Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Lineage OS használat közben
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Fleto93 #19541 üzenetére
Na, pont erre utaltam én is, és akkor még szorozd meg ezerrel, mert a linuxba csak ezzel a projecttel fogok igazán belenyalni. De a kedvem nem vetted el, izgi lesz.
"Viszont meg van az az előnye (...)"
Na pont ezért lett végül DIY NAS. Azt tervezem, hogy egy desktop Debian-ra fogom feltenni az OMV-t, meg egy Kodit, és így lesz rádugva a TV-re, hogy filmezni, fotókat pakolászni, esetleg szerkesztgetni meg netezni is lehessen rajta, meg egy-két gyök kettes játékkal el tudjanak marhulni a kölkök (WINE). Akarok még rá FTP szervert, meg web szervert is PHP-val, MySQL-lel, de csak minimál, privát projectekhez, meg egy fotókat telefonokról wifin automatikusan felszinkronizáló megoldást is.. szóval ötletek vannak bőven, pár embernek az agyára fogok menni a Linux abszolút kezdőknek topikban,.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Biga123
addikt
válasz Fleto93 #22047 üzenetére
Nekem a Qnap TS251+ szintén megállt 160e alatt, 2x3TB toshiba , és 8 GB rammal, szintén J1900 van benne, tehát árban és teljesítményben KB ugyanott vagyunk, viszont én lusta vagyok. Ha nagyon kell akkor tudok virtualizáni magamnak bármit rajta
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Multibit
nagyúr
válasz Fleto93 #22047 üzenetére
Szép munka!
Ez viszont határozottan rossz döntés volt: A héten került fel Plex server is, mert új TV-t vettem, amin van natív kliens hozzá, így a Kodi lekerült a gépről. Ha nem látod a különbséget egy tévé lejátszója és egy korrekt mediaplayer között, akkor persze nem szóltam, jó úgy, ahogy van. De ez nagyon OFF. -
Biga123
addikt
válasz Fleto93 #22113 üzenetére
"Egyébként szöveges feliratfájlok esetén amúgy sincs szükség transzkódolásra."
Ez sajnos csak az Xplay re igaz,(fizetős) az én LGm a gyári plex kliensel, amint felirat van kapcsolva legyen az mkvba rakott vagy külső, azonnal transcodeoltat. Emlékeim szerint a hangsáv váltásokkal is volt gondja az Xplay nek.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
törölt tag
válasz Fleto93 #22113 üzenetére
Tudom hogy van Xplay, de ha jól tudom az samura nem érhető el, neki meg az van
AC-s wifi jó lehet, csak sok más ne lógjon rajta, és legyen viszonylag közel. Cimboránál is jól megy wifin, csak amikor a gyerek is azon lóg a pcjével akkor apu elindítja a filjét, és vagy a gyerek megy le, hogy a pingje szar vagy apu fel hogy szaggat a film
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Fleto93 #22544 üzenetére
Nem szeretnék ~500 Mbit-nél nagyobb sávszélt adni a torrentnek, mert -egyelőre- van bent 2 db kamera is, amit szeretném 5-ig bővíteni (ezek 1080P/15FPS kamerák + hang, akár mindkét irányba), 2 laptop, 2 telefon, XBOX (bár azt le...nem én használom, de biztos menne a nyígás, ha nem kapna elég netet), TV és a HPTC, bár az utóbbi kettő minimális sávszéligénnyel dolgozik. Tehát, ha ezt az 500-as netet kipörgetné, plusz 50-60 torrent aktív tudna lenni, akkor azzal kibékülnék. Lefelé úgyse jön 2-3 darabnál több, csak általában munkahelyen jön meg a megvilágosodás és akkor dyndns, aztán már rakom is be a kliensbe. qBittorrent pedig ott az Asustorban is.
Volt egy lowbudget elképzelésem is, mégpedig a HPTC átépítése, de nem szeretném feladni a passzív gépemet, illetve csendesíteném a nappalit is, így ezt végül elvetettem. Pedig volt már ilyen gépem gépem. Azóta is ez a HPTC-m, csak már passzív lett.
GIGABYTE GA-B85N
CRUCIAL 120GB mSATA M500 CT120M500SSD3
INTEL Core i3-4130T 2.90GHz 1150 BOX
KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest