket tehetsz bele és akkor tuti megy, hanem az, hogy lehúznak minden mással amellett, hogy mindenre ráteszik a 27% adót, meg a magyar mentalitást hozzáállást, amitől aztán tényleg felforr az ember agyvize.
-
g0dl
addikt
válasz
hallador #145002 üzenetére
Köszi
Hát most erősen lebeszéltél róla, pedig több dolog is tetszik benne, ami miatt bevállalnám a kicsit bővebb árkeretet. Persze azt hiszem nem nagyon van gyártó, aki vevői elégedettséget a vevő lehúzása elé helyezné.
Bennem memória modul, és SATA SSD berakása merült fel az M2 SSD mellé. -
hallador
addikt
Igen mindent lehet. De arra azért készülj fel, hogy elég érzékeny az 5-ös széria. Ha nem belevaló alkatrészt teszel bele, akkor az alaplap bánja. Nem csak beleteszed, előtte az akkumulátort ki kell kapcsolni, mert kivenni nem tudod. Ha alaplap nincs az országban, akkor 5 - 8 hét a javítási ideje, ugyanis a HP Nem cserél alaplapot csak úgy, meg kell indokolni miért? Vagy 50 db-os tétel felett NBD-ben.
A Nem belevalót értsd, nem HP alkatrész. Az meg nem lesz olcsó. Főleg a 2,5"-os HDD-kre igen érzékeny a cucc.
Ha NVMe-es gépet veszel, akkor kb 7 - 10 000 Ft a 2,5"-os beépítőkeret, amihez nem jár csavar. Memóriabővítésre, vagy nvme bővítésre cserére annyira nem érzékeny a cucc.
Ha nem HP memória vagy HDD kerül a gépbe ami tönkrevágta az alaplapot, és rájönnek, a garancia természetesen ugrott. A HP magyar "szervizpartnerei" 8 - 9000 Ft/óra, és nem szívbajosak, egy sima a HP által ellenőrzött memória ami belevaló, hiszen Taiwan-on ellenőrizték 5000 gépen. Ugyanez igaz a HDD-re is simán kiszámláznak 2 - 3 órát felszámol ellenőrzés címén. Tudja aki ebben a szakmában dolgozik, hogy a beépített memória teszt 32 GB memóriával 30 - 40 perc alatt lefut, a hdd teszt kb 20 perc, meg a beszerelés 3 perc. Legyen 10 perc. OK, kb egy óra összesen.
Illetve megveheted tőlük is, de abban nem lesz köszönet.Szóval az 5-ös generációs HP-kkel csak óvatosan.
Mindent lehet, csak ne vegyék észre.
-
g0dl
addikt
HP 450 G5-el kapcsolatban lenne pár kérdésem
1. Menyire jó, megbízható a szervíz háttér?
2. Garanciát érinti-e, ha saját kezűleg bővítem a memóriát, háttértárat.
3. Néztem egy bővítési videót, és ha jól láttam, akkor van benne M2, és SATA háttértár hely is. Ezek használhatók egyszerre? Ha jól tudom az ssd-s változat M2-vel jönnek, e mellé berakható-e SATA is?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest