Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16635) atiska007


atiska007
senior tag

Sajnálom, hogy eddig eszkalálódott a téma, hogy ki segít kinek, és ki mit tud és mit nem.
Más topikokban én is segítek és válaszolok ha van ismeretem, akár ismételgetve egy választ, egyes topikokban pedig kérdezek.
Nem ez a szakmám, mint fentebb olvasható, próbálok keresni a neten és legvégső esetben itt kérdezek. És igen, vannak (számomra) nem egyértelmű dolgok, hogy hol és mit is kell beállítani.
A fenti példában is látható, hogy a Mikrotik routerben sem mindig 1000% egyértelmű egy beállítás. Hisz, ha DNS-ről beszélünk, akkor igen, van egy IP/DNS menü és van egy eldugott IP/DHCPServer/Network menü, ahol DNS beállításra van lehetőség.
Aki már 10000-szer konfugurált, annak egyértelmű, aki először csinálja, annak félrevezető lehet.
Nem vagyok profi, vannak alapismereteim, és totál noobként állok hozzá, és szeretném jobban megismerni a dolgokat, ha már egyszer ezt a routert szerelték be a házba, amit nem én kértem. De ha már ez van, akkor próbálkozok.
és 16600++ hozzászólásnál kicsit nehéz kimazsolázni, melyik 1-2 éves válasz is volt célravezető még ha keresek is a topikban és párhuzamosan a neten is.
:R

Mittudomain!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.