- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- RIOS Gépház: Terheléses támadás alatt a PROHARDVER! lapcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- KISDUCK: Lamax NoiseComfort ANC párna csere
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jorus #104566 üzenetére
Nézegettem még a keycapeket... Ez alapján a DES felmegy a Charybdis-re, és nem is rossz. Gondolom más sculpted cuccra is ok. Eredetileg laposra tervezték, és viszonylag erősen görbül (eltérő magasságúak a sorok), ami az esetünkben azt jelenti, hogy még erősebb lesz a görbület, ami vagy jó, vagy sem, gondolom ez főleg izlés kérdése.
A thumb cluster az persze egy másik téma, ha jól látom modell specifikus készleteik vannak, nem tudom azok között az egyes gombok formájában mennyi a különbség.
Nálad az Imprinten egyébként melyik profil vált be?
-
Land
veterán
válasz
grizlisandor #104616 üzenetére
Nekem erre nem történik semmi. Ezt a windowsban kellene beállítani vagy az Mchose szoftverében?
-
Land
veterán
Üdv!
75 %-os ANSI-n nincs rajta 'Print Screen' gomb.
A korábbi 100%-os magyar ISO billentyűzetemen sokat használtam a win+print screen kombinációt, mely egyből képként elmentette a képernyő teljes tartalmát egy mappába.
Hogyan tudom ugyanezt megcsinálni az ANSI 75 %-on?
Fn+Page Downra rá tudta tenni a 'Print' parancsot, de ennél csak előjön a képkivágós felület, ahol nekem kell berajzolnom, hogy a képernyő mekkora részét szeretném kivágni és utána külön el kell menteni. Ez nem jó.Köszi!
-
-
-
válasz
Jorus #104609 üzenetére
Épp most nézegettem a layoutodat. Nálam ott az "ó" van
A Q8-on átszoktam arra, hogy a backspace a nav layeren, a home row-n van, az L mellett. Lehet, hogy itt is az lesz a befutó, meglátjuk. Most próbálom a bal oldalra átrakni a nyilakat és a nav blokkot, hogy kiegyenlítsem jobban a terhelést a két kezem között.
Egyébkent te teljesen fixen letámasztott csuklóval használod az Imprintet? Próbálkozom ezzel, de gyors gépelés közben jobban bejön (még) a lebegtetés, és csak pihenéshez támasztok. Mondjuk ebben ez is benne lehet, hogy még keresem az ideális csuklótámasz magasságot. Illetve nálam most elég agresszív a tenting. Aztán az is van, hogy az előbb véletlenül elforgattam picit az egyik felet, és nem értettem, hogy miért lett hirtelen kényelmetlen az egyik thumb gomb
#104605 dqdb: ez érdekes. Elolvasgatom majd a doksit, hátha kiderül valami. Illetve ki kéne majd próbálnom a dynamic tapping term-öt és eljátszani az értékekkel. Gyanúsan sokszor ütöm félre, viszont azt sem gondonám, hogy ennyire eltérnék az átlagtól, hogy ne lenne jó a default érték.
-
Enton
addikt
válasz
ViZion #104608 üzenetére
Annyi a titka hogy ügyesen tervezték a pcb-t sima 3 lábú switchre, és a hall szenzor meg ott van a két láb közt bypassban, majd minden switch csere után kalibrálni kell a dolgot, hogy mágneses vagy épp mecha switch van benne utána úgy kezeli, következő cseréig/kalibrálásig.
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #104597 üzenetére
Ha engem kérdezel, akkor az alis store felvásárolt egy kisebb készletet és most másfélszeres áron adja tovább (ha jól emlékszem 150eFt-ot említettél).
Ha nem akarsz várni és nem akarsz ekkora felárat kifizetni - amit messzemenőkig megértenék - akkor maradnak még az utolsó nem rolling orderes tavalyi batch-ek extrái, abban az esetben, ha maradt még belőlük és ezeknél nincs egyéni verzió válogatás, az van, amit a Vendor anno pluszban megrendelt.
A GB/Preorder mindig is türelemjáték volt. Viszont amit most csinál a QK pl. a Prototypiston keresztül a rolling orderrel (havonta új batch), az már így is sokkal gyorsabb, mint bármi, ami előtte volt custom vonalon.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
arnes #104594 üzenetére
Igazán nincs mit.
Kaptam fülest, hogy a Cu-k gyárilag kapnak clearcoat bevonatot. Ebben az esetben egy ideig nem lesz gond az oxidációval, hacsak nem kap extra "törődést" a felület. Mindenesetre a mechanikai behatások és a tisztítás erodálja a védőréteget.Senkit sem akarok lebeszélni a Cu-król, mert tényleg nem mindennapi billencs és anyaghasználat és bár ez erősen szubjektív, de szerintem iszonyat pofás is. Egyszerűen csak jó ha minden tényezőt figyelembe veszünk egy ilyen döntésnél.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #104601 üzenetére
Az aktív mod-tap kicsit megkeverheti a dolgokat, és saját tapasztalat alapján gondolom, hogy user error, ahogyan nálam is az volt egy hasonló anomália részeként.
A 60%-os kiosztásomon a mod-tap ↓ a jobb Win gombra esik. Amikor billentyűkombináció része volt a mod-tap ↓ billentyű, akkor olyan gyakorisággal lett belőle véletlen Start menü megjelenítés (ilyen 2-3%-os előfordulásra gondolj, ami már eléggé idegesítő dokumentumban navigálva), hogy erről a billentyűről repült a mod-tap és fixen ↓ lett belőle.
A kurzorblokk másik három billentyűje közül a jobb Alt és jobb Ctrl esetében sosem volt/van problémám, a jobb Shifttel nagyon ritkán akad, persze annak is user error az oka, de ott marad a mapping, mert használom a jobb Shiftet és kibírható pár naponta egy undo.
-
Valkűr
addikt
válasz
Mephike #104603 üzenetére
Igen amúgy erre a csavarozas mentes cserére én épp a NEO esetében gondoltam, h venni kellene egy másik PCB és másik plate amibe beleteszem előre az ahhoz jobban illő kapcsolót és akár kupakot, majd alkalom adtán az egészet csak cserélem a házban, ha épp a másikra lenne szükség, igy nem kellene egyesével sem a kapcsolókat sem a kupakokat cserélgetni. 20-25 ezer ft-ban megúszná az ember. Mert azért már én is eléggé megérzem hogy mennyire más ugyan azon kapcsolóval gépelni és más ha csak játszani használja az ember, vagy késő esti szórakozás jön közbe, esetleg szimplán másikra vágyik épp az ember. Még mindig olcsóbb megoldás, mint erre mindre tartani egy külön billencset, bár az sem lehetetlen főleg ha eleve van több az embernek, mert az idők során összegyűjtögette.
-
Mephike
őstag
válasz
Valkűr #104602 üzenetére
igen lehet, de nem sok értelme van ennek szerintem, engem legalábbis tuti idegesítene a WASD másképp működne/hangzana, mint a többi gomb.
Az lenne jó, ha a cég árulna külön PCB-t és azt tudnánk egy mozdulattal kicserélni, ha már elvileg csavarozás nélkülinek reklámozzák a cuccukat.
Illetve a HE billentyűzetbe HE switcheket akarok látni. Ha normál mecha billentyűzetre vágyok, akkor átnyúlok a szomszéd polcra és olyat teszek magam elé. De ez utóbbi dolog inkább egyénfüggő. -
-
Köszi, megnézem. Jó hosszú, meglepődtem, hogy ilyen mélysége van a témának.
Ez akkor azt is jelentené, hogy modtap nélkül viszonylag sokszor ütnék le kisbetűt a nagy helyett. Fura, mert korábbról nem rémlik ilyen. Csinálok majd pár tesztet modtap nélkül, mielőtt elkezdeném a QMK-t hangolni. -
-
válasz
HThomas #104567 üzenetére
Hétvégén volt fél órám a Monkeytype-ot nyúzni, angol szövegen már néha 50 WPM felett voltam, 1 perces teszteken. Közeledek a megcélzott 60 felé... A legfurcsább talán az átvariált backspace a thumb clusteren, ha elrontok valamit és törölni kell, akkor teljesen kiesek a ritmusból.
A mod tap SHIFT + "í"-nél tapasztalom sokszor, hogy ha gyorsan írok, akkor pl "H" helyett "íh" lesz a végeredmény. Nem tudom, hogy ez user error, és modtap nélkül ilyenkor "h" lett volna, vagy valami modtap timeout-on kéne hangolnom... ? A Q8-on is tapasztaltam, amikor ezzel kísérleteztem.
-
Ispy
veterán
válasz
Valkűr #104597 üzenetére
Gondolom az eu vendorok nem tartanak készletet, preorder van, azaz berendelnek egy batchet, majd elkezdik kiszórni a preorder időszakban, majd ha elfogyott, lezárják, legyártják, kiszállítják, vége. Jön a következő kör. A végén meg még kirakják a maradékot. Én például egy ilyen maradékból vettem a neo70-et.
-
Valkűr
addikt
Sajnos eu vendorok kínálata nulla, várakozási idő július… Én igy le is tettem bármiféle rendelésről.. 🤣🙁 Szerintem sokat épp ezek miatt a hosszú várakozási idők miatt maradnak az Alis cuccok mellett, vagy az olcsóbban beszerezhető Keychronok mellett. Ennyi időt tuti nem várnék semmire amire kifizettem alsó hangon 1-150 ezret. Ennyi idő alatt kijöhet egy újabb tipus is, akár még olcsóbban is. Max egy hónap amit hajlandó lennék várni egy rendelésre, de nem vagyunk egyformák.
-
Molydeus
őstag
válasz
arnes #104591 üzenetére
A Cu-k kapcsán egy dolgot mindenképpen fontoljatok meg. A réz idővel oxidál, elszíneződik. Azt gondolom, hogy aki otthon van a billentyűzet témában, az egyrészt ezzel tisztában van és felkészült rá, hogy kezelje a felületet clearcoat-tal, aki pedig nincs, azt mindenképpen érdemes figyelmeztetni.
Cserébe a Neo CU-k esetén az ember kap egy egyetlen rézdarabból készülő ház alsó részt (plusz a komplex inzert és az akksi takaró lemezt), ennek minden esztétikai és akusztikai jellemzőjével.A másik, amit személy szerint kiemelnék, bár ez már bőven egyéni preferencia, hogy a Neo-k a mágneses pogo konnektor miatt gyakorlatilag csak a saját PCB-ivel működnek. Magyarán hiába pl. a 60%-os kínálat csábítása - hacsak valami trükkel nem lehet beleapllikálni valami másik daughter board-ot is, ami JST-s - akkor az egyedi kiosztásokat el lehet felejteni.
Nekem pl. ez a split-space miatt fájó, ami addiktív tud lenni hosszabb távon. Ezzel együtt is azt gondolom, hogy ez az anyagválasztás, kialakítás (a szerelést nem könnyítő screwless design ellenére is) és minőség ezen az áron megéri, hogy egy a mostaniaknál egy kevésbé osztott layout-tal is próbálkozzak.Alternatívák:
A Zoom-os horror story még akkor is ijesztő, ha feltételezzük, hogy a bejegyzésben szereplő billentyűzetet valami baleset érte.
Személy szerint sokkal inkább választanék a Qwertykeys batch-ek közül és akár a Neo65 Coret akár a QK65 Classic-ot nézném meg.Vendorok:
Ahogy volt róla korábban szó, a QK-tól csak olyan bill.-t tudtok rendelni, aminél nincs helyi vendor. EU-n belül a Keygem és a Deltakeyco megbízható cégek. A Coffeekeys-től is volt már megrendelés a topikból, de nem sok (nekem csak egy rémlik), a Monacokeys-től nem tudom, hogy volt-e már innen GB vásárlás.A Prototypist ugyan nem EU, de még így is tud olcsóbb lenni, mint a fentiek és régóta stabil vendor.
M.
-
arnes
junior tag
válasz
Valkűr #104590 üzenetére
Én is most nézegetem, honnan lenne érdemes a Neo60 v 65 Cu-t beszerezni. Nézegetem Pt-on a Neo75Cu-t is, nekem az is tetszik, csak hát 200+ GBP plusz mire idejön. Ojjj. Igaz ez hamar itt lenne és még van nekem tetsző kit az legutolsó konténerből.
Itthon a Q5 egyelőre jól muzsikál, bent a V1max van és annak nagyon bejön a mérete... kaptam erre infokat itt többetektől már korábban, szóval az alapján indulnék neki a vásárlásnak, de egyszerűen nem tudom eldönteni. Talán inkább a 60 v 65 Cu, csak sokára lesz az itt, meg aztán nem tudom, honnét rendeljem. Ha már... -
Mephike
őstag
válasz
viperabácsi #104584 üzenetére
Az összes Keychron HE billentyűzet tudja ezt a kontroller dolgot. (Meg kb. miden más cégnél így van ha jó a szoftverük.)
De saját véleményem, hogy nem erre találták ki a billentyűzeteket. Egyszerűen egy analóg kar mozgatásakor a megtett út sokkal nagyobb lehet, mint a kapcsolók max 4mm-es útja + finomabban tudod ezzel a karokkal pozicionálni a dolgokat. -
dbius
veterán
válasz
micafighter #103838 üzenetére
Van valami friss infód a batchekről?
-
-
viperabácsi
addikt
válasz
Mephike #104578 üzenetére
Na pont az ilyen részletes leírásokért járok ebbe a fórumba is
.
Jelenlegi két jelölt a :
Keychron K2 he ( iso ) vs Keycron Q1 HE ( iso )
Gépelés nem lesz , mert egy XBOX series X mellé lesz téve.Még egy kérdés Q1 HE is tud analóg módot ? ( kontroller helyettesítésére )
-
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok egy olyan kérdésem lenni, hogy van egy AppleTV-m aminek nincs USB-je ennek köszönhetően ilyen billentyűzetet nem lehet rácsatlakoztatni csak bluetoothos opcióval..
Azért vagyok tanácstalan mert nézegettem Logitech billentyűzeteknél és van ami támogat MAC-et, IOS-t de nem tudom, hogy Apple-TV-t is ami úgy tudom TVos -
Valkűr
addikt
Zoom 65 V3 vagy NEO 65 CU? Melyiket érné meg jobban most megvenni?
-
Mephike
őstag
válasz
viperabácsi #104577 üzenetére
Hidd el agyaltam eleget ebben a kérdésben én is. Pár gondolat:
1. El kellene döntened mi a cél a játék mellett. A Keychron V6 Max-od eléggé magasra teszi a lécet gépelési élményben. Ha számít a gépelési élmény, akkor:
a. A legtöbb 60/65%-os He billentyűzet tray mount és ezt lehet megérzed majd a V6 Max után. De az tuti, hogy gépelési élményben mindegyik gyengébb. Volt nálam már pár 60/65%-os cucc, szerdán is jön egy teszt majd egyről, de a V6 Max-od simán egálban lesz velük.
b. A TMR izgalmasnak hangzik, ha ki tudod/fogod használni, de... Ha veszel egy HE billentyűzetet, amit játékra veszel meg, mennyi az esélye, hogy abba hagyományos switcheket teszel? Azért vetted, hogy HE switcheket tegyél bele.
c. Ha számít a gépelési hang, akkor jelenleg a Keychron HE billentyűzetek a legjobbak. (Ez szigorúan a magánvéleményem, és én sem próbáltam minden HE billentyűzetet.) De azért itt is van DE... a Keychron billentyűzeteibe csak a KS-37-es HE switchek mennek bele. Ott pedig eléggé szűkös a választék jelenleg. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy egy HE billentyűzetbe 1-2 év múlva tudsz-e még új switchet tenni, vagy nem, mert biztos lesz fejlődés még itt.
d. A Wooting 80HE-hez a GT-80 még nem próbáltam (pár nap és ez változni fog), de ez ugye nagyon drága mulatság és csodát szerintem ez sem fog művelni, mert a Wooting Gasket Mount megoldása nem lett a legjobb. De bizakodó vagyok, az alap gyári műanyag háznál és talán a Zinc-nél is jobb eredmény fog hozni.
2. Ha nem számít a gépelési hang, akkor a szoftver legyen a legfontosabb, mert az nagyon kelleni fog. Az Akko HE billentyűzet szoftverének felületét nem ismerem, de láttam már pár HE szoftvert és hidd el, nem mindegy melyiket pickeled ki. A tömör lényeg, hogy a Wooting és a Keychron felülete az, amit keresel, az összes többi megoldás vagy problémás/hiányos/nem felhasználóbarát/igénytelen, stb.
Ofc, ez a csak a saját véleményem, mindenki gondolhat mást, és lehet fél év múlva már egészen más lesz ez a HE téma, mert gyakorlatilag minden nap jön valami újdonság. -
viperabácsi
addikt
válasz
Valkűr #104572 üzenetére
Ez e TMR elég izgalmasan hangzik , lehet érdemes várni kicsit a vásárlással , hátha adnak ki ezzel a technológiával iso billt is .
Rá néztem erre a Monsgeek FUN60 Ultrára gaminghez lehet jó lenne ansi is ?
Pc-hez meg úgy is ott van a Keychron V6 max itteni féle (XMI) keycapekkel. -
Land
veterán
Üdv!
Végül rápróbáltam a 75%-os ANSI Mchose Jet 75-re, de nem tartom meg. Teljesen jó minőségű billentyűzet, viszont végül hiányzik a Num pad és az ISO magyar nyelv. De főleg utóbbi hiányzik.
A következő paraméterekkel van ajánlott típus? Vagy ezek közül melyik ajánlottabb?30 ezer Ftig 98%/100%-os méretű (esetleg TKL), vezetékes, RGB-s, magyar ISO nyelvű, RED switches (játékra és alap felhasználásra) fekete billentyűzetet keresek. TKL-en még agyalok, ezekból van TKL-es méretű is.
AVAX GM03 98% Gasket RGB: barna vagy piros Outemu switch (30k Ft)
AVAX FS01 Full size: barna vagy piros Outemu switch (20k Ft)
Endorfy Thock HU Red: Kailh Red (30k Ft)Apróról:
Endorfy Thock TKL Red Switch
ASUS TUF Gaming K3 Gen II - HU - RED
Cooler Master Masterkeys Pro S RGB ISO/magyarKöszönöm!
-
Valkűr
addikt
Sziasztok lehet tudni a Qwertykeys miért irja a rendelésemre, h ide nem szállit? Többen is irtátok, h rendeltetek már onnan.
Nekem ezt dobta fel: Shipping not availableYour order cannot be shipped to the selected address. Review your address to ensure it's correct and try again, or select a different address.
-
Valkűr
addikt
Bár itt közben megjelent egy ujabb Wooting 80HE a GT-80 ami azért eléggé piszkálja a fantáziám, mert nálam a játékoknál jobban fekszik a nagyobb kiosztás.
-
Valkűr
addikt
válasz
viperabácsi #104571 üzenetére
Az a baj ezekkel, h nincs bennük még túl sok újítás, az Akko előrukkolt a TMR ami azért jövőbe látóbb technologia, ahogy ezt már Péter is leirta több esetben. Nyilván ugye itt a kérdés kinek mire kell és mikre lesz szüksége a jövőben. Ha csak egy sziplán jó HE a lényeg és elég amiket jelenleg tartogat akkor a Keychron is jo választás.
Én inkább veszek egy olcsóbbat és meglátom mit mutat, ezért is néztem ki az Monsgeek FUN60 Ultrát, ez ugye egy kisebb kiosztás és TMR benne van ebben is. Sztem kiprobálni a technologiát elsőre ez is elég, és eltudja dönteni az ember megéri e bele ölni egy magasabb összeget, rosszabb esetben sima kapcsolót is fogad és normál billentyűzetnek is használható
-
Valkűr
addikt
válasz
viperabácsi #104569 üzenetére
akkor csak ez marad
-
Valkűr
addikt
válasz
viperabácsi #104563 üzenetére
attol fugg mi a cel...
-
válasz
Jorus #104566 üzenetére
Hú, köszi! Lehet, hogy később majd élnék a lehetőséggel, most még túl új minden. Meg akarom szokni rendesen a mostanit, szerintem még nem is tudnék rendesen értékelni egy ilyen tesztet. Először a csuklótámaszt kéne normálisan belőnöm, a soft clemmy kocka nagyon távol van az ideálistól
-
válasz
Jorus #104564 üzenetére
Érdekekes, mert itt írja, hogy a Charybdis Nano-hoz ajánlja, aztán itt az egyik képen talán pont az szerepel. Mondjuk a Nano lehet nem annyira görbült.
Én nem bánnám, ha a legfelső sor picit magasabb lenne, és szerintem hely is van neki, de ezek után elbizonytalanodtam. Nekem MDA van a Charybdisen, ahhoz képest nem is annyira más a DES... -
válasz
HThomas #104561 üzenetére
Próbálni nem próbáltam, csak távolról nézegettem, de aztán dqdb írta, hogy sculpteden ezek nem biztos, hogy működőképesek.
-
viperabácsi
addikt
hi ! 75% körüli HE billben milyet érdemes választani ?
-
ATI
senior tag
Ezt csak úgy itt hagyom.
-
válasz
Molydeus #104555 üzenetére
Kiegészítésként még hozzátenném a "zenekaros" felépítéshez, hogy megfelelő kupakok is szükségesek, amik kellően nagy belső térrel rendelkeznek. Az nyilvánvaló, hogy nálam pl. ugyanazok a Zeal Clickiez kapcsolók egészen másként szólnak a nagy Cyboard házban, amikor ki van bélelve plafonig, vagy amikor teljesen üres. Ugyanakkor hiába nincs tömés a házban, ha az alacsony felépítésű DSA szett van rajta, oda lesz a gépírós, már-már soleoidos hangzás, ahhoz minimum SA, de inkább MT3 kupakok kellenek.
Huzamosabb ideig két módon használtam a Cyboardot a Clickiezekkel:
1. ház fullra tömve csillapító anyaggal + DSA szett. Az eredmény: gyöngyöző, magas frekvenciájú, halk csilingelő clicky hangzás
2. ház teljesen üresen + MT3 szett. Az eredmény: mély hangú, tompább, olajos gépek vasait idéző, solenoidra hajazó clicky hangzás.A 75 grammos Clickiezekkel nálam a 2. összeállítás mindent visz, még ha ceteris paribus egy DSA szett egy dactyl manuform billhez minimálisan jobban passzol szerintem, mint az MT3.
-
Ispy
veterán
Egyébként szerintem mégsem múlt el nyom nélkül a clickys korszakom, mert bár élvezem mondjuk a raw zero tiszta hangját egy minőségi fémházban, de valamiért élvezem a zajosabb mx blacket a bakenekoban, ami inkább már a zenekar kategória. Nem clicky, de van benne valami extra layer a hangban a cherry miatt, talán kráncsi vonal, ha van ennek bármi értelme.
Közben próbálok lejönni a szerről és bár a bakenekoval volt némi visszaesés, nem venni semmit. Na jó, egy spacebar kit és egy gateron curry még jön, de az nem számít.
Persze tegnap felfedeztem a szegény ember moontowerjét, kronos 60, unibody pc standard oring 60% (hello waffling) súllyal és még kapni is, nehéz a függő lét az biztos, de talán ez még utolsó utáninak beleférhet még.
-
Valkűr
addikt
Visszatérve a HMX kérdésemre nem jött segitség, azzal kapcsolatban valakinek tippje, informácio hogy mi a helyzet?
-
Valkűr
addikt
válasz
Molydeus #104555 üzenetére
Ha erre gondoltál a sántít alatt akkor igazad van részben.
”Ha túl sok a bemozgás, szerintem az ember elbukja a click bar/leaf egyik legfőbb vonzerejét, a gyorsan és határozottan érkező taktilitást, elkezd nyúlni.”
Az este összedobtam teljesen meg szétszedtem őket, és igen valóban a Neoban a gépelési élmény messze jobb a Carbon plate miatt, az érzet ezzel a plattel jön ki igazán. Az Aulába kimondottan a hangzás miatt próbáltam bele, nem tettem akkor még bele az összes kapcsolót igy a gépelési élményről nem tudtam nyilatkozni, csak a hangot figyeltem ami átjött azzal a pár kapcsolóval is.
Amúgy visszatérve azért az Aula M75- ben független a plate anyagától nincs olyan nagy hajlás és rugalmasság mint a Leobogban volt, amiért abba FR4 plate került. Nyilván erződik teljesen minden kapcsolot betéve hogy jobban passzol a Carbonnal de nem mondanám használhatatlannak a Pc plattel sem, ha mellette a többi jol van megépitve. Viszont igy hogy bent az összes itt aztán van zene, és megértem ha valakit ez zavar. De cserébe annyira tiszta csak a Click hallatszik, h ez ami mégis élvezhetővé teszi, de mivel a Neo van a nap zömében használva nem biztos h benne hagyom, de kiderül ha megjön a HMX Blue topa is…
-
Molydeus
őstag
-
Molydeus
őstag
(Nem csak a te kommentedre válaszolva, de innen indult.)
tl/dr
Az tény, hogy a hagyományos - inkább úgy mondom, hogy a lineáris/taktilis vonalon megszokott - megoldásokkal kevésbé lehet hangolni, elvinni egy adott irányba a clicky-ket, de szerintem ezeknél nem is ez az irány hoz érdemi változást.
Kezdjük azzal, hogy clicky-t plate foammal keverni szvsz értelmetlen, kivéve ha a hangzás teljesen másodlagos és pl. kizárólag a click bar/leaf taktilitása a cél és nincs lehetőség Mute Jade beszerzésére: Azt gondolom, hogy minden más esetben kontraproduktív a hangjára gyakorolt hatása.
A switch padok és a tapemod hatása is eltörpül a bottom-outra magának a kattanás(ok)nak a hangja mellett.Viszont a Case és a Plate esetében már nem értek egyet. Itt szerintem inkább az játszik közre, hogy mi a cél: ki akarod emelni magának a kattanásnak a hangját ("szóló") vagy inkább felerősíteni és gazdagítani egy erre kitalált rezonáló kamrával, egy ehhez passzoló felfüggesztéssel és plate anyaggal ("zenekar").
Első esetben egy súlyos fém ház, sőt akár a case foam is segít a másodlagos rezgések tompításában. Viszont egy kellően nagy üreges, nem kitöltött ház egészen más szintre tudja emelni az "összhangzatot". Ha még nem tetted vézz meg egy videót egy üreges retro műanyag házban a Clickiezről.
A Plate pedig - amellett, hogy a clicky-k mellé egy merevebb, de legalábbis nem flex belső nem árt a gépelési érzet miatt* - erre a két vonalra rá tud erősíteni. Ha nem akarsz visszaverődéseket, akkor egy CF, de minimum FR4 jobb választás a "szólóhoz", mert ezek nem fognak pengeni. Ha viszont a teljes "zenekart" akarod hallani, akkor egy alu, réz vagy acél pengése és az általuk keltett visszhangok erre is rásegítenek.
*: Ha túl sok a bemozgás, szerintem az ember elbukja a click bar/leaf egyik legfőbb vonzerejét, a gyorsan és határozottan érkező taktilitást, elkezd nyúlni.A fenti szempontok alapján azt gondolom, hogy Valkűr Alua összehasonlítása egy CF plate-es Neo-val pl. sántít, mert előbbi egyszerűen nem összeillő koncepció egy clicky-vel, míg a másik nagyon is. Persze ettől még természetesen másnak tetszhet, csak számomra legalábbis furcsa kombináció.
Ami még megfogalmazódott bennem a délutáni hozzászólások során, az az, hogy valóban mennyire fontos a clicky-knék a switch választás, pont azért mert markánsabban határozza meg azt, ami elvárható tőle, szemben egy lineráissal, amit sokféle módon lehet modolni, hangolni.
Éppen ezért nem tudok elmenni a konkrét példa mellett szó és ellenérv nélkül:
Anno, amikor megjelent és az első próbák után elkezdtem ajánlani a Melodic-ot, mindig megemlítettem három dolgot:
- Ez a switch finomabb hang, mint az általam hosszabb/rövidebb ideig próbát két alap Kailh click bar, a White v1 és a Jade. Ennek részben köze van ahhoz is, hogy ennek a click leaf-nek a második kattanása sokkal visszafogottabb, míg a click bar-ok fel/le kb. ugyanúgy szólnak. Hogy melyik tetszik az egyéni ízlés kérdése, de ettől még tény.
- Bár a görbék alapján nem így tűnhet, érzésre szerintem egy könnyedebb kapcsoló még a BOX White v1-nél is (a v2-ben erősebb a click bar), pedig az elvileg a legkönnyebb click bar-os BOX**.
Ezekből szerintem egyértelműen lejön, hogy ez bizony nem lesz hangos vagy harsány, aminek személy szerint örülök, mert egészen egyedi hang és baromira passzol egy könnyed "szólóhoz".
- Dual rail: persze tudjuk, hogy van ennél stabilabb is, de kizárólag lineárisokban. Ezzel szemben a Gateron a lineráris long pole mellett (Lunar Probe), kihozott egy Silent lineárist (Zero Degree) és egy Clicky-t (Melodic). Személy szerint azt gondolom, hogy egy taktilis és egy hagyományos lineáris baromi jó lett volna (utóbbit horror áron össze lehet dobni, ahogyan az extra rövid utón járó Silent-et is), de azóta a dual rail csak a mágneses kapcsolókban jött ki, ott viszont egy egész termékvonalon.
Mondhatjátok, hogy drágák, de konkurecia nélkül miért is lennének olcsók.Mellesleg kedvelem a click bar-os BOX-okat is. Korábban is volt ilyenem a Q8-ban a gyári acél Plate-tel, de a gasket mount akusztikai leválasztása miatt nem túl nagy tüzijátékkal a házban, illetve CF Plate-tel a Tofuban, ami szintén nem egy végletekre kihegyezett megoldás volt. Kicsit sajnálom, hogy a GMMK TKL + BOX White-ra végül már nem került sor.
Terveztem, hogy idővel lesz még buildem velük, ami a mostani kellemesen visszafogott "szóló" koncepció helyett egy "zenekarra" lő majd, amihez egyértelműen jobban passzol.
**: Nem rég felmerült bennem, hogy szintén click bar-os BOX felépítésű Speed Bronze/Pinket kellene megnézni. Aztán megnéztem a görbéket és igazából a BOX White ugyanúgy kvázi-lineáris clicky, csak picit magasabban indul, de laposabb görbe, a Bronze a speed miatt érthetően könnyebben indul meg, viszont a Whitenál jóval közelebb van egymáshoz az aktuáció és a kattanás, amitől a másiknál tartok.Szubjektivitás 1.0 (Syntwave, ne figyelj)
BOX Summer...mi ez az üveghang?Tényleg muszáj volt a teljes PC házzal megfejelni a click bar-t?
A válasz amúgy, még jó hogy! Ilyenból sincs másik.Szubjektivitás 2.0
Nekem is kellemes emlékeim vannak egy MX Blue-s régi prebuiltről (eufemizmus->100%, el se tudtam képzelni, hogy valaki saját építhet), ami a "dark age" előtti (Lego után szabadon
) utolsó mechám volt. A hangja olyan volt, mintha nem is kattant volna, hanem morzsoltam volna valami apró, kemény, de lekerekített anyagot.
M.
-
Ispy
veterán
Neo billeknél van valami akku töltés kijelzés? Feleségem akkuról használja a neo70-et, aztán fogalmam sincs mikor kell tölteni, meg mennyi idő feltölteni.
Én nem használok akkuról semmit...
-
arnes
junior tag
Ti hova mappelitek egy 60-65%-os billencsen az alt-f4-hez a layerváltó fn-t, vagy magát az f4-et? A miatt kérdezem, mert nekem nagyon sokat kell használni f2, f3, f4, alt-f4-et.. s alt-f4-hez a 65%-on, ha 4-esre mappelem, akkor az alt-f4 csak a bal alt-tal megy és ugye jobb oldal-t fn-et használtam eddig, ami tuti jó minden máshoz ott, kurzor stb..
-
hegegabi80
addikt
válasz
nyunyu #104549 üzenetére
Most melóban én is az R65 használtam, hát mit ne mondjak.
Természetesen így is ment az F sor az FN kombóval, de jóval lassabban és természetesen a külön álló num rész is gyorsabban ment volna mint a számsorral. Nyilván ez csak gyakorlás kérdése, csak nem mindig van rá idő.
Otthon már másabb a helyzet. -
nyunyu
félisten
válasz
Valkűr #104547 üzenetére
Aha, akkor azért olyan kicsi az árkülönbség az Alice75 és az Alice98 között.
Eddig nem értettem, miért kerül a numpaddal megtoldott 98 csak 10$-ral többe.Délután próbáltam az MG75W-vel számológépet használni meeting közben, de meggyűlt a bajom a számsorral, meg a magyar layoutra állított, de US kupakszetten sem mindig találtam el a Shift+3 összeadást, miközben a sosem használt GMK26 dedikált numpadom meg be volt esve az asztal mögé, így anyázhattam magamban a 75% kiosztást.
-
válasz
Valkűr #104547 üzenetére
Műanyag.
----------------------------------------------------------
(#104536) Ispy: "a cherry blue is tökéletesen megfelelt, pedig aztán annál nincs lejjebb."
Korai Outemu és Kailh Blue.
----------------------------------------------------------
(#104528) dbius: Ezt Valkűr mondta, nem én. Annyira nem, hogy az első mechám is anno clicky volt – az más kérdés, hogy mai füllel hallgatva AZ tényleg zaj volt (lebegőgombos/Outem Blue-s/tejfölösdobozos/száraz stabos csörömpölés).
És láthatólag a click baros Kailh BOX-okba kóstolás után már nem így gondolja.
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #104544 üzenetére
A billzet kábel+USB vevő+csuklótámasz nélkül 1150gr. (MG75W megépítve 900gr)
Valahol azt olvastam, hogy fém háza van, de nekem inkább kemény műanyagnak tűnik, és csak a dupla akku miatt nehéz.
PBT kupakja enyhén érdes, tényleg PBTnek érződik.
Nem úgy, mint a Keychron doubleshot "'PBTje", amin a felirat ABS, ami a használat során fényessé és csúszóssá válik... -
válasz
nyunyu #104544 üzenetére
"Nem tudom, miért kell minden diszkógömb képes billzetnek unicorn vomitot játszania, amikor először rádugom az USB kábelt (sajátja helyett az MG75W fehér kábele volt kéznél)"
Hogy demózza azt, hogy nem csak hogy van világítás, de az ráadásul nem egyszínű."és az akkuszint kijelzésre (Fn-szóköz) is kihatással van a globális illumináció stop."
A Keychronoknál független tőle, a Battery bindra akkor is jelzi, ha amúgy ki vannak lőve a LED-ek.
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #104511 üzenetére
Juhú, sikerült összeraknom az Alice98 drágaszágát.
Nem tudom, miért kell minden diszkógömb képes billzetnek unicorn vomitot játszania, amikor először rádugom az USB kábelt (sajátja helyett az MG75W fehér kábele volt kéznél)
Eltartott egy darabig, mire végignyomkodtam a billzetet az összes létező Fn kombinációval, mire sikerült külön-külön állítani a PgUp melletti sáv, meg a knob világítását, meg a mindenféle csillámpóni üzemmódot, színt.
Végül elő kellett venni a manualt, hogy kiderüljön, hogy az Fn+T kapcsolja ki globálisan a világítást.
Mivel NINCS dedikált Caps és Num LED, hanem a gombok LEDjét állítja fehérre, "természetesen" erre, és az akkuszint kijelzésre (Fn-szóköz) is kihatással van a globális illumináció stop. (magyarul pont ugyanolyan hülye, mint az Akko 3098B Plus)
Feker Rose kapcsolóban gyárilag kenve van a 15mm rövid rugó, meg a stem oldala+lába, illetve masszív szilikon ütközője van.
Rugó hossz miatt puhábban, 20gr-nál indul, mint az Outemu Silent Peach (az 30-nál?), de kb. ugyanott bottom-outol (42gr), így valamivel könnyebb lehet véletlenül lenyomni a gombokat.
Ha külön akarnád megvenni, akkor az áráért kapsz 2x annyi Outemu Silent Peachet, szóval nem biztos, hogy ár/értékben ez nyerne.
De mivel tetszik a mélyen kopogó, tompított hangja a billzetnek, így egyelőre marad, feleslegesen nem cserélem Outemura.Viát is sikerült értelmesen beállítanom, egyrészt az AltGr visszaköltözött a jobb szóköz mellé, Fn-t meg áttettem a ritkán használt Caps helyére (így persze a visszajelző LED hiánya sem zavar annyira, meg nem váltok véletlenül NAGYBETŰSRE)
Meg arra is hamar rájöttem, hogy a bal Win van a bal Alt rendes helyén (a Y és C alatt középen), így őket is megcseréltem:Ami nem tetszik: billzet sarkai nincsenek lekerekítve, így a bal tenyeremet mindig szúrja a bal Ctrl alatti hegy.
Meg a billzet tappancsai sincsenek teljesen síkban, így enyhén billeg az asztalomon.
Mivel a 2013-ban megdöglött második MS Ergo4000-em óta nem használtam osztott billentyűzetet, így azt újra kéne tanulnom, hogy jobb kézzel ne nyúljak át a 6 gombért.
Többi nagyjából megy, max a bal Ctrl van nagyon elérhetetlen helyen. -
Visszahajintottam a Topaz@Geonos buildet az asztalra (egy kis CoD: WaW zombi co-op LAN készül), és az fogalmazódott meg bennem, hogy hosszú hónapok után lehet, hogy egy ideig megint lineárist fogok mainelni. Ez az alu plate/no foam/DCX eléggé adja ezzel a kapcsolóval.
-
ez foglalt?
csendes tag
válasz
tylerddd #104522 üzenetére
Én egy MX Brown billentyűzet után Banana V1 Maxra váltottam. Gépelési érzetre sokkal jobban bejött a banana. A brownnál egy kicsit le lehet nyomni, majd utána jön a bump, a banana esetén egyből a bump van, ettől határozottabbnak érződik.
Azóta Outemu Crystal Clear V3 Silent Lemon Tactile-t raktam bele. Ez érzésre nagyon hasonlít a brownra, viszont sokkal halkabb vele a billentyűzet. De videók alapján a gyári red és brown is ugyanolyan hangos, mint a banana, a silent lemon az, ami nagyon halk. Gépelési érzésre most is inkább a bananát választanám, de a halkság miatt marad a silent lemon.
Kiosztásban az egyetlen dolog, amit nem tudtam még megszokni, az az end. Alapból az Fn + Home-mal lehet elérni, és az Fn a jobb oldalon van. A laptopomon viszont az Fn a bal oldalon, a ctrl és a win között van, és fn + jobbra az end (fn + balra pedig a home). Emiatt néha a win + balra/jobbra gombokat szoktam megnyomni és az ablakokat átdobálni. Persze át lehet programozni bármire, csak az a baj, hogy a win gombot is használom, úgyhogy nem tudom lecserélni fn-re.
-
-
Valkűr
addikt
Hat azert eleg dominans a difi a Neo es az Aula M75 kozott, a Neoban Carbon plate az Aula meg Pc plate van, ha jol remlik. Clicky clicky de megis más hangzas, nyilvan nem akkora mint egy linarissal amik voltak, de azért szepen hallhato. Lasd a videoban amit feltettem róluk.
-
Ispy
veterán
válasz
Synthwave #104535 üzenetére
Hát azzal tudsz játszani csak, szivaccsal tompább, üresen élesebb lesz a hatás a click mellett. De a jade meg már annyira erős, hogy elviszi a showt. A crystal pink meg egy állat konkrétan...nekem hangra a jade volt a favorit, csak a lineáris használata után elkezdett zavarni a klikkelés már engem is, aztán jött a pale blue, white, melodic, de nem lett már jobb. Amíg nem használtam lineárist nekem még a cherry blue is tökéletesen megfelelt, pedig aztán annál nincs lejjebb.
Ja ekkortájt kentem meg a pale bluet, 200iq move.
-
válasz
Jorus #104532 üzenetére
Hajintottam egy privit.
-----------------------------------------------------------
(#104533) Ispy: A plate szivacs viszont eléggé beleszól, legalábbis úgy vettem észre. Az eltávolításával sokkal közelebb kerül egymáshoz hangra a BOX White és a BOX Jade. Meg úgy vettem észre, mintha CF plate-tel valamivel határozottabb lenne, mint sárgarézzel, és ugye az AFSA profilos kupak is ad neki egy löketet a Cherry-hez képest.
Amúgy ha nem fog annyira bejönni a Melodic, akkor egyelőre a BOX Jade lesz a befutó (BOX Crystal Pinkem nincs elég; hangra eddig az jött be legjobban), a WASD alatt meg maradnak a BOX White-ok, szerintem CF plate-tel.
Switch tekintetében az elgondolásom szerint a BOX Crystal Pink/WASD alatt BOX Summer lenne egyelőre a clicky endgame. -
Amúgy gépelési érzetre nem rossz ez a KTT Matcha, enyhén taktilisnek mondják, de egy Gateron G Pro Brownnál érezhetően hangsúlyosabb a hupli, és igen precízen lehet vele pötyögni.
A hangja nem is annyira thock (FR4 plate-tel + Shenpo Cherry dye-sub PBT-vel, no tape mod, no plate foam, alsó akusztikai szivacs), inkább a thocky és clacky között van félúton – olyan semleges; az egyedüli bajom vele a fémes pengés. Pontosabban picit üveges utózönge a leütés végén.
Nem übersmooth, de nem is olyan karcos, mint egy MX, viszont az egyértelmű, hogy a gyári kenés a kiadás évében még nem volt azon a színvonalon, amin ma.
-
Ispy
veterán
válasz
Valkűr #104526 üzenetére
Ezek...sima clickyk, kb a box white vagy a pale blue is ez a szint. A melodic csak egyszer clikkel, a boxok kétszer. Itt igazából nem sok jelentősége a platenek vagy a háznak, sokkal kevésbé szól bele az összképbe, mint egy lineárisnál. Ezért sem szeretem már, kevés a játék lehetőség benne valami mást csinálni, mert a klikk dominál.
-
válasz
tylerddd #104527 üzenetére
A linkelt cikket mondod?
A Bananaról tl;dr-t itt találsz: alulról a hetedik bekezdés. -
tylerddd
veterán
válasz
Synthwave #104523 üzenetére
OK, utánanézek a banánának!
Az összefoglalóban van szó ansi-ról és iso-ról és hogy melyiket részesítik előnyben és ez megzavart. A billentyűk elhelyezéséről ír, hogy miért jobb az ansi, miközben a képen a Keychron pont ugyanúgy néz ki, mint bármelyik magyar kiosztású cucc, ami meg iso.
Szóval erre gondoltam.
-
-
Valkűr
addikt
Jöhetne már ez a HMX blue topa kapcsoló, mert nem tudom mibe tegyem a Kailh Box Summert, mert annyira cuki hangja van mindenben, hogy nem tudok dönteni. Ez a HMX most a kapcsoló neve , gyártója vagy mi a manó, csak mert a HMX elnevezés több kapcsolo mellett is ott van, vagy magában vagy megtoldva egy másik elnevezéssel. Gondolok itt HMX Geonworks Raptor, vagy XLLAB Hmx Cloud,...Most itt ezeknél is a HMX az mit takar?
-
válasz
tylerddd #104522 üzenetére
"Ezeket nem igazán vágom, sima gépelésre melyik lenne a legjobb?"
A nagykönyv szerint a Banana, de valójában/a gyakorlatban 101 százalékig egyéni preferencia kérdése a dolog.
"Ezen kívül a billentyűzetkiosztásnál belefuthatok-e valami kellemetlenségbe?"
Ezt nem értem. Esetleg abba, hogy túl sok a gomb?
-
tylerddd
veterán
Üdv! Keychron V1 Max billentyűzetet néztem ki Windows-hoz, így ránézésre minden okés vele, ára, mérete, színe és ISO HU kiosztásút találtam. Van red, brown és banana belőle. Ezeket nem igazán vágom, sima gépelésre melyik lenne a legjobb? Mintha a brownt olvastam volna. Ezen kívül a billentyűzetkiosztásnál belefuthatok-e valami kellemetlenségbe? Kép alapján rendben van [kép] Köszönöm a segítséget!
-
-
-
-
Úgy.
Nekem is el kellett verni két készre szerelt Dactyl árát, hogy nagyjából képbe kerüljek a tényleges igényekkel. És a DSA/HSA/MT3 szentháromság még nem volt kipróbálva. Meg nyilván kapcsolókból is akad pár, ami még érdekelne.
Az mindenesetre tuti, hogy lineáris kapcsolóban egyelőre megvan, ami kell (KiiBOOM Topaz @ 14 mm/55 gf single stage Geon).
------------------------------------------------------------------------
(#104511) nyunyu: "még nem szedtem szét,"
Szerintem ne is akard. Ez nem Q series. -
-
nyunyu
félisten
Múltkori cicás Aliceok után jöjjön egy kutyás:
Nem kéne random billzetgyártók oldalait böngésznem...
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
Apophis #104512 üzenetére
A K2 HE billentyűzetként egy szinttel lejjebb van, csak éppen mágneses kapcsolókkal szerelve. A Q1 Max árszintjén már akad jobb megoldás is, de itt kellene az, hogy mekkora a keret, hajlandó vagy-e várni és/vagy hotswap legózni a jobb ár-érték arányú végeredmény érdekében.
Ha csak a kisebb felé mozdulnál el, akkor ne komplikáld túl: V1 Max vagy V3 Max.
-
Apophis
őstag
Próbálgattam pár helyen, és mégis kipróbálnék egy 75-80%-os billentyűzetet. A korábban ajánlott Keychron V6 Max helyett így a V1 Max jött képbe. Ennek milyen alternatívái lennének a magasabb árkategóriában (pl. K2 HE vagy Q1 Max)? Csak ISO jön szóba, red, silent red és hasonló switch lenne jó, vagy akár magnetic.
-
nyunyu
félisten
Első benyomás:
- nem tudom, hogy gondolták a barna USB kábelt a fehér+kék billentyűházhoz
- déli tájolású kapcsoló elrendezés, kupak alsó élét világítja, ha valaki bekapcsolja a diszkógömböt
- viszonylag vastag, 5 oldalon dyesub PBT kupak
- még nem szedtem szét, de tényleg hangtompított a Feker Rose kapcsoló, mélyebben kopog, mint a most használt Monsgeek MG75W+Outemu Silent Peach V2+Keychron doubleshot "PBT" kupak, de szerintem ezt főleg a vastagabb kupak okozza.
- 2x vastagabb a polikarbonát porvédője, mint az Akkoké (Egyik 3098B-m picit gyűrött dobozban érkezett, le volt törve a porvédő sarka...)
- csuklótámasz teljesen különálló, így 2 oldalas ragasztóval fel kéne ragasztanom, ha a fotelben tespedve állandóan ölbe fogom venniEgyelőre még nem volt időm a Feker Alice98-cal komolyabban foglalkozni, talán majd hétvégén be tudom állítani az Fn helyére a melómhoz szükséges AltGr-t.
-
válasz
ViZion #104505 üzenetére
Na igen... csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Charybdis mellett azért nekem is úton van egy Neo Ergo, illetve gondolkodom, hogy halkítani kéne a Q8 stabokon, ha majd újra halkított kapcsoló kerülne bele...
Ezzel együtt, ha pl a split sculpted keywell vagy a column stagger beválik, akkor nem sajnálom, hogy nem költöttem egy rakat pénzt arra, hogy 5%-onként végigjárjam a különböző kialakításokat.#104509 norby_42: tudom, kacérkodom vele, de nem mertem elsőre megugrani. Nesze neked nagy ugrás
. De ami késik nem múlik.
-
emiki6
veterán
válasz
ViZion #104505 üzenetére
Muszáj lépni kicsiket, hogy az ember rájöjjön mit akar. Én ezt fejhallgatózás terén jártam be, anélkül esélytelen lett volna, hogy ott kössek ki ahol vagyok.
Tapasztalni kell, hogy az ember megismerje a lehetőségeket és kifinomuljon az érzékelése, hogy ezeket értékelni tudja.
Ha eleget láttál, akkor meg tudod mondani, hogy mi a jó neked, de csak akkor. Kávé is ilyen.De ez csak hobbi, mert ezt át is lehet ugrani és egyből venni egy endgame vagy akarcsak elég jó eszközt és ellenni vele anélkül, hogy mélyen beleásná magát az ember a témába. Mint tettem én ezt most az f75-tel.
-
ViZion
félisten
válasz
HThomas #104504 üzenetére
a sok kis lépés is csak égeti a pénzt
Megerősítem. Amit elherdáltam, abból már egy drágább Keychron kijöhetett volna és még nincs vége.
De... és ez egy nagy DE... a sok kis lépés sok tapasztalat, volt már sokféle billencsem, sokféle kapcsolóm, kupakom, miegymás... moddoltam vacak billencseket, amik utána vállalhatóak lettek, közben a fiammal építettem, szal. megérte, de nem anyagilag. -
válasz
Synthwave #104482 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy a sok kis lépés is csak égeti a pénzt, a mellékvágányok miatt. Ha nagyjából tudom mit akarok, vagy hol a vége, akkor legyen inkább kevesebb, nagy ugrás.
Azt hiszem nekem most a vízválasztó az lesz, hogy mennyire válik be a trackball napi szinten, munkában. Ha igen, akkor a Charybdis az kb endgame. Az Imprint talán jobb picit, de ár / érték arányban már más a helyzet... főleg ha a Trump vámok maradnak.
Esetleg ha majd nagyon ráérek, akkor tervezek és nyomtatok saját, személyre szabott házat és összeépítem magamnak, de most esélytelen gyerek mellett, nincs rá időm és tudásom se.
Ha meg nem válik be a trackball és folyton az egérhez nyúlok, akkor lehet, hogy visszatérek majd a lapos, enyhén tented vonalhoz. Az Altair nagyon mozgatja a fantáziám, de most felesleges kiadás lenne.
Aztán ott van a 3x5... ha már a Q8-hoz hasonló munkatempó megy a Charybdis-en, akkor rádobok egy 3x5-ös layoutot és megugrom valahogy az ékezetes betűk átvariálását.
Hosszabb távon nem lenne rossz pl a Nano a kisebb magasság miatt. A Charybdis miatt most így is lejjebb kellett állítanom az asztalt a megszokotthoz képest. -
Hú, még 2-3 tized mm-t csökkentenének a pre-travelen és akkor instant get lenne (jelenleg Gateron Silvert nyúzok a Q8-ban).
Charybdis folytatás: tegnap megvolt vele az első fullos munkanap. Az elején vért izzadtam, nap végére sikerült 40 WPM-re feltornászni az angol, számok és írásjelek nélkül a Monkeytype-ot és a trackball-t is sikerült értelmesen használni, 1-2 alkalommal kellett csak az egérhez nyúlnom.
A kapcsolók terén a Silent Lemon azt hiszem jó választás volt. A Q8-ban nem igazán szerettem, ott inkább a lineáris vált be, de a Charybdisben más a helyzet, valahogy nincs az kellemetlen lenyomási érzet... talán a merev kialakítás miatt.
-
dqdb
nagyúr
[Cherry MX Northern Light]
halkított lineáris, gyárilag kent, szilikon ütközőpadokat használ, extrém könnyű rugó, a stem eltér a szokásos MX változattól, mert 1,6 mm-nél érzékel már és 3,7 mm-es teljes út, a leaf sem a megszokott, mert 1 ms alatt van a debouncing time a szokásos 5 ms helyett, az alapanyag terén titkolóznak, mert csak annyit közöltek, hogy polimer, ami meg eléggé bármi lehet
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- WS Silent Tactile kapcsolók, 90 db
- YMDK GH60 halkított, angol feliratozású PBT kupakos, programozható, hot swap mechanikus billentyűzet
- HP 230 vezeték nélküli billentyűzetek és szettek - magyar matrica opcióval!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Fellowes deluxe billentyűzet tartó tálca
- Samsung A04S 32GB / Újszerű állapotban / 12 hónap állapotban
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest