Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21251) Baliga Tamás válasza Boudicca (#21250) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Mindkettőt felejtsd el - bármi màst vehetsz ami hasznàltan kijön a keretedből..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#21252) Bodz válasza Játékos (#21242) üzenetére


Bodz
nagyúr

Más hangja van, szóval lesz különbség.

Semmi köze a hdmi-nek az alaplapi hangkártyához. Ugye szépen ballag a digitális jeled a videókártyából, aztán a céleszközben lévő dac elvégzi a dolgát.

[ Szerkesztve ]

(#21253) Recon666 válasza Boudicca (#21250) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Ha valóban jó hangokat akarsz akkor Sound Blaster Z vagy Asus Xonar Dx alá ne add szerintem. DSX előny az hogy cserélhető a műveleti erősítője, a DG nek meg hogy beépített fejhalgató erősítője van, de a CAL! hoz ez nem szükséges. Hangban én a Xonarokat jobban kedvelem kevésbé színez és részletesebbnek ítéltem meg főleg a felső tartományokat, de a DX-el és a Z vel nem nyúlsz mellé tuti, szóval szerintem ezekre ruházz be.
Ha használt is játszik 10-12k körül már akad Xonar Dx.

[ Szerkesztve ]

(#21254) Játékos válasza Bodz (#21252) üzenetére


Játékos
addikt

Köszönöm a váalszt! :R

Ugye szépen ballag a digitális jeled a videókártyából, aztán a céleszközben lévő dac elvégzi a dolgát.

Szóval, ha normális DAC van az erősítőben, akkor teljesen feleslegessé is válik egy 10-20 ezer forintos hangkártya, ha jól értem. :U

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...

(#21255) Bodz válasza Játékos (#21254) üzenetére


Bodz
nagyúr

Ha hdmi-t használsz, akkor teljesen felesleges egy hangkártya.

(#21256) L.Szabi


L.Szabi
tag

Hello!

Szóval már egy ideje nézegetek fejhallgatókat és akaratlanul is belefutottam hangkártyás, külső erősítős témákba. Az lenne a kérdésem, hogy átlagos PC felhasználásra szükségem van-e nekem erre egyáltalán? Játékokhoz, filmekhez használnám, zenét pedig max youtube-on hallgatnék.

Fülesekből sennheiser hd 500-as szériát, beyerdynamic-et nézegetem, mivel ezek tűnnek a legkényelmesebbnek és árban megfelelőnek (30-40.000Ft körül). Ezen is elgondolkoztam már ,hogy egyáltalán PC-vel ki tudom-e használni ezeket.

Ha valaki fel tud világosítani azt megköszönöm. :)

A pisztácia kifogyott.

(#21257) Baliga Tamás válasza L.Szabi (#21256) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Szia - ha az általad említett tip. fülhallgatókat veszem alapúl; akkor én már nem általànos felhasználásról beszélnék a helyedben..! :)
Szval mindenképp ajánlott jobb kategóriàs külső hangkàrtya - melyeknek inkább Bodz fórumtàrs a szakavatottja..!
Belső kártyák is ajánlottak; amelyek alkalmasak a minőségi szolgáltatàsra:
- Creative Sound Blaster Zx/ZxR
- Asus Xonar ST/STx/STxII
...de mint említettem ez nem éppen az általános kategória..!

[ Szerkesztve ]

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#21258) L.Szabi válasza Baliga Tamás (#21257) üzenetére


L.Szabi
tag

Uhh, hát ennyit semmiképp sem költenék. Azt még érdemes talán elmondanom, hogyha vennék egy hangkártyát/külső erősítőt, az a fejhallgató árából menne le. Akkor meg felmerül a kérdés, hogy mi a jobb. Egy olcsó fejhallgató hangkártya/erősítővel vagy egy drágább minőségi füles önmagában, minden nélkül.

A pisztácia kifogyott.

(#21259) Baliga Tamás válasza L.Szabi (#21258) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Egy drága fülessel önmagában nem vagy előrébb - ha nincs mivel kihajtani; viszont megosztva a keretet mindenkèppen feljebb lépsz egy alaplapi hangkeltő és pàr ezer Ft-os füles kombinációjának kategóriàján..! ;)

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#21260) Bodz válasza L.Szabi (#21256) üzenetére


Bodz
nagyúr

Szia!

Szükséged van/nem árt... Hiába veszel egy normális fejest (pl. DT 770 Pro), ha az alaplapiról vacak lesz.

[ Szerkesztve ]

(#21261) L.Szabi válasza Bodz (#21260) üzenetére


L.Szabi
tag

És konkrétan mit kéne nézzek? Fejhallgatókhoz sem értek túlságosan, de hangkártyához, erősítőhöz pedig végképp semmit.

ez
ez
ez
jó lehet nekem?
Akár innen apróról is jó, csak nem tudom, hogy mit keressek. :U

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott.

(#21262) aladarka


aladarka
tag

Sziasztok!

Kizárólag játékra használt gépbe szeretnék belső hangkártyát venni. Amennyire itt vissza tudtam pörgetni a hozzászólásokat, a Sound Blaster Z egy jó választás lehet. Azonban szeretném látni az egyéb lehetőségeket is, még ha drágábbak is. Írnátok még kérlek pár opciót? Jó lenne azt is tudni, hogy mi az előnye/Achilles sarka az adott kártyának.

Köszi szépen.

(#21263) Sub-ZeRo válasza aladarka (#21262) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Nekem nem volt Z, csak audigy 4, de most egy Xonar DX/XD ül a gépben. Nem bántam meg. Imádtam a creative hangját, de a xonar-é jobban tetszik Tisztább, élesebb.

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#21264) aladarka válasza Sub-ZeRo (#21263) üzenetére


aladarka
tag

Nekem jelenleg DX van, viszont nincs osszehasonlitasi alapom a Z-vel. Ezert lenne jo, ha valaki tudna ebben segiteni. Illetve, hogy milyen mas (dragabb) opciok vannak.

(#21265) Recon666 válasza aladarka (#21264) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Dx el egy szint a Z, csak másabb karakterű a hangja.

Nagy általánosságban a Creative hangja szinezetebb, több a mély de valakinek ez fekszik, viszont az DX meg a fölötte lévő asusok (alatta lévőket nem ismerem), itt részletesebb a magas tartomány a mély kevesebb de az pontosabb szerintem. Zeneileg nekem jobban bejön ez az irány. Meg úgy mindenhogy.

A creative inkább ezt a játék dolgot részesíti előnyben meglátásom szerint, ott talán jobban jársz vele. Mindenféle szoftveres megoldást kínál ilyen téren. Asus is csak visszafogottabban, ott inkább a zeneiség jobban irányvonal.

[ Szerkesztve ]

(#21266) Baliga Tamás válasza Recon666 (#21265) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Alátámasztom - abszolút jó a meglàtásod; a Xonar-ok inkább muzikàlisabb hangúak - a Creative-ok viszont sokkal dinamikusabb kàrtyák..!
Érdekes - mert épp most cserélem le a Xonar Xense 7.1 premium gamer kártyámat egy Creative-re mert valahogy nem tudom megszokni a Xonar hangjàt játékok/filmek alatt; régebben is X-Fi kàrtyáim voltak és az volt az igazi arra vàgyom most vissza - és itt nem csak a dinamikára utalok - úgy összességében teltebb, nagyobb terű és terjedelmesebb
a hangzás..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#21267) Bodz válasza L.Szabi (#21261) üzenetére


Bodz
nagyúr

Axagon passz, de 6-ért valószínűleg nem váltja meg a világot. X-Fi jó lehet könnyen hajtható fejhallgatókhoz.
Először szerintem válassz fejest, aztán nézünk hozzá valamit.

(#21268) aladarka válasza Recon666 (#21265) üzenetére


aladarka
tag

Ertem. Koszi mindkettotoknek a hozzaszolasokat.

Magasabb arkategoriaban mik johetnenek szoba? Arra esetleg van otlet/tapasztalat?

(#21269) Recon666 válasza aladarka (#21268) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Magasabb árkategória Asus Xonar Essence ST/STX/STX II vagy Creative Sound Blaster ZXR vagy elődje X-fi Titanium HD használtan.

Személy szerint Xonar DX (előtte X-fi Titanium volt) után váltottam STX-re fejhallgatónál domborít a fejes erősítő nekem szükségessé vált, de hangfalaknál is ha normális cucc van alatta akkor azért lehet észrevenni különbséget, részletességben, tisztaságban, meg ott a lehetőség alakítani a hangjukon a cserélhető műveleti erősítőkkel.

De lehet csalódást fognak okozni ha nem vagy elég "vájtfülű" mert nem az árához arányosan lesznek jobbak, bár azért 30k környékén nem rossz vétel egy STX használtan egy 20k-s SB Z hez vagy DX hez képest de a tényleges új árukat szerintem nem érik meg ezt a ~80k-s összeget enyhén túlárazottnak gondolom.

ST nem tudom ajánlani, nem azért mert roszabb csak a pci foglalat kihalófélben van és az ember egy ilyen hangkártyát hosszab távra tervez.

Minden esetre X-fi Titanium és Xonar Dx után az STX amelett hogy egy jobb kártya minden téren, megbízhatóbbak találom az általam használt előzőeknél, kevesebb a baj vele szoftveresen. De csak használtan 30k körüli áron ajánlom mert kell azért már rendesen cucc alá hogy kiaknázd.

Ui: JA és ezek nem tudnak analóg 5.1-et csak optikán megy ki az 5.1 és 7.1.

[ Szerkesztve ]

(#21270) zsoika válasza Recon666 (#21269) üzenetére


zsoika
addikt

"JA és ezek nem tudnak analóg 5.1-et csak optikán megy ki az 5.1 és 7.1."
Ennek meg valjuk be nem sok értelme van a HDMI-vel összevetve...hacsak nem egy régebbi ,csak optikai csatis cuccunk van.

(#21271) Recon666 válasza zsoika (#21270) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Eze inkább jó minőségi "audiphile" sztereó zenehallgatásra lettek kitalálva, itt a többcsatorna meg ugye nem szempont annyira.

Való igaz optikán ugy is csak jeltobábbítás megy arra meg kár egy ilyen hangkártya, a jelfeldolgozást úgy is az erősítő dacjha végzi el.

[ Szerkesztve ]

(#21272) L.Szabi válasza Bodz (#21267) üzenetére


L.Szabi
tag

Na, picit körbenéztem és a legjobb amit találni tudtam olcsó fejhallgatók közül, az a OMNITRONIC SHP-600. Ezt 12-13e Ft- ért már el tudom hozni, szóval így 20-30e marad hangkártya/erősítőre. Remélem jól döntöttem.

A pisztácia kifogyott.

(#21273) zsoika válasza Recon666 (#21271) üzenetére


zsoika
addikt

Igen....így igaz ahogy írod.

(#21274) Heylel válasza aladarka (#21264) üzenetére


Heylel
csendes tag

Csak saját magamat tudom ismételni úgy, hogy nekem otthon van DX és SBZ is.

"Nagyon attól függ mire akarod használni. Ha csak fülesen akarsz játszani, akkor egyértelműen SB Z, mert 600 ohmos fejhallgató erősítő van benne és a térhatás köröket ver bármelyik Asus kártyára. De ha zenét akarsz hallgatni, filmet nézni és főleg ha nem csak fülesen élveznéd a hangokat, akkor viszont Asus, mert a hangja sokkal tisztább, az SB szerintem torzít (nem durván, de nekem már hallható volt és nem vagyok vájtfülü)."

Szóval szerintem neked SBZ lenne jó. Egy árkategóriával feljebb (úgy 30.000 forint felett) már szerintem annyira azon múlik, hogy a te füled mit szeret, hogy senki nem tud neked tanácsot adni, hallani kell.

(#21275) Bodz válasza L.Szabi (#21272) üzenetére


Bodz
nagyúr

Jó fejes ennyiért. Sőt, a linkelgetett X-Fi HD USB még pont jól is illik hozzá. Vagy a D1.

[ Szerkesztve ]

(#21276) Tesomatee


Tesomatee
tag

Sziasztok!
Hónapok óta az itt ajánlott x-fi HD usb hangkártyával nyomulok, viszont vettem egy pc-t és elgondolkodtam, hogy érdemes lenne-e fejleszteni. A teljes setup: Az előbb említett hangkártyába érkezik a hang egy ősi csodálatos unitra erősítőből, amire két orion HS 280 van kötve + lóg mellette egy AT m40x fejes. Imádom minden téren tehát abszolút nem kényszerű a változtatás. Megérné PCI kártyára váltani? Ha igen milyenre? Mi lenne a következő állomás? Más alkatrészt lenne érdemes inkább cserélni? Izgatottan várom a javaslatokat köszönöm :)

(#21277) Recon666 válasza Tesomatee (#21276) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Következő állomás az általam föntebb emlitett Asus Xonar STX/STX II vagy Sound Blaster X-fi Titanium HD valamint a SB ZXR.

De szerintem ott már elfogy a kakó a rendszeredből hogy érdemi különbséget kapj a felárért. Nem rémlik hogy ennek a HD nak van e fejhallgató erősítője esetleg azért érdemes lehet váltani, meg a cserélhető műveleti erősítők miatt ha ez szempont, csak a fönt felsoroltak kicsit el vannak szállva az árral, használtan egy jó állapotúba érdemes invesztálni, ~80k azért nem érnek meglátásom szerint.

[ Szerkesztve ]

(#21278) Bodz válasza Tesomatee (#21276) üzenetére


Bodz
nagyúr

Szia!

Inkább erősítő, hangfal csere. Na persze attól függően, hogy mennyit is akarsz költeni.

[ Szerkesztve ]

(#21279) Baliga Tamás válasza Tesomatee (#21276) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Véleményem szerint neked nem belső hangkàrtyák irányába kellene fejlődnöd ezzel a rendszerrel - hanem valami jobb külső DAC+füles kombóban kellene gondolkodnod a kereted függvényében..!
Nem rosszak a cserélhető OPA-s belső hangkártyák is - de az nagyobb anyagi "befektetést" igényel hirtelen.., mire kitapasztalod mi is tetszik a fülednek! Ha nem gond akkor meg hajrá..! :)

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#21280) Baliga Tamás válasza Recon666 (#21269) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

...függetlenül a PCI-slot eltűnőben lévőségétől - a Xonar ST kártyának igazoltan jobb hangja van az STX-től; mivel itt az órajel generátort nem baromkodták el a Pci/Pcie csatlakozó átalakításával a nyákon..! Ez a kompatibilitás váltás sajnos az STX kárára vált.., mindkettőt kipróbáltam ugyanazokkal az OPA upgrade-ekkel - az ST maradt, az STX ment a háztól..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#21281) Recon666 válasza Baliga Tamás (#21280) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Hát nem tudom én erről még nem halottam, egy fordító chip van (CMI8888 ha jól emlékszem) köztük ami nem nyúl bele a hangban csak az átvitelért felel. Max itt a zajátvitel lehet probléma, de az analóg részen nagyobb probléma mint itt amit ez a chip generálhat.

[ Szerkesztve ]

(#21282) Baliga Tamás válasza Recon666 (#21281) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Az órajel generátort érinti a "fordítás" beiktatása - az pedig igencsak szàmít a hangminőségben; de külföldi teszteken is alátámasztják ezt..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#21283) Recon666 válasza Baliga Tamás (#21282) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

És az miben érinti?

Bár lényegtelen ha nincs pci foglalat az uj lapokon amibe bele lehetne tenni és ez minden bizonnyal a jövőben sem fog változni sőt. Ha van is különbség a két kártya között nagyon minimális lehet, alltom a felhasználók 99% nem fog észrevenni semmit, már ha van mit.

[ Szerkesztve ]

(#21284) Baliga Tamás válasza Recon666 (#21283) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Akkor én biztos benne vagyok a maradék 1%-ba mert többszöri tesztelés és cserebere közben esett a vàlasztásom az ST-re; majd a kívàncsiság miatt utànaolvastam a teszteken melyikről mit írnak - és lám..., mások szerint is szebb hangja van az ST-nek; és az említett indokokra hivatkoznak..! Kivétel egy teszt - ahol Burson OPA-kat raktak az STX-re; de annak darabja kb.30k..! :D
Szval csinàltam anno egy 2magos Shuttle PC-t HTPC-nek - ami az ST bepattintàsa után kivàló kis zenegép is lett mind fülessel; mind erősítőre engedve szépen kihajt két Yamaha monitort..! ;)

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#21285) Recon666 válasza Baliga Tamás (#21284) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Ez mind szép, de nem tudod mibe rakni ha új gépet veszel, Xonar D2 már 13e ér vagy mennyiért van a HA mert nem kell senkinek se, az új lapokba nem tudod belerakni hiába zsír meg minden, de azért tegyük hozzá hogy persze hatalmas különbségekről itt szó sincs a pci-e csatolósokhoz képest mert ez már megtévesztő lehet azoknak akik még ennyire sincsenek benne a témába mert a leriásod alapján kb az jön le hogy ég és föld a különbség miközben azért erről szó sincs. :)

Ennyi különbség ami köztük lehet egy driver is produkálhat kb.

A főbb lényegesebb alkatrészek amik a hang folyamatában kiveszik a részüket azok mind ugyan azok a pci-e verzióban is.

Részemről itt ejtem is a témát mert feleslegesnek érze a további rugózást rajta az ST bármilyen jó is, elavult csatlakozóval rendelkezik STX meg nem ezért is lett ajánlva az. Meg persze egy azon kártyáról beszélünk 99,9% ban.

[ Szerkesztve ]

(#21286) Baliga Tamás válasza Recon666 (#21285) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Azért azt elmondanàm hogy a lentebb leírt dolgok és vélemények egytől egyig a sajàtjaim és azoknak szolgálhat informàcióként akiket érdekel vagy akiknek nincs éppen vadi új "csak a Pcie foglalat létezik" alaplapja..! Gondolom ez a topic épp arra jó hogy megoszthatjuk egymàssal a tapasztalatainkat - még akkor is ha az éppen nem egyezik a te egyéni elképzeléseiddel..!
Tehàt semmi sem hangzik úgy mintha...csak épp úgy ahogy leírom - ezek a tapasztalataim..!
És hogy megnyugtassalak - a PCI csati él és köszöni jól megvan; jelenleg egyidejűleg hasznàlok egy X-fi Elite Pro kártyás gépet(PCI) egy Xonar ST-s gépet (PCI) egy Sound Blaster ZxR-t a játszós gépemben(PCIe) és egy Xonar D2-t (PCI) és egy Audigy 2ZS-t (PCI) tartalék gyanànt..!
És ezeket mind-mind azért; mert imádom a hangjukat - és direkt élvezzük a kisfiammal szürke téli estéken hogy hol egyiken hol màsikon hallgatunk mindenféle zenét a klasszikusoktól a club-ig terjedően; tehát nàlunk nem éppen haldokló a PCI csatlakozó és sztem sokan vagyunk mèg ezzel így..! ;)

[ Szerkesztve ]

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#21287) 98bja


98bja
senior tag

Sziasztok.

Szeretnék hangkártyát venni.
Maximum 15 ezer forintot tudok rászánni.
Ami fontos
- Elsősorban zenei felvételek készítése miatt szeretnék beruházni rá, tehát lehetőleg lehessen vele viszonylag jó minőségben felvenni. (Nyilván nem stúdióminőségre gondolok).
- Nem árt, ha a játék- és filmélmény jobb lesz :)

Lényegében ennyi.
Előre is köszi!

(#21288) Baliga Tamás válasza 98bja (#21287) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Szia; PCi vagy PCie..? :)

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#21289) Bodz válasza 98bja (#21287) üzenetére


Bodz
nagyúr

Szia!

Mivel/mit akarsz felvenni?

(#21290) 98bja


98bja
senior tag

Hát, hogy PCI vagy PCIe az mindegy, ha minőségbeli különbség nincs. :) Van még pár slot az alaplapon.

Gitáros cover videókat szeretnék felvenni, ilyeneket: ezt az alaplapi hangkártyával vettem fel
Hangszerkesztésre meg felvételre Cubase-t használok.

[ Szerkesztve ]

(#21291) Boudicca válasza Recon666 (#21253) üzenetére


Boudicca
csendes tag

Köszi a tippeket :)

De ha már felmennék az újonnan 20k fölötti kártyák kategóriájába, hosszútávon is (idővel hangfalcsere is lesz, ugyebár) belső kártya érné meg jobban, vagy ebben a sávban már inkább külső lenne ajánlott?

Azt elfelejtettem mondani, hogy ritkábban ugyan, de munka közben olykor Thinkpadről is szoktam zenét hallgatni, annak meg aztán végképp elkelne valami boost. A külső kártyát pedig dugdoshatnám ide-oda, attól függően, h a PC-t vagy a notit használom-e épp. Vagy a Thinkpadet mint "zenegépet" eleve és totálisan felejtsem el, mert mindenképpen undormány lesz a hangzás?

Egyáltalán: mi alapján ajánlott inkább külső vagy belső kártya? Eddig nagyjából az jött le, h a külső mellett a mobilitás, az - egyesek által vitatottan - jobb zavarvédettség és a nagyobb teljesítmény, míg a belső mellett a gyorsaság és a kedvezőbb ár szól. De pl. máshol azt olvasom, h sima otthoni használatra teljesen fölösleges a külső kártya, mert kihasználni igazából csak a profik tudják.

Ennyi és ennyi fogalmam van a témáról összesen; okítsatok, légyszi :)

Nem akarnék vagyonokat költeni (egyelőre :DD ) a zenehallgatásra, és - félreértés ne essék - nem próbálok a külső kártya mellett lándzsát törni, csak ahogy olvasgatom a topicot, felmerült bennem a kérdés.

[ Szerkesztve ]

(#21292) imi123


imi123
őstag

Sziasztok!

Xonar DS1-ről (PCI) szeretnék váltani PCIE kártyára.
Főleg játékra kellene. Egy Logi G430-as füleshez. Hangfal szett Genius 5,1

Soundblaster Z-t vagy Asus Xonar Phoebus Solo-t ajánlanátok.

Köszi előre is.

:R

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#21293) Recon666 válasza imi123 (#21292) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Szia!

Szia a Z-t inkább, a Phobeus valósznüleg nem tesz hozzá annyit amenyivel többe kerül.

[ Szerkesztve ]

(#21294) Tesomatee


Tesomatee
tag

Sziasztok!
Lehet hogy ostoba kérdés, de innen javasolták az x-fi HD hangkártyát amivel problémám nincs, de ti csináltok rá valami nagyon speckó beállítást vagy bármit? Mert én szimplán felraktam a drivert és heló. Füles lenne a cél, AT m40x a füles. Köszi :)

(#21295) Baliga Tamás válasza Tesomatee (#21294) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Szimplàn felrakod a drivert - és a beállításokat te magad speckózod ahogyan neked a legjobb a hangzása..! ;)

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#21296) imi123 válasza Recon666 (#21293) üzenetére


imi123
őstag

Köszi!

:R

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#21297) Bodz válasza 98bja (#21290) üzenetére


Bodz
nagyúr

Neked valami alap studio interfész lenne az igazi, de azok közül sem jön ki egy értelmesebb 15-ből.

(#21291) Boudicca: Külső hangkártyából/dac-ból nagyobb a választék (25-30k felett főleg), szerintem már itt el is dőlt.
Thinkpad jó zenegépnek, úgyis főleg attól függ, hogy mit dugsz rá. CAL! mellé nem kell annyira túlzásba esni, pl. egy Musiland 01 vagy 02 US Mark2 teljesen oké lenne.

[ Szerkesztve ]

(#21298) #95462144 válasza 98bja (#21287) üzenetére


#95462144
törölt tag

Szia.

Felvételre külső interfacet javaslok. Ilyen áron felejtsd el a belsőt,nem fogsz nagyon előrébbjutni minőségben. 15 ezerért érdemes lehet megnézni a Behringer UM2-est. Viszont ez is csak 16bit 48khz-et tud, cserében van XLR, ráadásul kevesebb "koszt" szed fel felvétel közben. Persze vannak jobbak, de ilyen áron talán ennél nincs is jobb.

(#21299) imi123


imi123
őstag

Sziasztok!

CREATIVE Sound BlasterX AE-5
Vélemény?

Vacillálok még Blaster z és Xonar phoebius között de most ezt is felvettem a listába.

Köszi!

:R

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#21300) Baliga Tamás válasza imi123 (#21299) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Szia - most vàltottam Xonar Xense-ről Sound Blaster ZxR-re..., eszméletlen jó, jóval több a dinamika, beszédhangok is szépek - minden tartomány kristály tiszta körülöttem.., a Xonarnal mindíg hiányzott valami..,sztem inkàbb muzikàlisabb hangvitelűek..!
Az AE5-ben ugyanez a 4magos processzor dolgozik; plusz megfejelték a kàrtyát egy Sabre DAC-kal - amit zenénél tud jól kamatoztatni; a media playeremben is ez a DAC van - nagyon szépen dolgozik zenehallgatásnál..!
...viszont az a led villódzás nagyon ratyi sztem rajta...! ;)

[ Szerkesztve ]

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.