Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9210) Alteran-IT válasza bacus (#9209) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Kábelmodemes elérés esetén a UPC-t kivéve minden esetben csak egy publikus dinamikus IP címet kap az előfizető (kivétel még Telekom DSL), vagyis ha esetleg van is másik portja a modemnek, akkor sem fog működni a dolog, mert vagy internet nem lesz, vagy riasztó, a kettő együtt nem fog működni, kivéve ha UPC-s (már ha még mindig 3 publikus IP-t adnak).
Én még mindig a tűzfal szabályoknál ragadtam le, ugyanis kérdés, hogy nem-e valamelyik dobja el a kapcsolatot, illetve én még annyit külön kipróbálnék, hogy közvetlenül a routerre csatlakoztatnám és egy külön hálózatot csinálnék neki, azt NAT-olnám (nem állítanék be semmilyen VLAN-ok közötti szabályt, se fasttrack-et, se semmit, sőt ha most nincs fasttrack, akkor én kipróbálnám) és megnézném úgy, hogy működik-e vagy nem, de igazából okosabbat csak akkor tudnék mondani, ha látnám a konfigurációt, meg a kapcsolatot is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.