- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MFM HDD beüzemelése 25 év után
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Hány éves a kocsid?
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adakiller
senior tag
intenzív igénybevétel, alacsony késleltetési idő esetén mely switch(ek) ajánlottak leginkább játék céljából, ami nem a leghangosabbak közé tartozik? illetve van olyan billentyűzet aminél akár házilag is lehet cserélni a switchet ha behalna? amolyan bestbuy érdekelne
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Rain2013 #62593 üzenetére
Redragonból az összesben Outemu kapcsolókkal kompatibilis hotswap (forrasztás nélküli) socket van, ami jelenleg kapható, tudomásom szerint, de berhelés alatt nem a kapcsolóra gondoltam, hanem minimum egy dampener foam kell a PCB és a plate közé, mert az alap Outemu kapcsolók rugói kifejezetten hangosan pengenek és az üreges ház és az acél plate ezt felerősíti, én személy szerint fejhallgató nélkül nem nagyon élveztem, az élményt, pedig gépelni nagyon jó volt rajta. (Segíthet még, ha a rugó pengését számolod fel, de az drágbb/bonyolultabb megoldás.)
-
Csandi
őstag
válasz Rain2013 #62593 üzenetére
Nincs velük baj kifejezetten, max az, hogy generic gamer billeket csinálnak, drágán adják a "semmit". Logitech van amiben saját switcheket használ azok szarok, asszem van már gateronosuk is az jó de nyilván drágább mint amennyit ér, emellett gagyi ABS kupakok és arra megy ki az egész, hogy szépen világítson.
Hyperx a legokésabb a három közül, de arra is igaz, hogy semmi extra egy átlagos mecha bill, többért mint amennyit ér.
Asus a legroszabb versenyző ők adják a legdrágábbán a dolgaikat és a legroszabbak is. Szoftverükről meg ne is beszéljünk. -
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Rain2013 #62590 üzenetére
CM CK550 szokott lenni az ajánlat, illetve a Redragonok, de azok alapból berhelés nélkül nem olyan jók elvileg. Ha fel tudod tornászni 50-ig a keretet, akkor a Duckyt szokták még javasolni. Ezek mind vannak red switch-el (CM ha jól emlékszem Gateron, Redragon Outemu, Ducky Cherry, a Duckyból mintha Black-et is láttam volna.)
[ Szerkesztve ]
-
Rain2013
csendes tag
Sziasztok!
Új billentyűzetet szeretnék venni és ebben kérném a segítségeteket.1.Mekkora összeget szánsz rá?
max 40 ezer
2.Használt szóba jöhet?
nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
egy noname olcsó alis mechát használtam ameddig ment
4.Mire használnád a billentyűzetet?
gaming, néha kis gépelés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
-
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
inkább ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
numpadra és az f1-f12 sorra szükségem lenne
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
red/black switch (vagy egyébb líneáris switch) -
Alan[HUN]
senior tag
válasz McDuglas #62585 üzenetére
Igen, viszont a mártott festés miatt rettenetesen néz ki, hogy mindegyik kupakon random mintában folyik valahogy a felső harmadban, plusz elég filigránok is, úgyhogy azért szemezek nagyon valamivel, ami kicsit dobna a dolgon, de azért nem GMK árban van
Azóta amúgy találtam side-printed PBT-t, ami mondjuk nem backlit, viszont valószínűleg minőségben felette van, és van 104 key-el is, nem csak 87-el, szóval lehet elengedem a fényárt, és sötétben meg kapcsolok villanyt (vaagy megtanulok gépírni végre )
-
-
Csandi
őstag
Rendelj egy keychront ízlés szerinti gateronnal szerintem. Két hét alatt megjön, és teljesen jó minőség. Hotswapos is van belőle, aztán akkor próbálgathatsz később más switchet is, pl. lineárisban a yellowt sokan szeretik, de a redje is jobb (szerintem) mint a cherry red. A cherry silent red amúgy pont kakukktojás szerintem, azt nagyon szeretem a varmilomban, de más cherry már nem kéne.
szerk.: Ja látom magyar kell, akkor esetleg az ISO collectionjüket megnézheted, hogy van-e német vagy vagy UK nordic ebből, vagy a másikból ami teljes bill csak "összenyomott" layouttal. Akkor az ugye olyan lesz mint a magyar, csak az írás nem lesz az rajta.
Ezt találtam: [link]Ja én annyiba bias-ed vagyok, hogy csak lineáris switches billeket használok, én ezt szeretem, de taktilisban a többi fórumozó bőséges információval el tud látni, a clickyről meg nem beszélünk
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Mr.Csizmás #62580 üzenetére
hype? ne legyél már nevetséges...
cherry jó minőségű switcheket gyárt. példaértékű a supportjuk. mindent cserélnek, rugó,keycap,stb.:
"írtam a cherrynek hogy a silent red rugó fakó és recseg, normális ez így?
kértek képet, majd írták hogy ez a normális állapot. de sajnálják a recsegést és küldenek egy új kitet amennyiben igénylem. igényeltem. ez már nem recsegett. persze ingyen"az egy más történet hogy van jobb switch is, mert megváltoztak a vásárlói igények.
mindenki a halkat vagy tökéletes klikket kajtatja, van olyan gyártó aki ezeket az igényeket kiszolgálja. van akinek sikerül, van akinek nem.
pl: cherry mx silent red vs outemu silent white.
~ fele áron van az outemu. halkabb is érezhetően, de túl "taknyos" lesz a keményebb gumi miatt és lötyög mint a vesztés.
ezek akkor derülnek ki ha használod huzamosabb ideig, nem csak megnyomkodod egy teszterben...
nem semmiért használják sokan a silent stemeket más házban.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
MODERÁTOR
Köszi, most mégjobban összezavarodtam a fejemben még mindig az van/volt, hogy a cherry a csúcs. Mondjuk az elmúlt ~1,5évben semmi gondom nem volt a varmiloba rakott silent reddel. Lehet, hogy elmegyek a pixelbe és végignyomkodom a cseri barnát és a varmilo sajátjait.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
dqdb
nagyúr
Olyan nincsen, hogy legjobb gyártó, csak olyan van, hogy kategóriájában legjobbnak/egyik legjobbnak számító kapcsoló (itt részleteztem a témát), azonban ezen kapcsolókkal szerelt billentyűzetet készen nem igazán kapsz. Mainstream vonalon (azaz kész billentyűzet a szokásos négy alapszínű kapcsolóval) például a Gateron mind a négy típusban jobb, azonban alig akad ezekkel szerelt billentyűzet, és ami akadt (CM CK5x0), ott is lecserélték még olcsóbbra a drágábban árult utódban (CM CK5x0 V2). Mivel az emberek fejében a Cherry még prémium márkaként él, ezért a gyártók a jobb minőségű billentyűzeteikbe szinte kizárólag Cherryt tesznek, szóval a készen kapható billentyűzeteknél tényleg Cherry a legjobb és még marad jó ideig, de csak ebből az okból.
A Tesoro saját gyártása csak átcímkézésből áll, náluk a kupakok miatt lehet megszívni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
MODERÁTOR
-
dqdb
nagyúr
A Cherry csak középkategóriás gyártó, lineárisban nem számít jónak, meglehetősen reszelősen jár. A barna sem igazán jó, mégis azt tartom a legjobb könnyen elérhető Cherry kapcsolónak és úgy általában az egyik legjobb gyengén taktilis kapcsolónak.
Ha ismert lenne az EC V2 mögött álló gyártó, akkor a többi terméke alapján könnyebb lenne tanácsot adni, így látatlanban csak a 14 napos elállást tudom ajánlani, mint menekülőutat a félrenyúlásból.
-
nagyúr
válasz McDuglas #62565 üzenetére
Szuper, köszi szépen! Elég jól néz ki a kép alapján, lehet ebből is rendelek egy szettet.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
MODERÁTOR
Végigpörgettem, elég felemás lett. Nem tudom be merjem-e vállalni ezt az újfajta switchet vagy maradjak cherry vonalon. A kinézett bill sajnos nincs red speed kapcsolóval csak barnával, talán nincs akkora difi, hogy nagyon rossz legyen.
Hátőőő, éérdekes színekEladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #62570 üzenetére
Miközben a custom világban elég már csak a böngészőt megnyitni olyan szintű konfiguráláshoz, amiről a legtöbb RGB csoda még csak álmodni sem mer. Open source firmware, open source konfiguráló felületek (többféle is), három fő OS támogatása.
-
nagyúr
válasz sittes79 #62567 üzenetére
Én jó pár napot szíttam a Corsair ingoványos iCUE szoftvereivel és firmwareeivel. A RAM használat nem zaklat fel, 64 GB-ban elfér az is, de kb. mindennel összeakadt az iCUE, és a firmware frissítés se volt egy promenád. Bár nekem a hűtő Corsair, lehet a szoftveres probléma a beviteli eszközöket nem érinti, de valahogy nem érzem a késztetést, hogy több eszközöm legyen tőlük.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
sittes79
addikt
Na vettem egy új corsair k70 TKL champion-t red kapcsolóval kiváncsi vagyok, speed kapcsoló csak német kiosztás lett volna, 135EUR nem rossz vétel szerintem...
Lemondtam a vezeték nélküliségről!
Most egy corsair egér kellene már csak
-
Alan[HUN]
senior tag
-
McDuglas
aktív tag
Valahogy így jók? [link]
2 makrót, meg az ISO 105 gombján felüli extra gombokról egy telefonos képet tettem fel. Igyekeztem a row-kat beazonosítani. (Ha jól tudom OEM profilnál 112344 a sorrend)
Érzésre minőségi cucc, enyhén érdes, de a feliratokat/jeleket már nem érezni rajta ujjal. Áttetszőségével nincs gond, van olyan jó, mint a gyári mártott abs volt. -
dqdb
nagyúr
-
nagyúr
Ez milyen lehet szerintetek? Kompatibilis lenne a Strixszel is. ROG PBT Keycap Set
Épp sehol sem kapni mondjuk.[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Belemerültem a billentyűzet világába és elgondolkodtam hogy vennék egy ducky one 2 sf-et, mennyire problémás a magyar kiosztás mert árban olcsóbb lenne mint németből, illetve néztem kickstarterben keychron k12 gateron switchel, de abból nyáron lenne valami?
-
törölt tag
Sziasztok,
A közeljövőben szeretnék nézni valamilyen billentyűzetet irodai munkára, csak a trükk az egészben, hogy két laptop között kellene tudjon váltogatni kényelmesen. Ezért gondoltam valami BT-s megoldásra, ahol mondjuk Fn+szám kombóval lehet ugrálni a gépek között.
A fentin kívül kellene funkciógomb sor, nyilak, pgup-pgdn-home-end, printscr és ISO kiosztás (nyelv mindegy). Mechanikust szeretem, bár irodába majd valami halk kellene. Pénzben nem szeretnék nagyon elszállni, szóval valami megfizethetőbb megoldáson gondolkoznék egyelőre.
-
dqdb
nagyúr
Theremingoat szokásához híven nem kicsit terjengős hosszúságú review, lusta vagyok végigolvasni, hogy összefoglaljam
nagyo macsós színek és elnevezések lettek
Marshmallow kapcsolókon gépelek éppen és a héten jött meg egy zacskónyi Lavender kapcsolóA Marshmallow esetében ráadásul arról szóltak a hírek, hogy illatosítva lesznek (ne kérdezd, miért, én sem értem), azonban együtt érkezett hozzám egy adag POM-ból készült felsőrészű kapcsolóval, és annak a műanyagnak a gyártás után egy ideig meglévő hígítós rothasztott hal aromája mindent kiütött, és napokra a tárolóba lett száműzve a szállítmány szellőzni, szóval ezt nem tudom megerősíteni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Aha látom, 3 féle van, nagyo macsós színek és elnevezések lettek A sakura vagy a daisy már jó lehet bár az actuation force-on kívül nem sokat tudni a kapcsolóról.
Szerk ja, de ott van, hogy linear mindhárom.[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Sajnos nem tudok mas markarol, ami hasonlo szinvonalat hoz kesz billentyuzetek teren, es meg neked is megfelel (magyar feliratozas PBT billentyusapkan nincs masnal). Alternativakent teljesen uj billentyuzet helyett gondolkozhatsz meg mechanikus numpadben is a mostanid melle.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
1.Mekkora összeget szánsz rá? 60k
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Varmilo VA88M CMYK, kéne full size, nem jó a TKL
4.Mire használnád a billentyűzetet? net, game
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) csak mecha, cherry mx red silent vagy red
6.Van konkrét modell ami tetszik? VARMILO VA109M CMYK
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) full size
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) háttérvilágításVan valami más márka ami tudja azt minőségben amit a Varmilo?
[ Szerkesztve ]
-
DuncanGhola
aktív tag
sziasztok, sajnos belefutottam egy logitech k540 combóba és sajnos nagyon zavar a nagy billentyűtáv ami miatt folyamatosan vissza kell ugranom a kihagyott karakterekért, most beszereztem egy icrosoft bluetooth desktopot ami viszont dongle nélkül eléggé akad ami mint FPS mind grafikai munkához eléggé lekorlátozza pláne a zsebméretű egérrel (igen én néztem be hogy nem láttam mekkora lesz) itt jön akkor a kérdés milyet vegyek helyette:
1.Mekkora összeget szánsz rá? 20körül
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? fentebb írtam Microsoft bluetooth desktop / logi k540
4.Mire használnád a billentyűzetet? munka, játék (semmi fortniteos marhaság, doom és egyéb rendes FPSek
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? wireless kombó
6.Van konkrét modell ami tetszik? volt egy microsoft 900 kombó de annak szétrohadt a görgő gumija
7.Milyen kiosztást szeretnél? hun
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? basic
9.Extra igények nincsCoca Cola, sometimes war
-
Domonkos
addikt
Amikor azt hiszed, hogy a standard HU-Qwertz kiosztasnal nincsen rosszabb: [link]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Enton
addikt
válasz RoryBreaker #62550 üzenetére
Szokásos cherry stream ?
Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok mondani olyan billentyűzetet, ami nagyon halk és nagyon slim? Logitechből valami esetleg? Magyar kiosztású kell, mindegy, hogy vezetékes vagy sem. Semmi gamer szar nem kell, ne világítson, meg ilyenek... Köszi![ Szerkesztve ]
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz MRJOOOOOO #62545 üzenetére
Redragonok jöhetnek még szóba, pont fentebb volt róla diskurzus, igazából annyi a különbség, hogy out-of-the-box a CK550 talán picivel jobb, a Redragon akkor éri meg, ha utána fogod még bütykölni, fejleszteni. Ha csak használatra kell, akkor a brown kapcsolós CK550 is hozni fogja a Logitech szintjét, amennyit itt olvastam róla.
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #62109 üzenetére
Zsír, KPRék küldtek egy egész numpad kitet a hiányzó 2 kupak helyett.
Nem számítottam rá, hogy húsvét környékén ideér 3 héten belül.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
MRJOOOOOO
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék megoldást a problémámra billentyűzet terén, remélem tudtok pár hasznos tanáccsal szolgálni. Jelenleg van egy Logitech G910-es billentyűzetem.
Egészen a legutóbbi windows frissítésig semmi gondja nem volt. Akkor új logitech gaming software került a gépre és elkezdett dupla betűzni. Amíg ezt leírtam, kb 5-7 szer kellett dupla leütést törölnöm. Szeretném kalapáccsal szétverni ezt a ....t, mert nagyon unom.
Szóval ha van megoldás a javításra, rendben, mit csináljak? Ha nincs :1.Mekkora összeget szánsz rá?
max 30, de ez csak elképzelés
2.Használt szóba jöhet?
Nem
G910, mert idegesít a dupla leütés és magyart szeretnék
Netezés, munka-szövegszerkesztés, kevés játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Tartósat
Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar legyen
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad mindeképp legyen rajta
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítósat szeretnék és vezetékeset, lehetőleg a billentyűzetről is kikapcsolható legyen a háttérvilágítás
előre is köszönöm a segítségetMAZ
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Szeretnék egy mechanikus tkl vezeték nélküli billt, néztem első körben logitech g915 tkl-t, de kicsit húzós, aztán rá akadtam keychron k1 billre nem tűnik rossznak mennyire ajánlott, bluetooth egy csgoban lehet hatrany?
-
Szeleya
tag
Igen, rájöttem, csak reflexből azzal kezdtem
-
fatpingvin
addikt
Tiszteletem a kollégáknak! Egyelőre tájékozódás végett érdeklődök, a mostanim kezd kicsit amortizálódni...
1.Mekkora összeget szánsz rá? 15k max, 20 az abszolút top ha minden mást túlteljesít.
2.Használt szóba jöhet? amennyiben jó állapotban van és nincs mocsokal telítve akkor igen.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Cougar 200K, egy-két gomb kezd feljönni, egyelőre még abszolót javítható házilag de az a gyanúm hogy ez változni fog. a modell már tudtommal nem kapható.
4.Mire használnád a billentyűzetet? gépelésre. tréfát félre, a szövegbevitel és a billentyűparancsok 100%-ban lefedik a felhasználást.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) ollósat preferálom de igazából nem lényeges ha rövid travel és halk.
6.Van konkrét modell ami tetszik? a jelenlegi (Cougar 200K)
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) minden IS kell. numpad, kurzorblokk, funkkcióbillentyűk amik elsődlegesen is funkcióbillentyűk illetve a többi (prtscr-sysrq-srclk-pau/br-insert-home-pgup-pgdn-del-end) és ez lényeges mert mindet használom is
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) csak vezetékes, előny ha PS/2 kompatibilis de ezt már elengedtem, háttérvilágításnak örülök de csak akkor ha nem a szokásos RGB színkavalkád, vagy ha igen akkor vagy billentyűkombinációval lehessen állítani (hardverből) vagy a setup utility megy linuxon is. ezen kívül fontos hogy legyen halk. További fontos szempont a Linux-kompatibilitás in general, szval ha az egyszerű HID funkciókon túlmutatóan mást is tud azt tudjam használni Linuxon, ne függjön semmilyen windows-only cucctól ez a funkcionalitás.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Szeleya
tag
Na ideért a ducky one 2 minim. Kellemes darab. A cherry red kapcsolòkat szoknom kell. Maga az egész felépìtése masszìv, jòl kidolgozott, egy szavam nincs rá. No de a szoftver maga a pokol.... rosszat szedtem le, mondván a 1.22 ujabb, akkor az lesz tuti a jò, hát nem.... resetelni meg nem olyan egyszerű mint az ember hinné. Kábel kihùz, 30sec várás és visszadug, miközben a két windows gombot nyomod egyszerre. Eltartott egy darabig az fix.
-
dqdb
nagyúr
válasz erik365 #62534 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy a zöld csatorna esett ki.
A LED nem a kapcsoló része, külön van. Úgy nézem, hogy ennél a modellnél a kapcsoló alá szerelt SMD RGB LED-et használnak, ami kellően ügyes kézzel cserélhető (nem annyira ügyes kézzel kinyírható), csak jó kérdés, hogy pontosan mire kell cserélni (van többféle lábkiosztású).
[ Szerkesztve ]
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy Corsair Strafe rgb billentyűzetem.
Úgy szoktam használni, hogy a wasd valamint a nyilak fehéret világítonak.
Most történt az, hogy egyszer csak a w betű ugyan annál a beállításnál fehér helyett lilát kezdett világítani. Jól gondolom, hogy a led szórakozik?
Cserélhető ezekben a kapcsoló mert gondolom kompletten lehet leddel?
Jelenleg barna van benne, maradnék is annál.
Köszönöm a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá? Kb 20-40k körül, persze ha van alatta valami bestbuy (és éppen kapható), akkor az is érdekel
2.Használt szóba jöhet? Csak új
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Dell kb216 Jó lenne valami normálisabb, jobb notik billentyűzete kényelmesebb.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Munka illetve alkalmanként játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) ollós vagy mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Numpad kell + legalább mute és hangerőállítás 1-1 gombbal elérhető legyen
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Átlagos kinézet, nem kell RGB stb. Ne legyen hangos.[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Vanir
veterán
Na, egyelőre mégsem költök. Az IT-s bácsi berendelt pár Dell KB216-t, ma jöttek meg. Első blikkre nem rossz. 15 ajrós membrános, viszonylag low-profile cucc. Halk működés, érdesített felületű (PBT-feel ) keycapek. A kétoldali Fn gomb mondjuk ostobaságnak tűnik inkább, mint feature-nek.
Nagyon kíváncsi vagyok, meddig őrzi meg jelenlegi minőségét (illetve, hogy mikor fog nevetséges mértékben kifényesedni a space), olyan fél évet jósolok neki. Mindenesetre kényelmesebb, mint a tavalyelőtt, szintén irodai használatra vásárolt, háromezer forintos Cherry Stream 3.0 (ami ugyebár nyunyu okfejtése szerint valószínűleg KC 1000).
-
Crabface
senior tag
válasz Exodius #62525 üzenetére
Cooler Master MS110
Erre nem tudsz rakni Oringet, vagyis tudsz csak felesleges. Ez egy membrános billentyűzet aminek van egy cherry kompatibilis "fedele" és az egész egyben mozog, nem csak a közepe, mint egy cherry mx kapcsolónak.Jobban belegondolva ez inkább topre utánzat akar lenni
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Exodius #62525 üzenetére
Az MS110-ről nem tudok nyilatkozni sajnos, de a CK550-nek standard cserélhető keycapjei vannak, szóval arra a kicsit fentebb említettek közül bármelyik jó, vagy AliExpressen keycap o-ring kulcsszóra bármi, ami 4.8-4.9 felett van és szimpatikus (legalábbis nekm eddig bevált ez a módszer )
-
Exodius
őstag
Skacok!
Cooler Master CK550 Brown Switch-hez és Cooler Master MS110-hez milyen o-ringet javasoltok? Akár itthon, akár Ali-ról?Előre is köszi!
-
-
copass
veterán
válasz Alan[HUN] #62519 üzenetére
hotswappes lenne? szerintem fix a switch. kábelt azt nem néztem, az nekem teljesen másodlagos. de jó hogy usb-c, mondjuk láttam olyan valakinél videóban hogy ott forgatta a csatit mert nem volt jó!
akkor döntöttem el hogy maradok a mini usb-nél![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Crabface
senior tag
válasz Tibicsucsu #62520 üzenetére
Random nem reagált játék közben ha több gombot nyomtam egyszerre.
Ez csak azért van, mert nem tud több gombot egyszerre kezelni. Bármi olyan jó lehet helyette ami tud n-key rollover."If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok! Pár napja furcsán viselkedett a billentyűzetem ezért szeretnék érdeklődni, hogy mit érdemes venni ha beadja a kulcsot.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
15.000 Ft
2.Használt szóba jöhet?
Nem
Microsoft Comfort Curve 3000 US. Random nem reagált játék közben ha több gombot nyomtam egyszerre.
Munka (főleg programozás) / Játék. 75%/25%
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Mindegy csak ne legyen túl hangos
Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél?
US
Num pad és kurzor blokk kell. Media jó lenne, de nem kötelező
Ne legyen karácsonyfa és űrhajó sem. A világító feliratok hasznosak lennének de most is megvagyok nélküle.
Ha mechanikus, akkor abból egy halkabb típus.
Bár a mostani billentyűzetem közel sem játékra való, de azért az én szintemen jól használható. Nem értek hozzá, de a WASD környéken sztem több billentyűlenyomást képes érzékelni. Az új billentyűzetem ebben nem szeretném ha rosszabb lenne. Egyébként csak SWBF2-vel játszom (sztem közepes szinten), ahol ez számít nekem. -
Alan[HUN]
senior tag
válasz Redplee #62518 üzenetére
Igen, viszont a Redragonban egy Brown switch volt, a Kailh meg blue, és az alapból jobb gépelési élményt ad szvsz. Amúgy nem mondtad (vagy nem láttam ) de gyanús, hogy közös a PCB valahol, mert a booting effekt, és a világítás vezérlése is ugyanaz, mint a Redragonnál. (Ha lehet még kritikát megfogalmazni, 18-féle effekt, az nem 1000-féle, nekem az kicsit fura volt - de egyébként az jogos, hogy akinek ez nem elég, ott nem biztos, hogy a mechanikus a jó irány )
@copass: viszont ugyanúgy a Kailh is cserélhető, szóval végeredményben nem biztos, hogy rosszabb, a kábel azért sokkal jövőállóbb, mint a Redragoné, a házzal kapcsolatban vannak kétségeim (mondjuk én a sajátomra már ráköltöttem az árát, úgyhogy amíg nem lesz valami 65%, ami annyira megdobogtatja a szívemet (Ikki68 mondjuk azért erős versenyző ), hogy szembemenjek asszonypajtás haragjával, marad ez )
[ Szerkesztve ]
-
Redplee
senior tag
Sziasztok,
esetleg az ajánlott billek közé felraknám a helyetekben az SPC GK630K Tournamentet, tök jó a 20k alatti ársávban. Csináltam róla egy videót is, ha valakit érdekel
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- D-Link DIR-860L
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Canon EOS DSLR topic
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest