Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• adika4444

addikt

válasz qqcqqc #76081 üzenetére

Aludni én is éjszaka szeretek, de a redőnynek számos praktikus tulajdonsága van még a nappali sötétítésen túl. :D

Függönyt én OFF-olom, az elmúlt években minden hátrányát megtapasztaltam. Nehézkes elhúzni, a sötétítő általában nagyon nehéz, porosodik, a nap pont áttűz rajta és így telibe a szemembe világít az ágyban. De a fő hátránya, ami miatt egy életre megutáltam. Egyrészt penészedett mögötte télen az erkélyajtó, másrészt semmit, de semmit nem szigetel érdemben, se télen, se nyáron. Redőnnyel viszont nagyon jól tudom szabályozni a fényt és a szigetelését, így nyáron jó, hogy ne süssön rám és a laptopra a nap. A kezelése is sokkal egyszerűbb, csak meghúzom a gurtnit és az ablaküveg + szúnyogháló külső oldalán mozog, nincs az, hogy az ablaknál kell kaparászni, meg nem verődik fel a por, ami azért van bőven kertesházban, naponta meg nem lehet átporszívózni az egészet..

A redőny egyetlen hátránya, amit jó lenne valahogy áthidalni, hogy nem tudom a lamellákat teljesen összehúzva kb. háromnegyedig leengedni a redőnyt, azaz alul egy kis sávban beengedni a fényt, de a napsütést kizárni a fenntebbi pontokon. Gondolkodtam mókolásokban, hogy megtámasztani alulról, de nagyon tákolás, meg ha még is le akarom húzni, akkor megint szerelgetni kell.

üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés