- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
windy
tag
Igen, én is ezt próbáltam árnyalni. Nincs már köztük akkora árkülönbség, mint volt régebben.
Ja, meg még azért azt sem árt tudni, hogy egy klímaberendezésben mi romlik el általában.
A legtöbbet a kültéri ventillátor illetve a kompresszor indítókondiját kell cserélnünk. Ez párszáz forintos tétel, kiszállással, munkadíjjal, öt-hatezer forintből megúszható.
Vezérlőpanel. Inverterpanel. Ez húzósabb, általában 50-60 ezer forintért mérik. És itt van a kutya elásva, mert amíg léteztek az on-off-os klímák, addig a vez.panel is ritkán sült el. Viszont az inverteres klímáknál már sokkal gyakrabban van panel probléma, és ez jellemzően a kínaiaknál,, koreaiaknál fordul elő. Bonyolultabb lett a vezérlés, sokkal több mindent figyelnek a szenzorok, már nem olyan faék egyszerűségű a rendszer, mint az on-offosoknál. A kínaiak ezzel még birkóznak. A nagyobb kínai márkák meg, ahol már egész jó a minőség, árban ott vannak, nagyon közel a japán klímák áraihoz.
-
windy
tag
Kicsit tévúton jársz. Attól mert valami szar, attól még nem kopik ki a piacról csak úgy. Rengeteg példa van erre, kínai robogók, kínai csónakmotorok, kerékpárok, laptopok, tabletek, telefonok stb. Mindnek megvan a maga célközönsége, tehát a piacon jelen vannak, de kevesen állítják, hogy ugyanolyan minőségűek lennének, mint japán társaik.
Én úgy vélem, hogy fordítva is igaz, amit írsz. Vannak, akik vesznek egy kínai vacakot, és ha rájönnek, hogy mégsem olyan baba a cucc, akkor nem vallják be nyilvánosan, hogy tényleg elcseszték rosszul választottak, hanem inkább önmagukat igazolva fényezik a bóvlit. Persze ez nem általános, de találkoztunk már ilyennel.
Tényleg azt hiszed, hogy ez Daikin őrület? Hidd el senki nem szerelmes itt egyik márkába sem. Sima üzleti érdekből toljuk a Daikin és más Japán gyártók szekerét. És még mielőtt bárki félreértené, és letámadna, nem az az üzleti érdek, hogy a legtöbbet keressük rajta, mert nagyjából mindegyik klímán ugyanazt az árrést tudjuk realizálni - ha ezt nézzük, akkor a Toshibát kéne árulnunk, mert talán az a legdrágább belépő szinten).
A legfontosabb számunkra, hogy nem kell járni javítani. Ha eladunk és telepítünk egy klímaberendezést, azt nekünk is kell szervízelnünk, javítanunk garanciaidőn belül. Ezért egy kanyi vasat nem kapunk az importőrtől, ő csak az alkatrészt biztosítja térítésmentesen. Kiszállás, hibamegállapítás, alkatrészrendelés, újra kiszállás, szerelés, ez mind a mi költségünk, tehát ha szart forgalmazunk, amelyiknél nagyobb a meghibásodás esélye, akkor öngólt lövünk. Piszok hamar elbukjuk azt a gépen realizált hasznot, ha javítani kell menni.
Ezért nem ajánlgatjuk annyira ezeket a kétes minőségű termékeket. Ja, mondjuk az, hogy a klíma ne romoljon el, nem csak a mi érdekünk, hanem a kedves ügyfélé is, tehát közös az érdek.
Egyébként meg tényleg nem kell elfogadni itt senkitől a tanácsot, meg kell venni a kínai Airfelt a maga 36 dB/A zajszintjével (minimum), meg a teljesen zavaros importőri háttérrel, spórolni 20-30 ezer forintot, és örülni, ha hűt-fűt. Mindenki boldog.
-
-
De most azt vártad, hogy erősítsünk meg abban, hogy igen nagyon jó vétel lesz a kínai klíma? Talán szerencséd lesz és elketyeg pár évig, vagy nem...Szerinted poénból ajánlják a klímaszerelők a daikinokat? Persze ha 1 évben 2x kapcsolod be akkor elég lesz az egyszerűbb is. Fentebb írta windy, hogy nem csak a szervizháttérben/alkatrészellátásban van difi hanem a zajszintben is, ami nagyon nem mindegy.
-
süti5
őstag
Nekem volt kínai klímám és nem bántam meg. Viszont akkor 90-ből meg volt az on/off-os klíma szereléssel, és 200 fölött lett volna a japán, most meg kb. 150 szereléssel a kínai, és 180 a japán.
Ez a nem mindegy, ezt kell mérlegelni, megéri-e?
A daikint sem bántam meg, mert jó áron volt. -
gigi21
csendes tag
Most már csak azért is! Meg azért is, mert környezetemben egyetlen felhasználó sem panaszkodik kínai klímájára. Csak az szidja, akinek nincs és már-már úgy vélem, ezzel próbálja nyugtatni magát, amiért ő drágábbat vásárolt. Vicces, de az egyetlen kollégám akinek rossz a klímája, egy japán Sanyo klímával rendelkezik. A munkahelyemen is Midea klímák vannak, soha nincs bajuk, pedig azokat nyúzzuk rendesen. És ha ezek a kínai vagy mondjuk úgy keleti klímán annyira rosszak lennének,már rég nem lennének piacon. De mivel ott vannak, egyértelmű bizonyíték arra, hogy sokan nem értenek egyet az itteni Daikin őrülettel.
-
jagada
addikt
Keleti fekvésű, 1db 150x150-es ablakkal és egy erkélyajtóval rendelkezik, nem igazán akarom hűteni az egész lakást csak ezt az egy szobát. Azért kérdeztem így, mert úgy gondoltam, hogy ezeknél is vannak ajánlott, legjobb ár/értékű márkák ill. tipusok, és vannak a kerülendők.
-
gigi21
csendes tag
Megkaphatnám ezt a klímát 120 ezerért. Mi erről a véleményetek? belevághatok?
http://www.arukereso.hu/klima-c3172/hd/hdwi-121c-hdoi-121c-p138997246/
-
Zeki
nagyúr
1., kinézel a netről legalább 2-3 klímás céget
2., kérsz tőlük egy személyes felmérést. (van ahol ingyenes, van ahol fizetős, de beszámítják a rendelés árába, ha tőlük vásárolsz).
3., a kapott ajánlatokkal idejössz, hogy a te lakásodba x-y klímákat ajánlották (a cégek neveit ne mondd, mert egy ajánlatadás nem publikus, az a kettőtök dolga), szerintünk melyik a jobb minőség.Ugyanis vakon nem lehet normálisan ajánlani klímát.
-
süti5
őstag
Nem vagyok szaki, de írd még le, milyen fekvésű a szoba, mennyi ablak és mondjuk zárószint-e vagy köztes emelet.
Azt is át kell gondolnod, hogy csak azt az egy szobát szeretnéd hűteni, vagy mondjuk nyílik belőle még kettő és nyitva hagyod az ajtókat, hogy jusson némi hideg a többi szobába is.
Ennek függvényében tudnak majd méretet ajánlani (kb. 2,5-3,5 kw-ost). -
jagada
addikt
Sziasztok!
Inverteres oldalfali split klíma vásárlásán gondolkodom, max 140k környékén (ha van ennél olcsóbb, de megbízható az mégjobb lenne) milyen tipusokat ajánlotok? Mi számít most Bestbuy-nak?
-
gigi21
csendes tag
50 nm-t kell hűteni, vagyis 3,5 kw-os kell. Az meg nincs 150 alatt Daikinban.
-
Klímamester
csendes tag
Nem csak szerelés terén lehetnek jók a tapasztalatok. Egy tapasztalt klímás azonnal látja, ha egy készülék jól van összerakva, jól működik telepítés után. Persze a tartósságra nincs tapasztalat, de arra meg elég jó garancia a Daikin név, eddig még mindegyik modelljük tartósnak bizonyult.
-
gigi21
csendes tag
Mondjátok már el, hol találok 10-20-30 ezerrel drágább Greet, Fujitsut vagy Daikint egy itt csak noname márkához képest. 3,5 kw-os Greet én általában 160 körül látok, az Airfel meg 110 ezer. És ennyiért van más noname is. Ez már csak a Greehez képest is 50 plusz. De veszek én Greet, ha megkapom 110-120 között, komolyan!
-
asha07lcc
tag
válasz
asha07lcc #5928 üzenetére
10-20 e ft-tal kerül többe most a Gree aminek I feel funkciós teljes háttérvilágítással rendelkezik a távja. kb 30e ft+ egy Fujitsu vagy tavalyi Gree gyártású Daikin modell. Kb 40-55e Ft-tal kerül többe egy 2015-ös Daikin modell.
Anyagi szempontból a Gree kerülhet szóba ami ráadásul 0,45kw hűtőteljesítményig leszabályoz. Következő a kis General/Fujitsu és utána a Daikinok. A 2015-ös modellekkel igen jók a tapasztalatok.
De Midea 2013-as csúcsmodell is elérhető sokkal jobb paraméterekkel kb 30000 FT+ pénzért(MSXF-09HRFN1) stabil importőri háttérrel. -
windy
tag
Nem értem, miért forgatod ki a szavaimat. NEM azt mondtam, hogy CSAK a Daikin nyújt biztonságos klimatizálást, hanem, hogy a Daikin azt nyújt. Mondhattam volna a Toshibát, a Mitsubishit, Fujitsut is. Csak, mivel erre az Airfel-re, mint Daikin közeli produktumra hivatkoztál, ezért írtam én is ezt.
Hidd el, a legdrágább alkatrész az, ami nem kapható. Egyébként meg arányaiban a kínai géphez is hasonlóan drága az alkatrész. Egy vezérlés hatvanezer magasságában van, úgyhogy ott is kifizeted a felét a gép árának, ráadásul sokkal nagyobb százalékban van rá szükség.
Senki nem mondta azt sem, hogy Daikin nem romlik el soha. Direkt hangsúlyoztam, hogy lehet, hogy nekünk szerencsénk volt, az a másfélezer gép, amit mi telepítettünk, az hibátlan volt. Kérdezz rá bármelyik szerelőre - hangsúlyozom szerelőre, ne kereskedőre - hogy mennyire ajánlja a Samsungot, Mideát.... Meg fogsz lepődni.
Természetesen nem kell elfogadni a véleményemet, hiszen ez csak egy a sok közül, én csak segíteni próbálok. Mindenki maga dönti el aztán a saját pénztárcája, ízlése, okossága szerint, hogy mit választ.
Az Airfelre visszatérve, megvásárlása előtt azért érdemes még egyszer átgondolni azokat a kérdéseket, amiket az előbb is feltettem:
Milyen minőségű gép lehet ilyen zajszinttel? Mit fogsz kezdeni a géppel, ha meghibásodik, mondjuk 3-4 év múlva? Ismered az importőrét? Lesz alkatrész hozzá? Miért nem a Daikin Magyarország forgalmazza szerinted? Miért nem olyan berendezést választ valaki, még az olcsóbbak közül is pl. Gree vagy HD, aminek van normális megbízható importőre?
-
Zeki
nagyúr
Jaja, ne is hidd el, hogy Daikin már van 140 ezer Ft körül, a kínai meg 110 körül van, és a Daikin meghibásodásról nyilatkozott Windy, azt se hidd el, ahogy a zajszintet se, meg a supportot sem.
Vedd nyugodtan a kínait, bele vagy szerelmesedve.
Amúgy a Fujitsu is jó gép, meg a Mitsubishi is. Bár nálam a Daikin veri a Mitsut zajszintben, vagyis halkabb nála. -
gigi21
csendes tag
Kizárt, hogy csak a Daikin nyújtson biztonságos klimatizálást. Ez mese. Mint ahogy a 20-30 % plusz ár is. Legalább másfélszer drágább egy daikin, mint pl egy kínai gép. Amúgy meg ha Daikin romlik, lehet lesz alkatrész 1 hét múlva, de kifizetheted a gép harmadát, rossz esetben felét. Drága gép, drága alkatrész. És senki ne mondja, hogy a Daikin nem romlik el soha. Lehet rossz helyen kopogtattam. Csak azt látom, hogy akinek mondjuk kínai gépe van az dicséri, akinek meg drágább, az szidja a kínait. Na mindegy, azért köszi, valszeg nem ez a topik lesz a mérvadó.
-
windy
tag
Nem igazán értem, hogy ha vonz a Daikin minőség, akkor miért nem Daikint veszel? Évekkel ezelőtt még valamennyire értettem a dolgot, amikor egy Daikin gép háromszor annyiba került, mint egy noname kínai, de ma, amikor már csak 20-25 százalék árkülönbség van közte, egyszerűen érthetetlen számomra a dolog. Csak nézd meg annak az Airfel-nek a zajszintjét! 38 dB/A, az katalógusban lévő adat. A Daikin fixfordulatos gépei már tíz évvel ezelőtt 26 dB/A zajszintet tudtak. Ma már 20 dB/A környékén járnak. Hogy lehetne jó minőségű egy klíma, ha ennyire zajos?
Mit fogsz kezdeni a géppel, ha meghibásodik, mondjuk 3-4 év múlva? Ismered az importőrét? Lesz alkatrész hozzá? Miért nem a Daikin Magyarország forgalmazza szerinted? Valószínűsíthető, hogy nekik könnyebb lenne behozni, mint annak a kis kft-nek, aki berántott belőle az országba egy konténerrel.
Nem tisztem senkit rábeszélni a drágább berendezésekre, de a minőségnek, supportnak ára van, nem azért drágább egy Daikin gép, mint egy Airfel, mert ugyanazt nyújtja mindkettő, hanem azért, mert a Daikin sokkal többet nyújt. Legfőképpen biztonságos klimatizálást.
-
gigi21
csendes tag
Sziasztok. Aktuális lett a kérdés. Nézegetem az árakat, gépeket. feltűnt egy új márka, az Airfel. Jól néz ki, jók papíron az adatok és nagyon jó az ár. A Daikin hivatalos oldalán is olvastam, hogy hozzájuk tartozik, megvették. Kérdés, hogy ettől még jó minőség lehet-e? Ha a daikin megvesz egy gyárat, mennyire figyel a gyártásra, minőségre. Biztosan nem Daikin minőség, de bele lehet-e vágni egy ilyenbe? esetleg tapasztalat? köszi
-
Meghivott
addikt
Az egy vicc, hogy a külső egységhez nem jár konzol.
Külön vicc amit pár vidéki klímás művel a beszerelés és a szervizelés kapcsán.
Átlagos beszerelés 35.000 + konzol + fizetni a második falfúrásért + 1 méter csövezés után méterenként 6.000 már lassan 60-70.000nél járunk, évi két karbantartás, darabja 15.000.
De csak nekik van kék kártyájuk.
Mindenhol csak a lehúzás. Elmegy az ember kedve az egésztől. -
windy
tag
Mi 11 éve telepítünk Daikin készülékeket (kb. 1700 db-nál járunk), és bármily hihetetlen, eddig gyakorlatilag nem volt még meghibásodás. Ami volt, arról is kiderült, hogy telepítési hiba. Sem egy vezérlőpanelt, sem egy kompresszort, sem más alkatrészt nem kellett még rendelnem, nem is nagyon tudom a garanciális ügyintézés menetét, mert annyira nem volt még rá szükségem. Persze, lehet, hogy csak nekünk van ilyen szerencsénk, de azért ezek nem kicsi számok, úgyhogy biztosan van valami alapja.
-
BlacKSouL
addikt
Namost ez olyan, hogy egy Opel Insignia is kerülhet annyiba, mint egy BMW 3xx, mégis a többség a pénz miatt a zopelt fogja megvenni. A BMW akciósan olcsó, megbízható, halk, és tudjuk mi van. Szóval amíg van Dacia Logan, meg Suzuki Swift, meg Ford Focus, meg Honda Civic, meg Hyundai ixx, meg Opelinsignia addig annyi vagy annál kevesebb pénzekért az emberek ezeket veszik, nem a BMW-t.
Lehet tetszőlegesen behelyettesíteni bármely márkákat, a megfelelő kategóriákban tetszés ízlés és fanatizmus szerint.
-
Zeki
nagyúr
-
windy
tag
válasz
ultorcsi #5908 üzenetére
Ahogy az előttem szóló is mondta, ezért a gépért csak extra kevés pénzt szabad kiadni. Bármilyen jól hangzik a Fisher név, akkor is csak egy kínai OEM gyártót takar. Daikint, Mitsubishit, Fujitsut is lehet már ennyi pénzért kapni, nem szabad elmenni a kínai gyártók felé.
-
ultorcsi
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztal a fisher légkondikkal kapcsolatban ?
Vagy akár konkrétan erről a készülékről FISHER PROFESSIONAL 3,5kW FSAI-Pro-123AE2/FSOI-Pro-123AE2 ?Köszönöm a segítségeteket,
Üdv,
Andris -
Meghivott
addikt
Daikin FTXV35AB
vagy
Samsung AR12HSFNCWKNZE/X?
Ár azonos, garancia azonos. -
DarkDeer
senior tag
Üdv!
Egy szoba hűtését szeretném megoldani.
A szoba 5 méter hosszú, 4,5 méter széles, belmagassága 2,7 méter.
Szeretnék egy megbízható csendes inverteres split klímát.
Érdeklődnék, hogy milyen légkondit javasolnátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest