Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HalasKYO

aktív tag

Lenne egy kis próblémám.
    Ma megérkezett a switch.
    6.28 es szofver volt rajta, amit frissítettem auto updatel 6.38.3 stable-t rakott fel.
    A frissítés előtt 15xx írás volt a NAND on tehát tényleg újszerű (hacsak webinstallnál nem resetellődik)
    Frissítés utána ~8800 nál van.

VIszont a beállításánál egy két dolgoz nem értek.
    A mostani WDR4300 asom mögé rakom, azaz az internetszolgáltató a modemjéből jön a kábel a TP-LINK WDR4300 asba, és annak a LAN oldalára kötöm be az eth1 be.
    Alapból router beállítást használ amivel úgy tudtam hogy az eth1 lesz a "WAN" és a többi portból meg lesz egy switch.
    Na itt kezdődnek a gondjaim :)

Ha routerként használom és automataként akkor a TP-Linktől kap IP-t DHCP-n
    A Tp-link 192.168.0.1 en van és a DHCP szórása 192.168.0.100-192.168.0.200 ig terjed.
    így be tudom tenni a saját cuccaim az alatta lévő tartományba.

A Mikrotik így 192.168.0.106 os IP-t kap.
    Utána a Local Networknél is van egy IP adress, amin gondolom a belső hálón érem el.

Ha gépeket kábellel dugok a switchre akkor látszólag minden jó, mert a TP-LInk oszt DHCP-t és windows hálón is látom a gépket, azt is ami a TP-linken van Wifivel.

A gondom az, hogy ha jól sejtem most minden belső hálós forgalom átmegy a TP-linken.
    Van 2 dual xeon gépem 2-2 NICel (integrált intelek) és ha mindegyiket rádugtam eddig a TP-linkre akkor ~140MB/s nélk koppant.
    SMB Multichannel nagyon szépen működött.

Most viszont, hiába próbálkozok a Mikrotik mögött 45-55 MB/s et kapok maximum.
    Mindezt úgy hogy csináltam mindegyik gépen 1-1 20GB os RAMdriveot nehogy a HDD, vagy SSD legyen a bottleneck.

A kérdésem az hogyan tudom úgy bekonfigurálin a Mikrotiket, hogy lássa a TP-linken lévő wifis gépeket is de ami kábellel van a Mikrotikbe dugva, az belső hálón csak a mikrotiket használja ?

Remélem érthető amit írok.

Illetve a másik kérdésem, az az lenne, hogy ti cseréltétek e az adapterét a switchnek-routernek.
    Egy youtubeos videón a srác utánanéz a tápáramkör IC-inek és 23V ot kaphat maximum a leírása alapján.
    Igaz 30V ig nem kapcsol le az áramkör, de jobban öregszik, mert nagyon ki van hajtva az a rész.
    Van egy 19V os 3,25A es laptop adapterem akkor ezt befognám erre a célra.
    Illetve ha később jön egy hEX vagy hAP akkor az is mehetne 1 tápról.
    Üdv Péter

Új hozzászólás Aktív témák