-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
Topikgazda
-
RazoR
Topikgazda
válasz FireKeeper #101028 üzenetére
Keychron szett amivel a V5 Max-on semmi gond nem volt
-
válasz FireKeeper #100972 üzenetére
igen, de fura, h kb. féláron van. Háát, az outemu silent cream yellow engem megfogott, de a fiam játszik is, csak gondoltam rá, de nem lesz billencs neki, Ajazzomat lenyúlta.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ispy
veterán
válasz FireKeeper #100493 üzenetére
Amit én vettem már nem kapható, ez ugyanaz, csak már majdnem 6k....
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #100253 üzenetére
Véglegesen szinte biztosan nem, azonban a rajta lévő MCU-val nulla tapasztalatom van, így nem tudom, mekkora meló tégla állapotból visszahozni, ha már a bootloader sem működőképes.
Ha működik legalább a bootloader, akkor az Escape-et kell nyomni csatlakoztatáskor, és mehet a flash-elés. Ha a bootloader nem működik, akkor ATmega MCU esetében elég egy gombnyomás vagy csipesszel rövidre zárás, STM32F esetében kell egy pár dolláros hardver, ezekkel már gyakorlati tapasztalatom van (rossz firmware-t toltam fel, félrement a fejlesztésem és bekapcsolás után végtelen ciklusba került a billentyűzet, és hasonlók).
Azonban az ebben lévő WB32FQ95 semmit sem mond nekem, nem ismerem, hogy határozottan kijelentsek bármit is.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #100238 üzenetére
Ugyancsak a Test Matrix bekapcsolása segít.
AltGr = bal Ctrl + bal Alt
viszont double strokom még mindig van, pedig már tényleg minden megpróbáltam amit itt és máshol is olvastam
A problémás hotswap socketek érintlezőinek csipesszel szorosabbra állítását is?erroral elszáll compile közben
Olvasd végig ezt. az ő QMK repójukból az egyik branchet kell kiszedni, majd oda beletenni a másik repójukból a forrást. Ne kérdezd, hogy miért ilyen hülyén oldották meg, hogy neked kell a kettőt összeállítani, és miért nem helyből a branchbe kerültek a másik repó forrásfájljai.Röviden a teendők:
qmk setup --home ~/qmk_monsgeek --branch wireless MonsGeek/qmk_firmware
cd ~/qmk_monsgeek/keyboards/monsgeek[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FireKeeper #100236 üzenetére
illetve AltGr lenyomására a bal oldali control lenyomását is érzékeli a VIA
kezdem azt hinni át lettem hinátzva ezzel a monsgeek-el, hiába volt "olcsó" (így is drága volt)#100237 ok Tests Matrix-nál bekapcsolva nincs anomália, köszi. viszont double strokom még mindig van, pedig már tényleg minden megpróbáltam amit itt és máshol is olvastam. próbáltam saját FW-t csinálni QMK-val kicsit feljebb vinni a debounce-ot, de erroral elszáll compile közben.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #100236 üzenetére
Ha a Test Matrix opció nincsen bekapcsolva, akkor normális, hogy feljön ilyenkor a Windows menü, mert az eseményt nem tudja sem a desktop kliens, sem a böngésző elkapni az OS elől, ellenben a felengedés eseményt az OS lenyeli mindkét VIA változat elől.
Ha a Test Matrix opció be van kapcsolva, akkor ennek nem szabad megtörténnie. VIA kompatibilis billentyűzetet így érdemes tesztelni, mert ebben a módban a layerváltó billentyűket is meg lehet nézni.
-
Mephike
őstag
válasz FireKeeper #99952 üzenetére
Ez pedig az Armoury Crate személyesen!
Most szólok, ez maga a rák, vagy pestis, kinek hogy tetszik. Az, hogy zabálja a memóriát, és visszafogja a gépet még a kisebbik baj.
Ezt nem fogod csak úgy le uninstallálni! Ugyanis ha ezt megteszed, attól ő még fennmarad a gépeden és továbbra is ott fog ülni a memóriában. Külön szoftvert kell letöltened az Asus oldaláról, ami majd leszedi ezt a remek alkalmazást... -
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #99848 üzenetére
A hotswap foglalatot nem tisztítani kell, hanem be kell nyúlni egy csipesszel a fém és a műanyag közé, és az érintkezőket közelebb nyomni egymáshoz.
-
Speedy007
őstag
válasz FireKeeper #99753 üzenetére
Köszönöm. Akkor így lesz.
Az első "surlódás" is meg volt a billentyűzettel. A numerikus billentyűzeten a "+" gomb nem működött csak ha izomból megküldtem. Szét és össze szereltem a szivacsot vagy mit megigazítottam benne azóta tökéltesen működik. Bár 4 vékony kicsi szivacs ki esett belőle ami nem tudom honnan jött elő de gyanítom hogy az akksi felől mert az se volt rendesen be ragasztva nekem kellet a helyére nyomnom.
[ Szerkesztve ]
-
válasz FireKeeper #99742 üzenetére
duplázás az inkább debounce, nem? szoftveresen azt nem lehet állítani? winfosba lehet, de az inkább ront rajta....
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #99742 üzenetére
Ne számíts tartós megoldásra addig, amíg nem igazítod meg a socket belső érintkezőit, hogy stabilan tartsa a kapcsoló lábát.
-
válasz FireKeeper #99683 üzenetére
Nem csúnya ez sem, de legfeljebb negyedik helyre fér be.
Ja, meg persze egy sima F-91W-1.
-------------------------------------------------------------------------------
(#99684) Evil Snowman: Itt a sima 5600-os a jújdejó, mert az volt az űrben Space Shuttle misszóban. Napfényt itt túl sokat úgysem kapna.
(#99692) krono.: Azok a nagyon '80s Citizenek sem rosszak, de nem néznek ki olcsónak.
(#99690) Jorus: Este jól zárd be nyílászárókat! A kis patkánykák is jobban teszik, ha visszavonulnak a kuckójukba.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #99642 üzenetére
Én először a problémás kapcsolókat kapnám ki, hogy nincsen-e elhajolva egyik-másik láb, mert az okozhat ilyet. Ha nincsen, akkor jönne a problémás hotswap socketek alapos ellenőrzése, mert valószínűleg azok lesznek túl lazák, és egy csipesszel kell rajtuk igazítani.
A legkisebb esélye annak van, hogy az 5 ms-os debouncing time túl alacsony, de ha ez a helyzet, akkor a kapcsolókat kell a kuka irányába megreptetni.
Még megrepedt forrasztás lehetne, de nulla kilométeres nem olcsó billentyűzetnél az csúnya lenne, csak elméleti szinten említettem meg.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #99525 üzenetére
[link]
így nézett ki az árfolyamfüggő matektAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
válasz FireKeeper #99525 üzenetére
Huszonegykétháromezer cakk pakk.
Legalábbis így tudom.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz FireKeeper #99500 üzenetére
Jogos, én értem is, de látod fórumtárs ragaszkodik az "ismertebb" brandekhez.
Deathstalker v2 Pro annyira nem szar szerintem, főleg amennyiért vettem, de az eredeti árát - ahogy azt a Logout-os tesztben is írtam - tuti nem éri meg. A valós értéke az akciós ár volt amennyiért beszereztem.
Mindenesetre rendeltem rendeltem most mellé egy másik low profile bill-t egy másik gyártótól, remélem hamarosan megérkezik. -
dbius
veterán
válasz FireKeeper #99500 üzenetére
Ennyiért az a bill kb. ajándék.
-
Valkűr
addikt
válasz FireKeeper #99497 üzenetére
Ay egy nagyon jó vétel, épp csak kapcsolot kell cserélni, ha a rajta lévő nem jön be..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
válasz FireKeeper #99497 üzenetére
Annyiért az jó deal, kérdés a taktilis switch-el meg tud-e barátkozni a fórumtárs.
-
Molydeus
őstag
válasz FireKeeper #99358 üzenetére
A Gloriousból, a korábbi Pro sajnos tipikus példája a rosszul implementált double gasket mountnak. Lehet kísérletezni azzal, hogy a gyári PC Plate-tel (ha jól emlékszem, van nekik) kompenzáld a még akkor is hiányzó bounce-t, ha a két felesleges oldalsót kihagyod, hogy egy kis flex azért legyen helyette.
A v3 még nagyon új és nem láttam, hogy innen bárki próbálkozott volna vele. Ahhoz képest ráadásul drága is, hogy ránézésre semmivel sem tud többet, mint pl. a MonsGeek.Én ebből a QMK/VIA képes M1W-t választanám, de Smallmer-nek az RGB miatt nem biztos, hogy az a jó megoldás. Nem hiszem, hogy QMK-ban szeretne RGB-t programozni, ahelyett, hogy a gyári felületen összekattintgatná pár perc alatt.
A Wootingnál ugye a HE a feature. Ha bátor, bevállalhatja a mephike által linkelt halkított HE kapcsolóval (jó hír, hogy már most van, optikaiból évek óta nincs, LP-ből is csak nem rég lett), de ez is járatlan út.
#99356 smallmer
A fentieken túl:
A Scope II 96-ot max akkor, ha az tetszik a legjobban, mert a világon semmi érdekes nincs benne, cserébe minden negatívumot felsorol, amiről korábban írtunk.Az Azothról Synthwave írt cikket, olvasd el. [link]
M.
-
dbius
veterán
válasz FireKeeper #99330 üzenetére
Én azt másként oldottam meg, korábban írtam, hogy mágneses csatlakozókat használok a billentyűzetekbe és egy mozdulattal le-, ill visszacsatlakoztatom szükség esetén.
-
dbius
veterán
válasz FireKeeper #99320 üzenetére
Köszi, reménykedtem benne. Így azt a kapcsolót nagyjából - legalábbis nekem - el is lehet felejteni, mert soha nem használtam mac-et és várhatóan soha nem is fogok.
Őszintén ez a megoldás (nem az elhelyezése) sokkal szimpatikusabb, mint a Keychron féle fizikai gomb, ugyanis így simán hotkey lenyomásával lehet váltani BT, Wifi, és USB módok között és nem kell a fizikai gombot piszkálni, míg Keychron esetén pedig csak két lépcsőben: először magát a fizikai gombot kell mindig kapcsolgatni, majd pedig hotkey lenyomásával lehet váltani (eszközről eszközre pl. BT esetén).
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #99324 üzenetére
Most nézegettem egy kicsit a kódot, és nagyon úgy néz ki, hogy nem az lesz a releváns timeout, amit elsőre linkeltem, hanem ez, amihez itt és itt van a logika, valamint itt a billentyűzethez tartozó kódban meg lehet akadályozni az alvó állapotba váltást (USB-n nem is engedi).
Ami fura, az ez a rész, ahol a BT/2.4G kapcsolatot intéző másik MCU-nak küld fixen 30 perces timeoutot engedélyező parancsot mindkét vezeték nélküli kommunikációs módra, Annak az MCU-nak a szoftvere nem nyitott (ezt a QMK GPL licence nem is követeli/követelheti meg), szóval lehet, hogy 30 percnél nagyobbra nem lehet a timeoutot kitolni, vagy 30 percenként kell valami kamu kommunikációt indítani.
Meg tudod erősíteni, hogy körülbelül 5 perc után megy le a billentyűzet alvó állapotba?
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #99320 üzenetére
Igen, erre, és úgy tűnik nagyon csúnyán benéztem. Mivel ott a forrás, amit nem találtam meg, így kijelenthető, hogy ők is fair módon játszanak a wireless megoldásukkal is, mint a Keychron, és a Keychronhoz hasonlóan a wireless cuccot saját repóba küldik be, nem a fő QMK-ba.
Első ránézésre ez lesz a mágikus konstans, de ehhez majd később végig kell néznem a logikát, amikor 2 percnél többet rá tudok szánni, valamint azt is, hogy lefordul-e egyáltalán. Az egy sorral feljebb szereplő érték a háttérvilágításra vonatkozik (szintén első ránézésre).
dbius: Azt megnéznéd, hogy ha középső állásban van (ez a default azt hiszem) a caps lock alatti kapcsoló, akkor ha USB-n rá van dugva a gépre, tudsz-e közben váltani (FN+E,R,T,Z) BT és wireless eszközökre?
A forráskód és a VIA JSON alapján mennie kell ennek, ráadásul összesen öt BT eszközzel tudod párosítani, nem csak hárommal (szintén csak első ránézésre mondom ezt). Emellett szabadon konfigurálhatod, hogy melyik layerre és hová kerüljenek ezek a funkciók. VIA-ban a legutolsó billentyűkódos fülön lesznek ezek a virtuális billentyűk a következő néven: BT DEV1-5, 2.4G és USB (vagy DEV1-5, DEV 2.4G és DEV USB).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dbius
veterán
válasz FireKeeper #99315 üzenetére
Köszi , nekem kb. január elején fog megérkezni.
Azt megnéznéd, hogy ha középső állásban van (ez a default azt hiszem) a caps lock alatti kapcsoló, akkor ha USB-n rá van dugva a gépre, tudsz-e közben váltani (FN+E,R,T,Z) BT és wireless eszközökre? [kép] Elvileg menni kéne neki, legalábbis jelenleg az 5075b-n működik (azon is ugyanez a kiosztás van fizikai kapcsolóra és hotkeyre is) és remélem ezen is megy.
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #99315 üzenetére
wireless bekapcsoló a caps lock alatt van
Ennek a megoldásnak nulla értelme van (és a dedikált kapcsolónak sem túl sok), mert úgyis a szoftver kezeli le, akár programozható billentyűzetkombinációra is kerülhetett volna.meg volt pár dupla gomb érzékelésem, remélem csak nekem voltak ólom ujjaim
Ha ugyanazok a billentyűt produkálják és rendszeresen, akkor megnézném, hogy jól állnak-e a kapcsoló lábai/a socket érintkezői.a VIA tök jó progi, de az hiányzik hogy pl a sleep time-ot nem tudom beállítani rajta
Szokásos miért ne vegyél inkább billentyűzetet olyan gyártótól, aki ellopja mások munkáját rant következik.A Monsgeeknek a GPL licencet betartva nyilvánosságra kellett volna hozza a billentyűzethez tartozó QMK forrásokat. Ők erre magasról tettek, ahogyan sok más kínai gyártó is a tri-mode billentyűzeteik esetében (a korábbi, nem tri-mode Monsgeek billentyűzetek QMK kódja elérhető, ahogyan illik, az M1 V5-é nem), ellentétben például egy Keychronnal*, amelyik kínai cégként is példamutató módon korrektül, a szabályokat betartva játszik. Ha betartották volna a kötelességüket, akkor csak egy újrafordítás lenne beállítani az általad használni kívánt időt.
Akár azt is megoldhatták volna, hogy a billentyűzetről konfigurálhatóvá teszik ezt pár lépésben, vagy ha betartották volna a kötelességüket, akkor egy hobbista pár óra alatt megcsinálná volna ezt.
Az is megoldás lenne, ha a már régóta létező VIA custom UI megoldására építve betették volna ezt a beállítást VIA-ból konfigurálhatóra, de ehhez még dolgozni kellett volna, vagy elérhetővé tenni a forráskódot, és egy hobbista megcsinálta volna.
* a Keychron olyan szinten módosította a wireless/HE billentyűzeteihez a QMK-t, hogy azok a master branchbe nem kerülhetnek be, mert eltörnének minden mást, de a saját QMK forkjukban minden forráskód elérhető (a vezetékes billentyűzeteik a QMK master branchnek a részei)
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #99309 üzenetére
Jogos kiegészítés. A hozzászólásom elküldése előtt gyorsan toltam egy keresést, az Akko boltját nem találtam meg, de egy ruhaboltban* akadt például a 5075B Plusból az ISO változat is 71 dollárért. Persze ez pocsék ár, a hivatalos boltot kellene megtalálni, ahol nagy eséllyel olcsóbb, talán akár 20-40%-kal is, mint a stabilizátorok és kupakok, de az is lehet, hogy egyáltalán nem, mint az ATK/VXE/VGN egerek.
* legalábbis a Miss Wu Clothing Home Life Museum név nekem annak hangzik
-
RazoR
Topikgazda
Pár sort írnál az M1 V5-ről? Ha nem tudom kivárni a Q1 Max-ot, lehet kipróbálnám azt ha érdemes.
-
dbius
veterán
Írhatnál róla kicsit bővebben, hogy milyenek a tapasztalataid vele. Az aprón lévő példányt sikerült?
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #99259 üzenetére
Szerencsére nem az egereknél megszokott megoldásra kell gondolni, ahol a talpak ragasztva vannak. Szóval itt nincsen ragasztás, de igen, erre is érvényes a megjegyzésed, de a felülről csavarosra még annál is inkább.
-
Biga123
addikt
válasz FireKeeper #99236 üzenetére
Igen az a hang mindent visz.
Sanszos h abs amúgy, hisz szinte minden az magyarkiosztásban.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Valkűr
addikt
válasz FireKeeper #99236 üzenetére
Wáááá mi ez a csörömpölés? Mint valami szemétdombról összekukázott vacak
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Biga123
addikt
válasz FireKeeper #99230 üzenetére
[link]
mondjuk ez nem a hu verzió[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Ereshkigal
őstag
válasz FireKeeper #99150 üzenetére
Meg pc plate acél helyett.
-
Molydeus
őstag
válasz FireKeeper #99150 üzenetére
Igen és ez elég nagy különbség.
M.
-
dbius
veterán
válasz FireKeeper #99106 üzenetére
"amúgy a gasket miatt használni ezt is marha jó"
Jó bizony, én is írtam erről, miután elkezdtem használni, még egy rövid videót is készítettem gépelés közben róla, hogy mennyire csendes. A V6 Max nálam nem tudja ezt a szintet hozni, a space és az enter is sokkal hangosabb, meg úgy összességében is. Persze a V6 max is sokkal halkabb, mint a korábbi billentyűzetem, de az 5075b kenterbe veri halkság szempontjából. De nem akarok foglalkozni darabokra szereléssel, stabok kenegetésével.
Most egy Q10 Pro-t használok, de ez is hangosabb sajnos jóval, mint az 5075b, pedig ezt szétszedtem, beleraktam a hozzá rendelhető hangtompító rétegeket is, de ha használni akarom tartósan akkor még foglalkozni kell vele (bár nagyon nem akarok, de muszáj lesz), mert nekem ez így hangos.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz FireKeeper #99101 üzenetére
Hát melóba cipeléshez valóban nehéz lesz az alu ház miatt. Igen, mindenben jobb, mint az 5075b, ezért kerül kétszer annyiba.
Van még egyébként Akko 5075S is, amiből szintén van ISO és az is VIA képes, viszont csak vezetékes. Novemberben ezt is 55-60$ körül szórták kifele, most 77$.
-
dbius
veterán
válasz FireKeeper #99098 üzenetére
Ne bánkódj, szerintem nagyon jó billentyűzet az 5075b Plus és a tesztek szerint is.
A VIA hiánya, valamint a ház pattintós/nehézkes szétszedése persze nem válik előnyére, de nagyon jól összerakott cucc, és az akko szoftverével szintén egész tűrhetően testre lehet szabni, bár maga a szoftver hagy kívánnivalót maga után. Az akciós novemberi Alis áron pedig ajándék volt Ahogy írtam nekem a munkahelyre került be az 5075b Plus és teljes elégedettséggel használom, sőt jobban kedvelem, mint a Keychron V6 Maxot, mert sokkal halkabbak a stabok és a billentyűk is benne. A V6 max parkolópályára is került nemrég.
-
dbius
veterán
válasz FireKeeper #99096 üzenetére
A nagy novemberi Ali akcióban még nem volt benne, pedig kerestem és figyelemmel követtem, de csak utána tették elérhetővé. Pedig akkor még olcsóbban be lehetett volna szerezni. Ha komoly az érdeklődés keresd meg a linkelt hirdetés eladóját privátban.
-
dbius
veterán
válasz FireKeeper #99091 üzenetére
Nem, most ért véget egy akció. ~140$+szállítási ktg. helyett 115$ körül lehetett megvenni +12$ szállítási ktg. Én rendeltem egy fehér barebone iso-t tegnap. Kuponokkal, szállítással együtt 115$ lett a vége. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz FireKeeper #98870 üzenetére
Hát, IPA-val takarítottam meg egy PCB-t, amin cserélni akartam a gyári stabokból elszivárott gyári kenőanyagtól elázott bandaidet. Magát a ragacsot nagyon szépen leszedte, de a kenőanyag foltokban ott maradt a PCB-n.
M.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz FireKeeper #98811 üzenetére
Szerintem a poron Platefoammal jobban jártatok, de a flex-cut a PC Plate-re nem csak felesleges, de káros is, különösen, hogy tényleg nincs sok hely a bouncera sem.
Azt tippelem, hogyha nem lenne a Plate foam, simán padlózna a PCB...M.
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #98787 üzenetére
És ezzel kiherélnéd az összes rugalmas mount lényegét
-
arnes
junior tag
válasz FireKeeper #98625 üzenetére
Nekem is ma érkezett meg a fehér, szép, német ISO 5075B plus Doboza kicsit megnyunyálódott, de minden más rendben.
V5 max most a silent outemukkal marad itthon (egyelőre) ez meg megy be melóhelyre. Nem rossz ez a cream yellow pro v3 vagy mi. Indul a tesztelés.
Ha nem válna be akkor meg majd..közhírré tétetik -
nyunyu
félisten
Akko 3098-nál a sima B-k (kék) voltak az északi LEDesek, B Plusok (fekete) már délivel jöttek.5075-ből nem emlékszem, hogy volt-e egyáltalán B verzió, vagy az már eleve B Plusként jelent meg. (Elődjét hívták 3075B-nek.)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
steewcv65
őstag
#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
arnes
junior tag
válasz FireKeeper #98484 üzenetére
Amúgy több bátor ember is volt már, mert először volt vagy 15 sold, most 152-nél tart ez a Shop1103402326
[ Szerkesztve ]
-
EzertKarVolt
lelkes újonc
válasz FireKeeper #98468 üzenetére
Long story short: Ezek a számok az akkumulátorok valós kapacitására vonatkozó adatok, amikkel soha nem fogsz találkozni, hacsak nem töltésvezérlőt fejlesztesz. Mérd meg azt az akupakkot, amire a Keychron (vagy bármely egyéb billencs) töltésvezérlője azt mondja, hogy tele van - nem lesz 80% fölött (ahogy nem lesz valójában üres akkor sem, ha nullát ír). Hülyebiztos tervezés, ha nem így lenne, akkor a billencsed egy bizonyos pont után elkezdeni villódzani, ki/bekapcsolni, és ha elutaznál egy hétre úgy, hogy le van merülve, akkor kuka lenne az aksi.
-
Zizi123
senior tag
válasz FireKeeper #98267 üzenetére
Igen tudom, hogy meg lehet szokni, csak akkor ilyen kellene mindenhova ahol billentyűzet közelében vagyok, hogy ne ütögessek össze-vissza gombokat. (itthon, munkahely, ügyfelek, meetingek, stb...)
Így én maradok a klasszikus kiosztásnál, mert még mindig ez a leggyakoribb. -
nyunyu
félisten
válasz FireKeeper #98134 üzenetére
Mi volt a baj a múltkori ócóISO Akkokkal?
Még mindig kapni német meg francia kiosztással 65$ körül, igaz már a szín/kapcsoló opciók fele már elfogyott.
-
RazoR
Topikgazda
válasz FireKeeper #97911 üzenetére
Írtam privátot.
-
Ispy
veterán
válasz FireKeeper #81708 üzenetére
Én vettem Yc8-at, szerintem nem olyan stabil, mint az aviator, cserébe jobban néz ki. Egyébként nekem az tervem, hogy gyorscsatlakazóként fog funkciónálni.
Ja, meg menőn néz ki.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #81710 üzenetére
Konkrét csatlakozótípustól függően elvileg jobb lehet. Gyakorlatilag szinte mindenki ugyanúgy a billentyűzetből húzza ki a kábelt, mert csak egyetlen kábelvégük van hozzá Szóval a szétcsatolhatóság 99%-ban csak optikai feature, amiben a bumszli aviator csatlakozó szerintem rosszul teljesít, egy Lemo már más helyzet, az jól néz ki, de annyiba is kerül, hogy felőlem nézhet ki jól.
A spirál ellenben hasznos dolog, ha a billentyűzetet időnként félre kell tenned az asztalon, és nem akarod kihúzni, vagyis amiért anno a múltban kitalálták. Gyakorlatilag a legtöbb embernél a spirál gondosan elhelyezve figyel a billentyűzettel párhuzamosan, és ha arrébb kell tenni a billentyűzetet, akkor húzzák is ki.
Egy jobb kábel árából kijön egy billentyűzetnyi kapcsoló, egy felkapottabb név esetében pedig akár egy kupakkészlet is, csupa jobb dolog pénzköltésre. Persze ha saját magadnak csinálod, akkor nem szóltam, hajrá, csináld, de csak ha vásárolnál, akkor inkább költsd másra a pénzt. Például alapanyagokra a saját kábeledhez.
-
-Skylake-
addikt
válasz FireKeeper #81710 üzenetére
szerintem ennek csak optikai erteke van, nem funkcionalis. azt pedig nem lehet tole eltagadni, hogy nagyon jol nez ki.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
dabadab
titán
Ez is olyan, mint a háttérvilágítás dyesub capeknél: nem hogy semmi haszna sincs, hanem direkt potenciális problémaforrás, viszont vannak, akik szerint menőn néz ki.
Ennyi.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Talán több billentyűzet között gyorsan cserélgetni.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
ATI
senior tag
válasz FireKeeper #80981 üzenetére
Én is tudok segíteni, Bp, IX. ker.
-
dqdb
nagyúr
Super Lube-ból szívesen adok a stabilizátorok megkenésére elegendő mennyiséget, de az 100%, hogy nem kenem meg helyetted. Ha nem jó a gyári állapot, tegyél érte.
Veron: ugyanúgy csattognak a billentyűk
A Super Lube-os felajánlás rád is vonatkozik, de itt valami félreértés lesz. A stabilizátor megkenésétől a billentyű nem lesz halkabb, a stabilizátornál a stab rattle az, amit meg lehet szüntetni (ebben a videóban az elején hallható hang). Ha ez van nálad, akkor nem szóltam, ekkor valamit rosszul csinálsz, vagy a dróttal nem stimmel valami, ennek kiderítéséhez szét kell szedni a teljes billentyűzetet.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ispy
veterán
Szigetszentmiklós, ha jó, de nem akármivel, hanem a kimondhatatlan xhtbdzvel.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #80519 üzenetére
Ezért jó a lépcsős Caps Lock, mert annak a mélyedésébe belefér ilyenkor a kisujj.
-
válasz FireKeeper #80481 üzenetére
Kisujjad nem használod a billentyűzeten?
-
0xmilan
addikt
A WASD-on van 3 ujjad es kozben a kisujjad lelog a billzetrol a caps lock bal oldalan?
-
Throme
veterán
válasz FireKeeper #80483 üzenetére
Hát azt már nem. Azt hittem a fém keret, ami nagyon kilóg számodra.
-
Throme
veterán
Ha a fém keretre utalsz, azt le tudod szerelni és egy vékony műanyag kereted marad.
Lehet ez javít a komfort érzeteden játék közben. -
válasz FireKeeper #80475 üzenetére
Én is nemrég cseréltem "PBT" szettre a K2 alap ABS kupjait, és azok között tényleg van különbség sok téren. A hang is változott meg valahogy a gépelési érzet is. Pedig én csak érdeset akartam meg szépet. És nem utolsósorban tartósat, ez majd még kiderül...
-
Molydeus
őstag
válasz FireKeeper #80448 üzenetére
Elvileg ugyanaz a kettő. A Durock v2 mellett érv lehet, hogy korrekt készletet adnak a bandaid és a holee modokhoz, ha esetleg ezt is tervezi valaki.Ezek a matricák jobb anyagból vannak, mnt a random alisok, mindkettőt próbáltam.
Elképzelhető, hogy az Everglide-hoz is jár ilyen (tőlük csak Plate mounted Panda van, ahhoz nem adtak.), viszont ők beleteszik csomagba a 6.25-ös és a 7es drótokat is a Space-hez.M.
-
Ereshkigal
őstag
válasz FireKeeper #80415 üzenetére
Egy alkalommal lehet változtatni a kiszállítás helyét/idejét. Ha csak az egyiket változtatod, akkor sincs másik lehetőség a másikat megváltoztatni.
[ Szerkesztve ]
-
prtk
tag
válasz FireKeeper #80411 üzenetére
Sajnos ezt nem tudom megmondani.
-
Ispy
veterán
válasz FireKeeper #80411 üzenetére
Nálam a dpd (és a többi is) mindig hasonló időpontban érkezik, gondolom megadott útvonalon járnak, de ha nem kaptál emailt, amiben megadja a dpd az egy órás sávot, mikor várható, akkor a jó isten sem tudja ezt megmondani.
[ Szerkesztve ]
-
prtk
tag
válasz FireKeeper #80399 üzenetére
Nálam is hirtelen csörgött a telefon, azt sem tudtam mit hoznak...
-
Ereshkigal
őstag
válasz FireKeeper #80395 üzenetére
Nekem semmi üzenet nem jött tegnap a DPD-től, mégis hozott keychronos csomagot. A yuntrackes követés mondjuk mutatta, hogy kiszállítás alatt.
[Prolixus]:
Pont ez a bajom. Akkor lenne tökéletes, ha az alsó magassága 2 mm-rel kisebb lenne, a felső meg ugyanannyival több. A gyári kupakokkal, illetve MT3-mal nem vészes, de cherry kupakokkal nekem nagyon "lapos" érzés volt. Mindegy, majd megszokom.Az plusz alsó szivacsot szerintem kiszedem. De van egy olyan sejtésem, hogy kis erővel való gépeléskor azért a gasket mount nem akkor csoda, mint ahogy azt annyiszor olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz FireKeeper #80395 üzenetére
Akkor nem, sms is szokott jönni aznap.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
addikt
válasz FireKeeper #80069 üzenetére
Amennyi gepeles var ram meg a het hatralevo reszeben, ugy a tegnapi napot en is epp Sherbet-re valo swappolassal kezdtem.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ispy
veterán
válasz FireKeeper #79988 üzenetére
Hát ez már egyéni ízlés kérdése, nekem egy rossz helyen lévő gomb az abszolut failed kategróia. Ezért mondtam, hogy ezt neked kell eldönteni, mennyire életbevágó a csere.
-
Ispy
veterán
válasz FireKeeper #79985 üzenetére
Szerintem vannak olyan szituk, amikor nem az ár/érték arány határozza meg, hogy meg kell-e lépni vagy sem. Ha neked megéri, vedd meg, inkább legyen egy rossz döntés miatti pénzveszteség, mint egy sohajtozás folyamatosan, hogy miért ez lett. Ha van olyan tulajdonsága, ami miatt az a jobb döntés, akkor be kell nyelni, tanulópénz, van ilyen.
-
[Prolixus]
addikt
válasz FireKeeper #79980 üzenetére
Amúgy ha programozhatóság nem kell, akkor a végeredményt tudod csinálni ugyanolyan jóra, csak költeni kell rá és a vége ugyanott lesz anyagilag, vagy még rosszabb.
Vághatsz a PCB alá szivacsokat, az elég macera, de megoldható. PCB+plate közé rendeld a fentebb linkelt poron szivacsot, azon legalább keveset kell alakítani. Én a béna gyári plate mounted stabok cseréjét és kenését is javasolnám, az nagyon sokat fog dobni. Ezekkel a modokkal nagyjából a Pro szintjét fogod tudni hozni, mínusz a programozhatóság persze.
De amúgy egyetértek, ha eladod a K2-őt és még utána vennél Pro-t, az már nem éri meg anyagilag, K2-őn tuti bukni fogsz még ha fel sem bontod akkor is.
Kérdés igen egyszerű: A wireless megér neked ennyit? Ha nem akkor sima v1. Utóbbit modolni kell egy picit hogy ne pengjen, de pofonegyszerű, meg volt ez a kupak sűrlódás issue ugyebár egyes példányoknál, de amúgy pepitában ugyanaz a billentyűzet a kettő.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79978 üzenetére
Most már maradj annál, amit rendeltél, használd, ismerd ki, és csak később lépjél. A Pro változat a rendeléskori felárat megérte volna, de a nem Pro eladásakor bukott összeggel együtt már túl nagy lesz az árkülönbség, szerintem annyit nem érnek meg a Pro extrái.
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79945 üzenetére
Ha nem felel meg a Keychron PgUp-PgDn-Home-End sorrendje, vagy a dedikált világítás billentyű helyére valami értelmeset tennél, akkor majd szükségét fogod érezni
TKL méret alatt a szabadon állítható kiosztás egyre fontosabb.
-
[Prolixus]
addikt
válasz FireKeeper #79947 üzenetére
Gondolom még el lehet állni a rendeléstől, vagy ha itthonra rendeled 14 napos elállás stb.
Pro minden szempontból egy jobb választás, ha az ember nem shine-through kupakokkal fogja használni, szvsz még ár/érték arányban is.
-
[Prolixus]
addikt
válasz FireKeeper #79943 üzenetére
Igen, szerintem is sokkal érdemesebb lenne a Pro-t venni, ha már úgyis PBT, ergo nem átvilágítós kupakok mennke rá. Hidd el jó dolog a berhelés de meg akarod spórolni ezt az időt magadnak Még ha lesz a nap végén 10$ differencia is (de nem), azt bőven megfizeted az időddel.
Látom téged nagyon traumatizált ez a PE sheet.
Amúgy szerintem van értelme, a plate-PCB közé kerülő szivacs biztosan halkít kicsit, jobban izolálja a kapcsoló hangát és kevésbé egy fémesen pengő rezonátortér lesz az az üreg, főleg hogy alu plate van rajta. Bár igaz hogy ettől még nem feltétlenül lesz creamy, de még nem nagyon láttam olyan build-et ahol ez volt a cél és kihagyták volna.
A PE mod meg creamy/poppy irányba tolja a hangot. De őszintén, maga a kapcsoló amit használsz legalább ilyen nagy, ha nem nagyobb szerepet játszik szerintem., szóval ha egy eleve nagyon magas frekvenciás "clacky" kapcsolót veszel akkor csak "tűzoltás". PE sheet modot azért nem szokták szeretni mert egyrészt macera, másrészt hasonlóvá/hasonlóbbá teszi a billentyűzetek hangját ha minden más szempont egyenlő (kapcsolók, plate anyag stb).
Neten rengeteg videó van ezekről a modokról, hang összehasonlítás is, van ahol jelentős a hangkülönbség egy tape mod vagy PE sheet mod előtt vagy után, van ahol kevésbé. Próbálj meg esetleg K2 specifikusakat keresni, mert a hatás mértéke és pontos jellege billentyűzet (beleértve plate, PCB vastagság, flex-cut vs. non-flex cut, mount) és kapcsoló függő is, nehéz izoláltan megmondani, hacsak nincs ezzel valakinek direkt tapasztalata, hogy K2 esetében pont melyik mod mennyit ad hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79943 üzenetére
Teljes értékű QMK-t és délre néző ledeket nem fogsz tudni berhelni rá.
-
nyunyu
félisten
válasz FireKeeper #79926 üzenetére
Nem teljesen értem, mit szeretnél, de ha filccel kitömni a PCB és a plate közét, akkor innen tudsz rendelni különböző kiosztásúakat.
Keychron K2 az 75%-nak tűnik, így a 84 layoutot kell venned, aztán max ollóval kivágod belőle a távtartók helyeit, meg átszabod az ISO Shift+Enter környékét, mert gyárilag ANSI a szabásminta.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79938 üzenetére
Miért nem K2 Pro akkor már, amihez ez eleve jár?
és ennek meg ennek a cuccnak van bármi értelme?
Tesztelni, hogy mennyire vagy türelmes, hányadik után hajítod ki az egészet a kukába.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79926 üzenetére
5 mm mínusz a plate vastagsága, ami általában 1,5 mm, szóval tipikusan 3,5 mm.
FR4 plate esetében ez 3,4 mm, mert azok 1,6 mm vastagok szoktak lenni.
-
veterán
válasz FireKeeper #79932 üzenetére
Nah most sikerült.
-
[Prolixus]
addikt
válasz FireKeeper #79917 üzenetére
De még nem is azt mondtad, hogy ferdén áll, hanem hogy "ívesen", láthatóan nem csak én értettem úgy hogy meg van hajlítva a PCB
Nem, ezzel semmi baj nincs, ahogy előttem megválaszolták, nem lesz csutkára kitöltve alatta a tér, de ez nem is feltétlenül cél.
Lehet én vagyok a hülye, de ez egy gyengén megvilágított kép, simán belenézném hogy ez ugyanaz a szín mint ami a KAT Explosion szürke/barna keverék modjai és jobban megvilágított képen... [link] [link]
Amúgy nekem tetszik, csak az alfákhoz nem passzol, és ha "sima" barna volt az eredeti elképzelés, nem egy "exact match" a renderekhez képest, jah...
Kapcsolócserével tudsz silent kapcsolós billentyűzetet építeni a Redragonokból. Kapcsolócsere nélkül viszont nem létezik ilyen.
Ha relatíve olcsón kell Cherry silent red kapcsolós teljes billentyűzet, a Cherry saját G80-3000N kódjelű billentyűzete szokott lenni az ajánlott darab.
Szép! De IC alapján nem teljesen értem a házat, winkey van blockerezve a te házadon, de az IC képek alapján meg Control helyén kellene lenni neki? [link]
(tuti van ennek a 60%-os változatnak is valami neve amúgy, csak én nem tudom )[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz FireKeeper #79908 üzenetére
Plusz PE sheet kapcsolók alá és plate foam.
Egyébként anno a Redragon Vishnu-ba én próbáltam Gazzew kapcsolókat tenni, de az összes lába elhajlott (4-5 kapcsolót próbáltam). Amit azóta sem értek, mert ránézésre a fémpin valóban ugyanolyan keskenyebb mint az Outemu kapcsolókon lévők (eleve Outemu gyártja a Gazzew kapcsolókat, ha jól tudom)
Szóval elvileg kompatibilis, gyakorlatban valamilyen érthetetlen okból nekem nem volt az.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79900 üzenetére
A délre néző LED-nek az a lényege, hogy betartják a Cherry specifikációját, és Cherry profilos kupakokkal nincsen meg a Caps Lock sorában az inkompatibilitási probléma (ami a custom/enthusiast vonalon a legelterjedtebb kupakprofil). Anno a LED-ek támogatását az ablakos kupakokhoz találták ki a lock billentyűkre.
Az északra néző LED-re azért tértek át a gamer billentyűzeteknél, mert a kupak felső felét világítja meg, ahol a felirat van, és az ezeknél a billentyűzeteknél alkalmazott magasabb OEM profilnál nincsen binding probléma.
-
Mephike
őstag
válasz FireKeeper #79792 üzenetére
Annyit fizetsz, ami ott látható. Kb 2 hét míg ideér az áru. Viszont ha gariztatnod kell, annál is ilyen idővel kell számolni. A döntés a Tiéd.
-
Ereshkigal
őstag
válasz FireKeeper #79782 üzenetére
Szerintem érdemes. Itt a csoportban is sokan modolták, nekem is van. Nem drága, hot swap, RGB is van, ha valaki arra izgul.
-
prtk
tag
válasz FireKeeper #79777 üzenetére
A hamarosan megjelenő Q1 Pro vagy ha a TKL még belefér, akkor a K8 Pro is opció lehet.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FireKeeper #79718 üzenetére
az említett keychronokon kívül (K2 és K3) van még más opció még ami az alábbiakat tudja
-75% layout
-wired és wireless mód
-magyar
?steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Enton
addikt
válasz FireKeeper #79733 üzenetére
"...beújítani hogy abból is csak egy legyen. szóval 2 billentyűzetet nem akarok, pláne két drágát nem "
Ez általában így kezdődik, majd lesz 6-8 bill, abból 2 folyamat szétszedve, avagy egyéb gyűjtemények indulnak hasonlóan.
De van is már választék, nálam is éppen 3-4 bill forog napi szinten és még mindig kéne valami jó wireless(de már nem akkora probléma mint még az elején beleugrottam).A helyedben annyira nem erőltetném a slim designt már nagyon jó műanyagházas billek is vannak, hordozni az meg pont elég, a legtöbbjéhez hordtáska is jár, vagy külön beszerezhető ha gyári épp nincs is.
Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
elite.cs11
senior tag
válasz FireKeeper #79730 üzenetére
Hát én csak ezért nem váltanék low profile-ra (mondjuk nme is rajongok érte), szerintem az a kis difi nem oszt nem szoroz hordásnál, de ahogy érzed.
Csak mondom, hogy van egy kitűnő kifogásod, 2 billzet beszerzésére és akkor még az ingázás is egyszerűbb -
LLKobe
veterán
válasz FireKeeper #79730 üzenetére
Igen. De ahogy mondtam az említett boltba 30 napig visszaküldheted indoklás nélkül, tehát szabadon tesztelheted.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
elite.cs11
senior tag
válasz FireKeeper #79727 üzenetére
amúgy miért akarsz low profilet, ha félsz tőle? kicsit ellentmondást érzek itt
-
LLKobe
veterán
válasz FireKeeper #79727 üzenetére
Én nagyrészt PUBG-zek, és nekem hibátlan a low profile brown. Szerintem ha kényelmes neked a low profile, akkor játékra semmivel sem rosszabb mint a sima.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
elite.cs11
senior tag
válasz FireKeeper #79718 üzenetére
Magyarországon belül az afterhours-ből tudsz rendelni, ahogy más mondta már. Én (meg sokan mások) a keychron.com-ról direkt vásároltunk, annyit fizetsz amennyit a végén látsz (termék + ~20 eur szállítás) és kb egy max két héten belül megkapod.
Amúgy lehet magyar kupakokat venni az oldalukon, ha nem tévedek. És bizonyos billekből van ISO változat is, tehát igen, tudsz csinálni magyar billt.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest