- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Pit
tag
válasz
grizlisandor #84591 üzenetére
Látod a hanyatló Nyugaton hogy viselkednek ☺️
Amúgy nekem már többszöri alkalommal segítettek. Na emiatt is kizárólag Fractal házakat használok. Nyilvánvalóan nem olcsók, de a vevő az első.Szóval hajrá Fractal!
-
xact
tag
válasz
varmi2 #84596 üzenetére
Írom a tutit.
Még nincs meg a konfig (atx lesz a lap), de vízhűtés lesz, és a cél az lenne ha felülre kerülne, akkor a memóriát ne zavarja.
nzxt h5 flow 2024-s megoldás már jó lenne, alulról 2 venti VGA-nak, meg M.2-nek, illetve elől/felül 3+2 venti vagy 3+3 faja lenne.
Meg hárklis vagyok a porra, azaz elől/felül kivehető porszűrőnek örülnék (mágneses lenne a tuti). -
xact
tag
Hali!
60K-ig melyik háznak jó a szellőzése?
Üdv. -
VanAzAPénz
aktív tag
válasz
VanAzAPénz #84586 üzenetére
Ahogy nézem nem nagyon pörög ez a topic.
-
Ezt megtaláltuk mi is, de első kézből mondom hogy az ő chartjaikon sem feltétlenül azt látom amit valósnak gondolnék: 13900K-ra írja hogy 295W, holott nekem egy sima 13900F is elfűt 340 wattot ha keményen tolom neki. OK, az tizenpár százalékkal több csak, de ennyi is pont elég, mert pl. ha 290 watton mondjuk egy 420as AIO megbírja 85-88 fokra, akkor 340 watton már trottyling van. És ebben a magasságban már 2-3 fokokért elég sok mindent újra kell tervezni. Simán van az hogy az ideálisnak mondható top helyre a 360-as radi felmegy, a 420-as meg már nem, vagy felmegy pull kofiggal topra a 360as, de push-pull felállásban meg már nagyon nem. És a 290 watt versus 340 watt a tervezős google sheet-ben simán jelentheti azt hogy 360-as helyett 420as AIO kell a setupba. Az simán lehet továbbegyenlő új case, új mindenlófasz. Ha meg már megvetted a mindent és mindez szerelés és win telepítés után derül ki...
És ezeket sokkal több értelme lenne leírni meg videóban elmondani, mint azt hogy deszép a fractal terra, rakjad bele az ihetest, jólesz.
-
kzkz
őstag
válasz
Cray Tyler #84590 üzenetére
https://gamersnexus.net/megacharts/cpu-coolers
Ők ha jól tudom külön melegítő szerkezettel tesztelnek...
-
grizlisandor
veterán
Részemről hatalmas piros pont a Fractal Design-nak.
Itt indult, reagáltak és happyend. -
Sziasztok, wall-of-text rant poszt incoming.
Feleségemnek rakunk össze új gépet, i7, 4070 vagy 4080, 64 vagy 128GB RAM, semmi különös. Nem az első és nem is a második gép amit összeválogatunk magunknak. Intel fétisünk van, lapozzunk. Lian Li O11 mini lett a választás, mert minél kisebbet de szépet szeretett volna. Sok száz oldalnyi teszt meg sok órányi videó után két kérdést tennék fel:
Kis méretű, kifejezetten mini ITX-hez való case-ekbe belerak nagyon sok videós ilyen i7 meg i9 (!!!) konfigokat, 240-as vagy 280-as meg 140-es (!!!) AIO-val, és egy kurva szót nem ír vagy mondd arról, hogy thermal trottling... És aki esetleg megépít mondjuk egy Fractal Terra-ba egy i7 konfigot egy sima 140-es AIO-val (mert a videóban olyan szép volt), az miért nem írja tele utána ezen videók alatt a komment szekciót, hogy az adott videós hiteltelen balfasz akinek leginkább mozdonyt kéne vezetnie youtuberkedés címén?
Mer' a barom videósok megcsinálják, és persze az eredmény szép és esztétikus, csak épp használhatatlan, mert a 140-as AIO soha a bides életbe nem fog kihűteni egy i7-et. És ilyenből rengeteg van. SFF buildet (tényleg szépet!) bemutató videó, erős CPU, meg pici AIO, 'szt jóvanazúgy.
Másik kérdésem: simán lehet hogy én nem tudom használni a Google keresőt, de SFF vagy "minél kisebb" build esetében ugye fontos volt hogy mit hűtünk ki mivel, és ehhez mekkora hely kell. Tehát kerestük hogy melyik CPU mekkora teljesítményt fűt el, hogy tudjuk mekkora rediátor kell, hogy tudjuk hogy minimum mekkora case kell. Nos, NINCS ilyen cikk. Vagy csak én nem találtam. Valaki tud ilyen összefoglaló sheet-ről? (olyat találtam, ami olyan baromságokat írt, hogy a 13 gen i9 max 270 wattot eszik, meg ilyen sületlenségek)
Érthetetlen módon az mindenkit nagyon érdekel hogy idle mennyit eszik a CPU (engem ugyan nem), de hogy munka közben nyélgázon baszatva mennyit eszik (fűt), az már jóval kevesebbeket aggasztott. Kérlek szóljatok má' ha én ülök fordítva a lovon.
-
VanAzAPénz
aktív tag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz a házra :
50.000.-
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő):
Asus TUF Z690 (ATX) / Cooler Master HYPER 212 BLACK EDITION
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Minimum 2 Front USB. Tervezem hogy a CPU hűtőt Vízhűtésre cserélem és emiatt elől/felűl elhelyezhető legyenek a ventik.
Jó hűtés.
Ilyeneket néztem eddig :
- Lian Li Lancool 207
- NZXT H7 Flow
- Antec C8 ( kicist drágább de kitolható az összeg )
- Fractal Design Pop Air Solid ( de it ugye megdől az előlapi vízhűtés)
Valamint nézegettem ilyen márkát is : DARKFLASH , de eléggé olcsó és szerintem nem jó vétel.
RGB nem szempont.
Köszönöm. -
feri1
aktív tag
válasz
CriticalHit #84583 üzenetére
Nem kell videókártya bele. A feljebb leirtakból van és lesz hozzá.
Az első link tetszik is, csak olcsóbbra gondoltam. -
CriticalHit
addikt
-
feri1
aktív tag
válasz
abridabri #84579 üzenetére
Igazából nem tudom pontosan, hogy mennyit fogyaszt, ha bekapcsolva hagyom torrent seedre.
Többféleképpen hallottam. Valaki szerint sok az 500 W, mert majdnem annyit fogyaszt folyamatosan.
Amúgy nincs szándékomban cserélni.
Ami ebbe pluszként megy egy 1 TB winchester.
Ami lényeg, hogy ne fújja ránk a hideg levegőt a venti.
Ehhez a konfighoz igy már nem kell annyi hűtés. -
Akkor semmi akadálya a matx háznak. Gondolom egy olyan koros konfigra nem akarsz már sokat költeni.
Pár olcsóbb matx ház amit hirtelen találtam ,és elég értelmesnek is tűnnek :
[AEROCOOL Aero One Mini TG]
[DARKFLASH DLM200 fehér]
[DARKFLASH DK415 TG + 2 db ventilátor fehér]
Persze jóval "kissebb" táp is elviszi azt a cput meg ssd+hdd-t hisz nincs VGA sem benne gondolom. De azt miért cserélnéd le ? -
feri1
aktív tag
Üdv!
Egy kisebb házba szeretném a következőket rakni:
ami van még benne:
+ 128GB Samsung MZ-7KE128BW SSD 850 PRO
+ Msi b75ma p33 alaplapAmit vennék még bele egy 1 TB winchester.
Most nagy házban van, régen játékra használtam.
Micro atx jó lehet valamilyen?
A lényeg, hogy ne legyen nagy, ne fújjon ránk a venti, ne fogyaszon sokat, ha megy pl torrent seed és persze ami kis hűtés kell az legyen meg.
Böngészés 20-30 lap egyszere, youtube ill. torrent amire kell.Tudnátok valami jó kis házat erre?
Nem kell semmi extra,csak jó legyen.Üdv: feri 1
-
cyber86
őstag
Valszeg akkor az ment rá. Hol lehet beszerezni asusnak ezt a hubját nem tudod?
Morris: Unokaöcsém gépe csak kapott új gépházat, ssdt meg videókártyát azt átpakoltam a gépet csak nem találkoztam még ilyennel. Viszont új alaplap is lesz jövőre neki amin remélem lesz de akkor olyan lapot keresünk amin lesz.
-
Morris
veterán
válasz
cyber86 #84570 üzenetére
Hát könnyen meglehet, mivel a fan csatik is 12V-ot adnak ki.
Mivel az adatlapodon nincs argb csati, így csak 12V-os-t rgb cuccokat tudsz rákötni. Pl 12V-os 4pin 5050-es RGB led szalagot.
Ha változtatni szeretnéd a ventilátorok szinét, akkor távirányítós argb hub-ot kellene venned, mert az alaplapi 3 pin argb hiányában szoftveresen nem fogod tudni vezérelni (mármint a fényeket), csakis távirányítóval.
A 4pin PWM már más tészta.
-
icon
senior tag
válasz
cyber86 #84570 üzenetére
Ha nincs szerencséd, a ventilátor 12V-ját küldted a Fan hub 5V-jára... Fan hub-okat azért viszonylag olcsón be lehet szerezni, ami nehezebb téma, hogy nincs a lapon ARGB csatlakozó. Pár éve volt a Deepcool-nak egy ketyeréje, hogy bekötötted a 12V-os RGB-t és kiadott magából ARGB-t, de volt szerencsém a Coolermaster Masterhub nevű csodájához is, ahhoz meg usb kábelt kellett az alaplapra kötni (jó kis Delock-os alakítóval)
Szóval van lehetőség ARGB-t csiholni ott is ahol eredetileg nincs.
-
Micsurin
nagyúr
H7 Flow (“24) lett, remélem nem bánom meg.
Jövő héten költözök bele. Megtetszett az alsó ventik + 3x140 front.
-
icon
senior tag
Gépházcserén gondolkodom a nappalimban, egy Thermaltake Lanbox Lite utódját keresem. (10+ éve van ott, aztán nyűgös dolog is szerelgetni, az előlap már rozsdásodik, én is eleve használtan vettem..)
1. Mennyit szánsz a házra - igazából tudom, hogy olcsón ezt nem úszom meg
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)- az alaplap egy Asus TUF B560-e a hűtő pedig egy ID-Cooling IS-55 Black, de gyári ventit váltottam egy Arctic P12MAX-ra, úgy már vígan elbír az i5-10400-al is.
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb) a teteje nem lehet üveg, mivel arra megy a monitortalp, a mostani ház 230mm magassága, és a monitortalp 370 mm halálpontosan méret a régi TV-rekesznek a szekrénysorban. -
cyber86
őstag
válasz
Morris #84568 üzenetére
Akkor jön a másik kérdés. Én olyat csináltam, hogy a rajzon levő másik kábelt ami az aura sync kábelből jön ki és rádugtam az alaplap alján valamelyik cha fanra. Elő furdulhat, hogy én ezzel ki is nyírtam a gépház venti vezérlő hubját? Ugyanis bekapcsoltam nem is figyeltem, hogy felpörögtek-e a ház ventik csak biosba turkáltam utána valamiért a másik géphez mentem amikor arra lettem figyelmes, hogy világít a 3 venti de nem indult el na mondom mi a..... és arra lettem figyelmes, hogy égett szagot érzek és hamar meg is találtam mikor levettem az oldal lapot, hogy a hubnak van ilyen szaga de égést nem látok rajta. És ha ezzel kinyírtam akkor újabb kérdés. Valahogy be lehet ilyen hubot szerezni? Mert gariba tuti nem fogják cserélni.
-
tomgabor
senior tag
Milyen videokártya támaszt tudtok ajánlani egy NZXT H7 Flow (2024) házhoz?
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Bocsánat ha rossz helyen kérdezem. Egy olyan kérdésem lenne, hogy lett véve egy Asus Tuf GT301 gépház és sajnos az alaplapra nem tudom rákötni a ház rgb csatiját de a füzetbe van egy leírás, hogy az rgb kábel mellett van egy másik de azt hova dugjam be? Az alaplap: [link]
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
Ház vásárlás előtt állok.
Az összefoglalóból kinéztem a PURE BASE 500DX házat.
Ami fontos, hogy beleférjen kényelmesen egy Artic Liquid Freezer II 280 és egy RTX 3080.
Szerintetek jó választás lehet? 40e Ft körül mozogjon az ár. Többet nem szeretnék költeni rá. -
Kérnék segítséget, ajánlást.
Otthoni kis szerver építése elött állok. A gép nagyjából össze állt, volt kinézett ház is: Fractal Design - Node 804. A beszerzésben februárban gondolkodtam. Most ránézve a boltokra, ezt a házat már csak egy helyen kapható, úgy néz ki megszűnt a forgalmazása.
Mit ajánlatok helyette?
A méret a lényeg, sokkal nem lehet nagyobb, helytakarékos megoldás kell, amibe be tudok rakni minimum 6 db 3.5-ös lemezt és 2 kicsit. Az Alis NAS házak sajnos kilőve, mert a jelenleg is használt lemezeim mennének és ezek SAS csatolósak, így a jellemzően SATA blackplate nem megfelelő.
A max méret 40x40x40 cm.
-
blp85
senior tag
válasz
bobitusz #84560 üzenetére
Elvileg ebben a videóban pont egy általad kérdezett házba szerelnek 4 darab HDD-t [DIY HDD mounting bracket pc case/ lian li lancool II 2 mesh pc case install]
Ilyen Ali-s csodát használnak hozzá: [Aluminum 3.5 HDD Hard Disk bracket DIY Hard Disk Box Hard Disk Expansion Rack Chassis Accessories]
-
bobitusz
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem biztos hogy jó helyre írok de jobb részleget nem nagyon találtam.
Van egy ilyen házam : Lian Li LANCOOL II Mesh C Performance
[link]Megoldható valahogy az hogy 3 helyett (most fullon vagyok) 4 HDD-t is képes legyen befogadni? Ha nem muszáj nem szeretnék külső hdd megoldást.
Köszi előre is ha valaki válaszol! -
Czimby
addikt
Jonsbo D31
A tápot, hogy érdemes berakni?
Kintről szivjon három rácson át, kevésbé szúrt levehető, vagy bentről két rácson át, valamennyivel jobban megszűrt, de melegebb levegőt? -
bisiz
tag
Most ahogy így körüljárogattam a témát ez az akvárium ház lehet már nem lesz annyira buli az én rendszeremhez szellőzés szempontjából hiába vennék nagyobbat, úgyhogy a következőket néztem ki:
Lian Li LANCOOL 216 Black
Lian Li LANCOOL II Mesh C Performance BlackAz aláírásomban ott a konfig, ami menne bele.
EKWB EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB vízhűtés és
Noctua NF-S12B ventillátorok vannak még.
Bármelyiket vehetem a kettő közül? -
MaddeNNNN
addikt
az rtx 3080 is bele tud kóstolni 350W-ba, a cpud meg komolyabb multi thread loadnál sallanggal(alaplap, ram stb) együtt 250W fölött van ami nyilván még belül van a tápod teljesítmény határán plusz az a táp elég jó darab, le kellene kezelnie még a spike-okat is. de valamiért akkor is lekapcsol ami biztos nem a hőmérséklet miatt van.
-
Amúgy enyhe alulfeszelés (CPU és GPU) abszolút nem játszik? Sajnos ha a GPU relatív nagy tüskéket tud, elofordulhat, hogy védelmet aktival, és lekapcsol. Meg hát a 14600kf sem a hatékonyság csimborasszoja. Én előbb futnek egy karikát enyhe negatív offszettel a CPU - n, meg alulfeszelnem a GPU-t, és nem kizart, hogy nincs semmi gond. Milyen hőmérsékletek voltak?
-
bisiz
tag
válasz
MaddeNNNN #84533 üzenetére
Érdekes, eddig is csak egy corsair rm650x hajtotta és bőven elvitte (bár igaz, hogy ryzen 5 5600 volt és most i5 14600kf) most meg egy Corsair SF750 Platinum van benne.
Az biztos, hogy eddig halkan is max 80 fok volt a vga most meg hangosan is nehezen meg 90 alá..Nagyobb SFX táp nincs is ennél tudtommal, szóval akkor megintcsak egy érv a csere mellett nem? -
bisiz
tag
Sziasztok!
Vettem egy új konfigot, de beszívtam, mert egy LianLi OD11 MINI házban nagyon melegszik minden és a vga is annyira túlmelegszik benne, hogy játéknál újraindul.
Lian Li O11D EVO RGB-ről vélemény? Most találtam 55k-ért itt aprón.
Lényeges a jó szerelhetőség és a legfontosabb a szellőzés jó legyen. -
Micsurin
nagyúr
A H7 Flow 2024-nek el van csúsztatva a teteje vagy mi? Videókon mintha egy picit bentebb lennének az AIO-ok a megszokotthoz képest. (VRM borda sokszor mintha a cooler mögött lenne és nem fölött).
[link] WOW
ezek szerint lapos ventikkel még egy pushpull is játszhatna a LiquidFreezerrel.
-
válasz
Melorin #84526 üzenetére
Ejha. Pedig én még gumikat, porszívókat, felniket is ezen kerestem szűrve & pc-alkatrészeket.
Én szeretem. A legrészletesebben szűrhető oldal. Biztos, hogy ugyanazt az oldalt nézted?
Ki tudod választani az összes ventit, átmérőben milyet keresnél...
-
Melorin
addikt
Üdv.
Tudtok olyan ház keresőt ahol rá lehet szűrni csak a 200mm front ventilátoros házakra? Ilyen szűrőt egyik webshopon sem találtam. -
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Sajnos kinőttem a Focus G házamat, ugyanis a hűtést cseréltem egy Noctua NH-D15-re. Ennek viszont kilóg 2 cm-nyire az első ventilátora a házból.Az utód ő lenne: Focus 2. Ebben elfér gond nélkül, vagy ez is kicsi neki?
-
MaddeNNNN
addikt
Endorfy Arx 500 ARGB most két helyen is 31k
ennyiért eléggé best buy
4db pwm ARGB ventivel, 350mm gpunak, 179mm cpu hűtőnek, 3 porszűrő és a front I/O-n USB-c, 2USB-a, jacksőt az ARX 700 szintén ugyanitt 32k, abba belemegy felülre is a 360-as AIO
-
Busterftw
Topikgazda
válasz
Micsurin #84512 üzenetére
https://comparesizes.com/
Bedobod a mereteket es kesz.
(arra figyelj, hogy megfelelo mm/cm/inch legyen kivalasztva) -
Micsurin
nagyúr
Köszi
MaddeNNNN Gyári venti nem szempont, a mostaniak költöznek velem, LF II 360 eleve 3db P12PST-vel van szerelve, frontomon van még 3db P12PST, emellett hátul ott van eleve egy P14PST, fiókban meg ott egy 140-es NZXT ami járt a 700-hoz.Busterftw Hmmmm a méretbe nem gondoltam bele még...
Ez milyen oldal? Megnézném őket a H700 mellé téve, lehet egy H7 Flow 2024 is elgondolkodtató lenne akár... de jó lenne megnézni a méreteket.
-
Micsurin
nagyúr
H6Flow és Corsair 5000D közt tudok rosszul dönteni? Flow tetszik mert alul a 140-esek fixen segítenek a GPU-nak ,az 500D meg tetszik a dupla front ventisor miatt. (Oldal ventik)
-
KaiotEch
nagyúr
Üdv. Srácok helpet kérnék. Kicsit elfogyott a keret(tudom nem ezek kéne spórolni, de máshol már nem tudok), olyan 20(nagyon max 25)-ig keresnék valami jobban szellőzős világítós!!!(ugye ez nagyon fontos ám) házat. Ez kerülne a gépbe:
ASUS PRIME B650M-K
Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30
XFX Speedster SWFT 210 Radeon RX 7800 XT
Core AMD Ryzen 5 7500F
ID-COOLING SE-224-XTS ARGBKöszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!