Új hozzászólás Aktív témák

• ekkold

Topikgazda

válasz Exom #23782 üzenetére

Ha van RB3011-ed amit fel szeretnél használni, akkor ki kell próbálni. Ha viszont most akarsz beszerezni valamilyen eszközt erre a célra, akkor minél erősebb eszközt válassz, mert egyik VPN erőforrásigénye sem túl kicsi - tehát elsősorban az anyagi kereten múlik amit erre tudsz szánni.

Feltételezem, hogy a sima router funkciókat is ennek az eszköznek kell majd ellátnia. Az RB3011 nyers erőből (fasttrack nélkül) még a gigabites net NAT-olásához is gyenge. Ha emellett VPN-t is kell kezelnie, akkor nagy sebességre ne számíts.

Amiket próbáltam:
    RB5009 - nekem kb. 650Mbit/s-tudott wireguarddal, és PPTP-vel is. L2TP+IPsec-el kicsit kevesebbet (nem emlékszem a pontos értékre) Az OpenVPN általában lassúbb ennél (és általában a többi ismert VPN is)
    RB951G - wireguarddal, kb. 50Mbit/s-ot tud nekem.
    hAPac^2 - wireguarddal nekem kb. 200Mbit/s-ot tudott, de volt aki kicsavart belőle 300Mbit/s-ot.
    x86 PC-n futó RouterOS (celeron J1900procival) - wg: 850mbit/s

Ami szerintem jó választás lehet RB5009, RB4011, vagy valamelyik újabb CCR2xxx igénytől és pénztárcától függően.
    Ha az egyedi hardver nem riaszt vissza, akkor x86 PC alapú router is jó választás lehet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés