- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
45700 - 45601
62706 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
-
Lauda
titán
-
BigBear
senior tag
-
Mr.Csizmás
titán
-
Elemental
addikt
-
BigBear
senior tag
Aha, akkor te ugye soha nem mész át gyalogosként az úttesten? Mert tulképp bármikor jöhet egy idióta 250-nel, amit úgysem láthatsz/észlelhetsz időben, ergo ha elüt, a te hibád is lenne.
Kb. ilyen szintű az érvelésed a gyalogosok hibáztatását illetően. Sehol nem volt az a kocsi, amikor ők már elindultak, a belső sávban haladó pedig már megállt. Egyvalaki hibáztatható csak, az idióta aki elütötte őket. Amit te csinálsz, csak kifogás keresése, védendő az autóst. -
mezis
félisten
-
Lauda
titán
Valamit félreértesz. Olvasd át újra. Az, hogy a gyalogos nem tett esetlegesen eleget a kötelezettségének, semmiben sem védelmezi az autóst.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Lauda
titán
-
aprokaroka87
nagyúr
igen,aztán megnéztem, vagy nem figyelte a táblát sem.
-
quailstorm
félisten
Google street view alapján volt.
-
Siriusb
veterán
Ne haragudjatok, de nem értem a problémázást.
Gyalogátkelőhely? Igen. Másik 2 autó meg tudott állni? Igen? Távol volt a baleset okozója, amikor a zebrán elindultak a gyalogosok? Igen.
Nincs olyan körülmény, ami bármilyen szempontból is védené a vétkes sofőrt. Csak oda kellett volna figyelni. -
aprokaroka87
nagyúr
Nem figyeltem annyira, de a reggel általam megosztott videón van olyan tábla ami gyalogátkelőre figyelmeztet?
Mert ha kanyar előtt van,akkor az autos a hibás, ha nincs az gond.Ha valaki esetleg ismerős arra, az tudja talán.
-
Lauda
titán
-
Khelben
nagyúr
-
amargo
addikt
Mindegy hol történt, mert van itt olyan, aki a kanyarba IS lát

Szerintem a külső sáv gyalogos szemszögéből nem jól belátható, ergó az autós sem látja be. Itt az önkormányzat és az anyatermészet a legnagyobb hibás sőt mindenki: a rendőrök, mert felvették, ha nem veszik fel mi sem látjuk, mivel mi megnéztük ezért mi is hibásak vagyunk. Szerencsétlen autós a legnagyobb áldozat, két üzenet váltás közben az aljas gyalogok léptek elé, pont elé, így nem tudta a második üzenetet időben elküldeni, hogy lol.. -
Lauda
titán
Persze, hogy elkaszálják az autóst. Gondolom telefonozott, nem figyelt. A gyalogost ettől függetlenül megbüntethetik.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Úgy látom ez lakott terület.
Jelenleg nincs meghatározva, hogy mi számít fokozott óvatosságnak ilyen esetekben. Bírói gyakorlat viszont van. Eszerint automatikusan az autós a hibás ha több mint 35 km/órával közelíti meg az átkelőhelyet és úgy okoz balesetet.
Eszerint az autóst elkaszálják ennél az esetnél. Annál biztosan többel jött.szerk. Akkor azt mindenképp látnia kellett már hamarabb az autósnak, hogy állnak a zebránál gyalogosok.
-
Lauda
titán
Itt történt. Az autós valahol a zöld kapu környékén járhatott , mikor leléptek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Jó lenne tudni, hogy hol történt ez. Ebből a kameraképből nem derül ki minden. Mindenesetre, ha kamerára tellett, jó lett volna, ha telik egy előjelző táblára/villogóra stb. is...
Még azt sem tudjuk, mekkora ott az engedélyezett sebesség, volt-e lehetőség belátni a járdát az útról, az utat a járdáról. Simán lehet az is, hogy tényleg kanyarból jön, de akkor meg elég rossz helyen van a zebra. Persze lehet, hogy a kamera torzít ennyit. -
Lauda
titán
-
mephi666
nagyúr
ez az egyik oldal, másik oldal meg ez:
"Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni."
oké, hogy nincs precedensjog, de ez egy jóval árnyaltabb eset, ahol a gépkocsivezetőt meszelték el... (ami a jelenlegi videón látszódik, az egyértelmű)
-
Lauda
titán
Látom.
Ha át akarok kelni a gyalogosátkelőhelyen, vagy bárhol az úttesten és látom, hogy ez veszélyes, nem léphetek le. Ehhez meg kell győződnöm arról, hogy veszélytelenül átkelhetek-e. Erről szól a 21§ / 6.
Teljesen mindegy, hogy elsőbbségem van-e vagy nincs, akkor is meg kell győződnöm az átkelés veszélytelenségéről.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A belsőben gyakorlatilag már megálltak az autók, mikor leléptek.
-
Lauda
titán
Nincs olyan éles kanyar ott, hogy ne látták volna, ha elnéznek balra. Szerintem nem néztek körül megfelelően.
Egyébként kresz 21§ / 6.
(6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről.
Tehát ha nagyon firtatjuk, még a kresz szerint is hibáztathatók a gyalogosok is.
-
mephi666
nagyúr
már a zebrán jártak, amikor még a kanyarban nem volt a nissan... bőven lett volna ideje megállni, de valószínű mindennel el volt foglalva, kivéve a környezet figyelését... gyalogosok meg ugráltak szanaszét, amikor észrevették, hogy ez nem fog megállni: szerencsére komolyabb bajuk nem is lett... szvsz itt ebben a helyzetben a gyalogosok nem voltak hibásak
-
Lauda
titán
Egy úton, gyalogosként való átkeléskor nem feltételezek semmit, hanem biztosra kell tudnom, hogy nem fognak elütni. Nem hibáztatom őket, de ezt elbaszták a gyalogosok is. Megvárom míg észrevesz a paraszt és lassít/megáll, majd elindulok. Addig nem. Az átkelés közben is nézek jobbra-balra.
-
Pickit3
aktív tag
Ehh, utolértem a főúton egy öreg bmw-t aki 70-nel ment, várom a pillanatot, hogy mikor előzhetem meg és.... elkezdi nyomni az ablakmosót ami fura módon nem a szélvédőjén kötött ki hanem a kocsi fölött "elrepülve" az én szélvédőmön landolt (kaptam kb 1litert, nyami-nyami
). Nekem 130-nál is a szélvédőre megy szóval... fura. Ablaktörlés közepette csak egy kérdés merült fel bennem; ehh.. de most miért? én vagyok a kiválasztott?
Hosszú egyenes rendőrmentes szakasz, forgalom engedi, hogy előzzek. Index ki balra és ennek hatására egyből elkezdi nyomni a fekete füstöt mintha muszáj lenne. Már tanultam a fajtájából így visszaváltva 4500 fordulatról indulva leelőztem, vvt úgyis szereti szóval hadd szóljon.
140nél még utánam mászott , de lakott területre érve nem tudott megelőzni. Lakott területen centizve mögöttem kullog, én pedig minden zebránál lelassítottam és bőségesen átengedtem mindenkit!!! aminek látszólag nem örült ugyanis elkezdte túráztatni az utolsó zebra előtt a dízelt (okos vagy ember)
Körforgalomnál szétváltak útjaink, de addig nagyon élveztem ezt a játékot aminek tiszta szélvédő lett az eredménye. Jöhet máskor is ilyen, de csak dízel, benzines félő, hogy tartani tudja velem a tempót. 
-
IreN!CuS
őstag
-
Ezekiel Ston
senior tag
Nekem itt volt az ominózus integető egyén...Napi szinten megyek jövök erre, de itt kifejezettnél is jobban kell figyelni a gyalogosokra mert itt valami őrületesen veszélyesen élnek...

-
Siriusb
veterán
Gyalogosok szívatnak meg rendszeresen azzal, hogy állnak a zebránál, mintha át akarnának menni. Megállok, hogy elengedjem, és értetlenül néz rám, hogy mit integetek, mert ő telefonál/cigizik/beszélget/csak úgy várakozik/meg különben is...
-
Gabesz87
veterán
-
IreN!CuS
őstag
-
mephi666
nagyúr
biciklis akcióból is van szép: 1-2hete itt haladok a jobb oldali sávban normál 50-es tempóval, zebra mellett senki... balról jön egyenesen az utcából a biciklis (ahol a 2. autó áll épp), lepattan a zebra elején, elkezdi tolni a biciklit, majd a zebra közepénél visszapattan a biciklire és teker tovább
csak néztem, hogy wtf? (közben eldobtam a gázt és enyhén fékeztem, de ahogy áthaladt már gyorsíthattam újra)ui: ennél durvább, hogy 10+ éve egyszer megálmodtam, hogy elcsapunk egy biciklist... akkor ex hozott általában melózni és innen ment tovább az ő munkahelyére (kb 200méterre), itt jobbra telizöld van és akkor még sövény is volt, ami mögött simán érkezhetett biciklis slégan a zebrára, végig takarásban... azt álmodtam, hogy ahogy itt kifordultunk, jött erről egy biciklis és átesett a motorháztetőn... általában elfelejtem gyorsan az álmaim (mint akkor is), de ahogy jöttünk az ide vezető úton, az utolsó 100-200 méteren kezdett dejavu érzésem lenni... kanyar előtt nézünk jobbra, senki, fordulunk, mire beugrott az egész és szóltam exnek, hogy várjon... fékezett és jött is a biciklis, aki előtte végig takarásban volt a sövény miatt... áttekert előttünk, de ha nem fékez, akkor elkenjük
-
Ezekiel Ston
senior tag
Ebben az országban sem a zebra, sem a megengedett sebességek betartása, sem a parkolás (lassan már művészinek mondható az aki tud parkolni), sem az elsőbbség sem más egyéb nincs már ...megkapják a jogosítványt és mindenki egy miki laudának képzeli magát. Én azt nem értem, hogy egy gyerekes anyukát elütnek a zebrán...eleve katasztrófa...ha már a több sáv több felé megy a figyelem...Ha pont a kocsi mögül lép ki a gyalogos aki a belső sávban áll stb...mindenhogy gáz. Azonban ugye mint írták előttem is itt a gyalogosoknak nincs sok ráhatása a történtekre, a soffőr volt a hibás. Viszont van a másik része a dolgoknak, hogy megyek kocsival, a zebrán senki meg a közelébe se...viszont amikor 3 méterre érek a zebrához 50!!!!! -el...hirtelen odafut egy birka és még neki áll feljebb hogy mért nem vágom satura a kocsit ha ő át akar menni a zebrán...
Azt hozzá is tenném ehhez hogy én át engedem a gyalogosokat, csepeli vagyok, vagyok én is gyalogos és jó érzés hogy figyelnek az autósok sokszor rám ezért én ugyanígy teszek. Ezt azonban nagyon sok helyen nem teszik és ezt nem értem és nem is fogom sosem... -
Gabesz87
veterán
Az a legidegesítőbb, hogy az ilyen szemetek helyett pedig téged kapnak el utána valami pitiánar baromság miatt. 14 év alatt, mióta jogsim van, csak egyszer állítottak meg rendőrök, itt Pesten, és büntit is kaptam, mert a Vaspálya utca végén, ahogy balra fordulok a Kőbányaira, a szélső sáv buszsáv, az utolsó métereken lehet átsorolni, és én kicsit hamarabb mentem át. Na persze egyből előugrottak a parkolóból. Az mindegy, hogy előttem, utánam folyamatosan közlekedtek ott.
-
Siriusb
veterán
Mivel az egyik sávban már megálltak, bátran fel lehetett tételezni, hogy a külső sávban is meg fognak állni és elsőbbséget adni, ahogy azt kell. Csak mégsem ez történt.

Saját példa: Budapest, Népstadion, zebra, 3 sávos út. Gyalogosként (nekem) zöld jelzésnél cammogok át a zebrán, kb az út felénél lehetek, amikor mögöttem elszáguld egy idióta. Szóval szó sem volt arról, hogy fel lehetett volna készülni, mert amikor nekiindultam, még sehol nem volt. Persze amikor kellene, rendőr soha nincs. -
Gabesz87
veterán
Mindez amit írtál, felsoroltál nem indokolja az idióta közlekedési kultúrát. Ezek hülye megoldások, ötletek, amikkel mi autósok úgysem tudunk mit kezdeni, ez van, el kell fogadni. Kátyú, bicikliút, útszíkítés, éjszaka működő lámpák ide vagy oda, ettől még nem kell 150-el hajtani lakott területen, és lehet ám használni az indexet is. Csak hogy az általam írt példákat ismételjem.
-
Elemental
addikt
-
Lauda
titán
Én mondjuk a gyalogosokat sem értem. Mikor leléptek már látszódik, hogy jön ezerrel a gyerek. Én sosem lépek le úgy az útra, ha nem látom, hogy át fognak biztonságosan engedni.
-
Cicero
őstag
Összes kerék leblokkolva, gondolom a gumik is olyan hitványok, mint a sofőr maga. Én azt csodálom, hogy a bal oldali sávban álló, amikor kiszállt nem a csávót kezdte el ütni.
-
IreN!CuS
őstag
Ettől az esettől eltekintve szentendrén katasztrófa az egész közeledés. Belettek szűkítve a belső sávok volt belőle "felháborodás" , iszonyat kátyúk vannak amik elterelik a figyelmet. Pont ahol ez az esett történt van kettő kibaszott nagy na nem mintha ezen múlt volna csak sidenote. A bicikliseket ráengedték mondván jól van az úgy, volt belőle "felháborodás". A 17 lámpa még éjszakára sincs kikapcsolva, pedig ha a kétszer négysávos vácin belefér akkor itt is belekéne és ha szabályosan 50el mész 7-8 lámpánál megállsz a 17böl ami kevesebb mint 7kmre lebontva erős. És ugye mivel nincs alternatíva sok sok ezer autó rongyol át nap mint nap szentendrén....csak valamire van pénz meg ész valamire nincs...
-
Gabesz87
veterán
Mi a f...om van ebben az országban, közlekedési kultúra fogalma ismeretlen? Most láttam ezt a szentendrei gyalogos gázolós videót, eszméletlen! Engem rettentően dühít az, hogy mi a francért kell gyorshajtani (nem azzal van bajom nyilván, hogy a 40-es táblánál valaki 50-el megy), és miért nem lehet azt a k..va indexet használni! Ez utóbbi számomra a legidegesítőbb! Ma reggel is melóba menet jött mögöttem egy Focus-os paraszt, legalább 3 km-en át, nyilván ez idő alatt sok keresztőeződés, forduló, sávváltás, direkt néztem, egyszer sem indexelt! Megőrjít a tehetetlenség, hogy nem tudnak ezzel semmit csinálni, és csak egytre rosszabb lesz a helyzet. Sok barom mit gondol, mit képzel, ezzel menők, úgy érzik, kitűnnek a tömegből? Vagy mi a fene? Legszívesebben fognék egy Maraudert, és azt csinálnám, mint Richard Hammond a Top Gearben (0:35-től). Bezúznám az összes kicseszett BMW-t, Octaviat, Passatot! Ez a hármas a leggázabb szerintem.
-
mephi666
nagyúr
olyan, mintha a zebra fogalma nem is létezne... rengetegen úgy mennek ott át kocsival, hogy "én vagyok az erősebb, majd vár szépen türelemmel a gyalog, ha élni akar"
aztán jön időnként pár vakegér, aki úgy megy át a zebrán, hogy "márpedig ott elsőbbségem van, szét sem fogok nézni, van a kocsin fék, majd megáll" (mintha közben valami láthatatlan erőpajzs is védené) ...aztán kiderül, hogy tényleg meg tud-e állni az a kocsi, vagy tepsiben viszik el a gyalogost, akinek elsőbbsége volt
fantasztikus errefelé a közlekedési morál -
Siriusb
veterán
2-3 héttel ezelőtt megálltam a zebránál, hogy a gyalogost átengedjem, aki a másik oldalon várt. Semmi erős fékezés vagy hirtelen megállás. Erre mögöttem egy fehér furgon csak azért nem szállt belém, mert jobbra ki tudott húzódni... Mi van, ha nem vagyok ott és a gyalogos már a zebrán van? Azt lehet csak akkor veszi észre, amikor döccen egyet?
-
mephi666
nagyúr
ja almera, mélyen felrakni még melegében neki a kipufogót
megáll a belső sáv, ez meg lassítás nélkül közéjük megy... testkamera kellene civil rendőrökre és random kipakolni folyamatosan őket a zebrákhoz és szó nélkül küldözgetni 50-100ezres bírságokat a barmoknak, akik képtelenek elsőbbséget adni a zebráknál... tegnap babakocsival keltünk át 2 zebrán is: elsőnél balról megáll az autó, jobbról aki jön még bőven messze van, majdnem a zebra felénél járunk amikor lassítás nélkül átmegy előttünk... következőnél balról tiszta, jobbról lassulásban az érkező (arra számítottunk, hogy megáll), zebrán elindulunk, erre átmegy előttünk az is... egyre jobban fel tudnak dühíteni az ilyenek és folyamatosan bennem van a para, amikor asszony a városban mászkál babakocsival, hogy egyszer hívni fog, hogy gáz van 
-
Siriusb
veterán
Semmit nem lassított, és az sem tűnt fel a hülyének, hogy 2 autó álló helyzetben van a másik sávban, pedig ha a gyalogosokat nem is, ezt biztos észreveszed. Vagy be volt állva, vagy nem is látta az utat. Mást nem tudok elképzelni.
-
Zozzant
addikt
Szerintem ez nem golf, nissan almerának nézem, a többi igaz

-
aprokaroka87
nagyúr
Csak én látom úgy hogy nem is lassítva kőzelitette meg a zebrát?
-
amargo
addikt
Pont ezt akartam írni..
-
Mr.Csizmás
titán
ez is golfos boyracer volt... qrvnnyát

-
aprokaroka87
nagyúr
Szerencséjük volt.
-
dh66e
veterán
Szerintem arra várt hogy megpusztuljon a barma.A végén csak azért szált ki hogy közelről lássa a becsapódást.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tibcsiworld
aktív tag
-
Mr.Csizmás
titán
-
Cicero
őstag
Igen, igazad van, előkerestem jogtárból pontosan:
34. §
(8) Tilos előzni:
e) * útkereszteződésben és közvetlenül útkereszteződés előtt, kivéve
- ha a jármű főútvonalon vagy olyan más úton halad, amelyen elsőbbségét jelzőtábla [16. § (1) bek. u) pont] jelzi.16. $
(1) u,
A googlés utcaképen ilyet nem látok, csak STOP táblája van kereszteződőknek.
Ahogy Ti is írtátok, ha a kanyarodó jármű mozgásban volt akkor a motoros hibázott. Ha úgy ment el mellette a motoros, hogy állt, akkor az kikerülésnek számít. Amúgy ez a megkülönböztetés jelen helyzetben elég életszerűtlen, és azt kell mondjam, hogy hiába lett volna a motorosnak igaza, egy jó nagyot repült volna érte.
Lauda: én azt nem értem, hogy pl. a mazdás mit gondolt?
-
biker
nagyúr
-
Lauda
titán
Van itt ész. Fogom és kimegyek a sorompón keresztül, mint hogy rommátörjem az autót.
-
Lauda
titán
-
Khelben
nagyúr
-
Lauda
titán
-
Khelben
nagyúr
Kivéve, ha főúton halad vagy előre van jelezve az alárendelt úttal kereszteződés. És ha jobbról előz balra kanyarodót.
(4) Csak jobbról szabad előzni
a) azt a járművet, amely a balra bekanyarodási szándékot irányjelzéssel jelzi és az úttesten a 31. § (1) vagy (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően helyezkedik el;
De mondom: még ha szabálytalan lett volna, akkor is elsőbbsége van.
-
Cicero
őstag
-
Lauda
titán
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
Ahhoz 200-zal kell jönnie, hogy ne észlelhesd a tempó miatt. Itt nem a sebessége miatt nem észlelte, hanem azért, mert takarta egy autó. A motoros pedig hiába szabálytalan (nem az, mert balra kanyarodást jelző mellett el lehet menni jobbról), attól még elsőbbsége van a kanyarodó járművel szemben.
Ilyen volt felénk egyszer, simán a sárga lett a hibás, elsőbbségadás elmulasztása miatt. Pedig a kék nem előzhetett volna.
-
mephi666
nagyúr
-
Cicero
őstag
Jelentem ma reggel én is elb*sztm. Egy kereszteződésben az alárendelt útról akartam átmenni egyenesen. Szemben állt egy ürge, balra indexelt, a főúton meg mindenki zavartalanul nyomta neki. Egy lehetőség adódott, de elég csiszosra jött volna ki, úgyhogy nem ugrottam, utána ideges lettem (meg amúgyis siettem), így kitettem az autó orrát, aztán valahogy az egészet a kereszteződésbe, megállítva a tőlem balra lévőket, majd kerékcsikorgatva áthúztam. Gáz voltam, innen üzenem, hogy bocs!

-
mephi666
nagyúr
lassan mozgásban volt a szemből érkező is, onnantól ez jobbról előzés a motoros részéről... ő arra várt, hogy a mögöttem érkező elkanyarodjon jobbra...
helyileg itt volt: én balra, mögöttem érkező jobbra (el is fért mögöttem kényelmesen), szemből érkező őt követve, hogy ne akadályozzuk egymás útját, mögüle meg jött az addig láthatatlan motoros... na mindegy, nem lett szerencsére semmi gebasz
-
Lauda
titán
Kikerülni csak álló autót lehet és az mozgott, tehát előzte.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Lauda
titán
-
Khelben
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
reggelire majdnem megvolt egy motoros: kereszteződéshez értem, kanyarodnék balra, szemből érkező szintén neki balra... el is férnénk egymástól, mögöttem érkezik egy autó, szemből érkező mögött senkit nem látok, rendesen lelassítva elkezdem a manővert, szemből érkező lassít, erre jobbról mögüle kivág egy motoros és elhúz mellette (meg az orrom előtt) meg bírtam állni, mert nem volt nagy a sebességem, de ha arra számítva, hogy nincs mögötte senki (és nem kezdi el senki jobbról előzni a kereszteződésben), lendületből fordulok, jobbról telibe kap
nagyon utálom ezeket a kereszteződés közepén előzgetőket... személygépkocsival is volt, aki jobbról akart megelőzni úgy, hogy eszembe nem volt balra kanyarodni, csak a zebrának adtam elsőbbséget: megálltam a kereszteződésben, hogy elsőbbséget adjak a zebrának, az idegbeteg barom meg kijött jobbról mellém, de közben átért a gyalogos és indultam, neki meg már nem volt hely bejönni elém, ezért nekiállt mutogatni 
-
Jorus
nagyúr
-
Cicero
őstag
-
mephi666
nagyúr
szombaton 2 sáv városból kifelé még lakott területen, mi a külsőben, jobb oldalt öböl, jelez és már gurul előre a helyi járatos busz... nézem baltükröt+holtteret, messze senki, azonnal index, sávváltás... elhaladunk a busz mellett, nézem a jobb tükröt, hogy visszasorolhatunk-e: mögöttünk ketten szépen eljöttek úgy, hogy magasról tettek arra, hogy esetleg segíteni lehetne a busz elindulását... ha nem akartak lassítani, akkor egy laza oda-vissza sávváltással segíthettek volna rajta és még lassítani sem kell
ez a parasztmódon közlekedés itt is nagyon megvan... úgy érzem, hogy a nagyátlag inkább keresztbe akar tenni a másiknak, hogy "ott rohadjon meg, oldja meg a helyzeteket ahogy tudja, de biztos meg nem próbálok neki bármiben is segíteni" 
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Lauda
titán
-
Winner_hun
félisten
Felelőtlenségnek.
-
szebe
addikt
-
Lauda
titán
-
Khelben
nagyúr
-
Lauda
titán
-
Mr.Csizmás
titán
-
Khelben
nagyúr
Sosem fogom megérteni, miért jó egy sávba állni. Elállják a kereszteződéseket, mérgelődnek a "tolakodókon", ahelyett hogy feltöltenék mindkettőt és cipzáraznának a végén. Gyorsabb is lenne, "tolakodni" se lehetne. Azért tettem idézőjelbe, mert ez nem tolakodás. Semmi nem tiltja, hogy valaki elmenjen egy üres sáv végéig.
-
Lauda
titán
-
szebe
addikt
Körforgó előtt két sávról szűkülünk egyre, külső marad meg. Mindenki (8-10 autó) kényelmes távolságban egymástól a külsőben, amikor valaki megjön a belsőből, és teszi be a sorba a kocsit. Előttünk lévő ezt meglátja, rágyorsít(!), hogy nehogy már elé kerüljön valaki, mennek egymás mellett pár métert, majd nagy dudálások közepette beengedi. Még a körforgóban is nyomta rá, annyira, hogy elszabta a kijáratot is

-
tibcsiworld
aktív tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
kerxy
őstag
Városban már láttam ilyet, de azért autópályán az külön kategória... http://www.automotor.hu/extra/a-bunkosag-uj-csucsa-a-roman-bmw-s-a-mentovel-vagott-utat-maganak-az-autopalyan-video/
-
Lauda
titán
A videón nem egyértelmű, az utcakép alapján viszont oké. Köszönöm!
-
Popes
őstag
-
Reaper
őstag
Én meg akkor bunkó falusi autóversenyző vagyok

Új hozzászólás Aktív témák
-
45700 - 45601
62706 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Telekom mobilszolgáltatások
- Witcher topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One mobilszolgáltatások
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Lian Li akkordokat pendít meg az ASUS új, TUF szériás géplakja
- Autós topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- Iphone 17 256GB Black/3 év garancia
- OH! Dell Latitude 7340 Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 13,3" -65% i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Felújított (Refurbished) DELL Latitude 5440 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% i5-1345U 10Mag 16/512 FHD
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -30% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512gb - Makulátlan, Samsung gari, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

140nél még utánam mászott , de lakott területre érve nem tudott megelőzni. Lakott területen centizve mögöttem kullog, én pedig minden zebránál lelassítottam és bőségesen átengedtem mindenkit!!! aminek látszólag nem örült ugyanis elkezdte túráztatni az utolsó zebra előtt a dízelt (okos vagy ember) 

aztán jön időnként pár vakegér, aki úgy megy át a zebrán, hogy "márpedig ott elsőbbségem van, szét sem fogok nézni, van a kocsin fék, majd megáll" (mintha közben valami láthatatlan erőpajzs is védené) ...aztán kiderül, hogy tényleg meg tud-e állni az a kocsi, vagy tepsiben viszik el a gyalogost, akinek elsőbbsége volt