Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeL
addikt
válasz stranger28 #27699 üzenetére
Találtam 1,5 méterest 1700-ért ugyanúgy, remélem az olcsóság nem jelenti azt hogy gagyi, sz*r árnyékolás vagy ilyesmi
-
PeL
addikt
válasz stranger28 #27694 üzenetére
Ugyanott kapásból megrendelem tőlük, fél méteres DVI-DVI kábel 1700 forint. Ugye apa-apa kell? Amúgy DVI-DVI jobb vagy DVI-HDMI? Sry a sok hülye kérdésért, de nem értek még monitor témához
-
PeL
addikt
válasz stranger28 #27692 üzenetére
Köszi Akkor szerintem kereshetek kábelt is hozzá
-
PeL
addikt
Aki vásárolt LG IPS224V-PN típusú monitort meg tudná erősíteni hogy jár-e hozzá DVI kábel? Mert IPON-ról rendelném, de ott a termék alatt többen írták hogy nincs a csomagjában benne a szükséges kábel.
-
CrAck69
senior tag
válasz stranger28 #27688 üzenetére
köszönöm a választ.
igazából nem nekem lesz, hanem havernak segítek választani
ő pedig nagykerből rendeli azért is kérdeztem a kalibrációtmit szerkesszek ki? nem értem
[ Szerkesztve ]
Egyszer fenn....
-
stranger28
addikt
válasz CrAck69 #27687 üzenetére
Nincs mit.
Megéri mindenképpen, sokat tud jelenteni. És elég olcsón adják, jön a kisjézuska, stb. Kalibrálni helyben is tudnak, miután hazavitted, de az is kellően pontos már, ha a boltban megcsinálják neked. És az olcsóbb lesz úgy. Meg jár hozzá pixelgari általában, az sem utolsó.Te közel vagy Pesthez, ha benézel valamelyik ajánlott boltba, biztosan meg tudják mutatni neked, hogy mi a különbség konkrétan.
[ Szerkesztve ]
-
CrAck69
senior tag
válasz stranger28 #27686 üzenetére
köszi, és még annyit szeretnék kérdezni hogy megéri kalibráltatni?
és hol lehet ezt? vagy egyből olyan boltban kell venni ahol el végik ezt a műveletet?Egyszer fenn....
-
CrAck69
senior tag
válasz stranger28 #27684 üzenetére
elnézést, igaz már nem tudtam szerkeszteni
amit írtál 27"os monitort 94 ért (#27600) megmondanád a típusát?Egyszer fenn....
-
madgie
titán
Akit amúgy még érdekelne Eizo S2242w, az visítson (közösbe nem dobom ám be a linket). Ugyan nem tudom még, mit fog hozni a postás , de messze nem annyiért vettem, mint az aprós "de ez ejzó és 240 ezer volt a boltban ezért nettó áron adom" cuccot. (100%-os eladó, majdnem 10k feedback-kel)
szerk: na jó, egy találat van az ebay-en S2242w-re, nem bonyolult megkeresni
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz I3EI\ICE #27671 üzenetére
Szerintem nem kell ahhoz fanatikusnak lenni, hogy 100Hz-en hajts egy CRT-t... Én is azon nyomtam annak idején (és nem a játék miatt), máskülönben kifolyt volna a szemem... De ugye ennek az esélye technológiai különbségekből adódóan már nem nagyon áll fenn az LCD-knél...
Ettől függetlenül én változatlanul úgy vélem, hogy túlragozzátok ezt a 60-72-100Hz géminget...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz stranger28 #27633 üzenetére
Jogos, de a 72 Hz fps gaming szempontból alig több a 60-nál. 24fps videkónál látványos, játékban számomra alig észrevehető előrelépés a 60Hz-hez képest. Hangsúlyozom, 100Hz-es crt-hez szokott kérdezőnek szólt a válasz, szóval bár a véleményem a 72Hz-ről nyilván a Te szemszögedből nézve nem annyira reális, de gyanítom, hogy a kérdező is van annyira fanatikus, mint én, ha a CRT-t is 100Hz-en hajtotta...
-
vond
MODERÁTOR
Pár tíz hozzászólással előtted válaszoltam egy hasonló igényre...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz schawo #27662 üzenetére
Amit mondtam azóta is tartom. Illetve tapasztalataim alapján merem állítani, hogy a régi PVA-k jobbak voltak, mint a mostaniak. (Nem a C-PVA-ra gondolok, hanem az S-re.)
Illetve nem azért használom, mert ez álmaim monitora. Nagyon szeretem,de közrejátszott a választásban a hmmm... hát... kedvező ár
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
PeL
addikt
Sziasztok, ismét itt.
Rövid leszek: Tudnátok ajánlani 40.000 forintig jó monitort? Lehetőleg 1920x1080-at tudja, meg azért ne a leggagyibb legyen ennyi a lényeg Előre is köszi
-
madgie
titán
Á, köszi
-
szacsee
nagyúr
válasz Nyugdíjas #27648 üzenetére
Videókból úgy láttam, hogy nem középen nézve (kicsit fentebbről) és oldalazva jelentkezik a glow. Cockpitben pedig a szemközép kb a monitor közepe lenne. Sajnos nem nagyon van időm idén mászkálni, meg hát úgy hogy nincs is meg mindre a kesh nem nagyon akarok ugrálni.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz szacsee #27647 üzenetére
Nehét megitélni. Szerintem nem lenne zavaró,de van akit annyira érzékenyen érint a glow (igaze madgie? ), hogy biztosan zavarná. Meg kellene nézned egyet. Nem jársz felénk valamikor?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
szacsee
nagyúr
válasz lipido #27636 üzenetére
Kérdezz rá, hogy milyen állapotban van.
Prad tesztet találtam róla, nem rossz monitor 2 év outlet gar van rá. Vuszont PWM-es a fényerő szabályozás, de nem zavaró a tesztelők szerint.Nyugdíjas: IPS glow mennyire zavaró szim közben zárt autónál (oldalt ajtókeret fekete A oszlop, B oszlop stb) hasonló szögben a 2312HM-nél? 9:20-tól nézeget a játékban.
Sötétben játszom általában és nem tudom mi zavarna jobban, a glow, vagy a TN betekintési szöge...Satyricon: Vékony keret át&@szás egy az egyben, 1:10-nél láthatod a valóságot kb.
Többit a guruk megmondják, Te gondolom a káva miatt kérdezted.[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok!
Voltam ma pár pc boltban, hogy szemügyre vegyem az LG IPS 237L monitort, de egyik boltban se szerelték össze nekem, hogy megnézzem, hogy néz ki a monitor! Ez olyan nagy kib*szás, ha sehol nem tudom megnézni élőben... A neten keringenek róla olyan info-k, hogy baromira nem úgy néz ki a monitor, mint ahogy azt feltüntetik képeken! Szóval emiatt fordulnék Hozzátok... Tudnátok olyan üzletet itt mondani Pesten, ahol van ilyen monitor kiállítva? Media Markt-ot ne is említsétek.
Esetleg van közületek olyas valaki, akinek van ilyen monitora, és szemügyre vehetném nála
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
-
madgie
titán
válasz stranger28 #27635 üzenetére
S2242w, 1920x1200, az AG-n kívül mindene 100%-os Már tényleg azt hittem, hogy lilulva fogom leélni az életem
Nyugdíjas: eladó lesz, mi más. Kő?
[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
Srácok, ennyiért best buy, vagy felejtsem el?
-
madgie
titán
Háhá, viszlát IPS glow... ebay-eztem egy 22" PVA Eizo-t... szerintem egy hétig ölelgetni fogom
-
I3EI\ICE
aktív tag
Ha nem vibrálás miatt, hanem a kevésbbé folyamatos mozgókép miatt volt gondod a 60Hz-es LCD-vel, akkor ajánlom figyelmedbe a 120Hz-es monitorokat (gyanítom, ha a CRT-t 100Hz-en hajtottad, akkor Te is szereted a folyékony megjelenítést).
Nekem Ilyenem volt, és a CS-hez fűződő igényeket figyelembe véve tudom ajánlani. Bár lehet, hogy megint le fognak hurrogni miatta, mert TN paneles (bár azon belül egy jobbacska), de ha a 60Hz neked kevés, akkor nem is nagyon tudsz másban gondolkozni (főleg az általad megjelölt ártartományban). Válaszidő, input lag egyaránt alacsony, és az átlagosnaál enyhébben hozza a TN nyűgöket.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Leszeretném cserélni a mostani monitoromat,mert szükségem volna tv tunerre is.
Nem tudom hogy lenne a jobb,ha vennék egy erre a célra gyártott monitor tv (pl LG M2352D-PZ)
Vagy egy 24-26" LED-es tv-t amit netezésre/konzol-ra is használnék a tv nézés mellett. -
vond
MODERÁTOR
Kicsit túlzásnak érzem a "borzasztó" jelzőt a 60Hz-es LCD-re 100Hz CRT után... De lehet, hogy
szarolyan is volt az az LCD...Szerintem nézz meg egy minőségi, IPS paneles Dell U2212HM-et (~46k), vagy U2312HM-et (~50k), akár 72Hz-en (mert tudják azt is, módosított driverrel)... Utóbbi háttérvilágítása ráadásul nem is PWM-es, ez még kevesebb vibrációt jelent...
-
_aDm
csendes tag
Sziasztok!
Nagy tettre szántam el magam, végre lecserélném a CRT monitorom. A hardwarek cseréje mindig megtörtént, de valahogy sosem jutott monitorra már, azonban most elhatároztam veszek egyet és szeretném a segítségeteket kérni.
Amire kellene:
FPS, WoW-ot játszanék rajta, de szívesen megnéznék gépen pár filmet is.Méret:
A 17" után szerintem nekem elég lenne egy 22" körüli is.
Keretem kb 40-50ezer HUF lenne.
Még valami, olvastam vannak már 100hz+os monitorok is, ezek milyen áron lennének, mert a 100hz-es CRT után 1 LCD-n 60hz borzasztó volt nekem pl CS 1.6ban.
Köszi előre is!
-
vond
MODERÁTOR
válasz Bende1111 #27626 üzenetére
38-ért az IPS paneles LG IPS224V-PN...
Esetleg 41-ért a 23-as nagytesó, az LG IPS234V-PN...Vagy van még szintén IPS paneles ASUS VS229HR, valamint AOC i2252Vwh is 40 ezer körül...
Ha még ezeknél is jobb képminőséget szeretnél, és rá tudnál még szánni 4-5-6 ezret, akkor fényes képernyővel Dell S2240L, matt képernyővel, a még komolyabb Dell U2212HM...
[ Szerkesztve ]
-
Bende1111
tag
Sziasztok!
Egy új monitort szeretnék venni. Főleg játszanék rajta de hébe-hóba egy két film is meg lenne rajta nézve.
Én az I. kategóriába sorolnám magam és az ár max. 40000 Ft lenne, de nem baj hogyha kevesebb.
Ja és ehez a konfighoz lenne:[link]
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kanczy #27623 üzenetére
Hali!
Beépített tunerrel:
- LG M2352D-PZ - IPS (~56k)
- LG M2452D-PZ - MVA (~62k)Jobb képminőséggel, külső tunerrel:
- Dell S2240L - IPS, fényes képernyő (~44k)
- Dell U2212HM - IPS, matt képernyő, jobb ergonómia, több csatlakozó (~46-47k)
- Dell U2312HM - IPS, matt képernyő, jobb ergonómia, több csatlakozó (~50k)
- Dell S2340L - IPS, fényes képernyő (~50-51k)(#27624) KaiotEch: Hát nem...
[ Szerkesztve ]
-
Kanczy
veterán
Sziasztok,
Játékra és filmezésre kellene egy viszonylag jó ár/érték aránnyal rendelkező 22-24" monitor. Nem lenne baj az IPS, viszont tv tuneres nem tudom létezik-e ilyen panellel? Még nem vagyok benne biztos, hogy melyik fontosabb, de valsz. a panel, mivel a tv-t meg lehet oldani később is (első hsz-ben olvastam a külső tunerről, az kb. mennyibe kerülne?). Cirka 55-60e lenne a keret, tudnátok ajánlani valamit?
köszi
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
CrAck69
senior tag
válasz stranger28 #27600 üzenetére
igen sajna mert szeretne TVzni rajta
most van egy olyan 22 es amin játék van és este egy kis TV
és jól látható a 27 es messzebbről
tehát kellene a 27 collEgyszer fenn....
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kalandor #27616 üzenetére
Ismét raziel01-gyel értek egyet...
Az U2713HM-mel szerintem is jobban jársz... Sokkal jobb gyári értékei vannak, így ha nem akarod kalibráltatni (Miért nem? - Szvsz bőven megéri... Ekkora összeg mellett meg főleg...), akkor már csak ezért is jobb választás lenne...
Ezen kívül ami nagy előnye még, hogy nem PWM-es a háttérvilágítás-szabályzása, ami által nyugodtabb a képe...
Jobb kontrasztarány (mélyebb fekete), jobban leszabályozható fényerő, s ezen kívül szerintem homogenitás terén is jobban teljesít...
A garancia meg - ahogy mondod - híresen korrekt Dell-éknél...
Mindazonáltal attól a soundbar-tól nagy minőséget ne várj... Arra jó lenne, hogy csak szóljon, de szerintem többet érnél valami 10k körüli, korrekt 2.0-ás, 2.1-es külön hangkeltő cuccal...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz szacsee #27611 üzenetére
Ebből veszel hármat 95-ért, oszt csókolom... Esetleg kalibráltatod mindet... Esetleg a középsőt cseréled egy kalibrált Dell U2312HM-re, és még így is 120 alatt maradsz kalibrálással együtt...
Amúgy én is raziel01-gyel értek egyet...
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz headhunter #27596 üzenetére
Lehet én értettem félre, azt hittem a 24-est linkelted a 23 helyett mert arról nem volt teszt, úgy értettem, hogy nem csak a méret a különbség, hanem alapjaiban más a két monitor.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Casanova*
veterán
szasztok! Erről a monitorról mondjatok már valamit! 20' HEWLETT-PACKARD HP ZR2040W jó és megbízható? Alkalmas fps játékokra is? Tudom a dell jobb,de most erre a hp moncsira lennék kíváncsi!
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
raziel01
veterán
-
szacsee
nagyúr
Kösz a tippet, igazából aprót és a használt piacot lestem már pixelgaris vagy csomagolássérült monitorokról, de vagy kicsi lett volna, vagy nem egyformák. .. ja és mind TN és drágán.(pl 2494HM-es samu 35-38K gar nélkül)
Ez a megoldás a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad eset lenne számomra.
Igaz a topikba tájékozódás végett érdeklődtem, mert nem volt számomra tiszta az eyefinity alatti kalibrálás beállítása, no meg hogy tisztán lássak és előre tudjak tervezni.... ne csak lecsapjak 2-3 monitorra és megbánjam később.
Kösz a választ mindenesetre, várni tudok a felsorolt dolgok miatt is. -
Isual
veterán
válasz szacsee #27598 üzenetére
Mindenképpen IPS-es megoldást tartom szerencsésebbnek énis.
Amivel lehetne faragni a kereten - ha leginkább ilyen cockpites játékra használod, hogy a két szélső monitornak kérsz két (sub)pixelhibás darabot olcsóbban (a két ajánlott helyen jobbára szoktak ilyenek lenni, és nyilván olcsóbban értékesítik tudtommal), a középsőre meg mehet a tökéletes pixelgarival + kalibrálva (nyilván a másik kettőt is kalibrálni tanácsos). Így megúszol 2 pixelgarit és még azt az árcsökkenést, amivel kevesebbeért adják a "bizonyítottan" pixelhibás darabokat.Csak egy ötlet, ha nem bírsz várni...
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Halfer
tag
válasz stranger28 #27603 üzenetére
Hopp, akkor ott néztem be a dolgot, hogy olyan olcsón nem IPS-eket láttam
[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz szacsee #27598 üzenetére
Hiba.
Az az igazság, hogyha körbeveszed magad, nagyon érződni fog, hogy az egy TN. Szóval én két szélre mindenképp IPS-t tennék, akár valami olcsóbbat is, ha tuti nem fér bele az U2312HM.
Perifériás látás, de attól még torzul, az meg zavaró tud lenni. Meg kellene nézned, hátha nem gáz neked, de TN-ből remélem egyre kevesebb ilyen van.
Lehet mindhármat külön.
Röviden: Ha gáz neked a két szélső -> legalább két szélre IPS. Ha nem gáz -> középre egy IPS, két oldalra meg mehet a TN. Veszel egy ugyanolyat, mint ami most van, azt cső.
De én várnék a helyedben, túlélném az ünnepeket, aztán gyűjtögetnék 170k-t.
-
Halfer
tag
Sziasztok! Két kérdéssel fordulok felétek.
Megéri az árkülönbséget Dell U2412M és Dell U2312HM? 22-es Samsungról lenne a váltás. Már ajánlottátok a 23 colos Dell-t helyette, de úgy érzem, akkor már 24-re váltanék, csak az árkülönbség ugye nem kicsi.
Másik kérdésem az, hogy természetesen nem véletlenül kapható Dell 27 colos monitor 90 ezer körül, míg néhány egyéb márka már 60-70 ezer közt is. Abban az 60-70 ezres kategóriában egyáltalán nem érné meg 27 colos monitort venni?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest