-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz LZs?! #100898 üzenetére
HU-ban az is ABS
Nincsen low profile magyar PBT kupakkészlet. Ha a low profile-tól eltekintünk, akkor is egyedül csak a Varmilo billentyűzetein dyesub PBT a kupak, mindenki másnál festett-lézerezett.lineáris kapcsolókból csak pirossal találtam
Low profile vonalon a kapcsolóválaszték ennyire limitált, ha lineáris kell, akkor az egy elemű választékból választhatsz, és ebben még rugó sem tudsz cserélni könnyebbre/nehezebbre.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
LZs?!
aktív tag
válasz ViZion #100892 üzenetére
Szeretnék egy nem mechanikus billentyűzetet, gondoltam bedobom, hát ha tudtok segíteni.
- 75%-os - vagy ahhoz közelálló custom
- alacsony profilú
- wireless - ideálisan BT és 2.4GHz
- magyar vagy magyarítható
- nem feltétlenül mechanikus - de ha van a leíráshoz közel álló low profile switch / PBT cap kombó, akkor természtesen érdekel
- opcionálisan világítÁr tekintetében 100 EUR-ig néznék, max. 150 EUR-ig.
A kiindulási alap a Lenovo Thinkpad L14 billentyűzete volt, ami anyagában, nyomáskeménységben és nyomásérzetben, és a billentyűk távolságát tekintve tetszett / komfortos volt.
Ebből kiindulva vettem egy Lenovo Essential Wireless billencset (ref kép lent), ami a méretétől eltekintve jó is lett volna gépelésérzetre, értsd: billentyűtávolság és keménység, ha nem lett volna piszkosul dülöngélő a gumidóm a billenytűk alatt.
Lenne bármilyen tanácsotok, hogy merre induljak?
Egyelőre a Keychron K3 Max Low Profile, ami képek és leírás alapján bejön, de #1 nem tetszik a 'gyári' színe és HU-ban az is ABS, illetve #2 lineáris kapcsolókból csak pirossal találtam.
Jelenleg egyébként egy Endorfy 75% billencset használok Kaihl Black kapcsolókkal, előtte egy Omron Yellow kapcsolós billencs volt, így ha mechanikus jönne szóba, akkor lineáris, de nehéz (?) az, ami nekem bevált (volt, barna, kék, piros is...). Összességében két bajom a jelenlegivel: túl magas és ABS kupakjai vannak. Az Omron-os billencsemnél megkedveltem a PBT-t, csak az US kiosztású volt, nekem viszont szükségem van a HU kiosztásra.
Előre is köszönöm.
Nevermind...
-
dbius
veterán
Hm, akkor ez lehet típusspecifikus probléma, sajnos, ami nem jó hír.
Vizion: De jó, hogy beírtad ezt (én ugyan nem kerestem rá), de saját kúfőből pont ugyanezt a logikát csinálom végig Linux alatt, először párosít, majd utána kapcsolódik, ezt követően pedig megbízhatónak jelöl. Más sorrendben én is próbálkoztam, de olyankor problémákba futottam, ezt a sorrendet tartva pedig nem. Mondjuk nem jellemző - mint korábbi hsz-ból is látszik - hogy BT-n használjak billentyűzetet, vagy akár 2.4-en, de akad rá példa, ha más gép kerül a közelbe.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz ViZion #100895 üzenetére
Volt sajnos, a probléma gyökere valahol más lehet, de már nem akarok több időt elcseszni rá, mert a hiba tuti nem nálam van. Kipróbáltam 10 indításból 8-nál volt, hogy 3 másodpercet, hogy hogy 10-et, volt hogy fél percet kellett szenvedni, mire rátalált. Dual boot van, Windows alatt is hasonló a helyzet.
Random dobálja a kapcsolatot, van, hogy 30 percig jó, majd hirtelen leszakad. Kár érte, kiváló ügynök volt, nem mondom, hogy nem fogok még próbálkozni Keychron-al, de rengetegen szívnak ugyanezzel a problémával.
dbius: próbáltam, sajnos azzal is hasonló a tapasztalat. 5.1-es BT dongle-ök, évek óta megvannak, semmivel sem szívtam ennyit. bluetoothctl, bt usb modul eltávolítása/hozzáadása, bt service újraindítása, bluetooth main.conf hegesztése, bluetooth suspend kikapcsolása ; volt itt minden már, mint a búcsúban...Az összes BT eszközt kilőttem a közelben, kb 30 cm-re van a géptől.
[ Szerkesztve ]
-
ez votmá'?
apt-get --purge remove tlp
és ez?
It seems that Keychron firmware needs to have very specific sequence of actions in order for bluetooth to work. This is how it should be in the exact order:
1. Remove the keyboard from known bluetooth devices if it’s there.
2. Hold Fn+[1-3] to start pairing with the keyboard
3. In blueman-manager press “Search” (or typescan on
in bluetoothctl)
4. DO NOT CONNECT THE DEVICE, pair it instead. Right click on device in blueman-manager and select “Pair” (or typepair <mac>
in bluetoothctl)
5. Pairing takes a couple of seconds after which keyboard disconnects. Wait until it fully disconnects
6. Now, connect the keyboard. Double click it in blueman-manager (orconnect <mac>
in bluetoothctl)
7. After keyboard is connected, make it “trusted”. Right click the device in blueman-manager and select “Trusted” (ortrust <mac>
in bluetoothctl)Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dbius
veterán
Nincs másik BT dongle, amivel ki tudnád próbálni? Könnyen elképzelhető, hogy nem teljesen kompatibilisek egymással. Nem tudom, hogy a billentyűzetben lévő az BT4.x, VAGY 5.x, de a gépben lévőnek is minimum ugyanolyan verziónak illik lennie.
Szerk: Másik dolog, pár hozzászólással korábban írtam erről pont: [link] utolsó bekezdés. Nincs másik eszköz a közelben, ami be tudná zavarni? Próbáld meg közelebb helyezni őket egymáshoz, az is segíthet, ha van rá mód.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Sziasztok,
Beszereztem egy Keychron K2v2-t, de sajnos nem felhőtlen az öröm. Nekem ez a 75%-os elrendezés is oké, a gombok megvilágítása tök jó, meg minden, számomra ez az anyaghasználat is elég. Na de a gondok ott kezdődnek, hogy Linux alatt (Manjaro/Arch,Ubuntu) random bontja a kapcsolatot. Ideig, óráig jó, majd leszakad.
Már a legtöbb neten fellelhető megoldást kipróbáltam, volt factory reset, BT alvás kikapcsolása, de sajnos tök random, hogy mikor jó, mikor nem. Eddig egyetlen BT eszközömmel sem szívtam így, pedig van egy pár, különböző gyártóktól. Mindegy, hogy a gépet alvásból keltem fel, vagy újraindítom. Látszólag kapcsolódik a BT dongle-höz, gyakorlatilag meg bármilyen gombot nyomok le, semmi sem történik. Az hab a tortán, hogy amikor működik, újraindításnál kell 4-5 másodperc, mire kapcsolódik, de ezt még lenyelném.
Valakinek ötlete? Ennyi pénzért csalódás, már belevertem 2 órát a troubleshootingba, eredménytelenül.
[ Szerkesztve ]
-
válasz micafighter #100885 üzenetére
köszi, de a desoldert kell megjavítani. Ez a forrasztás keményebb, ahogy sokszor neki lett nyomva, elhajlott a szipák rész és el is tört. Nem szívott elég erősen, a furatokban maradt ón, ezért nem jöttek ki a végén a ledek, meg a kapcsolók. Megjavítom a cégnél, utána sztem a maradék 20-at is kijön. Régi szipákkal csak akkor állok neki, ha nem tudják a kollégák javítani, öreg vagyok már ahhoz, ez kényelmesebb, sietni meg nem sietek sehova
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Marci112233
addikt
Én végül leraktam róla hogy veszek egy új billentyűzetet. Ugyanis eszembe ötlött hogy a jelenlegei Ducky One 3 nem fix kábeles hanem lecsatolható, így kikaptam az asztal alól és egy másik kábellel bekötöttem előre a házon, és felraktam az asztal tetejére. Ha elkerül a szimulátor állvány csak visszarakom a helyére a billentyűzetet és kész.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #100886 üzenetére
A profil stimmelne is, mert R1.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
micafighter
nagyúr
válasz ViZion #100878 üzenetére
Mivel van konkrétan gond? Hátha tudok segíteni. A led lábákhoz nézni vagy csinálni kell egy széles, lapos páka hegyet, én csinaltam egyet magamnak amivel mind a 4 LED lábat tudom egyszerre melegíteni, igy a ledet ki tudom huzni amíg melegitem, aztán réz szalaggal letakaritom a forraszemeket. A kapcsolónak desolder gunnal mennie kéne, ha nem megy, akkor tegyél rá előtte olmos ónt, ha úgy se megy, akkor tegyél rá még egy kis olmos ónt - ha több van rajta, nagyobb felületen melegíti és könnyebben le is tudja szívni. Ha marad a lyukban azt meg sima pákával megmelegíted szemből, és hátulról teljesen rá tudsz tenni egy sima onszippantót, az nálam így ki szokta takarítani teljesen a lyukat.
[ Szerkesztve ]
-
Szétszedtem a desolder gunt, meghajlott a szára, ahogy igazgattam el is vált a felső résztől. Ott is szívott levegőt, ezért nem vitte jól, de ettől még a forrasztás is durva. Cégnél csináltatok egy toldást oda, sziloplaszt, oszt jó lesz. ehh, kínai bizbaszok, tudják hol kell vékony pelenka lemezből gyártani.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Throme
veterán
Elkészültem az XMI kupakszett installációjával.
fehér, fehér és minden felirat fekete
bill: Keychron V1Nagyom baba a cucc!
Végső cél a full fehér bill lenne, de túl drága egy fehér V1/V1 max beszerzése kizárólag a szín miatt és elég lesz a billencsekből.
A knob ezüst színű, fehér nem lévén ez áll legközelebb hozzá.
Mások példányát látva a szimbólumok szürke színe is jó ötlet.
Néhány kép, hogy miből mi lett.ebből lett
... folyamatban ......ez
majd lövök róla még képeket, ahol csak a bill látható...Köszönet "micafighter" fórumtársnak!
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Valamiért úgy emlékeztem, hogy rátettük a Calc, Mute, Vol+, Vol- gombokat is a tervekre, meg mintha lett volna olyan iteráció is, amikor a playstationös kör, háromszög, négyzet gombok kerültek volna oda, de visszanézve micafighterrel 2024. szeptemberben váltott korai KLE terveket, azokon 4 blank kupak volt.
Megvan: 2-3 magyar kupak GB ötlettel korábban, valamikor 2022. végén, 2023. elején ötleteltünk itt a topikban, hogy mi lenne a legkisebb magyar kupakszett, amivel minél több kiosztást le lehetne fedni.
Akkor dobtam be ezt a tervet, és arra rajzoltam rá a Ducky One2 hangerőszabályzó gombjait.(Végül ennek az ötletelésnek lett az eredménye a magyar dyesub Keychron szett, ha jól rémlik.)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #100864 üzenetére
a szokásos négy gombot még el tudnám viselni (Calc, Mute, Vol Up és Down)
Az a baj, hogy nincsen szokásos négy gomb. Más van egy Varmilón, más van egy Keychronon, más van egy knobbal rendelkező billentyűzeten.Ezért esett a döntés négy blank kupakra. oda.
-
azt is próbáltam, de bent a furatokban nem szedi ki rendesen, nem elég meleg ehhez a desolderem szerintem. Próbéltam szalaggal is, ehh... sok idő.
-
dbius
veterán
válasz Speedy007 #100874 üzenetére
Értem, köszi, akkor ma is tanultam valamit. Itt nyilvánvalóan összeakad valami, egyik, vagy másik eszközhöz kéne valamilyen szoftver vagy firmware frissítés. Jelezni kellene (inkább) Keychron vagy Thrustmaster oldalán a problémát.
De ha van rá lehetőséged, amit csak tudsz kábelen keresztül használj, a vezetékmentes eszközök, főleg, ha több eszközt is úgy használsz csak zavarják egymást.
Nekem az asztalomnál van zigbee koordinátor, router, bluetooth, valamint Amazon Alexa és Google home eszköz (meg 3 sz.gép + rpi4, switch, jelenlét érzékelő, meg a t@k@m tudja még mi most hirtelen ), de ha valamilyen eszközt vezetékmentesen akarok használni, akkor kb. 50 cm-en belül kell legyen egymáshoz a vevő és az eszköz, különben szakadozik a sok egymáshoz közeli eszköz miatt. Így mindent kábelen használok.
-
dqdb
nagyúr
válasz ViZion #100868 üzenetére
Tegyél rá némi 60/40-et vagy 63/37-et először magasabb hőmérsékletűre állított pákával, hogy levidd a keverék ón megfolyatásához szükséges hőmérsékletet, és utána menjél neki a desoldering cuccal, így kímélheted annak a hegyét.
-
dbius
veterán
válasz Speedy007 #100870 üzenetére
Soha nem használtam kormányt, szerintem ezt a windows menüt én még soha nem is láttam De nincs a kormánynak saját, dedikált szoftvere, amit elindítva tudod konfigurálni? Vagy mire kell vagy jó ez a játékvezérlő menü egyáltalán? Szerk: Én kb. 95%-ban valamilyen Linuxot használok, Windowst csak akkor, ha épp vmi játékot akarok indítani.
[ Szerkesztve ]
-
hát a Func billencs megszívatott. Németek nem szórakoztak, iszonyat kemény a forrasztás. Két heggyel 2 billencset meg halom mást kiforrasztottam, alig látszott rajtuk. Az a kettő már kuka, a harmadik is megy rögtön. Még 22x4 forrasztást kell kiimádkozni.
-
Speedy007
őstag
válasz dbius #100866 üzenetére
Keychron Link talán a 2,4Ghz-s vevőt takarja azon kívül dunsztom nincsen.. Állandóan ez jön be mikor az egeret és a bill.-t a gépre kötöm.Nem írja ki külön külön mi van rá kötve. G305 Lightspeed receiver néven fut.
Most egyenlőre jó hogy USB Type-C-s hubra van kötve a kettő -
Speedy007
őstag
Nem tudom őszintén szólva hogy hova írjak.Van kettő Keychron eszközöm egy egér és egy billentyűzet mind a kettőt 2.4Ghz-s módban használok és van egy usb-re kötött Thrustmaster T300RS GT de akárhányszor rá akarok menni játék vezérlőn belül kormány beállítására állandóan a Keychron Linket adja be. Mit tudok tenni ellene húzzam ki a 2.4Ghz-s vevőket? Ez azért értdekes megoldása lenne a problémának mert korábban is használtam egy 2.4Ghz-s egeret de az nem zavart be
-
Mephike
őstag
Csináltam pár képet telóval én is az új XMI keycap szettel.
L9 & Gray
1/2 réteg fekete, a 3. réteg szürke
Nem tudom van-e rá lehetőség/igény, de a numpadra a szokásos négy gombot még el tudnám viselni (Calc, Mute, Vol Up és Down). De ez nem a világ vége. A keycapek tapintás érzete nagyon tetszik, és a hangja is jó a billentyűzetnek vele. A Cherry profilt szoknom kell még kicsit, mert már nagyon rég volt a kezem alatt. A fotó kedvéért a Q1HE alatt szép szivárványszínt állítottam.
#XMI_csoportos_1 -
t.imi
addikt
válasz t.imi #100794 üzenetére
Keychron K Pro Silver és találtam egy Mountain Linear 45 Speed Beige
amiről még annyit sem tudok, mint a Keychronról
Mindkét 110/110db, de 5000-el drágább a Mountain.
Elvileg mind a kettő kenve van.
Kérdés, melyiket szeressem, ha van benne plusz, kifizetem az ötezer többletet. -
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #100860 üzenetére
Az MT3 a Drop saját profilja, Matt3o velük együttműködve tervezte, máshol* nem kapható. Ami AliExpressen MT3-nak hirdeti magát, az nem MT3 (ahogyan minden alis kupakkészlet, aminek a nevében szerepel a GMK szó, biztosan nem GMK).
MT3-ból van dyesub PBT és doubleshot ABS is, mindkettő vastag.
* kivéve az amazonos boltjukat, és pár MT3 készlet eljutott vendorokhoz is jó drágán
-
dqdb
nagyúr
válasz XZoli #100855 üzenetére
1. minőségi alkatrészek nem kopik le a felírat nem mállik le a festék egyéb bevonat
Mindegyiknél kopni fognak a kupakok.2. a magyar karakterek kivitelezése azonos a többi karakterével ilyen áraknál ez elvárható
A Logitech nem magyar nyelvű, a másik két billentyűzet feliratozását megtekintheted az Afterhours oldalán vagy visszakeresve a topikban képekre, pár naponta van magyar Keychron V sorozatról fotó.3. a mellékelt szoftver használható nem fagy le (
A Keychronok esetében nincsen a háttérben folyamatosan futó program.4. javítható, vagy cserélhető az esetleg sérült alkatrészek pl: az akkumulátor a vezeték nélküli billentyűzeteknél, vagy keycaps a logitechnél
A Logitechre nem fogsz utángyártott kupakokat tenni ezzel az idióta alsó sorral.6. melyik jobb kapcsoló a gatreon vs gateron jupiter vs logitech gx
A kinézett Logitech clicky, a másik kettő taktilis, szóval alma vs körte. A Logitech GX kapcsolók átnevezett alapszínű Kailh kapcsolók, lényegében időutazás 2017-be, azokhoz képest a két Gateron a mai elvárásoknak megfelelően gyári kenést és simább működést hoz (vannak jó Kailh kapcsolók, de nem ezek).A három billentyűzetből egyértelműen V5 Max. A Logitech egy tipikus messzire elkerülendő gamer szemét drágán, a K8 Pro felett a belsőt tekintve eljárt az idő.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #100848 üzenetére
Azt nem tudom, hogy ezek a mostani festési módszereik, az NG és a Flash mennyire tartósak, mert én ugye rendszeres cserélgetésben gondolkodom, szóval időnként biztosan koppanna vagy súrlódna a belső itt-ott és persze pakolgatnám is.
A flash csak annyit jelent, hogy szórnak némi csillámot a festékbe.Egy jó coating és az anodizálás a súrlódás-karcolódás ellen körülbelül ugyanannyira véd, a különbség ott jelentkezik, amikor ráejtesz valamit hegyesebbet vagy valami hegyesebb dologhoz csapod hozzá a billentyűzetet. Ekkor az anodizálás sokszor kibírja, vagy ha sérül is maga a felület, de ez a sérülés nem extrém mély, akkor is megmarad a szín a benyomódás helyén, hiszen az anodizálás magának az anyagnak a legfelső rétegét erősíti és színezi meg, és védi meg az amúgy puha alumíniumot. Ugyanez coating esetében már lepattogzódást okoz, mert ott egy merev bevonat védi meg a puha alumíniumot, aminek a gyenge pontja, ha kis felületen éri nagy energia.
Bakeneko60 esetében én a belső rendszeres cserélgetése miatt nem félnék a coatingtól. Annak ellenben érdemes utánajárni, hogy milyen textúrájú ennél a billentyűzetnél a coating, mert van, amelyik nagyon selymes textúrájú, szinte anodizálásszerű, és van, amelyik nagyon durva, smirglipapír érzetű érintésre, és persze a legtöbb a kettő között van valahol (az anodizálás is lehet érintésre durvább felület persze, de nem az a tipikus).
-
XZoli
aktív tag
A kiválasztott billentyűzetek szerintetek melyik a legjobb
1. Logitech 920-009426 G Pro (GX Blue Clicky switch) Gaming Billentyűzet - Fekete
2. Keychron K8 Pro Wireless Mechanikus Billentyűzet Gateron G Pro Brown - Magyar
3.Keychron V5 Max (Gateron Jupiter Brown Switch) Wireless Gaming Billentyűzet - Magyar
számomra fontos a billentyűzeteknél1. minőségi alkatrészek nem kopik le a felírat nem mállik le a festék egyéb bevonat
2. a magyar karakterek kivitelezése azonos a többi karakterével ilyen áraknál ez elvárható
3. a mellékelt szoftver használható nem fagy le (
Armoury Crate, masterplus+ egyéb förmedvényeket nem akarok látni ) G HUB ismerem az elmegy4. javítható, vagy cserélhető az esetleg sérült alkatrészek pl: az akkumulátor a vezeték nélküli billentyűzeteknél, vagy keycaps a logitechnél
6. melyik jobb kapcsoló a gatreon vs gateron jupiter vs logitech gx
ha lenne nagy felbontású kép a magyar karakterekről megköszönném
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
jimpo
senior tag
Sziasztok
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Nagyon maximum 55 ezer.2.Használt szóba jöhet?
Talán. Bár nem tudom, ki tudja ránézésre megmondani mennyit volt valami nyomogatva.3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
A jelenlegi Cooler Master CK550 HU Brown esetén kezd ragadni, nyekeregni a Bal SHIFT. Sajnos a lenyomás is nehézkes néha, ha futni kell akkor necces. Gondolom száraz a kapcsoló, szétszedés és forrasztás nélkül nem tudom javítható-e. Privátban jöhet ötlet, vagy hozzászólásra mutató link. Mert fizuig még használatban lesz... Egyébként meg voltam elégedve vele, bár ez volt az első mechanikusom.4.Mire használnád a billentyűzetet?
Főképp általános dolgok, na meg FPS játék.5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nem néztem semmit, "vakon vagyok".7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Nem írok regényt, így kb mindegy. Magyar vagyok, szóval, német és kínai írásjellel inkább nem.8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad nem feltétel, de jelenleg a számokat ott pötyögöm...9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Valami minimal egyszínű háttérvilágítás jó lenne, nem használok lámpát. Jellemzően sötét környezetben vagyok a gépnél, most is csak halvány egyszínű beállítás van a CK550-en egyébként. Csak hogy lássam a gombokat, igaz játék közben nem sokat nézegetem.Az ajánlásokat erre a hozzászólásra válaszolva kérem, ugyanis lehet csak egy hét múlva jövök erre legközelebb.
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
t.imi
addikt
válasz marositech #100843 üzenetére
Itt is van néhány, kérdés mennyire vastag a zsebed.
[link] -
válasz marositech #100843 üzenetére
Hoi!
Azt az apróságot nem írtad le, hogy mi is a probléma a Logitech K400 Plus-sal.
Munkahelyen mi is azt használjuk jelentős mennyiségben (10+) és nincs vele komolyabb probléma hosszú évek után sem. Ha elvárás a magyar kiosztás, a drót nélküli kapcsolódás és a touchpad, akkor nem fogsz szerintem a piacon jobbat találni hasonló árkategóriában, de drágábban sem.Van még a [Rapoo E2710] , de drágább, kisebb méretű, így gépelni nehezebb rajta és az olcsó fólia feliratozás pár hónap után elkezd lejönni.
[Rapoo K2800] , olcsó, de a tapipadja katasztrófa a K400 Plus-hoz képest. Ráadásul van belőle egy [másik verzió] , azzal nem találkoztam.Egyébként én a HTPC-hez egy Lenovo drót nélküli billentyűzet és egér kombót használok. Az ágyon, karfán, puffon teljesen jól el tudok kavirnyálni az egérrel...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Molydeus
őstag
Rengeteg időt elvitt, hogy mindkét Q8 belsőmet átépítettem, főleg a Keychron gyári stabjainak a hangolása, szóval ma eddig jutottam a magyar XMI képekkel kapcsolatban:
Mephike, privátban küldöm a nem szokványos "Í" elhelyezésekről a képeket, amiket ígértem. Holnap lövök majd gép előtt a Q0Plus-szal együtt is monitor fény mellett.#100824 Biga123
Ahogy micafighter írta, kb mindenhez jó. Nem triviális például, ha valaki a szokásos Home, PgUp, PgDn, End sorrendtől eltérő jobb (vagy macropad) oszlopot szeretne. Nem is emlékeztem rá, hogy bekerült a készletbe az R2 Home és R3 End, ami a fenti képen is látható. Sorhelyesek és ez a kisebbik készletben is benne van! Nagyon kellemes meglepetés volt.
Persze felraktam eddig is a PgUp, PgDn párost oda (ahogy lentebb is látszik), de nem ezek vannak a default rétegen, szóval most látványban is a helyükre kerültek a dolgok.#100287 dbius
Igértem egy L9 + fekete Accent képet a fekete házas Q8-ról:
Nem vagyok egy nagy L9 rajongó, főleg nem a klasszikus szürke modokkal és fekete felirattal (bár bizonyos ház színekkel jól tud működni), de egyszínűként szintén L9 modokkal egészen kellemes. A Créme accentek is feldobják kicsit szerintem.M.
-
haxiboy
veterán
Kis update a Keychron.de vásárlásról...ez is kínából jön...kíváncsi vagyok mi lehet a népszerű termék náluk ami EU raktárban van, mindenesetre várom hogy kell-e vámot fizetnem vagy sem, és ha igen mennyire bonyolítja meg hogy céges vásárlás
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Molydeus
őstag
Elengedtem a Ne60 Core-t.
A J-02 nagyon más ligának látszik, amit az ára is tükröz Ceracote nélkül is. Én inkább valami jó hangú belépőben gondolkodtam erre a céltra és a WKL-t sem tudnám megszokni.
Most őszintén szólva, arra gondolok, hogy egy Bakeneko60-nal járnék a legjobban. Mai szemmel talán nem olyan "fancy", viszont az összes itthon már meglévő PCB-mhez passzolna, ahogyan a vágatott Plate-ekhez is.
Azt nem tudom, hogy ezek a mostani festési módszereik, az NG és a Flash mennyire tartósak, mert én ugye rendszeres cserélgetésben gondolkodom, szóval időnként biztosan koppanna vagy súrlódna a belső itt-ott és persze pakolgatnám is.
A BakenekoGo is megfordult a fejemben. Nem behordozósnak, arra ott a mid height build, de a műanyag tesztpad nem volt hülyeség anno, amikor a kiosztásokat próbálgattam. A megfaragott ABS tray mount helyett a gummy o-ring PC ház azért minőségi ugrás lenne, szóval kértem rá egy értesítőt, hátha lesz belőle új kör.
Az alu 60-asok meg megmaradnának a valamilyen szempontból érdekesebb belsőnek.M.
-
Molydeus
őstag
válasz Dapro #100845 üzenetére
Ezek az MT3-hoz hasonló, de AFSA profilú Aifei, Daye és egy 3., ismeretlen néven futó gyártó készletei. A novelty-ket kell nézni, hogy kiderüljön, melyik melyik. Az Aife-ben van a rakéta, daru, szélkerék, stb, a Daye-ben a juharlevél, hold, csillag. Ez a kettő jó lefedettséget biztosít, mindkettő ajánlott. A 3.-ban a stilizált három majom van, ennél gyengébb a lefedettség és szerintem a legendek és ikonok is kevésbé tetszetősek.
Maga a profil viszonylag mély szférikus bemélyedéssel rendelkezik és magas (bár az SA-hoz képest nem annyira), gépeni szerintem ideális de Synthwave játszik is rajtuk. A belső öntés nem ér le a "szoknya" aljáig, emiatt szerintem elég egyedi hangprofilja van. Nem olyan mély, mint egy vastag dye-sub PBT, inkább kellemes kopogás, amit adott switch-csel el lehet vinni minkét irányba. KS-3X47 Pro-val pl mélyebb, visszafogott kopogás, de egy gyári állapotú smoothieval magasabb lesz.
Az Aifei és a Daye kellemes selymes fényű, enyhén texturázott doubels-hot ABS kupak. Nekem az Aifei AFSA Fishing több, mint két éves és nem vettem észre rajta számottevő fényesedést.M.
-
nagyúr
válasz Dapro #100845 üzenetére
Jukebox jó ronda színűre sikerült. Nekem pont ma jött meg az eredeti base kit, elég eltérő a színük. 42 USD-ért nem is túl olcsó ez a szett, mivel Dropon 49 USD az eredeti akciósan.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Dapro
senior tag
alin "mt3" szet melyik értelmes? pl ez jó valamire ? nemkell csúcsszuper minőség de ha van jobb alin hátha tud valaki
[ Szerkesztve ]
-
marositech
senior tag
help fórumtársak!
Most nem a igényes billentyűzetkeresés rovat jön.
Nappali mozis billentyűzetet keresek, tehát a touchpad kötelező elem és a HU kiosztás.
Logitech K400r -et leváltotta a Modecon MC-TPK2-BL VOYAGER, ami nagyon rossz húzás volt, borzalmasan pontatlan volt a touchpad, pedig nagyon örültem a backlit+HU kombónak. A lényeg, szabadesést követően fél tasztatúra elhalt.
Szétnéztem csak a Logitech K400 plus-t találom mint alternatívát, de nagyon nem szeretném ismét megvásárolni. Van más?
Előre köszönöm!Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #100840 üzenetére
De abban a buildben szigorúan csak Castrol LSD olajjal megkent rugókat használhatsz, semmi fancy 105
-
micafighter
nagyúr
Találtam ilyet a TEDiben, de biztos van máshol is:
Szivacs/foam előtt ilyet használtak a koreaiak. Kipróbálom majd milyen ez a "grampa sweater" mod
-
dqdb
nagyúr
válasz ribizly #100836 üzenetére
Nem jön ki. Egy HE nyák is drágább, amibe belemennek ezek a kapcsolók, ahhoz plate kell és köré ház.
Azt javaslom, hogy várd meg az F1 idén várható műanyag változatát, amit direkt a Venom HE nyák miatt hoz ki Geon.
Ispy: az utóbbi két évben mindig megkaptam az 5%-ot, előtte sosem. Elvileg nem kellene, mert számítástechnikai eszközre nincsen vám, de nem mindig így számolnak.
-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Én alapvetően egy új testet keresek most a lecserélt Lekker L60 (v1) kapcsolóimnak. Nem sürgős, szóval ha épp nincs semmi értelmes javaslat, akkor majd később visszatérünk rá.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Nem szeretnék sokat, mert csak az alap kellene (case, pcb, foam, gasket, stabilizátorok)
Szóval, ha ez kijön 20k-ig, akkor az érdekelne.2.Használt szóba jöhet?
Akár.3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Wooting Two He, nem cserélem le. Ez inkább csak hobbi projekt lenne.4.Mire használnád a billentyűzetet?
Gaming, munka.5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Olyat, ami kompatibilis a Lekker kapcsolóival (Gateron KS-20).6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs kiszemelt.7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Alapvetően mindegy. ISO, ANSI is jöhet.8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Ha van lehetőség full size-ra (100/110%), akkor az volna a legjobb, de most tényleg bármi szóba jöhet. TKL, 60%, stb. Nem bánnám, ha cursor és F sor lenne, de most el tudom engedni. Ergo-t és split-et nem szeretnék.9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Nincs. Sőt, alapvetően előny, ha csak vezetékes kapcsolatot tud, de ha épp olcsóbb egy "okosabb" megoldás, akkor az is szóba kerülhet.[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
nagyúr
Megérkezett a Droptól az MT3 Jukebox szett. Tetszik ez a nagyon retró kórházdizájn. Extra akciósan (120 helyett 49 USD) szállítással, vámmal, vámkezeléssel 32k volt.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
RazoR
Topikgazda
válasz micafighter #100829 üzenetére
Plate mount
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #100831 üzenetére
Ne felejtsd ki az 5%-os vámot sem a képletből, mert nagy eséllyel 150 euró fölé megy a csomag értéke.
Battlestationre volt GH group buy, az F13-F24 berakásának nulla értelme lett volna. Még a makróknak se sok van, de az is gyakoribb, mint azon G80-2100 és G80-2551 felhasználók száma, akiknek magyar kupakkészlet kel (fogalmazhatnék úgy is, hogy a nullánál bármi több ).
-
micafighter
nagyúr
válasz Biga123 #100824 üzenetére
A legtöbb létező layoutot támogatja. Ha meg kell kérdezned, hogy xy-hez jó -e, akkor a válasz az biztos az lesz, hogy igen, mert amihez nem jó pl az a battlestation vagy a nagyon spéci pl 1.5Us felső sor, azok annyira réteg dolgok, hogy itt a legtöbben nem fognak ilyenekkel találkozni, aki pedig mégis, az valószínűleg tudja, hogy ahhoz vadászni kell majd a kupakokat. Egyedül amit hiányolok a szettből az a 3U space a 3-1-3-as split spacehez. Kértük, de olyan kupkja sajnos nincs az XMInek, ezért maradt ki. CRPnek meg JCSnek viszont van, de azt nem néztem még mennyire egyeznek a színárnyalatok. Van itt a szekrényben mind a háromból, majd ha lesz egy kis időm egymás mellé teszem őket és csinálok pár képet. Ha passzolnak a színek, majd írok a JCSnek mennyibe lenne mondjuk 50db 3U space ha hajlandóak adni külön, és akkor azt is le tudjuk fedni ha valaki igényli.
Mivel menet közben sok kupak belekerült még a szettbe, és az USD árfolyam is sokat mozgott azóta, így HUFban feljebb ment, de mivel USDben fizetek így talán jobb, ha abban számolunk. A kicsi szett 45 USD a nagy szett pedig 50 USD jelenleg szállítással a gyártótól a kinai raktárba, plusz a kinai raktárból Mo.-ra. Ezt majd újra kalkulálom még a biztosított szállítási móddal. Erre jön még 27% áfa (tehát megszorozhatod 1.27-el), illetve ha Debrecenben vagy Józsán a személyes találkozót nem tudjuk megoldani, akkor még 1700 HUF foxpost.
-
micafighter
nagyúr
Plate mountbol én is TX-et vennék, a plate mount stabilizátorukat még nem próbáltam, de az az egyedüli doubleshot plate-mount stabilizátor amiről tudok. Akkonak van még egyes gyári billentyűzeteiben saját, doubleshotnak tűnő, plate-mount stabilizátor (régebben raktam ide fel képet is róla) de azt külön árulva nem láttam még sehol.
Vagy ha TX épp nincs sehol, akkor a többi emlitett, Gateron, Durock vagy Everglide.
-
dqdb
nagyúr
válasz RazoR #100827 üzenetére
Plate mount stabilizátorok vannak a billentyűzetben? Mert az előbb clip-int írtál, a kettő nem ugyanaz.
Plate mountból TX AP-t vennék. Ha az nincsen, akkor Everglide Panda vagy Gateron. Ez a Durock az Everglide Pandával egyezik meg nagyon valószínűséggel.
Clip-inből TX R3 a kedvencem, de a clip-in TX AP (ebből van csavaros is) és WS Stupid is jó.
-
RazoR
Topikgazda
-
RazoR
Topikgazda
válasz micafighter #100822 üzenetére
Minden verziót kipróbáltam de ugyanaz van, én a stabokra tippelek, elég gagyinak tűnnek, olyan holtjátéka van a stemeknek, hogy hihetetlen....
Van ajánlott clip in stab, nem baj ha kenni kell, abban jó vagyok -
Biga123
addikt
válasz micafighter #100797 üzenetére
Lehet még kicsi szettet rendelni? mert ahogy nézem azt is kb mindenre felelehet tenni , mert abban is van gazdagon különböző magasságú DEL, HOME stb bill. Ergo 65-75% ra is sorhelyesen be lehet őket pattintani, vagy csak a nagy szettet lehet?
Mostani rendeléssel közelítő (aktuális) árakat írhatnál (akár USD ben és a + vonzatokkal, hogy ki lehessen kalkulálni)#100799Synthwave : Mindig mikor szegény "Ű" re vetül a szemem, nem tudom sírjak vagy nevessek , mert egyrészről komikus ahogy aban az üres térben kitatóan mereszti az égnek az ékezteteit , ugyanakkor a magyányossága és kitaszítottsága elszomorít.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #100816 üzenetére
QK, Neo, Meletrix és társaik a saját ökoszisztémájukat nézik kizárólag, nem foglalkoznak azzal, hogy belső terén kövessenek bármi kváziszabványt (mint 60%-os O-ringnél a Unikorn, 65%-osnál a Bakeneko illesztési pontjai, vagy a JST korszakukban UDB-t használtak volna saját daughterboard helyett, vagy TKL-ben a H87/H88 nyák kialakítását), nekik az a fontos, hogy ők maguk önmagukkal kompatibilisek legyenek, és kínáljanak mindent a vevőnek. Ha megnézed, a plate fájlok sem elérhetőek, cserébe tudsz mindenféle plate-et venni, mert ebből van pénzük.
Szóval arra, amire te szeretnéd, a Neo60 szerintem sem az ideális választás. Egy J-02 lenne talán a legjobb a mágneses rögzítésű fedéllel. Azonban a szépnek tűnő ár csak a raw alumíniumn házat fedi, a vége sokkal magasabb lesz árban cerakote után és szükséges kiegészítőkkel, és bár létezik belőle WK, nem csak WKL, nem olyan egyszerű olyanhoz hozzájutni.
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
Topikgazda
Mitől billeghet a backspace az SK65-ön? A stabokkal (clip in) lehet a gond? Arra tippelek, hogy az egyik nincs a helyén.
-
válasz Mr.Csizmás #100678 üzenetére
Old school industrial.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz Molydeus #100816 üzenetére
4)
Mod: Egen.
----------------------------------------------------------------------------
(#100804) Dexter1024: Ezt a képet berakhatom a cikkbe, a kupakos oldalra?[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz Pttypang #100786 üzenetére
Amúgy ~1,5 hét kb. Szerintem nem para, és annyit fizetsz, amennyit a checkoutnál.
Kb. ugyanennyi a magyar, de én akkor már tuti inkább az US ANSI-t venném, doubleshot "PBT-vel".SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Molydeus
őstag
Számomra a másik csalódás, hogy ránézésre ugyan nem sok hiányzik hozzá, de mégsem támogatja a standard 60-as gummy o-ring bakok kiosztását (egyiket sem).
A felső él jónak tűnik - persze mm-eken múlik, amit szabad szemmel nem látok - és alul a két szélső is stimmelhet, de a 7U-s stabokon belüli két támasz kikerült a azokon kívülre. Úgy tűnik a helyükre mennek a gasket mount pogácsák.
Ez azért kicseszés, mert a kvázi szabvány szerint is lehet ugyan kívül is kivágás, de Super és az Alt között van, nem az Alt és a stab között.
Én értem, hogy a gasket mount az elsődleges felfüggesztés, de tehették volna úgy kívülre úgy is a kivágásokat, hogy kedvezzenek, vagy akár a felül 3 alul 2-nek is lett volna hely (ezeket mind támogatnák a Waffling60-as PCB-im), de nem...
Most vakarhatom a fejem, hogy:
1. próbáljam ki, hogyan viselkedne az alsó él, ha csak a két szélsőre ültetném fel a gyűrűt 2. vegyek egy extra készlet pogácsát és megfaragjam meg olyanra, hogy csak alulról támassza meg a PCB-t vagy ha pontosan ugyanott van a helyük, ahol a bak lenne, akkor a kivágáson keresztül a gyűrűt.
3. jöjjön a brute force és vágjak menetet a pogácsát fixen pozícionáló lyukba és keressek bele valami magasságban megfelelő csavaros távtartót...
4. hagyjam a francba az egészet.Egy valami biztos, nem fogok 3-4 PCB-t csak azért lecserélni, mert nem veszik figyelembe a hagyományos kialakítást, amit pont a 60-asnál azért szerintem illene.
M.
-
Speedy007
őstag
válasz dbius #100812 üzenetére
Hát úgy tűnik hogy ennyire képes de számomra akkor is fura továbbra is hogy a nagy tesó is tudja csak a kisebb nem. Pedig friss rajta minden.. E szerint látja és csatlakoztatva is van sőt mikor az ablak fülén is a billentyűzet ikonja látszik csak valamiért nem akarja betölteni...
[ Szerkesztve ]
-
Azért általában nem hasraütésre megy itt a madárjóslás.
-
dbius
veterán
válasz Speedy007 #100810 üzenetére
Én itt írtam a frissítésről, amikor a V6Max-nál frissítettem, mert gép újraindításakor bootolás során nem tudtam használni.
A changelog szerint:
Bluetooth:
Supports VIA or Launcher drivers in 2.4G wireless mode.
Dongle:
VIA/Launcher driver support in wireless mode.
Ha nem látja továbbra sem, akkor nem sok mindent tudsz tenni az ügyben.
-
dbius
veterán
válasz dbius #100640 üzenetére
Készítettem pár képet (mega link): [link] @Mephike mentsd le amelyik érdekes lehet (mert majd törölni fogom onnan őket), valamint a korábbi hozzászólásaimból ha valamelyiket szeretnéd nyugodtan használd fel.
Nem volt több türelmem billentyűzetet kupakolni , A fekete, fekete, fekete betűszínű bézs szettből csak a módosítókat raktam fel a fekete, fekete, szürke betűszínű bézs kupakok mellé, valamint készítettm képet a side printed pause és print screen kupakokról.
Több és jobb képet, több megvilágításban és szögből szerettem volna készíteni, valamint a némelyik képen összehasonlítás miatt odarakott Monsgeek M1 V5-re is terveztem átrakni őket, de meguntam A mixelt kupakokról (a már említett KBDiy SHOKO) is készítettem újabbakat, jelenleg így használom.
Más:
Mint a képeken is látszik végre megérkezett a fehér Monsgeek M1 V5 barebone ISO változata. Szerintem gyalog hozták olyan lassan ért ide (12.15-01.20). Heavy Parcel Line általi szállítási módot kerüljétek, ha nem akartok hasonlóan járni.Kezdem érteni mit jelent a flex cut plate. Ilyen PC plate van benne, sokszor meg kellett támasztanom alulról, hogy be tudjam pattintani rendesen a helyére a - na milyen? igen... Outemu crystal clear peach v3 silent - kapcsolókat, mert vagy csak egyik, vagy másik oldaluk kattant a helyére.
Valóban szinte megfoghatatlan, nehéz felemelni és odébbrakni az egyenes oldalfalak miatt. Talán két oldalról tenyérre összefelé nyomva lehet a legkönyebben felemelni.
Viszont, ami nagyon nagyon tetszik ebben is (hasonlóan az Akko 5075B+-hoz): én nem tudom, hogy milyen stabilizátorokat használnak, de Keychron elmehetne hozzájuk tanulni és okulni az biztos, mert bizony ebben csendbe van mindegyik. A space konkrétan semmivel sem ad több hangot, mint bármelyik más stab nélküli billentyű. Pedig nem is a csavaros stabok vannak benne gyárilag. Ugyanolyan csendes, mint az 5075B+
VIA gyárilag felismerte json nélkül is (Monsgeek keyboard), de azért utána betöltöttem (akkor is ugyanezen az általános néven fut).
A csavarmentes szétszedésről: Szorosan tartja egymást az alsó és felső rész, nem ugrik le a teteje amikor megemelem, talán túl szorosan is ragaszkodik a két fél egymáshoz. Azt gondoltam, hogy "olajozottabban" működik ez a technika és könnyebben és simábban szétjönnek, bár ez az első ilyen szerkezet a kezemben, így nincs összehasonlítási alapom.
A fehér knob éléről sikerült kb. öt percen belül levernem a porfestés egy részét miután kivettem a dobozából, mert a lehúzáskor kiugrott a kezemből és pattogott a járólapon, mint a kavics Mondom semmi gond, van jó pár Keychron, meg Alis knob itthon, majd rakok azokból egyet a helyére. Hát nem fogok, ugyanis mindegyik knob majdhogynem eltűnik benne ha rendesen rárakom. Keresgéltem Alin tartalék knob után, mert nem találtam utánrendelhető tartalék kiegészítőként a gyártó honlapján sem. Majd kiderül, hogy ami látszólag olyannak tűnt, az végül passzolni fog-e bele.
A melóhelyre terveztem bevinni, de oda közben bevittem a Valkűrtől átvett Q8-at, ami szerintem ott is marad, ez meg marad itthon a Q10 mellett.
-
_NCT
addikt
válasz Mr.Csizmás #100806 üzenetére
Akkor elengedem ezt a lapos kivitelt, mert olyan szinten cseszi az OCD-m, hogy nem igaz...
Synthwave: tudom, rád kellett volna hallgatnom a múltkor, de sajnos kinézetre videókon meg teszteken nekem a Logi jobban tetszett, akartam valami mást. Hát, sikerült Puding próbája az evés, így élőben már más.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Mr.Csizmás #100806 üzenetére
Bár ha ~50-et rászán, akkor már Keychron V3 Max.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Vettem egy MX Keys billentyűzetet (ez tetszett elsőre, valamint low profile, jónak tűnt), viszont az a bajom vele, hogy menő ez a grafit kialakítás meg minden, de a gombok gravirozása is sötét picit, kell neki a háttérvilágítás. Viszont a kupakok alól olyan ocsmány módon "ömlik" a fény este, hogy a székben ülve egy bizonyos szögben, baromira zavaró (még csak nem is fekszem a székben, de hátradőlök). Még akkor is, ha van segédfény. Korábban egy Razer Blackwidow volt, ott csak a kupakok világítottak, de ennél alul is nagyon világít.
Egy megoldást találtam, ha állítható lenne a magassága, de nem az sajnos. Nem akarok tartót meg ilyesmit venni még pluszban, mert azért annyira nem is volt olcsó. Szerintem megy vissza, 14 napon belül vagyok.
max 45-50k között maradjon a Keychron, vagy érdemes másik márkával próbálkozni? Kicsit csalódtam, még a céges Dell KB740 is jobban látszódik, pedig annak nincs háttérvilágítása. Időközben rájöttem, hogy a num padot is el tudom engedni, 80%-os layout is jó.
Töltök fel képet a problémáról:
[ Szerkesztve ]
-
Dexter1024
csendes tag
#xmi_csoportos, +++:
1. Micafighternek köszönet a szervezésért & lebonyolításért (remél(t)em, nem bukott (túl sokat) a lebonyolításért!
Viszont egyre inkább úgy látom, hogy, de. "Jogos kompenzációért, kérem jelentkezzen az egyes ablaknál"
2. Csak egy kép (Beige (L9) & Gray, minden felirat fekete (a lehető legjobb kontraszt miatt):
3. A kép szándékosan csak a monitor fényénél készült, és a fényképezés hosszú zárideje ellenére le lett sötétítve.
Úgy próbáltam beállítani, ahogyan én ezt látom, és nincs egyéb világítás, csak a monitor fénye.
4. Egy kósza javaslat: Micafighter fórumtárs ezen tevékenységéért tényleg megérdemelne valami különleges kinevezést, pl.: "Vendor" :).
Valamit lettet az asztalra.
Szó szerint.
Ténylegesen itt van az én asztalomon is, és jó, és tetszik, és erre vágytam.PH! neutral
-
t.imi
addikt
válasz Synthwave #100799 üzenetére
Csecsemőnek minden vicc új, ahogy nekem ez a switch áradat.
Ha ilyen mókák várnak rám, kell a @ömnek MX silent
Box ink pink az általad ajánlott Raptor mx mellett volt talán. Perpill Gateron Ink V2 yellow van lőtávon belül.
Mondjuk 1x ezer pénz ehhez a szetthez nem tudom mennyire tartozik a jó bolt kategóriába?
Egy Ducky Silent MX, Varmilo van 56-ért pl 0km-el.[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Cherry MX RED, Caribbean Ocean
- Glorious PC Gaming Race GMMK TKL RGB mechanikus billentyűzet - Gateron Brown, US (GMMK-TKL-BRN)
- Logitech G Pro gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest