- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
SunMount3r #60355 üzenetére
Értem és az Outemu? Ahogy olvasgatom az a "legolcsóbb" a 3 közül...
Azok reszelnek a legjobban...
Plusz eddig egy Outemut sem láttam, aminek ne idegesített volna a rugó pengése.Még mindig nem tudom, eldönteni, mit tegyek a GMMKba, a nyekkenő hangtompítós Gateron Silent Brownt, vagy az Outemu Sky Silentet.
Utóbbi minimum agyonkenést igényel, de rugócserével az igazi. -
Peace
nagyúr
Hali!
Olyan billentyűzetet keresek, ami viszonylag csendes és mondjuk valami kellemes kék háttérvilágítása van, ami ki és bekapcsolható. Hama uRage Illuminated2-t néztem az ajánlottak közül, de youtube review nagyon nem győzött meg. Egy 1300 Ft-os klaviatúrát váltana, szinte bármi előrelépés. Ha csak ilyen 2- 30k körüli vagy feletti van ilyen, akkor inkább hagyom is.
-
nyunyu
félisten
Jó cuccnak tűnik, csak sajnos a fehér Casio Edition kifogyott, és a sima is 450$
Egyébként meg tegnap este szoptam 3 órát azzal, hogy a GMMKba faragjak egy 3mm-es tömörgumi szalagot.
Most meg kéne néznem, hogy az éjszakára öblítős vízben áztatás mennyire vette el a tömény biciklibelső szagát. (Előtte egy hétig erkélyen kint felejtéstől nem múlt el a szaga)
Valami azt súgja, hogy a 28$-os modular foam olcsóbb, gyorsabb, jobb megoldás lett volna.
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #60339 üzenetére
az utóbbi 1-2 évben akkorát esett a Cherryk minősége, hogy már egyértelműen NEM a válasz
Közepes méretű hype alakult ki a Cherry által januárban bejelentet Hyperglide kapcsolók körül, aminél a reszelősség eltüntetését ígérték, ehhez képest olyanokat olvasok ezekről, hogy a retooled Cherryknél jobb, de a Gateronok szintjét sem érte még el, vagy vettem 200 darabot, kiválogatva 60 darab egész jó, 60-70 darab kenés után elmegy, a többi jó lesz alkatrésznek. A Cherry nagyon jó a kapcsolóház felső részében (ez felel főleg a hangért) és csapnivaló a kapcsolóház alsó részében (ez felel főleg a reszelős/sima járásért), ezért aztán custom fronton jelenleg kétféleképpen használnak Cherry kapcsolót: egy JWK/Durock kapcsoló felső részét cserélik le egy Cherry kapcsolóéra a hang miatt, valamint 20 éves billentyűzetekből bontott vintage MX Black, ami a használattól simára kopott.Domonkos: A gateronban viszont mintha egy kicsivel kevesebb lenne a homok.
Pedig ők is próbálkoznak biztosan, csak valahogy hibáznak és mégis simábban járnak a kapcsolóik -
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #60341 üzenetére
viszont a plate mindenképpen a zaj növekedésével jár
FR4 vagy CF plate-tel a hang kordába tartható eléggé jól, az előbbi kicsit rugalmasabb az alumíniumnál, az utóbbi sokkal merevebb, a sárgaréz szintjét hozza, csak éppen mindkettő mindezt fémes hang nélkül. Plusz bottom mount (vagy a mindent mindennel összecsavarozunk és fülekkel összepréselünk, hogy merev legyen a műanyagház) helyett top a mount vagy gasket mount is pozitív hatással tud lenni a hangra, ha megfelelő a rezgések izolációja.És akkor íme egy ajánlás neked, ami a numpad hiányán kívül eléggé lefedi azt, amit szeretnél: TKL, tekerő, QMK, VIA (azaz szoftverből szabályozható rétegek és világítás), BLE4.2 vezeték nélküli és USB-C vezetékes működés, ISO támogatás, per key SMD csillámpóni (délre néző kapcsolók, szóval Cherry profilos kupakokkal sem akad, cserébe világítós kupakkal annyira nem jó), gasket mount, van FR4 plate (és biztosan lesz hozzá CF plate), van 7u támogatás és WKL verzió (OG kupakkészletekhez ideális), szilikon a plate és CB közé, szivacs a ház és a PCB közé
[link] [link]Valamikor ma zár, csak azt nem tudom, hogy a ma az kínai időt jelent vagy Amerika nyugati partját.
-
-
FireFics
friss újonc
Nem rossz.. nem rossz.. csak kar h nem magyar
-
FireFics
friss újonc
Sziasztok!
Nem talalok Magyar kiosztasu (lehetoleg vezetekes) billentyuzetet hatter vilagitassal
Nem vagyok valogatos, semmi mas nem erdekel, hogy gamer, nem gamer, milyen szinu, stbvalakinek van otlete??
Az ar nem szamit, barmennyi lehet, egyedul ket dolog szamit! - Magyar kiosztasu billentyuzet legyen hattervilagitassal. Koszonom elore az otleteket
-
moma
őstag
válasz
nyunyu #60330 üzenetére
az arena plazas media marktban volt kint hama uRage különböző Outemu kapcsolókkal amikor ott jártam. (amúgy nekem nem volt túl szimpi az a billentyűzet)
amúgy az nem tudom nem opció e boltoknak, hogy valami teszt billentyűzetet fenntartani amiben különböző kapscolók lennének. És akkor nem kellene kibontani annyi cuccot és minden ott lenne és nekik sem akkora költség. gondolom egy ilyen időtálló lenne.
-
Csandi
őstag
Hunstman az opto-mechanical, igazabol az is mechanikus csak nem mikrokapcsolót nyomsz meg, hanem egy lézerfényt megszakítasz minden bill leütésnél és az küldi a jelet. Itt van, hogy hogy működik: [link]
A lila a clicky, a piros a linear. Játékra egyértelműen a linear ajánlott, de azthiszem azt a teljes méretű Huntsmanben nem is lehet kapni, csak a TE-ben és a Mini-ben.
Szerintem a Huntsman egy jó választás, igaz a Huntsman TE és a Mini sokkal magasabb minőséget képviselnek, olcsóbban, de azok nem full size-ok. Én egy Mini-t használok perpill, volt TE-m is.Magyar kiosztásban meg ne is reménykedj
ANSI US, ha gaming bill. kell, Asus ROG-nak van pár magyarja de azok borzasztóak, semmiképp nem ajánlom.
Ducky van magyar, de ez ABS kupakokkal meg Varmilo ami még jó lehet.
A Huntsman is ABS kupakos, kivéve a TE meg Mini, ezek PBT, mint a Varmilok. Emelett a Mini még factury lubed is, és kicsit javitottak a switchei a TE-hez képest.
Olcsóbb kategban ott a CM CK550, ahogy felettem is írták, és ezzel nincs is baj, de ha a kereted a duplája a CM árának akkor én inkább vennék egy amcsi kiosztásost és megszoknám, mint egy olcsóbb minőségű billt (ezzel nem azt mondom, hogy a CM rossz, mert teljesen jó, de azért nem egy 60ks kateg), csak azért mert magyar.
-
Én is G15 v2-ről váltottam pár hónapja. Nem kellett semmi extra csak a jó gépelési élmény, és a világítás. Végül Cooler Master CK550 Gateron brown lett a választás, és nem bántam meg. Előrelépés a Logihoz képest, pár hónap szünet után az irodai gépemet összeraktam a Logival, de már rendeltem is egy CM CK550 Gateron blue bill.-t, mert bár nem rossz a G15-ön gépelni, hiányzik a mechanikus érzés. Pedig, ez csak a belépő szint...
Annyit még érdemes tudni, hogy ez a CM jóval magasabb, mint a G15, hogy kb. hasonló legyen a géplésnél a kéztartás, kellett hozzá vennem egy csuklótámaszt (ami ugye a Logihoz alapból mellékelve van), de így már teljesen jó, és nem szokatlan. Ebből mindegy milyet, csak a méretet kell nézni, nekem a Cooler Master WR530 L méretű van hozzá. 3600 pénzt nagyon megért, sokat dob az élményen. -
DewiL
senior tag
a szűk keresztmetszet a magyar kiosztás, ezért akár 160k is lehetne a kereted, akkor sem kapnál többet/jobbat mint az említett MSI, vannak még ASUS-ok is, de pl a linken lévő kb 10k drágább és nagyjából semmivel nem tud többet, sőt az MSI-hez több a csere kupak,
ami az anyagminőséget illetni, nem volt még egyikhez sem szerencsém, de gondolom a youtube-on van n+1 reviewén lehet rendelnék többet és ami tetszik az marad, a többi pedig mehet vissza
-
Gugyu
csendes tag
válasz
Csandi #60345 üzenetére
Valami optikai kapcsolót olvastam én. De az itt leírtak alapján a Huntsman-re nem mondtatok túl rosszakat Mondom nem igazán vágom már ezt a korszakot ezért kérnék egy kis segítséget.
A MSI-t feltétlenül megnézem Kösz DewiL Amúgy a keret mehet fölfelé is egy kicsit 60kra is akár. De fölé már ne nagyon. -
nyunyu
félisten
válasz
Domonkos #60340 üzenetére
Nem szeretem a 2.5-3.0mm-nél hosszabb úton járó kapcsolókat, azért IS o-ringezem a billzeteimet
(Már nem emlékszem mennyi volt a mechák előtt használt Ergo4000-ek teljes útja, de az is hasonló nagyságrend volt, nem 4.0, mint a Cherry MX-eké.
Most nézegetett Compaqé 2.6mm.) -
nyunyu
félisten
válasz
SunMount3r #60337 üzenetére
Meg aztán gondolnám, hogy akár egy jobbfajta membránostól is fényévekkel jobb bármelyik Red/Brown is gépelésre (is)...?
Mit értünk jobbfajta membránoson?
Pár nappal ezelőtti gumidómos agymenésem óta az asztalomon maradt a ~22 éves Compaq, és azon fórumozom.
Meglepően jól hozza a régi, platementes Cherry billzetek MX Brown feelingjét, csak halkabban.
Más kérdés, hogy egy valamilyen platetel szerelt billzetben SOKKAL taktilisabb lesz egy akármilyen Brown kapcsoló, és sokkal jobb lesz rajtuk gépelni, viszont a plate mindenképpen a zaj növekedésével jár...
Persze azt tudni kell, hogy vannak limitációi a régi Compaqnak: masszívan 2KRO a WASD környéke, meg a gumidóm összeomlása után tovább kell ütni bottom-outig, nem lehet megállni félúton, mint az MX Brownnal.
De ez a többi gumidómra is igaz.Másik "tesztelt" Chicony KB-5226-on viszont az OEM kupakprofil nagyon durván kihozta a gumidómok hátrányait, sokkal durvábban dülöngélnek a gombok+akadnak, ha nem középen ütöm őket.
Gyorsan visszatettem helyette a Siliteket.Ha a mai gumidóm kínálatból kéne választanom, nem vagyok benne biztos, hogy a régi Silitekek, pláne az NMB k, minőségét lehet-e még újonnan kapni.
Lenovo Preferred Pro van még kéznél, mint modernebb Silitek, de annak magasabb kupakjai vannak, és nagyon akadnak a leharcolt gombjai.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- WS Silent Linear kapcsolók, 68+2 db
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Keresek GIGABYTE GK-AORUS K7 magyar nyelvű billentyűzet
- Keychron K2 Pro Wireless, hotswap Red switch, RGB háttérvilágítás, alumínium ház, ISO-UK
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest