Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gabi81

tag

Sziasztok!
    A hálózati megosztásos csoportból jövök az alábbi problémával:

" Eddig vezetékes gigabites netem volt, a One optikáján jött a net, azonban most szakítok velük és mivel nem kell a nagyon nagy - gigabites - sávszél és rendelkezem a Telekomnál korlátlan 5g nettel, ezért mobilnettel pótlnám a vezetékest.
    Eddig úgy volt, hogy a One üvegszálas routere fogadta a lakásunkban (50m2) a netet majd az továbbította egy Asus RT-AC65P routerhez (mellyel nagyon meg vagyok elégedve) és az osztotta aminek kell. Tudtok ajánlani olyan eszközt, amely beköthető lenne azt Asus router elé és a Telekomos társ-sim kártyám belehelyezhető lenne, hogy azon jöjjön a netem?
    Most egy Iphoneról osztom a netet a pc-re és tesztelgetem: forgalmas időszakban 80-100 Mbps, estefelé-éjszaka 130-150 Mbps a net sebességem, ami számomra tökéletes lenne."

A fenti fórumban Mikrotik SXT vagy LHG modemet ajánlottak, hogy azt tegyem be az Asus elé.

Szerintetek melyik lenne jobb választás a kettő modell közül, illetve laikusként jól gondolom, hogy ha az SXT-n csak 10/100-as ethernet csati van, akkor hiába jönne nekem a mobilnet 150-200-300-al akkor is csak 100 megát tol át az Asus felé? Mert ez esetben kellene a gigabites csati a Mikrtoikre.
    Illetve Wifin is át tudja tolni a jelet a Mikrotik az Asus felé? Mert akkor esetleg gyorsabb is lehetne úgy.

Új hozzászólás Aktív témák