- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #144396 üzenetére
Potyog ott még a gumi is a kijelző körül meg hasonlók. Ez van.
De mint már írtam, mindenről tudok írni oldalakat, pár típusról azért tudok érzelmekkel teli módon írni, mert azok saját használatban is voltak.
zyndar: Meglepne ha adott márka adott genen belül nem kopp ugyanazt a chipet használná órajelestül.
-
zyndar
tag
Sziasztok,
Sorry, ha noob kérdés és nem is teljesen témába vágó, de érdekelne, hogy az Acer Aspire 5 A515 és Acer Aspire 5 A517-ben dolgozó MX150-es GPU mondjuk ugyanazt a játékot ugyanolyan gyorsasággal és minőségben képes megjeleníteni?
-
Khelben
nagyúr
válasz
dellforeva #144391 üzenetére
Dedikált vga csak játékra kell meg 3D tervezésre. Minden másra elég az integrált. Probookból találsz i5-öst is hasonló kiépítésben.
-
hutitus
újonc
Sziasztok!
hosszabb, szabályos leírás:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?-ráérősebb, mert még a jelenlegi gépem bírja-de legkésőbb októberig
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250-350 ezer forint
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) utazáskor filmeznék rajta(4-8 órákat lazán utazok, utóbbi ritkán) munkára nem lesz megterhelőbb program rajta, legfőbb dolgok: játék-sosem voltam csúcsgrafika igényű-lehet most szippantana be, mert eddig mindig legalacsonyabb grafikán toltam, mindent.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Runescape(oldschool), Skyrim(és frissen jelentették be az ES6-ot) Europa Universalis 4, Crusader Kings 2---ezekre és szériáikra igényem, és 5000+ óra játékom(többet nem merek bevallani) de a jelenlegi, 7 éves vasam-digitális kártyája megadta magát, az integrálttal meg vhogy kibírom még- 40000+ órát lett futtatva (dell n5110 inspiron) és haldoklik lassan-az előbb említett játékokat próbálnám ki max grafikával-akár de a stabil 50+ fps a fontosabb mert ezen sose ment 30nál többel.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
a kérdést sem értem(TN v IPS). de a jelenlegim 1300körüli, na azt 1900-asra feldobni jó lenne-fényes vs matt? mindkettő, bár a mattot komolyabb megjelenésűnek tartanám, nekem jobban tetszik
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? naponta 4 órát lesz hordozva, ekkor filmeznék rajta-utazáskor
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nkor nevű adatbázisból megoldom-nem kell gyári
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD lényegtelen, felhőkkel élek meg külső hddvel---jelenlegimben 240es SSD van, azt próbálnám átmenteni a leendő újba-ha nem ssdset veszek, vagy eladom/ajándékozom RAM? jelenlegiben 8giga van, sose léptem ezt az értéket túl-és nemtudok mire használni ettől több RAMot. külső optikai meghajtóval rendelkezem.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
irodába is bevihető legyen-nem kell "gamerkinézettel" rendelkeznie, komoly embernek is nézzek ki vele
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
inkább új gép legyen, mert a fentiekkel szerintem gémer gépet írtam le, és alig használt gémer gépről még nem hallottam.rövidebb:
http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-inspiron-7577-7577fi5ua1-laptop_31401-adatlap
http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-inspiron-7577-7577fi5ub1-laptop_31400-adatlap
ezt a kettőt néztem ki igazság szerint, meg azért olvastam az előttem szólókat, ajánlókat, különben ezt vettem volna:
http://radium.hu/gamer-laptop/asus-vivobook-pro-n580vd-18603.htmlezekkel kapcsolatban az a kérdésem: mi a különbség laptopoknál a gtx1050 és a gtx1060 videokártya között? ugyanakkora a különbség mint asztali gépeknél is(ott hallottam, hogy dupla olyan jó a 1060-as) de ugye laptopban kisebb a vidikari.
a válaszokat előre is köszönöm!
-
-Valinas-
senior tag
Sziasztok!
A családba keresünk új laptopot anyukának. A felhasználást tekintve semmi komoly, inkább az lenne fontos, hogy az árkategóriában a lehető legmasszívabb, legtovább kitartó konstrukciót vásároljuk meg.Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? Bruttó 200.000 Ft
(3) Felhasználás? Böngészés, filmnézés, Excel, Word
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15 col, full HD, lehetőleg matt.
Jó lenne az IPS, de az Acer A515 nem annyira jön be.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Keveset, nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Oprendszer nélkül
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 4 vagy 8 giga RAM, ha lehet, ODD nélkül, m.2 slottal
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új (úgyhogy privát üzeneteket sem kérek, köszönöm.)
Én egy i3-as, 8 gigás, integrált GPU-s, m.2-es, HDD-s valamire gondoltam, de mondom, a lényeg a kitartó build, nem két évre szeretnénk venni.
Eddig a HP 250 G6-ot nézegettem, de azért ez még erősen consumer. Inkább valami Vostro kéne? Esetleg már az Inspironok is jobb minőségűek, mint a 250? Pavillionig nem szívesen mennék le...
-
dellforeva
csendes tag
válasz
Khelben #144390 üzenetére
Köszi szépen!
Esetleg ha nem ragaszkodnék az I7-hez, akkor jelentősen olcsóbban ki lehetne hozni vagy az már nem sokat nyom a latba? Illetve ez az UHD Graphics 620 képes akár 2 monitorral is elbírni? Ha esetleg nagy szívfájdalmam ellenére a billentyűzet világítást is beáldoznám, akkor egy erősebb dedikált vga is beleférne a keretbe, ami jobban elbír a monitor/okkal?
A segítségeteket szeretném kérni! Munkára kéne a gép(de nem grafikai)+filmezés, játékra nem. Fontos lenne hogy a rákötött monitort vigye(3440 x 1440, talán még 4k sem lenne rossz)
Használt is szóba jöhet, ha tudtok vmi jó dealt.Keret max 300k
min 128 gb ssd, de inkább 250 gb
min 8 gb ram
billentyűzet világítás(opcionális) -
Khelben
nagyúr
válasz
dellforeva #144389 üzenetére
HP Probook 450 vagy Dell Vostro 3578, de utóbbiban nincs bill. világítás.
(#144388) valikund: Dell Latitude 5490 sokféle kiépítésben van, biztosan találsz belőle megfelelőt. Esetleg olcsóbban a HP Probook 430, de az valamennyire anyaghasználatban is visszalépés. Viszont könnyebben bővíthető, belemegy két meghajtó is, a Dell-ben csak egy lehet.
(#144387) db1997 : 200-ból használtan kapsz HP Zbook-ot vagy Dell Precisiont, azok valók erre.
(#144386) Lillaaaa : sikerült megtalálni a lehető legrosszabb bolt-gép kombinációt
1050Ti mellé teljesen felesleges az I7. Főleg, hogy ennyiért kapsz 1060-at is, i5-tel, ami bőven kiszolgálja, olyan gépben, ami nem esik szét fél év alatt és nem ég rá a kezed a túlmelegedéstől. És olyan boltból, aminek nem voltak garanciális botrányai: Dell 7577
-
dellforeva
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Munkára kéne a gép(de nem grafikai)+filmezés, játékra nem. Fontos lenne hogy a rákötött monitort vigye(3440 x 1440, talán még 4k sem lenne rossz)
Használt is szóba jöhet, ha tudtok vmi jó dealt.
Köszi!Keret max 300k
min 128 gb ssd, de inkább 250 gb
min 8 gb ram
billentyűzet világítás
I7 -
valikund
csendes tag
Sziasztok, laptopot vennék:
(1) Elkövetkezendő 1-2 hónapban venném.
(2) 300-400e forint
(3) Főleg netezés meg programozásra lenne
(4) 13-15 col minél jobb felbontással
(6) Sokat lesz hordozva, valami könnyű érdekelne
(7) Ubuntu
(8) Optika nem kell, Ram 8-16 giga, SSD-vel
(9) Nem tudom mennyire van könnyű gépekbe de jó lenne bele valami egyszerű nvidia kártya, neurális hállót tesztelni néha
(10) Új érdekel -
db1997
újonc
Sziasztok!
Elsősorban CAD szoftverek használatára keresek laptopot (Solidworks, Inventor, Creo). Aki esetleg használ ilyen tervező programokat, tudna ajánlani valamit? Nyilván tudom, hogy 100 ezerből nem jön ki, de azért 200 körül megállnék, ha lehet.
-
Lillaaaa
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni
Laptopot keresek ami lehetőleg sokáig bírni fogja. Fontos hogy jó kijelzője legyen a gépnek, és gyors legyen. Használnám játékra és videók, képek szerkesztésére. Kinéztem egyet, de nem tudom jó-e.. Ha tudtok ajánlani ugyanebben az árkategóriában jobb gépet, azt megköszönném
https://www.digiprime.hu/laptop/asus-rog-strix-scar-edition-gl503ge-38105-elado#display
-
Tikakukac
titán
válasz
Synthwave #144384 üzenetére
X-es TP-re vagyok specelve itthon, azért tudom, hogy ennek biztos van dokumentált háttere és ismerem töviről hegyire.
Nyilván kapsz 840-et, 650-et, 5440-et stb stb. ezek is mind vannak vagy voltak jelenleg is nekem. De ezek problémásabbak és ha bajod van nehezebb belőle kimászni. -
Tikakukac
titán
válasz
Synthwave #144380 üzenetére
Ja, hát ha ilyen konkrétumokat akarsz akkor gyorsan elveszem a kedved minden géptől, mert tudok párat mindről
Olyan, hogy jó gép nincs. Olyan, hogy reális kockázatra be lehet vállalni megfelelő áron és képes vagy üzemeltetni. Az elmúlt fél tucat gépem mind abszolút felső kategből jött ki és mindnek volt minimum 5 marha gáz hibája.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Tikakukac #144379 üzenetére
Persze, világos, ezt nekem nem kell magyarázni, tranzisztoros vackokkal kelek-fekszek 23 éve. : D Csak írtam, hogy amiért én lehetek a felelős, azt próbálom nullára redukálni, ergo nem rajtam fog múlni a dolog.
"Ahogy a szériahibás ghostingos X-es panelekkel sem tudsz mit kezdeni. Ezek defaultban rosszak"
Na, ez már kicsit konkrétabb. Ezzel kissé elbizonytalanítottál.
-
Tikakukac
titán
válasz
Synthwave #144378 üzenetére
n+1 alkalommal le kell írnom: attól mert valaki valamit száz lányok könnyével takarít és egy helyben használ távgéppel még lehet kaksi. A fizikai behatás miatti géphalál elég ritka. Mindig a hőingadozás gyilkol és mocskos ratyi minőségű építés és alkatrészek.
Pont volt nálam 100-as meg 110-es Lenovo. Lehetett volna újjá varázsolni őket. Alaplaphibával viszont gazdasági totálkár.Ahogy a szériahibás ghostingos X-es panelekkel sem tudsz mit kezdeni. Ezek defaultban rosszak.
-
Tikakukac
titán
válasz
Synthwave #144376 üzenetére
Te tudod
Megbízható, mint amennyire egy ilyen korú gép lehet. Nincs benne dVGA és egyéb okosság, nagy fűtés megint nincs. De ez is meg tud halni. Kis töltőelektronika, ilyesmi benne van. Panelek tudnak csíkosodni, TN is. Sarka bezelnek és palmrestnek szeret törni. Egyéb gondja nincs.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Tikakukac #144375 üzenetére
Ja, az itt mindegy. Itthon van 144-es TN, a határozottan korrektebb színvilágból szalajtva (meg később talán lenne a lapihoz külön egy 21:9-es IPS LG), irodában meg 4K IPS honol. A gép inkább hordozható "munkaállomásnak" kell, mintsem ténylegesen a parkban, padon megülve használni. Amennyit meg úgy lesz nyüstölve, azalatt talán nem fog sírógörcsöt indukálni az a 12,1"-es TN. Szóval az eredeti kérdés inkább arra irányult, hogy megbízható széria-e az X220, és hardveresen megfelel-e az agilis applikációdömpinghez - meg jó ár-e az a negyvenegykettő.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Ron Swanson #144372 üzenetére
HP Probook 450 kijön minimumkiépítésben. Vagy elfelejted az IPS-t és HP 250 jól felszerelve.
-
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Ebben a hónapban.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- 250 ezret rá tudok szánni, de ha kijön 200 alatt akkor az tök szuper.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek
munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Semmi komoly. Böngészés, Office, programozás.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Néha League of Legends, de az kb bármin elfut.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 1080p IPS, matt, 14 vagy 15,6 inch.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Főleg itthon használnám. Néha esetleg magammal viszem az egyetemre, de nem zavar ha nehéz.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Nem érdekes, van jogtiszta W10-em.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- SSD, elég 250GB.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- 8GB RAM. Vagy jó az is ha bővíthető és akkor veszek bele +4GB-t (csak akkor férjen bele az árba.)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Lehet használt is, de jobban örülnék egy újnak.Nézegettem azokat a típusokat amik az összefoglalóban vannak, de eléggé el vagyok veszve.
Köszi előre is.
-
válasz
89BDave89 #144369 üzenetére
A két szám reprezentatív, alkalmazásfüggő, de úgy általánosságban: 2× biztosan erősebb
GT 840M vs GTX 960M -
89BDave89
tag
Sziasztok
Geforce GF840, és GTX960 között megéri az árkülönbség?
Ritkán lenne valószínűleg kihasználva a GTX960, megéri rákölteni a pluszt?Keresnék olyan gépet ami valamelyik fentivel van szerelve, és:
- i7
- 8gb ram
- 250 GB SSDKöszi!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Tikakukac #144360 üzenetére
(#144358) btudos: Túlnyomó részben külső monitorra lesz kötve (+USB-s bill és egér).
-------------------------------------
No de mi ez a gyűlölet?
Ennyire nem lehet trévári a képe.
Á, ez pont a lélektani határon van ár szempontjából, ennél többet már nem akarok rá költeni. A makulátlan Lenovo Ideapad 100s-emet eladva így nagyjából nullára jövök ki. Meg kb. fölösleges is az IPS, hiszen ahogy btudosnak is írtam, javarészt nem on-the-way lesz használva.
-
Dhampir
félisten
válasz
5-ös kezelő #144363 üzenetére
Asztalihoz vegyél majd egy szünetmentes tápot is, nagyon rossz érzés, ha pont egy fontos munkád vész oda egy hirtelen áramszünet miatt.
-
Tikakukac
titán
válasz
5-ös kezelő #144363 üzenetére
Anyagi oldalról és custom szempontok szerint asztali, mindenképp. 2,5 év alatt egy 150k-ból épített RAM-proci-lap kombó 30k alatti bukóval kihozható. Ez laptopnál többszöröse.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Tikakukac #144362 üzenetére
Kezdem kapiskálni.
Igazából csak e-mailt írok, meg néha rendelgetek ezt-azt - másra nem használom a gépem. Ha nincs ez a hirtelen játék-őrület, eszembe sem jutna költeni számítástechnikára, amíg bírja a HP.
Barátom egy Dell Inspiron gépen játszik, kb. 2 éves a laptop. Próbáltam belenézni a rendszerébe, h pontosan mit is tud a gép, de csak annyira jöttem rá, h i5-ös, 2GB RAM-mal, és nem írt ki videokártyát. És mivel ő is annyit ért hozzá kb., mint jómagam, fogalmam sincs, milyen játékminőséget töltött le. Az biztos, h a többiek már elindultak, mire a mi tankunk megjelent a képernyőn. Ebből gondolom, h ez nem a fullos vezió volt.
Szóval nézzek inkább asztalit, azt jobban személyre lehet szabni, és kisebb bukó. -
Tikakukac
titán
válasz
5-ös kezelő #144361 üzenetére
Asztali sem feltétlen olcsóbb. Kicsit másabb. Esetedben is azért lenne egyszerűbb, mert így magadra tudsz szabni mindent. Ez főleg a vidkari részt érinti, ami notiban kb. szétkapja a piacot gémer és nem gémer vasakra. Kettő között meg elég kietlen pusztaság van.
Hosszabb távon nézve: házad, ventik, hűtés, táp, moncsi mind megmarad. Jó eséllyel most a DDR4 miatt a RAM is. Amit cserélned kell, ha akarod, az a lap-proci-VGA trió. Innen nézve jobb a dolog.
Én tartok asztalit, ha tehetem előtte ülök. Kényelmesebb, sokkal gyorsabb, teljesen időszakomra tudom variálni a dolgokat, tehát ha nem játszom a vidkarim is eladom, ha kell HDD simán betolok még egyet a többi mellé... ilyesmi. Plusz halkabb. Sokkal. Már olyan dolgokat lehet szinte némára hűteni, amik laptopban álmok csak.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Tikakukac #144359 üzenetére
Gondolom 15,6" már elég. Most HP CQ56 Presario a gépem, ezen nem fut a játék. És persze szívesebben maradnék 200 alatt, csak nem tudom, mekkora kompromisszum. Ezért lenne talán jobb asztaliban gondolkodni, olcsóbban megúsznám (?), és tartósabb lenne. (?). Mivel a rászánt összeg egyhavi bérem, nem tudok dönteni laikusként.
-
Tikakukac
titán
válasz
5-ös kezelő #144356 üzenetére
Kijelző méret még kéne.
300k-ig mondjuk lesz itt minden, az tuti
-
btudos
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Üdv népek.
Jól gondolom, hogy egy szép állapotú Lenovo ThinkPad X220 (i5-2520M, 4GB, 160GB SSD, HD3000, no ODD, no OS, yes cam) 1 év garival negyvenegykét pénzért jó vétel, és jó lehet a következőkre:
-NAGYON minimális Photoshop
-némi Dreamweaver és Swiff Chart
-office, Skype, Thunderbird, böngészés minden mennyiségben
?Hordozva lenne, bár a használata leginkább hálózati töltőről történne. OS-nek egy továbbértékesített Win 7 licencet szánnék.
Ill. ha 21:9-es monitorra csatlakoztatnám, az integrált cumó meg tudja rendesen jeleníteni a 2560 x 1080-at? Ezt talán meg tudnám nézni magamtól is, de ha már itt járok..
-
5-ös kezelő
senior tag
Sziasztok.
Nagyon nem értek a számítástechnikához. A visszaolvasás sem segít sokat, bocs, ha sokadszorra kérdezi vki ugyanazt.
Közeli jövőben lenne a vásárlás, vagy laptop, vagy asztali. Nem lenne hordozva, csak elvétve.
Játék céljára lenne szinte kizárólag, World of Tanks. Ezt szeretném élvezhető minőségben játszani. Mivel nem volt alkalmam megnézni sehol, hogy néz ki a full grafikus megjelenítés és a butított, már itt elakadtam.
Ha jól értelmeztem az eddigi tanácsokat, legalább egy 5. generációs i3-ra lenne szükségem, vagy jobbra. 8GB RAM, és vmi jó videokártya meg ki tudja mi kellene még. SSD-ről annyit tudok csak, h az gyorsabb, mint a HDD. Matt kijelző előnyösebb?
Milyen megbízható laptop típust tudnátok ajánlani WoT-ozáshoz?
Új és használt is lehet. 150-300 ezer között merre keressek? -
Khelben
nagyúr
válasz
1eske #144352 üzenetére
Latitude-hoz: [link]
A 7000-es Inspiron és az Acer közötti különbséget pedig leginkább kézbe véve érzed. Menj be egy boltba, ahol meg lehet őket nyomogatni.(#144353) dellforeva : nagyon új gép. Az biztos, hogy egy notebook sosem jó befektetés, hiszen egy év alatt elveszti az árának a felét. Maximum akkor lehet befektetésről beszélni, ha munkagépet veszel és megtermeled vele az árát.
-
dellforeva
csendes tag
Hali!
Van vmi infótok/tapasztalatotok a dell G5 15 szériáról? Mennyire melegszik, mennyire hangos, mennyire jó befektetés? http://www.dell.com/de-at/shop/notebooks-ultrabooks/dell-g5-15-gaming-notebook/spd/g-series-15-5587-laptop
Ezzel szemezek: Intel® Core™ i7-8750H Prozessor der 8. Generation,8 GB,NVIDIA GeForce GTX 1060 mit NVIDIA, 1250 euró
Tudtok ennél jobb vételt akár itthon akár külföldön, akár más márkában?
Köszi -
Asandir
újonc
Sziasztok!
Egy ismerősöm ajánlotta ezt a fórumot, laptopot szeretnék venni, de a témához nagyon nem értek, a segítséget előre is köszönöm!
Azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-180k
(3) Felhasználás?
Leginkább csak játék / böngésző
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Dota 2/HotS közepes/magas részletességgel, min. 60 fps menne az jó lenne + legújabb játékok (2015+) minimum/közepes quality
max 16", többi mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Keveset lenne hordozva, utazás közben max tanulásra használnám.
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 512 GB, Legalább 8GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, bluetooth
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is jóRemélem nem irreálisak az elvárásaim, és található ebben az árkategóriában valami
-
däniel
tag
válasz
Khelben #144341 üzenetére
Köszi! Ez még jobbnak tűnik.
A garancia megmarad ha én kicserélem a ramot másra vagy ugyanolyannal bővítem? Nem vagyok otthon a laptop garanciáztatásban, illetve a bővítésben sem, de videók alapján ennél a laptopnál elég egyszerűnek tűnik és inkább megpróbálnám otthon. -
chatran
őstag
Sziasztok,
Az alábbi paraméterekkel keresnék laptopot:
Július, augusztus(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 200e Ft(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
egyetemi munka+játék(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Régebbi CoD és NFS részek, max felbontás közepes részletesség(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6, Full HD matt(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Csak hazautazáskor, egyetemen lenne több órát inkább(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
M.2 sata foglalatos SSD és HDD, optikai meghajtó kellene(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Hdmi(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új kelleneAz alábbiak közül ajánlanátok valamelyiket:
LinkKöszi szépen!
-
taxi
aktív tag
R
-
Khelben
nagyúr
válasz
däniel #144340 üzenetére
Itt van ugyanaz erősebb vga-val, magyar boltból, magyar garanciával, olcsóbban. Ramot meg lehet bele kérni a boltban, de még jobb ha veszel hardveraprón és beleteszed magad.
-
däniel
tag
Üdv a kollégáknak!
Láttam, hogy az Acer Aspire 5 (A515) típust ajánljátok a téma összefoglalóban ezért azt néztem ki magamnak elsősorban.
Mi a véleményetek erről a típusról? Lenne jobb alternatíva a számomra? Egy picit túl megy a keretemen, de a specifikációk alapján nagyon megfelelő nekem.A kitöltendő kérdéssor kitöltve:
(1) még 2018 szeptembere előtt, valószínűleg augusztusban vagy ahogy meg lesz rá a pénz
(2) max 200 ezer forint
(3) Egyetemen (Programtervező informatikus), kollégium és a saját otthoni PC-met cserélem le.
Programozás (hobbi/tanulás szintjén), netezés, filmezés (az asztali PC-men az 1080p monitoron 720p filmeket, sorozatokat nézek, az elég nekem), zenehallgatás, időnként Office, Photoshop, Premiere Pro (irodai programok, fotószerkesztés, renderelés)
(4) Ritkán játszok, de egy 940MX/MX130 szintű dedikált GPU szerintem elég lesz nekem. Maximum LOL, CSGO, hasonló kaliberű játékokkal fogok el kezdeni játszani.
(5) 15,6"; minimum 720p, max 1080p, inkább IPS és matt.
(6) Nem lesz hordozva, az egyetemi kollégiumban és otthon használnám és maximum a vonaton (~1 óra).
(7) Nem szükséges előretelepített op rendszer, de legyen teljes Windows 10 támogatás, és előny a Linux támogatás is.
(8) 128 GB SSD + 1TB HDD lenne a legjobb; min 6, de inkább 8 GB RAM; nem kell optikai meghajtó
(9) Nem szükséges a webkamera, és a Bluetooth; Igaz ez szubjektív, de kényelmes billentyűzet, és minél könnyebb a gép annál jobb; Mondjuk a laptopokhoz nem értek, de szerintem egy 4 magos i5 elég az igényeimre.
(10) Jobban preferálom az új gépeket, de a jó állapotú használt is nyugodtan szóba jöhet. -
Bici
félisten
válasz
Tikakukac #144335 üzenetére
Árban tudok feljebb menni, de akkor szeretném az igényeket is óvatosan feljebb vinni.
pl. IPS, kisebb méret (15" alatt), inkább legyen kétmaggos magasabb frekivel (Stoney Ridge), 8GB kétcsatornás Ram.
Ha ez meglenne 200-ból, az mégjobb lenne.A tökéletes egy Lenovo IdeaPad 720S lenne (13", fullHD, kicsi-karcsú), csak abban ugye egycsatornás a memória és állítólag komoly hűtési gondjai vannak. A melegedés nem érdekelne, de ha a konferencia híváson a venti akkora zajt csap, hogy már zavarja a hangátvitelt, az már gáz.
Mindezt 270-ért nem jó biznisz.
Meg abban Ryzen van, de végső esetben azt tudom kezelni (másik gép lesz a GCN3-as tesztgép). Raven Ridge-es mobil APU-s gép sincs még elég. -
Tikakukac
titán
A nehézséggel van a gond, jep.
Hirtelen az a golden age volt eszemben, amikor a 455 probook 5 év garival és 3 év akku garival ment 150k-ért. Na az buli. Levonót ennyiért szerintem nem buli, viszont neked ugye AMD kell. Karcos. Ilyen 255-ös HP-k repkednek most hirtelen 150k alatt, de ugye azok probookhoz képest sehol sincsenek. Mondjuk billzetben már sajnos igaz. Passz, ha ilyen igények vannak vagy aprót kéne lődözni vagy akkor valami alap cucc marad boltból.
-
Khelben
nagyúr
válasz
csudri #144331 üzenetére
HP Probook 450
(#144330) balage. : alsó kategóriában (200k alatt) általában minden gép az anyagminőségen és az ebből adódó rövid élettartamon bukik meg. Csak pár kivétel van (HP, Dell), de azok is inkább azért kivételek, mert 3 év garancia van rájuk és jó eséllyel meg is érik azt a 3 évet. Egy Acer vagy Lenovo esetén már nem tennék erre túl nagy összeget.
-
csudri
őstag
mostanában
bruttó 250k, max. 300k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, könyvelés, úgyhogy mindenképpen kell numerikus billentyűzet.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
15,6, ha lehet akkor matt IPS, de szerintem a nejemnek mindegy. Eddig fényeset használt, nem panaszkodott.
Nem lesz hordozva, nem igazán lényeg a tömege.
Win10 pro, de nem muszáj, hogy gyárilag legyen, tudok venni.
SSD, legalább 256 GB, memória legalább 8GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-
csak újKöszönöm előre is!
-
válasz
mr.tamasbiro #144317 üzenetére
lap tetején van, de itt van egy kis segítség:
-
Kbali
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #144315 üzenetére
Az tudod, hogy ennyiből max. használt, 4-5-6 éves gépet fogsz tudni venni, minimális bolti garanciával vagy garancia nélkül?
A topikgazdák meg nem oltanak, csak felhívják a figyelmedet a topik összefoglalójára, ami mobil nézetben nem látszik. -
balage.
tag
Sziasztok,
Szüleimnek keresek lapost és a topic összefoglalóból az alábbit találtam a kritériumoknak megfelelőnek (rossz a szemük, én ezért gondoltam a WXGA felbontást, mostani is ilyen, valamint 15"-os (12-15 éves Asus) javarészt netezésre használják)
DELL Vostro 15 3568 (34213)
lapossal kapcsolatban volna pár kérdésem:
Dell oldalán rákerestem a direvekre és ott feldobta a win 7 és 10-re való verziókat is. Ezt vehetem készpénznek, tehát ha ilyenre esne a választásom akkor nyugodt szívvel feltelepíthetném rá a windows 7-et?
Mostanin windows 7 van, nehezen tanulják az új dolgokat ezért ha lehet maradnék ennél.Másik kérdésem, amire nem találtam választ a fórumon:
Ennek mennyire "erős" és halk a hűtése?
Képet találtam róla, egyszerű hőcsöves blower ventivel.Köszönöm válaszotokat előre is
-
Tikakukac
titán
válasz
mr.tamasbiro #144321 üzenetére
Ha ennyire nem foglalkoztatnak az alapvető szabályok a fórumon, akkor én sem. Win-win. Mondjuk géped ettől még nem lesz, lehet mégis változtatni kéne a write-only mentalitáson. De te tudod
-
Tikakukac
titán
válasz
10 évet sikerült lehúzni ezen a fórumon így? Derék.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Azért azt a 10 pontból álló kérdéssort látod, nem?
-
Khelben
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #144315 üzenetére
Elsőre az összefoglalót ajánlom.
-
mr.tamasbiro
őstag
Sziasztok.
Gyereknek vennénk egy kisebb méretű latopot 13-14 colig.
Mit ajánlatok úgy,hogy valószínű you tube és chat lenne főleg valamint közösségi cuccok.
Azt mondták az Intel procis gépek nem jók erre.
Szóval ha lenne segítség jó lenne mert a héten kell venni.Mx 90 ezer lenne rá.
Köszi -
Bici
félisten
Sziasztok!
Lapos gépet keresek magam számára.
- bármikor
(2) A gépre szánt összeg forintban?
- 150k
(3) Felhasználás?
- böngészés (sok tab), irodai progik, saját játék tesztelés
- linuxos egyszerü játékok, fullHD
- fullHD, IPS elöny de nem feltétel, méret mindegy
- lakáson és cégen belül gyakran, utazásra szinte soha
(7) Operációs rendszer?
- linuxot fogok rá tenni
- ssd, 60gb elég
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
- kizárólag AMD APU-s gép jó méghozzá Ryzen elötti (a gpu miatt - ryzen-es már van)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
- új, vagy alig használt sok garivalA
Lenovo IdeaPad 320 80XV00Y7HV az elsö ami megtetszett.
Kössz! -
4264adam
veterán
Sziasztok!
Munkahely váltás miatt, magamnak vásárolnék laptopot.
Elvárt követelmény: FHD IPS kijelző, méret:14/15.6", min: 128gb ssd. hardverapron történne a vásárlás. Lenovo T440 irányában nézelődtem. Más alternatíva?
-
1eske
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm laptopot venne szoftverfejlesztésre kb. 300-350 ezer körül.
Mivel jelenleg is Acer laptopja van, nagyon ragaszkodik a márkához, a HP és a Dell szóba se jöhet szinte. Próbáltam leírni neki, hogy az összeszerelési minőség, meg üzleti kategóriás gépek miért jobbak, de neki a mostani laptopjával sincs semmi baja.
A jelenlegi laptopja egy Acer aspire e1-571 és amit kinézett az egy ACER Aspire 5 A515-51G-85D3Megéri arra váltania, vagy lenne jobb választás a konkurenciánál újonnan? Ha igen, milyen indokokkal tudnám meggyőzni?
Köszönettel!
-
St bobo
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy notebookot venni egy középiskolásnak. A kinézett példány Lenovo Ideapad 320 81BG00QAHV 15,6". Van valami amiért nem javasol darab, esetleg valami jobb hasonló árban.
Válaszokat előre is köszönöm. -
-
Zamy88
újonc
válasz
Mikulásbá #144272 üzenetére
Szia Mikulásbá!
Elszántam magam és letettem a voksom a G752VY mellett, azonban, amit kinéztem csak a DigiPrime-on van:
https://www.digiprime.hu/laptop/asus-laptop/asus-rog-g752vy-24765-eladoMivel olvastam hideget-meleget erről az üzletről kicsit elbizonytalanodtam.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy megbízható annyira ez a bolt napjainkban, hogy lecsapjak erre a G752VY-ra vagy hagyjam és vegyem meg valamelyik alábbi Acer Predator Heliost.
1050Ti:
http://tablet.hu/acer-predator-helios-300-ph317-51-74cc-173-fullhd-ips-core-i7-7700hq-8gb-1tb-hdd-240gb-ssd-nvidia-geforce-gtx-1050ti-4-gb-endless-backlight-fekete-gamer-laptop-3-ev-garanciaval-verzio-p3751141060:
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-predator-helios-300-ph315-51-76yd-gamer-notebook-most-3-ev-garanciaval-nhq3feu012_ssd256/9452/A másik kérdésem pedig az lenne, hogy egy átlagosabb, nem mindig a legújabb játékokkal játszó gamernek, mint én mégéri 1060 ra lőni mondván, hogy évek múlva is szolgálja ki az esetleges igenyeimet vagy bőven eltudok lenni az 1050Ti-os configgal még pár évig.
Segítséged előre is nagyon köszönöm!
Ui.: Az ár miatt az asus és az 1050Ti az ideális, de nem szeretnék rossz üzletet kötni.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Robogó, kismotor
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Cyberpunk 2077
- Androidos tablet topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával