Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Egyébként nem voltam soha ergo fan, de most már egy LaChiffre elférne itthon....
-
Throme
veterán
Keychron B1 Pro
Még melóba vettem egy logitech membrános bill-t (K380s II), amivel több eszközt tudok kezelni BT-n keresztül.
Nagyon jól teszi a dolgát és megtetszett, hogy lapos, kicsi, könnyű és a billentyűk sokkal rövidebb úton járnak, mint a mecha-n.
Otthon is ki akartam ezt próbálni, de a logi ISO Uk és inkább HUN kellett, másrészt a logi csak BT-n keresztül tud csatlakozni, míg otthon kellhet a vezetékes is.
Így esett a választás egy Keychron B1 Pro-ra.
Ez is kicsi, lapos, halk, de már magyar kiosztást kapott és 3 féleképpen lehet csatlakoztatni.
A kupakok itt is homorúak. Csatlakoztatás könnyedén ment.
Összehasonlítva a K380s II logi-val:
előnyök
- caps lock visszajelzés
- 3 féle csatlakoztatási lehetőség
- körülbelüli töltöttség visszajelzés (ahogy a K8-on is működik)
- magyar kiosztás
- full programozhatóság
- bill porvédő (ami egy vékony szilion hártya végül is) nem karcolódik, ezen keresztül is használható a bill :) ).hátrány
- picit drágább
- beépített akksi. Ha egyszer elveszti a kapacitását nem könnyű cserélni. Rövidebb töltöttségi ciklus (a K380s II tölthető ceruzaakksikkal megy)-
Persze a beépített akksi jó sokáig működni fog (újratölthetőség) és töltés közben is használható.
A többletköltség pedig az előnyök miatt nem probléma.
A háttérvilágítás hiánya nálam ki van küszöbölve. Egyikben sincs, így ez nem hátrányMost ez az új kedvenc.
A mecha-k pihiznek.Nagyon tudom ajánlani azoknak, akiknek nem kell mecha, nem akarják babrálni, fejleszteni a billentyűzetüket, inkább a kicsi, könnyű, lapos, csendes, könnyebben hordozható és vezeték nélkül (is) csatlakozó megoldásra vágynak.
Tartozék az usbc - c kábel, usba átalakító, porvédő, 2,4GHz usb csatlakozó.
Szerintem az árazása is rendben van. -
dbius
veterán
-
Ispy
veterán
Keykobo motosu lake
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Valkűr
addikt
Közben megvolt életem első stab kenése, egész jól sikerült, sokkal jobb lett igy legalább nem csörög. Keychron Klube 205 volt a kence. Azt hittem nagyobb dolog.
, de cseppet sem volt vészes, inkább macerás a pici alkatrészek miatt, nem is lett tulkenve sem. -
Molydeus
őstag
A Keychron ebből mintha sportot űzne, hogy még véletlenül se lehessen megfeleltetni kiosztások alapján az egyes sorozatokat.
Amúgy ezzel a B sorozattal megint rátapintottak valamire, amire szvsz lesz kereslet.
Egy ollós Alice is nagy dobás lenne, de ha bevállalnának egy tentinges, ne adjisten negatív dőlésű vázat, akkor szerintem itt is lennének páran, akik hálásak lennének, hogy végre kapható megint notebook szerű, de ergonomikus billencs.M.
-
Molydeus
őstag
Igen, a ASCII változat az alfákra.
Ez utóbbbi egyszerűen így alakult, mert mire értelmes ára lett a dropnál, addigra a sima Obblivion alfák eltűntek.Luck vs Neo
Ez is így van.
Csak a felépítést hoztam fel, mert az a robbantott ábrák alapján képekről is látszik még akkor is, ha külsőre esetleg hasonlónak is tűnik valakinek.M.
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Magyar kiosztással létezik olyan lapos (nem mecha), programozható billzet, mint amilyen pl. az Apple billentyű? Ja, pilács is legyen...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
nyunyu #106038 üzenetére
"Hogy bírjátok megszokni ezt az alsó sort?"
Nem telt többe három percnél (szerintem annyi se, annyira adja magát), de három hónapja már 45 százalékos kiosztást használok rajtuk, a felesleges gombokon nincs semmi.
---------------------------------------------------------
(#106051) dqdb: Egen, egy rendes, 60 százalékos nem volna rossz tőlük. Aztán abból is egy jó kis beragadt magyar készlet.
Mondjuk akkor sem sírnék, ha egy Prime E/Libra Mini kiosztást hoznának a Q szériába. -
Molydeus
őstag
válasz
Mr.Csizmás #106043 üzenetére
Mármint a Neo65 és a Lucky 65 készülne ugyanazon a sorok?
A méreten és azon kívül, hogy alumíniumból vannak, ezek semmiben sem hasonlítanak.
A teljesség igénye nélkül, hogy miben térnek el csak a vázak:
- a Lucky váza két elemből áll, a Neo egyből
- belső felfüggesztés, ez szorosan kapcsolódik az előzőhöz
- a külső súly helye és mérete, Lucky esetében az ebbe rejtett dongle tartó és fedlap
- a ház alsó részének a külső kialakítása
- apróság a többihez képest de eltér a gumitalpak helye és méreteEhhez jön még a totál más belső felépítés
M.
-
ViZion
félisten
Valami 4-6 gombos, kicsi, USB wired macroboardot tudtok ajánlani?
Ócó kellene, ha mecha, akkor a barebone is elég. Igazán ez lenne a legjobb, mert kapcsoló meg kupak az akad itthon. Nem játékra kell, csak kieg egy projecthez.
Hátha láttatok ilyesmit -
válasz
nyunyu #106038 üzenetére
Nekem a jobb control hiányzik nagyon. Felraktam a bal nyílra modtappel, de nem az igazi (azért idővel szokható). Ezért is tervezem majd a Neo Ergo-t nyilak nélkül építeni, kupakszettől függően kettő vagy három gombbal a jobb alsó részen (RWin, Menu, RCtrl).
#106039 dqdb: hm, akkor a cikkben véletlenül maradhatott ott a reverse szó. Így már értem, köszi.
-
nyunyu
félisten
-
Valkűr
addikt
válasz
Mr.Csizmás #106036 üzenetére
Sztem annyi pénzért nem is csoda, mert nagyon jó az ára. Sőt tovább megyek, kapható hozzá külön különböző plate is Alin egész emberi áron. Valszeg Neo nem lesz belőle, de nem is annyiba kerül. Bar azért a házon elég erős hasonlóságot latok, lehet ugyan azon a gyártosoron készül
-
nyunyu
félisten
válasz
Valkűr #106033 üzenetére
Hogy bírjátok megszokni ezt az alsó sort?
Vagy ezért van mindenkinek minimum 2 Q8-a, hogy ne keveredjen meg, ha máshol ül le a gép elé?
Tegnap irodai napom volt, így a fekete Akko 3098B+-t vittem magammal, de folyamatosan az Fn gombot ütöttem rajta a jobb Ctrl helyett, mert az 1800/1800Compact/75% helyen van van a Ctrl (/, jobb Shift alatt), míg a daily driver Feker Alice98 Pro-n másféllel balra, a pont alatt.
Mondjuk az X-C közötti bal Alttól is hülyét kaptam anno, így visszarendeztem az Alt és Win gombokat a régebbi Alice98 kiosztására, így most Ctrl, Alt, Win, szóköz, szóköz, AltGr, Ctrl a split billzetem kiosztása, csak még nem jöttek meg a megfelelő kupakjaim rá. -
Köszi a leírást, dye subom még sose volt. Itt az első kép jobb oldalán elvileg reverse dye-sub lenne a leírás alapján, viszont nem látok bizonytalan kontúrt...
-
Molydeus
őstag
Még megvan, csak lejárt az előző, a Q0Plus-szal közös hirdetésem. Kellenek új fotók külön-külön és mennek vissza HA-ra.
M.
-
Valkűr
addikt
Megjött a PC plate szerelékem, le is teszteltem, de ezzel elég fura lett a hang, szerintem az inkább Thocky karakterhez való. Vissza tettem a fémet és rá a gyári tapet majd alá a vékony csillapitót. Igy eltünt az az üreges fém hang, de egy magasabb hangkaraktert kaptam ami kezd már picit hasonlítani a Neo-ra, olyan sosem lesz de hasonló. Ez már egy nagyon vállalható hangzás a Keychron Q8-bol.
-
dbius
veterán
válasz
RazoR #106029 üzenetére
Eh, sokszor elég furán gondolkodnak a kínaiak úgy vettem észre, legalábbis a mi felfogásunkhoz képest. Nem is tudom be merjem-e rakni ide: [kép] Csak link formájában, az aktuális Keychron.com rendelésem milyen útvonalon jön... Tudom-tudom nem ilyen egyszerű ez, pedig miért ne lehetne...
-
RazoR
Topikgazda
válasz
micafighter #106030 üzenetére
Grey White and Blue
-
RazoR
Topikgazda
válasz
dbius #106007 üzenetére
A kérdésemre, hogy megoldható e valahogy, hogy a Hong Kong-i vagy a Svájci webshopból meg tudjam venni a keycap szettet az volt a válasz, hogy elküldte a vendor lista linkjét, majd miután írtam, hogy köszi de mindenhol out of stock jött a válasz, hogy állítsak be készletértesítőt...
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #106026 üzenetére
Megfordítod a kupakot:
Ha nem éles kontúr van vagy más jelből látszik, hogy doubleshot, akkor a reverse dyesub a bal oldalihoz hasonlóan fog kinézni, azaz az alsó élen bizonytalan lesz a kontúr, mert a festék eltérő mértékben hatolt be a kupak alá. Itt a zöld alapszínű kupakot festették kékre, ha fehéret festettek volna, akkor alulról fehér lenne a kupak belseje.
Doubleshot esetében egyes gyártóknál a kupak oldalfala mindkét színből tartalmaz egy-egy réteget, de itt a kontúr éles és egyenes:
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #106022 üzenetére
Ez anyagában színezett.
Olcsó reverse dyesub gyártók szoktak olyat csinálni, hogy megveszik/öntik a fehér kupakot, és minden reverse dyesub lesz, mert a kupak az alapszínét is így kapja meg. Szóval még az is reverse dyesub lesz, aminél elég lenne sima dyesub vagy dyesub sem kellene, mint space-ek esetégen. Milkyway tolta így sokáig.
-
válasz
Synthwave #106021 üzenetére
Ááá, nekem ezek túl színesek... de maga a profil és a glossy az nem rossz, mondjuk egy Artic színvilággal, vagy sima szürke-feketével megnézném.
Az a blank reverse dye-sub?
Ööö, passz... ugye itt nincs felirat, de nem tudom ezeket hogyan színezik és a marketing szövegen túl nem is írnak erről semmit. Ki lehet ezt valahogy deríteni? -
-
válasz
Zedroxine #106011 üzenetére
A Keychron általánosan ajánlott a topicban, valamelyik V Max variáns megfelelő lehet (csak ne a sima V, hanem mindenképp a V Max - részletekre érdemes visszakeresni, ha érdekel, elég sokat volt róluk szó). A HU-ISO és wireless pipa és 60 alatt vannak. Érdemes bele nézni aliról Silent Peach kapcsolókat, pl innen. A gyári kupak sem rossz, de persze később lehet jobbra cserélni, ha kell, bár ott már a HU ISO nem triviális.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
HThomas #106013 üzenetére
"Hm, az MTNU nem tűnik rossznak. Most hallok róla először, hiányzik Synthwave billencses cikkéből"
Nem hiányzik. Ki is van emelve, hogy ez az egyetlen 100 százalékos doubleshot PBT (a Leopold egyes billencsein lévő kupakokon kívül), sőt, még kép is van róla.
A JTK HSA-ját kéne még kipróbálni. Egyebek mellett. Ez a szett már pöcörögtet egy ideje.
Eddig itt ez a top 3:
1. MT3
2. AFSA
3. DCX -
Ispy
veterán
Utálom ebben a hobbiban, hogy a bioritmusunk teljesen más, állandóan várni kell....addig is szórakoztatom magam ilyen fake buildekkel.
Motosuko lake, semmenyire nem adja vissza telefonom az élő színeket.
Közben kiderült, hogy nem elég, hogy a switchek még nem jöttek meg, de a daughterboard szar benne, szóval várhatom a cserét, a másik csomag meg a dhlnél dekkol, áááhhhhh.
-
righunter
csendes tag
Akinek volt Cerakey keycapjei, ajánlják? Wooting 80HE-met szeretném turbózni! Gaming + sima gépeléshez is használom. Érdemes vagy engedjem el az ötletet?
-
válasz
Molydeus #106012 üzenetére
Hm, az MTNU nem tűnik rossznak. Most hallok róla először, hiányzik Synthwave billencses cikkéből
A magasság számomra annyira nem érdekes, a sculpted kialakítás inkább. Mondjuk nézem, hogy az Oblotzky-nál majdnem 140€ a GMK Graphite... azért felírtam magamnak, ha majd rámtör a vásárolhatnék, akkor lehet, hogy teszek vele egy próbát. A Matt3o MT3 3277 Custom blank szett még a kiszemelt, de valahol örülök is, hogy nem elérhető, mert a franc akar ezekre ennyit elszórniNagyon jól néz ki az Oblivion is, bár nekem a színes mod feliratok picit furák.
A wobble-lel én eddig nem is foglalkoztam, most az AFSA miatt vált érdekessé... viszont a Zero Degree zajcsillapítási megoldása tetszik, szerintem nagyon jól eltalálták.
-
Molydeus
őstag
válasz
HThomas #106008 üzenetére
Zero Degree
Ne nagyon számíts, hogy a Gateron egyhamar bővíteni fogja ezt a kört. Anno, amikor bejelentették, nagyon ígéretes volt és mindhárom switch, amit double-rail-el gyártottak jó is sikerült szerintem, de láthatólag nem aknázzák ki az ebben rejlő potenciált. Nem sokkal a megjelenésük után beütött a HE láz és a Gateron ott tolja a double-railt.
Sima mecha vonalon hiányzik egy normál stem-es (nem long pole), egy speed és egy taktilis (ebből akár egy gyenge és egy erősebb is) és egy halkított taktilis.
Jelenleg a hibridekkel sem állunk jól, mert csak a Lunar Probe és a Zero Degree stemjei cserélhetőek, a Melodic-é speciális a leaf spring miatt. Ha előbbi kettőt kicseréled, akkor a lehet csinálni egy normál stem-est a Lunar Probe házában és egy semi-silent-et a Zero Degree-ben ráadásul úgy, hogy lefelé még kifejezetten hangos is lenne a long pole miatt. Az is egy opció, ha a Melodc-ból kiszedi az ember a leaf springet, az is egy alap lineárist csinál belőle.
Viszont ezek mind nagyon költségesek, sokkal inkább megéri máshol szétnézni ha a wobble minimálizálás a cél.AFSA
Tipikus alis kínálat van, vagyis a népszerűbb(nek gondolt) színsémákat klónozzák, nem nagyon lesz belőlük egyedi, a blank meg rétegigény, főleg splergo vonalon népszerű.
Ha az AFSA és az MT3 a hangsúlyos szférikus mélyítés miatt tetszenek, de a magasságot el tudod engedni, akkor ugyan nem olcsón, de az MTNU-ból is létezik blank (double-shot tiszta PBT és blank...), ha pedig egy kifejezetten alacsony uniprofil is belefér szintén mély szférikus felülettel, akkor a PBS-t nézd meg, bár nem tudom, hogy éppen mi érhető el belőlük. Szerintem az utóbbi splergo vonalon is érdekes lehet számodra.Nekem az Ergo-n most SA Oblivion van fent. A legmagasabb elterjed profil, széfirkus, de kicsit sekélyebb a bemélyedés. Ennél tényeg érdemes a lehető legkisebb wobble-lel járó switchet használni, nálam még a Geon RAW Zero-nak is van egy minimális játéka. Engem nem zavar, de ez ilyen.
M.
-
Zedroxine
tag
Sziasztok!
Kicsit vakon vagyok, és lehet hogy saját magam és az életem próbálom megnehezíteni.
ISO layout-os wireless billentyűzetet keresek munkára (programozás) illetve játékra.
A halkság lenne a fő szempont mivel a játék többnyire este lenne amikor a gyerkőc alszik.
Hotswap, wireless, backlight kellene. Knob opcionális de most sincs.
Numpad nem kell.
Prebuilt gamer cucc nem biztos hogy érdekel, de az is szóba jöhet.
Maximálisan ~60K amit jelenleg rá szeretnék szánni.
Igazából ANSI mellett is meggyőzhető vagyok, ha van rá jó keycap. Vagy ha annyival jobb a deal.
Keychron és lemokey ismert számomra nagyjából, ott nézelődtem, de kellene némi segítség. -
Molydeus
őstag
Az biztos, hogy kopni fog a felirat.
Amúgy a feliratozást ennél az anyagnál meg lehet oldani tartósan?
Azt nehezen tudom elképzelni, hogy double-shot megoldható lenne emellett a ridegség és hőterhelés mellett (legalábbis a külső kerámia rétegnél), vagy ha mégis, biztos durva lenne a selejt arány. Dye-sub működhetne?M.
-
micafighter
nagyúr
XMI update:
Batch 3 és Batch 4 a napokban érkezik. Elkezdtem a foxpostot előkészíteni hozzá. Aki kapna előértesítő emailt, az kérem nézze meg az emailben, hogy megfelelő automata lett-e választva, és ha rossz lenne, akkor jelezzétek nekem privátban, hogy tudjam még időben módosítani.
#XMI_csoportos_1
-
válasz
Molydeus #105973 üzenetére
Wooble ide vagy oda, azt hiszem kapcsolók terén én megérkeztem:
1. Gateron Silver
2. Gateron Zero Degree
3. Outemu Silent Peach V3Ha egyedül vagyok, akkor jó a Silver, ha a maximális halkság a cél, akkor Peach, egyébként a Zero Degree meg egy jó kompromisszum a kettő között. Ha megjelenne egy rövidebb úton járó Zero Degree variáns, akkor azt még kipróbálnám, de nagyon más most nem mozgat.
Egy másik ismerős keycap a Q8-on, ezzel használtam két éven át.
Az AFSA is beválik, kényelmes. Jó ez a színvilág, még a fekete házzal is, tetszik. Képek alapján féltem tőle picit. Majd azért fedobom valamikor az Arctic-ot is, ha nagyon unatkozom. Kár, hogy AFSA-ból nincs fekete blank, vagy bármilyen színes blank, de még MT3-ból se nagyon látok, az egy darab fekete-szürke blank szettjük is out of stock.
Nálad egyébként most mi van fenn a Neo Ergón? -
RazoR
Topikgazda
Hát a Keychron support egy nagy rakás fosh, nulla segítőkészség....
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #106002 üzenetére
Én a pad printinget érzem problémásnak ilyen árazás mellett: kopni fog a feliratozás.
Blanket szívesen kipróbálnék tényleg jó lefedettséggel (ha ISO nem is lesz, de a 7u az minimum), én nem félek előre a csúszósságtól sem micafighterrel ellentétben, a sima felület nem jelent instant korcsolyapályát az ujjaimnak, míg a kifényesedett ABS igen.
-
Molydeus
őstag
válasz
micafighter #105995 üzenetére
Az R2-ben már minimálisan jobb a lefedettség a két matt felületű készlethez. Van 1.75U Shift, pár 1U-s mod, néhány R1-es kiegészítő kupak, eltérő sorokhoz tartozó PgUp/Dn és külön kitben lehet venni 7U-s Space-t és 1.5U-s modokat. Még mindig eszement drága...
Ja igen, van még egy csodás novelty kit a fényes felületű készletekhez és egy remekbe szabott csuklótámasz is mindenféle színekben.M.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Keychron K2 Pro Wireless, hotswap Red switch, RGB háttérvilágítás, alumínium ház, ISO-UK
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek - Áresés!!!
- Keychron Q2 Pro - alumínium ház, BANANA switch hot swappable
- ASUS TUF Gaming K1 HU billentyűzet
- Eladó GAMAKAY TK-75 HE (Rapid trigger) / MOTOSPEED.CK62 PRO
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest