Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hadeska22
    aktív tag

Üdv,

Segítségeteket szeretném kérnit potenciális gép vásárlással kapcsolatban. Kérlek ne szedjetek szét :DDD

Páromnak szeretnék vásárolni egy "mindennapi használatra" jó eszközt amivel lehet jó minőségű fényképeket megörökíteni (leginkább természetben, utcán sétálva családdal, stb). Az Olympus OM-D E-M10 Mark I-II jött velem szembe nagyrészt. Egy rakás videót és review-t elolvasva (+ reddit) úgy tűnik ez egy tényleg eléggé jól összerakott gép és speciel nekem a képvilága (szinhű monitoron) tetszett. Új állapotban nagyon gyér rossz a kínálat, vagy csak én nem tudom, hogy mit kellene keresnem.

A környéken találtunk egyet ami jó állapotban van 100.000 FT-ra átszámolt áron viszont lencse nélkül (R - 7150). Egy másik - lencsével 135.000 (R - 33440). Kicsit utánaolvasva teljesen irreleváns, hogy mennyit lett vele kattintva, viszont milyen paramétereket kellene néznem ha kipróbáljuk?

Illetve, ha új gépet szeretnénk 200.000 forintig van bármi értelmes alternatíva?

Talán még fontos:
    - Ha átlagos súlya van az rendben van
    - nem kell videózásra, arra akciókamerát használunk
    - nem árt ha minimális gyötrést (pl. nem megy tönkre pár esőcsepptől)

Új tekintetben nálunk:
    PANASONIC Lumix DMC-G7KEG-K Fekete + H-FS 14-42mm f/3.5-5.6 objektív --> pont 200.000-be kerül. Ettől csak feljebb találtam Olympus E-M10 Mark IV (objektívvel) és Sony alpha A6400-t (objektívvel) egy laza 100.000-rel többért.

Van olyan új gép (akár less known brand) amit tudnátok ajánlani? Nem szeretnék elsietetten választani, mert olyan gépet szeretnék amivel az elkövetkezendő 5-6 évre lenne egy megbízható eszközünk :). Mivel nincs tapasztalatom használt fényképezőgéppel kapcsolatban így értelemszerűen jobban preferálom az új eszközt (leginkább rossz tapasztalatom van autók és elektronikai cikkekkel a használtpiacon), viszont első "komolyabb" gép révén nem szeretnék túl sok pénzt sem rááldozni.

Üdv

Új hozzászólás Aktív témák