Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coolmat
őstag
válasz bajtokarpi #24396 üzenetére
Szia!
Csak akkor vedd meg az LG-t ha jelentősen olcsóbb mint az U2312HM, pl. itt szokott néha lenni 35k-ért 1 év garanciával (én is így vettem IPS236V-t). Ha "csak" 8-10k-val drágább a Dell már érdemesebb azt venni.
-
bajtokarpi
őstag
válasz stranger28 #24397 üzenetére
Uraim, hálásan köszönöm a segítségeteket !
vond természetesen neked is! Meg is nézem azt a dell-t.Köszi
battletag: bossi#2666
-
vond
MODERÁTOR
Nekem a Te helyzetedben elég lenne csak az LG talpát/állványát, nomeg a káváját megnéznem... Ég és föld a különbség anyaghasználatban, stabilitásban és ergonomikus képességekben... Már csak ez is dönthetne, de hidd el, a Dell általános képminőségben is jobb... S ráadául a garanciális ügyintézése is híresen korrekt a Dell-nek...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
stranger28
addikt
Sok elégedett vásárló írt már ide, másrészt az első hozzászólást sem "csak úgy" szerkesztették meg. Harmadrészt pedig mindig érdemes kipróbálni vétel előtt a monitorokat, bárki, bármit is mond. Szóval egy U2312HM-et érdemes volna neked megnézni, és szerintem simán meg fog győzni.
Ja, igen, a garanciáról olvashatsz a nevem alatti linken. Az is egy Dell volt.
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
válasz stranger28 #24395 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszodat, megtettem. De engem igazából a felhasználok véleménye érdekelne (pláne akinek van, vagy volt tapasztalata, mindkét monitort szemügyre venni, esetleg kipróbálni). Nekem mindig is a Dell felé húzott a szívem, de az egyik barátom anno a monitorguru-nál látta akciósan az LG-t (igaz használt monitorokról beszélünk), és mit mondjak kicsit megingott a "biztos, hogy a Dell UltraSharp U2312HM" lesz az én monitorom. Mindkettőről lehet jót, és rosszat olvasni.
Köszi
-
stranger28
addikt
válasz bajtokarpi #24394 üzenetére
Első hozzászólást érdemes volna átfutnod. És kiderül, hogy az U2312HM.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, és igazából két típus az ami "megfogott".
Az egyik: LG IPS236V-PN, a másik: Dell U2312HM. Összességében mindenre lenne használva a monitor (játék, internet, filmnézés stb).
Ami az elvárásom lenne: megfelelő magyarországi terméktámogatás, tökéletes éles, kontrasztos színek, pixel garancia, esetleges kalibráció. Legyen a monitorban tartalék. Tényleg egy jó, és megbízható monitort keresek.Köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz #91364352 #24387 üzenetére
Az első TN panel ami felejtős a második már AMVA technológiájú, ez jobb valamivel de a 35-ös keretedből már kijönne a néhány hozzászólással feljebb linkelt 22" eIPS paneles LG demo monitorokból valamelyik.
De ha megírod a felhasználást, akkor célirányosabban tudnánk ajánlani.
Első hozzászólás segít.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
törölt tag
Üdv.
Monitort szeretnék vásárolni.Két darabot találtam ami elnyelte a tetszésemet.
Samsung S22B350H
Benq GW2250HM
A véleményeteket szeretném kikérni abban, hogy melyiket ajánljátok. -
korcsi
veterán
válasz andronymus #24384 üzenetére
Hangszóró nagyon feltétel?
LG IPS23xxx beleférne de hangszóró nélkül.
Ez is belefér, és remek monitor.
Esetleg innen egyet és akkor telik hangszóróra is.
Dell biztos jó gyors játékra is (saját tapasztalat), LG kicsit lomhább.
Nem igazán tudok hangszórós monitort de ha jön valaki akinek van ötlete ki vele.
-
korcsi
veterán
válasz andronymus #24380 üzenetére
A kereted már ismert, az kellene még, hogy mi a felhasználási célterület és engem még érdekelne, hogy jelenleg mit használsz.
-
Negreanuka
csendes tag
Sziasztok! Következő lenne a kérdésem, szerintetek pokerezni,játszani, melyik monitor lenne a legjobb a 4 db közül ?
Dell U2312HM
LG M2450D-PZ
LG E2442V-BN
Dell P2412H
-
korcsi
veterán
válasz andronymus #24378 üzenetére
Ilyen áron már kapsz IPS paneles monitort is, pixelhibába bárhol beleszaladhatsz, jobb ha picelgaranciával vásárolsz, akkor be vagy biztosítva.
Elsö hozzászólás segít elindulni.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
andronymus
tag
hello szeretnék erről a monitorról kikérdezni a véleményetek szerintetek ez mennyire jó-rossz [link] és mennyire lehet félni nála pixel hibától? Már egy benqval befürödtem 2x is pixel hibát
köszi előre is a választ!
-
nuke7
veterán
válasz Jodanovich #24375 üzenetére
itt altalaban a memoria a szuk keresztmetszet utana meg a memoria savszel. azt tudom, h egy gtx580 nem eleg 3db fullHD monitorhoz. ezzel mar lehet sakkozni, gtx580-nal nagyobb teljesitmeny kell neked, legalabb 2gb vrammal.
https://youtube.com/user/nuke7
-
petata
őstag
válasz Jodanovich #24375 üzenetére
CF-re gondolt szerintem. Azzal már elég rendesen "eljátszogathatnál".
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
nuke7
veterán
válasz Jodanovich #24369 üzenetére
20fps kulteren skyrim alatt... meg nem is valami reszletes a teszt.
7870 szerintem a minimumhttps://youtube.com/user/nuke7
-
tibi72
aktív tag
Hali!
Az IPS paneles monitorokhoz ez a kalibrátor használhato? Spyder4 Express
Köszönöm a válaszokat elöre is! -
petata
őstag
válasz Jodanovich #24369 üzenetére
hát te tudod... a te monitorod egyébként a Dell U2212HM, bekalibrálva (x3). Vagy ha nagyon fontos a 23", akkor U2312HM.
[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
válasz Jodanovich #24367 üzenetére
Monitorra elég az ár, de a VGA-k nagyon gyengék lesznek 5760*1080-ra... érdeklődj utána a VGA-sban, de nagyon sokat kéne költened VGA(k)-ra, hogy akkora felbontáson tudj játszani.
-
petata
őstag
válasz Jodanovich #24365 üzenetére
Milyen VGA-król lenne szó? És mennyit szánnál a monitor-részre?
-
Jodanovich
senior tag
Sziasztok! Most akarok összerakni egy új gépet és nézem, hogy az atinak van ilyen eyefinityje. Nagyon megtetszett, 2 vga karihoz (crossfire) szerintetek egy fullhd s tripla monitor bagázst a legolcsóbban mennyiből lehet kihozni (ár/érték arány)? A méret szerintem 23" 24", de ha szerintetek elég a kisebb 22" is akkor az is jó... Köszönöm!
Life is Short... Ride Hard!!!
-
korcsi
veterán
válasz RevolutioN2 #24356 üzenetére
Próba ezt
Akkor jó!
[ Szerkesztve ]
-
RevolutioN2
tag
válasz RevolutioN2 #24356 üzenetére
Jó bazz+ megnéztem total commanderrel és ez a köcsög Firefox mögétett egy .txt végződés Ezt töröltem és alles gutes
Azért köszönöm a segítségeteket!
Halhatatlan vagyok. Egyelőre. Battlelog: TheGeniusHUN
-
korcsi
veterán
válasz RevolutioN2 #24354 üzenetére
Ahol a tallózás gomb van, ott alul kell a "Választás a szám..." szöveget választani, majd pedig alul saját lemez. Ha így tettél eddig is akkor passz.
Nem kell átnevezni, simán jó hozzá, csak nincs aláírva.[ Szerkesztve ]
-
RevolutioN2
tag
válasz korcsi #24353 üzenetére
Hát játszanék BF3-at Csak gondoltam egyszerre megcsinálok mindent. De odáig eljutok, hogy kiválasztom a gépről betallózom, amikor pedig rámegyek, hogy megnyitás akkor csak villan egyet és nem nyitja meg. Ugyanúgy ott van a tallózó ablakban.
Win7 Ultimate
De várj, ez egy U2312HM, ahogy néztem a driver pedig 2311. Nem kell esetleg átnevezni? Vagy ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz RevolutioN2 #24352 üzenetére
Nem nyitja meg?
Win 7?
A monitorgurus leirás alapján próbálod? Nekem, meg itt elég sok embernek működött.
Ha nem kell 60-72-75 Hz akkor jó driver nélkül is szerintem, a kalibrációt úgy is be lehet állítani.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
korcsi
veterán
válasz RevolutioN2 #24350 üzenetére
Ebből a hozzászólásból le tudod tölteni a drivereket (jobb gomb mentés) majd ez alapján feltelepíted.
Milyen kábelt használsz? Az annak megfelelő drivert kel letölteni.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
petata
őstag
válasz RevolutioN2 #24347 üzenetére
Ha eszerint: "Először mentsük le a drivert (jobb gomb -> hivatkozás mentése más néven...) Majd: Képernyőbeállítasok->Speciális->Monitor->Tulajdonságok->Illesztőprogram, és utána majd a Saját lemez opcióval telepítsük! Végül indítsuk újra a gépet!" jársz el, működnie kell.
-
RevolutioN2
tag
válasz petata #24345 üzenetére
leszedtem a drivert a dell honlapjáról, de vezérlőpultban rá akarok menni hogy keresse meg abban a mappában a drivert és nem találja. Kiirja, hogy a legfrisebb driver van fenn az általános P&P monitorhoz. :S Ilyenkor most mi is van? Van valami leírás ahhoz a 72 hzes cucchoz hogy hova is kell betenni? Bocsi a lámáskodásért nem nagyon vágom ezeket a dolgokat.
Köszi előre is
-
Lewzke
őstag
A prad vagy a tftcentral mér a rákba nem csinált az U2312-nek PWM tesztet?
Akkor nem kellene tökölődjünk és találgassuk. Van akinek ez számít és segítene a vásárlásban. Engem is személyesen érint, ki akarom deríteni a fejfájásom okát. Lehet, hogy csak sogat gépezek, vagy a PWM miatt van.[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
válasz RevolutioN2 #24343 üzenetére
Ha játszol és/vagy filmezel, akkor nem árt a 72Hz-es cuccot felpakolni rá.
-
Isual
veterán
-
nuke7
veterán
válasz < CyberBob > #24341 üzenetére
jaajjjjjj.... ne gondolj az elefántra....
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
válasz fatallerror #24339 üzenetére
A lassú vízszintes pásztázó kameramozgásoknál lehet jó látni a röccenést. Ne keresd, addig jó amíg nem látod, mert ha egyszer kiszúrod rá fog állni a szemed és vehetsz egy plazma tv-t.
Valdez: ez így van. 50 col környékén optimális nézési távolságból (2,5m) már nézhetetlen.
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Valdez
őstag
válasz fatallerror #24339 üzenetére
Akkor fogod majd látni a különbséget ha már láttál 24p-s lejátszást, akkor majd tudsz mihez viszonyítani.
Egyébként ezzel most lehet hülyeséget mondok, de szerintem minél nagyobb a kijelző, annál jobban zavaró a 24p hiánya. -
fatallerror
addikt
válasz < CyberBob > #24336 üzenetére
szőrszálazós direkt néztem most h akad e a cucc. fogyatékos vagyok v nem tudom de én semmi szembántót nem látok vagy annyira minimálisan röccen be a kép nem észrevenni, 1 frame 16 ms szóval kétlem h ha te a filmet nézed akkor ezt zavarónak találod na mind1 nem is akarok ezzel foglalkozni mert még placebom lesz
don't tell me what i can't do!
-
vond
MODERÁTOR
válasz d@minator #24337 üzenetére
De be ám... WonderCsabo és HSM is erre figyelve készítette el az U2311H és U2312HM drivereket...
A 41 másodperccel lehet, hogy Neked van igazad...
(#24336) < CyberBob >: De szép is lenne, ha lenne ebből egy elfogadott szabvány, és mindenki azt használná... Hogy tudom rühelleni ezeket a mókmákolós, inkompatibilis szarakodásokat... Munkában is mennyit szívok a 4:3 720x576-nál nem négyzet alakú böszme pixelekkel... Wáááá...
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
válasz fatallerror #24327 üzenetére
A moziba is többször "villantanak" fel egy azonos képkockát. A szappanoperás hatás akkor látszik amikor a tv köztes képkockákat rak be. Annak semmi köze sincs az eredeti anyaghoz vagy a 120Hz hez. Az 50 Hz-es tv meg 25 fps-t jelent ott meg fel kell gyorsítani a filmet (ReClock) és folyamatos lesz. Amúgy nálunk is többnyire felgyorsítva futnak a külföldi filmek a tv-ben.
Nyugdíjas: én tudok aludni, ezért is használom a monitort amire kitalálták.
-
vond
MODERÁTOR
válasz d@minator #24334 üzenetére
IB igen... SB-nél meg nem csak a Core procik vannak így, hanem a Pentiumok, meg a Cerkák is...
Egyébként egy kicsit kevered a szezont, a fazonnal... Attól, hogy nem 23,976-tal megy a lejátszás, hanem 24-gyel, attól még ott lesz a 3:2 pulldown 60Hz-en...
Ez a 23,976«»24fps mondjuk messze nem akkora probléma, mint 23,976 fps-es filmet nézni 60Hz-en...
Egyébként egyszerű a dolog: ha a 23,976 fps-es videót Sandy IGP-vel (24fps) nyomod, akkor pont 72Hz-re kell belőni a monitort, ha meg 23,976 fps-sel, akkor meg 71,928-ra... Így mindkét esetben meglesz a szép 3:3-as pulldown... Sandy IGP-nél mindössze annyi lesz a probléma, hogy asszem 4 percenként lesz egy darab megismételt frame (a fix 24 fps miatt)...
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz < CyberBob > #24303 üzenetére
Ez alól kivétel a SB Core-ix procik IGP-je, mert nem támogatja a 23,976 fps-es lejátszási módot. IB talán.
-
nuke7
veterán
"The scientific reason has to do with an effect called the "persistance of vision" by which your retina retains the last image for a fraction of a second so the next image is displayed and it seems like fluid motion faster framerates are mostly used to film slow motion because when the nonstandard framerate is shown at standard speed the motion slows down without losing fluidity."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz < CyberBob > #24326 üzenetére
Jó, hát van aki ettől nem tud aludni. Én el tudom ezt fogadni. Még ha meg nem is érthetem soha
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
fatallerror
addikt
válasz < CyberBob > #24326 üzenetére
akkor te moziba se jársz gondolom nekem sem zavaró 60 hz-en, a legtöbb 120 hz-es kijelző amit láttam ott meg szappanoperás volt a kép szóval természetellenesen gyors.... sajna olyat nem láttam ahol nincs ez a hatás de tudom h van ilyen.
azt azért nem hiszem h annyira akadozottnak látod h megfájdul a fejed
és amíg nem volt 120 hz-es tv hogy néztél 24p-s filmet? mert 50hz-en is akadozikdon't tell me what i can't do!
-
nuke7
veterán
válasz < CyberBob > #24323 üzenetére
én 60hz-n nem vettem észre semmi akadozást...
-
< CyberBob >
őstag
válasz fatallerror #24315 üzenetére
Már többen válaszoltak így csak pár mondat.
A 24 képkocka csak a valós szám, ez nagyon kevés lenne így meg kell többszörözni (az azonos képkockák többszöri "kirakása" folyamatosabbá teszi a mozgást). Ha a forrás képkocka szám többszörösén megy a megjelenítő akkor a kép folyamatos. Viszont amikor nem akkor némelyik képkocka több ideig van kint a megjelenítőn mint a másik ezért darabos lesz a mozgás. A 96 és 120 Hz az ideális a hd tartalmakhoz.[ Szerkesztve ]
-
hitman,
őstag
Emberek!!!
Az létezik hogy a monitor beállításától függően folyik vagy ép szaggat egy játék?
A régi monitorommal vittem végig a Crysis 2-t és magas beállításokon szépen folyt a játék, most az új monitoromat be akartam állítani...betöltöttem egy pályát és már kicsit kicsit akadt a játék, elkezdtem beállítani a szememhez a monitort és mikor szerintem szép képet kaptam a kezdéshez képest elkezdtem járkálni a játékban és eszméletlen szaggatásba kezdet a játék!!!!
Ez micsoda mégis?
Ja és a régi 1200-as monitor volt ez meg csak 1080Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
madgie
titán
válasz fatallerror #24317 üzenetére
24*3p, tehát pont akkor folyamatos. 60 Hz-nél 2:3 pulldown van.
A plazma/LCD tévék is a 24 fps többszörösén mennek, 24 Hz-nél kiesne a szemed a helyéről, főleg egy plazmánál (ott a jobbak 4:4 pulldownt tudnak, tehát 96 Hz-en mennek olyankor)
-
fatallerror
addikt
-
stranger28
addikt
válasz fatallerror #24315 üzenetére
Folyamatosabb a kép.
(#24317) fatallerror: Majd valaki elmagyarázza.
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
-
st6969
őstag
-
Diracer
csendes tag
Rendben, akkor az ilyen egyszerű, még annyi, hogy miniDP-DVI kábel jó?
Szerk: pl ez: http://kszf.lenovo.hu/adatlap/a_0b47090.pdf
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Diracer #24306 üzenetére
Külön kábel? - Igen.
Jelenleg egy miniDP-VGA átalakítom van, - kukába vele
gondolom a monitorhoz kapok mindenféle kábelt. - Azért miniDP átalakítót ne várjunk mán el, még 2012-ben se.
A VGA-s megoldás okoz minőségromlást vagy valamit? - elfelejted. most"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Diracer
csendes tag
Ha MacbookPro-t (mini DP) szeretnék összekötni Dell U2412M-mel, akkor mit javasoltok? Külön kábel? Adapter? Jelenleg egy miniDP-VGA átalakítom van, gondolom a monitorhoz kapok mindenféle kábelt. A VGA-s megoldás okoz minőségromlást vagy valamit?
Köszönöm a válaszokat! -
Isual
veterán
válasz < CyberBob > #24303 üzenetére
mondjuk v-sync-kel játékhoz se árt
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Lugi01
tag
Sziasztok!
Pár hete beszélgettünk a Dell U2312-es monitorról, vásárlási szándékaim voltak.
Nos, ez a szándék megszűnt, itt figyel a moncsi. Nagyon tetszik, amitől féltem (Swat4-fps) és teljesen jól játszható, minden gond nélkül. Természetesen észrevenni, hogy nem az eddigi CRT-n játszom, de ennél sokkal nagyobb különbségre számítottam (negatív irányban).
Egyszóval, nagyon jó döntés volt, nem hiába ajánlják mindenhol ezt a típust! a 72hz-et még nem próbáltam, de földi halandónak van értelme foglalkozni vele?Lugi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Gear S3 - második kör
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Titanfall 2
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- SAMSUNG LU32R591CWRXEN 32 " 4K GAMER MONITOR! AKCIÓ!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest