Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1650) zsocaozd válasza kiviszem (#1636) üzenetére


zsocaozd
tag

Hát veled még szóba állok, mert te még normális vagy és látok benned csöppnyi reményt.

Amiket felsoroltál, azok bármire bármikor ráillenek, mivel tökéletes technológia nem létezik. Ha ebből indulunk ki, akkor mehetünk vissza az őskorba mamutokat hajkurászni egy jóerős bunkóval, mert az a tuti.

Nyílván nem arról van szó, hogy melyik rögzítési formátum a tökéletes HD-hez, hanem arról, hogy melyik a leginkább használható, melyiké lesz a jövő (hiszen eleve azt érdemes már ma is megvenni, mivel nem veszünk minden héten új kamerát). Kinek mi a fontos, kinek mi jön be? Profi HD kamcsikon pl. az SD-t preferálják, mivel ott nem a sok idő egyidejű rögzítése a lényeges, hanem a csúcs képminőség (nagy adattömeg) minnél gyorsabb rögzítése, amit a nagy sebességű SD-k produkálnak. Ha általános használatra (amatőr+félprofi) vesz valaki HD kamerát, nekem meggyőződésem, hogy a HDD a legjobb megoldás minden tekintetben. Hogy drága a javítása? Minek nem az, ami új technologiát használ? Másrészt meg nem kötelező annak elromlani, hiszen egy kamerát eleve nem olyan körülmények között szoktunk haszálni, hogy odaütjük mindenhez, vagy rázkódjon, stb.

A kazettának is lőttek. A digitális egy új korszakba lépett. 100.000 Ft-ból terrabyte-okat lehet tárolni adás minőségben!

A bakelit a legjobb minőség, de a CD hamar lekörözte, mivel millió egyéb szempont is számít, nem csak a minőség (kezelhetőség, tárolhatóság, tartósság, stb-stb.).

A szalagnak annyi. Jön (sőt itt van!) a HDD és az optikai formátumok, bár részemről utóbbiakat nem preferálom, mivel semmi értelmüket nem látom még archiválásra sem, mióta ennyire olcsók lettek a HDD-k.

Az átlag ember megítélésével nekem semmi bajom, viszont az átlagember (akikhez nyílván ti is tartoztok, már látom) nagyon földhözragadt és nem tud a jövőbe látni még egy-két évvel előre sem, csak azt látja, ami az orra előtt van, amit oda tesznek (reklámozók, stb.). Azért jó, hogy vannak ilyenek igen nagy számban, mert ha nem lennének, akkor nem lenne piac sem. Ezekre az emberekre lehet alapozni az egész gazdaságot. Ezek megvesznek minden xart, amit az orruk elé tesznek és beléjük szugerálják, hogy ''ez kell neked!''.

Ha mindenki szemből jön,lehet hogy egyirányú az utca?

Ha 100-an beleugranak a kútba, te 101-ediknek beleugrasz? Ha Hitlert több millió náci követte, akkor igaza volt? A xar finom, mivel több millió légy nem tévedhet? Tegyek még fel néhány kérdést, hogy felébresszem benned az individumot, vagy továbbra is beállsz a sorba és bégetsz, ahhelyett, hogy magad gondolkodnál? :)

ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.