Új hozzászólás Aktív témák

• bacus

őstag

válasz WolfLenny #3870 üzenetére

Nem érdemes elhide-olni az SSID-t, mert akik fel akarják törni, azok látják. A mac szűrés sem véd, mert klónozzák a mac addresst. Van értelme, de inkább azért, hogy a szomszédnak egyszer megadott jelszót ő ne tudja már mindenkinek osztogatni. Mikrotiknél én ha vki kér ideiglenes hozzáférést, egyedi jelszót kap, ha már nem kell letiltom. Vendég wifi kialakitása ajánlott, ott az eszközök isoláltak, nem kell egymással kommunikálni.

A wifinél a wpa is már bőven elegendő, de a wpa2 aztán már szinte túlzás is az otthoni wifi védelemre, ha két feltételnek megfelelsz:

1. ne legyen rád jellemző a jelszó, pláne ne legyen idegennek kitalálható. Ergo ha a kutyád neve az SSID és a kutyád neve a jelszó is, hát az nem életbiztosítás. Egyáltalán ne legyen benne a 100 leggyakoribb jelszó között :)

2. a jelszó mellett egyre gyakoribb a wps pin kód, nos ez némelyik routerben (van már olyan mikrotik amiben benne van?, mert mintha láttam volna a menüben) egy relative könnyen törhető dolog, hibás volt a kezelése- legalábbis kezdetekben-, mert két 4 jegyű számként kezelte egymás után, és így nem 10^8 lehetséges kombináció volt, hanem 2*10^4 -en, ez pár percen belül törhető volt.

Én a BackTrack linuxal próbálgattam feltörni a saját wifim, de pár hét után lelőttem, még akkor sem ment ha a wpa jelszó csak 8 karakteres volt.

Egyéb védelmekkel rendelkező wifire pár perc alatt be lehet jutni, ezt te is lepróbálhatod, a backtrack ingyenes!

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák