-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz Mr.Csizmás #99691 üzenetére
Milyen méret?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Speedy007
őstag
Rájuk írtam FB-n hogy mikorra várható ha tudnak e róla de azóta se válaszoltak.
#99695Mr.Csizmás be írtam a kereső és a keychron weboldala listázta ki a hivatalos online és nem online üzleteket.Az alapján keresgéltem. Ott találtam szilikon gyári csuklót támaszt de egyes régióban fekete fa is elérhető vagy szürke szilikon fele-negyed annyiért mint itthon.
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
őstag
Köszi, ki fogom próbálni. A kód nem tűnik vészesnek, mondjuk maga az egész QMK firmware fordítás és telepítés téma új nekem, de akkor ezek szerint nem fogom megúszni
Kiraktam most egy fn2 toogle-t az egyik gombra a numpad miatt, és ahhoz lenne jó vizuális visszajelzés, a laptopokon használt numlockhoz hasonlóan, a caps lock mintájára. A TT tap értéket kettőre rakva az eredeti fn 2 helyen egy gombbal megúsznám, nem kéne a toogle gombot kiraknom.
-
HThomas
őstag
válasz Synthwave #99680 üzenetére
Én kiraktam mindkét fn rétegre felül végig F1-től F12-ig, így kétkézzel tudom "szabályosan" használni őket, egy kézzel meg a közelebbi fn-nel, a tiédhez hasonlóan.
A TT az lenne, hogy nyomva tartásig aktiválja az adott réteget, viszont egy adott számú gyors lenyomás után toogle-ként viselkedik. Csak alapból ez 4 vagy 5 lenyomás, ami nekem túl sok. Az fn2-t állítanám be így a numpadhoz.
Azt hiszem maradni fog ez a fekete kupakszett hosszabb távon... ha még lenne is Keychron színekben, vagy valami hasonló sötétben magyar PBT szett, akkor sem hiszem, hogy sorhelyesen fel tudnám rakni pl az oldalsó gombokat, hogy stimmeljenek a feliratok. Mondjuk a V6-hoz azért berendelném a magyar kék-fehér szettet, ha lenne belőle.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #99674 üzenetére
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nagyúr
válasz Synthwave #99680 üzenetére
Egy ideig nekem is pont így volt az F-sor, de mivel én nagyon ritkán használom (játékokban gyorsmentés, excelben edit, illetve böngészőben frissítés kb.), szóval inkább TD lett, sokkal jobban kézre áll, mint külön rétegen.
Szerk.: ezekről a izé órákról (retró?), amiből egyre többet látni mindig ő jut eszembe.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
t.imi
addikt
válasz nyunyu #99656 üzenetére
Nem volt régen, emlékeim szerint gyárilag kent cuccok már akkor is voltak, "A" nem volt jól kenve, "B" kva drága volt. Jó hogy már lehet válogatni minőségi cuccok közül, nem csak a Cherry a mindenes.
#99657 Synthwave szerintem semmit. Magyar, lehetőleg hazai beszerzés, low prof. Ahogy nézem most nagy divat a Keychron K5 Pro. K5, K5 SE még szimpatikus is lenne, hiányoznak a PS vezérlő gombok, num, caps, scroll lock LED a helyén.
Mondjuk a Tesoronak is hasonló volt a switche, gondolom nem lehet egyszerű csökkenteni a 2.5 +/-0.5mm utat, mivel itt "O" gyűrű szóba sem jöhet, max a stem-re /ezt lestem/ ráhúzni valamit. Vagy marad az optikai switch, ott kisebb a tűrés és sokkal egyszerűbben tűnik belül.
Nem keveset. A gyárilag kent stabilizátorok és kapcsolók már gyakorlatilag sztenderd..
Mire nem képes egy kis verseny a gyártók között. Máshol meg nem adnak töltőt a telefonhoz mindenféle zöld címszóval. Is.Köszönöm Neked is! Mintha átaludtam volna 10 évet. Kicsit belenéztem az internetbe, hát van miből csemegézni, már már zavarba ejtő.
-
blaisegrille
csendes tag
válasz micafighter #99665 üzenetére
Köszi szépen!!! Nekem jöhet így ahogy van, eleget dolgoztál már vele...
'Live Long and Prosper'
-
Speedy007
őstag
válasz Mustármag #99686 üzenetére
Szia!
Tegnap találtam gyárit hozzá én is kérdeztem hogy érdemes-e cserélni de választ még nem kaptam rá -
Mustármag
őstag
Sziasztok!
Keychron V5 MAX-hoz tudok venni valami jobbfajta stabilizátort?
Elég csattanos a hanga és nagyon elüt a többi gomb hangjától, és picit zavar. -
MrSealRD
veterán
Epomaker RT80-ról mit gondoltok? ár/érték arányban jó lehet 100 dollár körül?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
dqdb
nagyúr
válasz HThomas #99675 üzenetére
Ha szeretném a layer váltót caps lock szerűen felvillantani, vagy a TT tap számát átkonfigurálni, ahhoz gondolom saját QMK-t kell buildelni?
Igen. Kell egy saját keymapet létrehozni a keychron/q8/iso_encoder billentyűzethez, és ott implementálni argb_matrix_indicators_user
callbacket valahogyan így (tesztelés nélkül írtam):bool rgb_matrix_indicators_advanced_user(uint8_t led_min, uint8_t led_max) {
rgb_matrix_set_color(
CAPS_LOCK_LED_INDEX,
get_highest_layer(layer_state|default_layer_state) == 0
? RGB_OFF
: RGB_YELLOW);
return false;
}
Itt van több infó az RGB mátrix működéséről és a callbackekről. Ha nem a Caps Lock billentyű világítására gondoltál, hanem a layer váltóéra, akkor a mátrixban meg kell keresni a sorszámát, és a
CAPS_LOCK_LED_INDEX
konstans helyett azt a számot használni.A TT módosításához a rules.mk-ban kell a
TAPPING_TOGGLE
konstanst definiálni a kívánt értékkel, részletek itt.Utána működni fog a Keychron launcher?
Ha VIA kompatibilis firmware-t fordítasz, akkor elvileg működnie kell. VIA kompatibilis firmware fordításához QMK userspace repót kell létrehozni (amúgy is ajánlott), ahol aztán a rules.mk-ba be kell tenni ezt a sort:VIA_ENABLE = yes
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
válasz krono. #99679 üzenetére
Életem talán legjobban elköltött tízezre volt. Jól húzza az eleme, már legalább 7-8 éve megvan. Ha nem 10 – meg kéne nézni a számlát.
Egy DBC-611-1CR és egy DW-5600E-1VER azért majd még köll mellé.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz HThomas #99675 üzenetére
Nagyon lopakodó lett. Jól néz ki fekete blankekkel.
Nem tudom, mi az a TT tap, de a CapsLockos villanáshoz szerintem saját QMK kell.
A F-sorra ezt találtam ki. Szerintem egészen kényelmes. Az eslődleges rétegen F11-F12 a jobb oldali két gombra, mert relatíve gyakran használom őket, az F1-F5 mehet az Fn1-es layerre, az F6-F10 meg az Fn2-esre, és így egy kézzel is jól lehet őket tuszkolni.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
krono.
tag
válasz Synthwave #99659 üzenetére
Igen.
Sok más órám is van, de messze ez kapja a legtöbb wrist-timeot.#99578 dqdb
Köszi. Az ű és í engem is közepesen zavart, de mikor már az asztalomon volt, sosem jutott eszembe. Persze az a régi K nem is egy szépségdíjas darab volt, úgyhogy nem volt mit nézegetni rajta.#99648 Mephike
Ár-érték arányban, vagy úgy általában milyen sorrendet állítanál fel?
A korábban tesztelt VGN pl milyen volt a többihez képest?
Gondolkodom öcsémet születésnapjára meglepni valamivel, mert nekiadtam a régi Keychronom, hogy ne az agyonkopott kupakos CM-et nyúzza, de azért már annál is vannak jobb vételek. Neki a gaming az elsődleges, úgyhogy gondolkodom a VGN A75ön (bár nem ISO), vagy valami Akko 5075b builden.
Előbbi lehet előnyösebb volna, ha jó, meg nem titkolt vágyam megnyomkodni, hogy CS2-ben milyen. -
korte73
csendes tag
Sziasztok!
Kb. egy éve használok egy Keychron K4 pro billentyűzetet (Gatheron blue) nagy megelégedéssel.
Viszont elindult bennem a kisegér a hangok és a minőségibb darabok irányába. Nyitnék az ANSI vonal felé, mert elég jól megy már a tíz ujjas gépelés.
Főleg a hangra akarok koncentrálni, a clicky vonal helyett a mély kopogós tónus izgat ott fel.
A Womier SK75 irányába kezdett húznia szívem, a gyári szettnek is egész jó a hangja, de linkelek egy videót, ott switch és keycap csere után valami fantasztikus. Elég jó áron van most, kb. 50k körül meg tud lenni szállítással.https://www.youtube.com/watch?v=hxJOeKDUics&t=347s
Elsősorban azért írok, hogy milyen irányba célszerű még körülnéznem?
-
válasz Speedy007 #99607 üzenetére
"Egyenlőre csak nézeledök mi és hogyan érhető el hozzá de például szoftvert se találtam hozzá csak olyat amit az eszköz kezelőből kell telepíteni."
Az jó, mert se a VIA-t nem kell "eszközkezelőből" telepíteni (wtf), mivel elég csak kitömöríteni tetszőleges helyre (de van online változata is), a Keychron Launcher pedig egy webes applikáció.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
HThomas
őstag
Tegnap összeraktam a Q8-at, még ismerkedünk. A gépelést tényleg könnyű megszokni, bár azért néha félreütök. Az F sor és a navigációs blokk hiánya fura, ha nincs egyik kezem sem a billentyűzeten és le akarok nyomni pl egy F5-öt, vagy Del-t, az kényelmetlenebb így. De persze egy nap használat után nem akarok semmilyen következtetést levonni.
Ha szeretném a layer váltót caps lock szerűen felvillantani, vagy a TT tap számát átkonfigurálni, ahhoz gondolom saját QMK-t kell buildelni? Utána működni fog a Keychron launcher? -
Mr.Csizmás
titán
literális kérdések órája
mi a relatíve legolcsóbb barebone? nem kell semmi flanc, gasket mount, ali, itthon, stb. jó, az elfekvő switch, keycapeket akarom belepakolni és a melós géppel használni."Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Ispy
veterán
válasz Valkűr #99671 üzenetére
Ez ilyen, mindenhol, csak nem tudsz róla, mert a vendorok ezt intézik a gyártóval, persze ezt meg is fizeted az árban.
Többek között ezért sem életbiztosítás egy group buy. Viszont így a legolcsóbb...
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
micafighter
nagyúr
válasz Valkűr #99671 üzenetére
Nem feltétlen a gyártó hibája, mivel a raktárból kértünk sok képet ott kibontogatták a zacskókat, és nem figyeltek arra, hogy ugyanabba a zacskóba tegyék vissza. Az elkeveredett szines kupakok biztos a raktárban keveredtek el mert egy szettet egyszerre tesznek a sütőbe, a gyártó szerintem legfeljebb a space meg az F12-őt nézte el, volt, ahol kimaradt az 1Us dupla nulla meg volt ahol egy hosszú shift, azokat a gyártó észrevette és magától pótolta, azok is ott vannak nálam. Összességében nagy gond nincs, mivel a spaceket nem kell sütni azok szerintem nem is mennek a sütőbe, csak utólag pakolják a szettekhez, lehet másik zacskóban meglesz az elkallódott 6.25U, a így igazából a probléma a gyártó oldaláról eddig úgy néz ki, hogy a mod színű F12, ami csak az eltérő mod színű szetteket erinti, tehát több ezer kupakbol kb 15-20 kupak max ami nem jó anyag színű lett, ha az összes többi szettnél is gond van vele. Majd ha átnéztem még pár szettet, akkor meglátjuk, én részéről összességében elégedett vagyok az eredménnyel eddig, de majd mindenki eldönti maga ha megkapta a szettet, aztán jöhetnek ide a vélemények.
Raktárból több képet nem kérünk majd, igy az elkavarodott szinekkel nem lesz már szerintem gond.
Mivel egyedi szettet gyártattunk Kínában egy kinai gyártóval, ráadásul mindenki saját egyedileg igényelt színével, így a várakozás elkerülhetetlen volt.
-
Valkűr
addikt
Tetszik a hozzáállásod a rendeléshez, és hogy segitesz, ez nagyon ritka és becsülendő
Én pont emiatt is léptem vissza és engedtem el a Magyar kupakot. Felháboritónak és viccnek érzem, h az ember lead egy nagy rendelést amit kifizet előre, hónapokat vár majd elküldik hiányosan. Majd várj megint ki tudja mennyit, hogy a bénaságukat pótolják. Irigylem a türelmetek, de nekem ez nagyon nem fekszik. Szerintem az lett volna a legkevesebb, ha ők ezt ott helyben átnézik és nem hiányosan küldik. Ha már várni kell rá ennyit és ki van előre fizetve, akkor az lenne a legkevesebb hogy tisztességesen elküldik a rendelést. De ez csak az én véleményem.iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
viperabácsi
addikt
Én ki tudom várni , ha te vállalod , hogy át nézed a szettemet.
És köszi a türelmedet sok maceráért ![ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Ispy
veterán
Szerintem küldjed.
-
dqdb
nagyúr
Történt valami a gyártással, anyagokkal, vagy még mindig illik kenéssel, kisebb beállításokkal kezdeni egy új billentyűt használatbavétel előtt?
A piac rengeteget változott, a minőségi választék sosem volt ekkora, és sosem lehetett ilyen olcsón jó billentyűzetet venni sem a mainstream kategóriában, sem custom vonalon.Mainstream vonalon jött a Keychron és a V Max sorozata a kérdések túlnyomó többségére válasz itt, egy lépcsővel feljebb a fémházas custom kategóriában egyrészt a belépő is sokkal elérhetőbb lett árban, másrészt tudásra/designra is rengeteget fejlődtek, a ~150-200 dolláros kategóriában is egymást érik a jobbnál jobb ajánlatok. Például ez a 100%-os barebone 220 dollárról fog indulni vagy ez itt kupakokkal és kapcsolókkal együtt ennyi, vagy ez a hotswap tri-mode wireless barebone 140 dollár.
A gyárilag jól kent kapcsoló ma már eléggé alapnak számít még a gamer gyártóknál is, ahogyan az ajánlott billentyűzeteknél a stabilizátorok is jól meg vannak kenve (gamer vonalon még a nagy nevek közül sokaknak nem sikerült megugrani ezt az alacsony lépcsőt), a hotswap szinte kötelező ebben a kategóriában, így ha megfelelnek neked a billentyűzettel járó kapcsolók, akkor csak használni kell a billentyűzetet. Ha nem, mert speciális igényeid vannak, mint például halkított kell vagy nehéz taktilis, vagy hosszabb rugós, vagy ... akkor megfelelő kapcsolót vásárolva csak azt kell cserélni.
Kenni manapság két dolgot szokás:
1. stabilizátort, ha a gyárit valamiért lecserélnéd/nem a kit része/a barebone nem félig összeszerelve érkezik
2. kapcsolóban a rugót, ha speciális igényed van, és ekkor is érdemes gyárilag kent kapcsolót választani, hogy tényleg csak a rugóval legyen melóPersze továbbra is lehet kapcsolót, de minek, amikor olcsón van jól megkent.
Kupakok terén is nagy az előrelépés, a korábbiaknál sokkal olcsóbban lehet venni jó minőségű dyesub PBT-t.
Anno nem volt HUN low profil mech billentyűzet, ma megnéztem, hogy csodák vannak a boltokban.
Most már van, de kompromisszumosnak erőteljesen kompromisszumos minden, ami low profile.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Mephike
őstag
Nekem nem sürgős, nem sietek sehova. Ugyanakkor ha kell én is tudok cserélgetni mással, ha feleslegem vagy többletem van.
-
hegegabi80
addikt
Szerintem elég ha csak a space-t nézed meg. A többit mindenki megnézi magának. Ha keveredés vagy hiány van, azt szerintem egymás között meg tudjuk oldani postával/futárral akár egy kisebb borítékkal is. De lehet, hogy személyes találkával is összehozható.
De ha bevállalod, hogy átnézed a többit is, én tudok várni. Esetleg akinek sürgősebb, és van átnézve jó set akkor annak mehet is.
-
micafighter
nagyúr
válasz micafighter #99641 üzenetére
XMI update:
Átnéztem az egyik Bacth 2es szettet, pár kupakkal ugye menet közben bővült a layout, így pár kupak eltérés lehet a szettek között, mindenesetre ebben benne van minden a legvégső verzió szerint, még kaptunk két plusz kupakot is (egy mod színű1U-s Ű és a Cherry feliratú ANSI Enter), azonban 3 kupaknál a következőket vettem észre:
- 6.25 U space hiányzik, átnéztem majd a többi szettet nem-e került véletlen másik zacskóba (ebben 7U-ból 2db volt, lehet valahonnan meg az hiányzik, ehhez át kell nézni majd a többi szettet)
- az F12 mod színű - mivel anyagszinből csak 3 verziót választottunk (fehér/fehér, L9/L9 és L9/szürke), így a mod színű F12 csak az L9/szürke szetteket érintené, de átnéztem majd a többi szettet is, hogy ott milyen az F12.
- hiányzik az egyik M1 kupak. A kettő db M1 kupaknak igazából csak a színátmenetes (pl Rainbow Road) legend színű szettek miatt tettem be, mert csak a színátmenet miatt lenne szükség ebből a kupakbol kettőre - a színátmenetes szetteket átnéztem majd megvan-e mindkettő szin, igazából ez volt a layoutban az egyik legutolsó változtatásom, hogy bekerült egy második M1 a nagy szettbe, lehet csak elnézte a gyártó.A színátmenetes szetteket átnéztem majd a második M1 kupak kapcsán, de ha ez hiányzik is és csak 1 db M1 lenne azokban is, lehet nem fogom már bonyolítani a dolgot a gyártóval és ezt a kupakot elengedem, nem hiszem, hogy sokan használnák ezt a kupakot, és mint irtam a második M1 hiánya legfeljebb csak a színátmenetet zavarja meg. Viszont bármi más kupakkal gond lenne, azokat össze írjuk és majd egy külön rendelésben a végén leadok a gyártónál egy rendelést a hiányzó kupakokra.
Ehhez viszont első körben át kéne nézni az összes szettet, ez a szett nekem kb másfél óra volt, úgyhogy ha az összes szettet én nézem át akkor a foxpost küldés elég sokat fog csúszni, illetve akkor a hiányzó vagy hibás kupakokat be kéne várni a gyártótól, hogy itthon ne kelljen senkinek +1 postaköltséget fizetni pár kupakért.
Másik verzió esetleg az, hogy átnéztem a szetteket nagyjából, pl a spaceket egy pillanat alatt meg lehet nézni, hogy megvannak -e, vagy ha pl belekeveredett egy másik színű kupak azt is könnyű kiszúrni, aztán ha ezekkel megvagyok akkor mennek a foxpostok, és ha valaki valamilyen hibát talál még amit pótolni/javítani szeretne, abból listát írunk, és megy majd egy külön rendelés ezekből a gyártóknak.
Így hirtelen ezek jutottak eszembe, ha valakinek van jobb ötlete, akkor jelezze
Ja igen a raktárból biztos nem kérek több képet a következő batchekhez, így legalább ők nem kavarják össze nekünk a kupakokat
Pár kép az átnézett szettről - a kupakok nem ferdék csak a használt talcák púposak
#XMI_csoportos_1
[ Szerkesztve ]
-
válasz csemege86 #99662 üzenetére
Van, csak az e-hulladék. De nem csak a wireless, hanem a vezetékes is.
Az a Keychron B-széria messze a legjobb ár/érték arányú motyó az elvárásaidhoz.
[ Szerkesztve ]
-
csemege86
tag
válasz Mr.Csizmás #99661 üzenetére
Köszi. Ez komoly, hogy nincs 15.000 alatt teljesen alap, vezeték nélküli billentyűzet?
[ Szerkesztve ]
-
csemege86
tag
Mivel amúgy is kezdi megadni magát a billentyűzetem (néhány billentyűt már nehezen vesz be), vennék egy új billentyűzetet. Kritériumok:
1. vezeték nélküli
2. halk
3. 10.000 HUF körülNaivan azt gondoltam, hogy ez egy egyszerű, pár perces keresés lesz árukeresőn. Nem így lett. Vagy nagyon drágák, vagy nagyon nem olyanok, amilyet én szeretnék...
Kinéztem egy ilyet, viszont itt a Windows 11 nincs felsorolva a támogatott operációs rendszerek között. Ez azt jelenti, hogy ha nekem Windows 11-em van, akkor az nem fogja felismerni?
Ugyanitt szívesen meghallgatok javaslatokat halk és vezeték nélküli és 10.000 HUF lélektani határ körüli billentyűzetre Windows 11 op rendszerhez. Semmilyen csili-vili ledes háttérvilágítás meg semmilyen gamer flanc nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
-
Attól függ, hogy mit veszel.
"Köszönöm szépen, akkor itt is halad a világ."
Nem keveset. A gyárilag kent stabilizátorok és kapcsolók már gyakorlatilag sztenderd. Ami nem ilyen, az vagy alsópolcos gagyi, vagy direkt hobbistáknak szánták, hogy ízlés szerint lubrikálják.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ja, gyárilag kent kapcsolók a másik, amit szintén kötelezővé tennék.
Jut eszembe, ki kéne már hajítani az idegesítően nyikorgó rugós TTC Bluish Whiteot a billzetemből, és visszatenni az Outemu Silent Peach V3-akat.
Azok csak a a diszkógömb effektet torzítják barbie színűre, de azt meg úgysem használom
(Azóta lehet kapni polikarbonát házas Crystal Silent Peach V3-at is, ha valaki csendes diszkógömböt akar.
De mivel a tegnap emlegetett MG75W-ből kompletten kimaradt a háttérvilágítás, ez a veszély nem fenyeget.)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Speedy007
őstag
Stabilizátorokat érdemes piszkálni vagy jó a gyári megoldásban? Keychron német web shopjába bele botlottam ha már rendelgetek külfdölről cuccokat a V5 Max-hoz (Outemu Silent Peach V3 110db). Lényeg hogy ott lehet kapni csuklótámaszt is szilikonosat (ami idehaza nem találtam) de még a fa is olcsóbb ott mind idehaza,van hozzá gyári knob választható színben meg aranyozott vagy olyan hatású 10db-s stabilizátor gyári fotókon műanyag van.
-
nyunyu
félisten
GMMKt lassan egy lapon se lehet említeni az azóta kijött Keychron meg Akko billzetekkel.
Utóbbiak gyárilag halkított felépítésűek, kent stabilizátorral rendelkeznek, szóval megveszed, aztán máris használhatod.
Max kapcsolót, kupakot cserélsz rajtuk, ha nem tetszik a gyári. (Feltéve, ha nem barebone kivitelt vettél)GMMKt kellett pár napig masszírozni, mire nem egy csörgő diszkógömbként viselkedett, hanem elviselhető billzetként.
-
Valkűr
addikt
válasz Mephike #99648 üzenetére
Elhiszem hogy nem az, pont emiatt kérdeztem rá, de egyenlöre 3 másik bill vehető ezek árábol Az AKKO billencse a Year Of Dragon nagyon tetszik egy ideje és az is HE, de alsó hangon is 90 ezer ft. És gondolom ez még mindig csak egy belépö széria ha jol sejtem :9
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Elnézéseteket kérem #67169 nyunyu és #67181dqdb
hogy nem válaszoltam, kisebb agy@sz volt akkor a kupakokkal. Kis szilikonzsír meghozta a hatását anno, szépen lejött minden kupak, egy kapcsolót sem húztam ki a helyéről csak a sapkák jöttek.
Lehet túl volt kenve, vagy ferdén ment fel a kupak, amiatt akadt. Ma is így jártam az enterrel, 2. próbálkozáskor már jó lett.Eltelt ~3 év, azóta hozzá sem nyúltam a billhez. GMMK - ISO Hun. Ma rászántam magamat és elvégeztem egy kis karbantartást. Kupakok mosva, stabilizátorok tisztítva és újra kenve. A kapcsolóknak nagyobb hangjuk nem lett szerintem.
Szóval tartósnak ígérkezik, én nem fogok gyűszűnyi spéci cuccot venni kenésre.
Mondjuk nem is irodai munkára használom, szóval nincs benne x ezer oldal.Anno nem volt HUN low profil mech billentyűzet, ma megnéztem, hogy csodák vannak a boltokban.
Történt valami a gyártással, anyagokkal, vagy még mindig illik kenéssel, kisebb beállításokkal kezdeni egy új billentyűt használatbavétel előtt? -
FireKeeper
nagyúr
nem tűnt defektesnek egyik kapcsoló sem, illetve a hotswap socketek is jónak tűntek szemre. kár hogy ilyen idegesítő szarakodás van vele mert amúgy eddig ez a legjobb billentyűzetem hang szempontból pedig nem is modoltam rajta semmit.
rendeltem egy adag gateron smoothie-t remélem azokkal jó lesz
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Mephike
őstag
válasz Valkűr #99617 üzenetére
5 különböző HE billentyűzetet próbáltam, összesen 8 HE kapcsolót.
Amit dbqd írt, hogy nincs benne leaf, az nagyon fontos. Egy kis vacaknak tűnik a kapcsolóban, de hidd el, érezni fogod a hiányát. A HE piac még nagyon szűkös, de ott van pl a Q1HE. Ugyanaz van benne, mint egy sima Q szériás Keychronban, sőt.
Most képzeld el, hogy ebbe beleteszel egy olyan kapcsolót, ami gyári állapotában jobb, mint a lineáris mechanikus kapcsolók nagy része. Hidd el, azért az nem lesz gagyi, még akkor sem ha itt páran azt gondolják.
Persze van kevésbé jól sikerült kapcsoló és billentyűzet itt is. Illetve ha Te a taktilis kapcsolókat kedveled, akkor ne vegyél HE billentyűzetet. Ofc, jelen pillanatban ha nincs pénz limit állítva, akkor a mechanikus billentyűzetek fognak nyerni. Viszont ez ki fog egyenlítődni idővel, illetve a kapcsoló jobb felépítése miatt idővel előnye is lehet a HE billentyűzeteknek. Személy szerint itthon én már nem szándékozom visszamenni normál mecha billentyűzetre. De ez én vagyok. -
Speedy007
őstag
Mint írtam korábban olvasgatok a billentyűzet témában és a leendő billentyűzetemében is. Szembe jött nekem ez az írás bár lehet hogy korábban is lett nekem ajánlva. Ezek az Outemu Silent Peach kapcsolókat bármelyik alis árustól be lehet szerezni vagy van bejáratott hely?
-
hegegabi80
addikt
Na szuper, akkor még egy kis plusz feladat neked. De azért remélem gyanítható, hogy melyik az a pár zacsi, amit át kell nézni. Gondolom az első 1-2 csomag nem?
Ha még is keveredés van, akkor majd úgy is jelentkezni fog az illető, akinek nem jó a készlete.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Anno én az Epomakertől rendeltem "csavaros kábelt". Biztos van jobb is a piacon, de egész korrekt volt akcióval az ára.
-
nyunyu
félisten
Ugye lesz rendes ANSI Enter is a nagyobb csomagokban, nem csak a Cherry feliratú?
Kellett nekem ANSI MG75W-t rendelni az ISO 5075B Plus helyett
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #99642 üzenetére
Én először a problémás kapcsolókat kapnám ki, hogy nincsen-e elhajolva egyik-másik láb, mert az okozhat ilyet. Ha nincsen, akkor jönne a problémás hotswap socketek alapos ellenőrzése, mert valószínűleg azok lesznek túl lazák, és egy csipesszel kell rajtuk igazítani.
A legkisebb esélye annak van, hogy az 5 ms-os debouncing time túl alacsony, de ha ez a helyzet, akkor a kapcsolókat kell a kuka irányába megreptetni.
Még megrepedt forrasztás lehetne, de nulla kilométeres nem olcsó billentyűzetnél az csúnya lenne, csak elméleti szinten említettem meg.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
Kis update a Monsgeek M1 V5-ről: sajnos nem akar megszűnni double stroke probéma (egy gomb lenyomásra több karaktert érzékel), írtam a supportnak róla. Küldtek egy frissített FW-t amit sikerült ráflashelni ami valamennyit javított a problémán de teljesen nem oldotta meg. Azt hiszem kénytelen leszek elmerülni a QMK bugyraiban és hozzányúlni a debounce időzöz mert ami gyárilag van az nem elég.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
micafighter
nagyúr
válasz micafighter #99623 üzenetére
XMI update:
Ránézésre úgy látom, hogy megvan az összes szett amit rendeltünk, viszont észrevettem, hogy pár kupak nem jó zacskóban van. Úgy gyanítom, hogy a kínai raktárban - ahonnan az eddigi képeket kértük/kaptuk - nem figyeltek rá, hogy ugyanabba a zacskóba tegyék vissza a fotóhoz kivett kupakokat, amelyikből elővették, úgyhogy a nem oda illőket ki kell majd válogatni mielőtt elkezdeném feladni őket Több képet kupakról szerintem nem kérek a raktárból
#XMI_csoportos_1
[ Szerkesztve ]
-
Itt van mellettem, teljesen jó a spirál, pedig erre elég OCD vagyok. A másik, vékonyabb és zöld Mambasnake kábelnél szintén (asszem' FOXPOST-tal együtt 3,5k-ért ez jó vétel volt ) .
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #99637 üzenetére
Nálam a titok az egyenes kábel
Igen, ezen már egészen szép a spirál. Nem tökéletes, de eléggé jó, egyedül az aviator bumszli ronda, de ár-érték arányban eléggé verhetetlen. Inkább ezt, mint a UGREEN spirált.
Molydeus: Viszont az elsődlegeshez egy rövidet használok abból, amit linkeltél, mert elég egy 25-50cm-es is belőle a KVM-ig, attól függően, hogy bal oldalon vagy középen van az USB foglalat a billencsen, mert az úgysem mozog.
Szintén: 25 cm-es a fő billentyűzetbe, 50 cm-es bekészítve és egy mozdulattal elővarázsolhatóan elrejtve, ha a numpad kellene, és kéznél van a Pulsar egér cipőfűzője is arra az esetre, ha pakolgatni kellene valamit vagy egeret tölteni.[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Nekem a spirál uGreen-ből 3 van, de egyik sem ilyen göcsörtös. Tény, hogy a tasak, amiben szállítják nem feltétlenül segít az alakja megtartásában, de maga a tekercselés nem rossz, egyenletes, ha nem áll éveket deformált állapotban. Emellett elég laza és rugalmas, ha nem használod, akkor újra felveszi az eredeti alakját.
Én minden olyan eszközre ilyet rakok, amit mozgatok az asztalon, pl. a macropadra és az éppen építés/beállítás alatti bill.-hez. Viszont az elsődlegeshez egy rövidet használok abból, amit linkeltél, mert elég egy 25-50cm-es is belőle a KVM-ig, attól függően, hogy bal oldalon vagy középen van az USB foglalat a billencsen, mert az úgysem mozog.#99637 Synthwave
Az uGreen spirálja egyáltalán nem merev, teljesen jól funkcionál.M.
[ Szerkesztve ]
-
A titok, hogy nem ilyen szövetes, merev szörnyűséget kell venni, hanem old school PVC-t. Ezeken teljesen f@sza és rugalmas a spirál.
Pl. ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr. Elliot #99635 üzenetére
Úgy nézem, hogy a spirál kábelükön nem igazán szép maga a spirál. Mondjuk nem csoda, hiszen az egy funkcionális modell autós töltéshez, nem pedig arra van optimalizálva, hogy a spirál szépen mutasson, mert a kábel gazdája fix kábelként használja.
Ha szép spirál kell, akkor inkább várjál másik ajánlást. Én messzire kerülöm azokat a kábeleket, mert a funkcionalitásukra nincsen szükségem, a látványhoz szerintem nem adnak hozzá semmit, cserébe a helyet foglalják csak.
-
arnes
junior tag
Köszönjük! Szuperül hangzik, így már reális közelségbe kerülnek az új batchek is, ami reménykeltően hagzik a várakozások közepette
-
dbius
veterán
Szuper Köszönjük
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr. Elliot #99630 üzenetére
Az lemaradt, hogy a listában második, metal grey változatra gondoltam.
-
hegegabi80
addikt
Hú de szupi, tök jó hír.
Előre is köszönjük a közbenjárásod. -
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #99628 üzenetére
Ha a jelenlegi és múltbeli megoldások 100%-át érinti, akkor azért már lehet általánosítani
Persze lehetne akár a kapcsolóba integrálva a Reed-relé is, ahogyan a Cherry MX-ekből volt korábban olyan változat, ahol a dióda is a kapcsolóban volt, és akkor mehetne hotswap socketbe vagy be lehetne forrasztani. Cserébe lényegesen drágább lenne a kapcsoló.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr. Elliot #99620 üzenetére
[link]
Olcsó, jó minőségű, fekete szövetborítás, elérhető egy rakás hosszúságban. Nem trollkodom, kizárólag ilyet használok olcsó és drága billentyűzetekhez is.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #99621 üzenetére
Hangzás a hall-effekttől önmagában nem lesz rosszabb szerintem
Szerintem rosszabb lesz két dolog miatt:1. merev plate-PCB kontaktus kell közel nulla flex mellett, ez erősen befolyásolja a hangot azzal, hogy az erőhatások nem ott és úgy kerülnek levezetésre
2. sokkal kisebb kapcsoló-nyák kapcsolat, az erőhatások/rezgések kisebb része kerül át a nyákra, ami azt ki tudja mozogni, hiszen példáal a KS-20 esetében a kapcsolóház alja és két kicsi műanyag láb van csak, míg MX hotswap esetében a böszme nagy középső láb és a két fémláb is erősíti a kapcsolatot, forrasztott esetben pedig a fémlábak kapcsolata még közvetlenebb
A többi mondandódra +1
-
libus
őstag
Sziasztok!
Egy kis segitségre lenne szükségem.
Vettem egy Redragon Kumara K552-RGB billentyűzetet. [link]
Első mechanikus billentyűzetem..
Hogy tudok legalább 2db beállítási profilt létrehozni, amelyek között billentyű kombinációval tudnék váltani? Mint pl.: Fn +...
Más szín összeállítást szeret a fiam is, és én is, ezért kellene..
Letöltöttem hozzá a szofverét is, és beállítottam mind a 3 profilt, de ezek között billentyű kombinációval nem lehet váltani, csak a szoftverből?
Azt szeretném, ha harderesen tudnék köztük váltani.
Előre is köszönöm a segítséget!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Ispy
veterán
Uhhh, izgi, köszönjük!
-
micafighter
nagyúr
XMI update:
Megérkezett hozzám a Batch 0, 1 és 2 Átnézem megjött-e az összes rendelt szett aminek jönnie kellett volna, utána pár szettet átnéztek layout tekintetében,hogy tudjam a gyártónak jelezni, ha valami kimaradt, aztán elkezdtem összekészíteni a dolgokat foxposthoz.
#XMI_csoportos_1[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz micafighter #99621 üzenetére
Nerm tudom, nekem ez nem akkora előny, vannak nagyon jó lineárisak is, amik nagyon simák, vagy spring swap geonra és kész. Szerintem az egész HE létjogosultsága jelenleg a gémer vonal, vagy csak hype, de aki gépelésre használja annak inkább csak hátránya van jelenleg a szűkös kínálat miatt. Meg jeleneleg inkább gagyi gémer billekben van, mondjuk egy minőségi billben lehet tényleg más lenne, csak olyan meg nincs még.
-
micafighter
nagyúr
Másik előnye még a hall-effectnek, hogy nincs benne leaf, így a leafből eredő fém-műanyag kontakt nélkül simábban jár a kapcsoló.
Hangzás a hall-effekttől önmagában nem lesz rosszabb szerintem, inkább a gond az, hogy jóval kisebb a választék jelenleg hall-effekt kapcsolókból. Mivel sima mechanikusból sokkal nagyobb a választék a használt anyagban és kivitelben is, így nagyobb a választék hangzás/érzés tekintetében.
Fontos megemlíteni a rugókat is szerintem, mert sima MX-típusú mechanikus kapcsolókhoz kapható pár féle (Geon, TX, SPRiT, CannonKeys és sok kínai) különböző méretben, erősségben és dizájnban, így ebben is nagy a választék. Hall effecthez csak Geon, Wooting meg talán DrunkDeer gyárt(at) rugókat, pár féle erősséggel, így jóval kisebb a választék.
-
Mr. Elliot
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani jó minőségű usb -c kábelt billentyűzethez ami nem olyan drága. Nincs azzal baj amit az Akkohoz adtak, csak jobban mutatna az asztalon egy modernebb szövetborítású, viszont kábelre nem költenék el egy billentyűzet árát. -
Köszönöm a választ. Igen azzal tisztában vagyok, hogy a low-profile vonallal úgymond kissé lábon lőttem magamat, de a több évnyi laptopokon való gépelés miatt már a hagyományos magasságra "nem áll rá a kezem".
Hangja konkrétan nincs abban a deszkában a Hades switchnek. És nekem pont ez a cél:
- LP
- lineáris
- ha lehet minél halkabb vagy teljesen halk.Nyilván azért számít, hogy a deszka "hogy van előkészítve", de ahogy nézem ebből a fentebb linkelt IQUNIX-ból nem spóroltak ki kb. semmit.
Ja igen bocs 65% kicsit késő volt már hajnali fél 2-kor.Design szempontjából, meg ahogy a legtöbb gyártó úgy ez is ad sima kupakokat a fancy variánsok helyett, ráadásul a nem Pro verzióról még a hangerő állító és az a bronz X is le van hagyva.
-
Ispy
veterán
válasz Valkűr #99617 üzenetére
gyorsabb, mint a hagyományos digitális mechanikus, cserébe szarabb a hangja, ha nem gémelsz komoly szinten kb semmi értelme
illetve vannak olyan játékok, ahol ténylegesen előny az analóg kapcsolás, például szimulátorok
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
A HE vonal is rosszul áll ezen a téren (4+ eltérő és inkompatibilis design), de ott úgy néz ki, hogy a Wooting Lekkerrel kompatibilis megoldásoké lesz a választék minőségi része).
Hátha valakit érdekel, ezért leírom a 3 legnépszerűbb fajtát:
KS-20: Ez a legnépszerűbb most és ahogy dqdb is írta. Valószínű ez fog a legjobban elterjedni. Olyan gyártók vannak itt Wooting a Lekkerrel, Gateron, Geon, Kailh, Akko, TTC, de van a Steelseriesnek és a Corsairnek is kapcsolója.
S pole: Itt főleg az Outemonak van nagyobb (kb. 5 féle ) választéka, de láttam Akko és Kailh switchet is már.
KS-37: Itt talán ha nem tévedek csak Gateron kapcsolók vannak. Ezeket használja a Keychron Q HE, Meletrix BOOG vagy pl. az EGG KB65 a billentyűzeteiben.Érdekesség képen mondom, hogy a Wooting billentyűzetébe belemegy a KS-37-es kapcsoló is, és fel is ismeri azt.
Kétségtelen, hogy ez a piac még nagyon az elején tart a fejlődésnek, de már itt is van lowprofile, és a múltkor beszélt silent kapcsoló is. Ugyanakkor én nem bánnám, ha a jövőben tényleg a KS-20 kiszorítaná a többi vetélytársat. -
dqdb
nagyúr
válasz Evil Snowman #99614 üzenetére
Ha az ember bő kapcsolóválasztékot akar vagy adott hangprofilt, akkor a low profile és/vagy optikai elkerülendő, mert ott senki sem kompatibilis senkivel, és néha önmagával sem. A HE vonal is rosszul áll ezen a téren (4+ eltérő és inkompatibilis design), de ott úgy néz ki, hogy a Wooting Lekkerrel kompatibilis megoldásoké lesz a választék minőségi része).
A Kailh Choc V1, Kailh Choc V2, Cherry MX LP és Gateron LP/Keychron mind eltér egymástól és különböző nyákot igényel, szóval a billentyűzet kiválasztásával csak adott gyártó és típus szűk választékára korlátoztad magad. Choc V1 és V2 esetében létezik a minimálisnál nagyobb kapcsolóválaszték, de a másik kettőre nem igazán.
Most nem tudom meghallgatni a hangját, de eléggé biztosra teszem, hogy az LP vonalon szokásosnál magasabb és vastagabb fémház miatt hallod azt, amit, és ezt másik házban nem tudod csak úgy elérni.
Szóval ha ez a hang kell és másik videóban is ugyanígy* hangzik, akkor ezt vedd meg.
Ez amúgy 65%-os, nem 60%-os. És az utóbbi pár nap alapján egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy az elegánsról alkotott véleményünk teljesen eltér, mert nekem a bazári szó jutott róla először eszembe, azzal a böszme nagy X-szel és a kupakok feliratozásával.
* a hangtesztek nagy részét arra nem megfelelő mikrofonnal készítik, soknál még a hangteszt alatt sem a nyers hangot hallod, hanem szerkesztésen átesettet, valamint a hangot a környezet maga is erőteljesen befolyásolja, szóval minél több videót érdemes megnézni, és csak úgy levonni a következtetést, és még akkor is meglepődhet az ember
[ Szerkesztve ]
-
Srácok köszönöm az sok segítő hozzászólást és információt valamint az építő kritikákat.
Elolvasva Synthwave masszív összefoglalóját kicsit jobban beleástam magma a dologba és végül arra jutottam, hogy hellyel-közzel jól választottam, de aztán persze tegnap este szembe jött ez a videó: [link]
Bár a deszka is egészen elegáns, de a 60%-os kialakítás nekem már túlságosan kompromisszumos lenne, ezért az lenne a kérdésem, hogy a videóban 7:22-től hallható, illetve nem hallható hangot milyen más low profile switch-el tudnám elérni (tudom számít a ház, stem kenés stb.) a hamarosan megérkező deszkámba? Ahogy nézem ez a Hades switch a Kailh és a LoFree közös koprodukciójából született, viszont 2 gond van vele:
1., rohadtul nem találok sehol
2., ha találnék is, sajna akkor sem lenne jó, mert ennél a switchnél a láb kiosztás parallel, míg a rendelt deszka esetén pedig perpendicular (tudtommal ez az elterjedtebb megoldás)Szóval a kérdés, hogy tudtok-e nekem javasolni alternatívát a fent említett Hades switch-re.
Előre is köszönöm!
-
arnes
junior tag
válasz hegegabi80 #99608 üzenetére
Igen, árultam én is, de el is adtam (az is német ISO 5075B volt), egyelőre a Keychron Q5 és V5max elegendő. Ezek finomhangolása is pénz . Én amúgy anno 24,5k HUF-nyi pénzért vettem aliról még nov végén, azóta sem láttam olcsóbban.
-
-
Archttila
veterán
Nuphy Air75 -re vettem: (elnezest a gyenge kepekert)
Skyline Normcore (Shine-through) R2 Low Profile PBT Double-shot Keycap
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
hegegabi80
addikt
válasz nyunyu #99599 üzenetére
Aprón is volt német 5075 25-ért.
De most úgy voltam vele, hogy kupak nem kell mert jön az XMI rendelés, kapcsolót átpakolom másik billből vagy veszek outemu crystal-t, így azokat nem kell kiárulgatnom még külön. Az enter körüli gomb kiosztás pedig így jó ahogy van. Egyedül a led hiánya zavar, de kupakon úgy se fog átvilágítani, meg korábbi billemen se volt. -
Speedy007
őstag
#99605Mr.Csizmás számomra érdekes csak mert ahol még meglehet találni magyar kiosztással és vélhetőleg nyelvvel is ott is gateron-nal adják egyedül ők azok akik mással adják. Árban se nagy eltérés van pár ezer ft.
Egyenlőre csak nézeledök mi és hogyan érhető el hozzá de például szoftvert se találtam hozzá csak olyat amit az eszköz kezelőből kell telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ViZion #99603 üzenetére
Az outemu silent cream yellow és yellow jade csak a ház anyaga más?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dbius
veterán
válasz Speedy007 #99602 üzenetére
Valószínűleg az áll a háttérben, hogy ők egyedi variánst gyártattak ezekből (az ISO-HU kupakok) és a gyártótól eleve az általuk is kínált kapcsolókkal szerelve rendelték. Különben még drágább lenne.
Szerk: Nem tudok a kapcsolókkal kapcsolatos kérdésedre válaszolni, nekem a sem a clicky, sem a taktilis kapcsolók nem váltak be. Az enyhén taktilis silent tactile yellow (nem a cream) kb. öt percet töltött a billentyűzetben mielőtt kiszedtem (csak még nem hirdettem meg őket)
[ Szerkesztve ]
-
Magegee 75% is akciós [link] 13k
Outemu Silent Cream Yellow nagyon tetszik, van esetleg olyan, ami ennél is taktilisebb, hangban hasonló/nem sokkal hangosabb és nem sokkal puhább/keményebb?
Valamit már néztem, amire azt írták, h holy panda klón, ócóbb és kb. az a szint... de nem mentettem el.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Speedy007
őstag
Kicsit nyomozgatok továbbra is míg várom a Keychron V5 Max-t ami jövő héten vmikor fog befutni szerintem. Létezik az hogy az Afterhours ahonnan rendeltem az enyémet "ki sprólta" a Gateron Jupiter kapcsolókat? Mert bárhol is nézem még a hivatalos gyártói oldalon is Gateron Jupiter-rel szerelve adják de ők az egyedüliek akik Keychron K Pro kapcsolókkal adják bár az adatok között meg Gateron szerepel érdekes módon
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest