Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Busterftw
üzenetére
igazából egy minimum költségvetésből a célra megfelelő gépet rakok össze és gondoltam ez a legjobb alternatíva. meg is vettem újonnan 11.3k-ért. a helyzet az hogy vagy 7-8 éve nem játszottam és a régebbi játékokat ki szeretném játszani erre meg összedobtam a következőt.
z87m + i7-4770 + 16gb + msi gx rx480 8gb + 500gb 860 pro + corsair cx450m + ez a gépház
lyukasak az oldalai és egy 12-es venti fogja kiszívni a meleg levegőt. összedobom a gépet aztán futtatok teszteket és beszámolok a hőfokokról.
egyébként már nálam van a ház és szemügyre vettem. ebben az árkategóriában jónak mondanám de nem ezt vártam az fsp-től. azon reménykedem hogy nem fog csörögni-zörögni mert hát nem a legmasszívabb hogy mit ne mondjak.

-
BigBear
senior tag
válasz
troooper
üzenetére
Használható a ház de én nem vagyok tőle elragadtatva. Kb. mint egy hasonló felépítésű tizenezres bármi + Corsair név emelt áron. A 4000D messze jobb volt. Csak valamelyik marketingesnek eszébe jutott, hogy lehet spórolni kb. mindenen, majd a név eladja a holmit. Méretileg kb. ugyanaz, csak attól olcsóbb, hogy spóroltak amiben tudtak, aminek sajnos sok minden áldozatul esett. Nem ér annyit sem amennyiért manóéknál van. Vállalható ház lenne mondjuk 18e-ért.
-
törölt tag
válasz
parandroid
üzenetére
és a lyukak az oldalain?
-
parandroid
félisten
válasz
üzenetére
Elég olcsónak néz ki, de működhet. Németeknél egy ventivel 30 euró, lol. Ami zavar, hogy az alsókamra teljesen zárt, oda semmi levegő nem fog bejutni, szóval hdd-t ne akarj belepakolni. Illetve a VGA-t nem lehet alulról hűteni, ami gond lehet, ha egy nagyobb kártya kerül a gépbe. Igazábol ha bármilyen kártya kerül a gépbe.
Integrált GPU-s mATX konfignak viszont egy jó budget opció.Minimum 2 első venti viszont biztosan kell bele. Ha van otthon kettő, akkor jó, ha nincs, akkor ezzel még kalkulálj.
p
-
törölt tag
üdv!
fsp s110-b vélemény?
-
BigBear
senior tag
válasz
troooper
üzenetére
Ez nem általános. Pl. az Asus AP201 az egyik legjobb GPU hűtésű ház, pedig mATX.
Persze egy nagy hodály ház - főleg a proci hőfokokat tekintve - jobb választás lehet.
Megjegyzem, a CM Elite ház amit kinéztél, egyáltalán nem rossz, tipikus airflow ház, csak fel kell szerelni pár ventivel. Budget opciónak egyáltalán nem tűnik rossznak.
Elöl és felül 3db 140-es mehet bele, magas procihűtő nem akadály, nagy radik, minden.Persze ha árban feljebb tudsz menni, jobb házak is vannak.
Mondjuk a FD Focus 2-t kihagynám, árához most már nem egy nagy durranás.Ha zöld manó, akkor ott az XPG Valor Air / [link] (a fehér olcsóbb esetleg), de feljebb a már ajánlott és tényleg jó budget házikó Montech Air 903 Max / [link] . Még feljebb meg a tényleg kiváló NZXT H5 Flow 2024 / [link] . Határ a csillagos ég. Nekem egy NZXT H6 / [link] van, egyelőre nagyon szeretem (amíg meg nem hülyülök megint
). -
bbmt
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszönöm!
-
troooper
tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Asus B550M-PLUS; AMD Ryzen 7 57003D; G.Skill 4x8GB 3200 MHz CL16; Asus RTX 5070 OC; WD Black 2x1TB; Corsair RM750x ATX 3.1
18,7k
Nem vonz az RGB, egy jól szellőző házat keresek és ezt szemeltem ki. Ha nagyon nem ajánlott, akkor FD Focus 2 lesz, de az már tényleg a teteje árban.
-
troooper
tag
Sziasztok!
Ez a ház mennyire ajánlható? -
kzkz
őstag
Csak érdekességképp, hátha valakit ez a Jonsbo D32 Pro Mesh ház érdekel...
Ez került bele: Ryzen 5 3600, RX 6700XT. Alul és felül 2-2 Arctic P14-es venti van, alul beszív, felül kifúj. Az AIO beszívja kintről a friss levegőt, így nem a GPU által felmelegített levegőt használja.
2db 3,5"-os HDD is kerülhet bele, de akkor alulra csak 12cm-es ventik kerülhetnek.
Az összeszerelési minőség igen jó, a térkihasználás is, szerintem ezalá nem nagyon lehet menni mATX alaplap és ATX táp esetén. Hátul lehetne kicsit több hely a kábeleknek, de így is sikerült mindent elrendezni.
Ez a fekete mesh kb. 24e, a Fehér majdnem 10e-vel drágább, nem értem miért.
Ha feketét veszel, akkor érdemes figyelni, hogy belül is fekete legyen minden, mert bár nincs átlátszó oldala, de a mesh részeket átlátszódhat a belseje, ha úgy esik rá a fény. Pl. a képen az SSD fehér matricája hátul átlátszik kicsit ha odavilágítasz, de mivel az a fele a fal felé lesz, így mindegy. Mondjuk le is maszkolhattam volna...

-
CriticalHit
addikt
Megnéztem a FanControl progival kézi beállításon. 35%-os fordulatszámon ( 1030RPM) kezdenek) hangosodni, addig némák. Már porszívó 60%-on (1500RPM). Szubjektív mert számomra nem zavaró ez sem, illetve az egyedi görbém alapján még nem volt olyan magas hőmérséklet (CPU érzékelésre állítottam) a házban, hogy 30% fölé emelkedjen a fordulatszámuk.
Nincs olyan ventilátor, amelyik néma maradna egy bizonyos fordulatszám felett.
Nem melegedő alkatrészek, jól szellőző házban + a lehető legkevesebb venti alacsony fordulatszámon = csendes konfig.
Fejhallgató is megoldás lehet. -
bbmt
senior tag
Sziasztok,
A Lian Li 217 gyári ventilátorai mennyire hangosak.
Gondolkozok, hogy a Montech Air 100-ban levő 120mm Artic P12 PST ventiket lecserélem 140mm Fluctusra, de kicsivel többért az aprón már kapok 217 házat beépített ventikkel.
Mivel járnék jobban? Maradjon a Montech ház, vagy legyen a Lian Li 217? A csendesség a lényeg nekem. -
BigBear
senior tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Igen, azért ez is benne van. Sok-sok év próbálkozás és főleg kínlódás után persze okosabb az ember.
De éppen azért jó ez a topic is, mert azért sokszor érdemes lehet összevetni a tapasztalatokat, kinek mi, hogyan vált be, kinek mi tetszik, adott konfiggal adott házban kinek mi a tapasztalata.
Ajánlott jó kis ház a 903 Air Max, tágas, jól szellőzik, ha valaki nem akar nagyon sokat áldozni, simán vehető és belakható ahogy van.
De ha belemegy az ember, őszintén szólva a gyári ventik azért nem a legjobbak. Az NZXT H6-ból is kiszórtam a gyári ventiket, mert használhatók ugyan, de nekem légszállításban, hangban nem voltak megfelelők. Olcsójános vagyok, így csak Jonsbo meg Thermalright ventiket pakoltam bele, de ég és föld ezekkel is az eredmény. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
CriticalHit
üzenetére
ja, meg fogyasztás se mindegy. 300Wra könnyű csendes gépet építeni, 600+Whoz viszont már kell egy rendes ház.
ha valaki meg 500rpmen járatja a házventiket (mint a fél épített vizes topik), na onnantól tényleg bonyolulttá válik a helyzet.
persze van a bruteforce megoldás, hogy be előre két meg hátra felülre két 1600-2000es 120as, aztán izomból meg lehet oldani.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
BigBear
üzenetére
Maximálisan egyetértek.

Mondjuk ez kicsit olyan aki ért hozzá úgyis megcsinálja hűvösre és halkra, aki meg nem az vesz egy házat beépített hűtőkkel legyen az egy amúgy jól szellőzni tudó ATX, de nem rak bele plusz ventiket és összességében gyengébb hűtési teljesítménye lesz.
Jók ezek a felhasználóbarát belépő szintű Montech házak is, akár a 903 Air Max, tényleg a célnak megfelel, de azért a minőséggel beleértve a ventilátorok légszállítását és zajszintjét lehetne vitatkozni. -
BigBear
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Vérpistikéknél igen.
A gyakorlatban meg a normál élettartam alatt tök mindegy, hogy a proci / VGA terhelés alatt 50 vagy 70 fokos, ha mondjuk 95 fok az üzemi max, mert nem ettől fog elhullani. Ezt pedig normális ventikonfiggal bármelyik közepes vagy jobb ház tudja úgy, hogy halk is maradjon.
Nálam az utóbbi években megfordult Intel Xeon 1150, majd Intel 12.gen, majd egy ideje AM5 konfig. Ezeket pakolgattam különböző Lian-Li házakba, de volt Antec, Chieftec kocka, Kolink Citadel (gyereknél még mindig teljesít), Thermaltake, Aerocool, Asus, Corsair, Fractal, Montech, NZXT (H6 van jelenleg) stb ház, de még egy Kolink Satellite mitx (ebben ül az ős 1150) még egy Jonsbo Z20 picike is. Kivétel nélkül mindegyik gépet össze tudtam úgy merni, hogy halk legyen és elfogadhatóan hűvös. Akkor miről beszélünk?
A halkságról csak annyit, hogy ha valaki háklis rá, az én vagyok. Külterületen lakunk, az állatok a legnagyobb zajforrás, a szobám kb. olyan süketszoba éjjel, hogy azt hallani, ha egy kaszáspók kakkant egyet.
Igen, aláírom, ez esetenként nem kis tervezgetést és nem egyszerű alkatrész-választást jelent, de megoldható.
Igen, a kiindulás továbbra is igaz, a jól szellőző brutál méretű ház kevés és nagy ventivel a legjobb, csak nem kell elszállni, mert ettől még simán jó / élhető / halk / megfelelően hűvös tud lenni egy átlag bármi, vagy akár egy extrém kicsi konfig is is.
Tök jó példa az Asus AP201, ami egy ugyan nagyobbacska, de mATX ház, de brutál jó GPU és teljesen jó CPU hőfokokat tud produkálni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Jogos, viszont a legtöbb esetben 140mm is bőven elég és rengeteg mATX ház van, ami legalább olyan jó hűtéssel, elrendezéssel bír. Csak arra célzok általánosságban azért nem kijelenthető egyik jobb, mint a másik ilyen téren.
-
BigBear
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Igen, általánosan ez igaz is.
Másrészt kb. kukiméregetés már ez a szint is.
A legextrémebb konfigokat leszámítva kb. bármelyik középkategóriás mATX vagy ATX házban is normálisan üzemeltethető szinte minden.
[Montech X5 Gaming Stress Test]
Nem ez a ház a lényeg, csak egy link az eredményekre. CPU stess nagyrészt 50-70 °C között, GPU meg 70-80°C között. Igen, van ami kilóg le,- vagy felfelé, de a zöme szépen belefér. Kb. bármelyik megfelelő és biztonságosan üzemeltethető bennük a kapható holmik 90%-a. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Nagyobb házba nagyobb lapát fér, nagyobb lapát több levegőt tud megmozgatni ugyan azon a hangerőn, vagy ugyan annyit jóval halkabban. Másrészt nincs összezsúfolva minden, szabadabb a légáramlás bent.
Ezen kívül személyes preferencia, ház rendelkezésére álló hely és esztétika kérdése.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Megfordítva a kérdést mi értelme ATX háznak és lapnak, ha nincs kihasználva?
Szóval ugyanúgy építhető mATX lap+ház párosba ugyanolyan erős, jól szellőző gép.
Kivéve extrém vízhűtésnél és egyedi konfignál szvsz. -
BigBear
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Itt nem attól furcsa a konfig, hogy mATX a lap, hanem attól, hogy egy fehér házba beleraktál egy fekete konfigot. Fehér ház, fekete lap, rózsaszínes ventik, meg fekete VGA piros leddel. Hátööö...
Nekem ugyanez a H6 ház van, csak fekete, fekete mATX konfiggal és egységes lilás világítással. Egyáltalán nem néz ki így furcsán. -
válasz
parandroid
üzenetére
Megfelelően nagy házban az ATX lap is elveszik . Egy TT WP200 ban így nézett ki anno
-
parandroid
félisten
Egyetlen hátránya van a mATX háznak, hogy ha később upgrade-elnél, akkor sem vehetsz bele ATX lapot, ha azt szeretnél majd. Hűtés/szellőzés szempontból annyi a teendő, hogy olyan házat kell venni, ami jól szellőzik, ez simán lehet mATX is, a fontos, hogy legyen sok mesh panel, és minél kevesebb zárt (teli fém, vagy üveg panelek). Innét kezdve már csak körbe kell pakolni ventikkel.
p
-
mm779
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi a választ! Azt írtad, hogy "Hűtés szempontból sok értelme nincs a dolognak", akkor ez azt jelenti, hogy akár lehet a ház mATX-es is és akkor is ugyanolyan jól fog szellőzni a ház és halk lesz a gép? Mert egyébként az mATX-es házakat jobban kedvelem a kompaktsága miatt és akkor inkább olyat vennék.
-
parandroid
félisten
Simán mehet a mATX lap ATX házba, semmi baja nem lesz, csak nagyobb házban esetleg furán néz ki, hogy alig van benne valami. Ha ez nem szempont, meg hely is van bőven, akkor már csak azzal kell megbarátkoznod, hogy a mATX lapokon a méretéből adódóan kevesebb foglalat, illetve csatlakozó van.
Hűtés szempontból sok értelme nincs a dolognak amúgy, egy bizonyos határ fölött ez. em számít, ne legyen túlzsúfolt a gép, és ennyi, de ez sima ATX lappal is megoldható, ha nem nagyon kompakt a ház.
Én próbaképpen tettem már showcase házba is mATX lapot, elég hülyén néz ki.
A végső állapotához képest meg aztán főleg, de akkor már ATX lap került bele, AIO, meg függőleges VGA tartó.p
-
mm779
tag
Sziasztok!
Ez lehet elég amatőr kérdés lesz, de egy meglévő mATX-es alaplapot (és a hozzá kapcsolt alkatrészeket) ATX-es házba tenni jó ötlet szellőzés / hűtés szempontjából? Vagy inkább tegyem mATX-be, mert akkor jobb a szellőzés? Melyik kombináció az előnyösebb? Új ház vásárlásának okán kérdezem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PuffyMinnie
üzenetére
Értelek, de itt mi a szerepe az alaplap széle és a gépház eleje közti távolságnak azon kívül, hogy elférjen 430mm-es kártya? 350mm bőven elég lett volna, persze akkor szélesebb kivitel kell a táp miatt.
Biga123
Attól még jól bemutatja a házakat, végig kell tekerni.
-
Biga123
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Jobban is teszed , ettől a sapkás gyerektől a bögréjével, kiégek.
-
parandroid
félisten
válasz
junpet
üzenetére
Köszi. A videot igy sem nézem meg, de így már legalább tudom, hogy erről van szó: Phanteks XT M3. Illetve legalább nem spamel ezer reklámmal az a fos. Bár ez a yewtube sem sokkal bizalomgerjesztőbb…
p
-
junpet
tag
válasz
parandroid
üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nem rossz, de sajnos túl hosszúra sikeredett, nem tetszik így a belseje. [link]
Amúgy YT Premium a megoldás.
-
parandroid
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Abbol a szempontbol mindegy, hogy úgysem nézek semmilyen jutub videót, de akkor legalább a nevét tudnám, és keresnék valami infót róla, amit írástudók készítettek olvasni tudóknak.
p
-
CriticalHit
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Brave vagy böngésző + valamelyik jobb reklámblokkoló és nincsenek reklámok.
-
parandroid
félisten
válasz
CriticalHit
üzenetére
Rendes link nincs? Nem sok kedvem van a 1,5 perces oralbé reklámhoz…
p
-
CriticalHit
addikt
Kétkamrás mATX, 7x120-as ventivel és RTX5070Ti-al. [link]
Baráti áron. -
Att1la.
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Sajnos az Arctic ventik már csak ilyenek, otthon van vagy 30db vegyesen és mindegyiknek van hangja, nálam is keryeg jó pár. Még a A12x25 G2-ből is ketyeg 3db.
-
Frenk
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Az opikai meghajtó lényeges lenne és a GPU limit se legyen (400 mm).
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
Egy "THERMALTAKE V3 BE" leváltásához kérnék segítséget.
1. Mennyit szánsz a házra_ 25e környéke
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő): ASUS PRIME B550M-A, AMD Ryzen 5 5600, Alpenföhn Brocken ECO Advanced 120mm , ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER OC Edition, 1 optikai meghajtó, 3 HDD,
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb): RGB nem fontos, jó szellőzés a lényeg, legyen hely.Az alábbit néztem ki, mely szerintetek megfelelő - szellőzés, minőség?
[Cooler Master MasterBox E500 ODD (MCB-E500-KG5N-S00)]
Láttam, hogy csak 2 HDD fogadóképes - esetleg megoldható adapterrel még egy HDD beszerelés?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy Lian Li O11 Air Mini-hez hasonló kétkamrás házat amibe elfér 360-as radiátor? Nem körbe üveg. Max ha abból is van jól szellőző verzió.
Árba 40-50e körül.
CPU: 9800X3D
VGA: 9070XT -
knoxhu
senior tag
válasz
knoxhu
üzenetére
Bocs lejárt a szerkesztési idő.
Deepcool CC560 V2 vagy Zalman N5 OF esetleg? Mindkét laphoz jó lenne ahogy látom. -
knoxhu
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi, de sajnos ezek túl vannak kicsit a kereten.
Ajánlottakat böngésztem az összefoglalóban, ezek közül valamelyik?
- Montech X3 MESH Black (ATX, mATX) 20k
- Aerocool Hexform-G-BK-V2 (mATX) 15k#86143 abridabri válaszod alapján akkor ezek közül bármelyik jó lehet?! de inkább a Montech mert az nagyobb.
-
válasz
knoxhu
üzenetére
Az nem vészes ,max 180W , ha nem is tervezel erősebb kártyát akkor gyakorlatilag bármilyen házat (amiben fizikailag is elfér a vga és a cpu hűtőd ) vehetsz; nem fog túlmelegedni.
A pontos CPU-t is efelejtetted megemlíteni ,de az AM5 ök amúgy sem fogyasztanak sokat.
Ha van elég helyed én mindenképpen ATX házat vennék,hogy a későbbi fejlesztéseknél ne korlátozzon a beépíthető alaplap mérete. -
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni kérlek tippet adni az alábbiak szerint?
1. Mennyit szánsz a házra: 20-25 ezer Ft, inkább 20.
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő) MSI B650 GAMING PLUS WIFI vagy ASRock B650M-HDV/M.2
a hűtő mindkét esetben ID-COOLING SE-214-XT PLUS. Tudom hogy különböző méretű a két lap, kérlek adjatok két különböző ajánlatot ha van rá mód.
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb): nincs ilyen. -
CriticalHit
addikt
válasz
Derron
üzenetére
A Fractal Design North különösen a javított XL változat a kifejezetten jól szellőző házak közé tartozik. A túlárazott BQ! helyett inkább választanám a Thermalright Phantom Spirit 120 vagy a Peerless Assassin 120/140-t. A 9800X3D-hez már esetleg megfontolható egy Arctic Liquid Freezer II/III 360 is.
-
Maddrive321
tag
Sziasztok, MONTECH HS01 PRO vagy HS02 PRO házzal van valakinek tapasztalata, elég új házak sok mindent nem talátam róluk, de tetszenek, köszi
-
-
bbmt
senior tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
PWM vezérlésen vannak kb 35%-on mennek, de most már kiderült, hogy a CPU hűtésnek van kotyogó hangja.
-
-
Derron
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszönöm
Az új Fractal designe ház egy árban van az általam linkelt verzióval, így azzal szerintem nem tudnék spórolni. Igazából a szoba ahova kerülne fehér és tölgy bútorok uralják, így ebbe a környezetbe igen jól nézne ki ez a ház, ezért is esett rá első körben a választás. A kérdés, hogy megfelelően szellőzik e egy gamer/munka gépnek? Elképzelhető, hogy a dark rock 3 helyett egy vízhűtés kerülne bele, így talán jobban járna a levegő a házban. Az általad linkelt ventilátorokkal pedig körbe raknám, hogy minél nagyobb legyen bent a légmozgás.
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Most egy Montech Air 100 házam van, benne elöl 3 hátul 1 ARCTIC P12 PWM PST ventikkel.
Nekem ez így hangos, hallom a ventik ketyegését is. Lehet ezen esetleg halkítani, vagy egyszerűbb venni egy jobb/másmilyen házat? -
Anonymus23
veterán
Vannak olyan ventilátorok, amiket sorba lehet kötni, pl az Arcticnak a P14 PWM PST.
A második gép egy Fractal Design Define S, az viszonylag nagy ház, de amikor lecseréltem az összes ventit a fentiekre és még kapott 2 újat (4+2), akkor azért jelentősen halkabb lett az egész (mármint ugyanazt a hőfokot halkabban tudja, terhelésen sem zúg úgy mint korábban). -
mm779
tag
válasz
proci985
üzenetére
Az alaplapom specifikációja szerint:
Internal I/O Connectors
- 1 x 4-pin CPU fan connector
- 3 x 4-pin system fan connectorsElvileg már van 1 CPU fan és 2 system fan a gépben (1 elől és 1 hátul). Akkor jól gondolom, hogy már csak 1 extra ventiállátort tudnék betenni a gépbe?
Mert ha igen, akkor valószínűleg az nem sokat segítene a hűtésen, jól gondolom?
-
-
mm779
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Rendben, köszi szépen a segítséget!
-
parandroid
félisten
14000 ilyen ház van a piacon, ami megfelel az alább leírtaknak, mindenféle méretben, a jobbak között a fractal (meshify, vagy pop air), a be quiet! (500, 501), az nzxt (H3, H5, H6), a lian li (205, 217, 217), corsair bármelyik airflow háza, de ezek csak a személyes kedvenceim, tényleg millió gyártó van, és mindegyiknek mindenféle cucca, szóval szellőzést szem előtt tartva nézz ki párat, ami tetszik, és igazából kész is vagy, de visszajöhetsz megkéredezni, hogy az biztosan jó-e, vagy tudunk-e esetleg hasonlót, ami ilyen, csak még jobb.
p
-
mm779
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi a választ! Esetleg konkrét típust tudsz ajánlani? Számít, hogy ATX vagy mATX halkság szempontjából? Paraméterek: [link]
-
parandroid
félisten
Ez egy remek kis ház egy böngészős, vagy irodai konfignak, de játékgépnek teljesen alkalmatlan. Gyakorlatilag fuldokolnak benne az alkatrészek, sem bejutni nem tud friss levegő, sem távozni nem tud a meleg. Mindenképpen cserét full mesh előlapos, és mesh tetős példányra, elöl 2-3, hátul egy ventivel. A következő lépés a proci hűtő cseréje lenne AIO-ra, nem is a nagyobb teljesítményű hűtés, hanem a házban szabadabb légáram miatt. Fentre mehetne egy 240/280-as radiátor, és akkor a VGA hője is szabadon távozhatna, illetve elölről is bőven érkezne friss levegő.
p -
mm779
tag
Sziasztok!
A korábbi kérdésemhez kapcsolódóan pár képet csatolnék. Így néz ki most a gépházam belülről (2017-ben vettem - mATX): FRACTAL DESIGN Define Mini C fekete

Mint látható, nem túl sok a hely és ez sajnos meg is látszik / hallatszik játékok alatt: maximum grafikán 90+% GPU kihasználtáság mellett 78%-on pörög a GPU ventillátora és így is csak kb. 73 fokig bírja lehűteni a GPU-t, és emellett nagyon hangos a gép, ha rajtam van a fejhallgató, akkor is hallom, hogy süvít rendesen.

A kérdésem az lenne laikusként, hogy a meglévő házamat fel lehet vajon turbózni (pl. extra ventillátorokkal), hogy halkabb legyen? Vagy mindenképpen új ház kellene?Ha mindenképpen új ház kellene, akkor ezek lennének a paraméterek: https://prohardver.hu/tema/milyen_hazat_2/hsz_86112-86112.html
Mit tanácsolnátok?
Köszi előre is a segítséget!
-
CriticalHit
addikt
válasz
Derron
üzenetére
Arctic P12 Max, Arctic P12 Pro.
Mindkettő jó ház. Szerintem a fapanelek miatt feleslegesen túlárazott a FD North. Inkább venném az új [link] vagy a szintén idei de drágább [link], illetve itt van még a léghűtés bajnok [link] vagy a bátyó [link], [link], illetve a kiváló ár/érték [link] és a [link].
AZ ARGB vezetéket pedig nem kötöd be ha nem szereted vagy zavar a csiriviri.
-
mm779
tag
Sziasztok!
Meglévő konfigomhoz szeretnék ajánlást kérni egy új házhoz, mert amikor maximális terhelés alatt van a videókártya (játékok alatt) akkor nagyon hangos a gép, kb. egy halkabb porszívó szintjét hozza (80+% százalékon pörög a GPU ventillátor, de így is csak kb. 74 fokra tudja lehűteni a GPU-t).
Jelenlegi házam (2017-ben vettem - mATX): FRACTAL DESIGN Define Mini C fekete
1. Mennyit szánsz a házra
Kb. 50k HUF, de ha nem sokkal többért van nagyon jó vétel, akkor jöhet az is (lehetőleg újonnan)!
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)Alaplap: MSI B350M Mortar (MS-7A37)
CPU: AMD Ryzen 5700X
CPU hűtő: Deepcool AG620 univerzális CPU hűtő (R-AG620-BKNNMN-G-1)
GPU: ASUS GeForce RTX 4070 DUAL 12GB GDDR6X OC
Táp: Chieftec PowerUp 650W 80+ Gold
RAM: 2x8 GB DDR4-3200 (Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16)
SSD #1: CRUCIAL 275GB MX300 SATA3 2,5" CT275MX300SSD1
SSD #2: CRUCIAL 2TB MX500 SATA 3 2.5" CT2000MX500SSD1
HDD #1: SAMSUNG HD502IJ (500GB)
HDD #2: SAMSUNG HD501LJ (500GB)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)- A legfontosabb, hogy legyen a lehető leghalkabb a gép maximális terhelésnél is.
- Ha a fenti követelmény megoldható mATX házzal akkor azt preferálnám, de ha nem akkor jó lesz az ATX ház is.
- Ne szűrődjenek ki belőle fények (pl. RGB, Gamer fények).
- Előny ha fekete a ház.Illetve még annyi, hogy ha a mostani házamat meglehetne moddolni (pl. extra ventillátorokka)l, hogy halkabb legyen, arra is vevő lennék, nem feltétlen ragaszkodom a házcseréhez.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Derron
senior tag
Sziasztok,
Új gépet szeretnék vásárolni, és ehhez szükségem lenne egy házra.
Ezt a 3 típust néztem ki:
[link] Corsair Corsair 3000D RGB vagy a sima [link]
[link] FRACTAL DESIGN North TG fehérKeret: 50.000ft
2db 3,5" HDD nek kell helyet kapnia.
Ami a gépbe kerülne:
B650-plus alaplap (Asus TUF vagy MSI B650 GAMING PLUS vagy Gigabyte 650 Eagle AX)
VGA: GIGABYTE GeForce RTX 5070 WINDFORCE OC [link]
CPU: 7800x3D
Hűtő: [link] BE QUIET! Pure Rock Pro 3 feketeRGB nem szükséges, attól tartok, hogy nem fogom tudni a sok villogó vackot vezérelni, és a gép a szivárvány minden színében fog össze vissza villogni. Ha be tudom állítani a dolgokat egyszínű zöldre, vagy vörösre akkor jöhet.
Alap corsairnél további ventilátorok beszerzése is szükséges, tudnátok ajánlani?
-
parandroid
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Csak ne kövesd el azt a hibát, hogy mutatsz neki egy NZXT H6 buildet, mert úgy jársz, mint én, neki meg olyan szép gépe lesz, mint a lányomnak (csak valszeg nem rózsaszín).
p
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi, én is így gondoltam, csak azt hittem van valami turpusság a háttérben, ami miatt ez nem kerül elő, rákerestem, még említés sem volt. De akkor veszek neki csilli-villit, mert "az néz ki jól".

-
parandroid
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
A csili-vili, és a sima között annyi a különbség, hogy az előbbinek ledek is vannak a ventilátorokban. Ez a szellőzést a legkisebb mértékben sem befolyásolja. A 12, és 14-es ventis között pedig ahogy látom, csak a ventik mérete. Itt szerintem no brainer, higy a 14-es a jobb, ugye sima matek (fizika), hogy a nagyobb ventiátmérővel azonos fordulatszámon nagyobb a légszállítás. Már ha a ventik design-ja is azonos, és ebben az esetben szerintem ez a helyzet. Szóval én a 4x14-es ventis világítósat venném.
Az ár egy fura dolog, általában az is közrejátszik, hogy melyikből milyen mennyiség fogy, illetve épp milyen akciók vannak, vagy esetleg a kevésbé népszerűt nem viszik, ezért korábbi beszerzés, és beragadt az ára is, meg ilyesmik. PC alkatrészeknél gyakran előfordul, hogy a jobb az olcsóbb, ennek örülni kell, és kihasználni.
p
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok, fórumtárs ajánlására letettem a voksom egy Chieftec Apex Air mellett. DE: láttam, hogy vannak belőle más verziók is. A 12 éves fiamnak építek gépet, és eléggé mást gondolunk a "szép" alatt. E maitt felmerült bennem, hogy jó választás lenne-e ennek a családon belüli másik változata közül valamelyik:
CHIEFTEC APEX LUMO GA-01B-L-OP
vagy
CHIEFTEC APEX GA-01B-TG-OPEzek tulajdonságban megegyeznek az alaptípussal, csak a karácsonyfa-effekt a más? Illetve láttam, hogy a Lumo még minimálisan olcsóbb is. Mi ennek az oka?
Amit láttam, hogy a Lumo 140-es ventikkel van felszerelve, amikhez van vezérlő, az alaptípussal ellentétben 4 venti van, nem 3, illetve üveg az oldala. Mégis olcsóbb.
A drágább típus szintén 120-as ventikkel van, de ez PWM-es ennek nem csak az oldala üveg, hanem az eleje is.
Lényegében 31K, 32K, 35K a házak ára az ipnon-on, így elhanyagolható a különbség. Számít, hogy melyiket veszem? A 2 csilli-villi változat valamiért adott esetben nem ajánlott?
-
Att1la.
őstag
válasz
oroszLajos
üzenetére
A sima van neked vagy a fa verzió? Ha a fa, akkor az igazi vagy valami fólia?
-
BogyóBP
veterán
válasz
oroszLajos
üzenetére
Phanteks Evolv S2-t is érdemes megnézni, kisebb mint az X2 és azt az idióta buta talpat is elhagyták...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Apple iPhone 15 128GB fekete
- Gamer/streamer mikrofon, állvány, deck és USB HUB kitűnő árakon!
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Black-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4845
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

A gyakorlatban meg a normál élettartam alatt tök mindegy, hogy a proci / VGA terhelés alatt 50 vagy 70 fokos, ha mondjuk 95 fok az üzemi max, mert nem ettől fog elhullani. Ezt pedig normális ventikonfiggal bármelyik közepes vagy jobb ház tudja úgy, hogy halk is maradjon.
A