Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bukta7
tag
üdv! tudnátok E8400-re a Hyper TX2-höz hasonlóan jó, és árban egyező (4-6k) csendes hűtést ajánlani? (iponon épp nincs a tx2, és onnan rendelek mindent)
-
Mateh
csendes tag
Sziasztok a segítségeteket szerentém kérni.A procim:Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz .Felhúztam 3,7 GHz-re és a cpu 100 fokra felment ez elkerülése érdekében tervezem az új hűtő vételét.Szerintetek milyen hűtőt vegyek ? Kinézete nem számít, hangos is lehet a lényeg hogy bika erősen hűtsön.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt1129
addikt
válasz Palesz191 #7897 üzenetére
Nekem volt ilyen hűtőm. Nagyon jó és nem is találtam hangosnak. Igaz az új szériáknál sokan panaszkodtak hogy elrepedt a ventijük.
Az adatlapodon nem látom hogy milyen procid van,de az biztos,hogy az AMD gyári hűtőjénél jobb a hatásfoka. Még tuningolni is bőven tudod,ha a későbbiek folyamán akarod. -
Palesz191
aktív tag
Üdv.
Ide beférne egy Hyper TX2 CPU Hűtő? Amugy procim AMD 4800+ Athlon X2 dual core.. szla elvielg jó rá. de beférne ugy hogy balra fujja ki a meleg levegőt?? -
Akkor vegyél olyat, ami nekem is van: CoolerMaster Hyper TX2, 4K körül megkapod és elég az E8400-emnek 4GHz-ig vagy olyat ami tetszik, de szerintem nem a kinézet a lényeg.
Szerk: most látom az van már most is! Akkor először miért nem próbálod meg azzal, ahelyett, hogy feleslegesen veszel egy másik hűtőt? Lehet, hogy full elég lenne![ Szerkesztve ]
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
Zsubi
őstag
Erre senki
-
Henk
veterán
Nekem volt Orochi ami jól teljesített passzívan,már csak azért is mert a ventit nem tudtam rátenni,nem fért el a házban.Az megint egy más kategória.
Az SK-ra biztos fellehet fabrikálni egy másik ventit,de ha valaki egy kicsit is ad a gépére akkor valószínű nem fogja ezt választani mert tuti förtelmesen nézne ki. -
Geffry
aktív tag
Hát boltos ismerős már ajánlotta hogy áron alul adja az orochi-t ami már kb a hűtő megjelenése óta ott van a polcon...ahhoz ráadásul 14centis venti jár.
Ha jó az alap borda akkor az élettartamát már csak a venti befolyásolhatja, de ha azt cserélheted... ezért is tetszett meg a freezer mert abban is ki lehet cserélni a ventit ami ráadásul 12cm-es.A silent knight dologgal kapcsolatban: szerintem a kis kábelkötegelő bilincs vagy méginkább drót, csodákra képes...
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
Henk
veterán
Hát nem tudom egy keretes ventit,hogy lehetne belerakni mert a gyárija keret nélküli és tök speckó felfogatása van.A Square-ben már rendes keretes venti van,de 9-es.Ha olyat veszel amire 12-es venti rakható akkor kissebb fordulaton szállít ugyanannyi levegőt mint a 9-es,ergo halkabb.Persze ha ez szempont nálad.
Azért népszerűek az olyan hűtők mint a Ninja2,HR-01 Plus,TRU,Xigma mert nagy a hőleadó felületük és egy mozdulattal bármilyen 12-es venti rászerelhető.(némelyikre több is)
Annak függvényében,hogy valaki hangtalan gépet vagy extrem tuningot akar. -
Geffry
aktív tag
Sajna a lovaggal nekem is ez lett a bajom... (bár hosszú idő kellett hozzá) állítólag sima 92mm-es ventit is bele lehet buherálni de akkor úgy is fog kinézni... asus square-jeibe állítólag lehet cserélni gond nélkül, de ez nem mentség az árra... valószínűleg AC lesz.
Köszi szépen! Azért ha valaki tud még valami jót akkor hajrá[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Azért kérdeztem a magasságát mert gondoltam nem fér el egy magasabb hűtő.De konkrét méretre gondoltam mert ezek a hűtők általában mind közel azonos magasságúak.
Ami olcsó és elég hatékony a Freezer 7 pro,de ez is majdnem olyan magas mint a ninja.Sőt a legtöbb álló hűtő ilyen magas.
A fekvők alacsonyabbak,de azzal kissebb tapasztalatom van.GeminII vagy Scythe Zipang esetleg jó lehet.Ha ilyen alacsony hűtő kell akkor azok közül válogass amiken a venti a lappal párhuzamos.Mondjuk elég sok ilyen van. -
Tom07
csendes tag
válasz Tommi000001 #7867 üzenetére
Thermaltake Ruby Orb itt a hivatalos oldala: [link]
-
Tommi000001
aktív tag
válasz Tommi000001 #7865 üzenetére
jah asszem Thermaltake Ruby Orb .....
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
Henk
veterán
Akkor a freezer extreme-t vedd.Az Asus-ok amennyivel drágábbak,annyival nem jobbak.Főleg amelyikben keret nélküli venti van mert ha az tönkremegy nem fogod tudni cserélni.Múltkor valaki hajtott a Silent Knight-hoz ventit mert tönkrement a gyári de nem talált hozzá.Ez szerintem fontos szempont.
Az meg,hogy kinek mi tetszik...Nekem pl a minél egyszerűbb kinézetű borda.Volt TR HR-01 Plus-om ami nagyon jó hűtő és semmi extra nincs benne,ráadásul olyan halk ventit tettem rá amilyet csak akartam.
TheChos3nOne:nem ismerem,de ha abból indulok ki,hogy a vendetta hp-jai közvetlenül érintkeznek a procival mint a Xigmatek hűtőinél akkor rossz nem lehet.
Tom07:nem tudom mennyibe kerülhet ez a Tt hűtő,de szerintem ennél komolyabbat is találnál.Egy sima alu borda mint a régi Zalman 7-es széria.[ Szerkesztve ]
-
Zsubi
őstag
Szeretnék véleményeket kérni erről a hűtőről: Asus Silent Square EVO
E8xxx procihoz lenneKöszönöm
-
Tom07
csendes tag
Sziasztok mit gondoltok erről a hűtőről? -----> [link]
E8400-ra lenne -
Adrian Mole
senior tag
válasz elfelejtette #7854 üzenetére
Az ár majdnem mindegy, egy Phenom és a hozzá való alaplap megvételéhez képest a hűtő már nem akkora tétel, de akkor az szolgáljon sokáig, rendben.
Az alap, hogy elférjen az alaplapon, csendes és tartós legyen, no meg jól hűtsön. Az, hogy hogyan néz ki, világít, meg zenél, nem érdekel (illetve az utóbbi kettő esetében ez nem igaz, lehetőség szerint ne világítson, ne zenéljen ).42
-
Chosen
addikt
OCZ Vendetta 2 vel van valakinek tapasztalata, esetleg véleménye?
-
Geffry
aktív tag
Hát... a Silent Knight a fura kis csőformájával tetszik... szóval lényeg hogy ne valami debla legyen... pl a scythe-nak hiába vannak nagyon jó hűtői, nem tartom őket esztétikusnak... De az asusok gyakorlatilag mind szépnek mondhatók csakhát aranyárban... a freezer extreme határeset mert attól hogy nagy melák, még néz ki valahogy... jóesélye van, mert vga fronton az accelero s1 is nagyon pozitív élmény volt azért a pénzért...
-
Dark KillerX
addikt
Most szeretnék venni egy olcsó,de megbízható hűtőt a procimra.Ez milyen lenne?[link],de gondoltam az AC Freezer 7 Pro-ra,meg CM Hyper TX2 is.CM TX2-vel meg az lenne a bajom,hogy a lapom tudná szabályozni a fordulatszámot,meg hogy a lapátja nem törik-e le?
Csak amúgy azért kérdeztem ezt az OCZ hűtőt,mert eddig az OCZ termékekről(memória,táp)nem halottam soha semmi rosszat.Köszi előre a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Nincs személyes tapasztalatom a freezer extreme-mel de jókat hallottam róla.A többi amit soroltál elég drága azért már kapnál egy Xigmatek S1283 vagy 1284-et,esetleg ezeknek a világító ventis változatait.Sőt néhány TR vagy Scythe modelt is.
Kérdés,hogy nálad milyen a szép hűtő. -
elfelejtette
veterán
válasz Adrian Mole #7851 üzenetére
Ár?
Amúgy:
CM HYPER212 ~7k
SCYTHE MINJA2 ~10k
XIGMATEK S1284 ~13k
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Geffry
aktív tag
Sziasztok!
A kérdés standard és egyszerű:
Jófajta léghűtést keresek ami elég 4 magra, csendes és relatíve szép. (tudom hogy felesleges, de a plexi oldal... )
A versenyzőim:
Arctic Cooling Freezer Extreme
A legjobb árban van a választottak közt, valószínűleg csendes és a méretéből kiindulva erős is, de otromba nagy kocka...
Asus Silent Square EVO
Lion Square
Royal Knight (habár az ára miatt nemigen gondolom komolyan)Ezek sajnos mind drágák de mind megfelelnek a szép kritériumnak és talán még a csendesnek is... de hogy jók-e?
Jót-rosszat egyaránt hallok róla... drága...
Egyelőre csak ezeket néztem meg, de többnyire ezek azok amik mindhárom igénynek eleget tehetnek... talán... nemtudom. A logika azt diktálja hogy az AC éri meg hisz 6k körüli árban van, de nem hallottam személyes véleményeket róla. Ezért kérdezném hogy kinek mi a véleménye és hogy mi lenne az egyéni favorit?
Jelenlegi hűtőm az első szériás Silent Knight ami általában 70fok körül tartja a 9750em, Antec ninehundreed házban teljes terhelés mellett. (és mindig teljes terhelésen dolgozik) Ebből szeretnék gyalulni, ill a csere oka még az is hogy kezd rozsdásodni a lovag páncélja => csendfaktor.
[ Szerkesztve ]
-
Adrian Mole
senior tag
Erre valaki?
42
-
dawyd17
csendes tag
sziasztok. processzor hűtő vásárlás előtt állok. Már van is egy konkrét kiszemelt: CoolerMaster Hyper 212.
Tesztek során nagyon jó teljesítményt nyújtott. Tapasztalatotok van róla? -
Henk
veterán
válasz Tommi000001 #7845 üzenetére
Én ezzel akkor szembesültem először mikor megvettem a méreg drága Silenx ventit amire 11dBA-t írt a gyártó honlapja.De miután nagyon hangosnak találtam megmértük mi is.41dBA-t mértünk,messze az egyik leghangosabb venti volt még a noname-k között is.Azóta volt már pár db ventim és azt megtanultam,hogy lehet egy venti akármilyen halk egy bizonyos fordulat és légszállítás felett akkora szélzaj van már,hogy az bőven meghaladja azt az értéket amit a gyártó feltűntet.
-
Henk
veterán
válasz Tommi000001 #7843 üzenetére
Én nem veled akartam vitatkozni csak gyakorlatból tudom,hogy nem igaz ami a legtöbb gyártó honlapján fel van tüntetve.
-
Henk
veterán
válasz Tommi000001 #7841 üzenetére
Ha abból indulok ki,hogy az 1600rpm-es s-flex 63cfm-et szállít 28dBA mellett akkor a ruby teljesítménye lenyűgöző.Főleg ha abból indulok ki,hogy 70-80cfm mekkora szélzajjal jár akkor a 17dBA azonnal kizárnám.
-
Tommi000001
aktív tag
Nem hogy nem hiszem el
Tudom................Scythe D 8 cm venti
Noctua D 9 cm vetni
Ruby D 12 cm venit(nem irtam pontos típusokat ,mert az előbbi szélmalmokról van szó)
De ha csak a lapátok kiképzését és dőlésszögét nézzük akkor is el lehet érni közel 30% os teljesítménykülönbséget(vagyis mennyi levegőt tud szállítani adott idő alatt)
-
Henk
veterán
válasz Tommi000001 #7839 üzenetére
De azt te sem hiszed el,hogy a Tt ventije jóval kissebb fordulaton 2,5x annyi levegőt szállít jóval halkabban mint a scythe.Itt valamelyik adat nem fedi a valóságot.
M.Tomi:mindkét hűtő elég lenne hozzá,de ezek nem olyan túl alacsonyak.(115-125mm) -
Tommi000001
aktív tag
Nemtom ebben az esetben nem a köbláb adatokat kell előtérbe helyezni?
Scythe NINJA MINI 32.2 CFM 2,300 rpm (±10%) 24,4dBA
Ruby Orb CL-P03191 77,85CFM 1700rpm +/- 10% 17dBA
Noctua NF-B9 1600 RPM 17,6 dBA 64,3 m³/h ami ,asszem 38,3 CFM ami a thermaltake hez képest nem túl sok..."A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
M.Tomi
csendes tag
Ez is egy lehetőség: [link]
-
Tom07
csendes tag
-
M.Tomi
csendes tag
Vagy ha esetleg valakinek van Cooler Master Geminii S hűtője az megoszthatná velem a tapasztalatait. Persze a Noctua hűtőről is szívesen fogadom a véleményeket!
-
M.Tomi
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Továbbra is alacsony építésű proci hűtőt keresek a Phenom 9600-am fölé. Jelenleg ott tartok hogy a Geminii S-t méretei miatt nem merem megkockáztatni (nem biztos hogy elférne a ramok mellett), de rátaláltam erre a kis csöppségre: [link] Érdekelne a véleményetek hogy vajon megbírkózna-e a feladattal?
-
dawyd17
csendes tag
sziasztok. processzor hűtő vásárlás előtt állok. Már van is egy konkrét kiszemelt: CoolerMaster Hyper 212.
Tesztek során nagyon jó teljesítményt nyújtott. Tapasztalatotok van róla?[ Szerkesztve ]
-
Tommi000001
aktív tag
Helotok
9850 be re keresek kiváló ár/teljesítmény kategóriából hűtőt....
Mik azok amire figyelnem kell a választás során?
Ti is segíthettek 1-2 konkrét típussal....
-
Henk
veterán
válasz easy...rider #7823 üzenetére
Szerintem gyári borda venti nélkül nagyon melegedne,bár csak netezésre talán nem.Bár szerintem melegedne.Egy hp-os hűtő biztos jobban teljesítene,de arról is elkéne vezetni valahogy a meleget.
A 3.variációt nem is értem teljesen.A vga hűtők nagy felületűen és nagyon laposak nem tudom,hogy gondoltad a lapra fogatni,mert szerintem egyáltalán nem férnének el.
bmwsan: ha 10k-t szánsz rá szerintem is egy NInja2-t vegyél.Vagy valamivel olcsóbban lenne Hyper 212 vagy Xigmatek S-1283,persze ha sikerül beszerezned mert elég hiánycikk mind a 2 mostanában. -
elfelejtette
veterán
válasz Rederik #7822 üzenetére
Hy!
E8200-as proci 2.66@3.5GHz-re húzva a gyári hűtővel terhelve 56 fok. Ez elég soknak számít. Ezért lett lecserélve Csythe Ninja2-re. Azzal 3.5GHz-en venti nélkül passzívan egy jól szellőző házban 36 fok terhelve.
(Alapon nem néztem.)
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bmwsan
senior tag
Hello
szeretnék venni egy CPU hűtőt de nem tudom milyen lenne jó... Egyelőre csak a mostani procimra később viszont szeretnék egy erősebb amit jobban megszeretnék majd tuningolni.
Asus Cooler Silent SQUARE EVO
vagy
Noctua NHU9F ez.
esetleg vmi más hűtő 10k alatt.
Előre is köszönet -
easy...rider
őstag
-
easy...rider
őstag
A kép újra
-
easy...rider
őstag
válasz easy...rider #7823 üzenetére
illetve Coolinkel csaj a saját ventiei lennének, és így az egész kb 5cm magas lenne, és így a többi ventit is kihagynám, és csak a táp felé szellőzne a ház
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
HTPC-t akarok csinálni, és a CPU hűtésére van pár ötletem amiről szeretnék véleményeket kérni. A proci egy AMD X64 3500+ (nem X2, 65Wos) alaplap ASUS M3N78-CM
Minél alacsonyabbra akarom a házat, azért erre a három dologra gondoltam:
1, Gyári AMD hűtő amim most van, felpolírozva, és nem tennék felé ventit, hanem kivágnám a házat pont felette és a szellőztető ventik által ott beszívott levegő hűtené. így vhogy:
(a hűtő lamellái is így állnak, és tennék még a lamellák feléig valami "légterelőt" hogy ne felül szökjön el a levegő, hanem lemenjen az aljáig)
2, Vennék egy heatpipe-os gyári hűtőt, ez kb 2000Ft, és jobb lenne a hűtése, de ugyanígy oldanám meg,3, vennék egy jó VGA hűtést, pl Arctic Cooling Accelero S1 vagy Coolink GFXChilla, csak ezek nem tudom mennyire felelnének meg a célnak. szerintem mondjuk igen, mert egy mai VGA is tud rendesen fűteni!
Ezzel még 2 centivel alacsonyabb lehetne a ház. így kb 6,5cm lenne, az AMD hűtőkkel meg 8,5
A segítségeket előe is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Mostanában elég sokat olvasok az új típusú processzorokról, de lenne egy valószinüleg tök naivnak tűnő kérdésem, amire nem találtam még választ.
Tervezek venni egy E8400-at vagy q9400-as intel procit. (majd a pénztárca eldönti)
Tunningolni nem fogom.
Mi a baj a gyári hűtőkkel? Miért cseréli mindenki a hűtőket már új proci vásárlásakor is? A túlhajtás miatt kell a hűtő?
Mennyi lenne egyébként az alap hőmérséklete terhelve és terheletlenül is ezeknek a prociknak a gyári hűtőkkel? Ha jól olvastam nem is egyforma típus van a duo és quad procikra...
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
gtamate2
veterán
q8200-at 3,2ghz-en lehűtene egy Zalman CNPS 7000B CU-LED?
*Sn0w
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Core7 920 -ra milyen CPU Coller-t ajanlotok?
En Asus Triton88 V.Cooler Master V8 -ra gondoltam.
A gyari hutoje gondolom hangos.
Tuning nem lesz.
Aerocool Extrem Engine 3T -hazba lesz.[ Szerkesztve ]
-
M.Tomi
csendes tag
"Sajnos" ilyen RAM-om van: [link] magassága az alaplaptól 55mm
-
M.Tomi
csendes tag
Valójában a gyári hűtővel sem a hőmérséklet miatt van gondom, csak a hangja...
Ha néhány terméket vagy legalább márkát javasolnátok az szívesen venném. Kinéztem még a Cooler Master Geminii S-t, de ez méretét tekintve már nagyon necces, sztem a RAM-ok miatt nem fér be.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest