Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Lineage OS használat közben
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
Hello
Segítségre lenne szükségem ,nas vásárlását tervezem..
1 lemezesekben gondolkodom.
A versenzők eddig..
-Zyxel NSA 310
-D-link DNS 315A lényeg : stabil gyors DNLA és Torrent..
+ nem lenne hátrány ha usb-vel gépre lehetne kötni..Ha esetleg valaki mondana pro/con dolgokat..
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
Köszönöm kimerítő válaszod..
Tisztában vagyok a NAS jelentésével és alapból hálózaton fogom használni..
Volt is egy csak az elég gyengus volt , viszont lehetett usbs külső rack ként használni..
Bár ahogy emlékszem egyszerre nem ment..
Itt konkrét tipus - hiba -tapasztalat utánn érdeklődöm.." Milyen NAS-t vegyek? " .. topic cím
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz moore007. #8707 üzenetére
F8000 Samu ? az nem tud dlna-t ?? mert akkor bármilyen nassal ok ami a DLNAt tudja..
Nekem WDMybook world -el simán megy a 3D ,, LG TV-vel..
Feliratokkal vannak problémáim..[ Szerkesztve ]
-
-
Biga123
addikt
Jogos, ott a pont , kicsit utána olvastam.
Akkor ki kell próbálni vinyóról hogy viszi e a beépített lejátszó. Ha igen akkor már csak a LAN szabhat határt elvileg.
Amúgy a te tanácsodon elindulva lett végül 1 WD itthon ha nem is Cloud de Mybook World"Esetleg neked jó lehet még egy WD MyCloud is. Ha jól rémlik van itt Prohardveren külön topikja is. Keress rá!"
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Hali
Lassan megérett a cserére a WD nasom..
QNAP TS-212P ezt néztem ki elsőre. DLNA , Torrent a fő felhasználás.
Viszont olvastam 1 ilyet :
"Hátrányok
Ha DLNA-ra akarod, inkább a Synology -ot ajánlom, a Qnap-nál a media könyvtárakba nem lehet írmi (se a music, sem a vido, stb)"Ez mennyire fedi a valóságot?
-
Biga123
addikt
válasz fogtunder #17909 üzenetére
nekem is furi volt azért kérdeztem
Digi nállam nem játszik (max 120Mbit )
elég 1 lemezes is , stabilitás fontos.
Viszon túl sokat nem szeretnék rá költeni + a linux terminálos mókolást is unom, bár ha stabil a cucc akkor csak 1 x kell megcsinálni.Az érdekelne igazából h ez a kategória (egy mag/512MB ram) trasmission ben mekkora tetöltést tud?
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Synology DS216 se vs Qnap TS-231 ?
Szerintetek?
én a Qnap felé görbülök.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz fogtunder #21227 üzenetére
Ezt nem tudom megerősíteni mivel nálam minden esetben megy a transcode (szinén ARM -os NAS TS-231).
És ki se lehet kapcsolni. Viszont mivel gyenge a HW nem képes folyamatos lejátszást produkálni.
Ha a Smart tv PLEX kliensét használom.
A DLNA része rendben van de az fényévekre van a rendes klienstől.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
-
Biga123
addikt
válasz SunMount3r #21269 üzenetére
[link]
Megfontolandó, szemben a 2 magos celeron/turion os HP gen 8 al ez 4 magos
És out of the box megoldás.
És nem 200+ az ára.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz SunMount3r #21281 üzenetére
Csak nehogy úgy járj mint én, úgyvoltam vele elég nekem az arm-os nas aztán mostmár jólenne plex stb.
Szal ha csak háttértárnak használod elég lehet , de minden az igényektől függ.
Pl nem tudom smb-n mekkora tempót tudnak ezek a 326 os zyxelek nekem 310 esem volt de az se volt egy világbajnok, és a felület 3. rommáfagyása után és a 2. fw renstall után eladtam. ha nem voltak trasmission ben bekorlátozva a peer ek az is simán kinyírta.ZyXEL NSA325 v topikjából:
"- mert a Transmission torrent klienssel képes akár 12-13 MB/s-sel is tölteni"
akár 12MB/s tehát ez a max.Azóta qnap van és lan on a 100 MB/s simán megvan irásra olvasásra. több hónapos uptime mellett fagyás nélkül. A 30Mb/s es nelem kimaxolja letöltésben
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz SunMount3r #21315 üzenetére
Fúrót és krimpelőt is lehet kölcsönkérni.
Ezek szerintem csak kifogások.
Akinek ennyi műszaki érzéke simcs az szeritem vegyen passzív NAS-t pl WD.
És azt oda teszed ahova akarod, bár engem a vinyó hangja is zavart a nappaliban,
szal nekem csak a lépcsőházi szekrény volt a megoldás (nekem a födémet is át kellett fúrnom ).
Szal mindent meg lehet oldani egy kis akarással.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz SunMount3r #21318 üzenetére
Kíváncsian várom ( és szerintem a többiek is) az egyszerűbb megoldásod. Lassan nem is értem miről beszélünk. Akinek fontos h ne hallja a nas-t az úgyis elpakolja oda ahol ahol nem zavaró. Az hogy te ennek a kivitelezését megoldhatatlannak érzed
-
Biga123
addikt
válasz Bozso68 #21658 üzenetére
Alap hogy hd filmhez minimum vezetékes kapcsolat legyen.
DLNA nem terheli a nast azzal nem lehetne probléma.
PLEX hez kevés a vas. Feliratokat kapcsold ki, minőséget állítsd eredetire,direct playt engedélyezd, akkor elvileg nem fog transcodeolni és elvileg akkor vinnie kell gond nélkül.
De igen az első egy kábel bedugása legyen.Serviio tudja a borítóképeket elvileg. Elég stabil dlna megoldás, csak javas, megeszi a ramot.
Serviio oldaláról letölthető syno hoz is.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Bozso68 #21661 üzenetére
ŐŐ nem.
Plex ha transcodeol akkor még a 4 magos intelt is kinyírja.
Servio csak a java miatt lehet gond és a kevés ramod miatt.
Minidlna , Twonky lehet megoldás de ezeknél se boritókép se előnézet.És igen a DLNA val csak a szívás van :/
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz smallmer #21723 üzenetére
Felejsd el hogy ezekkel te 4K videót fogsz transcodeolni.
A 251+ még egy magasabb bitrátájú FHD ba is beledöcög, persze SW transcode mellett (PLEX).
A gyári (HW transcode) szinte használhatatlan, pl ac3 as hangot egyáltalán nem visz.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz matyi1988 #21796 üzenetére
Qnap ok közül mindenkép a 251 251A a javasoltabb, az intel proci miatt, sokkal jobb a támogatottsága, időtállóbb.
USB port engedéjezhető, egy VM nél Qnap virtualizációnál. Elvileg a guest osnek fel kell ismernie a rádugott ezközt.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Impair1980 #21871 üzenetére
Power managementben biztos be lehet állítani a syno ban is h áramszünet esetén mit tegyen ha visszajön az áram. Maradjon kikapcsolva , vagy az áramszünet előtti állapotra álljon vissza.
-
Biga123
addikt
válasz Impair1980 #21875 üzenetére
-
Biga123
addikt
válasz Fleto93 #22047 üzenetére
Nekem a Qnap TS251+ szintén megállt 160e alatt, 2x3TB toshiba , és 8 GB rammal, szintén J1900 van benne, tehát árban és teljesítményben KB ugyanott vagyunk, viszont én lusta vagyok. Ha nagyon kell akkor tudok virtualizáni magamnak bármit rajta
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
-
-
Biga123
addikt
válasz #42044160 #22076 üzenetére
A HEVC lehetne még a syno előnye, de ha media playerrel tolod akkor nem profitálsz belőle.
Mindkettő megbízható (a qnap mobilos gyári qvideo appja nem a legacélosabb ebben a syno talán jobb).
Én a qnapot venném, de nekem most is az van .---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
Nagyon sokáig egy ilyet hajtottam: WD My Book World Edition (white light) .
Na ez gyenge volt viszont stabilan ment rajta Torrent, DLNA , SMB.
Megint kérdés az igény, és a kompromisszum képesség.Egy kis visszatekintés:
1. NSB3AS - ezel kezdtem (egy kalap ... ) [link]
2. WD My Book World Edition - évekig nyúztam stabil , bár gyenge volt.
3. NSA310 - volt pár hétig, nálam baromi instabil volt
4. Qnap TS-231 - minőségi ugrás volt mindhez képest. (atomstabil)
5. Qnap TS-251+ - ez van most, nem tudok rosszat mondani róla.Ha kihagyom az első három lépést , most nem becsülném meg a Qnapot .
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz #42044160 #22100 üzenetére
Nem vagyok biztos benne hogy ez így működne.
Viszont azt simám megtudod tenni h a nas 2 nic jét team be teszed és két kábelt húzol el a router-ig.chosa91 : plex - ha kell a transcode akkor erős vas kell alá (kb a középkategóriás nasok is kevesek hozzá, kivéve ha van plex passod mert akkor a qnaphoz van hw transcode támogatás és akkor elég)
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz #42044160 #22102 üzenetére
Szerintem le van szeparálva alapból a 2 nic egymásról egészen addig amig sw oldalról össze nem vonod.
De akkor már teaming van ugye.
Ki kellene próbálni, de szerintem nem kapna IPt a media playered.De tudod mit kipróbálom és betolom az asztali pc kábelét a nasba
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz #42044160 #22104 üzenetére
Nem kapott IPt a pc
(Max úgy működhet ha feltolsz egy dhcp servert a nasra. Szerintem nincs sok értelme.
De ha van időd ezzel próbálkozni.)
UH ez így nem működik. Marad a team, 2Gb-nek elég kell lennie De 1 is elég
Hacsak nem DIGID van és folyamat gigabittel töltenél le , de azt meg lehet a nas se bírná.
Amúgy sem a hálózat fog korlátozni , hanem a lemez , pl ha egyszere több adathoz kell nyúlnia.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz #42044160 #22108 üzenetére
Az igaz , hogy a DS-118 újabb, de attól se kell tartani, h az intel alapú nasok hamar kipörögnének a Qnap support listájából. az ARM-esekre már nem tennék sok pénzt.
Egyikkel se nyúlsz mellé.
a dual lan akkor tud hasznos lenni, ha mint pl én, elconfigolod csúnyán a netet a nason, és nem éred el
Csak át kell dugni a kábelt a másikba és dhcp nkap új ipt .
A virtual switch ekkel még barátkoznom kell[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Fleto93 #22113 üzenetére
"Egyébként szöveges feliratfájlok esetén amúgy sincs szükség transzkódolásra."
Ez sajnos csak az Xplay re igaz,(fizetős) az én LGm a gyári plex kliensel, amint felirat van kapcsolva legyen az mkvba rakott vagy külső, azonnal transcodeoltat. Emlékeim szerint a hangsáv váltásokkal is volt gondja az Xplay nek.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
Valaki elmagyarázhatná végre, hogy mi értelme 4K transcode-ra képes synot venni. Hogy jut el a 4K -s anyag a TV re? Ha pc -medialpayer a lejátszó, akkor minek a transcode? Telóra minek a 4K? Én ezt felesleges parasztvakításnak érzem.
-
Biga123
addikt
válasz bandi20 #22162 üzenetére
Ez így nem feltétlen igaz, mert pl a gyári transcode megoldható egy jól optimalizált driver/os/SW megoldással (célhardware) viszont attól még a cpu erő lehat hiányozni fog. Nem véletlen h alig lehet találni a plex transcode listában olyan synot ami elbír az FHD transcode-al, [link] Mert ott ugye a nyers cpu erő számít.
Én ha erős nast szeretnék biztos nem vennék ARM - procisat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Bluetooth hangszórók
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Gitáros topic
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest