Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- tordaitibi: Chatcontrol
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
Lenne egy kis próblémám.
Ma megérkezett a switch.
6.28 es szofver volt rajta, amit frissítettem auto updatel 6.38.3 stable-t rakott fel.
A frissítés előtt 15xx írás volt a NAND on tehát tényleg újszerű (hacsak webinstallnál nem resetellődik)
Frissítés utána ~8800 nál van.VIszont a beállításánál egy két dolgoz nem értek.
A mostani WDR4300 asom mögé rakom, azaz az internetszolgáltató a modemjéből jön a kábel a TP-LINK WDR4300 asba, és annak a LAN oldalára kötöm be az eth1 be.
Alapból router beállítást használ amivel úgy tudtam hogy az eth1 lesz a "WAN" és a többi portból meg lesz egy switch.
Na itt kezdődnek a gondjaimHa routerként használom és automataként akkor a TP-Linktől kap IP-t DHCP-n
A Tp-link 192.168.0.1 en van és a DHCP szórása 192.168.0.100-192.168.0.200 ig terjed.
így be tudom tenni a saját cuccaim az alatta lévő tartományba.A Mikrotik így 192.168.0.106 os IP-t kap.
Utána a Local Networknél is van egy IP adress, amin gondolom a belső hálón érem el.Ha gépeket kábellel dugok a switchre akkor látszólag minden jó, mert a TP-LInk oszt DHCP-t és windows hálón is látom a gépket, azt is ami a TP-linken van Wifivel.
A gondom az, hogy ha jól sejtem most minden belső hálós forgalom átmegy a TP-linken.
Van 2 dual xeon gépem 2-2 NICel (integrált intelek) és ha mindegyiket rádugtam eddig a TP-linkre akkor ~140MB/s nélk koppant.
SMB Multichannel nagyon szépen működött.Most viszont, hiába próbálkozok a Mikrotik mögött 45-55 MB/s et kapok maximum.
Mindezt úgy hogy csináltam mindegyik gépen 1-1 20GB os RAMdriveot nehogy a HDD, vagy SSD legyen a bottleneck.A kérdésem az hogyan tudom úgy bekonfigurálin a Mikrotiket, hogy lássa a TP-linken lévő wifis gépeket is de ami kábellel van a Mikrotikbe dugva, az belső hálón csak a mikrotiket használja ?
Remélem érthető amit írok.
Illetve a másik kérdésem, az az lenne, hogy ti cseréltétek e az adapterét a switchnek-routernek.
Egy youtubeos videón a srác utánanéz a tápáramkör IC-inek és 23V ot kaphat maximum a leírása alapján.
Igaz 30V ig nem kapcsol le az áramkör, de jobban öregszik, mert nagyon ki van hajtva az a rész.
Van egy 19V os 3,25A es laptop adapterem akkor ezt befognám erre a célra.
Illetve ha később jön egy hEX vagy hAP akkor az is mehetne 1 tápról.
Üdv Péter
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One mobilszolgáltatások
- Hálózati / IP kamera
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Padavan firmware
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" A2251 2020 4xTB3
- DJI Air 3 Fly More Combo RC-N2 21 hónap garancia
- Apple iPhone 16 Pro (használt, Független, 128 GB, 8 GB RAM, sivatagszínű titán)
- Google Pixel 7 Pro (használt, Független, 128 GB, 12 GB RAM, Fekete)
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" - M2, 16GB/256GB - 15 ciklus - 100% akku(MC7W4MG/A) Csillagfény -HUN
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest