- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Burt1793
üzenetére
Hagyjuk a 430-at. A COOLER MASTER hivatalosan meg is írta ezzel kapcsolatban, hogy csak ide hozzánk (fejletlen országokba) szállítanak ilyen gagyi CM-eket:
"Ezek a házak a legalsó kategóriába tartoznak (K350, K280, N200, 352 stb.) a legtöbb fejlett országban ezekből retail (vagyis közvetlen értékesítés) nincs, csak OEM, vagyis ezeket csak összeszerelők használják. Itthon sok kivételt teszünk."
-
Burt1793
veterán
-
törölt tag
Akkor nem akartam, de most úgy döntöttem hozzáfűznék pár dolgot:
"Optikai meghajtó csavarmentes rögzítés annyira lötyög, hogy kihagytam, és csavaroztam a dvd írót.
Shell írta is a tesztjében de hogy ilyen vacak arra nem számítottam."Ne hogy azt hidd, hogy más 20 ezer körüli házban ezek olyan nagyszerűek lennének. Szinte az összes csavarmentes übergagyi, ajánlott csavarral rögzíteni az ODD-t, ha valakinek még van ilyen.
"Lötyög a HD tartó is, de nálam azért mert a keretet tartó csavarokról eltűnt a menet. "
Ha eltűnt a menet, akkor lehetséges hogy az előző felhasználó eltüntette (elcseszte). Egy használt házat vettél, szóval nem értem miért vonsz ebből le konzekvenciát. Nem a boltból hoztad ki a házat. Félre vezeted a vevőket. Lehet hogy valaki megveszi, vigyáz rá és baromira nem tűnik el a menet...
" A felső rész levétele tényleg könnyű, csak az a bibi hogy ha van fenn is két venti akkor azokat is kell pakolni szereléskor"
Ahogy Te is leírtad, Neked szerintem még a jó is szar. Adott egy ház, ami egy plusz szolgáltatással rendelkezik, de te ezt is képes vagy félremagyarázni.
"Vagy az illesztés túl pontos, vagy csak szarul vannak rögzítve az usb csatlakozók nem tudom, de nálam a két sima usb csati már elrepedt közép tájékon."
Szerintem túl pontos az illesztés és neked sikerült nem odafigyelve elrepeszteni.
Másnak repedt már el? Van itt elég sok Midgard II felhasználó, sohasem írtak még ilyent..."Hátul elég sok hely van, ha ennél kevesebb lenne komoly gondban lettem volna a kábelekkel. "
Itt sem tudom miről beszélsz... ha én akkor valaki tudja, hogy a 24 mm wiring space az bőségesen elég, én még a 18 mm-es FD3k-ban is tudok szerelni. Szóval nem lettél volna semmilyen gondban ha éppen 22 vagy 20 mm "csak" a wiring space.
(Itt jegyezném meg, mekkora vitát inzultált múltkor a Merc Alpha, amiben 6 mm a wiring space. Na velük vitatkozz, mert szerintük még az is ELÉG!!!
" képeken nem a végleges verzió látható, mert a cpu táp kábelom rövid lett, ezt kénytelen voltam elölről bekötni"
Lehet hogy szerinted ez is a ház baja? Rövid a táp kábeled, vagy mert épp nem vettél 300 Ft-os 4-8 pines táphosszabbítót?
"Én kénytelen voltam a cpu hűtő hátlapját szigetelőszalaggal rögzíteni, de így is bűvészkedni kellett szereléskor. Tudom vannak páran akik becsukott szemmel kikapják az alaplapot"
Akkor szembe jutott, hogy lehet talán épp rám gondolsz. Jelentkezem!
Igen, 3 perc alatt kiszedem az alaplapot bármelyik házból.
Sokkal fontosabb dolgok is vannak szerintem egy ház paraméterei között, mintsem hogy mekkora a CPU service hole... amúgy is utálok úgy bordát szerelni, hogy benn van a házban az alaplap.ui: a porszűrők miért is vicc kategória?? hiányzik belőle a pollen betét?
-
gellei
aktív tag
Visszamentem a tapasztalataidhoz, egy kicsit elbizonytalanítottál.
Már-már a Midgard 2 lett volna a befutó, de most kicsit bizonytalan vagyok.
Midgard 2, Arc Midi 2 esetleg Carbide 300R, fogalmam sincs.
FDC 3000 is rezonál?
Engem a kinézet nagyon nem érdekel, csak, hogy halk és hűvös legyen. -
-
emre
veterán
válasz
patomi
üzenetére
Maradjunk annyiban hogy tudnia kellene, csak az nem mindegy hogy mi és mit szabályoz, mert adott esetben rosszul ismerhetik fel a fordulatszámot. Nálam egy Z68-as asrock lap van és a bios venti szabályzó része így néz ki. [link] Ezekből csak a cpu a pwm-es, a többi 3 pólusú.
Ugyan ez axtu-ból nézve [link_1] link_2 -
Gery15
addikt
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Tegnap beköltöztem a CM N200 házikóba. Kábelmenedzsment tényleg szűkös, de ennyi pénzért számomra megfelelő, főleg, hogy nem fogom havi szinten szétszedni. A két gyári ventivel viszont meggyűlt a bajom! A házzal együtt egy új konfig is színre lépet, ez az első egérel is használható "BIOS"-os gépem, szóval kezdő vagyok.
A CM oldala szerint a XtraFlo ventikkel van szerelve. (nem tudom ennek mennyi a valóság alapja) 600-2000 közötti fordulatra képesek. Bios-ban viszont nem tudtam ~1200 alá vinni a fordulatot és így számomra igen csak hangos a gép

Procinál és a Chassis FAN-nál is a - Silent Mode- van belőve. Mit javasoltok? Tudna nekem ebben segíteni valaki?
T -
szacsee
nagyúr
válasz
Graffman
üzenetére
Ha teheted inkább vezetékezz.
Parkettaszegélyből kapni olyat, amiben a vezetéket el tudod rejteni, illetve ha ügyesen fúrod a falat akkor csak a lyuk méretű vakolat lesz a túloldalon is, ami könnyen elrejthető.
Wifivel macerásabb:
1, Minden fal kb felezi a jel erősségét, igaz nem mindegy, hogy gipszkarton, beton, tégla vagy vályog.
2. Itthon ha wifizem (stick TPLink 722N), akkor 400KB/s a max letöltés 1MB/s helyett (kábel). (egy műanyag roló van csak útban az antenna és a stick között)
Wifi kártyával lehet jobb lenne a helyzet, de a falak továbbra is csökkentik az átviteli sebességet és a pinged sem lesz az igazi, ha játszol. -
Sziasztok, a segítségeteket kérném házvásárlás terén.
Kb 20at szánnék rá, a hűtés nagyon fontos szempont (sajnos a mostani házamban nem tudok lehűteni 2db 6970est). Két házzal szemezgettem eddig, mégpedig:
CORSAIR Carbide 300R
COOLERMASTER RC-610-KKN1 Centurion 6
Melyiket választanátok, esetleg tudtok jobb alternatívát?
Előre is köszönöm! -
cor
őstag
válasz
üzenetére
692 v 693-rol volt eddig szó, ebben meg nem látni mindkettőt
de itt van egy másik akkor ahol összehasonlíthatóak
vmint ha és amennyiben marad az eredeti kritérium a két db radira, akkor nem tudom perpill mi másba lehet tenni 27ezerig?
ha már nem akkor ott a midgard2, s kész
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Kb. hasonló konfigot szeretnék én is összerakni, mint Graffman kolléga. Nem lesz tuning, meg semmi egyelőre, csak az intel gyári hűtője lesz lecserélve valam normálisabbra.
Én egy Fractal Design Core 1000-t néztem ki. Cél, hogy ne legyen túl nagy, de azért jól szellőzzön. Tudtok nekem hasonló árban és kategóriában valami alternatívát mondani? Márka mindegy. CTG-500 lesz benne, úgyhogy lehet alsó tápos is.
Köszi előre is

-
-
Graffman
csendes tag
Úgy olvastam, hogy nem a legmegbízhatóbb, de ha neked más a véleményed/tapasztalatod akkor szívesen olvasom

-
Graffman
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új PC-t de nem vagyok benne biztos, hogy minden királyul elfér-e. Ezért szeretném a segítségeteket kérni! Íme a leendő config:Gigabyte B85M-D3H
Intel Core i5-4570
MSI GTX660 2GB DDR5 N660 GAMING 2GD5/OC
Kingstone HyperX PNP 8 GB
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Chieftec CTG-500-80P
Asus DRW-24F1ST DVD íróEzt a házat néztem ki magamnak: Cooler Master K380 RC-K380-KWN1
Illetve szeretnék még venni, egy wlan kártyát, de nem értek hozzá, hogy melyik a megfelelő és hogy elfér-e a VGA alatt. A routert és a gépet 2 fal választja el egymástól, de nagyon közel vannak, kb 3 méter.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
Ebben a tesztben gyenge a CM 690 III és a Define R4 is:
http://www.xtremehardware.com/recensioni/case-e-modding/cooler-master-690-iii-l-erede-di-una-fortunata-serie-201311119230/?start=7 -
-
emre
veterán
válasz
gellei
üzenetére
Az első és a felső rács rezonál néha. Sajnos a porvédők ez alatt vannak, 2-3 szerelés után a rács fülei elgyengülnek, és emiatt rezonálhat. Már gondolkoztam azon hogy valami könnyen oldható ragtapasszal vagy mágnessel rögzítem őket. Én a két gyári ventit egy ellenállással bekötöttem előre mert egyébként feleslegesen pörögtek. Ebből az alsó hűti a két vinyót a felső szabadon fúj be. A vinyók elég hűvösek.Hátul valami silent12-es ventik vannak amiket kaptam a házzal. Ez a kettő fúj kifelé. Az összes ventit az alaplap vezérli, mert egyrészt van rá lehetőségem, másrészt a ha a hátsó gyári szabályzóra kötöm bármelyiket is akkor nem látom a fordulatszámát, mert az molexről kapja a tápot, és a ventire már csak két szál megy.
A bele jelenleg:

Ha érdekel felteszem az oldallapot és úgy is nézek hőfokokat.
-
zoltan6
addikt
válasz
gellei
üzenetére
ShellKretor irása alapján döntöttem a midgard 2-re annak idején,igényes ház,kellemes gumírozott felülettel,könnyű szerelhetőség,pozitív hogy az alsó és a felső ventillátorok a házra vannak csavarozva,ezáltal könnyen leszedhető az előlap és a fedlap porszivózáshoz,takarításhoz,rengeteg csavar van hozzá,kényelmes kábelmenezsdment sok rögzítési ponttal,igényes a hozzáadott 2db ventillátor a hozzávaló fordulatszabályzóval,én a hátsó ventillátort beraktam előre,hátra pedig a régi házamból kiszedett noctua-t raktam.praktikus,hogy a tetejét le lehet szedni a szereléshez,ezálltal könnyebben hozzá lehet férni mindenhez.
Összességében megvagyok vele elégedve,van ablakos oldallapos verziója is,de külön is lehet hozzá venni.kicsit olyan nagy batárnak tünik a ház,viszont jól szellőző halk,a tetején van sata dokkoló is,én nem igazán használom.
végül pár kép a házról:
xigmatek midgard 2
a második képen a régi coolermaster centurion 524-es házam igénytelen belseje látható. -
gellei
aktív tag
Midguard 2 vagy FD Arc midi 2?
Most láttam, hogy elérhető áron lenne számomra az arc 2 is?
FD házad kinézetre tetszenek, csendes, jól szellőző házat szeretnék. -
geri1111
tag
Sziasztok.
Mostanában tervezek új gépet összerakni.Mit szóltok a Zalman MS 800 Pluszhoz?
Köszönöm a segítséget. -
zoltan6
addikt
válasz
Laybee
üzenetére
pedig nagyon jó ház mindkettő,nekem midgard 2 van,most ismerősnek rakok össze gépet fdc 3000-et választott hozzá,nekem kinézetre jobban is tettszik már így utólag a fdc3000,nincs olyan nagy batár kinézete.leírnám a tapasztalataimat róla.
mindkét ház nagyon minőségi,a midgard 2 talán jobban szerelhető,de a fdc3000-el sem volt semmi gond,az alaplapi csavarok nekem is nehezen mentek bele,de ez nem gond,úgysem lesz többet szétszedve,meg legalább nem tekeredik ki az alaplap kiszedésénél.nekem volt hozzá kis müanyag kulcsom,amit a midgard 2 höz adtak,most jól jött.
Csavarokban bővelkedik a ház,pozitívum a 3 hozzáadott gyári igényes fehér ventillátor,és a ventillátor szabályzó,viszont az első ventillátorhoz ajánlatos hosszabbító zsinórt szerezni,ha sűrün le kell szednünk portalanitani,mert kb.5 cm-ert enged(legalábbis én úgy tudtam csak igényesen elvezetni hátra a szabályzó kábeleit) azt is úgy hogy elforgattam a ventillátort 90 fokkal.a másik negatívum az előlapi audió csatlakozó rövidsége,nagyon passzosan ért oda az alaplapi aljzathoz,kicsit alá kellet tenni az alaplap alá,hogy valahogy kinézzen,kép róla:
összességében nagyon jó ház a fractal design 3000,jól szerelhető,tágas szellős,jól néz ki,igényes anyaghasználat.
végezetül néhány kép a szerelésről,még nincs teljesen kész,hátul le kell szépen kötözni a kábeleket,meg elrendezgetni,csak még várok 1-2 alkatrészre.
fractal design core 3000 összeszerelése -
akalamago55
csendes tag
Sziasztok! 25.000 Ft környékén jó házakat tudtok mondani? Játékra használnám. Eddig ezeket találtam jónak: Zalman Z11 Plus, Xigmatek Midgard II, Corsair Carbide 300R Windowed (nekem ez a legszimpatikusabb) és Gigabyte GZ-G2 Plus.
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Először az árral kezdeném!
20-25k +1,2k még belefér(het). Van egy konkrét kiszemeltem Cooler Master CM 690 elég régóta bele vagyok szerelmesedve, csak most szántam rá magam, hogy tényleg vegyek valami kis kuckót.
Azóta van ennek már több fajtája.Kritériumok:
- Minőség nem ártana ennyi pénzért, ne valami elhajló vékony fos lemezből legyen.
- 30cm VGA-kat betudjak szerelni gond nélkül.
- Alsó tápos, bár ez már alap szerintem.
- Előlapi USB portok 3.0-ásak.
- Tágas, jól szellőző.
- Belső festése fekete (matt).
- Kábel menedzsment nagyon fontos.
- Később vízhűtést tudjak beleszerelni.
- 12cm ventiket fogadjon.
- Plexi oldallap nem érint.Köszönöm annak, aki vet egy pillantást a postomra és segít.

-
Laybee
őstag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan házat, ami jól szellőzik és stabil. MidgardII és a FDC3000 nem tetszik. Köszönöm előre.
-
törölt tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ne:-)
Ar novekvoben probaltam felsorolni kategoriankent par hazat, egyebkent ajanlas nelkul. -
andaman
tag
válasz
andaman
üzenetére
Csak a rács fém, látom.
A Carbide Series® 330R Quiet Mid-Tower Case házról várom a véleményeteket.
Gondolom ha elfér a DVD író az ajtó mögött, akkor egy beépíthető mobil rack is elfér síkban... -
andaman
tag
-
törölt tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Hat van halkabb is es huvosebb is. Olcsobb nem biztos:-)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
CM Silencio 352 vállalható? Az összefoglalóban az ajánlottak között van elvileg.
-
Burt1793
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Az ashurához nagy ház kell, a cm elite 430ba pont befért.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Teljesen alap, olcsó alsó tápos házat keresek, fekete színben, amin van USB3 csati és nem mellesleg esetlegesen belefér egy Scythe Ashura venti egy ATX-es lapon.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv.
-
MrM94
addikt
Kivancsisagbol adna valaki velemenyt egy NZXT Phantom 530 rol?
-
gellei
aktív tag
válasz
üzenetére
Nagy kár, egész kellemes a külleme számomra.
Közben átgondoltam ezt a házvásárlás dolgot.
Nálunk télen nyáron nagyon meleg van, ezért lemondtam a hangszigetelt házról, mert az cuccaim élettartama nem kevésbé fontos, mint a gép csendessége.
Tehát akkor milyen házat ajánlanátok: 20-24 között amely nem hangszigetelt, jól szellőzzön, de csendes legyen, masszív, ne rezonáljon.
Egyébként eddig R4 lett volna a befutó, de 25-26 fokba nem merem megkockáztatni. -
gellei
aktív tag
Sziasztok!
Erről valakinek infója, vagy tapasztalata esetleg?
Corsair Carbide 330R CC9011024-WW -
baloghbalint
tag
Helló!
Egy Cougar AF-2 házat vettem a napokban pénteken jön meg de még csak most gondoltam arra hogy a Noctua nh-d14 hűtőm be fog e férne tud ebben valaki segíteni az oldallap nem lesz rajta szóval a magasság nem számít.Köszii

-
XmoD
senior tag
Sziasztok! Leledzik E-ATX meretu haz olcso arkategoriaban? 10-15k kozott. Ha igen akkor johetne par tipp

-
tknof1871
őstag
Üdv! Van könyv vagy oldal, ahonnan a házépítést meg lehet tanulni? Sok képpel:
-
nejad
aktív tag
válasz
üzenetére
ez itt a probléma, hogy kint az EU-ban a kereslethez igazodnak, itt nálunk (most idézek) Abszurdisztánban meg azt vesszük amit elénk raknak, FD r4 néztem ki nem ablakost érdekes módon minden honnan egyszerre tűnt el és érdekes módon mindenhol csak fehérben van nem ablakosban, ahol meg van esetleg pl varázslóhardverben ott meg 5k drágábban,
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
üzenetére
Én általában német nyelvterületről rendelek mindenfélét, és nagyon körül kell járni mi hol olcsóbb, mert van pár, akár több 10 euro különbség a sógorék és némethon között is. Ugye ez nagyban függ a rendelés értékétől is. Ritka eset, mikor magyarban olcsóbb.
A ház szolgáltatásait tekintve, és rápillantva a belvilágra általában rögtön lehet látni az árkategóriát is, legalábbis amit a boltnak be kellene lőni, de sajnos sokszor túlárazzák. Én is kb arra tippeltem volna max 16k.
Az utolsó kérdésed ugye költői volt?

-
törölt tag
válasz
drunkyboy
üzenetére
Helyt adok, nagyon túl van árazva.
Mondjuk a BlueChip-nél is 26 ezer, igaz hogy 18 napig hozzák
Azt mondanám a Zalman Z9 / Carbide 200 alá jó lehet,
úgy kb. 14 ezer a reális ár érte.
Lehet hogy drasztikus, hogy ennyire leáraztam, de én ezt gondolom.Szerintem jól gondolkodtam, mert a newegg-en 79$,
ami mondjuk 18eFt.
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811345032CasKIng.en meg 65 EUR:
http://www.caseking.de/shop/catalog/Gehaeuse/Midi-Tower-Gehaeuse/BitFenix-Shadow-Midi-Tower-schwarz::23887.html
Ami mondjuk 20 ezer.Ezt mondjuk nem értem, elviekben nekünk magyaroknak kevesebb a fizunk mint a németeknek vagy az amcsiknak, miért drágább akkor nálunk egy PC ház?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- LENOVO ThinkPad 13 - i7-7500U, 8GB RAM, 256GB SSD, új akku, számla, 6 hó gar
- 0perces Kolink KLA-003
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Évente egyszer én ki szoktam írni egy-egy lemezt. 
Lenne egy kérdésem CM Hyper Z600-as hűtőm van, ami ugyebár 160mm és nagyrészt a házaknak 160mm van megadva, ez most az alaplapi tálcától van mérve? Az, hogy pont ekkora a hűtőm jelent valami nehézséget? 
T

Vegyem inkább az elődjét?
Azóta van ennek már több fajtája.
. Eleg sokat tanulhatsz, ha van idod es kedved forumozni, kerdezni es azt megvalositani a gyakorlatban.
Busterftw