- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Linx 1010, a gagyi x86 tablet újjáéledése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csusza`
senior tag
Hahó!
Egy gyors kérdés.
Nemrég láttam egy ilyen megoldást Mikrotikben, hogy olyan portokat is bridge-re raktak, ami nem lett volna indokolt.
Speciel van egy cég, ahol fix IP cím van. RB2011-ben létrehoztak egy bridge-uplinket, egy portot ráakasztottak és az (a bridge) kapta meg a fix IP-t. Aztán, van két vagy három belső hálózati tartományuk, 192.168.1.0, 192.168.2.0 stb, egy a belső, egy a vendég wifi. Ezeknek is külön bridge van, egy-egy port ráültetve. A magyarázat erre az volt, hogy lehetett volna az ether portokat is megcímezni, de így, ha másik routerbe gyorsan át kell tölteni a config-ot, akkor csak a bridge-ket kell újra gyorsan egy-egy ether porthoz hozzárendelni. Ez így oké, elfogadtam, így is hagytuk, de jó megoldás ez? Vagy lehet bármilyen hátránya ennek?Azért kérdezem, mert a jelenlegi switch cserélve lenne egy CRS-125-re. Namármost, azon gondolkodtam, hogy ha a standard eljárás szerint állítom be a CRS-t switchnek, akkor kinevezek egy master portot, a többit ráaggatom, a master port kap egy IP-t és csók. Követve a router beállításait, mi lenne, ha ezen is létrehoznék egy bridge-t, a master portot hozzárendelném, a többi port úgyis slave maradna az ether1-en? A sebesség miatt kérdezem, mert jelen pillanatban nem tudom sajnos kipróbálni ezt a bridge-es megoldást a CRS-en. A múltkor raktam be egy másik helyre egyet, azt simán csak master-slave portoztam, szépen ment is 900-950 mbps sebességgel a Btest.
Aztán, a héten láttam még olyat valahol, hogy egy rb951-ben létrehoztak egy bridge-t, és ehhez egyesével hozzá volt adogatva négy darab ether port...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Z Fold7 vs. Honor Magic V5 - melyik a jobb?
- Futás, futópályák
- Gaming notebook topik
- Elektromos autók - motorok
- Battlefield 6
- Autós topik
- Windows 11
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Gamescom 2025: Jubileumi csúcs-VGA-t villantott az ASUS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest