- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
45400 - 45301
62706 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lauda
titán
-
mephi666
nagyúr
zebrán... nem is értem, miért nem büntetik sorban azokat, akik nem adnak zebrán elsőbbséget... múltkor is megállok, tőlem jobbról elindul a gyalogos, de a szembesávban még 2 autó simán átmegy előtte
ilyeneknek lehetne szórni a 100ezres büntetéseket, hogy tanulják meg, mi a szabály... nehezen cseszem fel az agyam, de néha már villogok és ujj-jelzéssel mutatom a szemből érkezőnek, hogy álljon már meg végre és adja meg az elsőbbséget a zebránál várakozó szerencsétlennek
(legdühítőbb, amikor zebrától 50méterre vagyok, látom hogy baloldalt vár a gyalogos, lassítok, megállok, de szemből tesznek a fejére és sorban mennek át lassítás nélkül az orra előtt) -
Mr.Csizmás
titán
-
mephi666
nagyúr
miért nem húztad rá a villamost?

-
Mr.Csizmás
titán
napi kétfogú idióta astrával: a kamera helyéről balra parabolaívben a szembe két plakát közötti kapuba befordul. mikor beugattam neki, tipikus mónika show vendég alkeszbúra nézett ki, és pampogott.
-
mephi666
nagyúr
-
talpas
aktív tag
Hatvan, beszűkített sávok, városi forgalom, áthaladni türelem és idő kérdése. Szemből három motoros szabad jelzésre a záróvonalat az induló autó mellől, mögül indulnak, rájelzek szemből, nem tetszik a bunkójának, fingja sincs mi a szabály, mit neki elzárt terület és záróvonal. Úgy xar, önuralmú, agyatlan az egész hozzáállásuk amit idén tapasztaltam a motorosoktól ahogy van és kérjetek széles utat, elegem lett belőletek meg a képmutatásból. Ma délben szürke kombis, hátul látom gyerekfejek, kijön elém a főútra városon belül, jelzőlámpák sötétek, megyek 30-al, fékezek, mindenki nézi mit csinál az idióta csaj. Se felém se másik irányba nem fordul az üres kisebbségi (azt hiszem így kell írni) feje. Nem a hosszú életet választotta és az a bűnös aki átengedte a vizsgán, ha vizsgázott egyáltalán, vagy csak a térdei lettek koptatva kicsit.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Cicero
őstag
-
biker
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
az is lehet, hogy szimplán nem figyeltek, hogy van-e mögöttük valaki... elmúlt pár hónapban történt, hogy biciklivel haladtam az úttesten és amikor már majdnem az út mellett parkoló mellé értem, az akkor elindult és kezdte rámhúzni
kis híján beestem az ablakon, mire észbe kapott és megállt én meg ki tudtam kerülni... de ugyanígy volt személygépkocsival is, hogy haladtunk lakott területen 50-el és az út mellett parkoló index nélkül elindult és bevágott elénk úgy, hogy fékeznünk kellett, majd szépen beállt 25-30km/h-s tempóra és a következő lehetőségnél lement jobbra... (egyszerűen sokszor figyelmetlenek az emberek kortól/nemtől függetlenül)...de az is lehet, hogy a kor is bejátszott: papa csekkolta a bal tükröt, nem volt a motoros sehol, elmélázott, matatta a sebességváltót és a tükör újbóli ellenőrzése nélkül kanyarodni kezdett balra, amikor a motoros már olyan távolságban volt, hogy el sem tudta kerülni az ütközést... majd kapunk valamikor infót a részletekről (...vagy nem)
-
amargo
addikt
Nekem a legemlékezetesebb kalandom motorossal kapcsolatban, én kis ívben 90-el haladok a kanyarba motoros szemből nagy ívben jön a felező vonalon (nyilván koppra bedőlt, hogy betuja venni bőven 100 feletti tempóval), ha én nem rántom el az autót, akkor jobb esetben (nekem) lefejeli az autót. Rosszban engem is rommá tör. Viszont ez jó 10+ éve volt, manapság mintha ezt nem tapasztalnám már.
-
BigBear
senior tag
Amikor hasonló baleset történik, mindig előjön, hogy tuti az idős sofőr hibázott, el kellene őket tiltani, vizsga, stb. A baj az, hogy sajnos a mai napig a balesetek döntő többségénél a nem megfelelő sebesség, az elsőbbség meg nem adása jelzőtáblánál, a helytelen követési távolság, stb. az ok, nem pedig a rossz reflexek. Sajnos az az igazság, hogy a nyár és a jó idő beköszöntével igencsak megszaporodnak az utakon azok a motorosok is, akik bizony nem éppen a szabályos közlekedés mintapéldányai. Nincs olyan nap, hogy ne döngetne el mellettem jó néhány szervdonor, függetlenül a forgalomtól, a záróvonalon előzve, a főút belterületi szakaszán gyorsulgatva ami a csövön kifér stílusban. Nem mondom, hogy biztosan ez volt a beleset oka ez alkalommal, de valahogy a tapasztalat és a videó (helyszín) alapján nekem leginkább ez a véleményem. Tudom, hogy főleg a fórumokon mindenki "Sumáker" de az az igazság, hogy egy hátulról 200+ os tempóban jövő motorost (simán elérhette a kanyar után) szinte senki nem lenne képes időben észlelni. Hacsak nem hirtelen kanyarodott ki a kocsi, ha normál tempóban jön, akkor simán le kellett volna tudnia lassítani / megállni. Még egyszer, ugye sajnos nem tudni a pontos körülményeket, így én is csak találgatok.
-
Lauda
titán
Ilyen gyerekjátékszerű elemek rémlenek, hogy valami csatornában kell vezetni egy pálcát például, anélkül, hogy hozzáérnél a széleihez. Ennek gyakorlatilag nem sok köze van az autóvezetéshez.
A közúti járművezetők pályaalkalmassági vizsgálatán annó nem volt ilyesmi, tudomásom szerint most sincsen. A vasútnál lehet mások a vizsgálatok, ha egyáltalán azzal kapcsolatos volt.
Csinálni kellene egy konkrétan idősebb korra szabott vizsgálati sort, azon kívül pszichológiai teszt és KRESZ szabályismeret is kéne.
Szimulátor esetén ez egy menetben megoldható lenne. Ráadásul ezt nem kötném pl. hetven évhez, hanem minden jogosítványújításkor kötelezővé tenném, az orvosi vizsgálat mellett.Szerintem is jó ötlet, én a kresz vizsgát akár öt évente kötelezővé tenném. Aki nem megy át, sze la viii..... A kamionosoknak is szükséges öt évente újítani a gki kártyát és tapasztalatból mondom, hogy az egy nagy nulla, mármint amit megtanulsz a tanfolyamon. A gyakorlatban semmire nem mész vele. Talán a vezetési/pihenőidőkkel kapcsolatos rész ami ér valamit, de annak a lényegét magad is át tudod futni 1-2 óra alatt. A kresz vizsgának legalább lenne ismeretfelújító jellege.
------------------------------------------------
2. § (1) A pályaalkalmassági vizsgálat célja annak megállapítása, hogy a gépjárművezető
a) rendelkezik-e azokkal az egyéni pszichológiai jellemzőkkel, amelyek
szükségesek a biztonságos járművezetési tevékenységhez, a közlekedési
helyzetekhez való alkalmazkodáshoz, a járművezetés közben jelentkező
terhelés elviseléséhez,
b) rendelkezik-e a jármű biztonságos vezetéséhez szükséges észlelési, döntési és
cselekvési képességgel,
c) képes-e elsajátítani a járművezetéshez szükséges ismereteket és készségekethttp://www.ommf.gov.hu/letoltes.php?d_id=7471 (azonnal letöltődik)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ilyen gyerekjátékszerű elemek rémlenek, hogy valami csatornában kell vezetni egy pálcát például, anélkül, hogy hozzáérnél a széleihez. Ennek gyakorlatilag nem sok köze van az autóvezetéshez.
Csinálni kellene egy konkrétan idősebb korra szabott vizsgálati sort, azon kívül pszichológiai teszt és KRESZ szabályismeret is kéne.
Szimulátor esetén ez egy menetben megoldható lenne. Ráadásul ezt nem kötném pl. hetven évhez, hanem minden jogosítványújításkor kötelezővé tenném, az orvosi vizsgálat mellett. -
Lauda
titán
Nem tudom milyen vizsgálaton voltál. A PÁV vizsgán van figyelemmel, reflexekkel kapcsolatos felmérés, pszichológia, mozgáskoordinációs vizsgálat stb.
Egy szimulátoros vizsga sokkal jobb lenne,
Én is így gondolom.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Lauda
titán
Csak ötlet. Mert ha átmegy rajt, akkor a figyelme és a reflexei rendben vannak. A hülyeség meg úgysem korfüggő.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A vezetésre alkalmasságot csak egyszer mérik fel, ráadásul még a KRESZ is rengeteget változott, csak 2001 óta is, mióta nekem jogsim van. Nem életkorfüggő a dolog, de egy alap ismétlő vizsga ötévente legalább kéne. Jelenleg, ha valaki 1980-ban levizsgázott, azóta is csak orvosit kellett csináltatnia, még akkor is, ha a vizsga óta egy km-t sem vezetett...
De magában életkor semmit nem jelent. Ismerek szinte roncs negyveneseket és teljesen fitt hetveneseket is.Lauda: Miért pont hetven és miért PÁV? Igazából én teljesen jó PÁV-ot tudtam volna csinálni 2001-ben, (PÁV I-t is simán) a vezetést mégis nehezen szoktam meg, lehet az életkor miatt. Ellenben azóta vezetve rengeteg olyan tapasztalatot gyűjtöttem, ami miatt most sokkal lassabb reflexekkel is sokkal jobban vezetek. A közlekedésben rengeteget számít, hogy mások reakcióit hogyan tudod kiszámítani, az viszont a korral sokat javul. Azon kívül minden ilyen meghatározás önkényes.
Emlegetik a cukorbetegeket, hogy szigorúbb orvosi kéne nekik, ellenben még nem hallottam olyanról, hogy az orvosi alkalmasságon alapból csináltatna a háziorvos labort. Namost anno 14-es cukorral teljesen jól voltam, semmi jele nem volt a betegségnek/állapotnak, ha nem kellett volna időszakos orvosin laborba menni, akár évekig nem derül ki. Most az akkori 9.2-es HbA1c-hez képest 6 körül tartom, miért lenne ez veszélyesebb?
Az ilyen szabályozást mindig jól át kellene gondolni.....
-
Lauda
titán
Elő lehetne írni olyasmit, hogy pl 70 év felett jogsihosszabbításkor kötelező PÁV vizsgálat, amit az ügyfél fizet. Ha azon megfelel, kaphat jogsit.
-
Mr.Csizmás
titán
Nem a helyzetet, a sajat kepessegeiket rosszul merik fel mar a slusszkulcs elforditasatol kezdve. Zene fuleimnek mikor csikorgo kuplunggal indulnak el.
-
MasterMark
titán
-
brd
nagyúr
Szerintem pedig a hülyéknek nem kellene vezetni, korfüggetlenül. Apám 70+, de bármikor beülök mellé és a lassabb reflexekből adódó hiányosságokon kívül semmi kifogásom nincs a vezetésével kapcsolatban. Persze látszik rajta, hogy a reflexei nem a régiek, de úgy is vezet, hogy ennek tudatában van, pl. nem előz ott, ahol én még mennék, vagy egy mellékútról a forgalomba kihajtásnál a szűkebb résekbe inkább nem megy ki, nagyobb féktávolságot tart, ilyesmik.
-
Popes
őstag
Ilyenkor általában nem feltétlenül a sebességével van a baj, simán lehet hogy 80-al jön és ahogy megkezdi az álló autó kikerülését a bamba autós elé fordul mikor már majdnem mellette van.
Nem látszik hogy van e féknyom egyáltalán, lehet esélye se volt fékezni vagy elkerülni. Nem egy olyat lehet látni hogy valaki jobbra az út széle felé indexel mintha megállna és hirtelen már fordul is meg.(persze rögtön a kanyar után nehogy már a jól belátható részen tegye ahol ő is nagyobb távot belátna hogy nyugodtan megfordulhat-e
) -
MasterMark
titán
-
Mr.Csizmás
titán
http://subvito.eu/7-evad/venek-tamadasa/
Szokasos higitatlan sav cinizmus, de van benne igazsag.
-
Lauda
titán
Szerintem a megfelelő gondolkodás és a reflexek a fontosak. A kor csak egy dolog.
-
m3tr0
őstag
-
MasterMark
titán
Szerintem meg az öregeknek nem kéne vezetniük. Ahogy gyerekek se vezethetnek.
-
Lauda
titán
-
m3tr0
őstag
-
Lauda
titán
-
m3tr0
őstag
Mondjuk az a szakasz pont olyan,hogy mindenki ott lövi el...én ha arra megyek igazán gyorsítani a kanyar után szoktam,az út is eléggé hullámos,meg szokásuk,hogy a kanyar után állnak az út szélén.(pisilnek, vakaróznak..vagy épp megfordulni akarnak.
Sajnálom a motorost mert ha betartotta az ott 90-es megengedett sebességet,akkor se nagyon volt esélye, az autón látható sérülésből vélhetően pont keresztben volt előtte az autó.
-
Mr.Csizmás
titán
-
szebe
addikt
Tavoli ismeros volt a srac (varosbeli).
Idosek vezettek a kocsit, kanyar utan megalltak az ut szelen, es akkor akartak megfordulni, amikor a srac jott...
-
Plafoon
tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
Csak a Tesla!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jorus
nagyúr
-
Pickit3
aktív tag
Nem flame-nek szánom, de lassan néhány autós topikban ketrecharc folyik dízel vs benzin, német vs nem német,, szívó vs turbó "ha bmw nem kell akko' vegyé dácsiát", etc... témakörökben. Én évi 15ekm-rel valamivel kevesebbet vezetek, benzin-t és dízelt is bár benzin párti vagyok (majd a végén lehet savazni). Nem csak a dízelnél van nyomaték, és nem csak az megbízható...sőt! Irtózom a német autóktól. Tankolásnál sem vettem észre hű, de nagy különbséget benzin-dízel között pedig prémiumot tankolok (ami lehet, hogy parasztvakítás). És jóval több német autót láttam az út szélén lerobbanva, mint román, japán vagy olasz (vagy ezeken kívüli egyéb) autót. Igen védem a dacia-t, mert szuper jó pl a duster annak ellenére, hogy igénytelen belseje van és majom pozícióban kell ülni benne. DE aki német és/vagy dízel autót szeretne venni az vegyen azt csak kérem ne mondja minden második embernek, hogy "neki van a legjobb kocsija a világon, a többi sz@r" ezzel bizonyítva/elhitetve magával, hogy jó üzletet csinált. Anyám jól van köszöni.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Pickit3
aktív tag
-
szebe
addikt
-
philoxenia
MODERÁTOR
Mint ahogy az autosok sem akkor indexelnek amikor már fordulnak.

Fogadunk?
-
aprokaroka87
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
ja, mondjuk régi kép, szerintem azóta már oda is tettek táblát... ha megnézed a macisajt felőli utcát, ott jobbra van szintén egy parkoló, ahol nincs tábla (reggel erre jártam, mai napig sincs), 100m-el arrébb viszont a forgalmasabb parkolónál már van
elég rapszodikusan tábláztak errefelé -
Cicero
őstag
-
mephi666
nagyúr
na tegnap biciklis öregasszony előtt kellett fékeznem, hogy ne csapjam el... itt haladtam egyenesen (senkit ne tévesszen meg, hogy van egy kisebb S az útban: jobbról ott a háromszög is) ...nyanya jön szemből biciklivel, már majdnem beértem a kereszteződésbe, amikor kivágja balra a kezét és elém kanyarodik... szerencsére nem jöttem gyorsan (max 25tel), mert lakó-pihenő övezet végig, így megálltam előtte, de ha máshol történik, ahol mondjuk 50-es tempó van, ott ez esélytelen... azt hiszi az ilyen, hogy miután jelzi a kanyarodási szándékát, onnantól akármerre is akar menni, neki lesz elsőbbsége?

-
amargo
addikt
-
Lauda
titán
-
Cicero
őstag
Kellett előzménye legyen annak, hogy előkerült a krumplifon és elkezdték videózni és kommentelni az előttük történő dolgokat. Én nyomtam volna egy dudát az első sávelhagyásnál. Aztán lehet, a fotelből könnyű...
Lauda: ennek a kissrácnak a vérében van. 20 évesen majd jöhet a live streaming is.
-
MasterMark
titán
-
Cicero
őstag
-
kerxy
őstag
Legalább indexelt

https://youtu.be/-8iNphCMsZk: ez nem egy mai videó, de felidegesített most ahogy néztem. valamit azért próbálhatott volna csinálni a kamerás sofőr.
-
Cicero
őstag
-
Mr.Csizmás
titán
-
Lauda
titán
Ezt a bmw-s emberkét sem értem mit is csinál: https://www.youtube.com/watch?time_continue=&v=fhhadU6OPMw

-
gs20
tag
Teljesen igazad van. De sok ilyen sofőr van. Mondjuk mentségükre szóljon, hogy 99,99%-uk tisztában van a saját korlátaival. Ez az illető sem menne be fővárosba semmi pénzért. Sőt, Veszprémbe sem szívesen megy, csak ha nagyon muszáj (kórház). Szomszédunk idős néni 1990-ben újan vett kispolskival. Fél a vezetéstől, tényleg iszonyat béna (már bocsánat), de ezt tudja is magáról, legalább, lassan, óvatosan, megszokott útvonalon megy heti 1x bevásárolni, a temetőbe, vagy ha orvoshoz kell menni. Ennyi. A városon kívül szerintem még nem járt az autó, 28 évesen 35e km van benne. Mondok még egy példát: anyósom. Utál vezetni. Nem kicsit, nagyon. Mondjuk érzéke sem igazán van hozzá. De legalább szintén tudja magáról. Heti 1x muszáj neki autóval mennie 3km-re, azt nagy nehezen bevállalja (nagyon óvatosan, 26x körülnézve), de egyébként mindig busszal jár. Most mit mondjak? Nyilván nagyvárosban jobban zavaró az ilyen sofőr, falun, kisvárosban meg simán belesimul a környezetbe.Az ilyeneknek is élni kell az életüket, a jogosítvány nem csak Schumachereknek jár.
A baj (szerintem) inkább azokkal van, akik bénák (vagy akár átlagosak) de Hamiltonnak hiszik magukat,és így keverednek olyan helyzetbe, amit aztán nem tudnak már kezelni. Az említett tutyimutyi két példa a 30-40 év alatt nem okozott balesetet. Szembe szomszédunk 35 éves csaj, átlagos körüli vezetési képességekkel, de azt hiszi ő a faszacsaj, nyomja a céges Astrát mint az ökör, legalább fél évente (de inkább gyakrabban) meg is koccolja. Kb 5 év alatt már a harmadik autó van alatta, egy totálkár volt... -
m3tr0
őstag
De pont ez az,hogy a jogosítványt nem falura, vagy a lakóhely környezetére adják.
Az,hogy nem vette észre,hogy alapból egy fő úton halad ami kétirányú...az alapból nagyon gáz.
Majd még megzavarta az,hogy azt mondta a navigáció,hogy tartson balra...
Meg én azt nem értem,hogy miből gondolta azt,hogy ott nem jöhetnek szembe?!
Ott van a záróvonal és az előzni tilos...azt kinek rakták akkor oda?!
Én nagyon sokat jártam arra,az egy egyértelmű jelzésekkel ellátott felhajtó, vagy minek hívjam.

Akit egy ilyen megzavar, az mit kezdene a fővárosban egy-egy felüljárónál?
Mert ott van ahol még szarul is/vagy nincsenek jelölve a sávok stb. -
gs20
tag
Lehet, hogy a videón a csóka telefonozott, nem tudom.
De ahogy írtam, pontosan itt, pontosan ilyen szituba keveredtem én is utasként: 50 éves, főleg otthon, falu+szomszéd városban vezető sofőrrel, aki ment szépen a sávjában, az igo közölte, hogy tarts balra (márhogy a 7-es útra "gondolt" az igo), és épp ott volt megszaggatva a kereszteződésnél a záróvonal, ment is balra át a szembe sávba. Köpni-nyelni nem tudtam, (utas voltam, csak félig figyeltem a forgalmat), aztán jött is a szembejövő, erre rántotta vissza a mi sávunkba a sofőr. Szóval csontra ugyanilyen szitu, ugyanezen a helyen.(Amúgy anno kb 15 éve én is bénáztam itt friss jogsisként, kismotorral majdnem felmentem a pályára. Na jó, azt azért nem, de alapból ugye mentem jobb szélen, aztán mire észrevettem, hogy hoppá, ez a sáv a pályára megy, nem tudtam már balra átmenni (augusztusi vasárnap délután volt, nagy forgalom). Fék, leálltam a padkára (kb 10 méterrel azután, hogy kettéváltak a sávok. Szép lassan a padkán hátraaraszoltam a motorral pár métert a szalagkorlát kezdetéig, aztán pár perc múlva, mikor sehol sem volt egy autó sem, gyorsan átslisszoltam záróvonalon, forgalom elől elzárt területen, mindenen, vissza a 7-esre.) Közben egy autós is hasonlóan járt, lesatuzott mellettem, aztán bőszen visszatolatott....
-
m3tr0
őstag
Közel sem erről van szó,ez csak azt mutatja,hogy az ember nem való az utakra.
Itt egyértelmű,hogy jobbra tartva mész fel az M7-re, balra tartva folytatódik a fő út egy egy sávval.
Amúgy van záróvonal is és előzni tilos tábla is ott.
Ez kb. nálam olyan,mikor valaki felhajt az autópályára szembe forgalommal... -
gs20
tag
Itt ez a tapasztalatlan sofőrökkel gyakran megtörténik: a gps azt mondja, hogy tarts balra. A Józsibácsi meg ahol meg van szaggatva a záróvonal, szépen balra tart (gondolva, hogy az ezek szerint nem szembe jövő sáv, hanem neki akkor ott kell mennie). Utasként én is átéltem ezt ugyanitt, szerencsére nem mentünk gyorsan, és mikor leesett a sofőrnek, hogy valami nem stimmel, még ugyanígy vissza tudott jönni mielőtt a szembe jövő odaért volna.
-
Lauda
titán
Az ilyenek hol vannak agyilag ilyenkor? https://www.youtube.com/watch?v=vAxbgh_MbCE

-
Popes
őstag
Attól függetlenül 23%-al nőtt a motorosok száma, ezért nagy eredmény hogy ilyen növekedés mellett csökkent 31%-al.(szóval mindenképp javult a motorosok közlekedési morálja)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Természetes szelekció?

-
Mr.Csizmás
titán
-
Lauda
titán
de ez egy szezonális tevékenység a legtöbb motoros március végén előveszi és az esős hónap közeledtével elteszi a gépet , tehát nincs egész évben forgalomban mint a személykocsik +nincs is annyi
Ez mindig is így volt és lesz is. Ebből kifolyólag a statisztika jól mutatja a változásokat.
-
Popes
őstag
Szerintem meg mérvadó, " a motorok száma 23%-kal nőtt, míg a balesetek mennyisége 31%-kal csökkent" arányaiban nézve ez jelentős javulás.
Az A korlátlan jogsi mellé meg sajnos önuralmat és eszet nem osztanak
sajnos a sima képzés nem elég. 
Az hogy nagyjából megtanítják a motor kezelését és levizsgázik a tanuló 50-el pötyörészve a városban, nem jelenti azt hogy tud motorozni.
Régen legtöbb motoros végigjárta a "ranglétrát" a kismotortól lépdelve felfelé az egyre erősebb vasakig, ma sok olyat ismerek aki megcsinálja a jogsit és egyből a majd 200 lovas 1000-es kell neki. Az aki értelmesebb elmegy különböző tréningekre(még az idősebbek is akinek van már valamennyi tapasztalata) aki meg nagyon ügyesnek(vagy akár halhatatlannak) gondolja magát és mégsem tud megfelelni a kihívásnak azok jó eséllyel megszívják.(és van akinek már nincs is újabb lehetősége javítani a hibát mert itt nem sok minden véd meg) -
jozefgucci1
addikt
Sajnos ez a KSH-s felmérés nem igazán mérvadó . Persze örülök , hogy csökkent a balesetek száma ,de ez egy szezonális tevékenység a legtöbb motoros március végén előveszi és az esős hónap közeledtével elteszi a gépet , tehát nincs egész évben forgalomban mint a személykocsik +nincs is annyi .Elég sokat megyek az országban főleg pályán és ott alig látni motorost , pedig ott lehetne neki kenni , nem ezek inkább a városokban húzzák neki , mert ott lehet villogni .
Aki így elpatkol azt nem sajnálom , jó lesz donornak .Sajnos ismerős fia is így ment el pár éve , hogy a nagy mocit megvette márciusban és már júliusban ketté is szedte egy betonoszlop .Belvárosban 140-el kikanyarodott elé egy kombi astra és az oszlopra lökte .
-
Cicero
őstag
-
Popes
őstag
Igazából senkinek nem kívánnék hasonlót.

A motorosokkal kapcsolatban meg azért mert vannak köztük(IS) vadparasztok, attól még nem kellene általánosítani mert a többség nem feltétlenül ilyen.
Igen, éjszaka a hangjuk miatt lehet még zavaróbbak, de ez is csak általánosítás részemről is mert motorban is van csendesebb, és autóban is van hangosabb. (nem konkrétan neked címezve) -
biker
nagyúr
-
Popes
őstag
-
mephi666
nagyúr
felénk úgy tűnik, hogy ezt a szakaszt szeretik... bő 1km hosszú, nyílegyenes... "csak" 5-6 zebra van keresztben és végig elsőbbség... hacsak valaki nem fordul ki eléjük, mert nem számít arra, hogy 150-el jön a motoros...
-
Mr.Csizmás
titán
-
mephi666
nagyúr
könnyen lehet, hogy ezeknek sem volt...
a másik, ami már hetek óta zajlik: elsősorban hétvégente előjönnek az éjszakai motorosok... elkezdik este 9-10 között és órákon át azt hallani, hogy lakott területen belül 50km/h korlátozás ellenére 2-3ban tiltásig húzatják a gépeket... már várjuk, mikor fordul ki valaki egy nagyobb géppel egy ilyen saccra 150-el közlekedő motoros elé
addig csinálják ezek, míg 1-2 ott nem marad darabokban a betonon... és csak reménykedünk benne, hogy ártatlanokban nem tesznek kárt... (pl éjszaka zebrán átkelő gyalogos) gondolom takarják a rendszámtáblát is, hogy ne lehessen azonosítani őket, ha pedig meg próbálnák állítani őket a rendőrök: esélytelen... valami nagyobb célzott rendőri akció kellene és lezárni a fontosabb utakat aztán leültetni az összes ilyen baromállatot... nem tudom, mit képzelnek ezek magukról... a saját életükkel játszadozzanak nyugodtan, de bármikor felbukkanhat az utakon olyan civil, aki nem számít arra, hogy a megengedett sebesség 2-3szorosával járnak a motorosok, akik azt hiszik éjszaka övék az összes út 
-
jozefgucci1
addikt
-
mephi666
nagyúr
kamera híján leírom, szombat délután milyen idiótába futottunk, aki szándékosan akadályozta a forgalmat és próbált balesetveszélyes helyzeteket teremteni:
haladtunk itt a jobb oldali sávban 50es tempóval és balról kikanyarodott elénk egy erősen rohadó piros fabia... itt még nagyon nem is kellett lassítanunk, mert ahogy a kereszteződésnél nyílik a jobbra kanyarodó sáv (ahova azonnal átsoroltunk), még a középsőben maradt, majd amikor már majdnem mellé értünk, akkor index ki és behúzta elénk a gépet (erős lassítás, hogy ne menjünk bele) ...lámpánál kikanyarodtunk jobbra mögötte, azonnal index balra, hogy sávot váltunk, mert később ez lesz a megfelelő, ahogy mellé értünk volna, index és bejött elénk... következő lámpáig jó 30as tempóval elcsorogtunk... ott külső sávban első sorban tanulóvezető, belső sávban az idióta, mögötte mi... zöld lett, indult a sor... szépen felvette a tanuló tempóját és következő lámpáig maradt a jó 30as tempó... mögöttünk gyűlt már a sor, cikkcakkozók útvonala teljesen blokkolva...
következő lámpánál a belsőből a középső sávba érkeztünk (balra kanyarodási szándékkal), itt ő kiment a bal szélsőbe, egymás mellől indultunk... természetesen 2 sáv kanyarodik 2-be, nekünk párszáz méterrel arrébb a külső a jó, mert az halad tovább jobbra... sebessége miatt balkanyar közben majdnem körbeautóztuk, hiába kellett nagyobb utat megtennünk, egyenesben már mellette volt a kocsi eleje, erre elkezdte ránk húzni a kocsit... volt jobbra kis hely menekülni, lehúzódtam amennyire lehet és nyomtam neki (kettesben azért megindul a 60 ló, ha muszáj) ...valami dagadt cigány nő vezetett, mellette meg a fickója... nálunk hátul asszony+gyerek... elkapott rendesen minket az ideg... szerencsére nem történt baj és le is maradt rólunk annyira, hogy következő lámpánál már nem is láttuk, de ha bármi van, nem tudom mi lesz a vége, de valószínű 1-2 ember a kórházban végzi...
asszony azt mondta, hogy pár centi lehetett a 2 kocsi között... -
Lauda
titán
A szakma azt szokta mondani, hogy ha a sebességed felét tartod méterben, az biztonságos követési távolság. Jó tapadási körülmények között. 130-as tempónál a két másodperces követési távolság bőségesen elegendő jó tapadás, fék stb esetén.
-
Mr.Csizmás
titán
-
mezis
félisten
Bizonyára mindegyik tartotta a követési távolságot. Ami pedig a a teljes megálláshoz szükséges távolság lenne abban az esetben, ha csak az előtte haladót látja, előrébb semmit. Ugyanis ha az előtte haladó csak úgy hirtelen kikerül egy álló valamit és a mögötte jövőnek nincs lehetősége kerülni, akkor durr bele van.
Aki nem így vezet az, autópálya rulettet játszik. Vagy lesz valami esemény vagy nem. Ritkán szokott lenni, de akkor nagyon....A közlekedési hatóságnak meg ideje lenne követési távolságot is ellenőrizni, hiányát pedig megfelelő büntetésekkel honorálni. Mert fogy a magyar....
-
jozefgucci1
addikt
Itt a videó is róla .M3 Giga dugó
-
Cicero
őstag
Nem ismerem a szakaszt: ez akkor ugyanaz a szitu, mint a 4-esen a románokkal?
-
jozefgucci1
addikt
Bizony . Szegény aki a lerepült fülkében volt nem élte túl .A másik könyebben sérült a többinek semmi baja nem volt. Ott ugye most sávelhúzás van és sajnos sok vezető hírtelen nem érti mi is történik ezért átmegy a másik oldalra . Az egri elkerülő építése miatt is rengeteg ott most a munkagép , nem életbiztosítás az biztos.
-
Mr.Csizmás
titán
[link] lyézus, mit műveltek ezek....
és még várható ilyen, hála az építőipar és gigaberuházások hátszeles megturbózásának...billencses 40t földestalicskák everywhere

-
NoLF
veterán
-
jozefgucci1
addikt
Tegnap ismét bebizonyosodott, hogy sokan nem alkalmasak az életre sem. Ugye volt délután-este a gigadugó az M3-on .Sajna pont benne voltam az első sorokban a 4 kamion+személyautó teljesen elzárta az utat. Fél óra masszív állás után pár ökör úgy gondolta , hogy ha előre nem megy akkor visszafordulnak
, hogy ne legyenek egyedül minden autós mellett megálltak és szóltak ,kövesse őket a rendőrök utasították felkiáltással ! Persze hozzám is odajött a volvo XC90 ,de én elmagyaráztam , hogy ilyet a rendőr nem kér tutira és ha a leállóban+sorok között mennek vissza akkor hol fog jönni a segítség ? Hadovál és idiótázott és továbbment. Persze Kerekharaszt pihenőtől –Bagig beállt a pálya és sehová senki le is zárták órákra. Persze jött is a rendőr motoros szerencsétlen és oszlatta volna a népet ,de a gyökerek miatt nem lehetett hová húzódni . előttem mondta a rendőr a mellettem szabálytalan autósnak , hogy csak azért nem bünteti meg , mert 1,nincs idő rá + vagy 200 ember van aki szemben áll . Az ire a pontot az az Audis tette fel aki a halott szállítóra rátapadva próbált előremenni . Csináltam videót-képeket is ,de ez borzasztó , hogy a sok majom miatt is kényszerül az ember + órákra . -
Lauda
titán
-
Mr.Csizmás
titán
-
mephi666
nagyúr
attól függ: egy ilyen iveco üresen is 4t fölött van... egy kisebb lehet üresen alatta, de főúton akkor sem kellene 120-130 fölött száguldoznia, mert elfárad a gép és lefekszik pihenni
Új hozzászólás Aktív témák
-
45400 - 45301
62706 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Analóg fényképezés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Witcher topik
- Star Wars rajongók
- Le Mans Ultimate
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i7-640LM I 4GB I 160GB I DVDRW I 12,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! HP 14-ck0xxx - i5-7GEN I 4GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ilyeneknek lehetne szórni a 100ezres büntetéseket, hogy tanulják meg, mi a szabály... nehezen cseszem fel az agyam, de néha már villogok és ujj-jelzéssel mutatom a szemből érkezőnek, hogy álljon már meg végre és adja meg az elsőbbséget a zebránál várakozó szerencsétlennek

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

elég rapszodikusan tábláztak errefelé

sajnos a sima képzés nem elég.